‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj egyik jelöltje

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A 2017-ben útjára indított díj célja, hogy olyan orvosok odaadó munkáját jutalmazza, akiket a páciensek és a szakmai zsűri tagjai is érdemesnek tartanak az elismerésre. Ennek a díjnak a segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. (tovább…)

Pártpolitikai adok-kapok lett a Budapest-bérlet és az infláció ügye

2024. január 24. szerda

Csepel.hu

Annyi nyilatkozat volt a Budapest-bérletről az elmúlt hetekben, hogy egyre nehezebb eligazodni, kinek van igaza. Az egyik oldalon Budapest-ellenességre hivatkoznak, és nem hajlandók elfogadni, hogy az elmúlt években jelentős infláció volt, de a másikon is megy a mutogatás. Aztán január 19-én reggel kiderült, hogy a főváros is érvényesítette az inflációt, csak másként.

Nem a bérletek árát emelték fel, hanem ritkítottak 53 busz-, troli- és villamosjáratot. (tovább…)

Aláírásgyűjtésbe kezd a HÉV-ért a Közösen Csepelért Polgári Egyesület

2024. január 15. hétfő

 

Álljunk ki közösen a csepeli HÉV-ért!

Az elmúlt hetek megmutatták: nagypolitikai küzdelmek áldozatául eshet 50 ezer csepeli család legfontosabb közlekedési eszköze, a csepeli HÉV.

Ez ellen fel kell lépnünk közösen! (tovább…)

Újabb nagylelkű felajánlás Csepelen

2023. december 20. szerda

Csepel.hu

“Igazán nagy öröm, hogy a hátrányos helyzetűek megsegítésére a tavalyi év után idén közel ötmillió forintot ajánlott fel Kormos Péter helyi vállalkozó.

Az adományból többek között tartós élelmiszereket, gyümölcsöket, tisztítószereket, a gyerekeknek pedig játékokat vásároltak.” – írja Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.

(tovább…)

Szeretetvendégség Csepelen

2023. december 19. kedd

Csepel.hu

Nemcsak a rászorulókat várják, hanem azokat is, akik egy tál melegételt vinnének idős családtagjaiknak.

A keddi ételosztásban önkéntesként vett részt Borbély Lénárd polgármester és munkatársai. Az elmúlt napokban számos ismert személy bekapcsolódott a csepeli ételosztásba: Wolf Kati énekes, Mezei Léda színésznő, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Iszak Eszter televíziós műsorvezető.

(tovább…)

Borbély Lénárd a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson

2023. december 6. szerda

Csepel.hu

Hivatalosan is bejelentette indulását a jövő évi önkormányzati választásokon Csepel polgármestere, Borbély Lénárd. A polgármester december 5-ei sajtótájékoztatón mutatta be azokat az egyéni képviselőjelölteket, akikkel együtt vág neki a 2024-es választásnak.

Borbély Lénárd pártfüggetlenként indul, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben. (tovább…)

Jótékonysági adomány a rászorulónak

2023. december 6. szerda

Csepel.hu

A kilencedik alkalommal megrendezett Szent Erzsébet Jótékonysági Bál bevételét jótékony célra fordítják.

A belépő- és támogatói jegyek árából befolyt 2,4 millió forint összegű adományt december 5-én adta át Borbély Lénárd polgármester a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának és a Csepeli Történelmi Egyházak Lelkészi Körének.

(tovább…)

Először együtt a Csepel SC korábbi sportolói

2023. október 14. szombat

Csepel.hu

Első alkalommal rendezték meg a Csepel SC korábbi sportolóinak találkozóját a Királyerdei Művelődési Házban szeptember 13-án, amelyen csaknem százhatvanan vettek részt. Olimpiai és világbajnokok jelentek meg az eseményen, de természetesen bárki ott lehetett, aki valaha a Csepel SC-ben versenyzett. A tervek szerint ugyanúgy hagyománnyá szervezik a találkozót, mint a Csepel Művek egykori dolgozóinak évente megrendezett összejövetelét.

A sportolókat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. (tovább…)

Civil kezdeményezés a Kis-Duna-parton

2023. október 13. péntek

Csepel.hu

A Woodapest Egyesület képviselői és önkéntesek kőrisfákat ültettek a Csepeli Kis-Duna-parton, a Kétlyukú-híd közelében október 13-án.

A civil kezdeményezéshez a csepeli önkormányzat is csatlakozott.

(tovább…)

20 éves a csepeli Sekrestye Színpad

2023. október 9. hétfő

Csepel.info

A Sekrestye Színpad szombaton délután Brenner János vértanú pap boldoggá avatásának 5. évfordulója alkalmából az „Át tudnám ölelni a világot” című zenés előadást mutatta be a csepeli Királyerdei Művelődési Házban.

A darab Iváncsits Tamás eredeti zenés drámájának (A jó pásztor – In memoriam Brenner János) felhasználásával készült. Brenner János (1931-1957) ciszterci szerzetes volt, aki szívén viselte hittanosai sorsát, lelkipásztori feladatait pedig halála pillanatáig hűségesen látta el. A kommunista hatalom emiatt 1957. december 15-ére virradó éjszaka brutális kegyetlenséggel meggyilkoltatta. 2019-ben Csepelen parkot neveztek el róla, ahol szobrot avattak.