‘Külföld’ kategória archívum

Bojkottot hirdetnek a felvidéki magyar lány kirúgása miatt

2015. november 26. csütörtök

Mandiner

Deichmann_bojkott

Itt lehet csatlakozni

A német cég Szlovákiában már nincs oda annyira a multikultiért, inkább a kisebbségek elnyomásában segít – írják annak a Facebook-közösségnek a létrehozói, amely bojkottra szólít a Deichmann ellen. A cég somorjai üzletéből elbocsátottak egy alkalmazottat, mert magyarul köszöntötte és szolgálta ki a magyar vásárlókat. „Miért nem látjuk az Amnesty International szóvivőjét, ahogy kiáll az elnyomott kisebbségek mellett?” – teszik föl a kérdést.

A Deichmann bojkottjára szólít fel egy szerdán alapított Facebook-közösség, miután a cég somorjai üzletéből elbocsátották azt a magyar eladólányt, aki a magyar vásárlókat magyarul köszöntötte és szolgálta ki, a szlovákokat pedig szlovákul. Amint arról aFelvidék.ma nyomán a Mandiner is beszámolt, a Deichmann szlovák menedzsere azzal indokolta döntését, hogy miután belép valaki a boltba, nem köszönhet az eladó automatikusan magyarul, csakis szlovákul. (tovább…)

Európa kapui záródnak

2015. november 25. szerda

„A helyzet tarthatatlan”

Origo, Mandiner

Európa kapui záródnak

Az Európai Uniónak ki kell mondania, hogy nincs mód további migránsok fogadására, és megoldást kell találnia arra, hogy a Szíriából távozókról a szomszédos országokban gondoskodjanak – jelentette ki Manuel Valls francia miniszterelnök. A svéd szociáldemokrata miniszterelnök bejelentette, hogy nagyon megszigorítják a menekülteljárást, mivel az ország nem bírja tovább a menedékkérők áradatát.

A francia kormányfő szerintaz EU-nak meg kell állítania a közel-keleti menekültek beáramlását. A francia kormányfő utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legalább két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába.

(tovább…)

Pokolgép robbant egy egyiptomi szállodánál és Athénban is

2015. november 24. kedd

kisalföld.hu

Pokolgép robbant egy egyiptomi szállodánál és Athénban is

Pokolgép vagy -gépek robbantak kedd reggel egy szállodánál Egyiptomban, a Sínai-félszigeti el-Arís városban, legalább egy ember meghalt – jelentette az egyiptomi állami tévé.

A hotelban választási bizottsági tagok szálltak meg az állami tévé értesülése szerint.

(tovább…)

Hisztéria Hannoverben, Merkelt kimenekítették

2015. november 17. kedd

Origo

Hisztéria Hannoverben

Elmaradt a kedden 20.45 órára kiírt Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés Hannoverben. A helyi rendőrkapitány közölte, a meccs azért marad el, mert a hatóságok egy tervezett robbantásos merényletről szereztek információkat.

A BBC szerint a meccset biztonsági kockázatok miatt törölték, a hannoveri stadion két órával 20.45-ös kezdés előtt kiürítették. A szurkolókat arra kérték, hogy a lehető leghamarabb hagyják el a létesítményt. (tovább…)

A KORMÁNY MEGERŐSÍTETTE HAZÁNK VÉDELMÉT

2015. november 16. hétfő

Magyar Idők

rendesz_01

Nincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség érné, a párizsi merényletek miatt azonban a kormány Magyarország védelmének megerősítéséről döntött. A biztonságot szolgáló intézkedésekre közlekedési csomópontoknál, pályaudvarokon és a repülőtéren egyaránt számítani lehet.

A miniszterelnök vezetésével szombaton összeült a kormány nemzetbiztonsági kabinetje és megerősített biztonsági intézkedések bevezetéséről döntött. A rendvédelmi lépéseket bejelentő Orbán Viktor miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a biztonságot szolgáló intézkedésekre közlekedési csomópontoknál, pályaudvarokon és a repülőtéren egyaránt számítani lehet majd. (tovább…)

„Zsidó disznók”, tiltott osztálykirándulás, bujkálás a halálra kövezés elől – Németország és az iszlám

2015. november 12. csütörtök

Mandiner

Dislam_int

A ZDF dokumentumfilmje szerint a 20-30 éve Németországban élő muzulmán családokban is másodrangúként kezelik a nőket: nem mehetnek osztálykirándulásra, előfordul, hogy unokatestvérükhöz kellene hozzámenniük, és ha nem engedelmeskednek, halálra kövezhetik őket.

