‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Így irányítja Soros pénze a közéletet

2017. január 30. hétfő

Magyar Idők

igy-iranyitja-soros-penze-a-kozeletet

Soros György hatvannál is több, hazánkban működő alapítványa, szervezete behálózza az egész magyar közéletet. A milliárdos keze így a sajtón és a politikai elemzőintézeteken keresztül a felsőoktatáson át a pártokig elér. A szervezetek szorosan együttműködnek egymással, a kiemelt zászlóshajók között a személyi és intézményi összefonódások többszörösen áttételesek. Különféle csoportosulások tucatjait csatornázták be néhány központi szervezethez és azok vezetőihez – derül ki lapunk összeállításából.

A Soros-birodalom tagszervezeteire jellemző, hogy névleg civil alakulatokként politikai semlegességet hirdetnek, ugyanakkor általában a legkevésbé sem értéksemlegesek. A nemzeti-konzervatív értékek ellen fellépve folyamatosan olyan közéleti ügyekben foglalnak állást, mint a migránskérdés, az alkotmányos berendezkedés ügye, de rendszeresen kritizálják a belbiztonsági szervek működését, mindeközben ellenzéki pártokkal együtt lépnek fel a kormányellenes demonstrációkon. Ez a politikai gerillaharc Majtényi László, a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjének államfői jelölésével érte el a csúcspontját. Nem meglepő, hogy azonnal beállt mögé az egész balliberális oldal, amelynek számos szervezete, intézménye szintén az amerikai milliárdos zsebében van. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

2017. január 11. szerda

ATV

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorának a vendége volt.
Az adás témái: A rezsicsökkentés és az álcivil szervezetek

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

Az utca senkinek nem lehet az élettere

2017. január 8. vasárnap

Pesti Srácok

az-utca-senkinek-nem-lehet-az-elettere

Évek óta nem volt olyan hideg mint ezekben a napokban. Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalra újabb mélységekig csökken a hőmérséklet. A mínusz 25 fok egy olyan lélektani határ, amit még utazás közben is nehezen visel a hideghez csöppet sem edzett szervezet, de a földön fekve 10-20 perc elég belőle a kihűléshez. Nem kérdés, kik a mostani zord időjárás veszélyeztetettjei: a hajlék nélküliek, a nélkülözők, és az idősek. A kormány, a hatóságok, valamint a hazai segély-és karitatív szervezetek is felkészültek, hogy elhárítsák a kemény fagyok okozta krízishelyzetet, ugyanakkor azt kérik, ha segítségre szorulót látunk az utcán, azonnal hívjunk segítséget.

Az utca senkinek nem lehet az élettere” – mondta a PestiSrácok.hu-nak Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Mint mondta, soha nem volt egyszerű a dolguk. Egész évben létező probléma, hogy az utcán élők közül keveseket lehet “becsalni” a melegedőkre vagy éjszakai szállásokra, mert senki sem kötelezhető rá. Ilyenkor azonban jóval többen fogadják el a segítséget, és választják a fűtött intézményeket a fagyos aluljárók vagy a parkok helyett. Azokat viszont, akik még a mínusz 20 fokban sem hajlandók “jobb belátásra” térni, a helyszínen próbálják ellátni a szeretetszolgálat munkatársai. A diszpécserszolgálat krízisautót küld az ismert helyszínekre, ahol azok élnek, akik elutasítják a melegedők adta ellátást. Róluk a szociális munkások gondoskodnak, hogy döntésük ne legyen a végzetük. Meleg ruhákat, cipőt, takarókat, teát és ennivalót is visznek nekik, és ha úgy ítélik meg, mentőt hívnak hozzájuk. A Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, ők felelnek a főváros budai oldalának hajléktalan ellátásáért, nagyjából 500 helyet tudnak biztosítani, de olyan nem fordulhat elő, hogy valaki fedél nélkül marad. Az igényeknek megfelelőn folyamatosan bővítik a férőhelyeket, hogy mindenki fűtött helyre kerüljön. (tovább…)

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

Megtöltöttük rendezvényekkel naptárunkat

2017. január 2. hétfő

Mr. Gabee

Ma ismét megtöltöttük rengeteg színes programmal oldalunk naptárát, amiben összeszedjük azokat a rendezvényeket, eseményeket, melyeket csepeli intézmények, szervezetek, művelődési házak, és az Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzata rendez.

Amennyiben önök tudnak olyan eseményről, mely nem szerepel a jobb oldali sávban található naptárban, írja meg nekünk a csepel.info@gmail.com email címre.

