2022. december havi archívum

Meghalt XVI. Benedek emeritus pápa

2022. december 31. szombat

Index

95 éves korában, december 31-én, délelőtt 9 óra 34 perckor meghalt Joseph Aloisius Ratzinger német teológus-pap, aki XVI. Benedek néven 2005 és 2013 között a katolikus egyház feje volt.

Az elmúlt kilenc évben, amióta idős kora miatti fogyatkozó erejével indokolva bejelentette a pápai hivatalról a lemondását, hivatalos megszólítása: Őszentsége XVI. Benedek, emeritus pápa (vagyis kiérdemesült pápa) lett.
(tovább…)

Meghalt Pelé – és vele egy kicsit a futball is

2022. december 29. csütörtök

Index

A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban elhunyt Edson Arantes do Nascimento, ismert nevén Pelé, minden idők legkiválóbb labdarúgója, de talán az sem túlzás, hogy a valaha volt leghíresebb, legismertebb sportember.

A brazil legenda 82 éves volt.
(tovább…)

Meghalt Babati Ferenc, a Csepel SC válogatott röplabdázója

2022. december 28. szerda
Csepel.hu
Karácsony szentestén elhunyt „Babos” Babati Ferenc (1952-2022), a Csepel SC legendás röplabdacsapatának tagja, tizenhétszeres válogatott. A Csepel színeiben hatszor lett magyar bajnok és kilencszer nyerte el a Magyar Népköztársasági Kupát 1973 és 1982 között.
Legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor a Csepel SC KEK ezüstérmet nyert a görögországi Athénban 1973-ban. Visszavonulása után, 1992-től nemzetközi minősítésű röplabda játékvezető lett.

(tovább…)

Ellenzéki médiát fogyaszt, mégis jobbra szavaz a magyar

2022. december 28. szerda

NMHH, Mandiner, Csepel.info

Az internetes statisztikák alapján az elmúlt három évben is az ellenzéki médiafogyasztás volt túlsúlyban Magyarországon, ám a tavaszi választáson a többség jobbra szavazott, sőt, az időközi választásokon is többnyire a Fidesz nyert.

A látogatások száma alapján az elmúlt három évben az Index volt a leglátogatottabb weboldal, ezután a 24.hu, az Origo és a Blikk következett. Az egy felhasználó által az adott oldalon tett látogatások száma alapján a leglátogatottabb oldalak közül az Indexre tértek vissza a legtöbbször.

(tovább…)

Száz éve halt meg Weiss Manfréd gyáriparos

2022. december 26. hétfő

Csepel.hu

Száz évvel ezelőtt, 1922. december 25-én halt meg Weiss Manfréd gyáriparos, akinek a tevékenysége nagyban Csepelhez kötődik. Halálának évfordulója alkalmából tartott előadást Zéman István, a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület tagja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai könyvtárában még ősszel.

Weiss Manfrédot a Salgótarjáni utcai zsidó temetőben helyezték örök nyugalomra.
(tovább…)

Közlekedési rend a H7-es HÉV vonalán az ünnepi időszakban

2022. december 23. péntek

mav-hev.hu

December 24-én (szombaton), napközben a HÉV a szombati menetrend szerint jár. A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán 16 óra után is biztosítjuk az utazási lehetőséget.

A H7-es HÉV  utolsó vonata a Boráros tértől 15:57-kor, Csepelről 15:38-kor indul; ezt követően a HÉV útvonalán 979-es és a 979A éjszakai autóbuszokkal lehet utazni.
(tovább…)

Újra ételt osztott Csepel polgármestere

2022. december 20. kedd

Csepel.hu

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségének harmadik napján Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is önkéntesnek állt, és az elmúlt évekhez hasonlóan segített az ételek kiporciózásában.  

A rászorulók a marhapörkölt és tarhonya mellé savanyúságot, kenyeret, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak.
(tovább…)

Összeütközött két Combino villamos a Boráros téren

2022. december 20. kedd

Magyar Nemzet

Hatan megsérültek a nagykörúti villamosbalesetben hétfő este Budapesten – közölte az Országos Mentőszolgálat az MTI-vel. A Petőfi hídon két villamos összeütközött, ezért nem jár a 4-es és a 6-os villamos egy szakaszon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján azt írta, hogy a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között nem közlekedett, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os villamos a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem járt.

(tovább…)

Cipősdoboz ajándékkal szebb a karácsony

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Aranyvasárnap kora délután megérkeztek a Családok Átmeneti Otthona gyermekeihez is a különféle játékokkal, mesekönyvekkel, édességgel és ruhákkal teli cipősdobozok a Segítség Köve Alapítvány jóvoltából.

Segítségnyújtó adományozásukhoz a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az önkormányzat, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester személyesen látogatott el az anyaotthon kis lakóinak karácsonyi ünnepségére. Az alapítvány ifjúsági zenekarának tagjai zenés műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.
(tovább…)

Aranyvasárnap a szeretet gyertyájának lángja ég

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján a negyedik gyertyát Ábel Attila alpolgármester gyújtotta meg.

Az érdeklődőkkel Kertész Péter kanonok-plébános osztotta meg gondolatait.
(tovább…)