Németh Szilárd lett a Dél-Pesti Tankerületi Központ korlátlan ura

Csepel.info

Németh Szilárd bizalmasát nevezték ki a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének – derül ki a rezsibiztos Facebook oldalán. Ezzel ő lett a tankerület korlátlan ura – értesült a Csepel.info.

Információink szerint az új tankerületi vezető, Tóth Endre tagja a csepeli Fidesznek. A helyi szervezet nincs jó állapotban: létszáma az után csökkent a negyedére, hogy mindenkit kizártak, aki nem értett egyet Németh Szilárd önkormányzattal szembeni vagyoni követeléseivel. A tankerületi vezető fia, Tóth Endre Máté képviselőjelölt is lett: ő a negyedik helyen áll a Fidesz csepeli kompenzációs listáján. Úgy tudjuk, ő az egyik kulcsszereplője a Borbély Lénárd polgármester elleni lejárató kampánynak.

Tóth Endre fia negyedik a listán

Repül aki nem gazsulál

Információink szerint Németh Szilárd kevésnek érezte a csepeli iskolákra gyakorolt befolyását. A rezsibiztos maga szeretne minden vezetői döntést meghozni, és a gyermekek szellemi fejlődését befolyásoló pedagógiai irányokat is meghatározni. Ezért előbb beköltöztette magához, a Csepel SC-be a Dél-Pesti Tankerületi Központot, mostanra pedig elérte, hogy legbizalmasabb emberét nevezzék ki igazgatónak.

Azt, hogy a kormányhivataltól a tankerületen keresztül az önkormányzatig minden döntést maga akar meghozni, a rezsibiztos a Fidesz alapszabályával magyarázza. Szerinte a Fidesz választókerületi elnökeként Csepelen és Soroksáron ő rendelkezik minden vezetői pozíció fölött. A beszámolók alapján nem ismeri el az Alaptörvényt és a törvényeket sem. Ezt azzal magyarázza, hogy az alkotmányozó többség tagjaként ő mondja meg, mi törvényes és mi nem. Tavaly két iskolaigazgatót mentettek fel Csepelen, akik “elfelejtettek” bejelentkezni és elmenni hozzá a KIMBA-ba a pályázatuk előtt.

Tóth Endre személyesen vett részt azon a beszélgetésen, amikor a csepeli iskolaigazgatókat berendelték Németh Szilárd irodájába, a KIMBA birkózócsarnokába, hogy bemutassák a rezsibiztos polgármesterjelöltjét, Dudás Zoltánt. A kampányértekezleten Németh Szilárd helyett a felesége vett részt, és a beszélgetést “porondmesterek” segítségével vezették le. Olyan tanárok közreműködésével, akik beszólásokkal, vicces megjegyzésekkel, ötletekkel segítették a beszélgetés gördülékenyen és feszültségmentesen tartását – és persze Borbély Lénárd csepeli polgármester burkolt bírálatát.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !