‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Profi Magyar Bajnok lett a csepeli versenytáncos pár

2024. július 15. hétfő

Danceexpress.hu

A hétvégén rendezte meg a Magyar Versenytánc Szövetség a 2024. évi Nemzeti Bajnokságot Budapesten, a Hilton Hotel báltermében, ahol Gellai Tamás és Vorobchenko Darya (UKR), a Dance Express Tánc Sport Egyesület vezető párosa, Profi Latin kategóriában Magyar Bajnoki aranyérmet szerzett, ezzel elérve eddig legkiemelkedőbb hazai eredményét.

Ugyanezen a napon amatőr latin kategóriában is remekeltek táncosaink, ahol Bánáti Marcell és Szendrei Csilla kettős a Nemzeti Bajnokság Amatőr Latin kategóriájában felállhatott a dobogó harmadik fokára, ezzel megszerezve a bajnokság bronzérmét.  (tovább…)

Sikerek a birkózóknál

2024. július 12. péntek

Véget ért a Csepeli Birkózó Club fiataljainak a tavaszi versenyévada. Vegyük sorra, milyen eredményeket értek el.

A hosszú válogató versenyek végén megrendezésre kerültek az országos bajnokságok is. Elsőként az U17-es korosztályban, ahol az egri OB-n kötöttfogásban négy érmet, köztük egy aranyat nyertek a CsBC fiataljai. (tovább…)

Új félcső a daru-dombi skateparkban

2024. július 9. kedd

Csepel.hu

Új pályaelemmel bővült a daru-dombi skatepark, ahol a 2018-ban létesült gördeszka- és skatepálya, valamint a tavaly megépült pumpapálya után most egy vasbeton sávalapú félcsövet adtak át.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az ünnepélyes átadón felidézte, a csepeli skatepark megépítésének ötlete először Kispál György atya fejében fogant meg, aki tíz évvel ezelőtt azzal kereste meg a polgármestert, hogy szükség lenne az extrém sportokat kedvelő fiatalok számára egy sportpályát létesíteni. A polgármester hozzátette, a daru-dombi skatepark jól példázza az önkormányzat azon törekvését, hogy a Kis-Duna partot csak természetes környezetében, sport- és rekreációs céllal szabad fejleszteni, majd köszönetet mondott a környék önkormányzati képviselőjének, Szuhay Erikának, aki mindig szívén viselte a skatepark sorsát. (tovább…)

A Kolonics György Sportérdemérem díjazottjai

2024. július 2. kedd

Csepel.hu

Az önkormányzat a hagyományoknak megfelelően Kolonics György kenus olimpiai bajnok születésnapján, június 4-én nyújtja át a legtehetségesebb fiatal csepeli sportolóknak a Kolonics György Sportérdemérmet. Ezúttal három egyéni versenyzőnek és egy párosnak ítélte oda a díjat.

Az alábbiakban őket mutatjuk be. (tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület

2024. július 2. kedd

Csepel.hu

A júniusi helyhatósági választások óta először ülésezett a képviselő-testület, amelynek mandátuma szeptember 30-án jár le. A képviselők döntöttek támogatásokról és a csepeli díszpolgári címekről.

Borbély Lénárd polgármester a testületi ülés megkezdése előtt megköszönte a csepeli választóknak, hogy a júniusi önkormányzati választásokon 67 százalékos többséggel választották meg polgármesternek a következő öt évre. Elmondta, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület képviselőivel azon fog dolgozni, hogy minden csepeli bizalmát megszerezzék. (tovább…)

Óriásit bukott a rezsibiztos Csepelen

2024. július 2. kedd

A durva lejárató kampány ellenére óriási vereséget mért Németh Szilárdra is a regnáló polgármester a június 9-ei önkormányzati választáson. Pedig mindent bevetettek: titokzatos cégen keresztüli milliós fizetett lejárató hirdetések, fideszes jelöltek azóta rejtélyes módon megszűnt oldalai és az utolsó napokban egy büntetőfeljelentés is Borbély Lénárd vereségét célozták meg.

Hogy aztán minden a visszájára forduljon, és története során a legnagyobb kudarcát szenvedje el a rezsibiztos és csapata. (tovább…)

Csepel történelmet írt

2024. július 2. kedd

Június 9-én nagyot változott a magyar politika. Eddig az egymással is veszekedő baloldali pártok és a Fidesz között folyt a vetélkedés. A négy fideszes kétharmaddal beállt egy erőegyensúly, amin az ellenzék 14 évig képtelen volt változtatni. A „régi ellenzék” azonban most megroggyant, a Tisza Párttal új, nagy és erősnek tűnő szereplő lépett a küzdőtérre. Budapesten Karácsony Gergely éppen csak meg tudta nyerni a választást.

Csepelen a Németh Szilárd-féle Fidesz és az elmúlt években megerősödött baloldal megbukott. Borbély Lénárd polgármester és csapata a 67,38 százalékos győzelmével először mutatta meg, hogy lehet választást nyerni Budapesten nagy pártoktól függetlenül, azok ellenében is. (tovább…)

Történelmi győzelem Csepelen

2024. július 2. kedd

Októbertől Borbély Lénárd harmadik polgármesteri ciklusát kezdheti meg. Teljes csapatával együtt történelmi győzelmet ért el Csepelen, a június 9-ei választáson. A Közösen Csepelért Polgári Egyesület – Borbély Lénárd Csapatának jelöltjeit választották meg képviselőnek az összes önkormányzati körzetben is. Borbély Lénárd a polgármesteri választást több mint kétharmados arányban, a szavazatok 67,38 százalékával nyerte meg, minden idők legdurvább lejárató kampánya után, amit ellene indítottak.

A választások után beszélgettünk a csepeliek régi-új polgármesterével. (tovább…)

Átvették a megbízóleveleket

2024. június 18. kedd
Csepel.hu
Tegnap este a Közösen Csepelért Polgári Egyesület 12, egyéniben nyertes képviselője, a kutyapárt kompenzációs listáról bejutott politikusa, valamint Borbély Lénárd újrázó polgármester hivatalosan is átvette a megbízólevelét a Csepeli Munkásotthonban.
A polgármester a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevében megköszönte a választóknak az önkormányzati és a Európa parlamenti választásokon való részvételt. Borbély Lénárd elmondta: Csepel történetében ilyen magas fokú felhatalmazást még senki nem kapott, ilyen magas felhatalmazással pedig ritkán lesz valaki képviselő. Hozzátette: ekkora felhatalmás, óriási felelősséggel is jár együtt. Ezt pedig annál nagyobb szerénységgel kell megszolgálni. „Mindenkivel együttműködünk, aki a kerület érdekét tartja szem előtt” – emelte ki, megemlítve, hogy Budapest történetében történelmet írtak, és nagyon büszkék mindenkire.

(tovább…)

Megújult az Akácfa utcai Kiserdő

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban teljesen megújította az önkormányzat Csepel egyik büszkeségét, az Akácfa utcai kiserdőt, amelyet ma sportos keretek között avattak fel.

Az eseményen részt vett a Mosoly Nővérszolgálat prevenciós csepeli csoportja is, amely a tiszta levegőn való mozgást népszerűsíti a méltán híres nordic walking edzésekkel. (tovább…)