‘Külföld’ kategória archívum

Betonfalat épít Törökország a török-szír határon

2016. szeptember 29. csütörtök

Index

900 kilométer hosszú betonfalat épít Törökország

Törökország betonfalat emel a Szíriával közös 900 kilométer hosszú határszakaszára, írta szerdán a Habertürk török hírportál az MTI szerint. A beszámoló szerint az építményt 3 méter magas, 2 méter széles, egyenként 7 tonna tömegű, mozgatható tömbökből állítják fel, a tetején pengés drót húzódik végig, a hosszát pedig csak a kínai nagy fal, illetve az Egyesült Államok és Mexikó közötti műszaki határzár múlja felül. A Török Állami Lakásfejlesztési Hivatal (TOKI) elnöke, Mehmet Ergün Turan úgy nyilatkozott: 5 hónap alatt az egész szakaszon elkészülnek.

Emlékeztetett, hogy a délkelet-törökországi Hatay és Sanliurfa tartományban korábban felépített csaknem 200 kilométeres határzár hatékonyan akadályozza meg az illegális határátlépéseket. Elmondta: a hátralévő 700 kilométeren mintegy 500 ember már több mint két hete dolgozik. A fal mögött a járőrök számára utat is építenek. A munkálatok legnehezebb részét az aknamezők jelentik.

(tovább…)

Álhír volt a kitiltási botrány

2016. szeptember 29. csütörtök

888, Magyar Idők

Álhír volt a kitiltási botrány

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint nincsenek konkrét információik és bizonyítékaik az amerikai hatóságoknak a kitiltási ügyben – tudta meg a Magyar Idők.

Mint ismert, Vida Ildikó korábbi NAV-elnök mellett még öt emberről derült ki, hogy korlátozzák a beutazásukat az Egyesült Államokba, és róluk állította az amerikai követség volt ügyvivője, hogy korrupciós ügybe keveredtek. (tovább…)

Videó: a BBC forgatott a londoni no-go zónákról

2016. szeptember 23. péntek

BBC, Mandiner

Szerdán a BBC riportere számon kérte Szijjártó Pétert, miért beszél no-go zónákról, mikor ilyenek Londonban nincsenek. Ehhez képest a BBC négy éve dokumentumfilmet forgatott ezekről.

Számon kérte Szijjártó Pétert szerdán a BBC riportere, miért beszél no-go zónákról, mikor ilyenek Londonban nincsenek. Ehhez képest maga a BBC négy éve dokumentumfilmet forgatott a londoni no-go zónákról – szúrta ki a Spíler blog.

(tovább…)

Merkel elismerte, hogy hibázott

2016. szeptember 20. kedd

Magyar Idők

Egyre népszerűtlenebb Angela Merkel menekültpolitikája

Angela Merkel vállalta tegnap a felelősséget pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) történelmi kudarcáért, a berlini tartományi választásokon elért eddigi leggyengébb eredményéért. A kancellár azt mondta, legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, és bejelentette: ő is azért harcol, hogy ne ismétlődjék meg a menedékkérők beáramlása.

– A magyarázkodás nem elég a választók bizalmának visszaszerzéséhez – kommentálta a helyzetet Horst See­hofer bajor miniszterelnök.
A bevándorlás- és iszlámellenes Alternatíva Németországnak (AfD) már a jövő évi szövetségi parlamenti választásokra készül, miután vasárnap újabb lenyűgöző eredményt ért el. (tovább…)

Hatalmas bukás Németországban: a “menekültek” nem dolgoznak

2016. szeptember 14. szerda

888

Tömegverekedések

Nem menekültek, nem dolgoznak, terroristák vannak köztük, sok a balhé és sokba is kerülnek

A német nagyvállalatok eddig összesen 63 migránst alkalmaztak, pedig több mint egymillióan érkeztek az országba. Merkel kiborult és magyarázatot követel.

