2021. augusztus havi archívum

Márki-Zay belerokkant a kampányba?

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.info

Rendelőintézet mellett, rokkantaknak fenntartott helyre parkolt Márki-Zay Péter kisbusza, amikor a politikus a Csepeli Piacnál állt meg kampánybeszédet mondani – értesült a Csepel.info.

Márki-Zay Péter Szabó Szabolcsot, a Jobbik és a Momentum jelöltjét támogatja Csepel-Soroksáron. Beszédére tizenöt ember volt kíváncsi.

(tovább…)

Újra a kerületben a Covid-szűrőbusz

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Információink szerint ma reggeltől újra igénybe lehet venni a Csepeli Piacnál a Covid-szűrőbusz szolgáltatását.

A busz egyelőre keddenként és csütörtökönként, reggel 9.00 órától délután 16.00 óráig áll a lakosok rendelkezésére. (tovább…)

Biztonságosabb közlekedésre hívja fel a figyelmet az önkormányzat

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Az iskolakezdésre időzítve önkormányzatunk figyelemfelhívó akciót indít gyerekeink biztonságosabb közlekedése érdekében. Jól látható helyekre, iskolák közelébe, forgalmasabb gyalogátkelőhelyekhez olyan szövegeket festünk fel, ami a körültekintő átkelésre figyelmeztet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Sajnos időről időre megtörténnek olyan elkerülhető balesetek a gyalogátkelőhelyeknél, ami sok esetben a nem eléggé körültekintő átkelésből adódik. A fiatalok, gyerekek zenét hallgatva sokszor fülhallgatóval közlekednek, ami balesetveszélyes.

(tovább…)

Így indul újra a csepeli HÉV

2021. augusztus 31. kedd

BKK, MÁV-HÉV, Csepel.info

A vágányépítési-felújítási, hídfelújítási munkák befejezésének köszönhetően csepeli HÉV szeptember 1-től, szerdától újra a teljes vonalon, a Boráros tér és Csepel között közlekedik. Ennek köszönhetően Csepel központjából – a legforgalmasabb időszakokban is – újra 9 perc alatt lehet eljutni a Boráros térre.

Szeptember 1-től a Boráros téren az 54-es és az 55-ös buszokra újra a tér közepén lehet felszállni. Szeptember 4-étől  hétvégén és ünnepnapokon a H7-es HÉV-en is díjmentesen lehet kerékpárt szállítani. A kerékpárszállítás általános tudnivalói ezen a linken olvashatók. A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek#H7 weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!

Atlétáink remekeltek Miskolcon

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Miskolcon rendezték az U-16 és U-14 Atlétikai Bajnokság Észak-kelet terület 3. fordulóját. A verseny kiemelt fontosságát jelzi, hogy a bajnokság 3 fordulójának eredményei alapján döntik el, hogy kik indulhatnak az U-16 Atlétikai Magyar Bajnokság 2021. évi versenyén.

Az első napon még kellemes, időnként napsütéses időben, szinte szélcsendben versenyezhettek atlétáink a remek rendezésű versenyen, míg a másodikon már esős, hűvös, enyhén szeles körülmények fogadták őket. Atlétáink sikeresen küzdöttek meg az időjárás viszontagságaival, melyet nagyszerű eredményeik is igazolnak. Sorra javították meg egyéni rekordjaikat, majd állhattak fel a dobogó valamelyik fokára. Összesítve 7 aranyérmet, 8 ezüstöt és 5 bronzot vehettek át versenyzőink, valamint 3 atlétánk végzett a 6. helyen. (tovább…)

Dobrev Klára: a DK megszünteti a jogállamot, és háborúzni fog

2021. augusztus 30. hétfő

ATV – Egyenes Beszéd, Mandiner

Dobrev Klára szerint az ellenzék ötven százalékkal is alkotmányozhat. Ők ugyanis elvi okból alkotmányellenesnek tartják a korábbi alkotmányokat, ezért nem érvényes sem a 2010 előtti, sem az az utáni Alaptörvény előírása a kétharmados törvényekről.

„Az, hogy lesz egy pár felbujtott tüntető, hát ezeket a 2002-es és 2006-os választások után már megszoktuk” – válaszolta Dobrev arra a kérdésre, hogy nem lenne-e káosz az egyszerű többséggel történő alkotmányozásból.

(tovább…)

Póthatáridő az iskolakezdési utalványok átvételére

2021. augusztus 27. péntek

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a veszélyhelyzetre tekintettel az idei tanévben az általános iskola első osztályát megkezdő csepeli gyermekek részére igényelhető 15.000 Ft értékű iskolakezdési utalvány átvételére méltányosságból póthatáridőt biztosít.

(tovább…)

Videó: Pusztulásra ítélt szabadidőpark Csepelen

2021. augusztus 27. péntek

Hír TV

Nem csak a fedél nélküliek költöztetése okoz komoly problémákat. Pusztulásra ítélte a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját.

Budapest vezetése ugyanis a helyi önkormányzat többszöri kérése ellenére sem gondozza a tulajdonában lévő Tejút Parkot. Csepel alpolgármestere szerint Karácsony Gergelyék a kampány miatt nem érnek rá dolgozni. A Hír TV felvételét itt nézhetik meg:

(tovább…)

500 négyzetméteres falfestéssel mondanak köszönetet a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek Csepelen

2021. augusztus 26. csütörtök

Csepel.hu

Közös közleményt adott ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja, valamint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a koronavírus világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek – szól a közlemény eleje. „Ők azok, akik a pandémiás helyzet alatt szolidaritásból, emberségből és szolgálatból példát mutatva végezték és szükség esetén végzik alázatosan munkájukat, feladatukat”.
(tovább…)

Így teszi tönkre a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját

2021. augusztus 25. szerda

Csepel.info

Az átadás óta eltelt idő több mint felében, kilenc hónapig nem volt, jelenleg sincs világítás (a teljes galéria itt látható)

2020. május 19-én adták át a csepeli Tejút parkot, ám Budapest vezetése mintha szándékosan hagyná azt tönkremenni. A virágok helyét átveszik a gyomnövények, nem kapcsolják fel a közvilágítást, a sötétben a berendezéseket így szétverik. A csepeli önkormányzat többszöri kérésére sem történik intézkedés, Karácsony Gergely és a fővárosi politikai vezetés – úgy tűnik – a kampány miatt nem érnek rá dolgozni.

Nem ez az egyetlen olyan közterület Csepelen, ami fővárosi kezelésben van, és minősíthetetlenül rossz állapotba került 2019 ősze óta. Noha Budapest belvárosában több helyen még ennél is rosszabb a helyzet, ez a csepelieket nem nyugtatja meg. (tovább…)