‘Külföld’ kategória archívum

Meghalt Fidel Castro

2016. november 26. szombat

Hirado.hu

Meghalt Fidel Castro

Kilencven éves korában elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom “atyja” – jelentették szombat reggel hírügynökségek a kubai televízióra hivatkozva.

Életének kilencvenedik évében elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom “atyja”. A halálhírt fivére, Raúl Castro kubai elnök jelentette be, aki nyolc évvel ezelőtt vette át az ország vezetését bátyjától.
(tovább…)

Kevés volt a nutella, felégették a menekültszállót

2016. november 23. szerda

888

keves-volt-a-nutella

Kiderült, mi okozhatta a nyári düsseldorfi tüzet, melyben 26-an megsérültek. Az anyagi kár meghaladja a tízmillió eurót is.

Még június elején történt az eset, amikor Düsseldorf központjában hatalmas lángok csaptak fel. Kilométerekről is látszott az óriási füst. A Bild most meglepő információkkal állt elő az üggyel kapcsolatban. (tovább…)

Polgárháború tört ki Líbiában egy tolvaj majom miatt

2016. november 21. hétfő

888, Csepel.info

Több ember meghalt és legalább félszázan megsebesültek, mert egy majom ellopta egy muszlim lány fejkendőjét Líbiában. Az afrikai országban azóta van káosz, hogy Hillary Clinton külügyminisztersége idején kirobbantották az Észak-Afrikát és Szíriát lángba borító “arab tavaszt”.

Líbia egyik városában, Szabhában már négy napja tartanak az összecsapások, amelyekben 16 ember meghalt és 50 ember megsebesült – írja az RT. (tovább…)

Német szilveszter: csak rendőrök között lehet majd ünnepelni

2016. november 17. csütörtök

888

nemetszilveszter

A tavaly szilveszterkor elkövetett nők elleni támadások miatt Köln és Frankfurt városa is komoly biztonsági intézkedéseket eszközöl az idei ünnepségre – írja a Junge Freiheit című német lap.

A migránsok által elkövetett támadások miatt – melyet a német sajtó napokig eltitkolt – Köln városa növelni akarja a biztonsági kapacitásokat az idei évben. A tervek szerint több mint 1000 rendőr lesz jelen a szilveszteri ünnepségen. (tovább…)

Ausztria: Levette a fejkendőjét, pusztulnia kell!

2016. november 15. kedd

17 éves lányt vert össze a sária rendőrség

888

Nyilvános lefejezés vagy kézlevágás még nem volt, de még lehet: cél a sária törvénykezés ausztriai bevezetése

Egyre több sária rendőrség néven működő félillegális csoport van Ausztriában, akik azt felügyelik, hogy az ország muszlim lakosainak női tagjai viselik-e a vallás által előírt, teljes arcot eltakaró fejkendőt.

Legutóbb az ország fővárosában, Bécsben történt egy szomorú eset, mikor egy csoport sária rendőr összevert egy 17 éves lányt. (tovább…)

Nem lesz polgárháború? – Depresszióban a magyar ellenzék

2016. november 15. kedd

Origo, Csepel.info

 hillary_obama_clinton

Az USA liberális agressziós politikája százezrek halálát okozta, tízmilliókat tett földönfutóvá, de Közép-Európában még éppen nem tudott kibontakozni

Clintonné volt a külügyminiszter, amikor amerikai segítséggel a fél muszlim világot vérbe fojtották az “arab tavasszal”, és Obama kétes sikere az ukrán-orosz polgárháború is. Trump győzelmével azonban leállhat az USA liberális agressziós politikája, szövetségeseinek vegzálása, a demokratikus országok belügyeibe való beavatkozás és a botránykeltés.

Nem csak a DK-s Borka-Szász Tamás kesergett azon, hogy Trump megválasztása után marad a demokrácia, és nem lesz amerikai beavatkozás Gyurcsányék hatalomra segítésében. A közvélemény-kutatások szerint  demokratikus úton hatalomra kerülni most biztosan nem tudó magyar balliberális ellenzék mély depresszióban van. Az alábbiakban az Origo cikkét olvashatják az amerikai beavatkozásokról és a balliberális ellenzék befuccsolt reményeiről. (tovább…)

A NYT beismerte elfogultságát és visszatér az objektív tájékoztatáshoz

2016. november 13. vasárnap

ATV

nyt-clinton

A New York Times kiadója pénteken levéllel fordult olvasóihoz. A választási kampány után ígéretet tettek arra, hogy felülvizsgálva tudósításait, újra elkötelezik magukat az őszinte tájékoztatás mellett. Az újság gyakorlatilag Clinton kampánylapjává züllött a választások előtt.