Sárfalvi Péter az utánpótlásért dolgozik

2016. december 19. hétfő

Csepeli Öttusa Média, Csepeli Hírmondó

sarfalvi-peter

A csepeli öttusázás korábbi hatszoros Európa- és négyszeres világbajnokát, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület elnöki tisztét is betöltő Sárfalvi Pétert nevezték ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért Felelős Államtitkárságának utánpótlás-nevelésért felelős miniszteri biztosává. 

A sportberkekben és tévébemondóként is népszerű sportember 2016 decemberétől miniszteri biztosként, 2017 januárjától helyettes államtitkárként tevékenykedik majd.

Forrás: Csepeli Hírmondó, 2016.12.15.

Csecsemő és kisgyermek objektív hallásszűrő készüléket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2016. december 11. vasárnap

MTI, Kormány.hu, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

nemzeti-gyermekvedo-atado

Fotó: Delpestikorhaz.hu

Az új készülék a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felajánlásával került az Dél-pesti intézménybe. A fejlesztési program összesen tizenhat budapesti és Pest megyei szülészeti osztályt érint, tizenkét kórházat a gyermekmentő szolgálat támogat, négyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

Balog Zoltán köszöntőjében kiemelte a koragyermekkori intervenció fontosságát, hiszen a születési rendellenességek, károsodások annál jobban gyógyíthatók, fejleszthetők, minél korábban kiderülnek. (tovább…)

Meghívó – I. Alice Belly Dance Jótékonysági Est a Csepeli Mozgássérültekért

2016. december 6. kedd

ÁMK, Csepel.info

bellydance

csepel.info

Több ezer családnak segített a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

2016. december 6. kedd

Hiradó.hu

Az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját

mindengyl160324-169w

Háromszázhatvan településen 7488 hátrányos helyzetű, három éven aluli kisgyereket nevelő család vehetett át kilenc hónap alatt összesen több mint 67 ezer élelmiszercsomagot hat multinacionális élelmiszer-kereskedelmi lánc jóvoltából a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány szervezésében.

Noha a törvény szerint minden 14 évesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a három éven aluliak számára nem mindig teljesül, mert nem minden kistelepülésen működik bölcsőde – emlékeztetett az alapítvány 2016-os tevékenységéről szóló hétfői budapesti beszélgetésen a kuratórium elnöke. (tovább…)

Fogyatékos emberek nemzetközi napja Csepelen

2016. december 6. kedd

Csepel.hu

img_1055

Immár negyedik alkalommal látta vendégül a Radnóti Miklós Művelődési Házban a csepeli önkormányzat a kerületben élő mozgássérült, vak és gyengén látó, siket, megváltozott munkaképességű, értelmi fogyatékos és autista embereket.

A Fogyatékos emberek nemzetközi napja alkalmából tartott rendezvényt a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola tanulóinak műsora nyitotta meg, gitárral kísért az intézmény nyugállományú igazgatója, Tóth Zoltán. A rendezvény házigazdája, Szuhai Erika, az önkormányzat szociális, egészségügyi és fogyatékos ügyi bizottságának elnöke elmondta, a fogyatékos embereknek és családtagjaiknak, segítőiknek mindennap kihívás, küzdelem a létért, ezért az egészséges emberek feladata, hogy a problémák leküzdéséhez a lehető legtöbb segítséget megadjunk. Ezután felolvasta Németh Szilárd országgyűlési képviselő köszöntő sorait, aki levelében kiemelte, a kormány felelősséget visel a fogyatékos személyek iránt: az elmúlt években folyamatosan nőtt a fogyatékos személyek szociális ellátásaira szánt támogatás és csaknem 200 ezer fogyatékos, egészségkárosodott vagy megváltozott munkaképességű ember dolgozik az államilag támogatott foglalkoztatásban. Megemlítette, hogy Csepelen is kiemelt figyelmet fordítanak a kerületben élő fogyatékos emberek mindennapjainak megkönnyítésére: 2011 őszétől fogyatékosügyi tanácsnok, 2014-től pedig külön önkormányzati bizottság foglalkozik a fogyatékosok ügyével. (tovább…)

Sikeres volt a családszervezetek jótékonysági vására a Várkert Bazárban

2016. november 27. vasárnap

MTI, Család.hu, Csepel.info

jotekonysagi-mti-beszamolo

Jótékonysági vásárt rendeztek szombaton Budapesten a Várkert Bazárban, ahol több mint ötven civil szervezet összefogásában különböző családszervezetek kínálták saját készítésű portékáikat, hogy a befolyt összegből a daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák.

