2009. április havi archívum

Munkásosztály, vigyázz!

2009. április 30. csütörtök

“De kérem szépen, ha egyszer Csepel megindul, meg Kőbánya – ott nem lesz fesztiválhangulat.”

Magyar Nemzet

Azt mondja Gordon, az adóelkerülés mestere, a Boss öltönyös offshore-király, hogy ő a munkásokért dolgozik, és a munkásoknak és a munkások miatt. Meg hogy a munkahelyek megtartása a célja, s hogy biztos kezet nyújt a kiszolgáltatottaknak, s küzd, hogy a dolgozók tisztességes jövedelemhez jussanak.

Csak hát a bökkenő az, hogy Gordon volt eleddig a gazdasági miniszter. (tovább…)

Egyelőre nem építhet lakóparkot Csepelen az Ibiza!

2009. április 30. csütörtök

HVG

Hatályon kívül helyezte a bíróság az Ibiza Építő Kft. elvi építési engedélyét, amely megléte elengedhetetlen feltétele lett volna annak, hogy a csepeli Kis-Duna-parton megkezdje a 180 lakásos társasházának az építését. A beruházás megvalósulásában valószínűleg már a cég sem hisz, legalább is ezt jelzi, hogy telkeit – a becsült kárukkal együtt – 1,2 milliárd forintért eladná az önkormányzatnak.

Nem reagált a hvg.hu megkeresésére az Elephant Holding, amelynek a projektcége az Ibiza Építő Kft., így nem tudni, milyen lépéseket kíván tenni az elvi építési engedély jogerőssé vált hatályon kívül helyezése után. Új eljárást ugyan indíthat a cég, hogy a több éve a csepeli Kis-Duna-partra eltervezett, s 2007-től szerződésekkel lefektetett ingatlan-beruházást megvalósítsa, de az még évekig elhúzódhat, így kérdéses, hogy megéri-e emellett kitartania. (tovább…)

Baleset a Kossuth Lajos utcán

2009. április 30. csütörtök

Csepel.info

Lapunk értesülései szerint ma kora délután baleset történt a Kossuth Lajos utca és a Völgy utca kereszteződéséhez közel.

A helyszínre egy rendőrkocsi vonult ki, személyi sérülés a két autó ütközése során nem történt. A forgalom rendje időközben már helyreállt. Aki birtokában van egyéb információnak az írjon a fórumba.

Drámaian rossznak látjuk a közbiztonságot

2009. április 30. csütörtök

Inforadio.hu

Csepelen a kettős gyilkosság is súlyosbított a helyzeten

Az elmúlt hónapokban a magyar társadalom biztonságérzete drámaian lecsökkent, a lakosság jelentős része úgy érzi, a rendvédelmi szervek képtelenek a közbiztonság szavatolására. A Századvég-Forsense közvélemény-kutatásából kiderül: a megkérdezettek többsége a helyzeten büntetőjogi szankcionálással javítana.

A magyar társadalom a közbiztonság általános, országos állapotát kifejezetten kedvezőtlennek látja – derül ki a Századvég és a Forsense közös kérdőíves közvélemény-kutatásából, amelyet április 7. és 22. között végeztek. (tovább…)

Magyarország eltáncolta a pénzét

2009. április 30. csütörtök

Index

Lesz-e bukta?

Üres már a tányér

A világgazdasági krízis nélkül is belefulladtunk volna saját válságunkba – mondta Palócz Éva az ELTE társadalomtudományi karán szerdán megrendezett szakmai fórumon. Két közgazdász és egy szociálpolitikus foglalkozott a gazdasági válsággal és annak magyarországi hatásaival.

A szakértők szerint már most fel kell készülni arra, hogy mit teszünk, amikor el fog fogyni az IMF-hitel. A globalizáció terjed, pedig nem szeretjük. (tovább…)

Ma sem lesz új költségvetése a fővárosnak, de a testület maradt (összefoglaló)

2009. április 30. csütörtök

Feloszlatta volna a fővárosi közgyűlést a Fidesz. Kivágóné szerint ő a hazáját védte.

MTI, Magyar Nemzet, Vg.hu, Magyar Hírlap, Origo, Wikipédia, Csepel.info

Pár napja Tarlós István kijelentette: a fővárost vezető MSZP-SZDSZ koalíciót terheli a felelősség azért, ha elfogadják az önkormányzat számára előnytelen, különlegesen rossz költségvetést, amelynek kapcsán az ellenzéknek az előterjesztést jobbító összes módosítását elutasították. Mostanra a főváros vezetése visszavonta költségvetés-tervezetét. Az alábbiakban olvashatják hírösszefoglalónkat az elmúlt napok legfontosabb eseményeiről.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője, azáltal, hogy csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a városvezetés a költségvetést, igazolva látja azt a korábbi feltételezését, miszerint álságos, komolytalan tárgyalássorozatot folytattak az ellenzékkel, addig, amíg ismét meg nem lesz az egyfős többségük. (tovább…)

A nagy Sün!-őrület – 12 videó a Kossuth tértől a Kossuth térig

2009. április 29. szerda

Inforadio.hu

A március 15-i rendőrségi akció, innen indult a sün! karrierje

Másfél hónap alatt nagy karriert futott be a magyar interneten egy rendőrségi csapaterős alakzat. A történet március 15-én, a Kossuth téren kezdődött, s azóta számos videófeldolgozás készült belőle. Nézzék meg tucatnyi videóból álló összeállításunkat a lassan lecsengőben lévő lázról!

