‘Csepel-sziget’ kategória archívum

13 év fegyházat kaptak a gyermekkínzó szigetszentmiklósi szülők

2017. február 1. szerda

Index

Bűnösnek mondta ki a bíróság első fokon azokat a szigetszentmiklósi szülőket, akik évekig verték, erőszakolták, patkánnyal etették a gyerekeiket. Egyformán 13-13 év fegyházara ítélte őket a bíró, és máris menniük kell a rácsok mögé, ugyanis a jogerős ítéletig előzetesben kell lenniük. Az asszony zokogott, amikor meghallotta a büntetését. Két éve még felmentették őket a szexuális erőszak vádja alól.

A Fővárosi Törvényszék szerdán ítéletet hirdetett a szigetszentmiklósi, elhíresült gyermekbántalmazási ügyben.

(tovább…)

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

A magyar járműipar történetét bemutató könyv jelent meg – a Csepel teherautókról is olvashatunk benne

2016. december 10. szombat

Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft., MTI, Origo, Csepel.info

20161130boros-jeno-magyar-autokronika

A 130 oldalas könyv borítóját az Ikarus 270 biztonsági busz prototípusa, a Sigma és a Pente 500 illusztrálja

A magyar járműipar történetét feldolgozó könyv jelent meg, amely az elmúlt 111 év beruházásai mellett azokat a magyar mérnököket, tervezőket, konstruktőröket is bemutatja, akik elismerést vívtak ki a mobilitás világában.

Boros Jenő könyve a XV. századi kocsi történetével indul, áttekintést ad a múlt századi és az újkori autóipari beruházásokról, beleértve a személyautók, buszok, tehergépkocsik és harci járművek gyártását, a Made in Hungary prototípusokat alkotóikkal együtt, végül a legújabb generáció, napjaink mérnökhallgatói nemzetközi sikereivel tekint a jövőbe. (tovább…)

A tibeti tizenkettő 1. rész

2016. december 9. péntek

Autószektor, Faktor

csepel-r130-faktor-hu

Csepel R130-as (Fotó: Autószektor)

Ott jártak, ahol parittyával terelték a rakoncátlan jakokat, és ahol hőforrás volt a népfürdő, miközben folyóban mosták teherautóikat. Magyar járműiparról írni mindig hálás, mert sokan olvasnak szívesen Csepelekről, Ikarusokról és Pannóniákról, mert történetük érdekes és színes, ám ahogy az egykori hazai járműmárkák, úgy alkotóik is fogynak.

Egyre kevesebben vannak azok, akik egykor a legendás magyar klasszikusok gyáraiban dolgoztak, akik hitelesen tudnak beszélni és nem csak mesélni arról, hogyan is működtek a magyar ipar illusztris fellegvárai. Történetük több korszak krónikája. (tovább…)

Kiraboltak egy házat, majd elkötöttek egy autót

2016. szeptember 18. vasárnap

Hírpress, Csepel.info

Névtelen

Forrás: Hirpress

A HIRPRESS számolt be arról, hogy 2016. 09. 17-én betörtek egy szigetszentmiklósi házba, ahol minden mozdítható értéket elvittek, míg a tulajdonos a Népligetnél dolgozott. Feltehetőleg a zsákmány túl nehéz volt ahhoz, hogy kézbe elvigyék, így az udvaron parkoló Nissan Micra típusú személyképkocsival távoztak. A személygépkocsi 2008-as évjáratú, továbbá rendszáma KXX-834.

Akinek bármilyen információja van az autó tartózkodási helyéről, vagy érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrséget a 107, illetve 112-es telefonszámok egyikén.

Elképesztő természeti jelenséget fotóztak a Csepel-szigeten

2016. szeptember 13. kedd

Nlcafe.hu

Elképesztő természeti jelenséget fotóztak

Csepelen, Százhalombattán és Halásztelken is lehetett tubát látni.

Hétfőn, pár perccel 18 óra után a Budapesttől délre, Szigetszentmiklós, Tököl, Halásztelek térségében egy életképes zivatarcella alakult ki, olyannyira, hogy az Időkép több észlelője is lefotózta az ebből kialakult felhőtölcsért, azaz tubát. (tovább…)

Felújították Lenin páncélautójának csepeli másolatát

2016. április 18. hétfő

Alon.hu

Felújították Lenin páncélautójának csepeli másolatát

A másolatot a Magyar Úttörők Szövetsége és a Magyar Honvédelmi Szövetség kérésére 1970-ben készítették a Budapesti Jármű KTSZ és a Csepel Autógyár dolgozói.

A páncélautó sokáig Tiszaújvárosban (a korábbi Leninvárosban), egy iskola udvarán állt, majd egy magánszemély megvásárolta az önkormányzattól.  (tovább…)

Menő csávó parkol, asszony vásárol

2016. április 13. szerda

Csepel.info

auchmeno01

Merdzsós menő csávó két rokkant parkolót fog le, de azonnal ugrani tud, ha a házi javakkal megpakolt asszony megjelenik az ajtóban

Amíg a menő csávó menő zenét hallgatva parkol a Tesco előtt vagy az Auchan rokkant parkolójában, az asszony bevásárol – ismerős a felállás? Most az Auchan előtti parkolóból kaptunk két ilyen fotót a csepeli sutyerák parkolók egyébként is kimeríthetetlen választékából.