Arthur O. Sulzberger, azt kérte az újság olvasóitól, hogy továbbra is támogassák munkájukat. (tovább…)

Orbán Viktor: Jobb hely lesz a világ Trumppal

2016. november 11. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor: Jobb hely lesz a világ Trumppal

Egy új korszak küszöbén léptünk át, a Brexit volt a kopogtatás, az amerikai elnökválasztás a belépő, a valóság győzött – mondta Orbán Viktor a 180 percben.

Az ellenzék átállt Brüsszel oldalára – így kommentálta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták a parlamentben a bevándorlással kapcsolatos alaptörvény-módosítást úgy nyilatkozott: a következő hetekben, hónapokban a kormány az európai küzdőtéren csak a Fidesz-KDNP-re számítva folytathatja a küzdelmet a bevándorlás megállításáért, “ebben a küzdelemben az ellenzékre nem lehet számítani”. “Most, hogy a Jobbik is korábbi radikálisokból ilyen zsúrpubik gyülekezetévé vált, láthatóan átállt Brüsszel oldalára, és (…) nem a magyar emberek érdekét, hanem Brüsszel szempontjait képviseli a magyar politikában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ettől még a feladatot el kell végezni, a bevándorlást meg kell állítani.

(tovább…)

Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke

2016. november 9. szerda

Hillary Clinton telefonon gratulált Trump győzelméhez

888, Index

Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke

Donald Trumpot, a Republikánus Párt jelöltjét választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé – jelentette az NPR amerikai közszolgálati rádió. A hírt megerősítette az AP hírügynökség is.

Trump relatíve simán megnyerte a legfontosabb ingaállamnak számító Floridát, ami minden választáson rettenetesen szoros szokott lenni.
Ennél is fontosabb, hogy a jelenlegi adatok alapján tarol az északkeleti rozsdaövezetben. Míg négy éve Ohio, Michigan és Wisconsin is erős demokrata párti többséget hozott az elnökválasztáson, addig most mindenhol Trump győzedelmeskedett.

(tovább…)

Ilyen az, amikor tényleg veszélyben a sajtószabadság

2016. október 31. hétfő

888

cumhuriyet

Törökországban őrizetbe vették a Cumhuriyet című ellenzéki lap főszerkesztőjét és publicistáját. A rendőrség ezenkívül letartóztatási parancsot adott ki az újság 13 újságírója, illetve igazgatósági tagja ellen jelentette az Anadolu hírügynökség.

Őrizetbe vették a Cumhuriyet című kormánykritikus ellenzéki napilap főszerkesztőjét hétfőn Törökországban, Murat Sabuncut és az egyik publicistáját, Güray Özt az otthonukban tartott házkutatáskor – jelentette maga az újság internetes oldalán. (tovább…)

Felmentették a 10 éves fiút megerőszakoló migránst

2016. október 24. hétfő

888

Felmentették a 10 éves fiút megerőszakoló migránst

Döbbenet és értetlenség söpört végig Ausztriában, miután az osztrák legfelsőbb bíróság tegnapi döntése alapján felmentette az egyik vádpont alól azt a migránst, aki tavaly egy uszodában kegyetlenül megerőszakolt egy tízéves kisfiút.

