2008. szeptember havi archívum

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

2008. szeptember 30. kedd

Mno.hu, Csepel.info

Csepel újság

130 millió forintos támogatást szavazott meg a csepeli képviselő-testület a helyi újságnak, amely az ellenzék szerint az MSZP helyi pártlapja. A szocialisták csak MDF-es szavazattal tudták elfogadtatni a sokakat felháborító döntést. Az ülés közben a polgármester tanácsadója a kritikákra válaszul azt mondta az egyik ellenzéki képviselőnek: „mielőtt a Csepel újság nevét és az én nevemet a szájára veszi, mosson szájat!”

„Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Csepel újság 2009–2010. évi megjelentetéséhez szükséges évi 65 millió forintot a Csepp TV Kft. részére támogatásként a 2009–2010. évi költségvetésben biztosítja” – állt abban a Tóth Mihály polgármester által előterjesztett határozatban, amelyet a képviselő-testület szeptemberi ülésén tárgyaltak Csepelen. Ezt az összességében 130 millió forintos támogatást csak úgy tudta elfogadtatni a frakciójából hiányzókkal legyengült MSZP, hogy Vincze Miklós MDF-es képviselő is igennel voksolt – számol be a Csepel.info. (tovább…)

Papucsban bolyongott az elküldött beteg

2008. szeptember 30. kedd

Index.hu

Agyvérzés

Papucsban és otthoni tréningnadrágban próbált hazajutni Szigetszentmiklósra az esőben egy 53 éves, korábban súlyos agyi érkatasztrófán átesett beteg, akit az Állami Egészségügyi Központból hazaküldtek, mert úgy látták, nem szorul orvosi ellátásra. A férfi a csepeli HÉV-megállóban rosszul lett, próbált segítséget kérni, de átázott ruházata és nehezen érthető beszéde miatt hajléktalannak hitték. Végül a mentők kórházba szállították, azóta megbénult a nyelve, a nyelőcsöve és súlyos állapotban van.

Az 53 éves B. J-nél július 4-én agyi érkatasztrófa (stroke) következett be. A férfi állapota annyira súlyos volt, hogy Szigetszentmiklósról mentőhelikopter szállította be az Állami Egészségügyi Központba (ÁEK). Itt az intenzív osztályon ellátták, megkapta a szükséges gyógyszereket, s egy hét múlva elhagyhatta a kórházat. Októberre rendelték vissza kontrollra. (tovább…)

Parlagfű: Európa legszennyezettebb országa vagyunk – Csepel különösen szennyezett

2008. szeptember 30. kedd

Inforadio.hu

Parlagfű az Adyn

Csepelen idén tízmilliókat költöttek parlagfüvesítésre

Parlagfű szempontjából hazánk Európa legszennyezettebb országa. Magyarországon a létező 350 gyomnövény között a legelterjedtebbé vált a parlagfű, amely évente 70-80 milliárd forintos kárt okoz az országnak, és 2,5 millió ember életét keseríti meg. Kevésbé tudna szaporodni, ha az aratás utáni tarlóhántást és tarlóápolást mindenhol elvégeznék. Csepelen ilyesmivel aligha dicsekedhet az önkormányzat.

A parlagfű a földművelésügyi tárca becslései szerint 32 milliárd forintos veszteséget okoz a magyar mezőgazdaságnak a kieső termésmennyiség és a gyomosodás okozta egyéb káros hatások miatt. Pálinkás József, az MTA elnöke a közelmúltban Budapesten rendezett Első Nemzetközi Parlagfű-konferencia megnyitásakor még nagyobb, 50 milliárdos kárról beszélt. (tovább…)

A rendőrségen halt meg az elektrosokkolt fiú

2008. szeptember 29. hétfő

Zoom.hu

Elektrosokk terápia

Sokaknak meglepő, hogy ezt még alkalmazzák

Egyelőre nincs magyarázat arra, miért halt meg egy huszonhét éves fiú a Csepeli Rendőrkapitányság épületében. A fizikailag és pszichésen is rossz állapotban lévő fiatalembert egy dühroham után vitték kihallgatásra, ahol tisztázatlan körülmények között elhunyt.

A fiú családja korábban panasszal élt a Jahn Ferenc Kórházban kapott, nem kívánt pszichiátriai kezelések miatt. (tovább…)

Varga Mihály: Rossz és elfogadhatatlan a költségvetés

2008. szeptember 29. hétfő

Fidesz.hu

Varga Mihály

A 2009-es költségvetés nem készült fel a világgazdasági válság kezelésére, nagyrészben az adóterhek növelésére épít, és indokolatlanul optimista a gazdasági növekedés tekintetében – hangzott el Varga Mihály hétfői sajtótájékoztatóján.

