2012. június havi archívum

A nagy kérdés

2012. június 30. szombat

Magyar Hírlap

Victor Ponta és Robert Fico. A feltámadt kisantant.

Ponta csinált „ügyet” Nyirő temetéséből. A temetés szervezése ugyanis több mint egy éve folyt, a magyar és a román illetékesek mindenben megegyeztek – és akkor jött a kormányváltás. (tovább…)

Megkezdődött a búvárúszó szezon

2012. június 30. szombat

Csepel.hu

Az uszonyos és búvárúszó sportban a nyári hónapokban először az uszodai programokra, később pedig a tájékozódási búvárúszó versenyekre kerül sor, ahol a Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület versenyzői is rajthoz állnak.

Az első ilyen nagy megmérettetés Hódmezővásárhelyen volt, ahol a Tavasz Kupa elnevezésű versenyen szálltak vízbe a búvárok- Bacher Barnabás, a csepeli klub első embere arról számolt be, hogy tanítványai jól kezdték a 2012-es szezont: közülük is Bacher Barnabás, a Jedlik Ányos Gimnázium tanulója a tavalyihoz hasonlóan remek eredményeket produkált. (tovább…)

Orbán: Nem szabad a kohéziós támogatások rendszerét gyengíteni

2012. június 30. szombat

MTI, Fidesz.hu

A pénteken véget ért brüsszeli EU-csúcstalálkozó eredményei alkalmasak a magyarok önbizalmának növelésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak a tanácskozás után. Kifejtette azt is, hogy a kohéziós politika az unió szíve, és ha azt feladjuk, akkor abból nem növekedés lesz, hanem infarktus.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra: a csúcs központi gondolata volt, hogy a bankadóból, válságadóból, tranzakciós adóból befolyó bevételeket a gazdasági növekedés ösztönzésére kell fordítani. Az ennek szellemében elhatározott európai növekedési paktum szemlélete tehát Orbán Viktor szerint összhangban van a magyar törekvésekkel, amelyek munkahelyteremtő növekedésösztönzésre irányulnak. Arról is beszélt, hogy Magyarország egyszerre kívánja csökkenteni az államadósságot és növelni a versenyképességet. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedési célokat olyan eszközökkel akarja elérni, amelyek nem növelik az államadósságot. (tovább…)

Nem az a vesztes, aki megbocsát

2012. június 30. szombat

Jelenits István: Ha minden vélt sérelemre felszisszenünk, felháborodunk, akkor éppen a kívánt hatás ellenkezőjét érjük el

Magyar Hírlap

Tisztességes próbálkozásnak tartja az oktatási rendszer átalakítását Jelenits István piarista szerzetes, aki nemrég vehette át az egyik legrangosabb állami kitüntetést, a Corvin-láncot.

Mint lapunknak fogalmazott, a jó iskola arról ismerszik meg, hogy a szülővel is törődik, eligazítja, segíti őt a nevelésben, anélkül hogy teljesen átvenné a feladatot tőle. A korábbi tartományfőnökkel, Széchenyi-díjas teológussal, íróval, oktatóval emellett beszélgettünk keresztényellenességről, antiszemitizmusról és az újpogányságról is. (tovább…)

Uszoda a strand mellett, Teller Ede nevét kapná a gerincút – ülésezett a képviselő-testület

2012. június 30. szombat

Csepel.hu, Csepel.info

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen a képviselők szavaztak a díszpolgári címekről, melyek átadására július 18-án, Csepel újjáépítésének 300. évfordulóján kerül sor ünnepélyes keretek között.

Akik megkapják a Csepel Díszpolgára kitüntetést: Dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Kovács István szabadfogású birkózó világbajnok, olimpiai bronzérmes, a Lacza Márta – Dékány Ágoston grafikus és festőművész házaspár, Laurencz László kézilabda mesteredző, Radics Béla rock zenész (posztumusz), Dr. Sárdy József gyermekorvos (posztumusz), Szegedi Lujza tanárnő és Vezér Endre helytörténész. (tovább…)

És eközben a demokrácia példaképében…

2012. június 29. péntek

Csepel.info, Index

Éppen megérkeznek az amerikai rendőrök ahhoz a fórumozóhoz, aki szidta őket – illetve csak ahhoz, akiről azt hitték, hogy őket szidta

És a felvétel – Gyurcsány szemkilövői is legalább ilyen demokratikusak voltak

Két éve tart a cenzúra-hisztéria a magyar sajtó balliberális oldalán, miközben még soha egyetlen demokráciában nem volt olyan alpári és egyoldalú a sajtó egy kormányzattal szemben, mint éppen Magyarországon. Vagy talán balliberális cenzorok szállták meg a médiát?

