2017. június havi archívum

Az új csepeli tornaparkot a fogyatékkal élők is használhatják

2017. június 30. péntek

INDEX, MR.Gabee, Csepel.info

Épp ez a lényege az integrált tornapályáknak, ahol együtt edzhetnek épek és fogyatékkal élők. A filozófia ismerős lehet, a Magik Me játékok kapcsán emlegettük már, nem véletlen, hogy az ő játékaik is ott vannak az új parkban. A Simon Bolivar sétány 4-8. alatt azonban nem csak a gyerekek, de a felnőttek is mozoghatnak.

A sporteszközöket tervező Fenyvesi Zoltán és Kanyó Zsolt paraatléta, valamint a MOME-n formatervezőként végzett Erdélyi Tamás ugyanazt a szemléletet követte, mint a Magik Me csapata.

4 autó ütközött össze az M0-s autóúton

2017. június 30. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee

Az útinform tájékoztatása szerint pénteken délután az M0-ás autóút déli szektorában az M5-ös autópálya felé vezető oldalon a 19-es és 20-as km között baleset történt (halásztelki és a szigetszentmiklósi kijárat között).

A belső sávot lezárták. Nagy torlódásra kell számítani. Információink szerint 4 autó ütközött össze. Amint bővebb információval rendelkezünk, frissítjük a bejegyzést.

Semmelweis-napi ünnepség a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

2017. június 30. péntek

Csepel.hu

Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek a Csepel betegeit is ellátó Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház aulájában június 29-én. Immár hagyomány, hogy ezen a napon méltatják az egészségügyben dolgozók munkáját és díjazzák a legkiválóbbakat.

Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója kiemelte és megköszönte az önkormányzatok segítségét és támogatását, melynek köszönhetően Semmelweis nap alkalmából valamennyi főállású közalkalmazott munkatársuk jutalomban részesülhetett. Az eseményen a csepeli önkormányzatot Morovik Attila alpolgármester képviselte.

(tovább…)

“A rock örök és elpusztíthatatlan!”

2017. június 30. péntek

A Soros által fizetett szervezetek a magyar alkotmányos rendet támadják

2017. június 30. péntek

Fidesz.hu

A Soros György által fizetett szervezetek a magyar törvényes, alkotmányos, demokratikus rendet támadják azzal, hogy a civil törvénnyel szembeni ellenállásra buzdítanak – emelte ki Németh Szilárd pénteki sajtótájékoztatóján.

A képviselő szerint az elmúlt napok hírei alapján meggyőződhettünk arról, hogy a Soros-terv megvalósításában fontos szerepet játszanak az általa fizetett NGO-k, álcivilek, és ebben a folyamatban részt vesznek a hazai ellenzéki pártok is. Kiemelte, a Soros-terv megvalósulásának útjában áll a magyar bevándorláspolitika, mely azon alapszik, hogy a magyar és európai határokat meg kell védeni. Hozzátette, Soros útjában áll a magyar népesedéspolitika is, mely szerint a demográfiai gondokat nem bevándorlók betelepítésével, a bent levők szétosztásával kell megoldani, hanem a magyar, illetve az európai családok segítésével.

(tovább…)

Új csepeli híd: több mint 42 ezer járművel számolnak

2017. június 30. péntek

Blikk

2_IH dec nagyvasut_2.indd

Új híd épül a fővárosban, amelynek révén közvetlen közúti kapcsolat jön létre Dél-Budapesten; a létesítmény Észak-Csepelen keresztül köti össze a Galvani út vonalában Dél-Budát, az M1/M7 bevezető szakaszát Dél Pesttel, a Jászberényi útig – tájékoztatta a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

A kétszer 3 sávos új Duna-híd nemzetközi, meghívásos tervpályázata megjelent, erre 17 magyar és külföldi tervezőiroda jelentkezett; az előminősítést követően pedig még 5 pályázó adhatja be tenderét. A jövő évben dől el, hogy mely tervek alapján készülhet el a híd.

(tovább…)

Megnyílt az ország első szabadtéri integrált tornaparkja Csepelen

2017. június 30. péntek

Csepel.hu

Országos szinten is egyedülálló integrált tornaparkot és játszóteret adtak át a csepeli Simon Bolivár sétányon június 29-én. A beruházás fő célja a mozgássérült gyermekek és felnőttek társadalmi integrációja.

A hazánkban példaértékű, különleges játszópark a Fővárosi Önkormányzat és a Csepeli Önkormányzat, valamint a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően valósult meg. Az új beruházás a sétány már egy meglevő játszóteréhez kapcsolódott, így a park két új integrált játszóeszközzel (megemelt homokozó, négyágú rugós pillangó) bővült.  Az új játékok szinte minden életkorban jól használhatóak, lehetőséget kínálnak mind a kis- és nagymozgások, a helyzetváltoztatás, a szociális interakciók, gondolkodás, észlelés fejlesztéséhez.

(tovább…)

Feledy Balázs kapta a 2017. évi Prokop Péter-díjat

2017. június 30. péntek

Csepel.hu

Dr. Feledy Balázs művészeti írónak ítélte idén a Prokop Péter-díjat a róla elnevezett alapítvány kuratóriuma. Az emlékplakettet és az oklevelet Borbély Lénárd polgármester, a díj egyik védnöke és támogatója adta át a polgármesteri hivatal nagytanácstermében június 29-én. A díjat alapítása óta Csepel önkormányzata tartja fent.

A vendégeket Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész, a Prokop Péter-díj alapító kurátora köszöntötte. Először Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, dr. Varga Lajos váci püspök, az alapítvány fővédnöke, valamint a képzőművészek sokasága jókívánságait tolmácsolta. Beszédében megköszönte a csepeli önkormányzatnak, hogy 12. éve élteti ezt a kezdeményezést és segíti a Prokop kultusz fennmaradását a kerületben.

(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó júniusi harmadik száma

2017. június 29. csütörtök

Csepel.hu

A tartalomból: Másfél évvel az alapkőletétel után átadták a német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Csepelen működő Metrans Konténer Kft. telephelyét a Salak utcában. 

A Fővárosi Közgyűlés június 14-ei döntése nyomán hamarosan elkezdődhet a csepeli gerincút befejező szakaszainak tervezése. További részletek cikkünkben.

(tovább…)

Itt a vihar

2017. június 28. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

C360_2016-08-17-07-46-45-479

Foto: Kérdező nevű olvasónk

Heves vihar csapott le Csepelre. Aki tud olyan esetről, mely a vihar következménye, (baleset, torlódás, veszélyes fa kidőlés, stb.) írja meg a fórumba!

Továbbá várjuk olvasói képeket a viharról, villámról, károkról a csepel.info@gmail.com címre.