„Egy ország, két világ” címmel készített félórás riportot a ZDF német köztelevízió a Németországban élő muszlimokról, amit 2015 szeptemberében mutattak be. Beszéltek többek között a férfiak és nők egyenjogúságáról: a filmben több fiatalt is megkérdeztek a kérdésről. Olyanokat, akik amúgy már Németországban születtek, német állampolgárok, ennek ellenére nem érzik magukra nézve kötelezőnek azt, amit a német alkotmány rögzít, nem fogadják el a nők és férfiak közötti egyenjogúságot. Azt mondják: a család fontosabb, otthon a családfő szabja meg, hogy kinek mihez van joga.

(tovább…)

Szlovénia is kerítést épít a horvát határra

2015. november 10. kedd

A szíreket is visszaküldik a németek

MTI, Mandiner

Szlovénia is kerítést épít a horvát határra

Műszaki akadályt emel a horvát határral Szlovénia, hogy így fékezze a migránsáradatot – jelentette be Miro Cerar szlovén miniszterelnök. A szlovénok nem zárják le teljesen a határt, de csak annyi menedékkérőt fognak beengedni az országba, amennyit el is tudnak látni.

Szlovénia – szükség esetén drótkerítést is tartalmazó – „műszaki akadályt” emel Horvátországgal közös határán a migránsáradat megfékezésére – jelentette be Miro Cerar szlovén miniszterelnök keddi rendkívüli ljubljanai sajtótájékoztatóján.

(tovább…)

Nem volt elég bunkó: eligazították a nagykövetasszonyt

2015. november 4. szerda

Magyar Idők, Csepel.info

Bradley Bell, Colleen

Colleen Belltől elvárják, hogy ostorozza a kormányt

Túl puha volt a minapi kritika, eligazításra rendelték az amerikai nagykövetet. Az Orbán-fóbiás Nuland vette kézbe a hazánk elleni támadásokat – írja Magyar Idők. Magyarország egyik bűne, hogy Paks II-nél nem volt korrupt a kormány és nem a sokkal drágább, nyugati megoldást választotta. Erre rátesz egy lapáttal, hogy a homoszexuálisok nem köthetnek házasságot, a migránsok meg nem rohanhatták le az országot. Az USA nagyon dühös.

Újrakezdésnek ígérkezik Colleen Bell október végi, nagy visszhangot keltett beszéde: az Egyesült Államok újra felerősítheti az Orbán-kormánnyal szembeni bírálatait, ahogy, ha lassan is, de közelednek a 2018-as választások. Mint a Magyar Idők megtudta, a budapesti nagykövet szerdán konzultációra utazik Washingtonba, ahol főnökéhez, Victoria Nuland Európa-ügyi államtitkárhoz lesz hivatalos.

(tovább…)

Hiller: mondjon már valaki a kerítésnél jobbat!

2015. november 4. szerda

Ausztria szögesdrótos kerítést épít

MTI, Pesti Srácok, Lokál

Hiller mondjon már valaki a kerítésnél jobbat

Hiller István szocialista politikus szerint közös európai uniós megoldásra lenne szükség az illegális bevándorlás kérdésében. Az ellenzéki politikus az InfoRádió kedd délutáni műsorában arról is beszélt: nem szereti a határon felállított kerítést, de nem hallott még annál jobbat.

“Nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat” – fogalmazott Hiller István a rádió honlapjára feltöltött felvétel tanúsága szerint. A parlament MSZP-s alelnöke hozzátette: magyarként és európaiként is szeretne egy olyan európai uniós közös megoldást támogatni, ami erre a problémára akár csak alternatív megoldást nyújt. Arra a kérdésre, hogy az európai baloldalnak van-e egységes elképzelése a migrációra, azt mondta, szerinte nincs. Úgy fogalmazott: “addig, amíg más ország határánál van a probléma, addig látok, hallok kijelentéseket, aztán amikor a migrációs hullám eléri a kijelentő politikus országhatárát is, akkor minthogyha a gyakorlat 36 órán belül megdöntené az addigi kijelentéseket”. Hiller István szerint Európa hosszú távon akkor tud integrálni, ha az európai állampolgárok és “nem egyszerűen csak a politika egy szintje vállalkozik arra, hogy ezt akarja”. (tovább…)

Félelem és fegyverkezés Ausztriában

2015. november 1. vasárnap
Magyar Idők
 Félelem és fegyverkezés Ausztriában
Ausztriában az egekbe szökött az érdeklődés a fegyvervásárlás iránt, amióta a migránsáradat elöntötte az országot. A 8 milliós országban mintegy 900 ezer fegyver van, de csak idén 70 ezer talált gazdára.

