‘Csepel-sziget’ kategória archívum

Baleset a Rákóczi Ferenc úton – áll a forgalom

2018. július 23. hétfő

Csepel.info

Teljes útzár – az elgázolt ember a helyszínen meghalt

Hétfőn délelőtt súlyos baleset történt a II. Rákóczi Ferenc úton a város felé vezető sávban, a vízműveknél.

Egészen az Auchanig állt a sor nem sokkal fél 12 után – értesült a Csepel.info. Első információink szerint gázolás történt, amelynek halálos áldozata is van.

Képmentő: amikor még Volvót gyártottak a Csepel Autógyárban

2018. június 20. szerda

Csepel.info, MTVA Archívum

Nem olvastad félre. A mai képsorozatunk  1977. április 5-én készült a Csepel Autógyárban, ahol éppen a Volvo L 3314 Laplander terepjáró csukott változata volt sorozatgyártásban.

A képeket Fehér József, az MTI fotósa készítette, és eredeti változatban az MTVA Archívumában meg is vásárolhatók.

Figyelem: baleset, torlódás a II. Rákóczi Ferenc úton!

2018. június 15. péntek

Csepel.info

Pénteken délután kettő óra körül hármas karambol történt a II. Rákóczi Ferenc úton az Erdősor utcai kereszteződésnél – értesítette lapunkat Mr. Gabee.

A baleset következtében pillanatok alatt hatalmas torlódás lett, sérültekről nincs információnk. Amennyiben valaki többet tud az esetről kérjük írja meg a fórumban!

Csepel retro: A betakarítás nagy segítői

2018. június 1. péntek

Automotor.hu

Április 1-i számunkban írtunk utoljára a Csepel Autógyárról. Arról a mindent átfogó lelkesedésről számoltunk be akkor, amellyel elérték, hogy felszabadulásunk nagy ünnepére útjukra bocsájthatták az első három teljesen Magyarországon készült Diesel-teherautót. S azóta mind nagyobb számban jelennek meg az utcán a Csepel teherautók. A legutóbbi hetekben is 50 darab érkezett a TEHERFUVAR Köztelek-utcai garázsába, tizesével kapják a KÖZÉRT telepei és sorra jelentkeznek már a magyar gépkocsikért a mezőgazdasági állomások, termelőszövetkezeti csoportok.

Úgy érezzük: az egész ország építi ezt a gyárat, az első egyikét azok között az üzemek között, amelyek teljesen az új ország arculatát formáló Ötéves Tervünk szülöttei. Állványok ölelik még körül a soronkövetkező építmény „csontvázait” – de néhány nappal ezelőtt, július 1-jén – egy hónappal az eredetileg kitűzött határidő előtt! – átköltözhettek új munkahelyükre a 10. számú üzem: a Járműgyár dolgozói. (tovább…)

Elképesztő tudatlanság: 74 éve szivárgó olajtartályokról számolt be az RTL Klub

2018. március 7. szerda

Csepel.info

1944. július 2-án került a szennyezés a földbe

Több lap is tudósítást adott egy rejtélyes csepeli olajszivárgásról. Az RTL Klub olyan riportot készített róla, amiből csak az nem derül ki, hogy pontosan lehet tudni a szennyezés okát, helyét és még az idejét is.

A valóság az RTL Klub riportjával kapcsolatban az, hogy 74 éve lehet tudni, mitől van időszakonként olajszennyezés Csepelnél. A riportból egyébként lehet rá következtetni, hogy pontosan elmagyarázhatták az RTL Klub riportereinek is a szennyezés okát, de azok – vélhetően szándékosan – nem értették meg. (tovább…)

Felmosás miatt ölt a welness-vendég

2018. március 4. vasárnap

Bors Online

Őrjöngő vendég verte agyon a szigetszentmiklósi Oázis Wellness takarítónőjét. A férfi a puszta öklével csépelte halálra a szerencsétlen asszonyt.

(tovább…)

A Csepel Autógyár bemutatója

2018. február 16. péntek

Automotor.hu

A Csepel Autógyárról szóló írás először az Autó-Motor 1959/16-os számában jelent meg.

A Csepel Autógyár, amely tíz esztendős jubileumához közeledik, már annyi gépkocsit gyártott, hogy egy 300 kilométer hosszúságú autókaravánt alkothatna. A gyár munkáját azonban nemcsak a teherautók száma jellemzi, hiszen jól tudjuk, hogy az itt készült diesel-motorok tízezrei más járművekbe, többek között autóbuszokba, dömperekbe is kerültek: 31-féle rendeltetésre szerelik már az itt gyártott motorokat.

(tovább…)

Pénz beszél, az autós meg ugathat? Felvásárolták a parkolókat az OBI-nál!

2018. február 1. csütörtök

Csepel.info

2010 óta szerény becslések szerint több mint 80 ezer gépkocsival több jön-megy Budapest utcáin. Ennek egyenes következménye lett, hogy egyre kevésbé tudják a csepeliek, soroksáriak valamint a Csepel-szigeti agglomerációban lakók letenni az autóikat. Mostantól egy pénzintézetnek “köszönhetően” még kevesebb lesz erre a lehetőség – értesült a Csepel.info.

Bár az ellenzék közleményei alapján a budapesti utcákon autók helyett éhező munkanélküliek százezreit várnánk, a valóságban az elmúlt években akut parkolóhiány alakult ki Budapest belső kerületeiben – és most már Csepelen és Soroksáron is. Kell a hely annak a több százezer autósnak, akik muszájból vagy kényelmi okok miatt nem a tömegközlekedést választják. A helyzet annyival romlott, hogy becslések szerint több mint 80 ezer autóval többet használnak most Budapesten, mint 2010-ben. (tovább…)

Ezért lesz egyre nehezebb Csepelről autóval bejutni a városba

2018. január 9. kedd

Csepel.info, Portfolio.hu

A növekvő életszínvonalnak és a csökkenő adóknak köszönhetően tömegével építkeznek az agglomerációban, és költöznek ki a Csepel-sziget településeire – derül ki a Portfólió egyik elemzéséből.

Ezt súlyosbítja, hogy 2010 óta körülbelül 80 ezer autóval több közlekedik és parkol Budapesten. Egyre kevesebb a szabad parkolóhely, és még ennél is gyorsabban fogyatkozik az ingyenes parkolók száma. Nap mint nap dugó van a csepeli településekről bevezető utakon, és ha befejezik majd a gerincutat, sokak szerint az is gyorsan megtelik: a most kiköltőzik fogják ezt garantálni. Bár éppen Csepelre tervezik az új budapesti hidat, amit új utakkal kötnének be a már használt rendszerbe, már próbálja az ellenzék ezt is megfúrni. Az alábbiakban a Portfólió cikkét olvashatják. (tovább…)

13 év börtönt kaptak a szigetszentmiklósi szülők

2017. november 9. csütörtök

Patkánnyal etették és megerőszakolták a gyerekeket

MTI, Origo

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a szülőket a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy megismételt eljárásában szerdán.

A táblabíróság teljes egészében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely a szabadságvesztés kiszabása mellett 10 évre a közügyektől is eltiltotta a vádlottakat, valamint megszüntette a szülőknek a három gyermekük feletti szülői felügyeleti jogát”

– mondta Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője szerdán. (tovább…)