‘Külföld’ kategória archívum

Ő volt az eruropéer, aki Bécsben gyilkolt

2020. november 5. csütörtök

888

Egy Bécsben született és felnőtt albán származású iszlamista volt a hétfő esti terrortámadás során lelőtt támadó – állította Twitter-üzenetben Florian Klenk, a Falter című osztrák hetilap főszerkesztője, akinek értesüléseit röviddel ezelőtt Karl Nehemmer osztrák belügyminiszter is megerősítette.

Kurtin S. a neve, 2000-ben született, 20 éves, Bécsben született és nőtt fel, és albán gyökerekkel rendelkezik. (tovább…)

Hajtóvadászat a terroristák után, lezárták Bécset

2020. november 3. kedd

NÉGY HALÁLOS ÁLDOZATA VAN A HÉTFŐ ESTI MERÉNYLETNEK

Magyar Nemzet

Legalább négy ártatlan áldozata és tucatnyi sebesültje van az Ausztria fővárosában, Bécsben hétfő este történt iszlamista terrormerényletnek. Egy támadót lelőtték a hatóságok, egyet elfogtak, s jelenleg is aktívan keresik a lehetséges társaikat. Bécsben a legmagasabb szintű készültség van érvényben, a belvárost lezárták.

A rendőrség hétfő este még arról számolt be, hogy több fegyveres kezdett el lövöldözni Bécs belvárosában este nyolc óra körül, hat különböző helyen. A rendőrség jelenleg több mint húszezer videófelvétel segítségével próbálja megállapítani, hogy pontosan hány merénylő lehetett. A közösségi médiában megjelent, nem ellenőrzött felvételeken az volt látható, hogy fegyveresek járják az utcákat, és véletlenszerűen adnak le lövéseket a belvárosban sétáló és az éttermek teraszain ücsörgő emberekre.

(tovább…)

Terrortámadás egy bécsi zsinagógánál

2020. november 2. hétfő

A zsinagógánál történt támadás az osztrák főváros belső kerületében történt, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az elkövetők kalasnyikovval kezdtek lövöldözni az osztrák fővárosban egy zsinagóga közelében. A zsidó központot őrző rendőrt lelőtték a támadók, a rendőr összeesett, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Úgy tudni, hogy a terrortámadásban hét ember vesztette életét, az egyik merénylő felrobbantotta magát. 

Többen is fegyverlövésekről tettek bejelentést hétfő este a bécsi rendőrségnél, a lövöldözés az óvárosban történt Bécs legnagyobb zsinagógájánál. Osztrák lapinformációk szerint több ember megsérült, a rendőrség mindenkit arra kért, hogy kerüljék el a környéket, ma már lehetőleg ne menjenek ki az utcára, a környéket elkordonozták. Szemtanúk nagyjából ötven lövést hallottak, tisztán lehetett hallani, hogy automata fegyverből adták le a lövéseket, majd a szemtanú egy nagy robbanást hallott. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF közszolgálati televíziónak azt mondta, feltehetőleg terrortámadás történt.

(tovább…)

A „beszoktatásnak” vége, hétfőtől szigorúan büntetik a szabálytalankodókat

2020. október 30. péntek

Híradó.hu

„A nagy bajban lévőknek januárig kell kitartaniuk, áprilisban pedig nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a koronavírus ellen” – jelentette ki a kormányfő. Hétfőtől új időszámítás kezdődik.

„Magyarországon sem könnyű a helyzet, de számos nyugat-európai országban még nagyobbak a koronavírus okozta problémák” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint egy csütörtöki uniós megbeszélésen az EU vezetői kísérletet tettek arra, hogy összehangolják a járvány elleni védekezésüket.

(tovább…)

Újabb lefejezéses terrortámadás Franciaországban, több halott

2020. október 29. csütörtök

Csepel.info

Legalább három halottja és több sebesültje van annak a késes támadásnak, amely csütörtök reggel történt Nizzában. A tettest, aki még elfogásakor is „Allah akbart” kiáltozott és feltételezhetően iszlamista terrorista indítékkal ölt, elfogták a rendőrök.