Érdekes módon a brit Daily Mail tudósít arról, hogy a derék, vendégszerető osztrák emberek megrohamozták a fegyverboltokat és alaposan vásárlásba kezdtek. Idéznek egy kereskedőt is, aki elmondta, hogy korábban heti 2-3 vevője volt, manapság napi 6-7 puskát ad el.

(tovább…)

A Szabadkai Zeneiskola volt az Egressy vendége

2015. október 31. szombat

Balogh Gábor igazgató meghívására az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolába látogatott a Szabadkai Zeneiskola és Zeneművészeti Középiskola 50 főből álló tanári, tanulói vezetőségi tagokból álló delegációja.

A két zeneművészeti intézmény 12 órakor egy közös koncert mutatkoztak be egymásnak, mely nagyon jó hangulatúra sikeredett.

Döbbenet: az USA ismét az Iszlám Államot és a polgárháborút támogatja?

2015. október 30. péntek

Csepel.info, ATV, Inforadio.hu

usafegyverekisisrtr2s2ox

Néhány abból a 2300 amerikai Humvee-ből Moszulban, melyeket az Iszlám Állam használ az Egyesült Államok és szövetségesei ellen

Hiába lett botrány abból, hogy az Egyesült Államok egy 500 millió dolláros program keretében fegyverezte fel és látta el el katonákkal az Iszlám Államot, Barack Obama most egy hasonló program indítását kezdeményezte. Ez esetben az Egyesült Államok nem csak fegyverekkel és pénzzel, de katonai tanácsadókkal is segítené a felkelőket – és ezzel tovább szítaná azt a polgárháborút, amely miatt Európát ellepték a migránsok.

Az amerikai különleges műveleti erők “ötvennél kevesebb” tagját vezényli Észak-Szíriába Barack Obama elnök – jelentette hivatalos forrásokra hivatkozva pénteken a CNN hírtelevízió. A katonák tanácsadói és segítői feladatokat látnak majd el a felkelők oldalán az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcban – számolt be az Egyesült Államok lépéséről az Info rádió. (tovább…)

Ich liebe Orbán Viktor, üzente az osztrák rendőr

2015. október 30. péntek

Origo

Ich liebe origo cikk

Ich liebe Orbán – mondja a rendőr. Dolgozni akarok – mondja a menekült. No security – mondja egy másik. Urai vagyunk a helyzetnek – mondja a sajtós. A határkerítésről viszont senki sem hajlandó beszélni. Az Origo az osztrák–szlovén határon járt csütörtökön.

Az osztrák–szlovén határon Spielfeldnél szabad az átjárás, ha például magyar újságíró az ember. A határ egy autópályát vág ketté. Kocsival még csak lassítani sem kell, átgurulunk a kapun, ami felett zöld nyíl világít, és ennyi. Viszlát, Szlovénia. Helló, Ausztria. Gyalogosan is békében lehet sétálgatni ide-oda egyik országból a másikba, maximum a hidegen metsző őszi szél tántoríthat el.  (tovább…)

Szabadkai zeneművészeti középiskola hangversenye az Egressyben

2015. október 29. csütörtök

Csepel.info

Az Egressy újabb dobogós eredményt zsebelt be

Balogh Gábor, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola igazgatója szerkesztőségünkhöz küldött leveléből kiderül, hogy 2015. október 30-án a csepeli Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolába látogat a Szabadkai Zeneművészeti Középiskola delegációja, valamint 40 tanulója.

Látogatásuk célja, hogy a két zeneművészeti intézmény tárgyalásokat folytassanak a közös együttműködésről. A külföldi intézmény látogatása alkalmával egy közös növendékkoncertet adnak pénteken 12 órakor az Egressy hangversenytermében.

Vége a békének? A menekültek miatt elszabadultak az indulatok

2015. október 28. szerda

Privatbankar.hu

Stefan_Lofven

Stefan Löfven svéd miniszterelnök: sokan feldúltak mostanság

Svédország radikalizálódik a menekült-hullám miatt, Malmöben a helyzet ellenőrizhetetlenné vált. A több évtizede zajló masszív bevándorlás pedig már így is megviselte a társadalom kötőszöveteit, az erőszakos cselekmények robbanásszerű növekedésétől kísérve.

A 9,8 milliós Svédországba tavaly 81 ezer menedékkérő érkezett, ez a legnagyobb arány az Európai Unióban a lakosság számához mérten. Az idei évre pedig már példátlan módon 140–190 ezres a hivatalos előrejelzés, meghaladva az 1990 évek elején, a balkáni háború idején regisztrált legmagasabb adatokat is. (tovább…)