‘Ünnepek’ kategória archívum

Németh Ferenc olimpiai bajnok 88 éves

2024. április 4. csütörtök

Csepel.hu

Ma tölti be 88. évét Németh Ferenc, a Csepel SC legendás öttusázója, Csepel legidősebb olimpiai bajnoka. Csepelen született, szüleivel a Kapisztrán János utcában laktak. Benedek Ferenc mesteredző figyelt fel tehetségére, és beszélte rá az öttusára. Mindössze 24 éves volt, amikor 1960-ban egyéniben és csapatban is olimpiai aranyérmes lett Rómában. Csapattársa a másik csepeli legenda, Balczó András volt, aki akkor negyedik lett, valamint Nagy Imre, aki ezüstérmet szerzett egyéniben. Lapunk telefonon köszöntötte fel Németh Ferencet.

„Köszönöm a jókívánságokat, jólesik, hogy nem feledkeztek meg rólam. Az egészségi állapotom nem túl jó, a lábaim nagyon gyengék. Itthon is csak járókerettel járok, ha nem muszáj, nem megyek sehová. Időnként meghívnak sportolói találkozókra, ahová a gyerekeim szoktak elvinni, akik minden nap meglátogatnak. Húsz-harminc éves koromban nem gondoltam volna, hogy idősen ilyen törékeny leszek, de tudomásul veszem, hogy elszállt az idő felettem. Családommal és barátaimmal ünnepeljük meg a születésnapomat” – mondta érdeklődésünkre Németh Ferenc. (tovább…)

Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj egyik jelöltje

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A 2017-ben útjára indított díj célja, hogy olyan orvosok odaadó munkáját jutalmazza, akiket a páciensek és a szakmai zsűri tagjai is érdemesnek tartanak az elismerésre. Ennek a díjnak a segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. (tovább…)

Az ünnepre hangolódva

2023. december 23. szombat

Csepel.hu

Kreatív karácsonyra hangoló programot szerveztek a Rákóczi Kertben: belépőjegyek árából befolyt összeg egy részét az Agenor Civil Állatvédő Egyesületnek ajánlották fel.

A programra regisztráló családok többek között bejglit süthettek, mézeskalácsot díszíthettek, karácsonyfadíszeket készíthettek. Két családot kérdeztünk arról, hogyan töltik a karácsonyt.

(tovább…)

Süteménycsomaggal és tartósélelmiszerrel segítettek Csepelen

2023. december 14. csütörtök

Csepel.hu

Az egymás iránti odafigyelés és gondoskodás jegyében ebben az esztendőben is számos programmal és kedvezménnyel kedveskedett az önkormányzat Csepel legtapasztaltabb polgárainak.

A csepeli önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartós élelmiszert tartalmazó csomaggal járult hozzá a csepeli családok terheinek enyhítéséhez.

(tovább…)

Fenyőfaosztás a rászorulóknak

2023. december 12. kedd

Csepel.hu

Idén is folytatódott a hagyomány, miszerint Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére a Csepeli Önkormányzat a karácsonyi ünnepek előtt segít a rászoruló családokon.

A Karácsony Sándor utcai evangélikus templom előtt 300 fenyőfát osztottak szét azoknak, akik kapcsolatban állnak a Humán Szolgáltatások Igazgatóságával (HSZI). (tovább…)

December 24-én ezek az üzletek lesznek nyitva, illetve zárva

2023. december 8. péntek

24.hu

Összegyűjtötte a Pénzcentrum, és megírta a 24.hu is, hogy a mostani tudásunk szerint melyik üzletláncok nem nyitnak ki december 24-én (délig), és melyek azok, amelyekben elvileg vásárolhatunk majd.

A december 24-én már biztosan zárva tartó üzletláncok, üzletek:

(tovább…)

Ünnepi készülődés Csepelen

2023. december 1. péntek

Csepel.hu

Advent első vasárnapja előtt Csepel karácsonyfáját idén is felállította és feldíszítette az önkormányzat a Szent Imre téren.

Hagyományosan a fenyőfadíszítésre ebben az évben is a kerületi óvodások közreműködésével, Borbély Lénárd polgármesterrel közösen került sor, aki megköszönte a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Zsongás Tagóvoda óvodásainak és óvodapedagógusainak az ünnepi műsort.

(tovább…)

Így változik a közlekedés mindenszentekkor

2023. október 27. péntek

Csepel.info, Index

temeto5

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményt adott ki, miszerint október 30. és november 3. között megváltozik a járataik menetrendje. Járatsűrítéssel is készülni fognak mindenszentek napján, valamint az azt megelőző időszakban, hogy kényelmesebben lehessen megközelíteni a temetőket.

Október 30. és november 3. között munkanapokon a BKK járatai az iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint közlekednek, de november 1-jén az ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrendet kell figyelembe venni.

(tovább…)

Az aradi vértanúkra emlékeztek

2023. október 6. péntek

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással emlékezett a csepeli önkormányzat az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira.

A városvezetők és az emlékezők október 6-án az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésénél álló emléktáblánál koszorúkkal és mécsesek elhelyezésével rótták le tiszteletüket. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)