Késes támadás történt csütörtökön a dél-franciaországi tengerparti városban, Nizzában, az esetnek három halottja – két nő, egy férfi – és több sérültje van. A támadás helyi tudósítások szerint a helyi Notre-Dame-bazilikában történt. Az egyik áldozat még el tudott menekülni a templomból, de az utcán belehalt súlyos sérüléseibe. A rendőrség megerősítette a támadás hírét és azt tanácsolta az embereknek, hogy kerüljék el a környéket.

(tovább…)

Az európai polgári kezdeményezés támogatásra kérik fel a testvérvárosokat

2020. október 17. szombat

Csepel.hu

Mint ahogy Borbély Lénárd polgármester Facebook oldalán beszámolt, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag fogadták el azt az előterjesztést, melyben felkérik Csepel testvérvárosait, hogy támogassák és népszerűsítsék a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezést Székelyföld autonómiájáért.

A frakciók által aláírt levelet Kielce, Wolomin, Szczecin és Fiume települések polgármestereinek küldik meg. A polgármester reméli, ahogy mi magyarok, úgy a többi EU-s tagállam országai is kiállnak a kezdeményezés mellett, hogy ezek a régiók megőrizhessék történelmi hagyományaikat és mindeközben ne szenvedjenek gazdasági hátrányokat.

(tovább…)

Magyar sikerek a helyhatósági választásokon a Partiumban és Erdélyben

2020. szeptember 28. hétfő

Csepel.hu

Újrázott Török László, Csepel egyik testvérvárosa, Nagyszalonta polgármestere a romániai helyhatósági választásokon. A hétfő reggeli nem hivatalos eredmény szerint Török Lászlóra a választópolgárok 72 százaléka adta le a voksát. Így a helyi tanácsban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kétharmados többséget nyert.

További eredmények

(tovább…)

A George Floyd-ügy csak ürügy az amerikai társadalom megosztására

2020. június 22. hétfő

Vélemény – Melissa O’Sullivan

George Floyd halálát ürügyként használják fel azok, akik az amerikai társadalmat faji törésvonalak mentén akarják megosztani – szögezte le Melissa O’Sullivan amerikai elemző vasárnap, a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjú során.

Sullivan emlékeztetett arra, hogy a Floyd halála nyomán kirobbant, halálos áldozatokat is követelő zavargásokra demokrata irányítás alatt álló városokban került sor, és a városokban a polgármester hatáskörébe tartozik a rendőrfőnök kinevezése is. Úgy fogalmazott, hogy „amennyiben létezik a rasszizmus, akkor ezt általában a republikánusok ellen fordítják, elsősorban Donald Trump elnök ellen”, akivel kapcsolatban a CNN hírtelevízió egyebek közt azt állította, hogy nem tiszteli az emberéletet.

(tovább…)

Trump szerint Soros áll a gyújtogatások és fosztogatások mögött

2020. június 3. szerda

Origo

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

Donald Trump, amerikai elnök megosztotta a Fox News tegnapi adását, amelyben Soros György szerepéről beszélgettek a napokban kirobbant, erőszakos megmozdulások kapcsán. Ezzel az amerikai elnök arra utalt, hogy a milliárdos spekuláns állhat a háttérben. Az Origo ennek kapcsán összeszedte, milyen kapcsolódási pontok vannak Soros és a tüntetéssorozat radikális baloldali főszereplői között.

Napok óta tartanak a zavargásokba torkolló radikális baloldali tömegmegmozdulások George Floyd halála miatt az Egyesült Államokban. Mindennapossá váltak a rablások, a fosztogatások és a gyújtogatások az ország területének jelentős részén.   (tovább…)

Trump: Az ANTIFA mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva

2020. június 1. hétfő

Hamburg, Portland, Chile, majd fél Amerika szétverése után lépett az elnök.

Donald Trump jeletette be Twitteren, hogy az Antifasiszta Mozgalom mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva az Amerikai Egyesült Államokban.

(tovább…)