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére szervezett vásáron a családokat segítő legnagyobb civil legnagyobb szervezetek fogtak össze. A rendezvényen a Csepeli Városgazda is képviseltette magát.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége szerint a kezdeményezés a családok számára is kreatív és szórakoztató kikapcsolódást nyújt, de elsősorban az a célja, hogy támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulását. “Advent idején mindenki szívesen segít, és sok olyan kezdeményezés indul karácsony előtt, amelyhez csatlakozhatnak mindazok, akik adományaikkal segíteni kívánják a rászorulókat” – hívta fel a figyelmet. (tovább…)

Fény derült a magyar Soros-hálózat tagjaira

2016. november 20. vasárnap

888

Fény derült a magyar Soros-hálózat tagjaira

Pár nappal az amerikai elnökválasztás előtt váratlanul közzétette 2015-ös magyarországi támogatottjainak listáját a Soros György alapította Open Society Foundations (OSF), azaz Nyílt Társadalom Alapítványok – írta meg a Magyar Idők. 

Az eddig inkább rejtőzködő szervezet nyilvántartásából kiderül, hogy az idős agitátornak jóval nagyobb a magyarországi befolyása, mint azt kritikusai gondolták, ugyanis összesen hatvanöt civil szervezetet, egyesületet, alapítványt támogatott az elmúlt esztendőben több mint négymillió dollár, azaz egymilliárd forint feletti értékben.  (tovább…)

Adventi Jótékonysági Vásár – a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) felhívása

2016. november 18. péntek

Ficsak/Facebook, Csepel.info

Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége

adventi-jotekonysagi-vasar

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére, az adventi időszak nyitányaként, idén első alkalommal fognak össze családos szervezetek, közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében segítsenek. A kézzel készült ajándéktárgyak árusításából befolyó összeggel a beteg gyermekek küzdelmeit segítő Őrzők Alapítvány munkáját szeretnénk támogatni. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának munkatársai mindent megtesznek azért, hogy segítsék a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulását.

Lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók és koszorúk – igyekszünk a karácsonyi ajándékvásárlást a portékák széles skálájának felvonultatásával megkönnyíteni. Hiszünk abban, hogy egy kézzel készített, egyedi meglepetés sokkal értékesebb a boltban kaphatóknál. A vásárral az adventi készülődés valódi jelentőségére szeretnénk ráirányítani a figyelmet! (tovább…)

Naiv festmények az Erdei Éva Galériában

2016. szeptember 18. vasárnap

Csepel.hu

arssacra

Biblia Pauperum címmel nyílt kiállítás az Erdei Éva Galériában szeptember 17-én. Csepel kortárs naiv festőművésze Mándoki Halász Zsóka és Marosiné Földvári Irén festményei láthatók a tárlaton, amelyet Ullrich Ágoston királyerdei plébános nyitott meg. Idén ezzel a kiállítással a galéria másodszor csatlakozik az Ars Sacra Fesztivál országos rendezvénysorozatához.

A vendégeket Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész köszöntötte, majd Ullrich Ágoston mutatta be a tárlatot. Beszédében először a naiv festészetről szólt, a tárlatról a következőt mondta: mindkét művész embersége, tiszta szándéka, lelki nemessége teszi értékessé ezt a kiállítást. (tovább…)

Mozgáskorlátozottak családi napja

2016. szeptember 18. vasárnap

Csepel.hu

csmoe2

Immáron hagyományosan a családi napon találkoztak ismét egymással a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete (CSMOE) tagjai. Összejövetelüket a Nagy Imre ÁMK udvarán szeptember 17-én tartották, ahol a borús idő ellenére sikerült a szalonnasütés. A résztvevők az alkalmon kötetlen beszélgetést folytathattak, Szuhai Erika önkormányzati képviselővel, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnökével, Tóth Endre intézményvezetővel és Pintér Józsefné önkormányzati képviselővel.

A csepeli önkormányzat több éve támogatja az egyesület rendezvényeit és az évenkénti kirándulást. Tavaly januártól ingyen bocsátja rendelkezésre az ÁMK-ban lévő ügyfélszolgálati irodát, ahol hétfőn és csütörtökön intézhetik ügyeiket a mozgásukban korlátozottak. (tovább…)