‘Külföld’ kategória archívum

Megerőszakolt egy kisfiút egy iraki menekült Bécsben

2016. február 7. vasárnap

mandiner

Megerőszakolt egy kisfiút egy iraki menekült Bécsben

Egy bécsi fürdőben megerőszakolt egy tízéves kisfiút egy húszéves iraki menekült, aki alig pár hete tartózkodott Ausztriában. A sajtó által idézett rendőrségi jelentés szerint azzal indokolta a tettét, hogy már négy hónapja nem szexelt.

Megerőszakolt egy tízéves kisfiút egy húszéves iraki menekült Bécs Meidling kerületében egy uszodában, 2015. december 2-án. A rendőrség csak most árult el részleteket az esetről. Az osztrák sajtó által idézett rendőrségi jelentés szerint a gyanúsított, egy iraki férfi 2015 szeptemberében érkezett Ausztriába. Az áldozat kisfiú az uszodába látogatva ismerkedett meg egy 15 éves gyerekkel, akinek a társaságában a 20 éves férfi volt.

(tovább…)

Nyugdíjasokra támadtak a migránsok, mert nem zaklathattak egy nőt

2016. február 2. kedd

A feministákat nem zavarja a migránsok zaklatása

Faktor, Csepel.info

Migrnyugdzakm

A nyugdíjasok kiálltak egy nő mellett, aki elutasította egy migráns férfi közeledését a müncheni metrón. Az egyik utas felvette, ahogy több férfi nekiesik a két idős férfinek, az egyiknek a nyakát is megfogták.

Egy müncheni férfi, Tom Roth felvette videóra, ahogy fiatal migránsok csoportja nekitámad két német nyugdíjasnak a müncheni metrón.

(tovább…)

Iszlám Állam: ha tízszer megerőszakolnak egy nőt, muszlimmá válik

2016. január 21. csütörtök

ATV

ha tízszer megerőszakolnak

Az Iszlám Állam terroristáinak egyik áldozata megdöbbentő rendelkezésről számolt be, amelyet egy levélben olvasott mielőtt megszökött a dzsihadisták fogságából.

Az Iszlám Állam parancsnokai azt mondták a harcosoknak, hogyha egy rabszolga nőt 10 alkalommal megerőszakolnak, akkor az muszlimmá válik.  (tovább…)

Keserű csalódásairól írt egy menekülteket segítő német szociális munkás

2016. január 20. szerda

Index

Keserű csalódásairól írt egy menekülteket segítő német szociális munkás

Keserű tapasztalatait és kiábrándultságát osztotta meg az N24 német tévécsatorna honlapján egy német nő, aki tavaly ősszel lelkesedésből vállalt munkát egy hamburgi menekültszálláson.

A szociális munkás, akinek nevét nem közölte a csatorna, tavaly ősszel adta be jelentkezését az állásra, mert ténylegesen segíteni akart az érkező menekülteken. Saját elmondása szerint örült, amikor a postaládájából kivette azt a levelet, amiben elfogadták a jelentkezését. Izgatottan ment be első munkanapjára, és elsőre nagyon elégedett is volt: a kollégái nagyon lelkesek és kedvesek voltak, igaz, az elején még közvetlenül nem találkozott menekültekkel.

(tovább…)

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket

2016. január 18. hétfő

 Hirado.hu

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket

Megtagadják a tartózkodási engedélyt azoktól a muszlim nőktől, akik nem javítanak az angoltudásukon – jelentette be David Cameron brit miniszterelnök.

Cameron 20 millió font értékű kezdeményezést indított a muszlim közösség női tagjai részére Nagy-Britanniában. Angol nyelvtudásuk fejlesztése a könnyebb integrációban és a szélsőséges tanok megakadályozásában nyújthat segítséget. Döntését többen ügyetlen és leegyszerűsített lépésnek titulálták.
(tovább…)

A migránsok olyanok, mint a Trójai faló – mondta Trump

2016. január 15. péntek

Faktor

Donald Trump

Donald Trump nem változtat korábbi álláspontján, ő most is leállítaná a szíriai menekültek befogadását, mondta el újra a republikánus elnökjelöltek tévé vitáján.

Hatodszor rendezték meg a republikánus elnökjelöltek nyilvános televíziós vitáját az Egyesült Államokban. Hét politikus ezúttal a dél-karolinai Charleston városában vitázott. Az egyik fő téma a menekültkérdés volt, Donald Trump megismételte korábbi kijelentéseit és Obamát is kritizálta.

