‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Fogyatékosoknak, mozgássérülteknek adományozott a Segítség Köve

2023. szeptember 24. vasárnap

Csepel.info

64 család számára adományozott tisztító és tisztálkodási szerekből álló egységcsomagot a Segítség Köve Alapítvány.

Az adományozottak között voltak a Csepeli Mozgássérültek Egyesületének tagjai, Lévai Erika jeltolmács segítségével a siketek és hallássérültek, illetve a vakok és gyengén-látók. Minden család örömmel és hálával köszönte meg értékes ajándékainkat. (tovább…)

A közösség összetartó erejére van leginkább szükség

2023. szeptember 17. vasárnap

Csepel.hu

Az augusztus eleji vihar óriási károkat okozott a kerületben. Somogyvári Andrea neve egy civil összefogás kapcsán vált szélesebb körben ismertté.

Andrea 2019 óta az önkormányzat Közrendvédelmi Bizottságának külsős tagja, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület alelnöke.

(tovább…)

A Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete közleménye

2023. szeptember 11. hétfő

Csepel.hu

A Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete nagy sikerrel rendezte meg szeptember 2-án a családi napot, mely eseményünket részvételével megtisztelte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is. Az ünnepi eseményt sajnálatos módon azonban beárnyékolta egy, a közösségi médiában megjelent bejegyzés. A poszt egy olyan oldalon jelent meg, amelyet a kerület polgármesterének lejáratására hoztak létre.

Egyesületünk tagjai és hozzátartozói, további valamennyi sorstársunk nevében mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a 2023. szeptember 7-én közzétett bejegyzést. Határozottan visszautasítunk minden olyan megnyilvánulást, amely a kerekesszékes emberek és a fogyatékossággal élők emberi méltóságát sérti. (tovább…)

Csepelen is lehet csatlakozni nordic walking csapathoz

2023. augusztus 18. péntek
Csepel.info

A Csepel kis-Dunapartján edző nordic walking sportcsapat 2013 óta tevékenykedik. Akkor pár emberrel alakult.  Ma körülbelül száz fő a tagja, ebből körülbelül ötvenen gyakorolják aktívan is ezt a kikapcsolódást.

“Heti két alkalommal találkozunk. Edzőnk, Menyhértné Terike aki nemcsak a testünket, de lelkünket is edzi. Meghívásokat kapunk az országban működő nordic walking csapatoktól találkozókra, versenyekre, pl. Veresháza, Debrecen, Abaújszántód.

(tovább…)

Levél és petíció: polgármester és civilek küzdenek a csepeli iskolaigazgatókért

2023. július 4. kedd

Csepel.info

Ahogy arról a Csepel.info beszámolt, múlt héten két csepeli iskola igazgatójának utasították el a pályázatát, és ezzel azt, hogy igazgatóként folytassák munkájukat.

“Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.” – írta akkor Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a közösségi oldalán. (tovább…)

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.   (tovább…)

Felújították a baptista óvoda udvarát

2023. május 31. szerda

A csepeli önkormányzat négy és félmillió forintért felújította a Majd Megnövök Baptista Óvoda udvarát az Űrhajós utca 4/a szám alatt. Ebből az alkalomból Borbély Lénárd polgármester köszöntöte a gyerekeket, valamint Bartha Csilla óvodavezetőt és munkatársait.

Az eseményen megjelent Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, illetve Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója. (tovább…)

Nyúldobálás miatt tettek feljelentést a csepeli állatvédők

2023. május 23. kedd

Csepel.info

Egy csepeli lakótelepen arra lettek figyelmesek, hogy két kislány egy nyulat dobál. Feldobták a levegőbe, és amikor leesett, odafutottak, megfogták és feldobták újra. Egyértelmű volt, hogy ezzel kínozzák az állatot. A gyerekek mellett nem volt akkor egyik szülő sem, aki rájuk szólhatott volna.

“A bejelentő ahogy rájuk szólt, azonnal elszeleltek. Ott lakók annyit tudtak, hogy hányadik emelet. A bejelentő a kérésünkre azonnal hívta a rendőrséget. A rendőrök gyorsan jöttek, megtalálták a lakást, és beszéltek az édesanyával”
– írták az Agenor Civil Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán. A nyuszi túlélte, az esetből viszont – amit videóra is vettek – feljelentés lett. Az állatvédők másnap folytatták a történetet:

(tovább…)

Önkéntes napon vettek részt a Vásárhelyi iskola diákjai

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

Különleges nap volt a mai a Vásárhelyi Pál Technikum diákjainak, ugyanis a Segítség Köve Alapítvány szervezésében önkéntes napon vehettek ma részt az iskola tanulói.

Az összesen nyolc helyszínen, 240 tanuló részvételével zajlott nagyszabású önkéntes munka során a diákok többek között gyomlálásban, a játszótéri homokozók felásásában, takarítási munkákban, hulladékgyűjtésben segítettek – mondta el a Csepeli Hírmondónak Schönek Márta az alapítvány elnöke. (tovább…)