2020. február havi archívum

Csepel történelme – Csepeli Strand

2020. február 29. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Történelmi rovatunkban egy újabb archív felvételt tekinthetnek meg olvasóink. 

A fenti képek 1966-ban készültek a Csepeli Strandról. A fotót Domonkos Endre készítette, a kép a Budapest fürdői című könyvben található.

A mai rész elkészítésében segítségünkre volt Mocsár Lajos olvasónk. Köszönjük!

Szombaton változnak egyes autóbuszok útvonalai

2020. február 29. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A BKK közleményében olvasható, hogy szombaton 0:20-tól – március 2., hétfő 0:20-ig a következő járat(ok) közlekedése építkezés miatt az alábbiak szerint módosul: (tovább…)

Bezár a bazár: ez az utolsó hétvége a Csepeli Jégparkban!

2020. február 29. szombat

Csepel.info

A jó hír, hogy aki szeretne még egy jót korizni, az egész hétvégén megteheti. Az alábbiakban a jégpálya bejegyzését olvashatják.

Kedves vendégeink! ❄️

Elérkezett a szezon utolsó hétvégéje. Március 1.-én, 21:00-kor bezár a Csepeli Jégpark. ( A hétvégén a szokásos nyitvatartás érvényes: reggel 8:00-tól este 21:00-ig.)

Várunk mindenkit szeretettel!

Budapesten a legtöbb: folytatódik Csepelen a faültetés

2020. február 29. szombat

MTI, Blikk, Csepel.info

Harminc új fát ültettek el önkéntesek részvételével, valamint az agrár-, az innovációs és technológiai, illetve a honvédelmi tárca államtitkárainak és a XXI. kerület polgármesterének közreműködésével a csepeli Daru-dombon pénteken.

Az elmúlt tíz évben Csepel ültette a legtöbb fát Budapesten, és ez jó eséllyel évekig így is fog maradni. (tovább…)

Március 2-án indul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon

2020. február 28. péntek

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

2020. március 2-től a hazai bankoknak képesnek kell lenniük a hét minden napján, 0–24 órában az átutalások azonnali (5 másodpercen belüli) teljesítésére. Mit jelent ez, vagyis az azonnali fizetési rendszer (afr) a mi életünkben? Alighanem minden sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz, de sajnos újfajta visszaélésekre is tér nyílhat. És aki nem szereti a pittyegéseket, nem árt, ha éjjel lehalkítja a telefonját!

2020. március 2-án elindul az azonnali fizetési rendszer (afr). A Magyar Nemzeti Bank (MNB) még 2017-ben alakította ki az új szabályokat, ez később módosult, finomodott, végül nyolc hónapos csúszás után úgy néz ki, hogy a jövő héten valóban el is indul. A három legfontosabb elem a következő lesz: (tovább…)

Ne hagyják becsapni magukat – figyeljenek a trükkös telefonálókra

2020. február 28. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Bernicske azzal kereste fel szerkesztőségünket pénteken este, hogy édesanyja egy érdekes telefonhívást kapott, melyben a korona vírust megelőző csomagot adnának és mindezért potom 4500 forintot kell fizetni.

Édesanyám rányomta a hölgyre a telefont. Az, hogy mindezt hogyan gondolta kivitelezni, odaáig nem jutottak el, mert bontotta a vonalat.

Amennyiben Önökkel is történt hasonló eset, mesélje le nekünk a fórumba, hogy más is tanuljon az esetből.

Vigyázzunk magunkra, és egymásra! Ne hagyjuk magunkat becsapni!

Update: A Csepel HOL-MI csoportban ugyanerről az esetről írnak, de az ottani eset pár órával korábban történt. 

Akadálymentesítik a tüdőgondozót

2020. február 28. péntek

csepel.hu

Központ (ÁEEK) 64 millió forintos támogatásának köszönhetően újabb egészségügyi fejlesztések valósulnak meg a kerületben.

A rendelkezésre álló összeget új eszközök beszerzésére és a tüdőgondozó akadálymentesítésére fordítja a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat – tájékoztatta lapunkat dr. Dobák András, az intézmény főigazgatója.

(tovább…)

Figyelem, lezárják a Rákóczi Ferenc utat az M0-ás híd alatt

2020. február 28. péntek

BKK, Napi.hu

Teljes szélességében lezárják a forgalom elől Csepel-szigeten a II. Rákóczi Ferenc út M0 híd alatti szakaszát február 29-én, szombaton 0:20-tól március 2-án, hétfőn 0:20-ig a halásztelki csomóponti híd szélesítéséhez kapcsolódó munkák miatt. A lezárás idején gyalogosan sem lehet átkelni az úton, az érintett autóbuszok terelve közlekednek – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Csepel felől a halásztelki csomópontban a lezárás ideje alatt is lesz lehetőség az M0 autóútra felhajtani Buda felé. Az M5-ös autópálya felé vezető felhajtó ugyanakkor már nem lesz használható, ezért Csepel felől érkezve a szigetszentmiklósi (Csepeli úti) felhajtót érdemes igénybe venni – írják.

(tovább…)

Kiírásra került az önkormányzat 2020. évi sportpályázata

2020. február 28. péntek

csepel.hu

A 2020. február 27-i Képviselő-testületi ülésen Borbély Lénárd polgármester javaslatára ismét kiírásra került a kerületi sportklubok támogatását célzó sportpályázat.

(tovább…)

Meghívó szakmai és lakossági tájékoztató fórumra

2020. február 28. péntek

csepel.hu

Tisztelt csepeliek!
Ezúton meghívjuk Önöket a készülő Budapest XXI. Kerület Csepel Zöldfelületi Stratégia ’21 szakmai és lakossági tájékoztató fórumára.

(tovább…)