‘Külföld’ kategória archívum

Retteghetnek az illegális bevándorlók Nagy-Britanniában

2015. május 21. csütörtök

Origo

Retteghetnek az illegális bevándorlók Nagy-Britanniában

Cameron és csapata belehúz

A fekete jövedelem olyan lesz, mintha rablással szerezték volna, ezért a rendőrség is hasonlóan kezeli majd. Ilyen és ehhez hasonló tervek szerepelnek a konzervatív brit kormány migrációt visszafogó terveiben. Van is mit visszafogni: Nagy-Britanniában egy év alatt 88 ezerrel nőtt a nettó bevándorlás, pedig a miniszterelnök már 5 évvel ezelőtt is csökkentést ígért. David Cameron legújabb elképzeléseit az angol királynő ismerteti.

Szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak ezentúl a Nagy-Britanniában élő bevándorlók, különösen azok, akik a megengedettnél régebben és/vagy illegálisan dolgoznak a szigetországban. Erre következtet a Guardian a május 7-én újraválasztott konzervatív kormányfő, David Cameron legutóbbi megszólalásából, és azt is írja, hogy a részleteket maga II. Erzsébet mondja majd el a csütörtöki Queen’s speechben.

(tovább…)

Átölelő védelem Arizonában – álkaktuszokkal

2015. május 19. kedd

Origo, Csepel.info

Átölelő védelem Arizonában

Az egész világon terjed a Csepelen már bevezetett rendszámfelismerő kamerarendszeres védelem. Most épp az Arizona államban lévő Paradise Valley város lakói lettek figyelmesek új kaktuszokra az utak mellett. Ennyire gyorsan azért nem nőnek embernagyságúra a növények: a helyi rendőrség telepítette őket, és ezekbe rejtették a csepeli autólopásokat már felére csökkentő rendszámfelismerő kamerákat.

A Phoenix melletti 13 ezer lakosú kisváros, Paradise Valley rendőrsége álkaktuszokba rejtett kamerákat állított fel az utak mentén, amelyekbe rendszámfelismerő kamerákat telepítettek. Ha a rendszer érzékel egy lopott rendszámot, riasztás érkezik a közeli járőröknek, akik elkaphatják a tolvajt. A lakók bizalmatlanul fogadták az új álkaktuszokat, mivel sokáig sejtelmük sem volt róla, hogy a bennük lévő kamerák milyen célt szolgálnak. Joggal gyanakodhattak traffipaxra. (tovább…)

Halálra ítélték a bostoni maraton merénylőjét

2015. május 17. vasárnap

Origo

Halálra ítélték a bostoni maraton merénylőjét

Dzsohar Carnajev halálra ítélése mellett döntött pénteken Bostonban az esküdtszék. Carnajevet korábban bűnösnek találták a 2013-as bostoni maratoni futóverseny nézői és versenyzői elleni robbantásos merénylet elkövetésében.

A 12 tagú esküdtszék 14 és fél órán át tanácskozott az ítéletről és több vádpont alapján is a halálbüntetés mellett döntött. Carnajev ügyvédjei, akik a per folyamán a letöltendő életfogytiglani szabadságvesztést szerettek volna kérni, várhatóan fellebbezni fognak.

(tovább…)

Megjelentek az Iszlám Állam harcosai a menekültek között

2015. május 17. vasárnap

Origo

Megjelentek az Iszlám Állam harcosai a menekültek között

Az Észak-Afrikából Európába tartó menekültek között csempészik be az Iszlám Állam harcosait – állítja a líbiai kormány egyik tanácsadója. A veszélyre már korábban is figyelmeztettek szakértők.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a dzsihádisták támogatóinak leveleiből kiderült: menekültnek álcázott harcosokkal akarja elárasztani Európát sz Iszlám Állam, akiknek az lenne a feladatuk, hogy ámokfutást rendezzenek, támadásokat intézzenek a kikötők ellen. (tovább…)

Cameron mindent visz

2015. május 8. péntek

Cameron mindent visz

Abszolút többséget szerzett a brit Konzervatív Párt a parlamenti választásokon. A péntek délutáni szavazatszámlálási adatok alapján a konzervatívok frakciójának létszáma elérte a 326 főt a 650 fős alsóházban.