Véres csütörtök: terrortámadások Indonéziában és Törökországban – videókkal

2016. január 14. csütörtök

Index, Faktor

indonez

Robbantássorozat történt az indonéziai főváros, Jakarta központjában, írja a BBC. A robbanások után lövöldözés tört ki, a tűzpárbaj jelenleg is tart. A rendőrség nyilatkozata szerint gránátok robbantak, az egyelőre azonban nem tudható, ki áll a támadás mögött, az indonéz elnök terrortámadásról beszélt. Eddig hét halottról érkezett jelentés, közülük három rendőr.

Szíriai menedékkérő robbantott Isztambulban

2016. január 13. szerda

888

Szíriai menedékkérő robbantott Isztambulban

A 10 német turista haláláért felelős isztambuli öngyilkos merénylőt január 5-én menedékkérőként regisztrálták a törökországi bevándorlási hivatalnál.

A keddi isztambuli merénylet – melynek során 10 német turista meghalt, és további 11 ember (köztük 9 német) megsebesült – elkövetője, Nabil Fadli szíriai mendékkérőként regisztrált egy héttel ezelőtt Törökországban, ám a hatóságok figyelmét nem keltette fel. Az 1988-as szaúdi születésű, szír állampolgárságú terrorista a Da’es megbízását teljesítette Isztambulban; a festői óváros egyik legforgalmasabb pontján, a Kék Mecset és az Ayasofia tövében lévő téren robbantott bombát, egy német turistacsoport közvetlen közelében. A rendőrség a helyszínről származó nyomok és a menedékkérelme leadása során felvett ujjlenyomat alapján azonosította Fadlit.

(tovább…)

Szír öngyilkos merénylő robbantott Isztambulban

2016. január 12. kedd

Hirado.hu

Szír öngyilkos merénylő robbantott Isztambulban

A detonáció az egyik kedvelt turistanegyedben következett be, a támadásban legalább tízen meghaltak, sokan megsebesültek. Magyar áldozatokról nem tud a külképviselet. Recep Tayyip Erdogan török államfő bejelentette: egy szíriai származású öngyilkos merénylő követte el a merényletet, az áldozatok többsége német állampolgár. Több európai uniós vezető és a NATO is elítélte a terrortámadást.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát  Isztambul egyik kedvelt turisztikai központjánál, az Hagia Sophia és a Kék mecset melletti a Sultanahmet téren. A török hatóságok 10 halottról és 15 sérültről számoltak be. Helyi hírforrások arról tudósítottak, hogy a merénylő egy német turistacsoport mellett robbantotta fel magát. A sebesülteket egy közeli kórházba szállították, a CNN Türk török tévécsatorna értesülései szerint hat német áldozat van.

(tovább…)

Már 379 nő tett feljelentést Kölnben

2016. január 10. vasárnap

A tiltakozó németeket vízágyúval fogadták

Mandiner, Csepel.info

Már 379 nő tett feljelentést Kölnben

Egyre több feljelentés érkezik a kölni rendőrséghez a szilveszter éjjeli erőszakhullám miatt, aminek nők százai estek áldozatul. A rendőrség szerint elsősorban észak-afrikaiak és az illegálisan érkező migránsok voltak az elkövetők. A migránsok közül több százezren Magyarországon keresztül érkeztek Németországba. Szabó Szabolcs csepeli képviselő és pártja mindennek ellenére 15 ezer illegális bevándorló befogadását szorgalmazzák. 

Kölnben tüntetés is volt a szilveszteri erőszakhullám miatt. A rendőrség beszámolója szerint mintegy 1700-an demonstráltak, többek között azt skandálva, hogy „Merkelnek mennie kell!”és „Kitoloncolás!”. Őket vízágyúval és könnygázzal fogadta a német rendőrség. (tovább…)

Bécsben is történtek szexuális támadások

2016. január 8. péntek

Origo

Bécsben is történtek szexuális támadások

Kölnben közel 90 nőt támadtak meg egyetlen éjszaka

Miután kiderült, hogy a kölni támadás mellett Salzburgban is történtek hasonló atrocitások szilveszter éjjelén, a rendőrség hasonló bécsi bejelentéseket is nyilvánosságra hozott. E szerint egy diszkóban, valamint a Bécs központjában lévő Stephansplatzon is történtek hasonló támadások.

