2021. április havi archívum

Fürdőnyitás: ezeken a helyeken fogadnak vendéget már május 1-jén is

2021. április 30. péntek

Metropol

Nem nyit még ki az összes fürdő szombaton, de így is van miből választani. Hat helyszínen várják a 18 év feletti, védettségi igazolvánnyal rendelkezőket.

A Csepeli Strandfürdő még nem fogad vendégeket. A sátrat májusban bontják, a strand nyitása információink szerint június elejére várható.
(tovább…)

Újra nyitott a Döner Kebab Express

2021. április 30. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info
Korábban beszámoltunk róla, hogy gázrobbanás miatt felrobbant a Kossuth Lajos utca egyik Döner gyorsbüféje. A Csepel HOL-MI információi szerint A mai napon (pénteken) újra nyitott a Kossuth Lajos utca 95. szám alatt található Döner Kebab Express 

Minden kedves régi és új vendégüket szeretettel és friss alapanyagokkal várják minden nap.

<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
176Benita Ruha és további 175 ember
8 hozzászólás

Anyák napja alkalmából kerületi óvodások rajzai díszítik a buszmegállókat

2021. április 30. péntek

Csepeli Hírmondó

Fotó és további képek: Csepeli Hírmondó

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) anyák napi rajzpályázatot hirdetett óvodások számára. Kerületenként egy óvoda jelentkezését várták, tíz pályamunkával. Csepelen az Erdősor Tagóvoda Pillangó csoportosai pályáztak anyák napi ihletésű rajzaikkal. Az alkotások május 10-ig tekinthetők meg néhány csepeli buszmegállóban.

„A csoportomba járó egyik kisfiú édesapja hívta fel a figyelmünket az anyák napi pályázatra. Közvetlenül a karantén előtt értesültünk erről a lehetőségről. Ez kicsit megnehezítette a helyzetünket, mert a járvány miatt már kevés gyermek járt oviba. Ám kolléganőm lelkes szervezésének köszönhetően a gyerekek otthon, a karantén alatt is készítettek rajzokat. Ezekért elmentünk, begyűjtöttük. Időközben a határidő is kitolódott, így sikerült leadni a pályamunkákat”- mondta el lapunknak Bartus Mária óvodapedagógus.

(tovább…)

Orbán Viktor: Szombattól életbe lépnek az újraindítás újabb intézkedései

2021. április 30. péntek

Origo.hu

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt egyebek mellett megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, mozik, a színházak, és az állatkertek, a kiskorúak pedig felnőtt, nagykorú rokon kíséretében szintén látogathatják ezeket a helyeket – minderről Orbán Viktor beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország – című műsorában. A kormányfő közölte, hogy az oltás nemzeti ügy. 

Szombat reggeltől életbe lépnek azok az ország újraindítás újabb intézkedései, éjfélre módosul a kijárási tilalom, a boltok, és vendéglátóipari egységek pedig este 11-ig lehetnek nyitva – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szavai szerinta védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt egyebek mellett megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, mozik, a színházak, és az állatkertek, a kiskorúak pedig felnőtt, nagykorú rokon kíséretében szintén látogathatják ezeket a helyeket.

(tovább…)

Ma 47 éve lett öngyilkos Szécsi Pál

2021. április 30. péntek

Blikk, Csepel.info, Mr.Gabee

Fotó: Wiki

47 évvel ezelőtt, 1974-ben gyászba borult az egész ország, ugyanis tragikusan fiatalon elhunyt a legendás énekes, Szécsi Pál.

Szécsi sorsa gyakorlatilag már gyermekkorában megpecsételődött, ugyanis édesanyja elhagyta őt is és nővéreit is: Amerikába disszidált, a gyerekeket pedig nevelőszülőknek adta. Bár a legidősebb lányát még magával vitte Bécsbe, de aztán őt is ott hagyta egyedül a pályaudvaron.

(tovább…)

Olvasónk rendszámát keresi

2021. április 29. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

A képen látható Suzuki Swift típusú gépkocsi rendszámát keresi olvasónk, melyet saját elmondása szerint Csepel területén hagyott el, vagy lopták le.

Aki esetleg megtalálta, vagy érdemleges információval rendelkezik a megtalálás helyéről, értesítse a tulajdonost a irugyka@gmail.com e-mail címen.

Boldog szülinapot – ma 70 éves a csepeli hév!

2021. április 29. csütörtök

Vitézy Dávid

A csepeli hév a Boráros téren, 1966-ban. Fortepan / Bojár Sándor

1951. április 29-én adták át a Boráros tér és Csepel állomás között közlekedő közvetlen gyorsvasutat, azaz a csepeli hévet. A Közvágóhídtól Pesterzsébeten át a mai Csepel hév-állomásig azonban már 1912 óta közlekedett a hév.

Csepelen ugyanis már a századfordulón nagyon erős volt az ipar, rengeteg munkás dolgozott itt, akik elsősorban a környező kerületekből és településekről (Pesterzsébet, Szigetszentmiklós, stb.) ingáztak ide. A legnagyobb célpont a Weiss Manfréd gyár volt.

(tovább…)

Újra nyílik a Varosgazda ügyfélszolgálata

2021. április 29. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info2021. május 3-tól újra nyitja kapuit a Csepeli Városgazda ügyfélszolgálata.

Így fog kinézi a déli Diákváros nagyvásártelepi fejlesztése – látványtervek

2021. április 29. csütörtök

Magyar Építők, Csepel.info

A főváros, a Csepel-sziget és Soroksár fejlesztésében nagyszabású lépést jelentő beruházásban győztest hirdettek – írja a Magyar Építők, amely galériát is szentel a diákváros látványterveinek.

Bár sokak számára időben és térben is távoli lehet a diákváros, az észak-csepeli park, a Galvani híd vagy akár a teljes HÉV-felújítás is – utóbbi egészen a Kálvin térig fog bemenni, mindben közös, hogy a csepeliek életét, és ezzel a csepeli ingatlanpiac értékét is pozitívan fogja érinteni. Az alábbiakban a Magyar Építők cikke olvasható.

(tovább…)

Összeült a kormány és a főváros a Galvani híd ügyében, erre jutottak

2021. április 29. csütörtök

Infostart.hu

Fürjes Balázs szerint közelednek az álláspontok, lát már esélyt arra, hogy Karácsony Gergely támogatását élvezze a projekt.

Kedd délután egyeztetett a kormány Budapest Fejlesztési Központja a főváros és az érintett kerületek vezetésével a Galvani híd megvalósításáról.

 

(tovább…)