2010. július havi archívum

Budapest-csomag a kormány második akciótervében

2010. július 31. szombat

Tarlós: Mindent megteszünk a metróépítés befejezése érdekében, a BKV-t talpra állítjuk

Magyar Nemzet

Augusztus végén vagy szeptember elején kerülhet sor Orbán Viktorral arra az egyeztetésre, amely során a főváros jövőjét érintő módosítócsomagról is tárgyalunk, és amely már ősszel bekerülhet a kormány második akciótervébe – mondta Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje lapunknak adott interjújában.

A politikus, aki főpolgármesterré történő megválasztása esetén lemond parlamenti mandátumáról, arról is beszélt, hogy egy megerősített jogkörű közterület-felügyeletet szeretne, és – a már korábban megnevezett György István mellett – Rogán Antal is helyettese lehet. (tovább…)

Baleset a Rózsa utcában

2010. július 31. szombat

Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy nem ütöttek el gyalogosokat

Csepel.info

Fotó a baleset helyszínéről

A Rózsa utca lakói régóta panaszos levelekkel árasztják el a polgármestert, Tóth Mihályt és a Csevak vezérigazgatóját, Szenteczky Jánost. Ugyanis ők a felelősök azért, hogy többmillió forint közpénzért “forgalomkorlátozó virágládákat” rakattak le utcán.

Az MSZP-s politikusok ráadásul szokásukhoz híven, minderről nem is egyeztettek az érintett lakosokkal. Ezzel egyébként nemcsak az embereket vették semmibe, hanem a környezetvédelmi törvényt is megsértették. (tovább…)

Variációk Petőfi halálára – 161 éve tűnt el a magyar költő

2010. július 31. szombat

Stop, Erdely Ma, Csepel.info

Annyi tudható biztosan, hogy Petőfi Sándor forradalmár költőt 161 évvel ezelőtt, július 31-én látták utoljára életben a Segesvár melletti fehéregyházi ütközetben, ám halálának szemtanúja nem került elő. Egyesek még a közelmúltban is komoly erőfeszítéseket tettek a költő földi maradványainak felkutatására.

“Senki sem látja, hogy szembefordulok!/Így szúrnak belém/- vive la republique – így szúrnak belém./Senki… lovak dobognak…/Nem, ne így legyen – vive la…” – énekelte a költőt megszemélyesítve Cseh Tamás Bereményi Géza dalszövegét (Petőfi halála) 1981-től kezdve, ám a szövegíró maga is élt a költői szabadsággal, hiszen arra vonatkozóan nem maradt fenn írásos bizonyíték, milyen körülmények között halt meg a költő-forradalmár, lévén hogy nem látta meghalni senki. (tovább…)

Nyolc éve egy helyben toporgunk

2010. július 31. szombat

Index, Csepel.info

Lejtmenetbe kapcsolták hazánkat – hátrányunk egyre nőtt a szomszédainkkal szemben

2002 óta mindössze egy százalékkal került közelebb az európai uniós átlaghoz az életszínvonalat is mutató, a vásárlóerő paritáson mért egy főre jutó magyar GDP. Ezzel bőven a leggyengébben teljesítő régiós ország vagyunk, az észtek tizenkét, a szlovákok tizennyolc százalékponttal kerültek közelebb az uniós átlaghoz. (Az Index beszédes grafikonjainak megtekintéséhez katt az eredeti cikkre!)

Nyolc évvel ezelőtt, 2002-ben a magyar életszínvonal az uniós átlag 62 százalékán állt. Egyszerűsítve így fogalmazhatjuk meg azt, hogy az uniós átlag 62 százalékát tette ki a vásárlóerőparitáson mért egy főre jutó GDP. Ma, 2010-ben a mutatót még nem ismerjük, hiszen azt az év elteltével számolják ki, de gyaníthatóan egy tapodtat sem mozdulunk 2009-hez képest. Akkor a mutató 63 százalékon állt. (tovább…)

Lomtalanítás Csepelen

2010. július 31. szombat

Már elcsattant az első pofon Csepelen

Bpstart.hu, Csepel.info

Lomfalu a panelváros peremén – képünk tavaly nyáron készült

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. által szervezett lomtalanításra Csepelen 2010. augusztus első két hetében kerül sor. A FKF Zrt. hasonlóan a korábbi évekhez, a lomtalanítás előtt 10-15 nappal az adott körzet lakóit hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kikészítésének pontos dátumáról. A lomtalanítási időpontokról az FKF Zrt. ingyenesen hívható 06-80-204-386-os zöld számán is lehet érdeklődni! Az első csepeli atrocitásról a bejegyzés végén olvashat.

