‘Ünnepek’ kategória archívum

Átadták a díszpolgári címeket

2024. július 19. péntek

Csepel.hu

Július 18-án ünnepeljük Csepel születésnapját, hiszen több mint három évszázaddal ezelőtt, 1712-ben, ezen a napon történt meg a község újratelepítése. A hagyományokhoz híven minden évben ezen a napon adják át a Csepel legrangosabb elismerését, a díszpolgári címeket.

A Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere köszöntötte a díszpolgárokat és elmondta, a címek odaítéléséről mindig a képviselő-testület dönt, ahol idén is közmegbecsülésnek örvendő csepelieket jelöltek az elismerésre. A polgármester megjegyezte, a választások után egy hónappal lelki megkönnyebbülést jelent számára azzal a tudattal átadni a díszpolgári címeket, hogy nem ez lesz az utolsó díjátadó rendezvénye. Hozzátette, a díszpolgárok idén is az élet minden szegmenséből érkeztek. (tovább…)

Így változik a BKK menetrendje Csepel Napján

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

Július 18-án (csütörtök) 4.00 órától július 19-én (péntek) 4.00 óráig a Csepel Napja rendezvény miatt lezárásra kerül a XXI., Szent Imre tér Károli Gáspár utcai szakasza a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között.

A forgalomkorlátozás miatt változik a 38-as buszcsalád, valamint a 35-ös, 151-es, 152-es és a 179-es buszjárat útvonala. (tovább…)

A Kolonics György Sportérdemérem díjazottjai

2024. július 2. kedd

Csepel.hu

Az önkormányzat a hagyományoknak megfelelően Kolonics György kenus olimpiai bajnok születésnapján, június 4-én nyújtja át a legtehetségesebb fiatal csepeli sportolóknak a Kolonics György Sportérdemérmet. Ezúttal három egyéni versenyzőnek és egy párosnak ítélte oda a díjat.

Az alábbiakban őket mutatjuk be. (tovább…)

Átvették a megbízóleveleket

2024. június 18. kedd
Csepel.hu
Tegnap este a Közösen Csepelért Polgári Egyesület 12, egyéniben nyertes képviselője, a kutyapárt kompenzációs listáról bejutott politikusa, valamint Borbély Lénárd újrázó polgármester hivatalosan is átvette a megbízólevelét a Csepeli Munkásotthonban.
A polgármester a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevében megköszönte a választóknak az önkormányzati és a Európa parlamenti választásokon való részvételt. Borbély Lénárd elmondta: Csepel történetében ilyen magas fokú felhatalmazást még senki nem kapott, ilyen magas felhatalmazással pedig ritkán lesz valaki képviselő. Hozzátette: ekkora felhatalmás, óriási felelősséggel is jár együtt. Ezt pedig annál nagyobb szerénységgel kell megszolgálni. „Mindenkivel együttműködünk, aki a kerület érdekét tartja szem előtt” – emelte ki, megemlítve, hogy Budapest történetében történelmet írtak, és nagyon büszkék mindenkire.

(tovább…)

Németh Ferenc olimpiai bajnok 88 éves

2024. április 4. csütörtök

Csepel.hu

Ma tölti be 88. évét Németh Ferenc, a Csepel SC legendás öttusázója, Csepel legidősebb olimpiai bajnoka. Csepelen született, szüleivel a Kapisztrán János utcában laktak. Benedek Ferenc mesteredző figyelt fel tehetségére, és beszélte rá az öttusára. Mindössze 24 éves volt, amikor 1960-ban egyéniben és csapatban is olimpiai aranyérmes lett Rómában. Csapattársa a másik csepeli legenda, Balczó András volt, aki akkor negyedik lett, valamint Nagy Imre, aki ezüstérmet szerzett egyéniben. Lapunk telefonon köszöntötte fel Németh Ferencet.

„Köszönöm a jókívánságokat, jólesik, hogy nem feledkeztek meg rólam. Az egészségi állapotom nem túl jó, a lábaim nagyon gyengék. Itthon is csak járókerettel járok, ha nem muszáj, nem megyek sehová. Időnként meghívnak sportolói találkozókra, ahová a gyerekeim szoktak elvinni, akik minden nap meglátogatnak. Húsz-harminc éves koromban nem gondoltam volna, hogy idősen ilyen törékeny leszek, de tudomásul veszem, hogy elszállt az idő felettem. Családommal és barátaimmal ünnepeljük meg a születésnapomat” – mondta érdeklődésünkre Németh Ferenc. (tovább…)

Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj egyik jelöltje

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A 2017-ben útjára indított díj célja, hogy olyan orvosok odaadó munkáját jutalmazza, akiket a páciensek és a szakmai zsűri tagjai is érdemesnek tartanak az elismerésre. Ennek a díjnak a segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. (tovább…)

Az ünnepre hangolódva

2023. december 23. szombat

Csepel.hu

Kreatív karácsonyra hangoló programot szerveztek a Rákóczi Kertben: belépőjegyek árából befolyt összeg egy részét az Agenor Civil Állatvédő Egyesületnek ajánlották fel.

A programra regisztráló családok többek között bejglit süthettek, mézeskalácsot díszíthettek, karácsonyfadíszeket készíthettek. Két családot kérdeztünk arról, hogyan töltik a karácsonyt.

(tovább…)

Süteménycsomaggal és tartósélelmiszerrel segítettek Csepelen

2023. december 14. csütörtök

Csepel.hu

Az egymás iránti odafigyelés és gondoskodás jegyében ebben az esztendőben is számos programmal és kedvezménnyel kedveskedett az önkormányzat Csepel legtapasztaltabb polgárainak.

A csepeli önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartós élelmiszert tartalmazó csomaggal járult hozzá a csepeli családok terheinek enyhítéséhez.

(tovább…)

Fenyőfaosztás a rászorulóknak

2023. december 12. kedd

Csepel.hu

Idén is folytatódott a hagyomány, miszerint Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére a Csepeli Önkormányzat a karácsonyi ünnepek előtt segít a rászoruló családokon.

A Karácsony Sándor utcai evangélikus templom előtt 300 fenyőfát osztottak szét azoknak, akik kapcsolatban állnak a Humán Szolgáltatások Igazgatóságával (HSZI). (tovább…)

December 24-én ezek az üzletek lesznek nyitva, illetve zárva

2023. december 8. péntek

24.hu

Összegyűjtötte a Pénzcentrum, és megírta a 24.hu is, hogy a mostani tudásunk szerint melyik üzletláncok nem nyitnak ki december 24-én (délig), és melyek azok, amelyekben elvileg vásárolhatunk majd.

A december 24-én már biztosan zárva tartó üzletláncok, üzletek:

(tovább…)