‘Külföld’ kategória archívum

Elkapták az ál-Hitlert: nagy bajba kerülhet

2017. február 14. kedd

Index, Csepel.info

elkaptak-az-al-hitlert

Hétfőn este az ausztriai Braunauban elfogták azt a férfit, aki Hitler hasonmásaként tűnt fel a városban. A férfi többször is Adolf Hitler egykori szülőháza előtt pózolt vagy turistákkal fotózkodott. Ez a Moszkvában pózoló ál-Leninekkel ellentétben nagy hiba, a férfi ugyanis akár börtönbe is kerülhet.

Hétfőn este is díszlépésben masírozott fel-alá Hitler szülőháza előtt. A rendőrség 48 órára őrizetbe vette. Az osztrák államügyészség eljárást indított ellene, Ausztriában ugyanis bűncselekménynek számít a nácizmus propagálása és az egykori diktátor dicsőítése. A férfit az osztrák alkotmányvédelmi hivatal is kihallgatja. (tovább…)

Döbbenetes: élőben közvetítették ahogy megerőszakolnak egy nőt

2017. január 24. kedd

Origo

eloben-kozvetitettek-ahogy-megeroszakolnak-egy-not

Három svédországi migráns megerőszakolt egy svéd lányt, és ezt a Facebookon élőben közvetítették. A három fiatal férfit vasárnap őrizetbe vették. Az egyik, 24 éves férfi már volt börtönben kábítószer és erőszakos bűncselekmények miatt, de tavaly áprilisban feltételesen szabadult.

Az egyik Facebook-csoportban több tízezren is láthatták, ahogy a 19, 24 és 25 éves férfi megerőszakol egy 30 éves nőt Uppsala város egyik lakásában – írja a Gatestone-ra hivatkozva a Pesti Srácok.

(tovább…)

Donald Trump: Visszaadjuk a hatalmat a népnek

2017. január 20. péntek

Origo

Donald Trump: Visszaadjuk a hatalmat a népnek

Donald Trump az USA 45. elnöke

Elérkezett a cselekvés ideje, mondta beiktatási beszédében Donald Trump, aki – amerikai keleti parti idő szerint – pontban déltől (magyar idő szerint este hattól) az Egyesült Államok elnöke.

„Ettől a naptól kezdve minden döntésnél az lesz az elv, hogy Amerika legelőször – minden változtatásnál az amerikai emberek szempontjait vesszük figyelembe” – mondta az Egyesült Államok 45. elnöke.
(tovább…)

Közel egymillióan készülnek Trump elnöki beiktatására

2017. január 19. csütörtök

888, Csepel.info

kozel-egymillioan-keszulnek-trump-elnoki-beiktatasara

A közel egymilliós tömegben ott lesznek a legalább 70 szervezet által már bejelentett demonstrációk résztvevői is. Az elnök személyes biztonságáért felelős titkosszolgálat emberei mellett 3000 rendőr és 5000 nemzeti gárdista gondoskodik a rend fenntartásáról. Az elnöki beiktatás háromnapos ünnepségsorozatának fénypontjaként, január 20-án pénteken délben teszi le hivatali esküjét Amerika 46. elnökeként Donald Trump.

Obama elnökségének külpolitikájára a polgárháborúk, fegyveres konfliktusok gerjesztése és a muszlim szélsőségesek támogatása, azok megerősödése volt jellemző. Obama ellenségként kezelte az oroszokat, az ukrajnai polgárháború kirobbantása is az amerikai titkosszolgálat egyik “érdeme” volt. Trumptól sokan várják ennek a politikának a megfordítását – többek között Németh Szilárd országgyűlési képviselő is.

(tovább…)

Orbán: Trump és csapata megváltoztatja a világgazdaság szabályait

2017. január 13. péntek

Híradó.hu

d_kos201612020037

A miniszterelnök szerint vége a globális amerikai politikának, most egy vagányabb következik. A Trump-adminisztráció tagjai egy másfajta kultúrát képviselnek, vagányabbak elődeiknél, arról beszélnek, mit csináltak eddig, nem pedig arról, milyen kapcsolataik vannak.

