‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Két arany, két ezüst és három bronzérmet nyertek, valamint további értékes helyezéseket értek el atlétáink Tatabányán a Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán

2020. szeptember 22. kedd

Csepel.hu

Szinte nyárias melegben, ideális környezetben, a koronavírussal kapcsolatos ellenőrzési és megelőzési előírások betartása mellett, szeptember 18-20. között Tatabányán a Grosics Gyula Stadionban került megrendezésre Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága. A verseny népszerűségének bizonyítéka, hogy több versenyszámban is negyven fölött volt az indulók száma, ami a rendezőknek és a versenyzőknek is külön kihívást, nehézséget jelentett.

Atlétáink már az első napot bearanyozták, miután az újonc 80 m-es fiú gátfutásban Moskola Zsombor az előfutamban új egyéni rekorddal, 12,15 mp-et futva döntőbe jutott, ahol 12,29 mp-el elsőként érte el a célvonalat. Az újonc lány 80 m-es gátfutásban Diemer Anna Sára az előfutamában 12,62 mp-es egyéni rekordot elérve jutott döntőbe, ahol 12,66 mp-el nyerte meg a versenyét. Második helyezést ért el és ezzel ezüstérmet akasztottak a nyakába megérdemelten újonc gerelyhajítást követően Diemer Anna Sárának, aki 30,36 m-t hajított.

(tovább…)

Újabb programok időseknek

2020. szeptember 17. csütörtök

Csepeli Hírmondó

Szeptembertől újabb programlehetőséget kínál a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház, amely több mint két hónapja nyitotta meg ismét kapuit az idősek előtt. Az érdeklődés még mindig folyamatos, szívesen látogatják a különböző programokat.

Eleinte azokon a foglalkozásokon (sakk, torna, különféle játékok) vehettek részt, ahol a másfél méteres távolság betartható volt. Ez a mostani programoknál is ugyanúgy megmaradt. A közösségi házba minden belépéskor van lázmérés, kézfertőtlenítés, a maszk viselése is kötelező, kivéve a tornánál, a nyelvtanulásnál és a társastáncnál. Mindenféle foglalkozások után fertőtlenítik a helyiségeket a takarítók – tájékoztatta oldalunkat dr. Babics Sarolta intézményvezető.

(tovább…)

Gólyafrász

2020. augusztus 28. péntek

Vélemény – Udvardy Zoltán

Ezen az őszön a gólyák itthon maradnak. Kettő legalábbis mindenképpen. Világoskék az egyik, a másik rózsaszínű.

Felszáll e két gólya házaink falára, megülnek a magyar zászló mellett. A Három királyfi, három királylány mozgalom kezdeményezésére most sorban tűzik ki az önkormányzatok e kedves, világoskék és rózsaszínű gólyás, tehát a kisfiú vagy kisleány (magasságos Marx! „fiú” és „leány”, micsoda maradi fogalmak…) érkezését jelző „babazászlókat”. Az eredetileg a gyermekáldásnak örvendő családok által kitűzött zászlók most többlet tartalmat kapnak: azt jelentik, az adott önkormányzat egyetért a kívánt gyermek megszületésével. (tovább…)

Nagy nap lesz a szombati a csepeli kéziseknek

2020. augusztus 28. péntek

Csepel.info

Csepel önkormányzata a tespedés és a drogok helyett az egészséges életmódot és a sportot kínálja a gyerekeknek és a családoknak. Ezt a lehetőséget használták ki sok más klub mellett a Csepel DSE kézilabdásai is, akik szombaton tartják első felkészülési tornájukat a közelmúltban megnyitott Laurencz László sportcsarnokban.

A fenti videó az új kézilabdacsarnokról és a felkészülésről szól. A meghívó itt látható, a belépés ingyenes, akit pedig az érdekelne, hogyan csatlakozhat a csepeli kézilabdásokhoz, itt talál bővebb információt.

Zúgjanak a harangok Trianon évfordulóján!

2020. május 27. szerda

Pesti Srácok

Alulról induló kezdeményezésként bukkant fel, ám mostanra egyre szélesebb körben kap nyilvánosságot, hogy harangszóval emlékezzünk a trianoni évforduló századik évfordulójára. A békediktátumot 1920. június 4-én, 16.30 órakor írták alá a Nagy-Trianon palotában, ezért szól úgy a kezdeményezés, hogy június 4-én, fél ötkor minél több helyen szóljanak a harangok szerte a Kárpát-medencében.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) tette közzé azt a felhívást, amelyhez bármilyen egyházközség, illetve gyülekezet csatlakozhat. Ez úgy szól, hogy (tovább…)

Sikeres véradó nap volt a Korall Sportszigetnél

2020. április 17. péntek

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Komoly problémát jelent a koronavírus-járvány idején a véradások számának csökkenése. Ezért is volt örömteli, hogy a vártnál többen jelentkeztek véradásra április 16-án, amelyet a Magyar Vöröskereszt és a Korall Sportsziget szervezett a Rizmajer Sörház támogatásával.

A véradáson az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Muraközi Dóra kabinetfőnök is részt vettek. (tovább…)

Ellopták a csepeli banánfát :-(

2020. április 13. hétfő

Csepel.info

A tulajdonosa szépen rendbe tette a strand előtti területet, és úgy rakta ki a kis banánfát a melegebb időszakokra

Ellopták azt a banánfát, amely a Hollandi út egyik nevezetessége lett az elmúlt években – értesült a Csepel.info.

Tulajdonosa, Brujman Roland a 25 000 forintot ajánl annak, aki nyomra vezeti. A lopásról azt írta a közösségi oldalon, hogy a növényt vasárnap 22:20-kor kitépték a földből, betették egy nagyobb autóba és elhajtottak. (tovább…)

Ismét osztanak maszkokat Csepelen

2020. március 31. kedd

Csepel.info

Egy újabb varrónő csatlakozott Papp László jótékonysági akciójához, aki a múlt héten a Tölgyes utcai házának kerítésére akasztott ki nejlonzacskókban jó minőségű szájmaszkokat, amelyeket bárki ingyen elvihetett. Akkor egy nap alatt 140 maszk fogyott el.

Cikkünk megjelenése után sok százan fejezték ki elismerésüket a csepeli férfinek egy közösségi oldalon, mások a kerítésére tűzött papírdarabkán köszönték meg az adományt. Papp László, a Lélekgyógyító Alapítvány munkatársa Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó újságírójának  elmondta, hogy a napokban újabb szállítmány érkezhet Szlovákiából, és azt is szétosztja az érdeklődőknek. (tovább…)

A Segítség Köve Alapítvány ismét segített

2020. március 30. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban Schönek Alfréd, a Segítség Köve Alapítvány vezetőjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolóját olvashatják:

A Segítség Köve Alapítvány a kialakult nehéz helyzetben is tovább végzi segítő munkáját, kiemelt figyelmet fordítva a koronavírus okozta fertőzés miatt házi karanténban lévő gyermekotthonos gyermekekre. (tovább…)

Napi ezer adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen

2019. december 18. szerda

Hirado. Mr.Gabee, Csepel.info

A hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségbe vasárnapig várják a rászorulókat – közölte a karitatív szervezet. Napi ezer adag meleg ételt oszt ki Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei a XXI. kerület Kossuth Lajos utcában osztanak ételt hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak minden nap 11 órától. A meleg étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat – írták.

(tovább…)