Miután a húszéves iraki “menekült” illegálisan átjutott Ausztriába, az osztrák kormány úgy gondolta, amennyiben elvinnék egy medencés délutánra a bécsi Theresienbad-ba, az felgyorsítaná a migráns integrációját. Csakhogy nem sokkal azután, hogy az iraki Amir nevű migránst magára hagyták a medencében, riadóztatni kellett a medencét felügyelő vízimentőket és biztonságiakat, mivel
“hírtelenszerű szexuális késztetésre” hivatkozva Amir brutálisan megerőszakolt egy tíz éves kisfiút az öltözőben.
(tovább…)

Orbán Viktor: Marad a patthelyzet

2016. október 21. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor: Marad a patthelyzet

Nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés a kvóta kérdésében, közölte a magyar kormányfő. Mint elmondta: Ukrajna ügyében zöld utat kapott a vízummentesség, ez ügyben már az Európai Bizottság térfelén pattog a labda, és nem született döntés az orosz szankciók ügyében sem – tette hozzá. Egy kérdésre válaszolva elmondta: reméli, hogy az amerikai külügyminisztérium rosszallása a Népszabadság kapcsán eljutott a médiatulajdonosokhoz.

Sikerült megakadályozni a kötelező betelepítési kvóták elfogadását, az uniós csúcson nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az Európai Unió állam- illetve kormányfőinek tanácskozása után.  (tovább…)

Így néz ki Párizs a migránsok miatt

2016. október 18. kedd

888

Felvételeken  mutatják be, hogy milyen állapotok uralkodnak Párizs utcáin a migránsok miatt.

Az elmúlt napokban látott napvilágot az a megdöbbentő videó, amin egy francia filmes mutatja be, hogy mit hagytak maguk után a migránsok Párizsban. Az utcák tele voltak szeméttel, matracokkal és ruhákkal.
Az a Párizs, amit ismertél, vagy amire emlékszel a reklámokból, már nem létezik.
(tovább…)

Geert Wilders: a magyarok tisztában vannak az identitásukkal

2016. október 15. szombat

MTI, Magyar Idők, Demokrata.hu, 888.hu, Csepel.info

Volker Beck liberális politikus viszont arra szólította fel a németeket, hogy tanuljanak meg arabul

wilders_geert

Magyarország követendő példa kéne hogy legyen Európában, hiszen a magyarok tisztában vannak az identitásukkal – erről Geert Wilders, a holland Szabadságpárt bevándorlóellenes nézeteiről ismert vezére beszélt a Magyar Időknek adott, pénteken megjelent interjújában. Szerinte a nyugat-európai államok szinte megfeledkeztek nemzeti identitásukról, és csak magukat áltatják, amikor a kultúrák egyenlőségéről beszélnek.

A politikus a kvótanépszavazás eredményét nagyszerűnek nevezte, mondván “itt egy újabb bizonyíték, hogy az európaiak nem akarják, hogy Brüsszel ráerőszakoljon valamit a nemzetállamokra”. Szerinte Magyarország nagyon bátran cselekedett, és ellenállt a nyomásnak. A demokrácia és a nemzeti identitás kéz a kézben jár a nemzetállamisággal, amit az Európai Unió szép lassan térdre kényszerít – vélte, hozzátéve, a magyarok tudják hogy kicsodák, jól ismerik a történelmüket és a vallásukat, amit a legtöbb európai állam nem mondhat el magáról. (tovább…)

Betonfalat épít Törökország a török-szír határon

2016. szeptember 29. csütörtök

Index

900 kilométer hosszú betonfalat épít Törökország

Törökország betonfalat emel a Szíriával közös 900 kilométer hosszú határszakaszára, írta szerdán a Habertürk török hírportál az MTI szerint. A beszámoló szerint az építményt 3 méter magas, 2 méter széles, egyenként 7 tonna tömegű, mozgatható tömbökből állítják fel, a tetején pengés drót húzódik végig, a hosszát pedig csak a kínai nagy fal, illetve az Egyesült Államok és Mexikó közötti műszaki határzár múlja felül. A Török Állami Lakásfejlesztési Hivatal (TOKI) elnöke, Mehmet Ergün Turan úgy nyilatkozott: 5 hónap alatt az egész szakaszon elkészülnek.

Emlékeztetett, hogy a délkelet-törökországi Hatay és Sanliurfa tartományban korábban felépített csaknem 200 kilométeres határzár hatékonyan akadályozza meg az illegális határátlépéseket. Elmondta: a hátralévő 700 kilométeren mintegy 500 ember már több mint két hete dolgozik. A fal mögött a járőrök számára utat is építenek. A munkálatok legnehezebb részét az aknamezők jelentik.

(tovább…)