‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Napi ezer adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen

2019. december 18. szerda

Hirado. Mr.Gabee, Csepel.info

A hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségbe vasárnapig várják a rászorulókat – közölte a karitatív szervezet. Napi ezer adag meleg ételt oszt ki Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei a XXI. kerület Kossuth Lajos utcában osztanak ételt hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak minden nap 11 órától. A meleg étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat – írták.

(tovább…)

Csepeli idősotthonba gyűjtenek meglepetés-ajándékokat

2019. november 27. szerda

Mmonline.hu

Újragondolta a hosszú évek óta népszerű, karácsonyi cipősdobozos kampányokat az nlc szerkesztősége. Adni Jó! elnevezésű, ma indult kezdeményezésük keretében ezúttal nyugdíjasok ünnepét szeretnék boldogabbá tenni. Az olvasók dobozokba rejtett ajándékait az online női magazin csapata a csepeli Olajág Idősek Otthona háromszáz lakójának egy meghitt rendezvény keretében adja át az advent ideje alatt.

Az idei esztendő eddig a magyar emberek jóságáról szólt, hiszen alig néhány hét leforgása alatt kétszer 700 millió forintot gyűjtöttek két kisgyerek gyógyulására. Az adományozásnak ezzel nincs vége; az országos összefogásban létrejött közösségek azóta is működnek – újabb és újabb csöppségeket segítve. (tovább…)

Ullrich Ágoston versei – könyvbemutató Csepelen

2019. november 24. vasárnap

Erdei Éva Galéria, Csepel.info

csepel.info

Adventi élelmiszergyűjtés Csepelen

2019. november 19. kedd

Czibulyáné Szonday Szilvia/Facebook, Csepel.info

Adventi tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, november 22-én pénteken és 23-án szombaton 8-tól 16-óráig – számolt be Facebook oldalán Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő.

A felajánlott élelmiszereket rászoruló családok kapják meg. A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.

csepel.info

Csepel polgármestere kiáll a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság mellett

2019. november 14. csütörtök

Magyar Nemzet

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés.

Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amelyből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg, és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel. (tovább…)

Huszonkettő új terepjárót kaptak a halőrök

2019. október 22. kedd

Agrofórum

Újabb 22 terepjárót kaptak a halőrök, a járműveket hétfőn adták át – közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ).

A közlemény szerint a teljes kontingens nettó vételára 165,88 millió forint, autónként 7,54 millió forint, amiből 70 százalék vissza nem térítendő állami és horgászszövetségi támogatás.

(tovább…)

Szabó Szabolcs az ellenzéki civilek sikerében bízik

2019. október 4. péntek

Csepel.info

Szabó Szabolcs jobban örült volna az egységes ellenzéknek, ám ezt csúnyán elszúrták a Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János által vezetett szocialisták, amikor leváltották Takács Mónikát. Most azt reméli, hogy az ellenzéki pártok és civilek még így is nyerni tudnak, és együtt fogják vezetni Csepelt. A politikus a Buckai Szövetség kérdéseire válaszolt.

A helyi közösségekben kiemelt jelentősége van a civil szervezeteknek. Ők azok, akik ápolják a települések hagyományait, felhívják a vezetők figyelmét a problémákra. A civilek vesznek részt a különböző programok és rendezvények szervezésében – és kisebb településeken a polgármestert, valamint a képviselő-testületeket is ők adják – hívta fel a figyelmet Szabó az interjúban. (tovább…)

Vakvezetőkutya-nevelőket keresnek kölyökkutyákhoz

2019. szeptember 24. kedd

Csepel.info, MVGYOSZ

Kölyöknevelési nyílt napot tart 2019. 09. 28-án, szombaton 14 órától a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Csepelen. Olyan érdeklődőket várnak, akik egy kölyökkutya nevelésével segítenék munkájukat, hogy minél több látássérült ember életét könnyíthessék meg vakvezetőkutyákkal.

A feltételek a munkakutyák kiképzésének megfelelően elég komolyak. De cikkünk megosztásával, a kutyabarátok figyelmének felhívásával Ön is segíthet abban, hogy minél több vakvezetőkutyát tudjanak felnevelni. A MVGYOSZ teljes közleményét itt olvashatják: (tovább…)

Szemétgyűjtés a tisztább környezetért

2019. szeptember 15. vasárnap

Csepel.hu

A városvezetés és csapata szemetet gyűjtöttek össze a Csepeli Városgazda munkatársaival közösen Hároson szeptember 15-én délelőtt.

A szemétszedők a Szilvafa utcától indultak, majd a Csepeli út mentén haladva az Almafa utcát is megtisztították a környezetcsúfító szemétkupacoktól, a szétdobált papírdobozoktól, műanyag flakonoktól, cigarettacsikkektől. A nylonzsákokba kerültek még kisebb üvegek, sörös- és üdítős dobozok, ruhák s egyéb törmelékek. Annak ellenére, hogy a Városgazda munkatársai figyelemfelhívó táblán jelzik, hogy a szemétlerakás tilos és pénzbírsággal járhat, mégis egyesek erre fütyülnek. Az ott lakók elmondása szerint az illegális szemétlerakók többször visszatérnek egy-egy helyre, nem törődnek a lakóhelyek környezetével, amelyre sokkal jobban vigyázni kellene, hogy mindenütt rend és tisztaság legyen a kerületben.

 

(tovább…)

Jubileumi Fut a Csepel rekordlétszámmal!

2019. szeptember 15. vasárnap

Csepel Öttusa Média

Minden eddiginél több előnevezés érkezett a szeptember 14-i, sorrendben 40. alkalommal rendezett Fut a Csepel versenyszámaira, így több ezren álltak rajthoz szombat délelőtt a Daru- dombon kihelyezett rajtkapunál és a kísérő rendezvényekre is sokan voltak kíváncsiak.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre: az előző napon nekiláttak az esemény zökkenőmentes lebonyolításához szükséges előkészületeknek, annak érdekében, hogy szombaton reggel már csak az utolsó simításokra, illetve magára a nagyszabású rendezvényre koncentrálhassanak. (tovább…)