A mai napon a kormány benyújtotta 2009-es költségvetési javaslatát. Kimondhatjuk: ezzel a költségvetéssel az ország nem készült fel a világgazdasági válság kezelésére – húzta alá Varga Mihály. Miközben recseg-ropog a globális pénzügyi rendszer minden eresztéke, miközben arról beszélnek, hogy az elmúlt száz év legnagyobb kihívása előtt áll a világ pénzügyi- gazdasági szempontból, a magyar költségvetés úgy készül mintha semmi sem történt volna – fűzte hozzá. Hazánkban nem csak azt a problémát kell kezelni, hogy a világgazdasági lehűlés milyen hatásokkal jár, hanem azt is, hogy évek óta a közép-európai térség sereghajtója vagyunk, azaz a növekedésünk jóval alacsonyabb szintű – világgazdasági válság nélkül is – mint a környező országoké – fejtette ki a Fidesz szakpolitikusa. (tovább…)

MDF: A kritikusokat kizárják, ugye?

2008. szeptember 29. hétfő

Inforadio.hu

Dávid Ibolya

Fotó: Népszabadság

Immár sokadszor kizárás a vége annak, ha egy MDF-es politikus a majdnem 9 éve elnöklő Dávid Ibolya babérjaira tör. Egy négy évvel ezelőtti eset jogellenességét már a bíróság is kimondta. Mindenesetre a pártelnökasszony őszintének és közérdekeket szolgálónak nevezte a hétvégén saját pártját.

Még egy képviselő kizárásával vagy kilépésével megszűnik az MDF frakciója, így lényegében kézzel fogható politikai súlya is, ugyanis nemcsak az Országgyűlés bizottságaiból, de a különböző pártpolitikai delegáltakkal működő testületekből is távozni kényszerülne. Hock Zoltán elnökhelyettes szombaton azt mondta, vélhetően ez nem fog bekövetkezni, mert minden képviselő érzi ennek politikai és morális felelősségét. (tovább…)

Még egy nap, és eldől, lesz-e megint BKV-sztrájk

2008. szeptember 29. hétfő

Inforadio.hu

Megint sztrájk lesz

 Eldől, kell-e megint csigavér és bicikli

Nem kizárt, hogy újra sztrájkot hirdetnek a BKV-szakszervezetek, ha a cég nem tartja magát a garancialevelében foglaltakhoz és keddig nem alakítja ki közép- és hosszú távú stratégiáját – közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője.

A szóvivő elmondta: a BKV-nak egy napja maradt arra, hogy a szakszervezetekkel tudassa, elkészült-e a cég közép- és hosszú távú gazdasági elképzeléseit tartalmazó tervezet. (tovább…)

Lemondott parlamenti mandátumáról Arnóth Sándor

2008. szeptember 29. hétfő

Mno.hu

Arnóth Sándor fideszes képviselő hétfőn lemondott mandátumáról a parlamenti ülésteremben elhangzott bekiabálása miatt.

„A parlamenti ülésteremben egy rossz mondat elhangzott a számból, emiatt levonom a következtetéseket, és a mandátumomról ezennel lemondok” – közölte a képviselő újságírókkal. A hétfői napirend előtti felszólalások alatt, az adatgyűjtési ügyről szóló államtitkári válasz után Arnóth Sándor azt kiabálta be: „Lógni fogsz”. (tovább…)

Leállt a munkával a metróépítő Bamco

2008. szeptember 29. hétfő

Index.hu

Fúrópajzs

Leállt a pajzs

Hétfő reggel nem nem vették fel a munkát a 4-es metró alagútját fúró és a Gellért téri állomást építő Bamco Kkt. dolgozói. A cég ugyanis elszámolási vitába keveredett a DBR Mtró Projektigazgatósággal. Becslés szerint a teljes beruházás 30 százaléka szünetel, az állomások többsége tovább épül.

Hétfőtől bizonytalan ideig nem dolgoznak a Bamco munkásai, reggel fel sem vették a munkát. A cég a 4-es metró alagútját fúrja és a Gellért téri állomást építi. A két fúrópajzs nemrég érte el a Gellért teret, ahol egy átkötő keresztalagút hiányában amúgy is le kellett volna állni az alagútfúrással, erről közlekedési hatósági határozat született. A Gellért téri leállás hatással lehet a metró átadásának idejére is. (tovább…)

Polip-gate: Dávid kirohanással köszönte meg Gyurcsánynak?

2008. szeptember 29. hétfő

Csepel.info

Montessori szavazás

“Elpárolgott” az MDF-frakció a szavazáskor

Pár nappal az után, hogy Dávid Ibolya megkapta és Almásy Kornél ellen fel is használta azt a bizonyos, nemzetbiztonsági szervek által készített, törvénytelenül kiszivárogtatott és nyilvánosságra hozott hangfelvételt, frakciója nem vett részt a Montessori érettségi botrányáról szóló szavazáson – amelyben Gyurcsány Ferenc egyik fián keresztül személyesen is érintett volt.

A 11 fős MDF-frakcióból kilencen voltak elvileg jelen azon a szavazáson, amely a Hoffmann Rózsa KDNP-s képviselőasszony által Hiller István miniszterhez benyújtott interpellációról szólt. Bár a frakcióból csak az igazoltan távol lévő Almásy Kornél és Csapody Miklós hiányoztak, mégsem szavazott a kérdésre adott válaszról egyetlen egy MDF-es képviselő sem – tudta meg a Csepel.info.  (tovább…)