‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

(tovább…)

Távoktatásban folytatják a nyelvtanulást a csepeli nyugdíjasok

2020. november 25. szerda

Csepeli Hírmondó

A járványhelyzet miatt távoktatás formájában folytatják az angol nyelvtanulást a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház tagjai, akik eddig is részt vettek az oktatásban – közölte érdeklődésünkre Várkonyi Ágnes.

A népszerű angoltanár három éve tanítja az angolt a nyugdíjas közösségi házban. Tavasszal, a koronavírus-járvány kezdetén önszorgalomból, egy közösségi oldalon már kipróbálta az online oktatást, amelyet lelkesen fogadtak a nyugdíjas tanulók. A Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház támogatásával keddtől újraindult a távoktatás, amelyre máris rengetegen jelentkeztek.

(tovább…)

Egy cipősdoboznyi szeretet

2020. november 18. szerda
Csepel.hu
Idén a járványhelyzet miatt sajnos elmarad a hagyományos Szent Erzsébet Jótékonysági Bál. Ez a súlyos helyzet azonban nem szabhat gátat a támogatásnak, a jó szívvel adott segítségnek!
Ezért is csatlakozott az önkormányzat Segítség Köve Alapítvány cipősdoboz akciójához, melynek köszönhetően a nehéz körülmények között élő csepeli gyermekeknek tehetik közösen boldoggá a karácsonyi ünnepeket.

(tovább…)

Cipősboboz akció 2020: most még fontosabb a segítség

2020. november 16. hétfő

Csepel.info

Idén is lesz karácsonyi cipősdoboz-akció, ahol a nehezebb körülmények között élő csepeli gyermekeknek tudnak segíteni. Az idei jótékonysági ajándékgyűjtést a csepeli önkormányzat kiemelten segíti – értesült a Csepel.info.

“A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állít bennünket, ugyanakkor több száz nélkülözésben élő, rászorult gyermek továbbra is kizárólag a Cipősdoboz akciónak köszönhetően kap meglepetést az ünnepek alkalmából; így minden eddiginél nagyobb szükség van összefogásra, az Önök segítségére” – írják a szervezők. Levelük az alábbiakban olvasható. (tovább…)

A csepeli Vitézi Rend is megemlékezett az 56-os hősökről

2020. november 10. kedd

Csepel.info

A Történelmi Vitézi Rend csepeli tagjai Csepel teherautót is vittek arra a megemlékezésre, amelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek sírjai előtt tisztelegtek – értesült a Csepel.info.

A Csepel teherautók kulcsszerepet játszottak 1956 őszén a budapesti lakosság élelmiszer-ellátásában, a forradalom mozgósításában, majd a forradalom leverése után a külföldre menekülők szállításában is. (tovább…)

November 9-től szünetel a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház működése

2020. november 6. péntek

Csepel.hu

A vírushelyzetre való tekintettel november 9-től, azaz hétfőtől bizonytalan ideig bezár a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház – értesült a Csepel.hu.

Dr. Babics Sarolta, az intézmény vezetője portálunknak megerősítette a hírt, egyúttal elmondta, pontosabb információért az érdeklődők hívják napközben reggel 8.00 óra és 16.00 óra között a 06-1-278-0128-as telefonszámot, ahol minden tájékoztatást megadnak.

(tovább…)

Higiénia termékeket kapott a Tóth Ilona szakrendelő

2020. november 5. csütörtök

Csepeli Hírmondó

PVC lepedőket és pamut kéztörlőket kapott a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat egy csepeli cégtől. A huszonöt tekercs lepedőt, illetve a kétszáz darab kéztörlőt a Promix társaság ajánlotta fel az egészségügyi intézménynek. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek vettek részt az átadáson.

Az ötven centiméter széles vízhatlan lepedők bármelyik vizsgáló helyiség asztalán kiválóan használhatók. Könnyű kezelhetőségük miatt jól tisztíthatók és fertőtleníthetők. A gyermekrendelőben például a pelenkázó asztalra is teríthetők. A pamut kéztörlők szintén hasznos termékek lehetnek a most fennálló rendkívüli személyes higiénia miatt a dolgozóknak – mondta el a cég képviseletében Bresák-Varga Judit kereskedelmi-vezető.

(tovább…)

Jót tenni jó!

2020. november 3. kedd

Csepel.hu

Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, november 6-án pénteken és 7-én szombaton 8-tól 16-óráig. 

Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…

(tovább…)

Százéves a 96. Sólyom cserkészcsapat

2020. november 1. vasárnap

Csepeli Hírmondó

100. születésnapján ünnepelték a csepeli 96. Sólyom cserkészcsapatot segítőik, barátaik, cserkésztestvéreik a Tamariska Cserkészháznál október 31-én.

E jeles alkalomból két új zászlószalag került a díszes csapatzászlóra. A centenárium emlékét őrző fehér szalagot Temesváriné Varga Melinda zászlóanya kötötte meg. A Magyar Cserkészszövetség Ichtüsz Közösségétől kapott nemzeti színű szalagot Szöllősy Vágó János cserkésztiszt, csapatparancsnok kötötte fel.

(tovább…)

Dékány Ágostonra emlékeztek

2020. október 6. kedd

Csepel.info

dekanyagoston

Öt évvel ezelőtt, 2015 október 3-án búcsúztatták Dékány Ágoston grafikust, festőművészt.

Szombaton a Történelmi Vitézi Rend szentmisével emlékezett Csepel díszpolgárára, a rend egykori országos törzskapitányára – értesült a Csepel.info. (tovább…)