‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Újabb éremhalmozások az U14-es és az U16-os területi bajnokságon

2022. június 24. péntek

Csepel.hu

Az U14-es és az U16-os atléták területi bajnokságának második fordulóját is megrendezték az elmúlt napokban.

A múlt hét végén az U14-es és az U16-os atléták számára a területi bajnokság második fordulóját rendezték a Kelet és a Centrál régiókban, a Nyugat viadalát egy héttel korábban bonyolították le. Ahogyan az első fordulóban, ezúttal is számos egyéni csúcs született a megméretéseken, amelyeken az is előfordult, hogy a lányok egyes versenyszámokban jobban teljesítettek, mint a fiúk. A bajnokságon most is volt olyan ígéret, aki nem érte be egy elsőséggel, és a duplázók mellett is akadtak triplázók, akik háromszor állhattak fel a dobogó legfelső fokára. (tovább…)

Már kaphatók a Múzeumok Éjszakája karszalagok, de a csepeli programok ingyenesen látogathatók

2022. június 23. csütörtök
Csepel.hu
 
Június 25-én, szombaton kerül megrendezésre országszerte a Múzeumok Éjszakája programsorozat. Csepelen két helyszínen: a Királyerdei Művelődési Háznál és az Összetartozás Házánál várunk mindenkit színes programokkal!
 
A csepeli rendezvényeken a részvétel ingyenes, de ha valaki szeretné a főváros további múzeumát is felkeresni, a Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok nyitvatartási időben mindkét intézményben már megvásárolhatók.

(tovább…)

Folytatódott a székely–magyar labdarúgótorna

2022. június 23. csütörtök

Székelyhon.ro

Kőkemény, de sportszerű mérkőzésekkel folytatódott szerdán Csíkszeredában a gyerekcsapatok számára kiírt székely–magyar labdarúgótorna. A 6. alkalommal megrendezett vetélkedőn, két korcsoportban 24 erdélyi és anyaországi csapat lépett pályára.

Öt csapat továbbra sem talált legyőzőre a gyerekcsapatok számára kiírt székely–magyar labdarúgótornán. Három versenynap után az U11-eseknél Marosvásárhely, Szováta és Csíkszereda, az U13-asoknál pedig Székelyudvarhely és Csíkszereda csapata veretlen maradt.

(tovább…)

Tűzugrás, nyári napforduló, népi szokások

2022. június 22. szerda

Csepeli Hírmondó

A Szent Iván-nap közeledtével tűzgyújtásra, tűzugrásra és a nyári napforduló köszöntésére gyűltek össze az érdeklődők június 21-én a Karácsony Sándor utcánál. A csepeli néptáncosok közössége nevében Körömi Gábor tagintézmény-vezető, az esemény szervezője köszöntötte a résztvevőket, majd Morovik Attila alpolgármester mondott beszédet. A zenét a Botosánka együttes biztosította.

Az idei csepeli tűzugráson a fellépő Kis-Csepel és a Csepp Csepel Táncegyüttesek tagjai, valamint az Ifjú Kokányok néptáncosai menettánccal vonultak a Sétáló utcához, ahol a ceremónia, tűzgyújtás, szabad tánc és tűzugrás vette kezdetét. (tovább…)

Folytatódik a labdarúgó torna

2022. június 21. kedd

Székelyhon.ro

Újabb meccsekkel folytatódik ma a 6. Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna, melyen külhoni és anyaországi utánpótlás csapatok mérik össze erejüket és focitudásukat.

A 6. Székely–magyar utánpótlás labdarúgótornán két korosztályban (U11 és U13) összesen 16 erdélyi és 8 anyaországi csapat vesz részt: FK Csíkszereda, Kovászna Utánpótlás Központ (a Kézdivásárhelyi SE és a Baróti VSC közös csapata), Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Szovátai Sportklub Egyesület, Csepel Utánpótlás Egyesület, Pestszentimrei SK, Gyergyószentmiklósi Jövő FC, Marosvásárhelyi SE, Székelyudvarhelyi FC, Transylvania Utánpótlás Központ (a Kolozsvári Dribli, a Nagyváradi AC, az FK Kraszna és az Érmihályfalvi Unirea közös együttesei), Nagykanizsai FC és Székesfehérvári Videoton FCF Baráti Kör Egyesület.