David Cameron miniszterelnök péntek délután felkereste II. Erzsébet királynőt a londoni Buckingham-palotában, hogy formálisan átvegye a kormányalakítási megbízást az uralkodótól. Cameron bejelentette, hogy többségi konzervatív kormányt kíván alakítani az ehhez szükséges többség birtokában.

(tovább…)

Megszületett Katalin hercegnő második gyereke

2015. május 2. szombat

Index

Megszületett a Katalin hercegnő második gyereke

Megszületett Katalin hercegnő második gyermeke, írta a brit királyi ház hivatalos Twitter-csatornája. Lány lett, és mindketten jól vannak. Megy a hip-hip hurrá a kórház előtt, szól a kolomp és a God Save The Queen!

Szombat reggel vitték kórházba Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét, írta az MTI. A Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – közölte, hogy a hercegnő “a vajúdás korai szakaszában van”.

(tovább…)

Brutális: videó került elő a földrengésről

2015. április 30. csütörtök

Index

frengeskat

Egy köztéri kamera Katmanduban rögzítette a pusztító nepáli földrengés kitörésének első perceit.

A videó egy olyan szakaszt mutat, ahol nincsenek magas házak, de még így is látszik mennyire gyors és veszélyes volt a földrengés. (tovább…)

Emlékmű az elesett magyarokért Beregszászon – csepeli kötődésű az ötletadó

2015. április 24. péntek

Csepel.hu

Beregszasz_city_limit_sign_rovas_script

Emlékművet állítanak Beregszászon a kelet-ukrajnai harcokban elesett három, helyben élő magyar és egy ukrán katonának. Az emlékmű állítás ötlete a Beregszászon élő, de csepeli lakcímmel is rendelkező kettős állampolgárságú Timoscsuk Iréntől származik, aki a fiát veszítette el a háborúban. A 27 éves Timoscsuk Mihály a város második áldozata volt: éppen születésnapján esett el a Luhanszk melletti Georgijevka faluban tavaly augusztus 13-án, amikor egy aknavető eltalálta a páncélozott járművét.

„A fiam szerződéses katona volt, amikor a háború kitörésekor, március 3-án a frontra vitték – emlékezik az anya. — Úgy volt, hogy egy idő után szabadságra engedik, de nem így történt. Hétvégenként telefonon beszéltünk, de semmi lényegeset nem mondhatott, mert lehallgatták. Azt azért megjegyezte, hogy ne higgyek a tévének és az újságoknak, mert nem az történik Donyeck környékén, amiről hivatalosan beszámolnak. Napokig éheztek, gyakran lőszerük sem volt. A helyi lakók – ukránok, oroszok – adtak nekik ennivalót. Azt kérte, hogy ha egyszer hazajön, főzzek neki egy nagy adag töltött káposztát tarhonyával, mert ez volt a kedvence. És három napig ki sem mozdul a kádból, hogy kényelmesen megfürödhessen. Aztán jött a hír, hogy meghalt, és Harkovból Ungvárra szállították a holttestét. A lányom azonosította a kezéről és a bal lábán lévő hegek alapján, mert gyerekkorában megvágta a végtagját. Engem már nem engedtek a koporsó közelébe.” (tovább…)

IMF: Nincs haladék a görögöknek

2015. április 17. péntek

Mandiner

Nincs haladék a görögöknek

Az IMF kormányzótanácsa az utóbbi harminc évben egyszer sem engedélyezett hiteltörlesztési halasztást, így most sem fog, jelentette ki pénteken Washingtonban Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy Görögország esetében ez elképzelhető lenne-e.

Lagarde az IMF és a Világbank hivatalosan pénteken elkezdődött, háromnapos tavaszi közgyűlésén beszélt erről. Kiemelte: a korábban két fejlődő országnak engedélyezett halasztás nem hozott eredményeket, fejlett gazdaság pedig még sohasem kapott halasztást a törlesztésre. Az IMF-vezér szavai szerint minden lehetőség minden ország előtt nyitva áll, ám a cselekvésnek ez az iránya nem lenne ajánlatos a jelenlegi helyzetben. (tovább…)

Felhívás

2015. április 15. szerda

Csepel.hu

onkormanyzatilogo

Kedves Középiskolás Csepeli Diákok!

