‘Csepel-sziget’ kategória archívum

Eltűnt egy 31 éves csepeli férfi

2019. január 30. szerda

Facebook

Neve: Balogh Sándor
Kora: 31 éves
Eltűnt: 2019.01.25 este 10 óra.
Lakhelye: Szigetszentmiklós
Utolsó tart.helye: Csepel Erdősor út (tovább…)

Videó: hódok nyomában a Csepel-szigeten

2019. január 3. csütörtök

Youtube

A természetjáró fiatalok legutóbbi túrájuk során a Duna rejtett kincseit tárták fel a Csepel-szigeten, Tököl – Halásztelek – Érd térségében. Elsősorban a hódok megfigyelése és bemutatása volt a céljuk: bepillantást engednek a XIX. század közepén kipusztult, majd 1996-tól fokozatosan visszatelepített eurázsiai hódok életébe.

Útjuk során ugyanakkor háborús és hidegháborús létesítményekkel, a második világháborúban lezuhant repülőgép maradványaival, úszó vízimalom alkatrészeivel, Magyarország egyik első gépesített vízművével és további értékes leletekkel, valamint az ártéri erdő élővilágával, kárókatonákkal, gémekkel, kétéltűekkel, puhatestű, növény és gombafajokkal, és természetesen hódokkal találkoztak. Videó kattintás után. (tovább…)

Jelentős fejlesztések Észak-Csepelen: új híd, megújuló HÉV

2019. január 3. csütörtök

csepel.hu

Újabb részletek derültek ki a tavaly decemberben kihirdetett Budapest Déli Városkapunak nevezett tervpályázat tervezett beruházásairól. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Magyar Demokratának adott lapinterjúban beszélt az új déli dunai hídról, amellyel kapcsolatban elmondta: Tarlós István főpolgármesterrel közösen áprilisban hirdették ki annak a nemzetközi tervpályázatnak az eredményét, amelyen kiválasztották az új híd tervezőjét.

(tovább…)

Elszalasztott lehetőség? 1977-ben elektromos autót teszteltek Csepelen

2019. január 3. csütörtök

Budapestkörnyéke.hu

A kanadai Montrealban működő Marathon Electric Car Company nevű cég a hetvenes évek közepén indította el The Marathon c-300 típusú e-autójának gyártását. A 60 km/h-ás sebességre képes autó 50 km-t tudott megtenni egy töltéssel.

Az archív képek alapján a korai elektromos autót Csepelen is tesztelték, gyaníthatóan a licenc megvétele céljából. A történetből végül nem lett semmi, ami nem csoda az akkori infrastruktúra és az autó jellemzői alapján. Az alábbiakban a Budapestkörnyéke.hu cikkét olvashatják a Fortepan fotóival. (tovább…)

Figyelem: szombaton részlegesen lezárhatják az M0-s halásztelki csomópontját

2018. október 26. péntek

Csepel.info, Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ha az időjárás engedi, az M0-s autóút halásztelki csomópontját részlegesen lezárják burkolatjavítási munkák miatt 2018. október 27-én, szombaton reggel 7 és este 19 óra között.

A munkálatok ideje alatt az M0-s autóútról csak Csepel irányába hajthatnak le a közlekedők, Halásztelek az Auchan körforgalmon át lesz elérhető, míg az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalára a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül hajthatnak fel az autósok.

(tovább…)

Péntektől már teljes egészében használhatják a közlekedők a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő új körforgalmat

2018. október 25. csütörtök

csepel.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton újonnan épülő körforgalmat 2018. október 26-án, pénteken már teljes egészében birtokba vehetik a közlekedők.

(tovább…)

Kilencven éves a Csepeli Szabadkikötő

2018. október 17. szerda

csepel.hu

Kilencven évvel ezelőtt, 1928 október 20-án avatták fel a Csepeli Szabadkikötőt, amely a Dunán keresztül összeköti Magyarországot a világ tengereivel. A kikötőt Horthy Miklós kormányzó adta át, aki egykori tengerésztisztként szívügyének tekintette a magyar tengerhajózást.

Az évfordulóra emlékezve ünnepséget rendeztek és a Masped egy új logisztikai csarnokát avatták fel a Csepeli Szabadkikötőben október 16-án. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója és Cseh Ottó, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő levélben köszöntötte az ünneplőket. Borbély Lénárd az évforduló alkalmából díszoklevelet adott át a MAHART-Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezetőinek.

(tovább…)

Így kerüljük el Csepelen, hogy órákat várakozzunk

2018. szeptember 2. vasárnap

Csepel.info, Magyar Közút, Pénzcentrum

Útépítések és felújítások miatt a szokásosnál nagyobb torlódásra kell számítaniuk szeptember elején, vagyis az iskolakezdés idején azoknak, akik Szigetszentmiklós és Csepel irányából közelítik meg a fővárost. A Csepel.info a sajtóban megjelent információk alapján próbál tanácsot adni a közlekedésre: a nehezén szeptember végére leszünk túl.

A legfontosabb tanács: induljanak a szokásosnál korábban, és ha tehetik, kerüljék a II. Rákóczi Ferenc utat. Ha maguk választják az utazás idejét, a reggeli és délutáni csúcsidőszakot mindenképpen kerüljék el. Akinek a Csepel-sziget déli részén vagy az M0-son Szeged irányában van dolga, feltétlenül a Csepeli úton közlekedjen, hiszen ott viszonylag gördülékeny a közlekedés. Akinek Győr irányában vezetne az útja az M0-son, a Csepeli útról nem tud lehajtani az M0-sra, de így is jobban teszi, ha más irányba megy most, mint a II. Rákóczi Ferenc út. (tovább…)

Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról

2018. augusztus 30. csütörtök

Csepel.info

terkep

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a mai napon 2018. augusztus 29-én Szabó József Szigetszentmiklós Város Polgármestere és Bóna Zoltán Országgyűlési Képviselő egyeztetést kezdeményeztek a térség közlekedés fejlesztési beruházásaival kapcsolatban az érintettekkel.

Az egyeztetés a lakosság hosszú távú igényeit szolgáló közlekedés fejlesztési beruházások koordinálása, illetve a közelgő tanévkezdéssel kapcsolatos várható forgalom növekedésének kezelése érdekében történt. (tovább…)

Mindent meg kell tenni az embertelen dugó megszüntetéséért!

2018. augusztus 29. szerda

Csepel.hu

Azonnali lépéseket és a forgalomszűkítések, elterelések felülvizsgálatát, a napi tájékoztatás javítását kéri az M0-s autóúthoz kapcsolódó útfejlesztésekkel kapcsolatban a csepeli önkormányzat. Csepel egyúttal elhalaszt több olyan fejlesztést, amely útlezárással vagy útszűkítéssel járna Budapest XXI. kerületében.

Sajnálatos módon Csepel önkormányzatával nem történt egyeztetés és megfelelő tájékoztatás az M0-s autópályához kapcsolódó, a kerület határához közel eső beruházásokkal kapcsolatban. Ezek a fejlesztések szükségesek és javítják majd az agglomeráció közlekedését, ugyanakkor jelen pillanatban egy időben folynak, és elfogadhatatlan fennakadásokat okoznak, amellyel megbénították teljes Csepel és Csepel-sziget közlekedését. Ráadásul, mivel sokan azt hitték, hogy a Csepeli út lezárásra kerül, minden eddiginél nagyobb és elviselhetetlenebb dugó, közlekedési káosz alakult ki a csepeli II. Rákóczi Ferenc úton, ami tovább terjedt a kerület összes fővárosba vezető útjára is.

(tovább…)