‘Ünnepek’ kategória archívum

Boldog születésnapot – Korda György

2021. január 4. hétfő

WIKi, Mr. Gabee

 

Korda György (született: Klein György, Budapest, 1939. január 4.) magyarénekes. Több mint öt évtizedes pályafutással a háta mögött a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze, emellett mint televízióspókerközvetítő is sikeres, amivel nemcsak saját, hanem a játék népszerűségét is növelte. Balázs Klári énekesnő férje.

A Dob utcában született, vegyipari technikumot végzett. Szülei elváltak, a nagyszülők és nagynénik nevelték. Érettségi után jelentkezett a Színház és Filmművészeti Főiskolára, a Várkonyi Zoltán által vezetett bizottság előtt, a harmadik rosta vizsgáig jutott. Dolgozott a Kábelgyárban, katonaBékéscsabán volt. Vécsey Ernő tanítványaként először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta. Még katonai szolgálata előtt házasodott össze Kovács Ibolya operettszínésznővel, de a házasság „érdemi része” rövid ideig, papíron viszont több mint húsz évig tartott.

(tovább…)

Boldog születésnapot – Michael Schumacher

2021. január 3. vasárnap

Wiki, Mr:Gabee

Michael Schumacher (Hürth-Hermülheim, 1969. január 3.) német autóversenyző, hétszeres Formula–1-es világbajnok, a sportág eddigi legeredményesebb pilótája. Ő volt a Formula–1 első német világbajnoka, nagy szerepet játszott a sportág németországi népszerűsítésében. Egy 2006-ban, az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által végzett felmérésen a szurkolók a Formula–1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.

Két, a Benetton csapattal nyert világbajnokság után 1996-ban a Ferrarihoz szerződött, ahol 2000 és 2004 között sorozatban öt világbajnoki címet szerzett. Számos rekordot tart, ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő érte el a legtöbb pole-pozíciót és versenyben futott leggyorsabb kört, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában. A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott. A vezetési stílusa gyakran váltott ki vitákat. Kétszer volt részese a világbajnoki címet eldöntő ütközésnek, melyek közül az 1997-es, Jacques Villeneuve-vel történt karambol után kizárták az az évi világbajnokságból. A versenypályán kívül az UNESCO nagykövete, számos humanitárius kezdeményezés résztvevője, szószólója a versenyzők biztonságának. Öccse, Ralf Schumacher szintén Formula–1-es pilóta.

Hogy tölti a karácsonyt? – Csurgay Árpád

2020. december 28. hétfő

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó karácsonyi összeállításában megkérdeztek néhány ismert csepeli személyiséget, hogyan töltik az ünnepeket. Sorozatuk hetedik részében Csurgay Árpád akadémikus, Csepel díszpolgára mesélt.

“Életkorunk okán – a feleségem is elmúlt nyolcvanéves – a járvány kezdete, március közepe óta kettesben, otthonunk fogságában úgy próbálunk élni, ahogy ebben a viharos időben élni lehet. Másként, mint ahogy megszoktuk. Vásárolni sem járunk, mindent online rendelünk, ritkán megkérjük erre a családunkhoz tartozó ifjúságot.

(tovább…)

Hogy tölti a karácsonyt? – Ábel Attila

2020. december 25. péntek

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó karácsonyi összeállításában megkérdeztek néhány ismert csepeli személyiséget, hogyan töltik az ünnepeket. Sorozatuk most következő részében Ábel Attila alpolgármester mesélt.

„A karácsony nálunk a szeretet és a találkozások ünnepe. A feleségemmel mindketten sokat dolgozunk, így ez a rövid szünet az, amikor nem rohangálunk egyik helyről a másikra. Van idő a szülőkre, testvérekre, gyerekekre.

(tovább…)

Hogy tölti a karácsonyt? – Buzek László

2020. december 24. csütörtök

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó karácsonyi összeállításában megkérdeztek néhány ismert csepeli személyiséget, hogy tölti az ünnepeket. Buzek László, a Csepel SC tízszeres magyar bajnok röplabdázója is mesélt erről.
“Furcsa módon terjed a járvány, nem értem, kit hogyan fertőz. Kerülöm a helyeket, ahol sokan gyűlnek össze, minden óvintézkedést betartok, vigyázok az egészségemre. Az influenza elleni védőoltást beadattam magamnak, s ha majd a koronavírus elleni vakcina is elérhető lesz, beoltatom vele magamat. Egyelőre azonban keveset lehet tudni a járványról, s én úgy számolok vele, hogy húsvétig kitart. (tovább…)

Birkózókarácsony – videó!

2020. december 23. szerda

YouTube, Németh Szilárd, Csepel.info

A magyar birkózócsalád nevében áldott karácsonyt és edzésekben, versenyekben, sportsikerekben, egészségben gazdag új évet kívánok, szeretettel:

Németh Szilárd
a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és
a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója

csepel.info

Kellemes ünnepeket kívánunk olvasóinknak

2020. december 23. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Illatszerajándékok egészségügyi dolgozóknak

2020. december 22. kedd

Csepel.hu

Illatszercsomaggal ajándékozta meg a Segítség Köve Alapítvány a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat dolgozóit kitartó munkájukért.

A szíves felajánlást az intézmény nevében Dr. Dobák András főigazgató, a városvezetés képviseletében Ábel Attila alpolgármester köszönte meg.

(tovább…)

Közlekedési rend a HÉV vonalakon az év végi ünnepek alatt és az új év első napjaiban

2020. december 21. hétfő

MÁV-HÉV, Mr.Gabee, Csepel.info

2020. december 24-én (csütörtökön) napközben vonataink a szombaton és munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán 16 óra után is biztosítjuk az utazási lehetőséget.

(tovább…)

Mézadomány a Tóth Ilona szakrendelő dolgozóinak

2020. december 19. szombat

Csepel.hu

Köszönete jeléül háromszáz üveg magyar termelői mézet adományozott Dienstmann Tamás a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat munkatársainak a koronavírus-járvány kapcsán végzett áldozatos munkájukért. A nemes felajánlást Dr. Dobák András főigazgató és Morovik Attila alpolgármester köszönték meg.

Ahogy az adományozó kérdésünkre válaszolt: ez csak egy csepp a tengerben.

(tovább…)