 

Szeretnétek részt venni 2016-ban a Rijekai Karneválon? Akkor nincs más dolgotok, mint jelentkezni önkormányzatunk pályázatára! (tovább…)

Germanwings: megvan a második fekete doboz

2015. április 3. péntek

Origo

Germanwings: megvan a második fekete doboz

Megtalálták a Germanwings Alpokban lezuhant utasszállító repülőgépének a másik fekete dobozát is – jelentették be a francia hatóságok. Pár napja a a Lufthansa egyik vezetője azt mondta: elképzelhető, hogy a második fekete doboz annyira károsodott, hogy nem küld jeleket, és soha nem kerül elő. Az öngyilkossági teóriát az első fekete dobozból kinyert adatokból állították föl. 

Eközben nyilvánosságra hozták, hogy a Germanwings német légitársaság lezuhant gépének másodpilótája az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófa előtti napokban. Legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett – ezt a düsseldorfi ügyészség közölte, miután megvizsgálta Andreas Lubitz táblagépét.

(tovább…)

„Az csak orosz propaganda” – amerikai szankciós főmegbízott a Mandinernek

2015. március 30. hétfő

Mandiner

Dan Fried

Személyesen ismerte a Moszkvában meggyilkolt Borisz Nyemcovot, s elismeri azt is, hogy dolgoztak vele. Az Egyesült Államok szankciós politikájának fő felelőse exkluzív interjút adott a Mandinernek. A nagyköveti rangban szolgáló Dan Fried állítja: egyáltalán nem igaz, hogy míg az EU és Oroszország között csökkent a kereskedelem, Amerika gazdasága jól jár a szankciókkal.

Az erről szóló, a magyar külügyminiszter által is hangoztatott értesüléseket Fried az „orosz propaganda” hatásának tulajdonítja. „Netán azt szeretnék, hogy a kárpátaljai magyarok a rossz oldalra kerüljenek, ha Oroszország új vasfüggönyt borít Európára?” – teszi fel a kérdést Fried. (tovább…)

Szembetegsége és depressziója volt a másodpilótának

2015. március 29. vasárnap

MHO

Szembetegsége és depressziója volt a másodpilótának

Súlyos depresszióban és szembetegségben szenvdehetett Andreas Lubitz. A Germanwings lezuhant gépének másodpilótája kezelés alatt állt, amelyről munkaadói nem tudtak, környezete azonban igen.

A Bild am Sonntag című lap szerint Andreas Lubitz  – aki a francia hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban – látászavarokkal küszködött és attól félt, hogy elveszíti látását. A retinaleválás nevű betegséggel kezelték. Az egyelőre nem ismert, hogy a gond szervi vagy pszichoszomatikus természetű volt-e. Az viszont valószínű, hogy miatta elveszítette volna pilótaengedélyét a következő foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, amely júniusban lett volna esedékes – írta a Bild am Sonntag.

(tovább…)

Az egész világ imádja a „mi” pulinkat- Megmosolyogtató reklám készült vele!

2015. március 27. péntek

YouTube, Eztnézd.net

A Dr. Pepper egy világhírű üdítőital márka. Kibuggyant a marketingeseik agyából, mi lenne, ha egy puli szerepelne legújabb reklámjukban. Nagyon jól tették, hogy a magyar kutyafajta lett a sztár, mert az egész világ oda-vissza van a legújabb kisfilmtől, ahol övé a főszerep. „Mop Dog-nak” hívják, azaz „felmosórongy kutyának” szeretett kedvencünket. Szegényke kóborol gazdátlanul az utcákon, majd egy Dr.Pepper alkalmazott találja meg, aki úgy dönt, elviszi egy menhelyre… De nem ez a vége a rövidke, ám megmosolyogtató történetnek.. Nézd meg, mi is az!

eztnezd.net

Döbbenet: szándékosan vezette a hegynek a repülőgépet

2015. március 26. csütörtök

Origo

szándékosan vezette a hegynek

Szándékos emberölés miatt emelnek majd vádat a Germanwings másodpilótája ellen, aki készakarva okozta az utasszállító tragédiáját – jelentette be az illetékes marseille-i ügyész. Mint kiderült, a korábbi értesülésekkel ellentétben a kapitány volt az, aki elhagyta a fülkét, és képtelen volt oda visszatérni.

Lubitz Montabaurban élt, ismerősei szerint nem mutatta depresszió jeleit. Büszke és boldog volt, amikor állást kapott a Germanwingsnél. „Meglehetősen nyugodt”, de barátságos fiatalembernek jellemezték. (tovább…)