‘Csepel-sziget’ kategória archívum

Figyelem: szombaton részlegesen lezárhatják az M0-s halásztelki csomópontját

2018. október 26. péntek

Csepel.info, Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ha az időjárás engedi, az M0-s autóút halásztelki csomópontját részlegesen lezárják burkolatjavítási munkák miatt 2018. október 27-én, szombaton reggel 7 és este 19 óra között.

A munkálatok ideje alatt az M0-s autóútról csak Csepel irányába hajthatnak le a közlekedők, Halásztelek az Auchan körforgalmon át lesz elérhető, míg az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalára a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül hajthatnak fel az autósok.

(tovább…)

Péntektől már teljes egészében használhatják a közlekedők a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő új körforgalmat

2018. október 25. csütörtök

csepel.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton újonnan épülő körforgalmat 2018. október 26-án, pénteken már teljes egészében birtokba vehetik a közlekedők.

(tovább…)

Kilencven éves a Csepeli Szabadkikötő

2018. október 17. szerda

csepel.hu

Kilencven évvel ezelőtt, 1928 október 20-án avatták fel a Csepeli Szabadkikötőt, amely a Dunán keresztül összeköti Magyarországot a világ tengereivel. A kikötőt Horthy Miklós kormányzó adta át, aki egykori tengerésztisztként szívügyének tekintette a magyar tengerhajózást.

Az évfordulóra emlékezve ünnepséget rendeztek és a Masped egy új logisztikai csarnokát avatták fel a Csepeli Szabadkikötőben október 16-án. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója és Cseh Ottó, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő levélben köszöntötte az ünneplőket. Borbély Lénárd az évforduló alkalmából díszoklevelet adott át a MAHART-Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezetőinek.

(tovább…)

Így kerüljük el Csepelen, hogy órákat várakozzunk

2018. szeptember 2. vasárnap

Csepel.info, Magyar Közút, Pénzcentrum

Útépítések és felújítások miatt a szokásosnál nagyobb torlódásra kell számítaniuk szeptember elején, vagyis az iskolakezdés idején azoknak, akik Szigetszentmiklós és Csepel irányából közelítik meg a fővárost. A Csepel.info a sajtóban megjelent információk alapján próbál tanácsot adni a közlekedésre: a nehezén szeptember végére leszünk túl.

A legfontosabb tanács: induljanak a szokásosnál korábban, és ha tehetik, kerüljék a II. Rákóczi Ferenc utat. Ha maguk választják az utazás idejét, a reggeli és délutáni csúcsidőszakot mindenképpen kerüljék el. Akinek a Csepel-sziget déli részén vagy az M0-son Szeged irányában van dolga, feltétlenül a Csepeli úton közlekedjen, hiszen ott viszonylag gördülékeny a közlekedés. Akinek Győr irányában vezetne az útja az M0-son, a Csepeli útról nem tud lehajtani az M0-sra, de így is jobban teszi, ha más irányba megy most, mint a II. Rákóczi Ferenc út. (tovább…)

Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról

2018. augusztus 30. csütörtök

Csepel.info

terkep

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a mai napon 2018. augusztus 29-én Szabó József Szigetszentmiklós Város Polgármestere és Bóna Zoltán Országgyűlési Képviselő egyeztetést kezdeményeztek a térség közlekedés fejlesztési beruházásaival kapcsolatban az érintettekkel.

Az egyeztetés a lakosság hosszú távú igényeit szolgáló közlekedés fejlesztési beruházások koordinálása, illetve a közelgő tanévkezdéssel kapcsolatos várható forgalom növekedésének kezelése érdekében történt. (tovább…)

Mindent meg kell tenni az embertelen dugó megszüntetéséért!

2018. augusztus 29. szerda

Csepel.hu

Azonnali lépéseket és a forgalomszűkítések, elterelések felülvizsgálatát, a napi tájékoztatás javítását kéri az M0-s autóúthoz kapcsolódó útfejlesztésekkel kapcsolatban a csepeli önkormányzat. Csepel egyúttal elhalaszt több olyan fejlesztést, amely útlezárással vagy útszűkítéssel járna Budapest XXI. kerületében.

Sajnálatos módon Csepel önkormányzatával nem történt egyeztetés és megfelelő tájékoztatás az M0-s autópályához kapcsolódó, a kerület határához közel eső beruházásokkal kapcsolatban. Ezek a fejlesztések szükségesek és javítják majd az agglomeráció közlekedését, ugyanakkor jelen pillanatban egy időben folynak, és elfogadhatatlan fennakadásokat okoznak, amellyel megbénították teljes Csepel és Csepel-sziget közlekedését. Ráadásul, mivel sokan azt hitték, hogy a Csepeli út lezárásra kerül, minden eddiginél nagyobb és elviselhetetlenebb dugó, közlekedési káosz alakult ki a csepeli II. Rákóczi Ferenc úton, ami tovább terjedt a kerület összes fővárosba vezető útjára is.

(tovább…)

Különleges létesítmény védi a csepeli kikötőt

2018. augusztus 29. szerda

infostart.hu

Fotó: MTI, Mohai Balázs

A csepeli Szabadkikötőben átadták az új mobil árvízvédelmi falat, a létesítmény műszaki próbája sikeres volt – közölte a Mahart Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója.

(tovább…)

Útépítés: vasárnaptól lezárják az M0-s szigetszentmiklósi csomópontját

2018. augusztus 23. csütörtök

Hirado.hu

Körforgalom építése miatt vasárnaptól szeptember végéig le lesz zárva az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontja, helyette a halásztelekit használhatják a közlekedők – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A közleményben azt írták, a kihajtó ág lezárása miatt a gyorsforgalmi úton Dunaharaszti felől érkezők nem tudnak kihajtani Csepel, illetve Szigetszentmiklós felé. A felhajtó ág lezárása miatt pedig Csepel, illetve Szigetszentmiklós felől nem lehet felhajtani az M0-sra Győr és a Balaton irányába. (tovább…)

Baleset a Rákóczi Ferenc úton – áll a forgalom

2018. július 23. hétfő

Csepel.info

Teljes útzár – az elgázolt ember a helyszínen meghalt

Hétfőn délelőtt súlyos baleset történt a II. Rákóczi Ferenc úton a város felé vezető sávban, a vízműveknél.

Egészen az Auchanig állt a sor nem sokkal fél 12 után – értesült a Csepel.info. Első információink szerint gázolás történt, amelynek halálos áldozata is van.

Képmentő: amikor még Volvót gyártottak a Csepel Autógyárban

2018. június 20. szerda

Csepel.info, MTVA Archívum

Nem olvastad félre. A mai képsorozatunk  1977. április 5-én készült a Csepel Autógyárban, ahol éppen a Volvo L 3314 Laplander terepjáró csukott változata volt sorozatgyártásban.

A képeket Fehér József, az MTI fotósa készítette, és eredeti változatban az MTVA Archívumában meg is vásárolhatók.