‘Ünnepek’ kategória archívum

A harmadik gyertya lángja is világít

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján fellobbant a harmadik gyertya lángja. A rózsaszínű, örömöt szimbolizáló gyertyát Morovik Attila alpolgármester gyújtotta meg.

(tovább…)

Felállították Csepel karácsonyfáját

2018. november 29. csütörtök

Csepel.info

Csütörtökön délelőtt a Csepeli Városgazda munkatársai állították fel a csepeliek karácsonyfáját a Szent Imre téren, az Országzászló előtt. Díszítéséhez vasárnap 11 órakor szeretettel várják a gyerekeket.

Csepelnek 2010 végén volt először közös karácsonyfája. 2011-ben készült el a csepeli betlehemi jászol, és 2012 óta van téli korcsolyapálya, ami idén vasárnap délután 17 órakor fog megnyílni.

Boldog 145. születésnapot, Budapest!

2018. november 17. szombat

BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Csepel.info

1873. november 17-én egyesült Buda, Pest, Óbuda és a Margitsziget.

A képen Buda királyfi és Pest királykisasszony, Lesenyei Márta alkotása.
Fotó: Szeretlek Magyarország

Orbán Viktor ünnepi beszéde a forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján

2018. október 24. szerda

Magyar Hírlap, Echo TV

A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.

Az alábbiakban az ünnepi beszéd teljes szövegét olvashatják.

(tovább…)

A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

2018. október 23. kedd

Origo

Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének, mivel nagy szerepük van abban, hogy ma élvezhetjük a szabadságot – mondta a határon túli magyarságnak és a magyar külképviseleteknek küldött videóüzenetében Szijjártó Péter külügyminiszter.

A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen. Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint 1956 októbere azért volt kivételes, mert megvalósult a nemzeti egység, „ha úgy tetszik, a nemzeti együttműködés rendszere”. A nemzeti ünnep reggel a zászlófelvonással kezdődött.

(tovább…)

Boldog születésnapot – Vereckei Ákos

2018. augusztus 26. vasárnap

MKSZ, MR.Gabee, Csepel.info

Foto. BORS

Augusztus 26-án ünnepli születésnapját Vereckei Ákos olimpikon, Csepel díszpolgára.

Több mint egy évtizede a Csepel SC színeiben Sydney-ben olimpiai aranyérmet nyert 1000 méteren Horváth Csaba, Kammerer Zoltán, Storcz Botond és Vereczkei Ákos alkotta kajak négyesben. Példaértékű kitartása, elkötelezettsége követendő minden korosztály számára. (tovább…)

Napra pontosan 2 éves Csepeli Kultik Mozi

2018. augusztus 24. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info,

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

2016. augusztus 24-én megnyitotta kapuit a Csepel Plázában a Kultik Csepel Mozi.

Boldog születésnapot kívánunk együttműködő partnerünknek, és sok szép évet kívánunk.

Csepelen készülnek az augusztus 20-i tűzijátékra

2018. augusztus 16. csütörtök

Csepel.info, ATV

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik az NUVU Kft. munkatársai a Dunán álló, három összekapcsolt uszályon és két pontonon a csepeli Szabadkikötőben.

Mintegy 5700 pirotechnikai eszközt lőnek majd fel a budapesti tűzijátékon. A csepeli programok a Daru-dombon zajlanak majd, kiváló családi programokkal.

Augusztus 13: a balkezesek világnapja

2018. augusztus 13. hétfő

Bien.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Minden év augusztus 13-án ünnepeljük hivatalosan is a balkezeseket. Lássunk ebből az alkalomból néhány érdekességet a balkezesség típusairól, kialakulásának okairól és a jelenséggel kapcsolatos előnyökről és hátrányokról!

Genetika: A balkezesség lehet örökletes jelenség, de messze nem annyira, mint amennyire ezt sokan hiszik és állítják. Mindkét szülő balkezessége esetén is az esély csak 50% körüli arra, hogy a gyermek is ugyanúgy balkezes lesz-e vagy sem. (tovább…)

Farkas Bertalan – Isten éltesse

2018. augusztus 2. csütörtök

Mr. Gabee /Wiki

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter
1949-ben ezen a napon, azaz augusztus 2-án született Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, vadászpilóta, űrkutató, csepeli lakos.

Farkas Bertalan az Interkozmosz program keretében vált űrhajóssá és űrkutatóvá. A Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság Hőse, az Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, az MTA Interkozmosz Tanács kutatócsoportjának munkatársa, a Space for Earth Alapítvány alapító tagja. Leghíresebb kísérleti programja az űrutazás során az Interferon volt, de a Dóza kísérletben részt vevő, a KFKI által gyártott Pille sugárdózismérő is rendkívül sok eredményt hozott a későbbi kutatások számára országunknak. Tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében. (tovább…)