Többen (ballagó középiskolásoktól az időközben működését befejező Zoom szerkesztőségéig) is eljátszották, milyen is az, amikor a rendőri sün! elkapja a tüntetőt: (tovább…)

10 év, 10 nap

2009. április 29. szerda

Kifogások helyett: életmódváltás-versenyt hirdet a rádió

2009. április 29. szerda

Stop.hu

Az országos “Nincs de” elnevezésű kampányhoz kapcsolódva tizenegy hetes életmódváltó programot indított április 28-án a Csepel-szigeti térségben sugárzó Lakihegy Rádió. Eddig 45-en neveztek, de “menet közben” is lehet csatlakozni.

Szvitek György Csaba ügyvezető elmondta, hogy a július 18-ig zajló “verseny” lényege a benevezett egyének és csapatok fittebbé, egészségesebbé válása, amiben a helyi konditermek és egészségügyi szolgálatok nagy segítséget nyújtanak. A szervezésben is részt vevő termek a vállalkozó kedvűeknek ingyenes edzési lehetőséget biztosítanak és életvezetési, étkezési tanácsokkal is ellátják őket. (tovább…)

Kigyulladt egy lakás a Táncsicson

2009. április 29. szerda

Csepel.info, Mno.hu

Több érdeklődő telefont is kapott a Csepel.info reggel, hogy mit történhetett Csepelen, ugyanis háromnegyed nyolckor tucatnyi tűzoltó autó tartott a kerület központja felé a Szabadkikötő úton.

Az Mno beszámolója szerint berendezési tárgyak gyulladtak ki egy lakásban, személyi sérülés nem történt.  Igaz Tamás elmondta: a tűz a csepeli Táncsics Mihály utca 83.-ban volt, a tűzoltók pedig már eloltották a tüzet.

Megverték a mentőst a tempó miatt

2009. április 29. szerda

Hír TV, Mno.hu

Ilyen kocsikkal jár a Samaritanus mentőszolgálat

Megtámadtak egy mentőst, majd egy mentőautót is megrongáltak hétfőn este a Csepel-szigeten – értesült a HavariaPress. A mentős támadóit a rendőrök előállították, a rongálás tetteseit még nem tudták azonosítani.

A Pest megyei Szigethalmon még hétfő este kényszerített megállásra egy mentőautót egy személyautó, mert a bent ülők zokon vették, hogy a másik jármű túl lassan halad. Egyikük benyúlt a mentőautó ablakán, és többször megütötte az egyik mentőst, ám a helyszínre hívott rendőrök mindhárom dühöngőt előállították. (tovább…)

Lopott Picassót keresnek

2009. április 28. kedd

Stop.hu

Több mint tucatnyi festmény és más műalkotás, köztük egy Picasso-grafika után indított nyomozást a rendőrség a közelmúltban Csepelen. A kérdéses műtárgyakat egy hónappal ezelőtt lopták el máig ismeretlen betörők egy csepeli lakásból, s az ügy felderítéséhez a rendőrség a lakosság bejelentéseit is várja.

Az egyelőre ismeretlen elkövetők március 23-án vagy 24-én hatoltak be egy lakásba a XXI. kerületi Magyar utcában, ahonnan összesen 13 festményt, három grafikát, valamint több porcelánt és egyéb műtárgyat tulajdonítottak el. Az elvitt műkincsek között több különböző tájkép, zsánerkép és más alkotás szerepel, egyebek közt egy Picasso-lenyomat, Pentelei Molnár János, Glatter Ármin és Herman Lipót festményei, valamint egy Wagner Richárdtól származó, illetve egy jelzés nélküli grafika. (tovább…)

Nem hagyta ott az SZDSZ a húsosfazekat

2009. április 28. kedd

Inforadio.hu

Mindenki nevet?

Bár az SZDSZ külső támogatója az új kisebbségi szocialista kormánynak, több állami szervezetet belülről irányítanak szabad demokrata politikusok vagy a párthoz köthető személyiségek. Az elvileg tavaly április vége óta ellenzéki párt képviselői továbbra is minisztériumi delegáltak egyes állami cégeknél.

Noha volt néhány vezéráldozat, az MSZP-SZDSZ kormány felbomlását követő egy évben is tovább működik a gazdasági koalíció, de a politikai vezetésből sem estek ki a liberálisok, ugyanis Dióssy László tavaly május elseje óta változatlanul a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára. (tovább…)

Brutálisan növekszik a munkanélküliség

2009. április 28. kedd

Index

Munkanélküliség

Idén az első negyedévben 9,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta. A mutató elképesztő sebességgel közelít a két számjegyű tartomány felé: tavaly a 4. negyedévben még csupán 8 százalékon állt a mutató.

A munkanélküliségi mutató az elmúlt négy évben 7-8 százalék között mozgott, a mostani “kilövés” ehhez képest nagyon intenzív – írja a Portfolio.hu. Egy negyedév alatt 66 ezerrel emelkedett az állástalanok száma. (tovább…)

Helyi népszavazás – nincs helye az újabb kifogásoknak

2009. április 28. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

A Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése mindkét népszavazási kérdéshez kapcsolódó kifogást elutasította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) 2009. április 27-én arról tájékoztatta a polgármesteri hivatal vezetőjét, hogy dr. Tömösváry János, a PKKB bírája végzésében a Budapest XXI. kerületi Helyi Választási Iroda vezetője kérelmezett ellen helyi népszavazás elrendelése iránt indított ügyben a bíróság a korábban kifogást előterjesztő kérelmező által benyújtott aláírás-gyűjtő ív mintapéldányát hitelesítő határozat ellen benyújtott kifogást elutasította. (tovább…)