2011. augusztus havi archívum

Szeptembertől ismét lesz ingyenes jogsegély-szolgálat Csepelen

2011. augusztus 31. szerda

Csepel.info

2011. szeptember 14-én ismét elindul a Németh Szilárd csepeli polgármester szervezésében tavaly életre hívott ingyenes kerületi jogi tanácsadás – értesült a Csepel.info.

A jogi tanácsadásra minden hónap 1-3. szerdáján 16 és 18 óra között kerül sor. Cím: Budapest., XXI. kerület Kossuth Lajos u. 67. Az időpontokra előzetesen be kell jelentkezni a 1/277-0669 telefonszámon. A tanácsadó Felkai Péterné dr. Klinghammer Júlia ügyvéd.

csepel.info

Tarlós: A budapestiek azt várják, hogy rend legyen

2011. augusztus 31. szerda

ATV, Fidesz.hu

Budapest a közeljövőben nem lesz képes arra, hogy teljes körűen megoldja a hajléktalanproblémát – erről Tarlós István beszélt az Egyenes Beszédben. A főpolgármester hozzátette: ez annak is köszönhető, hogy van olyan önkormányzat, amelyik vonatjegyet ad a hajléktalanoknak, és felküldi őket a fővárosba, hogy ott próbáljon szerencsét.

A főpolgármester szerint radikalizálódnak a hajléktalanok, a legriasztóbb a csepeli mészárlásban játszott szerepük. (tovább…)

Durrdefekt a Völgy utcánál: hárman is megsérültek (frissítve!)

2011. augusztus 31. szerda

Csepel.info

Fotó: Csepel.hu

Durrdefektet kapott szerda délután negyed négy körül egy 35-ös busz a csepeli Kossuth Lajos út és a Völgy utca sarkánál. A balesetnek három könnyebb sérültje van – értesült a Csepel.info.

Szabályszerűen felrobbant a busz kereke, akkorát szólt, hogy a közeli házak is beleremegtek.  A busz jelenleg akadályozza a forgalmat is. Szerencsétlen utasoknak csoda, hogy nem szakadt be a dobhártyája – írta egyik olvasónk. Fórumozóink úgy tudják, hogy a jobb első kerék robbant fel, és a busz karosszériája is megsérül. Három könnyebb sérült is lehet: az eset helyszínére mentő is kiérkezett. (tovább…)

Csökkent az iskolakerülések száma

2011. augusztus 31. szerda

MTI

A cigányságnak is kiutat mutató tanulást az Orbán kormány – elődeivel ellentétben – erősen ösztönzi

Csökkent az iskolakerülések száma az iskoláztatási támogatás megvonásának köszönhetően; a szociális államtitkárság szerdai tájékoztatása szerint az elmúlt tanévben 7 427 esetben függesztették fel jogerősen a támogatást.

Az államtitkárság MTI-hez eljuttatott összegzése szerint 2007-ben a tankötelezettség megszegése miatt 25 433 feljelentés érkezett, 2009-ben 44 361. Ezzel szemben az elmúlt tanévben több mint 31 ezer gyermek hiányzott 10 órát igazolatlanul, de figyelmeztetések hatására közülük “csak” 13 289, alig több mint 40 százalék érte el az 50 igazolatlan órát, ezt követően pedig 7 427 esetben függesztették fel az iskoláztatási támogatást jogerősen. Területi eloszlásban kiemelkedik Borsod (itt az összes kiskorú 0,9 százaléka, 1 325 tanuló esetében történt jogerős felfüggesztés), Nógrád (0,7 százalék, 249 tanuló), Heves (0,7 százalék, 380 tanuló) és Jász-Nagykun-Szolnok megye (0,7 százalék, 515 tanuló). (tovább…)

Egy-egy sávban járható a gerincút augusztus 31-től

2011. augusztus 31. szerda

Csepel.hu

2011. augusztus 31-én a Corvin út és a Budafoki út között a kivitelező megnyitja a célforgalom számára egy-egy sávon a gerincutat.

A Csepel Művek IV-es kapuja ezen keresztül lesz megközelíthető a teherforgalom számára. Ezzel egyidőben a Petróleum utca-Olajkikötő utca terelőút megszűnik.

csepel.hu

M0 – Felborult egy autó, több kilométeresre duzzadt a kocsisor

2011. augusztus 31. szerda

HírTV

Öt ember sérült meg abban az autóban, mely felborult szerda reggel az M0-s autóúton. A mentés idejére az út M5-ös felé vezető oldalát lezárták – értesült a HavariaPress.

