2017. június havi archívum

Piroson áthaladó gépkocsi karambolozott a Csepel Művek bejáratánál

2017. június 26. hétfő

MR.Gabee, Csepel.info

Foto: Mr.Gabee

Foto: Mr.Gabee

Baleset történt a Csepel Művek bejáratánál hétfőn késő délután.

Mr.Gabee helyszíni információi szerint a gyárból szabályosan balra kanyarodó Suzuki Swift kanyarodás közben egy Ford Mondeoval ütközött, aki a lámpa piros jelzését figyelmen kívül hagyta. A Suzuki vezetőjét vizsgálatra a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.

Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron

2017. június 26. hétfő

Fidesz.hu

Két balatoni táborhelyen – Zánkán és Fonyódligeten – 26 ezer, az ország további mintegy ötszáz településén csaknem 30 ezer diáknak biztosít pihenést az Erzsébet napközi tábor program a nyáron – mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon.

Novák Katalin közölte: a Balaton-parti táborhelyek tíz héten keresztül nyújtanak programdús élményt a gyerekeknek.

(tovább…)

Jelentés a Csepel FC nyári táborából

2017. június 26. hétfő

CsepelFC, Mr. Gabee, Csepel.info

A korábbi népszerűségét is meghaladóan “dübörög” a Csepel FC nyári, labdarúgó tábora. A Béke téri sporttelep hétfőtől-péntekig újra gyerekzsivajtól hangos, megnéztük hát, hogy milyen is az idei táborélet.A Kincses Ádám, Horváth Csaba, Takács Dávid, Csaba László, Szabó Zoltán edzőkből álló team- nek nincs könnyű dolga, a napi 60-70 gyerek felügyeletét illetően, ám ők láthatóan jól megbírkónak a feladattal.

Kincses Ádám elmondta, hogy volt olyan nap, amikor 75 gyerek táboroztatását kellett megoldaniuk, ami tökéletesen sikerült. A napi két edzésen kívül számos tartalmas programot építettek be a tábor mindennapjaiba, így sorversenyek, kötélhúzás, valamint különféle játékok is kiváló elfoglaltságot jelentettek a lurkóknak, akik szemmel láthatóan remekül érzik magukat a labdarúgó táborban. Az étkezést is a helyszínen oldják meg és az adagoknak köszönhetően éhes száj szinte soha nem marad egyetlen napon sem. A nagy sikerre való tekintettel a szakvezetés a jövő hétre, sőt a nyár későbbi részére is tervez Csepel FC tábort, ahová továbbra is várják a jelentkezőket.

Képmentő: ilyen volt a Kis-Duna öböl 2006-ban

2017. június 26. hétfő

Csepel.info

Ma már itt gyönyörű nádas, padok és világítás is van

 

Különleges fotókat kaptunk, amelyek a csepeli Kis-Duna öblöt mutatják még 2006-ból.

Bár a képek alapján hihetetlennek tűnik, de ez a terület volt akkor a Kis-Duna part egyetlen valamennyire rendben tartott és fejlesztett része. (tovább…)

Koszorúzás a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál

2017. június 26. hétfő

Csepel.hu

Tóth Ilona halálának 60. évfordulójára emlékeztek az 1956-os mártír nevét viselő csepeli szakorvosi rendelőintézet falán elhelyezett emléktáblánál.

Az 1956-os tevékenysége miatt koncepciós perben elítélt és 1957-ben kivégzett orvostanhallgató emléktábláján a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, az intézmény nevében pedig a Szolgálat főigazgató-főorvosa Dr. Juhász György helyezték el a megemlékezés koszorúját.

(tovább…)

A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársat keres

2017. június 26. hétfő

Városgazda, Mr. Gabee

A Csepeli Városgazda Zrt. felvételt hirdet

FASORFENNTARTÁSI CSOPORTVEZETŐ

munkakör betöltésére.

A munkakörről bővebben az alábbiakban olvashatnak: (tovább…)

PARLAGFŰ IRTÁSRA FIGYELMEZTETÉS

2017. június 26. hétfő

Csepel.hu

Jogszabályi határidő: minden év június 30. napjáig és aztán folyamatosan

Legfontosabb a parlagfű virágzás, magérés megakadályozása, és a továbbterjedés megelőzése.

Szabadföldön kora tavasztól késő őszi fagyokig megjelenhet, mivel a mélyebb talajrétegekben a magok 30-40 évig is megőrzik életképességüket. Az igénytelen gyomnövény elfoglalja a kultúrnövények életterét, ez terméscsökkenéshez vezethet. A parlagfű hajtások csúcsán kifejlődő porzós virágzat több ezer pollenje pedig az arra érzékenyeknél súlyos allergiás tüneteket okozhat.

(tovább…)

Végeztettek-e pártmunkát a diákokkal az őrizetbe vett MSZP-s politikus cégénél?

2017. június 26. hétfő

Fidesz.hu

A Fidesz választ vár a szocialistáktól arra, hogy végeztettek-e pártmunkát azokkal a diákokkal, akiket a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus cége közvetített ki.

Erről Németh Szilárd beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte: Czeglédy Csabának az ezredfordulón már volt hasonló ügye a Rébusz Iskolaszövetkezettel, melyért 8 hónapra ítélték a baloldali ügyvédet.

(tovább…)

Németh Szilárd: “Simicska és Vona megvalósította a politikai korrupciót”

2017. június 26. hétfő

TV2

Németh Szilárd szerint az ellenzék, aki nem szavazta meg a plakáttörvényt a korrupció fenntartásában érdekelt. Nem csak erkölcsi és politikai problémának tartja az ügyet, ha az ellenzék más tagjai is megteszik ugyanazt, mint a Jobbik, akkor bűncselekményt követnek el, ugyanis az ÁFA nélkül, “asztal alatt átdugott” korrupciós platkátok kimerítik a költségvetési csalás fogalmát.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Mokka vendége volt.

(tovább…)

TEGNAPI ÚJSÁG: Iphone-t rendelt, köcsögöt kapott

2017. június 26. hétfő

Index

Iphone-t vásárolt egy 23 éves férfi az neten 90 ezer forintért, de az okostelefon helyett teljesen mást talált a postán megérkező csomagjában, írja a police.hu.

M. Norbert fertőszéplaki lakos az egyik ingyenes hirdetőportálon vásárolt, a vételárat a hirdetővel történt megegyezésnek megfelelően utánvétellel egyenlítette ki, miután a csomag postai úton megérkezett. A férfi viszont gyanúsan könnyűnek találta a küldeményt, ezért még a postán felnyitotta és megtekintette annak tartalmát. Meglepetésére a csomagban a várva várt mobiltelefon helyett, egy 7 cm magas, díszes agyagedényt talált. A férfi feljelentése alapján a Soproni Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt. (tovább…)