‘Ünnepek’ kategória archívum

Augusztus 20-a Csepelen

2022. augusztus 20. szombat

Csepel.hu

Az időjárás országszerte megváltoztatta az augusztus 20-ai programokat: Csepelen is elmaradtak a Daru-dombra meghirdetett színpadi események, a koncert és a tűzijáték. Ám délután, mikor elállt az eső, mégis sokan jöttek el a Kis-Duna-partra, ahol körhinta, kisvasút, kézműves játékok várták a gyerekeket.

Lehetett lovagolni, állatokat simogatni, korabeli ruhákba bújni, kipróbálni a kovácsmesterséget és jókat enni.  (tovább…)

Elmaradnak a délutáni és esti ünnepi programok

2022. augusztus 20. szombat

Csepel.info

A nap közbeni programok elmaradnak, az esti koncertről délután döntenek – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook-oldalán. Később az Operatív Törzs döntéséhez alkalmazkodva a csepeli polgármester bejelentette, hogy elmarad az esti koncert, illetve az ünnepi tűzijáték is.

Csepel díszpolgára: Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes

2022. július 21. csütörtök

Csepeli Hírmondó/Facebook

Július 18-án, Csepel napján a képviselő-testület döntése alapján négy csepeli polgár vehette át a kerület díszpolgára címet: Király István, a Halker Király Team Kick-Box Akadémia vezetője, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes, Sas Sándor para sportoló olimpikon és dr. Szeles Gábor, a kerület korábbi jegyzője.

Az elismerés kapcsán Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredest kérdeztük. (tovább…)

Csepel napja: díszpolgári kitüntetések és Beatrice koncert

2022. július 19. kedd

Csepel.hu

Csepel immár hagyományosan július 18-án ünnepli meg Csepel napját, miután 310 évvel ezelőtt ezen a napon történt meg a község újratelepítése. A képviselő-testület döntése alapján ezúttal négy csepeli polgárnak ítélték oda a Csepel díszpolgára címet: Király Istvánnak, a Halker Király Team Kick-Box Akadémia vezetőjének, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredesnek, Sas Sándor para sportoló olimpikonnak és dr. Szeles Gábornak, a kerület korábbi jegyzőjének.

Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Csepel elöljárói.  (tovább…)

Születésnapot és szerzetesi jubileumot ünnepeltek a Kalocsai Iskolanővérek

2022. július 6. szerda

Magyarkurir.hu

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata által fenntartott csepeli Szent József Otthonban július 4-én kettős ünnepet ültek: Máriai Franciska M. Romuálda szerzetesnővér 97. születésnapját és szerzetesi fogadalmának 75. jubileumát ünnepelték. Az alábbiakban a Kalocsai Iskolanővérek általános főnöknője, Dávid M. Bernadette nővér beszámolóját közöljük.

Máriai Franciska M. Romuálda szerzetesnővér 97. születésnapját és szerzetesi fogadalmainak 75. jubileumát az otthon melletti Jézus Szíve-plébániatemplomban hálaadó szentmisével ünnepelték, melyet Burányi Roland és Kispál György plébános mutatott be.

(tovább…)

Semmelweis nap Csepelen

2022. július 1. péntek

Csepel.hu

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték a csepeli egészségügyi dolgozókat a Csepeli Napközis Táborban június 30-án. Az önkormányzat ünnepségén polgármesteri elismeréseket kaptak a kiemelkedő munkát végzettek, valamint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat részéről főigazgatói dicséretben részesültek a legkiválóbbak. Az eseményen nagysikerű koncertet adott Vastag Tamás énekes.

Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, Szuhai Erika, a Csepeli Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottságának elnöke, Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

 

(tovább…)

Már kaphatók a Múzeumok Éjszakája karszalagok, de a csepeli programok ingyenesen látogathatók

2022. június 23. csütörtök
Csepel.hu
 
Június 25-én, szombaton kerül megrendezésre országszerte a Múzeumok Éjszakája programsorozat. Csepelen két helyszínen: a Királyerdei Művelődési Háznál és az Összetartozás Házánál várunk mindenkit színes programokkal!
 
A csepeli rendezvényeken a részvétel ingyenes, de ha valaki szeretné a főváros további múzeumát is felkeresni, a Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok nyitvatartási időben mindkét intézményben már megvásárolhatók.

(tovább…)

Tűzugrás, nyári napforduló, népi szokások

2022. június 22. szerda

Csepeli Hírmondó

A Szent Iván-nap közeledtével tűzgyújtásra, tűzugrásra és a nyári napforduló köszöntésére gyűltek össze az érdeklődők június 21-én a Karácsony Sándor utcánál. A csepeli néptáncosok közössége nevében Körömi Gábor tagintézmény-vezető, az esemény szervezője köszöntötte a résztvevőket, majd Morovik Attila alpolgármester mondott beszédet. A zenét a Botosánka együttes biztosította.

Az idei csepeli tűzugráson a fellépő Kis-Csepel és a Csepp Csepel Táncegyüttesek tagjai, valamint az Ifjú Kokányok néptáncosai menettánccal vonultak a Sétáló utcához, ahol a ceremónia, tűzgyújtás, szabad tánc és tűzugrás vette kezdetét. (tovább…)

Nyárköszöntő koncert Királyerdőn

2022. június 15. szerda
Csepel.hu
Nyárköszöntő zenei estet rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban június 14-én. Az első felvonásban Erdő Zoltán tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalomművész koncertjét hallgatta meg a közönség. Ezután a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus zenei darabokat Péntek János Artisjus-díjas karmester vezényletével. Szólistaként fellépett Nagy Csaba zongoraművész.
Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. Képviseletében Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket.

(tovább…)

Ötven éves a Lajtha iskola

2022. június 15. szerda

Csepel.hu

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Lajtha László Általános Iskola a Csepeli Munkásotthonban június 14-én. A jubileum alkalmából a tanulók gálaműsort adtak elő. A résztvevőket Kálvin Erzsébet intézményvezető és Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. A vendégek között köszöntötték még Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, Kiss Imréné volt iskolaigazgatót és Besenyeiné Perge Viktória korábbi zenepedagógust.

A jelenlegi iskola elődjét először Ligeti Károlyról nevezték el, majd 1994-ben vette fel Lajtha László zenepedagógus nevét. Az intézményben 1972 óta folyik ének- és zene tagozatos képzés. „Büszke vagyok az intézmény pedagógusaira, akik hosszú ideje biztosítják az ének-zenei oktatás magas színvonalát és támogatják a tehetséges, valamint a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségét” – hangsúlyozta a polgármester köszöntésében. (tovább…)