Szerda reggel 8 óra körül történt a baleset az M0-s 27-es kilométerénél, az M5-ös felé vezető oldalon. Egy személyautó hirtelen fékezés után a szalagkorlátnak csapódott, majd az oldalára borult. A járműben utazók közül négyen könnyebben, egy ember súlyosan megsérült. (tovább…)

Leállhat a csepeli szennyvíztisztító

2011. augusztus 31. szerda

Magyar Nemzet, Csepel.info

Kétségessé vált a százhúszmilliárd forintból, jórészt uniós támogatással megépített csepeli szennyvíztisztító jövője – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A Budapesti Városüzemeltetési Központ szerint ugyanakkor leállás nem következhet be, sőt, azon is dolgoznak, hogy a Csepelen keresztül menő közúti szállítást kiküszöböljék.

A létesítmény engedélye az év végén lejár, és nem hosszabbítható meg, ha a főváros addig nem oldja meg a működés közben keletkező iszap elszállítását. Az eddigi szállító szerződése is idén december 31-ig szól. A hatóság szerint akár le is állhat az üzem. Amennyiben ismét tisztítatlanul folyna a szenny a Dunába, a városháza több tíz milliárd forintos bírsággal, vízterhelési díjjal, drasztikus csatornadíj-emeléssel számolhat – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában. (tovább…)

Ingyenebéd

2011. augusztus 31. szerda

Körmendy Zsuzsanna, Bayer Zsolt

Nincs ingyen ebéd

Kormányon a csepeli MSZP-sek is elítélték az “ingyen ebédet”

Simor András jegybankelnökről eddig is tudtuk, hogy székéhez jobban ragaszkodik, mint a méltányossághoz. Aminthogy offshore-ügyben sem voltak gátlásai. Amikor 2007-ben Gyurcsány Ferenc kinevezte jegybankelnöknek, és offshore cégei miatt felelősségre vonták a parlamentben, nagyjából annyit mondott fölszólalásában, hogy ha neki mostantól nem lehet offshore cége, akkor majd hazahozza őket. Ezen nem múlik.

Sokunknak nem tetszett ez a válasz, hiszen tudjuk, aki offshore céget működtet, az a magyar állam adókasszáját csapolja meg. Olyasmi volt Simor parlamenti válasza, mintha az Elmű élére kinevezett vezérigazgatóról kiderülne, hogy egy csalafintán bekötött vezetéken pluszáramhoz jutott, s mikor ezt az igazgatótanácsban szóvá teszik, annyit mond: kérem, ha gondolják, én azt a vezetéket leszereltetem. A WikiLeaks világszerte sokaknak okoz kellemetlenséget a nyilvánosságra hozott dokumentumok révén. A magyar vonatkozások legelsősorban természetesen minket érdekelnek. (tovább…)

Mitől nőtt meg a hajléktalanok száma?

2011. augusztus 30. kedd

HVG

Hajléktalanok

A rendszerváltás kiváltotta szociális sokk, a belvárosi kerületek rehabilitációja, az aluljárók “megtisztítása”, ragaszkodás az önálló, zavartalan élethez – a hvg.hu által megkeresett szakemberek és a helyi politikusok véleménye megoszlik abban, hogyan is alakult ki a csepeli hajléktalantelep. Számos jel utal arra, hogy a többség a ferencvárosi és józsefvárosi korábbi szükséglakások felújításakor szorult a csepeli erdőbe. A csepeli hajléktanalanszálló vezetője szerint a gyilkossággal vádoltak is onnan érkeztek.

„Csepelen egyáltalán nem a hajléktalanok belvárosból való kiszorítása vezetett a hajléktalanok számának növekedéséhez, hanem egy pontosan meghatározható, többéves folyamat, egészen pontosan a ferencvárosi rehabilitáció” – írta a hvg.hu-nak elküldött levelében Ábel Attila, a főváros XXI. kerületének alpolgármestere arra a cikkünkre reagálva, melyben a terepen dolgozó szociális munkások azt állították, hogy a hajléktalanok belső kerületekből való kiszorítása vezetett a csepeli telep felduzzadásához. (tovább…)

Videó: Bombagól is kellett a Csepel győzelméhez

2011. augusztus 30. kedd

Nb3.hu

A Indotek-Csepel együttese az NB III Alföld-csoportjának hétvégi, 2. fordulójában sima 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán az újonc Tápiószecső csapata ellen.

A mérkőzésen a 26. percben szerzett vezetést a kék-piros gárda Süveges Gábor bombagóljával, majd a szünet előtt, a 43. percben szintén Süveges volt eredményes. Íme a meccs összefoglalója.