2010. december havi archívum

Boldog Új Évet Kívánunk!

2010. december 31. péntek

Szilveszter

Eredményes, boldog új évet
kívánunk minden kedves olvasónknak!Orbán Viktor miniszterelnök év végi videointerjúja

2010. december 31. péntek

Youtube, Facebook

Polgármesteri újévköszöntő

2010. december 31. péntek

Csepp TV

Új honlapja lesz a Csepeli Önkormányzatnak

2010. december 31. péntek

Több változás is életbe lép Csepelen január elsején

Csepel.info

A december 31-én megszűnő honlap nem volt a Csepeli Önkormányzat tulajdona

2010. december 31-én jár le az a szerződés, amely alapján az elmúlt években a Csepeli Önkormányzat honlapja működött. A szerződéssel együtt a portál ideje is “lejár”, az új honlap azonban már készül, és előreláthatóan január közepétől érhetik el a csepeliek – ígérik a fejlesztők.

Eddig éves szinten jóval több, mint kétmillió forintba került az önkormányzati portál fenntartása és működtetése, amely a szerződés alapján azonban nem az önkormányzat, hanem a honlap fenntartójának tulajdona maradt. Az új portál már az önkormányzat tulajdona lesz, fenntartása pedig az eddigi költség tizedébe kerül majd – mondta el erről lapunknak Ábel Attila alpolgármester. (tovább…)

Politikusok bilincsben – összefoglaló – Tények riport

2010. december 31. péntek

TV2

Szilveszteri és újévi hagyományok, babonák, sms-ek

2010. december 31. péntek

Ünnep.eu, Geographic, Családinet

Az 1939-ban megjelent „Adatok a téli néphagyományok ismertetéséhez” cím könyv Erdély szilveszteri és újévi népszokásait is bemutatja.

Érdekes, hogy a különböző falvak mennyire eltérő módon ünnepelték meg az év fordulóját: akadt, ahol semmilyen különösebb szokásról nem számolt be a néprajzkutató, máshol hagyományok egész sorát jegyezte le. Számba vettük a fontosabb tradíciókat. (tovább…)

Szilveszteri bulival indul a magyar EU-elnökségi fél év

2010. december 31. péntek

MTI, Mno.hu

Szabadtéri fényjáték és tűzijáték is lesz

Szilveszteri bulival indul ma este a soros magyar EU-elnökségi fél év; a 2011 első felében esedékes elnökség „felvezetőjét” Európa mi vagyunk címmel rendezik meg a budapesti Millenáris parkban.

Az EU-elnökséget megnyitó – szombat hajnalig tartó – ingyenes kulturális eseményre a rendezők több ezer érdeklődőt várnak; a bulizók könnyű- és népzenei koncerteken vehetnek részt, szórakoztató filmeket láthatnak az EU-elnökség vidéki helyszíneiről. Az előadók között van Dresch Mihály, a Buda Folk Band, a Kishúg (Szalóki Ági és Borlai Gergő), továbbá Szirtes Edina-Mókus és a Sárik Péter trió, a Balkan Fanatik és a Presidance Company. A Cassiopeia buzogánycsoport szabadtéri fényjátékot mutat be, és tűzijáték is lesz. Az újévet köszöntők éjfél után kivetítőn láthatják és hallhatják Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszédét. (tovább…)

Szilveszteri virslirekord – Tények riport

2010. december 31. péntek

TV2

Rekordmennyiségű vislit adtak el eddig, ezt mondják az egyik áruházláncnál. Ilyenkor fogy el az éves mennyiség majdnem fele. Akárcsak pezsgőből.

Ráadásul már nem is a legolcsóbb, hanem a középkategóriás virslit veszik az emberek, 6-700 forintért egy kilót.

Bye-bye Daddy Cool!

2010. december 30. csütörtök

Hírextra

Holtan találták szentpétervári szállodaszobájában a legendás Bobby Farrellt, a nagy sikereket elért Boney M együttes ikonikus énekes-frontemberét.

Az Arubán Alfonso Farrell néven született férfi holttestét a szálloda személyzete fedezte fel, az előadó nem válaszolt az ébresztő hívásra, ezért feltörték szobáját. (tovább…)

Forralt bor és krampampuli – szilveszteri különlegességek

2010. december 30. csütörtök

HVG, Mézesmadzag, Csepel.info

A hideg és a sötét elleni védekezés atavisztikus ösztönünk. Mikortól gondolták úgy eleink, hogy a test s lélek melegítésének egyik csodaszere a forralt bor, nem tudjuk, de igencsak ajánljuk.

A krampampuli igazi szilveszteri valamint hagyományos ünnepi diákitóka, bár egy kicsit bonyolultabb elkészíteni, mint a forralt bort. Viszont cserében nem csak látványos, hanem igazi különlegesség is, és nagyobb társaságban fogyasztásakor a krampampuli dal közös eléneklésével tehetjük emlékezetessé a pillanatot. (tovább…)