‘Honvédség’ kategória archívum

„Csak fegyelmezetten tudunk védekezni”

2020. március 28. szombat

Most az összefogás, az önfegyelem, az önmérséklet ideje van, nem pedig a széthúzásé, az öncélú pánikkeltésé és a pártpolitikai csatározásé – jelentette ki lapunknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Hétfőn lett volna esély arra, hogy az ellenzéki politikusok félretegyék a pártpolitikát, és támogassák a veszélyhelyzet meghosszabbítását elrendelő törvény keddi elfogadásának lehetőségét. Hogyan értékeli a kialakult helyzetet? Mi a véleménye az ellenzék viselkedéséről?

(tovább…)

Németh Szilárd: A Magyar Honvédség is segíti a biztonságos ivóvízellátást

2020. március 22. vasárnap

A Magyar Honvédség is segíti a Fővárosi Vízműveket abban, hogy veszélyhelyzetben, különleges jogrend esetén is biztonságos legyen az ivóvízellátás – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, a víz világnapján.

Németh Szilárd Facebook-oldalán azt írta: a Fővárosi Vízművek több mint 2 millió ember, Budapest mellett még 11 agglomerációs település egészséges és kiváló minőségű ivóvízét biztosítja. Ez – mint hozzátette – naponta 450 ezer köbméter víztermelést jelent, ami az Országház térfogatának felel meg.

(tovább…)

Katonai rendészek Csepelen

2020. március 20. péntek

A mai naptól az ország több pontján is találkozhatnak katonai rendészekkel az utcákon az emberek. Úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot több nagyvárosban.

(tovább…)

Németh Szilárd: Csepelen egyhetes ünnepséggel emlékeztek volna az ezeréves lengyel-magyar barátságra

2020. március 16. hétfő

Latorcai János (KDNP) a magyar-lengyel barátságot éltette felszólalásában egy nappal a magyar nemzeti ünnep után és egy héttel a magyar-lengyel barátság napja előtt. Megemlékezett a 170 évvel ezelőtt a magyar szabadság ügyét támogató lengyelekről, személyesen említve Bem Józsefet, Dembinszky Henriket vagy Visoczky Józsefet. Hozzátette: a magyarok az első világháború után viszonozhatták ezt, amikor a varsói csatában támogatást nyújtottunk a szabadságukért küzdő lengyeleknek.  

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára megerősítette: a magyar-lengyel katonai kapcsolatok során mindig valamilyen birodalom ellen kellett közösen küzdeni.

(tovább…)

A Magyar Honvédség mindent megtesz a járvány megfékezéséért

2020. március 13. péntek

Korom Ferenc és Böröndi Gábor tábornok urakkal, a honvédség parancsnokával és helyettesével egyeztettünk a Magyar Honvédségnél a koronavírus járvány elleni intézkedésekkel kapcsolatban kiadott parancsról, illetve a katonák veszélyhelyzeti szerepéről.

A Magyar Honvédség a különleges jogrendben teljes és kritikus képességével szolgálja a magyar emberek megvédését: folyamatosan együttműködik az Operatív Törzzsel, őrzi az ország határait, biztosítja hazánk rendjét és békéjét.
Mindent megteszünk a járvány megfékezéséért!

(tovább…)

A Magyar Honvédség megbecsülése

2020. február 22. szombat

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjére meghívást kapott a Magyar Honvédség Parancsnoksága és valamennyi nyugállományú vezérkari főnök is. Az évértékelőt, immár 22. alkalommal, az 1995-ben Mádl Ferenc által alapított Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, egy valódi civil szervezet szervezte meg. Ebből a tényből csinált, két nap elteltével, szokásosan hazugságokra és álhírekre (fake news) alapozott műbalhét a Soros által kitartott ellenzéki média és politika.

Céljuk a kormányfő rossz színben való feltüntetése, a kormány és a honvédség gyengítése, a katonák elbizonytalanítása, a honvédekről az elmúlt években való pozitív társadalmi kép rombolása volt.

(tovább…)

A honvédelem nemzeti ügy

2020. február 8. szombat

Lenullázott haderő – Eszközbeszerzések civil kontroll nélkül címmel – a múlt év végi Fegyvervásárlás kontroll nélkül című fake news után – ismét hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő cikket közölt a 168 Óra a Magyar Honvédségről.

A szélsőségesen balliberális lap „szakértője” újból Kovács Gyula nyugállományú alezredes, sértett és levitézlett egykori katonatiszt volt. Hiába, no, madarat tolláról…

(tovább…)

Díszpolgári címet kapott Németh Szilárd

2020. február 2. vasárnap

Németh Szilárd Facebook oldala

Németh Szilárd államtitkár, a lengyelek nagy barátja, Csepel egykori polgármestere január 31-én átvehette a XXI. kerület testvérvárosának legrangosabb kitüntetését: a  városi tanács Elżbieta Radwan polgármester javaslatára Wołomin tiszteletbeli polgárává választotta.

(tovább…)

Kétoldalú egyeztetés és emléktábla-avatás Varsóban

2020. február 2. vasárnap

Meg kell védenünk az országot

2020. január 20. hétfő

Magyar Demokrata

Ezerötszáznál is többen lépték át engedély nélkül a határt az év első napjaiban. A kormány megkétszerezte az itt szolgálatot teljesítő honvédek számát. Egyebek mellett erről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Demokratának.

(tovább…)