2022. március havi archívum

Orbán fóbia: háborúra és balhéra készül az ellenzéki pártszövetség (videókkal)

2022. március 31. csütörtök

Facebook, Csepel.info

Márki-Zay Péter egyik utcafórumán 27 perces beszédet tartott. Ebben 106-szor mondta Orbán Viktor nevét. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Jeszenszkynek hívta az ukrán elnököt, Zelenszkijt, és arról is beszélt, hogy az orosz-ukrán háború a mi háborúnk, amiben a magyar fiataloknak az olaj helyett a vér a fontosabb. 

Márki-Zaynak egy 27 perces beszéd kevés volt ahhoz, hogy az ellenzék terveiről, programjáról beszéljen. Csak Orbán Viktort sikerült neki támadnia. Összesen 106-szor mondta ki a magyar miniszterelnök nevét – számolt be a történtekről Bohár Dániel riporter. Ez nem lehet véletlen: az ellenzék a számukra kedvezőtlen közvéleménykutatási adatok miatt – úgy tűnik – inkább balhéra készül a választás napján, mint győzelemre. Erre utal az a kiszivárgott hangfelvétel, amiben az ellenzéki pártszövetség jobbikos tagja botránykeltésre, balhéra biztatja a választókörzeti delegáltakat: (tovább…)

Simon Sarolta öttusázó hetedik a kairói világkupán

2022. március 31. csütörtök

Csepel.hu

Simon Sarolta, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület versenyzője hetedik helyen végzett az idei első világkupa-versenyén, Kairóban. A versenysorozat egyben válogatót is jelent a világ- és Európa-bajnokságra.

Simon Sarolta a népes és erős mezőnyben kiválóan szerepelt, számos klasszis öttusázót megelőzött – közölte érdeklődésünkre Belák János vezetőedző. A négy magyar női induló közül egyedül Gulyás Michelle szerepelt jobban, aki második lett. (tovább…)

Klassz helyeken nyaralgat a budapesti közművezér: minden rendben Budapesten

2022. március 30. szerda

Magyar Nemzet

Mártha Imre kollégái – a fővárosi köztisztaságnál, a Főtávnál, a kertészetnél és a temetkezési vállalatnál – újabb bizonyító erejű fotókat és dokumentumokat juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. Valószínűleg nagyon elegük van már egyszemélyi vezetőjük magamutogató életmódjából, abból, hogy Mártha Imre szinte minden hónapban eltűnik a cégek életéből – olvasható a Metropol cikkében.

Mártha Imre februárban például floridai birtokán pihente ki a fáradalmait, márciusban meg kiruccant az Egyesült Arab Emírségekbe, hogy az egyik legdrágább luxusszállodában, Abu-Dzabiban, az elnöki palota mellett található St. Regis hotelben megint csak nyaraljon egyet.

(tovább…)

Két illemhelyet rongáltak meg

2022. március 29. kedd

Csepel.info

A Szent Imre téri illemhelyet alkeszok szokták tönkretenni, amikor megpróbálják kiszedni a pénzt a perselyből. Ha nem lennének fizetősek az illemhelyek, befeküdnének aludni. Ez még így is gyakran megtörténik. A toalett jelenleg üzemen kívül van. 

A Kis-Duna-parton a rév melletti illemhelyet szintén megpróbálták szétverni, de szerencsére kisebb károkat okoztak. Az a toalett – úgy tudjuk – jelenleg is üzemel.

Mindent plakátot letéptek, ami nem Szabó Szabolcsot és Márki-Zayt Pétert ábrázolta

2022. március 28. hétfő

Csepel.info

Két fiatalember hétfőn minden olyan plakátot letépett és szétszaggatott a csepeli Weiss Manfréd út mellett, ami nem Szabó Szabolcsot vagy Márki-Zay Pétert ábrázolta – értesült a Csepel.info.

Az eset információink szerint körülbelül délelőtt tíz órakor, meglehetősen profi gyorsasággal történt. Miután az ellenzéki összefogás egyébként is önellentmondásos ökopolitikát folytat – vagyis csak szavakban ültetnek fákat és szlogenekben közlekednek kerékpárral – a leszaggatott plakátokat is a helyszínen hagyták, hogy mások szedjék fel azokat. Szabó Szabolcs sem határolódott el az esettől. (tovább…)

Föld órája a környezettudatosság jegyében

2022. március 28. hétfő

Csepel.hu

Minden év márciusának utolsó szombatján rendezik meg a Föld órája programot. Ezen a napon arra kérik a háztartásokat, hogy egy órára kapcsolják le a világításukat, elektromos eszközeiket, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés fontosságára.

A kezdeményezés 2007-ben indult útjára Ausztráliából, 2008-ban vált nemzetközivé, Magyarország is ekkor csatlakozott először az akcióhoz.A Föld órája programot hosszú évek óta Csepelen is megrendezik. A Radnóti Miklós Művelődési Ház idén elsősorban a környezeti nevelésre, szemléletformálásra helyezte a hangsúlyt. (tovább…)

A Segítség Köve Alapítvány beszámolója

2022. március 28. hétfő

Csepel.hu

A Segítség Köve alapítvány az ukrajnai háború kitörése óta, a csepeli önkormányzattal közösen segíti a háború elől menekülteket.

Az alábbiakban a civil szervezet közleményét olvashatják. (tovább…)

Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása

2022. március 26. szombat

Csepel.hu

Már csak 525 nap van hátra a Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) újjáépítéséig, de amikor ezek a sorok megjelennek, már annyi sem, mert elindult az a digitális visszaszámláló, amelyet péntek 13 órakor kapcsoltak be a gimnázium egykori bejáratánál.

A visszaszámláló nyomógombját a gimnázium jelenlegi növendékei mellett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a JÁG egykori diákja és Bese Benő intézményvezető nyomta meg. Az eseményen sok más diák mellett megjelent Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettes.  (tovább…)

Új informatikai eszközöket kaptak a csepeli háziorvosok

2022. március 26. szombat

Csepel.hu

 

Informatikai eszközöket adtak át a csepeli háziorvosi praxisoknak március 25-én a Tóth Ilona szakrendelőben.  Az esemény kapcsán Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Borbély Lénárd polgármester közös sajtótájékoztatót tartott. A több mint 18 millió forint értékű eszközfejlesztés a kormányzat Egészséges Budapest Programjának keretében valósult meg.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere kiemelte, az elmúlt időszakban Németh Szilárd közbenjárása nyomán 3,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a kerületben, amiért köszönet illeti az államtitkárt. (tovább…)

Szereti a Csepelt az ellenzéki jelölt – el is csent egy női vázasat

2022. március 25. péntek

Pesti Srácok, Csepel.info

Hegedüs Péter, az ellenzéki összeborulás balmazújvárosi képviselőjelöltje még ifjúkorában csent el egy Csepel kerékpárt. A tulajdonosa megkegyelmezett neki, nem tett feljelentést, nehogy derékba törje a feltörekvő fiatal karrierjét. Az ifjúból polgármester lett, és megköszönte ezt – a maga módján. Azonnal eltávolíttatta a neki megkegyelmező tulajdonost a balmazújvárosi idősek otthona éléről – írja a Balmazért című helyi lap cikke alapján a Pesti Srácok.

Béresné Lőrincz Erzsébet, aki ma a Hajdúdorogi Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője, gyümölcsért ment annak idején családjával a piacra, biciklivel. A kerékpár egy női kék, Csepel volt. Azt látták, ahogy mesélte, hogy Hegedüs Péter arrafelé álldogál, de ennek akkor még nem tulajdonítottak jelentőséget. (tovább…)