2009. április havi archívum

Munkásosztály, vigyázz!

2009. április 30. csütörtök

“De kérem szépen, ha egyszer Csepel megindul, meg Kőbánya – ott nem lesz fesztiválhangulat.”

Magyar Nemzet

Azt mondja Gordon, az adóelkerülés mestere, a Boss öltönyös offshore-király, hogy ő a munkásokért dolgozik, és a munkásoknak és a munkások miatt. Meg hogy a munkahelyek megtartása a célja, s hogy biztos kezet nyújt a kiszolgáltatottaknak, s küzd, hogy a dolgozók tisztességes jövedelemhez jussanak.

Csak hát a bökkenő az, hogy Gordon volt eleddig a gazdasági miniszter. (tovább…)

Egyelőre nem építhet lakóparkot Csepelen az Ibiza!

2009. április 30. csütörtök

HVG

Hatályon kívül helyezte a bíróság az Ibiza Építő Kft. elvi építési engedélyét, amely megléte elengedhetetlen feltétele lett volna annak, hogy a csepeli Kis-Duna-parton megkezdje a 180 lakásos társasházának az építését. A beruházás megvalósulásában valószínűleg már a cég sem hisz, legalább is ezt jelzi, hogy telkeit – a becsült kárukkal együtt – 1,2 milliárd forintért eladná az önkormányzatnak.

Nem reagált a hvg.hu megkeresésére az Elephant Holding, amelynek a projektcége az Ibiza Építő Kft., így nem tudni, milyen lépéseket kíván tenni az elvi építési engedély jogerőssé vált hatályon kívül helyezése után. Új eljárást ugyan indíthat a cég, hogy a több éve a csepeli Kis-Duna-partra eltervezett, s 2007-től szerződésekkel lefektetett ingatlan-beruházást megvalósítsa, de az még évekig elhúzódhat, így kérdéses, hogy megéri-e emellett kitartania. (tovább…)

Baleset a Kossuth Lajos utcán

2009. április 30. csütörtök

Csepel.info

Lapunk értesülései szerint ma kora délután baleset történt a Kossuth Lajos utca és a Völgy utca kereszteződéséhez közel.

A helyszínre egy rendőrkocsi vonult ki, személyi sérülés a két autó ütközése során nem történt. A forgalom rendje időközben már helyreállt. Aki birtokában van egyéb információnak az írjon a fórumba.

Drámaian rossznak látjuk a közbiztonságot

2009. április 30. csütörtök

Inforadio.hu

Csepelen a kettős gyilkosság is súlyosbított a helyzeten

Az elmúlt hónapokban a magyar társadalom biztonságérzete drámaian lecsökkent, a lakosság jelentős része úgy érzi, a rendvédelmi szervek képtelenek a közbiztonság szavatolására. A Századvég-Forsense közvélemény-kutatásából kiderül: a megkérdezettek többsége a helyzeten büntetőjogi szankcionálással javítana.

A magyar társadalom a közbiztonság általános, országos állapotát kifejezetten kedvezőtlennek látja – derül ki a Századvég és a Forsense közös kérdőíves közvélemény-kutatásából, amelyet április 7. és 22. között végeztek. (tovább…)

Magyarország eltáncolta a pénzét

2009. április 30. csütörtök

Index

Lesz-e bukta?

Üres már a tányér

A világgazdasági krízis nélkül is belefulladtunk volna saját válságunkba – mondta Palócz Éva az ELTE társadalomtudományi karán szerdán megrendezett szakmai fórumon. Két közgazdász és egy szociálpolitikus foglalkozott a gazdasági válsággal és annak magyarországi hatásaival.

A szakértők szerint már most fel kell készülni arra, hogy mit teszünk, amikor el fog fogyni az IMF-hitel. A globalizáció terjed, pedig nem szeretjük. (tovább…)

Ma sem lesz új költségvetése a fővárosnak, de a testület maradt (összefoglaló)

2009. április 30. csütörtök

Feloszlatta volna a fővárosi közgyűlést a Fidesz. Kivágóné szerint ő a hazáját védte.

MTI, Magyar Nemzet, Vg.hu, Magyar Hírlap, Origo, Wikipédia, Csepel.info

Pár napja Tarlós István kijelentette: a fővárost vezető MSZP-SZDSZ koalíciót terheli a felelősség azért, ha elfogadják az önkormányzat számára előnytelen, különlegesen rossz költségvetést, amelynek kapcsán az ellenzéknek az előterjesztést jobbító összes módosítását elutasították. Mostanra a főváros vezetése visszavonta költségvetés-tervezetét. Az alábbiakban olvashatják hírösszefoglalónkat az elmúlt napok legfontosabb eseményeiről.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője, azáltal, hogy csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a városvezetés a költségvetést, igazolva látja azt a korábbi feltételezését, miszerint álságos, komolytalan tárgyalássorozatot folytattak az ellenzékkel, addig, amíg ismét meg nem lesz az egyfős többségük. (tovább…)

A nagy Sün!-őrület – 12 videó a Kossuth tértől a Kossuth térig

2009. április 29. szerda

Inforadio.hu

A március 15-i rendőrségi akció, innen indult a sün! karrierje

Másfél hónap alatt nagy karriert futott be a magyar interneten egy rendőrségi csapaterős alakzat. A történet március 15-én, a Kossuth téren kezdődött, s azóta számos videófeldolgozás készült belőle. Nézzék meg tucatnyi videóból álló összeállításunkat a lassan lecsengőben lévő lázról!

Többen (ballagó középiskolásoktól az időközben működését befejező Zoom szerkesztőségéig) is eljátszották, milyen is az, amikor a rendőri sün! elkapja a tüntetőt: (tovább…)

10 év, 10 nap

2009. április 29. szerda

Kifogások helyett: életmódváltás-versenyt hirdet a rádió

2009. április 29. szerda

Stop.hu

Az országos “Nincs de” elnevezésű kampányhoz kapcsolódva tizenegy hetes életmódváltó programot indított április 28-án a Csepel-szigeti térségben sugárzó Lakihegy Rádió. Eddig 45-en neveztek, de “menet közben” is lehet csatlakozni.

Szvitek György Csaba ügyvezető elmondta, hogy a július 18-ig zajló “verseny” lényege a benevezett egyének és csapatok fittebbé, egészségesebbé válása, amiben a helyi konditermek és egészségügyi szolgálatok nagy segítséget nyújtanak. A szervezésben is részt vevő termek a vállalkozó kedvűeknek ingyenes edzési lehetőséget biztosítanak és életvezetési, étkezési tanácsokkal is ellátják őket. (tovább…)

Kigyulladt egy lakás a Táncsicson

2009. április 29. szerda

Csepel.info, Mno.hu

Több érdeklődő telefont is kapott a Csepel.info reggel, hogy mit történhetett Csepelen, ugyanis háromnegyed nyolckor tucatnyi tűzoltó autó tartott a kerület központja felé a Szabadkikötő úton.

Az Mno beszámolója szerint berendezési tárgyak gyulladtak ki egy lakásban, személyi sérülés nem történt.  Igaz Tamás elmondta: a tűz a csepeli Táncsics Mihály utca 83.-ban volt, a tűzoltók pedig már eloltották a tüzet.