‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Jótékony adományok mozgáskorlátozottaknak

2022. november 21. hétfő

Csepel.hu

A Segítség Köve Alapítvány és az önkormányzat közös összefogásával tisztító- és tisztálkodási szereket adományoztak a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete tagjainak.

Az egyenként húszezer forint értékű adományt a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében tartott klubnapon adták át a résztvevőknek. Az egyesület a városvezetés számára közelmúltban felajánlott számítógéppel is gazdagodott, amelyet Borbély Lénárd polgármester nyújtott át.
(tovább…)

Elindította adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet

2022. november 8. kedd

Bama.hu

Szabó Mária, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa segélycsomagot ad át a szervezet által támogatott család egyik tagjának Csepelen 2022. november 7-én

Az orosz-ukrán háború és az energiaválság miatti áremelkedésekre reagálva a hagyományoktól eltérően már hétfőn elindította Csepelen az Ételt.Otthont.Esélyt elnevezésű adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

(tovább…)

Wittner Máriáról neveztek el parkot az 56-os forradalom évfordulóján

2022. október 24. hétfő

Csepel.hu

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek október 23-án, amelynek keretében Csepel elöljárói ünnepélyesen felavatták a Csikó sétányon található Wittner Mária parkot, majd megkoszorúzták az 56-os emlékművet a Szent Imre téren.

Borbély Lénárd polgármester a hagyományoknak megfelelően ezen a napon adta át a Csepel Örökség díjakat a polgármesteri hivatalban. Elismerésben részesült Fabók Ágnes és a Csepel Hangja énekkar, Kreiszné dr. Paál Sára pedagógus és Lévai Hangyássy László, a Zorall zenekar alapítója. (tovább…)

Repülőzaj: összefogás a csendesebb Dél-Budapestért

2022. október 20. csütörtök

Csepel.hu

A Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport képviselői megkeresték a budafoki és a csepeli önkormányzatot is, hogy dolgozzanak közösen a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló gépek által okozott zajterhelés csökkentése érdekében.

A budafoki önkormányzattal közösen, civilekkel tárgyalt tegnap Pákozdi József alpolgármester a XXII. kerületben, hogy konkrét lépéseket tegyenek a Budapest déli része feletti sűrű légtérhasználat okozta problémák visszaszorítása érdekében. (tovább…)

Adomány iskolásoknak, óvodásoknak

2022. október 7. péntek

Csepel.hu

A Segítség Köve Alapítvány az előző évekhez hasonlóan október elején ismét megajándékozta a csepeli iskolákat, óvodákat.

Összesen 20.000 db írószert, egyéb iskolaszereket adományozott harminchét csepeli oktatási intézménynek, melynek értéke meghaladta a 2,5 millió forintot. Sok száz gyermek, pedagógus-óvópedagógus örülhetett az ajándékoknak. (tovább…)

Az aradi vértanúkra emlékeztek

2022. október 6. csütörtök

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással tisztelgett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúi előtt. A kerület elöljárói és polgárai október 6-án reggel koszorúztak, és helyeztek el mécseseket a Szentmiklósi úti lévő emlékhelynél. 

Az emléktáblánál koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint a kerületi jegyzőség képviseletében dr. Villányi Dóra aljegyző. Ezt követően a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, Kovács Dávid Attila független képviselő és a Magyar Szocialista Párt nevében koszorúztak.   (tovább…)

Boldog Jerzy Popieluszko mártír papra emlékeztek

2022. szeptember 14. szerda

Csepel.hu

Boldog Jerzy Popiełuszko mártír pap születésének 75. évfordulójára emlékeztek ma reggel a Popiełuszko és a Vágóhíd utcák kereszteződésénél található emlékhelynél.

A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, dr. Vincze Anikó jegyző vett rész az önkormányzat képviseletében. Megemlékezett többek között a Fidesz-KDNP csepeli szervezete, és az LMP is. (tovább…)

Világbajnok lett a siketek futsal tornáján Szabó Norbert

2022. szeptember 13. kedd
Csepeli Hírmondó/Facebook
Világbajnok lett a siketek és nagyothallók első veterán futsal világbajnokságán a 44 éves Szabó Norbert. A magyar válogatott tagjaként pályára lépő Szabó Norbert korábban eredményesen birkózott a Csepeli Birkózó Clubban, majd 30 éves korában váltott át a labdarúgásra. Az augusztus végén, Varsóban megrendezett tornán legyőzték a ghánai, szlovák, brazil, lengyel, üzbegisztáni válogatottat, majd a döntőben Ukrajna együttesét múlták felül 3:0 arányban. A második gólt Szabó Norbert szerezte.
 
Hétéves korában kezdett el focizni és birkózni, de két focista fivére akkor lebeszélte a labdarúgásról az aránylag alacsony termete miatt. Birkózásban viszont annál eredményesebb volt. A szabadfogású, 66 kilogrammos súlycsoportban junior válogatott lett, felnőttként pedig 74 kilogrammban háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokságokon. Kiváló edzők segítették pályafutásában: Tóth Gyula, Gulyás Zoltán, Gulyás István, Klinga László, a junior válogatottban pedig Péteri András.

(tovább…)

Leállították a munkavégzést a Weiss Manfréd út melletti kerékpárúton

2022. szeptember 12. hétfő
Csepel.hu
 
A csepeli önkormányzat részére a Magyar Kerékpárosklub, továbbá a lakosság részéről is számos bejelentés érkezett az elmúlt napokban a Weiss Manfréd út melletti kerékpárúton folyó munkálatokkal kapcsolatban, miszerint a munkavégzés során a burkolatok helyreállításánál az új burkolat nem a bontás előtti minőségben és technológiával kerül helyreállításra, az a kerékpározás szempontjából nem felel meg a korábbi minőségi kritériumoknak.
 
Az önkormányzat közútkezelője haladéktalanul megkezdte a bejelentésekben foglaltak vizsgálatát és megkereste a Weiss Manfréd út és kerékpárút csepeli szakaszán a közútkezelési jogokat gyakorló Budapest Közút Zrt. illetékeseit tájékoztatásukat és haladéktalan intézkedésüket kérve az ügyben.

(tovább…)

Újra remekeltek atlétáink

2022. szeptember 1. csütörtök

Csepel.hu

Kánikulai melegben került megrendezésre Szekszárdon az U16 és U14 Területi Atlétikai Bajnokság 2022. Centrum régió – 3. fordulójára, melynek eredményei alapján lehet az Országos Bajnokságra továbbjutni.

Hat atlétával vettünk részt a versenyen, ahol rendkívül eredményesen szerepeltünk. Az egyéni rekordjaik megdöntése mellett hét aranyérmet, két – két ezüst és bronzérmet nyertek, egy – egy negyedik, ötödik és hatodik helyezést értünk el. (tovább…)