Az FKF Zrt. a pontos dátumokat és a körzethatárokat szándékosan nem hozza nyilvánosságra, arra hivatkozva, hogy a lomtalanítási akciók rendszeresen szemétteleppé, csatatérré változtatták Budapest utcáit és szeretnénk csökkenteni a lomok széttúrásának lehetőségét. (tovább…)

Óriási botrány! – Nem kapta meg a típusengedélyt az Alstom metrókocsija

2010. július 30. péntek

A döntés évekkel is visszavetheti a négyes metró beruházást – a BRFK már nyomoz

MTI, Magyar Nemzet, MH, Csepel.info

Nem kapta meg a végleges típusengedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH) a francia Alstomnak a budapesti 2-es metróvonalra szánt metrókocsija. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint elkerülhetetlenné vált a 2-es és a 4-es metróra szállítandó járművekre vonatkozó szerződések felbontása.

A hatóság pénteki közlése szerint nem bizonyosodott be, hogy a Metropolis fékrendszere megfelel a jogszabályban előírtaknak, illetve az sem, hogy az előírt biztonsági szintet képviseli. Az NKH álláspontja szerint az alkalmazott műszaki megoldás nem zárja ki egyértelműen a jármű „akaratlan indíthatóságát”, valamint szükség van a vonatvezérlő szoftverek további módosítására. Az elsőfokú hatósági döntés nem jogerős. (tovább…)

Szombaton lesz a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep átadás-átvétele

2010. július 30. péntek

Biztos hogy a jövőben még sokat hallunk a beruházáshoz kapcsolódó botrányokról

OrientPress, Csepel.info

Fotó: Épülettár.hu

Az eredetileg tervezett időben, július 31-én megtörténik a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep hivatalos átadás-átvétele, és másnap megkezdi üzemszerű működését az uniós társ-finanszírozással épített szennyvíztisztító rendszer.

A beruházó Fővárosi Önkormányzat és az üzemeltető azonban nem tudott megállapodni bizonyos szerződésmódosítási kérdésekben. Ezek rendezéséig a tisztítómű úgynevezett kényszer-üzemeltetéssel folytatja működését, amely műszaki szempontból semmilyen hátrányt nem jelent a szennyvízkezelés folyamatára. A tisztítómű nem áll le, a próbaüzemi működésről átáll normál, üzemszerű működésre. (tovább…)

A Szent Korona nem kínai hamisítvány

2010. július 30. péntek

Indavideó

Máris több felajánlást kapott Zsuzsanna

2010. július 30. péntek

Hétvégén már festhetnek

Csepel.info

Máris többen jelentkeztek arra a felhívásra, melyet lapunk Ábel Attila önkormányzati képviselő kérésére jelentetett meg.  – értesült a Csepel.info.

Mint hírül adtuk, sikerült albérletet találnia annak a három gyermekes anyukának, akiről ebben a korábbi  cikkünkben írtunk, és aki a hajléktalanná válást tudta ezzel elkerülni. Ugyanakkor, mivel Zsuzsanna a gyerekágyon kívül gyakorlatilag nem rendelkezik ingósággal, továbbra is segítségre van szüksége. (tovább…)

Polgármester-jelöltet állít az Új Pólus Csepelért

2010. július 30. péntek

Baloldalról előzhetik az MSZP-t

Csepel.info

Polgármester-jelöltet állít a szerdán megalakult Új Pólus Csepelért mozgalom.  Ezzel baloldalról is lehet alternatívája a korábbi csepeli rendőrkapitány lakásvásárlási botránya miatt előtérbe került Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelöltnek.

A balliberális Új Pólus Csepelért mozgalom polgármester-jelöltje Horváth Gyula, aki nyolc éve a kerület MSZP-s alpolgármestereként dolgozik – értesült a Csepel.info. (tovább…)