‘Külföld’ kategória archívum

Norvégia: elvették a gyermekeket, mert a szülők keresztények

2016. május 27. péntek

Mandiner

elvették a gyermekeket

Kiállt a kamera elé a Bodnariu házaspár Norvégiában, akiknek a gyerekeit már közel egy éve elvette a Barnevernet norvég gyámhatóság „radikális keresztény nevelési elvek” miatt.

Egy iskolai tanár feljelentése alapján „radikális keresztény nevelési elvek” miatt vették el a Bodnariu szülők mind az öt gyermekét Norvégiában. (tovább…)

A 14-es tábor – Szökés Észak-Koreából

2016. május 24. kedd

Youtube

Sin Dong Hjok a Phenjantól 80 kilométerre lévő 14-es táborban született, onnan szökött át Dél-Koreába 2005-ben, 23 évesen.

Marc Wiese dokumentumfilmje a Sinnel készült interjúkat egy hajdani őr és egy volt titkosrendőr anekdotáival, s a Sin életét illusztráló animációval elegyíti. A drámai szökés elbeszélése mellett a film jellemfejlődési tanulmány is, amely ráébreszti a nézőt, hogy mennyi közös bűntudat, düh, lelkiismeret furdalás és cinkosság lappang az elkövetőkben és az áldozatban.

 

Ausztria: vezet a magyarbarát Norbert Hofer

2016. május 23. hétfő

MTI, Origo

vezet a magyarbarát Norbert Hofer

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje 144 ezer szavazattal vezet Alexander Van der Bellen, a Zöldek jelöltje előtt az ausztriai elnökválasztás második fordulójában. A levélben érkezett szavazatokat azonban még nem számolták meg, ezek könnyen megfordíthatják az eredményt, 900 ezren voksoltak levélben.

Hoppá: ezért nem jönnek a jól képzett szírek

2016. május 22. vasárnap

Magyar Idők, MTI, Spigel

a vonatjegy útlevél és személyi azonosító

Az Európai Unió több tagállamát is feldühítette Törökország azzal, hogy a menekültáradat megállítását célzó, március 18-án megkötött EU-török megegyezés keretein belül nem a jól képzett szíriai állampolgárokat, hanem a nagyon alacsony képesítéssel rendelkezőket vagy a súlyos betegeket küldi az EU területére – írta szombaton brüsszeli és német kormányzati forrásokra hivatkozva a Der Spiegel című német lap.

Az EU-török alku értelmében a görög szigetekre március 20. óta érkezett illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, ezért cserében az európai uniós tagországok pedig – egy egyelőre 72 ezer fős kontingens erejéig – legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. (tovább…)

Kelet-Ukrajnában forgat a Csepeli Hírmondó munkatársa

2016. május 21. szombat

Csepel.hu

Спецоперация в Махачкале

A kelet-ukrajnai harcok közvetlen helyszíneire, Donyeck és Luhanszk környékére utazik Csarnai Attila, a Csepeli Hírmondó munkatársa, aki dokumentumfilmet készít a két éve kirobbant ukrajnai háborúról. A fegyveres konfliktusban eddig mintegy 20 ezren haltak meg, köztük nyolc kárpátaljai magyar nemzetiségű katona. A háborús övezetből becslések szerint 2,5 millió civil lakos menekült el. Csarnai Attila egy ukrán operatőrrel forgatja le a helyszíni felvételeket, útjára egy ukrán újságíró is elkíséri. Május végétől várhatóan csaknem másfél hetet töltenek a frontvonalon.

