2021. április havi archívum

Autóbusz ütközött személyautóval az Ady Endre úton

2021. április 9. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Olvasónk a cikkünk megjelenése előtti percekben értesítette Mr.Gabee-t hogy baleset volt a 148-as buszon pénteken 19:30-körül az Ady Endre úti Dunapacknál. Elmondása szerint busz és egy személyautó ütközött:

A buszon voltam 2 gyerekemmel. Mind a ketten nagyon megütötték magukat, pedig ültünk de nagyon nagyot kellet fékeznie a busznak és becsapódás is volt (elég durva volt). Mindenki elesett kb a buszon. Az autó sofőrje volt a hibás. Úgy tudom, hogy nincs komolyabb sérült. Én szálltam le utoljára és a sofőr kérdezte kell-e nekünk mentő és mondtam hogy nem.

Akinek van bármilyen információja az esettel kapcsolatosan, esetleg képe van, írja meg a fórumba, vagy a csepel.info@gmail.com címre.

Felborult egy autó a Kvassay Jenő úton

2021. április 9. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Mr.Gabee

Mr.Gabee szerkesztőnk információi szerint a Kvassay Jenő úton érkező Opel Astra vezetője vélhetően az Lukoil kút előtti kanyart nem tudta bevenni, így elvesztette uralmát a gépjárműve felett, aminek következtében az autó áttért a szemközi oldalra, majd felborult.

A gépjármú vezetője épségben ki tudott szállni a gépkocsiból, de komoly nézeteltérésbe keveredett a helyszínelő rendőrökkel, így megbilincselve ültették be a mentőautóba, mely a Merényi Gusztáv kórházba szállította rendőri kísérettel.

A katasztrófavédelem közleményében olvasható, hogy a tetejére borult egy személygépkocsi Budapest IX. kerületében, a Kvassay Jenő úton. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítják a járművet.

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

2021. április 9. péntek

POSTA, Mr.Gabee, Csepel.info

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Az elmúlt években dinamikusan bővülő e-kereskedelem az áruk vámhatárokon átnyúló áramlását is módosította. A magyarországi online vásárlók már csaknem kétharmada belföldről és külföldről is egyaránt vásárol. A jelenlegi szabályozás szerint az Európai Unión kívülről érkező áruk 22 eurós összeghatárig vám- és áfamentesek, míg a 22 és 150 euró közöttiek vámmentesek, de áfát kell fizetni utánuk. (tovább…)

Sugár Géza emlékére

2021. április 9. péntek

Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után elhunyt Sugár Géza, Csepel díszpolgára. Csaknem három évtizede Csepelért dolgozott, úgy ismerte a kerületi óvodákat és iskolákat, mint a tenyerét. Személye maga jelentette a biztonságot az intézményhálózat működtetésében. Az önkormányzati rendezvények, megemlékezések előkészítésének és lebonyolításának hosszú idők óta főszereplője volt. Ketten emlékeznek rá.

Vida István, a Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója: „Géza egy untermann volt, a szó valódi és átvitt értemében is. Egy tartó- és fogóember. A tenni és alkotni akaró közösség biztos és megkerülhetetlen pontja.

(tovább…)

Orbán Viktor: Május 10-én nyitnak a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

2021. április 9. péntek

Origo.hu

FORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

A vírust megsemmisíteni csak vakcinával lehet, és átlépte a regisztráltak száma a négymilliót, őket hamar beoltják – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában szólt arról is, hogy a középiskolák május 10-én nyitnak, csak írásbeli érettségi lesz. A baloldal oltásellenes, ez nem képezheti vita tárgyát – tette hozzá. 

Nagy-Britanniából származik a most pusztító mutáns, ami jóval erősebb, mint az első hullámkor megismert vírus – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel. – Más a tűzereje – fejtette ki a brit mutánsról a kormányfő, és elmondta, hogy az első hullám időszakában a zárás elég volt, de most ez már nem elég, a brit mutánst meg kell semmisíteni.

 

(tovább…)

Videó: megszólalt a mentős, akit húsvétkor feljelentettek

2021. április 8. csütörtök

Mandiner

Egy polgár azt kifogásolta, hogy a mentősök vásároltak egy hamburgert: a hírről a Csepel.info is beszámolt.

A férfi sérelmezte, hogy a szolgálatot teljesítő mentősök ebédet vásároltak. Mindez szerinte hosszú percekig tartott, (a mentő fedélzeti számítógépe alapján) valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe.

(tovább…)

Olvasónk eltűnt telefonját keresi

2021. április 8. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

A képen lévő telefon az eltűnt telefonra hasonlít

Az alábbiakban Mocsár Lajos olvasónk levelét idézzük:

Szép estét! Szeretném kérni hogy az alábbi sorokat közöljék! Hétvégén elhagytam Csepelen elhunyt édesanyám fekete nyomógombos, kamerás 30-as telefonját. Le volt merülve, a kijelzőjén jobb oldalt felül egy kb. két centi hosszú karcolás van. Elég régi telefon de nekem emlék tőle.

A megtaláló a csepel.info@gmail.com címen egyeztetheti a telefon átvételének helyét és idejét.

A budapesti rendőrök őrizetbe vették az eltiltás ellenére vezető férfit

2021. április 8. csütörtök

BRFK, Mr.Gabee, Csepel.info

Még 2013-ban tiltották el véglegesen a vezetéstől azt a férfit, aki most mégis a volán mögé ült. A XXI. kerületi járőrök ellenőrzés alá vonták.

A csepeli járőrök 2021. április 7-én 9 óra körül Budapest XXI. kerületében, a Szabadság úton megállítottak egy gépkocsit és annak vezetőjét, egy 57 éves férfit. Az ellenőrzésen kiderült, hogy D. Gábor nemcsak a biztonsági övet felejtette el bekapcsolni, arról is megfeledkezett, hogy 2013-ban a Budapesti Környéki Törvényszék végleg eltiltotta a járművezetéstől.  A rendőrök megállapították azt is, hogy a gépkocsin nem volt biztosítás és műszaki állapota sem volt megfelelő, így azzal nem lehet közlekedni.

(tovább…)

Húsvétkor is oltottak a kerületben

2021. április 8. csütörtök

csepel.hu

A koronavírus harmadik hullámában rengeteg a fertőzött, az egészségügy túlterhelt, magasak a halálozási adatok. Ahhoz, hogy leküzdhető legyen a járvány, fontos, hogy minél többen megkapják a védőoltást. Csepelen folyamatosan oltanak. A húsvéti ünnepek alatt lezajlott nagyszabású oltási programnak köszönhetően újabb ötezer ember kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.

(tovább…)

Csepel Kórház: belső felújítás, új, modern épület

2021. április 8. csütörtök

csepel.hu

Megújulás előtt áll a 120 éves Csepel Kórház, mely jelenleg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházhoz csatolva működik. Két projekt is kapcsolódik a csepeli telephelyhez, az egyik már folyamatban van, a másik – a tervek szerint – 2021 őszén indul el. A részletekről dr. Mező Róbert főorvost, a telephelyért felelős igazgatóhelyettest, a Központi Rehabilitációs Osztály vezetőjét kérdezte lapunk.

(tovább…)