‘Ünnepek’ kategória archívum

Boldog születésnapot – Vereckei Ákos

2018. augusztus 26. vasárnap

MKSZ, MR.Gabee, Csepel.info

Foto. BORS

Augusztus 26-án ünnepli születésnapját Vereckei Ákos olimpikon, Csepel díszpolgára.

Több mint egy évtizede a Csepel SC színeiben Sydney-ben olimpiai aranyérmet nyert 1000 méteren Horváth Csaba, Kammerer Zoltán, Storcz Botond és Vereczkei Ákos alkotta kajak négyesben. Példaértékű kitartása, elkötelezettsége követendő minden korosztály számára. (tovább…)

Napra pontosan 2 éves Csepeli Kultik Mozi

2018. augusztus 24. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info,

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

2016. augusztus 24-én megnyitotta kapuit a Csepel Plázában a Kultik Csepel Mozi.

Boldog születésnapot kívánunk együttműködő partnerünknek, és sok szép évet kívánunk.

Csepelen készülnek az augusztus 20-i tűzijátékra

2018. augusztus 16. csütörtök

Csepel.info, ATV

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik az NUVU Kft. munkatársai a Dunán álló, három összekapcsolt uszályon és két pontonon a csepeli Szabadkikötőben.

Mintegy 5700 pirotechnikai eszközt lőnek majd fel a budapesti tűzijátékon. A csepeli programok a Daru-dombon zajlanak majd, kiváló családi programokkal.

Augusztus 13: a balkezesek világnapja

2018. augusztus 13. hétfő

Bien.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Minden év augusztus 13-án ünnepeljük hivatalosan is a balkezeseket. Lássunk ebből az alkalomból néhány érdekességet a balkezesség típusairól, kialakulásának okairól és a jelenséggel kapcsolatos előnyökről és hátrányokról!

Genetika: A balkezesség lehet örökletes jelenség, de messze nem annyira, mint amennyire ezt sokan hiszik és állítják. Mindkét szülő balkezessége esetén is az esély csak 50% körüli arra, hogy a gyermek is ugyanúgy balkezes lesz-e vagy sem. (tovább…)

Farkas Bertalan – Isten éltesse

2018. augusztus 2. csütörtök

Mr. Gabee /Wiki

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter
1949-ben ezen a napon, azaz augusztus 2-án született Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, vadászpilóta, űrkutató, csepeli lakos.

Farkas Bertalan az Interkozmosz program keretében vált űrhajóssá és űrkutatóvá. A Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság Hőse, az Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, az MTA Interkozmosz Tanács kutatócsoportjának munkatársa, a Space for Earth Alapítvány alapító tagja. Leghíresebb kísérleti programja az űrutazás során az Interferon volt, de a Dóza kísérletben részt vevő, a KFKI által gyártott Pille sugárdózismérő is rendkívül sok eredményt hozott a későbbi kutatások számára országunknak. Tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében. (tovább…)

Dr. Bolla Dezső 81 éves

2018. július 27. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: keyframe.nava.hu

Mr.Gabee információi szerint ma ünnepli 81. születésnapját Dr. Bolla Dezső helytörténész Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület alapítója és elnöke, aki Győrben született, majd 2002-ben aranydiplomában részesült. 1953 januárjában a Finommechanikai Vállalatnál a lokátor technika területen kezdett el dolgozni üzemmérnökként.

1964-ben a Központi Fizikai Kutató Intézetben helyezkedett el, az ionizáló sugárzások méréstechnikájával és műszerezettségével foglalkozott tudományos csoportvezetőként. 1977-1979-ben megszerezte Villamosmérnöki Karunkon a Digitális elektronikai szakmérnöki oklevelét. 1997-ig kábeltelevíziós vonalon, azok építőelemeinek tervezésével foglalkozott, időközben elnyerte a Híradástechnikai Tudományos Egyesület elektronikai szakértő címét. (tovább…)

Bon-Bon: a muzsikánkkal szeretnénk kitűnni

2018. július 16. hétfő

csepel.hu

 

Csepel napján, július 18-án a Bon-Bon együttes lép színpadra. Ebből az alkalomból a zenekar tagjaival, Szolnoki Péterrel és Török Tamással beszélgettünk a fellépésekről, a megújulásról és a terveikről.

Lassan 25 éve vagytok együtt: mi a titka, hogy ilyen jó az összhang köztetek?

Mi is próbáljuk megfejteni. Egyrészt hasonló a zenei ízlésünk, az élethez való hozzáállásunk, másrészt pedig mindketten fontosnak tartjuk a toleranciát. Ennyi idő alatt sikerült kiismernünk egymást, és ha az egyikünk nehezebb lelki állapotban van, akkor a másik tolerálja azt. Az elmúlt huszonhárom évben nem volt komolyabb vitánk, inkább csak stúdióbeli civódások akadtak, mondjuk azon, mikor milyen akkord következzen. Nevetséges apróságok, amiket mindig megbeszéltünk. (tovább…)

77 éves Mészöly Kálmán, a Szőke Szikla

2018. július 16. hétfő

M4Sport

Foto: data.sporthirado.hu

Ezen a napon ünnepli hetvenhetedik születésnapját Mészöly Kálmán válogatott labdarúgó, edző, aki játékosként 61-szer ölthette magára a címeres mezt, szövetségi kapitányként pedig 1982-ben kivezette a válogatottat a világbajnokságra.

1941. július 16-án Budapesten született. Már tizenegy évesen a III. Kerületi TTVE csapatában rúgta a labdát, 1959-ben igazolta le a Vasas SC. Az angyalföldi klubhoz visszavonulásáig, 1972-ig hű maradt, a csapat meghatározó tagjaként 279 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Minden idők egyik legjobb magyar középhátvédje 32 gólt szerzett, remekül fejelt és általában ő rúgta a 11-eseket is. A Vasassal négy bajnoki cím mellett (1961, 1962, 1965, 1966), három Közép-Európai Kupát (1962, 1965, 1970) nyert, 1962-ben idehaza az év labdarúgójává választották. (tovább…)

Boldog születésnapot – Dr. Filip Tamás

2018. július 13. péntek

Csepel.info, Mr. Gabee,

Július 13-án ünnepi születésnapját a Csepelen élő és tevékenykedő Filip Tamás magyar költő, szerkesztő, a Dokk.hu művészeti vezetője, a Magyar Írószövetség választmányának tagja.

Budapesten született. Szülei Filip István és Nagy Erzsébet. Az ELTE Állam- és Jogtudományi karán végzett 1984-ben. 1984-től bíróságon, majd az Igazságügyi Minisztériumban dolgozott. 1991-től közjegyző. Irodalmi pályáját a múlt század nyolcvanas éveinek elején kezdte. Mesterének Nemes Nagy Ágnest vallja, akit az objektív líra legjelentősebb magyar képviselőjének tekint, és poétikai értelemben követni kíván. (tovább…)

Boldog születésnapot – Sastin Marianna

2018. július 10. kedd

Wiki, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Népszava

Kedden ünnepli 32. születésnapját Sastin Marianna Csepelen élő és a Vasas színeiben birkózó világbajnoknak, Csepel díszpolgárának.

Sastin Marianna cselgáncsozóként kezdett sportolni 1992-ben. 1998-ban bronzérmes volt a felnőtt cselgáncs bajnokságban. 1999-ben már birkózóként a junior Eb-n hatodik lett valamint Kadett vb 11. és magyar bajnok volt. (tovább…)