A Reuters felmérést végzett 30 német nagyvállalat körében, és azt találta, hogy ők mindössze 63 menekültet foglalkoztatnak. Az egyoldalúságot erősíti, hogy a 63 felvett emberből 50 a Deutsche Postnál talált munkát, főleg levélelosztó munkakörben. (tovább…)

Az USA képezte ki az ISIS hadügyminiszterét

2016. szeptember 8. csütörtök

Soha nem szállított még ilyen sok fegyvert az USA szélsőséges iszlamistáknak

888

Az USA képezte ki az ISIS hadügyminiszterét

Az Iszlám Állam katonai vezetése nemrég nevezte ki a szervezet új hadügyminiszterét, miután elődje bombatámadásban életét vesztette. Csakhogy az új miniszter meglehetősen közeli kapcsolatot ápolt egykor az Egyesült Államok egyes külföldi bevetéseken szolgáló csapataival.

A 41 éves Gulmurod Khalimov újdonsült hadügyminiszter ugyanis tádzsik létére amerikai kiképzést kapott miközben a tádzsikisztáni speciális elhárítóknál dolgozott mesterlövészként. Források szerint háttere annyira transzparens, hogy még az Iszlám Állam katonái is csak “tádzsik” néven említik őt annak ellenére, hogy mostanra már igencsak előkelő rangot visel. (tovább…)

Áldozata véréből szívet festett, majd letérdelt imádkozni

2016. szeptember 7. szerda

888

Az áldozat véréből szívet festett

A 24 éves muszlim férfi eredetileg Szíriába ment volna harcolni az ISIS oldalán, de a franciák elfogták és mentálisan rehabilitálni szerették volna.  

Deradikalizációs procedúrának nevezik a francia hatóságok azt a folyamatot, melynek keretében egy az Iszlám Állammal szimpatizáló, de tettlegességet nem tanúsító gyanúsítottat megpróbálnak mentálisan rehabilitálni. Ezt az eljárást próbálták meg Bilal T. nevű francia muszlimmal szemben is alkalmazni, akinek mindkét barátja már akkor is Szíriában harcolt az Iszlám Állam oldalán. (tovább…)

Három eritreai megerőszakolt egy magyar nőt

2016. szeptember 1. csütörtök

Szabó Szabolcs szerint csak a magyarok erőszakosak

Origo

Eritrean-and-Other-African-Migrants-Crossing-Mediteranean-sea

Még több mint egymillió afrikai migráns szeretne Európába jönni

Három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben – közölte a Thüringer Allgemeine című német lap.

Úgy tűnik az erőszakoskodók nem tudtak Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő és az Együtt álláspontjáról, hogy csak a magyar férfiak követnek el szexuális erőszakot, a migránsok nem. (tovább…)

Még durvább terrorral fenyeget egy dzsihádista

2016. augusztus 29. hétfő

Origo

Még durvább terrorral fenyeget egy dzsihádista

A vezetők meggyilkolása nem akadályozza meg az Iszlám Állam terjeszkedését – mondta a Daily Beast nevű amerikai oldalnak a terrorszervezet egyik katonája. Szerinte a „kalifátusnak” nincsenek határai, addig fognak terjeszkedni, amíg el nem foglalják az egész világot. És „meglepetésekkel” is készülnek.

Az Iszlám Állam jól szervezett és profin működő média- és propagandarészlege segítségével juttatja el üzeneteit híveinek világszerte, de arra ügyelnek, hogy a terrorszervezet katonái közvetlenül ne kerüljenek kapcsolatba nyugati újságírókkal. A Daily Beast újságírójának egy közvetítőn keresztül mégis sikerült feltennie kérdéseit az Iszlám Állam egy Rakkában, a „kalifátus” fővárosában lakó tagjának – a vonakodva, álnevet használva kötélnek álló férfi egyetlen feltétele az volt, hogy válaszait teljes egészében közöljék.

(tovább…)

Szikével vágták végig a fejét a migránsok Szabadkán

2016. augusztus 25. csütörtök

Pesti Srácok

Szikével vágták végig a fejét a migránsok Szabadkán

Szikével vágták meg egy 16 éves fiú fejét és fülét a hét végén a város központjában – írja a Magyar Szó szerb sajtóértesüléskre hivatkozva. A fiatal sértett segíteni akart szállást keresni annak a három migránsnak, akik közül az egyik eddig tisztázatlan indokból rátámadt.