Elkezdtünk kiépíteni egy munkaalapú gazdasági rendszert, mely emeli a magyar emberek életszínvonalát és több évtized távlatában is képes lesz jó teljesítményt nyújtani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (tovább…)

For­du­lat: Orbán Vik­tor sza­vait vissz­han­gozza az oszt­rák mi­nisz­ter

2017. január 6. péntek

Ripost

hans-peter-doskozil

Az oszt­rák tit­kos­szol­gá­lat je­len­tése sze­rint az utolsó utáni pil­la­nat­ban va­gyunk, hogy meg­ol­dást ta­lál­junk egy kö­zelgő újabb mig­rán­s­ára­datra. Közel 15 mil­lió gaz­da­sági be­ván­dorló in­dul­hat meg Eu­rópa felé 2020-ig, az oszt­rák hon­vé­delmi mi­nisz­ter Orbán Vik­tor ko­rábbi öt­le­té­ben látja a meg­ol­dást…

Az előrejelzések szerint három év múlva már 15 millió fiatal férfi lesz munka nélkül Szudánban, Etiópiában, a Kongói Köztársaságban, Nigériában és további hét országban. Az osztrák titkosszolgálat pedig úgy látja, hogy a 15 millió munkanélküli egy jobb élet reményében megindulhat Európa felé. (tovább…)

Így tanulhatsz külföldön: egy magyar lány dániai élményei

2017. január 5. csütörtök

Csepel.info

dania01

Radányi Lili elsőéves egyetemista Dániában. Ő írta meg nekünk, hogyan sikerült kikerülnie, és milyen élményeket szerzett a külföldi tanulás során.

Az alábbiakban az ő levelét olvashatják. (tovább…)

Migránsok raboltak ki egy magyar lányt Szabadkán

2017. január 4. szerda

Pesti Srácok

Migránsok raboltak ki egy magyar lányt Szabadkán

Illusztráció 

Hétfőn történt az incidens, amikor is az áldozat a barátját várta a helyi Egészségház előtt. Éppen a telefonját nyomkodta, amikor két migráns rátámadt és kitépték a kezéből a telefont.

Csak a szerencsén múlt, hogy végül nem történt tragédia, mert később kiderült az elkövetők egyikénél kés is volt.
(tovább…)

Megoldják a berliniek legégetőbb problémáját: koedukált vécék lesznek

2017. január 4. szerda

444, 888, Csepel.info

megoldjak-a-berliniek-legegetobb-problemajat

Koedukált, politikailag korrekt nevén gendersemleges vécék lehetnek a jövőben a berlini a iskolákban, hivatalokban és a rendőrségeken is. Ezzel könnyítik meg azoknak a kis és nagy dolgát, akik nem tudják eldönteni, hogy férfiak vagy nők – esetleg delfinnek, csigának vagy barnamoszatnak érzik magukat. Az LMBTQ közösségek régi problémája volt a vécéválasztás nehézsége. Néhány kukacoskodó szerint azonban ezzel csak a kislányokra és nőkre vadászó, szexre éhes illegális migránsok dolgát könnyítik meg.

Berlin új igazságügyi szenátorának az egyik első javaslata volt, hogy a város középületeiben tegyék nemsemlegessé a vécéket, hogy azokat bárki használhassa. A zöldpárti Dirk Behrendt, aki egyben az esélyegyenlőségi ügyekért is felelős, elmondta, hogy már készítettek egy hatásvizsgálatot arról, hogyan lehetne megvalósítani, hogy a vécék nemsemlegesek legyenek – írja a 444. (tovább…)

Az ISIS vállalta magára az isztambuli vérengzést

2017. január 3. kedd

Sajtójelentések szerint tudják, ki az isztambuli merénylő

Magyar Idők, Origo

merenylo

Ő lehet a tömeggyilkos

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a 39 halálos áldozatot követelő újévi isztambuli mészárlásért. A radikális szervezet a világhálón tegnap közzétett üzenetében Törökországot a „kereszt védelmezőjének”, a szilveszteri mulatságot pedig a hitehagyók ünnepének nevezi. A közlemény ugyanakkor nem tér ki arra, hogy a továbbra is szökésben lévő, hivatalosan meg nem erősített török lapértesülések szerint közép-ázsiai származású elkövető szerves kapcsolatban állt volna a dzsihadistákkal, vagy pedig az az Iszlám Állam tevékenysége inspirálta magánakcióról van szó. A magabiztos fegyverhasználat ugyanakkor katonai kiképzésre utal a szakértők szerint.