 

(tovább…)

Elkezdődött a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna

2022. június 20. hétfő
Csepel.hu
Ma reggel a megnyitó ünnepség után elkezdődött a 6. Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna Csíkszeredában.
A csepeli csapatok, az összeolvadó Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Csepel FC SE, nagy várakozással tekintenek a mérkőzésekre és természetesen a győzelemre játszanak.

(tovább…)

Csepeli evezősök nemzetközi sikerei Szlovéniában

2022. június 17. péntek

Csepel.hu

Sikeresen szerepeltek a Csepeli Evezős Klub versenyzői a szlovéniai Bledben megrendezett nemzetközi versenyen június 11-13 között, amely egyben válogató verseny is volt a júliusban kezdődő világbajnokságra.

A vébét az olaszországi Vareseben tartják. Molnár Dezső, a felnőtt evezős csapat szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a csepeli fiatalok teljesítményéről, akiktől további jó eredményeket vár a világversenyen. (tovább…)

Nyárköszöntő koncert Királyerdőn

2022. június 15. szerda
Csepel.hu
Nyárköszöntő zenei estet rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban június 14-én. Az első felvonásban Erdő Zoltán tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalomművész koncertjét hallgatta meg a közönség. Ezután a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus zenei darabokat Péntek János Artisjus-díjas karmester vezényletével. Szólistaként fellépett Nagy Csaba zongoraművész.
Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. Képviseletében Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket.

(tovább…)

Ötven éves a Lajtha iskola

2022. június 15. szerda

Csepel.hu

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Lajtha László Általános Iskola a Csepeli Munkásotthonban június 14-én. A jubileum alkalmából a tanulók gálaműsort adtak elő. A résztvevőket Kálvin Erzsébet intézményvezető és Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. A vendégek között köszöntötték még Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, Kiss Imréné volt iskolaigazgatót és Besenyeiné Perge Viktória korábbi zenepedagógust.

A jelenlegi iskola elődjét először Ligeti Károlyról nevezték el, majd 1994-ben vette fel Lajtha László zenepedagógus nevét. Az intézményben 1972 óta folyik ének- és zene tagozatos képzés. „Büszke vagyok az intézmény pedagógusaira, akik hosszú ideje biztosítják az ének-zenei oktatás magas színvonalát és támogatják a tehetséges, valamint a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségét” – hangsúlyozta a polgármester köszöntésében. (tovább…)

Nyílt levelet írtak a kizárásra ítélt sportegyesületek Németh Szilárdnak

2022. június 14. kedd

Csepel.info

A csepeli birkózók kiszorításának mintájára zajlik a csepeli focisták ellehetetlenítése a Csepel SC telephelyein – állítják az érintettek. A több száz csepeli gyereket egyszer már kizárták a Csepel SC-ből, de tavaly végül sikerült megoldást találni a maradásra. Az érintett sportvezetők ezért nyílt levelet írtak Németh Szilárdnak, hogy ne történhessen meg ismét a mindenki számára kárt okozó diszkrimináció.

A Csepeli Birkózó Club otthonának megépítésére 2,4 milliárd forintot kapott Németh Szilárd, de nem engedte be őket a birkózó csarnokba. Helyette létrehozott egy birkózó szakosztályt, és ők kapták meg a CSBC otthonát. Németh Szilárd a magánvagyonaként kezeli a Kozma István Birkózó Akadémiát (KIMBA), amely kormányzati támogatásból vette meg a Csepel SC-t. A Csepel SC pedig most bejelentette, hogy június 30-a után már csak azok a gyerekek focizhatnak tovább, akik Németh Szilárd új szakosztályának a tagjai. Csepel legnagyobb és legeredményesebb – ám a sportpályákról kizárásra ítélt – labdarúgó egyesületei ezért nyílt levélben fordulnak Németh Szilárdhoz. (tovább…)