Eközben egyik fő bírálónknál, az USA-ban, az indianai Evansville-ben valaki a rendőrséget gyalázta egyfórumon. Arre azok egy teljes SWAT-egységet küldtek egy helybéli házra, hogy házkutatást tartsanak. Az ajtó nyitva volt, és egy 18 éves nő nézte bent a tévét. A rendőrök kamerákat és egy riportert is vittek magukkal, hogy megörökítsék az akciót. Az elkészült videóban jól látszik, ahogy a fekete golyóálló mellénybe, sisakba öltözött, pajzsot cipelő kommandósok berontanak a házba, közvetlenül azt követően, hogy bekopogtak és szóltak, hogy megjöttek, betörnek. A helyi rendőrkapitány szerint a kopogás célja csak a figyelemelterelés, a SWAT-nak nem kell megvárnia, hogy valaki az ajtóhoz jöjjön. (tovább…)

Behajtani tilos – éléről

2012. június 29. péntek

player.hu, Csepel.info

Elölről, ahonnan látni kellene…

…és oldalról, ahonnan nem

Igaz, hogy a térdmagasságba helyezett “Behajtani tilos” tábla merőleges helyett párhuzamosan áll az úttal, de jól néz ki az autógumival fölötte.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a tábla a szebb napokat látott, egykori Csepel Művek területén  látható, a Mansfeld Péter út felőli bejáratnál – de nem abból az irányból, ahonnan kellene.

Megjelent a Csepeli Hírmondó júniusi harmadik száma

2012. június 29. péntek

Csepel.hu

A tartalomból:

– Segélyhívó pontokat telepítene az új rendőrkapitány. Interjú Papp Péter ezredessel.
– Miben segíthet az önkormányzat ingyenes jogsegélyszolgálata?
– Hogyan zajlik egy mentési akció? A tűzoltóknál jártunk.
– „Csak szívvel-lélekkel lehet nevelni…” Beszélgetés a Bárczy István díjas óvodapedagógussal, Dobákné Tábori Zsuzsannával
-Lakossági fórumot tartottak a szennyvízcsatornázásról: Fontos tudnivalók cikkünkben. (tovább…)

Gyors segítség Varga Normannak

2012. június 29. péntek

Csepel.hu

Egyhangú döntéssel, 200 ezer forinttal támogatja a csepeli önkormányzat képviselő-testülete Varga Normant, aki futva indult el Csepelről a Londoni Olimpia helyszínére.

Varga Normant 16 éves korában egy villamos alá lökték, ami levágta a bal karját. Kezét az orvosok visszavarrták, ő pedig megmutatta, hogyan lehet a legnehezebb helyzetből, fogyatékossá válva felállni, teljes értékű emberré válni, és példát mutatni hitből, akaratból, tenni akarásból. (tovább…)

Tilos az avarégetés!

2012. június 29. péntek

Csepel.hu

Tisztelt Lakosság!

Budapest Főváros szmog-riadótervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet 4/A. § az avar és kerti hulladékkal kapcsolatban az alábbiakat írja elő:

4/A. § (1) Az avar és kerti hulladék tekintetében Budapest Főváros közigazgatási területén az ingatlan tulajdonosoknak, használóknak a következőképpen kell eljárni:

a) elsősorban helyben komposztálni kell,

b) másodsorban a háztartási hulladéktól elkülönítetten, a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltató (Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.) által forgalmazott, erre a célra szolgáló zsákban gyűjteni, melyet a közszolgáltató elszállít,

d) elégetni tilos.

Kérjük a fenti előírások betartását!