2020. február havi archívum

Épül a Szúnyog utca

2020. február 19. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Csapadékvíz-elvezetést, utat, és járdát épít a csepeli önkormányzat a Szúnyog utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Baleset a Budafoki úton

2020. február 19. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Baleset történt szerda kora délután Csepelen a Budafoki úti vasúti átjárónál, ahol ismeretlenek működésbe hozták az egyik kocsi fék berendezését.

Az Intermetal környékét aki teheti, kerülje el.

„Éljen a kibersztálinizmus! Éljen a Google!”

2020. február 19. szerda

Pesti Srácok

Tüntetést tart a PestiSrácok.hu szerkesztősége csütörtökön ötkor a Google budapesti irodája előtt. Az ok: az internetes óriás durva kettős mércét alkalmaz a portállal szemben.

Amíg az újabban influenszerként a fiatalok rokonszenvét kereső, egykori szemkilövető Gyurcsány Ferenc YouTube-csatornája a letiltás után újraindulhatott, addig a PS-nek ezt már nem engedték meg. A PS csatornája egyébként azért került törlésre, mert a belső levelezésben, tehát a nem publikus részben a Google pornográf tartalmat talált. Miután az esetet tisztázták – ők tettek feljelentést, ezért volt ott a tiltott tartalom, a Google magyarországi képviselője megerősítette, hogy nem követtek el bűncselekményt. Ezt követően mégis törölték az újonnan indított csatornájukat is. Bár „igazmondó” Gyurcsány Ferenc a Google szerint szintén megsértette az irányelveket, ő mégis folytathatja „szolgálatát” a fiatalok felé. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikkét olvashatják, az igazságszerető embereket pedig várják csütörtökön a tüntetésre! (tovább…)

Füst a II. Rákóczi Ferenc út egyik üzletében

2020. február 18. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint a Karácsony Sándor utca és a II. Rákóczi Ferenc út kereszteződésében található Reál élelmiszer üzlethez a tűzoltók segítségére volt szükség kedden délután, ugyanis füstöt éreztek az üzlet munkatársai.

Szerkesztőnk információi szerint a helyszínre érkező egységek nem találtak tűzre utaló jelet, de tüzetesen átvizsgálják az területet. Vizsgálat végéig az üzlet technikai okok miatt zárva tart.

Akadálymentesítik a csepeli tüdőgondozót

2020. február 18. kedd

Csepel.info

Hamarosan kerekesszékes lépcsőfelvonót szerelnek fel a csepeli tüdőgondozóba, és új röntgen beszerelését is tervezik – értesült a Csepel.info.

Az épület tüdőgondozó részének felújítása több évtizedes pusztulás után, 2017-ben történt meg – ahogy azt Borbély Lénárd csepeli polgármesteri programja is tartalmazta. A betegek így már akadálymentesített mosdót is igénybe vehetnek, a bejutást eddig egy “hernyótalpas lépcsőnjáró Sherpa” oldotta meg. Ennek használatát azonban sem a betegek, sem az ápolók nem érezték elég biztonságosnak. (tovább…)

Sportfesztivál a csepeli óvodásoknak

2020. február 18. kedd

csepel.hu

Kétnapos ügyességi és labdarúgó találkozót rendez a csepeli óvodások számára a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) február 18-19-én.

A programnak a Nagy Imre Általános Iskola Sportcsarnoka ad otthont.

(tovább…)

Felújították Táncsics Mihály emléktábláját

2020. február 18. kedd

Csepel.info

Az emléktábla a csepeli Táncsics Mihály út elején áll – most már a képen látható, felújított formában.

Az csepeli ellenzék még nem tiltakozott: mint ismert, Wass Albert felújított szobra ellen még tüntetést is szerveztek, majd a szobrot meggyalázta egy szimpatizánsuk. A Táncsics tábla felújítását eredetileg tavaly őszre tervezte az önkormányzat, műszaki okok miatt ez kicsit módosult. (tovább…)

Utolsó szakaszába ér a Jobbik szétverése

2020. február 18. kedd

Index, Azonnali

Egy csaknem nyolc perces hangfelvételt juttatott el egy ismeretlen az Indexhez, melyen Jakab Péter Jobbik-elnök beszél jobbikosoknak az új belső ellenségről. A felvétel vélhetően azon a január 25-i tisztújító kongresszuson készült, amelyen megválasztották őt.

Aligha véletlen, hogy az MSZP és a DK versengve gratulált Jakab elnökségéhez: azóta megkezdődött a Gyurcsányékkal kevésbé szimpatizáló, nemzeti felfogású belső ellenzék kinyírása. Az Index és az Azonnali cikkei következnek. (tovább…)

Suttyó parkoló: hát nem tud beállni szegény, na!

2020. február 18. kedd

Csepel.info, Facebook

A legnagyobb közösségi oldal egyik fórumozója fakadt ki hétfőn azon, hogy a Kossuth Lajos utcánál egy autós képtelen normálisan parkolni.

Amire nincs magyarázat.
Ezt mégis hogy és miért?🤔
Mindenesetre Gratulálok!
Csodálatos parkolás!
Ja mégse😳

– írta a csepeli Facebook-csoport egyik tagja a látottakról.

Eltűntek az eladó autók a McDonald’s elől

2020. február 17. hétfő

Csepel.info

Biztosan többen észrevették már, hogy hosszabb ideje több autó is a csepeli McDonald’s előtt vesztegelt. Nem is akárhogy: mindegyiken tábla jelezte, hogy eladó. 

Kétségkívül nagyobb haszonnal kecsegtetett ez, mint ha Hároson bérelt volna telephelyet valaki. Igaz, közben tucatnyi ember elől vette el a parkolóhelyet. A Csepel.info úgy tudja, hogy az önkormányzat munkatársai eredtek a parkolóhely-foglalás miatt rendkívül idegesítő szokásnak, az autók eltűnése így nem véletlen. (tovább…)