2012. november havi archívum

20 millió forintos felajánlást kapott az önkormányzat a Hároson csatornát építő konzorciumtól

2012. november 30. péntek

Csepel.hu

2012. november 30-án Németh Szilárd polgármester a COL4 A-H Konzorcium képviselőivel találkozott. Az előző napi testületi döntés nyomán az önkormányzat elfogadta a konzorciumot alkotó két vállalkozó cég (A-HÍD Zrt. és a Hajdú és Társai Kft.) felajánlását helyi közutak és közterületek felújítására, korszerűsítésére.

Ezt a megállapodást pecsételték meg aláírásukkal és kézfogásukkal a polgármesteri hivatalban. Csepel Önkormányzata nevében Németh Szilárd polgármester, az A-HÍD Zrt. részéről Nagy-Mélykuti Bence és Orosz Károly vezérigazgató-helyettesek, a Hajdú és Társai Kft. részéről Hajdú Zsolt ügyvezető igazgató szignálta alá a megállapodásról szóló dokumentumokat, majd koccintással ért véget a hivatalos esemény. (tovább…)

A gitár, a fuvola és a kürt varázsa

2012. november 30. péntek

Csepel.hu

November 30-án a délelőtti matiné keretében – folytatva az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában kedden megkezdett Hangszervarázs sorozatot -, Madarász Iván Erkel-díjas zeneszerző az iskola és a Vienna Konservatorium növendékei segítségével ezúttal a gitárt, a fuvolát és a kürtöt mutatta be.

Madarász Iván elmondása szerint „az egyik legnehezebb hangszer a kürt. (tovább…)

Kick-box EB: A magyarok vívják a legtöbb döntőt Bukarestben

2012. november 30. péntek

csepel.hu

A csütörtöki versenynapot is sikerrel vette a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémiára épülő Magyar Pointfighting Válogatott a bukaresti Kick-box EB-n. Mint arról korábban beszámoltunk, a 15 súlycsoportból 12-en jutottak be a legjobb 4 közé, ezzel biztos helyet bérelve a dobogón.

Közülük Kádas Adrienn (Halker-KiralyTeam, -60kg), Busa Andrea (Halker KiralyTeam, -65kg) és Veres Alex(Halker-KiralyTeam, -69kg) egyaránt Európa-bajnoki bronzéremmel gyarapították a magyar kick-box sport éremgyűjteményét. (tovább…)

Eső és meleg: elmarad a jégpálya pénteki megnyitása

2012. november 30. péntek

Csepel.info

A napokban tapasztalt szokatlanul meleg idő és az éjszakai eső miatt elmarad a csepeli jégpálya péntek délutánra tervezett megnyitása, mivel a jég nem tudott elégé megszilárdulni – értesült a Csepel.info.

Információink szerint nem jött meg az időjárás-jelentésekben péntek hajnalra beígért hidegfront időben ahhoz, hogy elég kemény legyen a csepeli jégpálya felülete. A hőmérséklet éjjel még viszonylag magas volt, és ehhez tett még hozzá az éjszakai eső, ami miatt hiába hűtötték a jeget teljes erővel, nem sikerült megfelelő minőségűre hozni a felületét. A pálya, amely a tavalyi év egyik legsikeresebb és legnépszerűbb önkormányzati kezdeményezése volt, pénteken délután nyitott volna, szombatra pedig már egy “jégbulit” is meghirdettek rá. A megnyitásról később értesítenek, az viszont már most garantálható, hogy a pálya ismét a tél egyik legnépszerűbb találkozási helye lesz.

Tovább csökken az adósság

2012. november 30. péntek

MNO

Drámai mértékben csökkenhet jövőre az államadósság, aminek két forrása lehet: a kormány az erősebb forint árfolyamával számolja a 2013-as költségvetést, és átvállalja az önkormányzatok tartozásainak egy részét. A tartozások lefaragása terén már az idei év végén is pozitív meglepetés várható.

A bizottsági módosító indítvány szerint az eredetileg tervezett 76,8 százalék helyett csupán 73,7 százalék lehet jövőre az adósságráta. A módosítás egyúttal azt is kimondja, hogy a GDP-hez viszonyított adósság az idei év végére várt 78 százalék helyett 74,6 százalék lehet. (tovább…)

Mi voltunk a 4-es metró első utasai

2012. november 30. péntek

Index

Az Index munkatársai ott voltak az első próbafutáson. Zakatolás és időutazás az új metróalagútban az orosz kocsival.

A Csepeli Művészeti Hét november 30-ai, pénteki programjai

2012. november 30. péntek

Csepel.hu

10:00 – Hangszervarázs – bemutató és előadás
Közreműködnek az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanárai és növendékei
Helyszín: Egressy Béni Református Művészeti Középiskola (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 121.)

17:00 – „Ne szégyelld, hogy van lelked”
Németh Nyiba Sándor olimpikon – költő – zeneszerző zenés irodalmi műsora
Helyszín: Csepel Galéria (1215 Budapest, Csete Balázs u. 15.) (tovább…)

Művésztanárok koncertje

2012. november 30. péntek

Csepel.hu

November 29-én este ezúttal nem a tanulók, hanem a Fasang Árpád Zeneiskola tanárainak koncertjének adott otthont a Királyerdei Művelődési Ház. Erre az estére jó lett volna egy növendék bőrébe bújva hallgatni a tanárokat, hogy amit korábban tanítottak, azt most miképpen adják elő. Gyakorlatilag most a diák osztályozta zenetanárát.

A megnyitót és a zenedarabok ismertetőjét az iskola tanárától, Sipos Katalintól hallottuk. A gondosan koreografált előadás, a szerzőkön keresztül felsorakoztatta a zeneirodalom remekműveit. Hallhattunk Donizetti, Rachmaninov, Ravel és Bach darabokat, de három magyar szerző művei is megszólaltak. (tovább…)

Versek szódával és zenével

2012. november 30. péntek

Csepel.hu

Sokszínű, izgalmas irodalmi programon vehettek részt azok, akik november 29-én kora este ellátogattak a Nagy Imre ÁMK színháztermébe.

A Csepeli Művészeti Hét keretében rendezett Versek szódával – avagy költők másképp című előadás vendégeként Kiss Judit Ágnes költő engedett bepillantást életébe, művészetébe. (tovább…)

Sok a pozitív hozadéka az új választási rendszernek

2012. november 30. péntek

Burzsoá trükk – így látták ötven éve a választási regisztrációt

Inforadio.hu

Az új választási eljárásról szóló törvény a választási kampányt is részletesen szabályozza – erről is szó volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem konferenciáján, amelyen szakértők mondták el véleményüket az új jogszabályról.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke az új választási eljárási törvény pozitív elemei között említette a regisztráció bevezetését. Kitűnő alkalom nyílik a választással kapcsolatos adatkezelés újraszabályozására – emelte ki. (tovább…)