‘Civil szervezetek’ kategória archívum

Elstartol a Csepeli Sportsziget Program

2023. március 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

Cél, hogy az önkormányzat égisze alatt olyan egység kovácsolódhasson a helyi sportéletben, melynek köszönhetően a kerületi sport- és szabadidős egyesületekkel közösen, egy csapatban dolgozhatnak a csepeli szabadidő- és versenysport felvirágoztatásáért, a csepelieknek – és különösen a gyerekeknek – a kerület sportéletébe történő bevonásáért.

A polgármester a találkozó elején elmondta: kiemelt figyelmet szentelnek a kerületi sport és szabadidősport támogatására, ezért is találták ki ezt a programot.

(tovább…)

Rendszeres a támogatás a Segítség Köve Alapítványtól

2023. március 13. hétfő

Csepel.hu

Hosszú évek óta kiváló az együttműködés a csepeli önkormányzat és a 2007 óta működő Segítség Köve Alapítvány között. A Schönek Márta és Schönek Alfréd vezette civil szervezet rászoruló csepeli családoknak, gyerekeknek, megváltozott munkaképességű embereknek oszt adományokat, leginkább tartós élelmiszereket, tisztítószereket. Fő céljaik a szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok támogatása. De a határainkon kívül élő szegény sorsú emberek támogatása is az alapítvány prioritásai közé tartozik. Külön ki lehet itt emelni az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe kerülő határon túli emberek támogatását. Az alapítvány 2022-ben közel 42 millió forint értékű adománnyal támogatta az ott élőket.

A szervezet, a kerületi önkormányzattal szorosan együttműködve a tavaly évben több millió forint adománnyal támogatta többek között a Humán Szolgáltatások Igazgatóságát, a tankerületet, a kerületi óvodákat, a mai napon pedig a csepeli Városgazda megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató részlege dolgozói – összesen 86 munkavállaló – kaptak mintegy 1 millió forint értékű tisztálkodási és tisztítószereket. 2022-ben összesen közel 20 millió forint értékű segítséget nyújtottak az önkormányzat intézményi keretében lévő rászorulóknak. (tovább…)

Stabil költségvetésről tárgyalnak

2023. február 22. szerda

Csepel.hu, Csepel.info

Borbély Lénárd polgármester több alkalommal összeült a csepeli pártok képviselőivel, és egyeztetett a költségvetésről a csepeli civil szervezetekkel, egyházakkal, sportszervezetekkel, illetve egyéb más társszervezetekkel is.

Utóbbiak közül többen megköszönték az önkormányzat segítségét. A Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete részéről kiemelték: megalakulásuk óta számíthatnak az önkormányzat segítségére. Király István, a világhírű Halker-KirályTeam vezetője szintén hangsúlyozta, megalakulásuk óta használják azt a tornatermet, ami otthonukká vált, és biztos pont a felkészüléseik során.
(tovább…)

Felhívás a Csepeli Sportsziget Programhoz való csatlakozásra

2023. február 15. szerda

Csepel.hu

(Képünk illusztráció)

Csepel Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel a kerületi sport és szabadidősport támogatására, hiszen a sport és azon keresztül megvalósítható célok, az egészséges életmód, a közösségi összetartásra nevelés, valamint a szabadidő hatékony eltöltésének előmozdítása az önkormányzat kiemelt célja.

A fenti célok megvalósítása a csepeli sportegyesületek és szervezetek támogatásával, a csepeliek sporttevékenységéhez megfelelő infrastruktúra biztosításával, a sportágak képviselőivel való szoros együttműködés alapján jöhet létre.

 

(tovább…)

Újra ételt osztott Csepel polgármestere

2022. december 20. kedd

Csepel.hu

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségének harmadik napján Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is önkéntesnek állt, és az elmúlt évekhez hasonlóan segített az ételek kiporciózásában.  

A rászorulók a marhapörkölt és tarhonya mellé savanyúságot, kenyeret, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak.
(tovább…)

Cipősdoboz ajándékkal szebb a karácsony

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Aranyvasárnap kora délután megérkeztek a Családok Átmeneti Otthona gyermekeihez is a különféle játékokkal, mesekönyvekkel, édességgel és ruhákkal teli cipősdobozok a Segítség Köve Alapítvány jóvoltából.

Segítségnyújtó adományozásukhoz a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az önkormányzat, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester személyesen látogatott el az anyaotthon kis lakóinak karácsonyi ünnepségére. Az alapítvány ifjúsági zenekarának tagjai zenés műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.
(tovább…)

Jótékony adományok mozgáskorlátozottaknak

2022. november 21. hétfő

Csepel.hu

A Segítség Köve Alapítvány és az önkormányzat közös összefogásával tisztító- és tisztálkodási szereket adományoztak a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete tagjainak.

Az egyenként húszezer forint értékű adományt a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében tartott klubnapon adták át a résztvevőknek. Az egyesület a városvezetés számára közelmúltban felajánlott számítógéppel is gazdagodott, amelyet Borbély Lénárd polgármester nyújtott át.
(tovább…)

Elindította adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet

2022. november 8. kedd

Bama.hu

Szabó Mária, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa segélycsomagot ad át a szervezet által támogatott család egyik tagjának Csepelen 2022. november 7-én

Az orosz-ukrán háború és az energiaválság miatti áremelkedésekre reagálva a hagyományoktól eltérően már hétfőn elindította Csepelen az Ételt.Otthont.Esélyt elnevezésű adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

(tovább…)

Wittner Máriáról neveztek el parkot az 56-os forradalom évfordulóján

2022. október 24. hétfő

Csepel.hu

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek október 23-án, amelynek keretében Csepel elöljárói ünnepélyesen felavatták a Csikó sétányon található Wittner Mária parkot, majd megkoszorúzták az 56-os emlékművet a Szent Imre téren.

Borbély Lénárd polgármester a hagyományoknak megfelelően ezen a napon adta át a Csepel Örökség díjakat a polgármesteri hivatalban. Elismerésben részesült Fabók Ágnes és a Csepel Hangja énekkar, Kreiszné dr. Paál Sára pedagógus és Lévai Hangyássy László, a Zorall zenekar alapítója. (tovább…)

Repülőzaj: összefogás a csendesebb Dél-Budapestért

2022. október 20. csütörtök

Csepel.hu

A Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport képviselői megkeresték a budafoki és a csepeli önkormányzatot is, hogy dolgozzanak közösen a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló gépek által okozott zajterhelés csökkentése érdekében.

A budafoki önkormányzattal közösen, civilekkel tárgyalt tegnap Pákozdi József alpolgármester a XXII. kerületben, hogy konkrét lépéseket tegyenek a Budapest déli része feletti sűrű légtérhasználat okozta problémák visszaszorítása érdekében. (tovább…)