Bécsben a terrorfenyegetettség ellenére ezrek voltak az utcán, a belvárosban szinte minden vendéglő és szórakozóhely nyitva volt, az utcán több mint tíz színpadon szólt a zene, és táncoltak az emberek. A tömeget kiemelt rendőri biztosítás védte, rendőrségi beszámolók szerint csak a belvárosban több mint ötszáz gépfegyveres rendőr járőrözött. Több turista fényképezkedni igyekezett a biztonsági emberekkel, ám azok elhárították a lehetőséget, és láthatóan feszült hangulatban pásztázták a tömeget. Miközben a terrorfenyegetés ezúttal alaptalannak bizonyult, néhány turista a kölni és salzburgi támadásokhoz hasonló eseményekről számolt be.

(tovább…)

Erős és versenyképes Európa

2016. január 7. csütörtök

Fidesz.hu

Erős és versenyképes Európa

Mind a ketten erős Európát akarunk – húzta alá Orbán Viktor David Cameron brit miniszterelnökkel tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő hangsúlyozta, diszkriminációt nem tudnak elfogadni, de minden ésszerű javaslatra nyitottak, amely megszünteti a visszaéléseket a szociális ellátások területén.

Orbán Viktor kormányfő David Cameron brit miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön az Országházban. A tárgyalást követően Orbán Viktor elmondta, jelentős az Egyesült Királyság súlya a magyar gazdaságban; az ötödik legnagyobb befektető, 700 brit cég dolgozik Magyarországon, több mint 50 ezer embert alkalmazva.

(tovább…)

Összeégették a vállam és kiraboltak − német lány a kölni szilveszterről

2016. január 7. csütörtök

Mandiner, BBC

bbc_koln20160101

A kölni atrocitások egyik áldozata nyilatkozott a BBC-nek: kabátja kapucnijába valaki petárdát dobott, a telefonját pedig ellopták.

A nő válla megégett a támadás következtében, az égési sérülés maradandó nyomot hagyott. A kölni Express hírportál közben továbbra is arról ír: biztosan voltak migránsok a kölni erőszakos cselekmények elkövetői között. „Tizenöt személyt helyeztünk előzetes letartóztatásba azon az éjszakán. Tizennégy szírt és egy afgánt. Ez az igazság, még ha fáj is” – nyilatkozta a kölni Express című bulvárlapnak egy, a helyszínen dolgozó, meg nem nevezett rendőr. (tovább…)

Kölni áldozat: Levadásztak minket

2016. január 5. kedd

Origo

Kölni áldozat: Levadásztak minket

A kölni vezetés válságtanácskozást hívott össze, miután közel 90 nő esett áldozatául észak-afrikai és arab férfiak csoportos molszetálásának szilveszter éjszaka. Az ezer elkövetőből eddig nyolcat sikerült kézre keríteni.

„Úgy éreztük magunkat, mintha szabad prédák lennénk” – emlékezett vissza az egyik szexuális zaklatást elszenvedett nő. Hétfőn még 60 áldozatról szóltak a hírek, keddre ez a szám már 90-re emelkedett. Őket a kölni vasútállomás környékén hordákba verődött férfiak molesztáltak és kirabolták.

(tovább…)

Nőkre vadásznak a migránsok

2016. január 5. kedd

Szabó Szabolcs Csepelt is megnyitná előttük

Csepel.info lapszemle

Nőkre vadásznak a migránsok

Csak Kölnben 80 nőt támadtak meg egyetlen éjszaka

Szilveszter éjjelén fiatal migráns férfiak hordákba verődve „vadásztak” nőkre, inzultálták, fogdosták és meglopták őket Hamburg vigalmi negyedében. Hasonló esetek történtek Kölnben is – írta honlapján a Bild német bulvárlap. A férfi-nő arány riasztó a gazdasági bevándorlók között: mivel a nőket és a gyerekeket többnyire hátrahagyták, egy migráns nőre most két férfi jut. Emiatt a nemi erőszak már a migrációs útvonalon általánossá vált, és gyakorlatilag minden bevándorló nőt ért szexuális inzultus. Az is nyilvánvaló, hogy a migránsok 70%-át kitevő fiatal férfiaknak szükségük lesz nőkre, miközben nem ismerik az európai kultúrát és nem beszélnek nyelveket: emiatt egyre több lesz a szexuális erőszak. Mindezek ellenére Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője és pártja 15 ezer illegális bevándorlót telepítene le Magyarországon. 

A cikk szerint a hamburgi esetek az ottani piroslámpás negyed híres Reeperbahn nevű utcájában történtek. Az újévet ünneplő nőket a beszámolók szerint a férfihordák körbeállták, verbálisan inzultálták, a mellüket fogdosták, a szoknyájuk alá nyúltak és meglopták őket. (tovább…)