A dokumentumfilm eddigi részeit többnyire Kárpátalján forgatták le, ahol a magyar nemzetiségű áldozatok hozzátartozóival, Verbőc és Fancsika polgármestereivel, frontot megjárt ukrán és magyar katonákkal, orosz és magyar történészekkel készítettek interjúkat. Felvételek készültek az ukrán falvak hétköznapjairól, a lakosság életkörülményeiről, a Donyeckből elmenekült emberek sorsáról. (tovább…)

“Tévedésből” megsemmisítették a CIA kínzási jelentését

2016. május 19. csütörtök

Inforadio

megsemmisítették a CIA kínzási jelentését

A CIA-nál mindennaposak a nácik által is használt legkegyetlenebb kínzások

“Tévedésből” megsemmisítették a CIA által alkalmazott kínzásról szóló szenátusi jelentés egyetlen példányát – mondta az amerikai hírszerzési ügynökség igazgatója.

Szabad-e a terrorgyanús vagy bizonyítottan terroristákhoz kötődő személyeket kínozni, hogy további támadásokat kerüljünk el, vagy a jogsértések csak a dzsihadisták számára adnak toborzási lehetőséget?

(tovább…)

Kendőzetlen bűnözés: ezért kapták el az irániakat

2016. május 18. szerda

Mandiner, Euronews

Nekimentek a divatszakmának az iráni hatóságok: fotósokat és modelleket tartóztattak le erkölcstelenség és iszlámellenes kultúra terjesztésének vádjával.

Több nőt például azért, mert fejkendő nélküli fotót osztott meg magáról az Instagramon.

Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban

2016. május 18. szerda

mandiner

Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban

A szaúdi Bin Laden-családig és a részben titkos fegyverkereskedelemig is elér Soros György offhsore céghálója az amerikai FoxNews hírcsatorna értesülései szerint. A FoxNews azt közölte: Soros cégei is szerepelnek a Panama Papers néven elhíresült iratokban. A részben Sorosék által finanszírozott, panamai iratokat közlő ICIJ-hálózat feje azt közölte: eddig még nem találkozott Soros-érdekeltségekkel a dokumentumokban.

A FoxNews arról számol be: a Panama Papers néven elhíresült, panamai offshore cégek tömegeit leleplező iratokból ezúttal Soros György magyar származású amerikai milliárdos egyes üzleteire is fény derül.

(tovább…)

Egy svéd család befogadott egy migránst, aki később zaklatta a lányukat

2016. május 11. szerda

Hazudott a koráról a migránsfiú

888

Egy svéd család befogadott egy migránst, aki később zaklatta a lányukat

Egy tízéves svéd kislány szexuális molesztálásáért ítéltek el egy magát 15 évesnek hazudó eritreai fiatalt Svédországban. 

A kislány anyja pár héttel az incidens előtt egyezett bele két migráns fiú elszállásolásába. A magát kiskorúnak valló fiú csak pár hete lakott a svéd családnál, mikor megtörtént az eset. A lány éppen a szobájában aludt, mikor arra ébredt fel, hogy az “új családtag” a melltartóján keresztül fogdossa. Isak Andai azt állította, hogy 15 éves, ezért is kerülhetett a kislány családjához. Dokumentumokkal azonban nem tudta alátámasztani korát – számolt be a Mail Online az esetről és a bírósági tárgyalás részleteiről.

(tovább…)

Lemondott az osztrák kancellár

2016. május 9. hétfő

Hirado.hu

Lemondott az osztrák kancellár

Faymann még a nap folyamán hivatalos formában is benyújtja lemondását Heinz Fischer államfőnek – jelentette be a távozó kancellár szóvivője. Miután Fischer aláírja a kancellár lemondását, Reinhold Mitterlehner alkancellárt bízza meg az ügyek vitelével – ismertette az elnök szóvivője.

Az országnak és a pártnak is olyan vezetőre van szüksége, aki erős támogatottsággal bír – indokolta távozását Faymann az osztrák közszolgálati rádióban is bejátszott nyilatkozatában, amelyben kifejtette, hogy az SPÖ-n belül megcsappant eddigi jelentős támogatottsága.

(tovább…)

Minden nap megerőszakolnak egy nőt Ausztriában

2016. május 7. szombat

888

Minden nap megerőszakolnak egy nőt Ausztriában

A halálra vert nő holteste Bécsben

Linz egyik parkja mellett megerőszakoltak egy 17 éves lányt, az eset után pár nappal Bécsben egy 10 kilós vascsővel agyonvertek egy nőt, aki helyben életét vesztette.