Tegnapra egyre több részlet látott napvilágot a terrortámadás kivitelezésével kapcsolatban, és a merénylőről készült fotókat is nyilvánosságra hozták. A férfi taxival érkezett a Boszporusz-parti szórakozóhelyre. Gépkarabélyával összesen közel 200 lövést adott le, így többször is tárat kellett cserélnie. A lőszereket a hátizsákjában tartotta. A menekülés előtt az éjszakai klub konyhájában húzta meg magát, ahol ruhát váltott. Hátrahagyott kabátja zse­bében 40 ezer forintnak megfelelő összegű lírát találtak. A Hürriyet információi szerint az elkövető taxival menekült a helyszínről. (tovább…)

Megint migránsok molesztáltak nőket Kölnben

2017. január 1. vasárnap

Origo

Megint migránsok molesztáltak nőket Kölnben

Tavaly szilveszterkor is migránsok molesztáltak nőket a kölni főpályaudvarnál

Hasonlóan az egy évvel ezelőtti, tömeges erőszakos bűncselekményekhez, idén szilveszterkor ismét migránsok molesztáltak nőket Kölnben. Pedig rengeteg rendőr volt az utcákon. Több száz embert őrizetbe vettek a hatóságok.

A szigorú biztonsági intézkedések ellenére is voltak szexuális bűncselekmények Kölnben, ezen a szilveszteren is – hangzott el az állami tévében. Az M1 kölni tudósítójának beszámolója szerinta város több pontján is intézkedniük kellett a rendőröknek, mert bevándorlók rendbontásokra készültek.  (tovább…)

Borbély Lénárd beszéde a szczecini Pesti srác szobrának avatásán

2016. december 9. péntek

Csepel.hu

pestisrac5

Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 

„Boldogok, akik az igazságosság miatt üldözést szenvednek, mert övék a mennyek királysága” – szól az Evangélium Máté szerint.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjait és üldözöttjeit ugyan nem a mennyek királyságának elérése vitte utcára, hanem egy sokkal profánabb, de mégis tiszta és magasztos cél vezérelte őket: a sztálini típusú diktatúra eltörlése és a megszálló szovjet csapatok kivonása. (tovább…)

1956 – A lengyelországi Szczecinben felavatták a Pesti srác szobrát

2016. december 9. péntek

MTI

pestisrac

Az észak-lengyelországi kikötővárosban, Szczecinben felavatták péntek délután az október 23-án, Csepelen felállított Pesti srác szobrának ikerpárját. Az ünnepségen  – amelyen részt vett  Németh Szilárd, a  Fidesz frakcióvezető-helyettese – felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő levelét.

A Juha Richárd szobrászművész által készített, Budapest XXI. kerülete által Szczecin városának adományozott emlékmű arra emlékeztet, hogy “hatvan éve Szczecin polgárai örökbe fogadták a magyar forradalom utcáin harcoló pesti srácokat” – áll a magyar kormányfő Gyurcsík Iván varsói magyar nagykövet által felolvasott levelében. (tovább…)

Trump: Kivonulunk a Közel-Keletről

2016. december 7. szerda

Origo

donald-trump_13

A Time magazin közben Trumpot választotta az év emberének

Donald Trump megválasztott amerikai elnök kedd este azt ígérte, hogy kormányzata kivonul a Közel-Keletről és legyőzi az Iszlám Államot.

A politikus az észak-karolinai Fayetteville városában beszélt, azon a nagygyűlésen, amelyet a választási győzelemért köszönetet mondó körútján tartott.

(tovább…)

Meghalt Fidel Castro

2016. november 26. szombat

Hirado.hu

Meghalt Fidel Castro

Kilencven éves korában elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom “atyja” – jelentették szombat reggel hírügynökségek a kubai televízióra hivatkozva.

Életének kilencvenedik évében elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom “atyja”. A halálhírt fivére, Raúl Castro kubai elnök jelentette be, aki nyolc évvel ezelőtt vette át az ország vezetését bátyjától.
(tovább…)