A megtámadott fiatal fiúk egyik barátnőjének elmondása szerint a középiskolások a Raichle Ferenc-parkban beszélgettek este, amikor három migráns odament hozzájuk, és arról érdeklődtek, hol kaphatnának szállást. A társaság egyik tagja – mivel a migránsok nem értették – úgy döntött, elkíséri őket a közeli Patria Szállóhoz. A lány ott maradt a parkban, de elmondása szerint néhány pillanattal később az egyik fiú, véres fejjel tért vissza.
(tovább…)

Pusztító földrengés volt Olaszországban

2016. augusztus 24. szerda

Origo

Pusztító földrengés volt Olaszországban

A 6,2-es erősségű földmozgás Perugia térségében, Norcia város közelében pusztított. Legkevesebb tizennégy halálos áldozata van a katasztrófának, köztük gyerekek. Amatricében épületek dőltek össze, emberek lehetnek a romok alatt. Az első rengést több erős utórengés követte. Cikkünk folyamatosan frissül. 

A hajnali 3 óra 36 perckor észlelt rengést, amelynek epicentruma a közép-olaszországi Perugiától 47 kilométerre délkeletre volt, Rómában is tisztán lehetett érezni. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette.

(tovább…)

Megúszta a kitoloncolást, majd megerőszakolt egy nőt

2016. augusztus 16. kedd

888

Megúszta a kitoloncolást, majd megerőszakolt egy nőt

A 31 éves Sri Lanka-i migráns kitoloncolása ellen libsi civilek is összefogtak. 

Hosszú börtönévek elé néz a 31 éves egy Sri Lanka-i migráns Nagy-Britanniában. Sivarajah Suganthan 37 napot töltött fogdában, míg elbírálták, hogy a szigetországban maradhat-e. A férfi 2010-ben segítette a volt liberális képviselő, Stephen Williams kampányát, cserébe a liberális képviselő és lobbija hozzásegítette a későbbi erőszakolót, hogy az országban maradhasson.  (tovább…)

Észak-afrikai muszlimok támadtak a korzikaiakra

2016. augusztus 15. hétfő

888

A burkini használatát több francia város már betiltotta

A muszlimok a tengernél fürödtek, amikor ingerültek lettek, mert állítólag a helyi fiatalok fényképeket készítettek róluk. A fürdőző nők burkinit viseltek. A burkini olyan fürdőruha, ami a nők teljes testét elfedi. A nizzai polgármester már júliusban betiltotta a burkinit.

Az összetűzés során előkerültek a szigonyok és a fejszék is, valamint köveket és üvegeket dobáltak egymásnak. Amikor a muszlim fürdőzök fejszékkel támadták meg a helyi fiatalokat, azok szülei is megjelentek a strandon. A helybeliek három olyan kocsit is felgyújtottak, amik az észak-afrikai muszlim csoporthoz tartoztak. (tovább…)

Így használják ki a németeket a bevándorlók

2016. augusztus 14. vasárnap

888

20150930macedonia-migransosszecsapas

A migránsok 80 százaléka úgy érkezik Németországba, hogy nincs semmiféle hivatalos okmánya; a legtöbben pedig azért hazudnak a hatóságoknak, hogy több jólétet tudjanak kicsikarni az országtól!

Abdullah Khan újságíró, egy muszlim származású, de Németországban élő férfi négy hónapig dolgozott inkognitóban egy bevándorlási adatfelvételi központban. Ez alatt az időszak alatt azt tapasztalta, hogy a migránsok többsége hamis dokumentumokat használ, valamint azért nem mondanak igazat, hogy az adófizető német állampolgárok előnyeiből is profitálhassanak. (tovább…)

Lehet, hogy jóval többen vannak – aggódik a német elhárítás

2016. augusztus 14. vasárnap

Origo

Már négyezer terrorista van Magyarországon és az EU-ban

A német alkotmányvédelem több mint 340 olyan embert figyel meg a németországi menedékkérők között, akiket megpróbálnak beszervezni az iszlamista szélsőségesek – közölte a szervezet vezetője, Hans-Georg Maassen Berlinben vasárnap.