Sokak által megfigyelt tény, hogy az igazi menő csávók, a valódi alfa hímek allergiásak a bevásárlásra. Egyszerűen az idegeikre megy, hogy mindenféle élelmiszerek, mosószerek meg tejfölök között guberáljanak, miközben sokkal értékesebb az idejük ennél. (tovább…)

A Csepel-szigeten jelöltek ki új biciklis túraútvonalat

2016. április 12. kedd

Turizmusonline.hu

A Csepel-szigeten jelöltek ki új biciklis túraútvonalat

Összetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indított a Magyar Kerékpárosklub. 

A program célja, hogy több kerékpáros turista jobb feltételek mellett, eddig kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területeket fedezhessen fel. A Magyar Kerékpárosklub ezért többek közt a Csepel-szigeten is új kirándulóútvonalakat jelöl ki, valamint felhívja a döntéshozók figyelmét a kerékpáros turizmusban rejlő kiaknázatlan gazdasági lehetőségekre, az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára.

(tovább…)

Kábítószerrel kereskedett

2016. február 24. szerda

POLICE

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a  Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán S. Edina 41 éves szigethalmi lakos ellen. A rendőrségre 2016. február 10-én érkezett állampolgári bejelentés, mely szerint a 41 éves nő otthonában kábítószert tart.

 A szigetszentmiklósi rendőrök a szükséges nyomozási cselekmények elvégzését követően 2016. február 19-én 16 óra körüli időben jelentek meg a gyanúsított családi házában, ahol  házkutatást tartottak. A nyomozók kábítószergyanús anyagot, valamint több, a kábítószer fogyasztásához és annak terjesztéséhez szükséges eszközt találtak, melyeket lefoglaltak.

(tovább…)

Így bújt el a rendőrök elől a szigetszentmiklósi Humor Harold

2016. január 30. szombat

Mandiner

Így bújt el a rendőrök elől a szigetszentmiklósi Humor Harold

Egy franciaágy ágyneműtartójában próbált elbújni egy férfi a leghosszabb nevű bűnüldözési csoport munkatársai elől Szigetszentmiklóson. Testi sértésért kellett volna börtönbe mennie.

Sz. Ferencet még január 27-én reggel próbálták letartóztatni Szigetszentmiklóson a Pest megyei rendőrök (egészen pontosan a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály és a Bűnügyi Osztály Célkörözési Csoport munkatársai). (tovább…)

Másodszor fertőz a calicivírus Halásztelken

2016. január 27. szerda

Faktor.hu

Másodszor fertőz a calicivírus Halásztelken

Calicivírust mutattak ki azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek a székletében, akik január 8-án délutántól hányásos, hasmenéses tünetekkel betegedtek meg Halásztelken, a fertőzést vélhetően a központi konyhán főzött étel terjesztette. Január 20-án egy másik óvodából is calicivírusos fertőzést jelentettek.

Január elején mintegy százötvenen betegedtek meg, általában hányingerre, hányásra, hasmenésre panaszkodtak. A tüneteket helyben kezelték, volt, aki infúziót is kapott. (tovább…)

Kerékpáros túraútvonal mutatja be a Csepel-szigetet

2015. december 12. szombat

Ittlakunk.hu

Új bringás kirándulóútvonalat jelöl ki a Csepel-szigeten a Magyar Kerékpárosklub. Az útvonal mentén érdekes látnivalók mellett haladhatnak el a kerékpárosok.

Összetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indított a Magyar Kerékpárosklub. A program célja, hogy több kerékpáros turista jobb feltételek mellett, eddig kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területeket fedezhessen fel. A Magyar Kerékpárosklub ezért többek közt a Csepel-Szigeten is új kirándulóútvonalakat jelöl ki, valamint felhívja a döntéshozók figyelmét a kerékpáros turizmusban rejlő kiaknázatlan gazdasági lehetőségekre, az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára.

(tovább…)

A cserkész ahol tud, segít…

2015. november 11. szerda

Csepel.hu

A cserkész ahol tud

Szerencsésen végződött november 8-án annak a horgásznak az esete, aki kajakjából a Ráckevei (Soroksári) – Dunába borult. A férfit a hideg vízből a 96. Sólyom cserkészcsapat tagjai mentették ki – tájékoztatta oldalunkat Szöllősy Vágó János csapatparancsnok.

A két cserkész, Hartwig Ábel és Hartwig János őszi evezésre indult a vasárnapi napsütéses időben a Soroksári- Dunán. Amint kora délután az M0-ás híd alatt bekanyarodtak a Czuczor-sziget előtti kis ágba, ott arra lettek figyelmesek, hogy egy horgász a csónakjával teljesen keresztbe fordult a keskeny szakaszon. Közelebb érve látták, hogy az idős férfi belekapaszkodott a kajak oldalába, mivel korábban egy rossz mozdulattal kiborult belőle.

(tovább…)

Oktatófilm: a Csepel-sziget keszegei

2015. október 28. szerda

Youtube

a Csepel-sziget keszegei

Általában a horgászok legtöbbje keszeghorgászattal kezdi a pályafutását, esetleg snecizéssel.

A videót itt tekinthetik meg: (tovább…)