2021. szeptember havi archívum

“Fideszesebb” az ellenzék választási rendszere, mint a Fideszé

2021. szeptember 30. csütörtök

Vélemény – Ábel Attila

Az ellenzéki pártok fő problémája eddig az volt a választási rendszerrel, hogy túl nagy arányban határozzák meg az végeredményt az egyéni körzetek nyertesei, és túl kicsi a listás kompenzáció. Erre mondják ők, hogy a Fidesznek kedvez a rendszer. Válaszul megalkották a saját rendszerüket, amiben kizárólag az egyéni nyertesek számítanak, a miniszterelnök-jelölt kivételével a választás egyfordulós, és nincs se lista, se kompenzáció.

Amit létrehoztak, sokkal durvábban torzít, mint ami ellen küzdenek. Mondhatjuk, fideszesebb a fideszesnél  – ami persze téves megfogalmazás, hiszen 1990 óta hasonló elven működik az országgyűlési választás rendszere -, hiszen listás választás egyáltalán nincs. (tovább…)

Így vedd rá gyermekedet, hogy meséljen az ovisélményeiről

2021. szeptember 30. csütörtök

Csepel.info

Szeptember végére a gyermekek már be- illetve visszaszoktak az óvodába, azonban a szülők új kihívással kell, hogy szembe nézzenek. Jogosan szeretnék tudni, hogy mi történt a kicsikkel odabent, azonban gyakran semmit sem sikerül kihúzniuk belőlük. B. Szirtes Dóra szerint kellő tudatossággal és a megfelelő alkalmak biztosításával még a legzárkózottabb gyermekből is előjönnek az aznapi események, élmények.

„A szülők mostanra már rájöttek arra, hogy egy teljesen új időszámítás kezdődött el számukra, hiszen gyermekük már nem pici baba, önálló élete van az intézményben, ahol a legtöbbet már nem az óvodapedagógustól tudjuk meg, arról, hogyan érzi magát, mit csinál, hanem tőlük” – magyarázza B. Szirtes Dóra. Hozzáteszi: ahhoz azonban, hogy el is mondja nekünk, sok apró részletre érdemes odafigyelni. A válaszokat ugyanis leggyakrabban nem akkor kapják meg a szülők, amikor nekiszegezik a kicsinek a kérdést, hogy mit evett, vagy mit ivott. (tovább…)

18 millió forintot találtak a Gyurcsány-show ózdi szervezőjének balesetet szenvedett BMW-jében

2021. szeptember 29. szerda

Origo

Információk alapján a múlt hét szerdán balesetet szenvedett ózdi Gyurcsány-show szervező B. László luxus kupé BMW-jében 18 millió forint készpénzt találtak, a rengeteg “előválasztási” szavazólap mellett.

A 18 millió forint a rendőrségen van, érte senki sem jelentkezett. Kérdés: mire kellett ennyi készpénz?

(tovább…)

Jön a családoknak az adóvisszatérítés

2021. szeptember 29. szerda

Híradó

Orbán Viktor 28-án értékeli az évet

Minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez is kapják a nekik járó összeget – tájékoztatott Tállai András.

A családi adóvisszatérítés nemcsak azért történelmi jelentőségű lépés, mert soha egyetlen kormány sem hagyott még ilyen nagy összeget a családoknál, hanem azért is, mert az igénybevétele az érintettek többségének semmilyen adminisztrációs terhet nem jelent, ráadásul a szabályrendszere is rendkívül egyszerű – összegezte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

(tovább…)

Csepelen is megnézheted, hogyan főzik a sört

2021. szeptember 29. szerda

Csepel.info

Október 2-án, szombaton 11-17 óra között a méltán híres csepeli Rizmajer Sörfőzde is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt – értesült a Csepel.info.

“A Rizmajer Sörfőzde jó idő esetén sörkóstolással egybekötött kerti partival várja a vendégeit, amely során egy pohár sörre mindenki a vendégük. Sörkorcsolyának pedig kemencében sült pogácsa készül!” (tovább…)

Szavazatvásárlás és megfélemlítés lett a csúcsfegyver az ellenzéki előválasztáson

2021. szeptember 29. szerda

Mandiner, Hír TV, Bennfentes, Pesti Srácok, Ripost

Így szervezi, szállítja a cigányokat Borsodban az előválasztásra a Jobbik – ezt, az ellenzéki “előválasztás” valódi kulisszatitkait mutatják be a Pesti TV felvételei. Ilyen körülmények között igazán abszurd – vagy inkább cinikus – a DK által is támogatott jobbikos politikus náci karlendítési botránya. És ez csak az előválasztási show felszíne…

A felvételeken arról beszélnek, hogy háromezer forintot adott egy Farkas nevezetű ember azoknak a mélyszegénységben élőknek, akik a Jobbik jelöltjére adják a voksukat. Farkas Péter Barnabást az előválasztás Jobbikos jelöltjét többen együtt látták az ózdi szavazás koordinátorával, aki pár napja balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóban Borsod megyei szavazólapokat, és nagy mennyiségű készpénzt találtak. A videót itt nézhetik meg. (tovább…)

A panel lépcsőházában edzve küzdötte fel magát a Himalájára a csepeli jetilány

2021. szeptember 28. kedd

Index

Egy csepeli lépcsőházban készült fel a világ egyik legmagasabb csúcsának meghódításra a magát Female Yeti becenéven aposztrofáló Kovács Zsuzsi, akinek jelenleg is tart a csúcshódítása. 

A Manaszlu 8163 méteres magasságával a világ 8. legmagasabb és az 5. legveszélyesebb csúcsának számít. Ennek a meghódítására törekszik most a magyar lány úgy, hogy előtte egy 10 emeletes panelházban lépcsőzve készült a kihívásra. (tovább…)

Nyárzáró ingatlan-és albérletárak Csepelen

2021. szeptember 28. kedd

Ingatlannet.hu

Bár idén nyáron a koronavírus már nem volt jelen az életünkben és a korlátozó intézkedéseknek is búcsút inthettünk, mégsem kezdtek el látványos ütemben emelkedni az ingatlan- és albérletárak. 

Először úgy tűnt, hogy a korrekció egyes esetekben megindult, de még kell egy kis idő ahhoz, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. (tovább…)

Wittner Mária: Hagyaték című verseskötetének bemutatója

2021. szeptember 27. hétfő

Csepel.info

A bemutató 2021. október 4-én, hétfőn 17 órakor lesz a csepeli Szabó Magda Közösségi Tér meghívására –  a Csepel, Simon Bolivár sétány 4-8. szám alatt.

A szerző beszélgetőtársa Simon András, a kötet illusztrátora. A helyszínen lehetőséget biztosítanak a könyv megvételére és dedikálására.

Elfeledett emléktábla bukkant elő az önkormányzat falán

2021. szeptember 27. hétfő

Csepel.info

A csepeli önkormányzat előtti cserjék és fák ritkításakor meglepve tapasztalták, hogy egy domborműves emléktábla került elő a sűrű ágak mögül – értesült a Csepel.info.

Pedig az 1988-as emléktáblát a homlokzat pár évvel ezelőtti felújításakor levették, majd a felújítás után rendben visszatették a helyére. (tovább…)