Az osztrák közvélemény megrendülve áll, a naponta erőszakoskodásról, nők elleni erőszakról szóló hírek előtt. Az újságok által tálalt hír alatti kommenteket letiltották, a rendőrség fokozottan figyeli a rasszista megnyilvánulásokat.

(tovább…)

Muszlim hatalomátvétel jöhet Londonban

2016. május 5. csütörtök

Origo

Muszlim hatalomátvétel jöhet Londonban

London történetében először választhatnak a város élére muszlim vallású főpolgármestert. Sadiq Khan, a Munkáspárt jelöltje behozhatatlannak tűnő előnnyel vezet konzervatív riválisa előtt. Csütörtökön nemcsak az önkormányzatok egy részében lesz szavazás, hanem a skótok is új parlamentet választanak. A függetlenségi erők tovább erősödhetnek, de egyelőre nem lesz új függetlenségi referendum Skóciában. 

Fellázadtak a “menekültek” az olasz konyha ellen

2016. május 4. szerda

Válasz.hu

FRANCE-ITALY-MIGRANTS

Nem jött be az olasz konyha

Olaszországban menekültek eddig tüntettek már ingyen wifiért, több zsebpénzért és takarítószemélyzetért, hogy az tartsa tisztán a szállásukat. Ezt egyrészt lehet hálátlanságnak tekinteni vagy az ébredező polgári öntudat jelének, ami tudvalevőleg a későbbi sikeres integráció előfeltétele. Az olaszok többsége szerint inkább az előbbiről van szó, de azért idáig elég jól tűrték, bár az olasz menekültpolitika leglényegesebb eleme amúgy is az, hogy előbb-utóbb úgyis mindenki továbbáll Németországba.

De egy Reggio Emilia-i szálláson a menekültek most alighanem túlfeszítették a húrt, amikor fellázadtak a rossz ennivaló ellen. A város ugyanis Emilia-Romagna tartományban van, amely az olasz gasztronómia fellegvára, egyebek között a parmezán, a pármai sonka, a modenai balzsamecet hazája. Meg persze olyan tésztaételeké, mint a bolognai (tagliatelle al ragú) vagy a lasagne. (tovább…)

A németek szerint nem szabad a német sajtó

2016. május 3. kedd

MTI, Pesti Srácok, Csepel.info

Magyarországon a balliberális média, főként az Index, az Origo, RTL Klub cenzúrázta például a migráns válság híreit, azt hirdetve, hogy csak menekültekről van szó, akik még a  szemetet is összeszedik maguk után

Lassan beérik annak a gyümölcse, amiről Udo Ulfkotte beszél, és amit például Köln kapcsán művelt a német média. Németországban a lakosság többsége bizalmatlan a sajtóval szemben, jelentős többségük úgy véli, a médiának kívülről diktálják, hogy miről és hogyan számoljon be – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati műsorszolgáltató számára készült felmérés alapján a nép az állami intézményeket, a kormányt és a pártokat, továbbá a gazdasági lobbistákat, illetve a hirdetőket tartja a médiának diktáló háttérszereplőknek. (tovább…)

Tízpontos akcióterv a migrációs válság kezelésére

2016. április 16. szombat

Kormány.hu

ov

A magyar miniszterelnök a CDI lisszaboni tanácskozásán ismertette tízpontos javaslatát a migrációs válság kezelésére. Ez egy válaszreakció az Európai Unió elhibázott javaslatára.

A kormány álláspontja szerint a bevándorlási válság megoldásához meg kell védeni a határokat, ezért a kabinet a schengeni rendszer megerősítésére tesz javaslatot. Európa számos kormánya szerint a gazdasági és demográfiai problémákra megoldás lehet a bevándorlás. Mi ezt vitatjuk, és azt gondoljuk, hogy az erről szóló döntésnek nemzeti hatáskörben kell maradnia. (tovább…)