‘Külföld’ kategória archívum

Robin Williams hamvait a tengerbe szórták

2014. augusztus 21. csütörtök

Mno.hu

Robin Williams 5 legjobb filmje

A San Franciscó-i öbölben, otthona közelében szórták szét az augusztus 11-én elhunyt Robin Williams hamvait egy nappal halála után – számolt be róla a Radar Online portál szerdai jelentése nyomán az amerikai sajtó. Hollywood az Emmy-díjak hétfői átadásán emlékezik a színészre.

A sztárokkal foglalkozó Radar Online értesülését egy általa megszerzett szerdai keltezésű halotti bizonyítványra hivatkozva osztotta meg. (tovább…)

Ferenc pápának két-három éve van hátra?

2014. augusztus 20. szerda

Autóbalesetben meghaltak Ferenc pápa hozzátartozói

Index, Origo

Ferenc pápa: Istenre éhezik és szomjazik a világ (Fotó: Europress/AFP)

A katolikus egyházfő Szöulból úton hazafelé, a repülőgépen beszélgetett újságírókkal, amikor  az Ázsiában is megnyilvánuló népszerűségéről kérdezték.

A 77 éves, jókedvűnek tűnő Ferenc azt válaszolta, hogy a népszerűség nem az ő, hanem Isten érdeme, és próbál nem büszke lenni rá, annál is inkább, mivel valószínűleg nemsokára meghal: “Próbálok a bűneimre, hibáimra gondolni, mert tudom, hogy csak rövid ideig tart. Két vagy három év, aztán megtérek az Atya házába.” (tovább…)

Erdő Péter a közel-keleti keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet

2014. augusztus 17. vasárnap

Hirado.hu

Erdő Péter a közel-keleti keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet

A bíboros, esztergom-budapesti érsek szentbeszédében a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen vasárnap megtartott főbúcsún, több ezer hívő előtt emlékeztetett arra, hogy a Közel-Keleten vallásuk és nemzetiségük miatt tízezerével gyilkolják a keresztényeket, százezer számra üldözik el őket otthonaikból.

Szűz Máriának a római katolikus egyházban betöltött szerepére, a magyar történelemből ismert jelentőségére és a közel-keleti keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet Erdő Péter.
(tovább…)

Kacsának tűnik, hogy fegyvert szállítunk Ukrajnába

2014. augusztus 16. szombat

Origo

Kacsának tűnik

Vicces is lenne így vinni a titkos fegyverszállítmányt

A hírt közlő portállal a magyar honvédségnek állítólag korábban többször is meggyűlt a baja. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban cáfolja, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába. A tárca közleményében kiemelte: a magyar honvédség az egyik raktárbázisból szállít át harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket vasúton a honvédség másik hadianyagraktárába. (tovább…)

Robin Williams 5 legjobb filmje

2014. augusztus 13. szerda

Csepel.info

Robin Williams 5 legjobb filmje

Ha már emlékezünk, emlékezzünk szépen és tartalmasan.

63 éves korában eltávozott Robin Williams, kit elsősorban színészként, humoristaként jegyeztek. Szavakba önteni nehéz azt a hiányt, melyet halála okozott. A “nagyok” között tartották számon, gyorsan hozzáteszem, méltán. Munkássága maga volt a művészet, ha kellett bohóc volt, ki mindenkit jókedvre deríthetett, színész, ki minden karaktert kifogástalanul megszemélyesíthetett, filozófus, kinek gondolataira a legbölcsebb is elismerően bólinthatott. Emlékezetesebbnél emlékezetesebb alkotásokat hagyott itt nekünk, nem egy olyan filmet, melyet utolsó napjáig elővesz az ember. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hisz ezekben a filmekben mindig megtalálunk egy-egy darabot eme csodálatos ember személyiségéből. (tovább…)

Száz-kétszázezer magyar él Nagy-Britanniában

2014. augusztus 13. szerda

MTI, Kormány.hu

nagy_britannia

Kép: Napiaszonline.hu

A sajtóban megjelentekkel szemben nem egymillió magyar él Nagy-Britanniában, hanem a magyar állampolgárok száma meghaladja a százezret, a nem magyar állampolgárságú magyarokkal együtt pedig a kétszázezer felé közelít – mondta Nagy Anna külügyi szóvivő hétfőn az MTI-nek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szóvivője kifejtette: egyetlen országról sincs pontos statisztika, hogy hány magyar állampolgár él ott, hiszen nem kötelező bejelentkezni például a nagykövetségen. Ezért általában csak becsülni lehet az egy adott országban élő magyarok számát – tette hozzá. (tovább…)

Robin Williams egy övvel akasztotta fel magát

2014. augusztus 13. szerda

Index

robin_williams1

Lánya születésnapjára ezt a képet tette ki utoljára az internetre

A kaliforniai rendőrség kedden megerősítette a feltételezéseket, hogy öngyilkos lett Robin Williams.

A rendőrség tájékoztatása szerint Robin Williams egy övvel akasztotta fel magát San Francisco környéki otthonában helyi idő szerint hétfő délelőtt. Csuklóján vágási sérüléseket, a holttest mellett egy zsebkést találtak. A sebek nem voltak végzetesek, a halált fulladás okozta – közölte a hatóság az AP hírügynökséggel. A holttestet személyi asszisztense találta meg a hálószobában. Azt még nem közölték, hagyott-e maga után búcsúlevelet.  (tovább…)

Európa kapujában a halálos vírus

2014. augusztus 2. szombat

Csepel.info, Hir24.hu

Európa kapujában a halálos vírus
Három érintett ország, több mint 1200 fertőzött, 670 halott: március óta egyelőre ez a valaha volt legnagyobb Ebola-járvány mérlege. A térségben dolgozó szakemberek szerint a vírus elszabadult, terjedése pedig az elmúlt hónapokban ellenőrizhetetlenné vált, így az sem kizárt, hogy Guinea, Sierra Leone és Libéria után, hamarosan újabb afrikai országok válnak érintetté.

Nigéria például, ahová a múlt hétvégén egy libériai férfi hurcolhatta be a vírust, azután, hogy a vírusfertőzés tüneteit mutatva, két nemzetközi repülőjáratra is feljutott. A 40 éves Patrick Sawyer, akit a hírek szerint már az induláskor heveny hasmenés és hányás gyötört, a lagosi reptérre érkezve esett össze, öt nappal később pedig meghalt.
(tovább…)

Itt fájhat leginkább az orosz pofon

2014. augusztus 1. péntek

Origo

Vladimir Putin

Az Európai Unió szankciókkal sújtotta Oroszországot, amit Putyin valószínűleg nem hagy válasz nélkül. Milyen hatása lehet mindennek Magyarországra, illetve az oroszországi érdekeltséggel rendelkező hazai cégekre? 

Bár az uniós tagországok egységesen vallották, különösen a maláj gép lelövése után, hogy az ukrajnai aktivitása miatt büntetőintézkedeseket kell bevezetni Oroszországgal szemben, a múlt heti tervezetnél lényegesen puhább szankciókat fogadtak el a napokban. (tovább…)

Minden falnak két oldala van

2014. július 30. szerda

Steiner Kristóf, Index

a fal két oldala1

Nem ámítom magam azzal, hogy képes vagyok elfogulatlanul írni arról, ami a Közel-Keleten történik. Ugyanakkor azzal sem hitegetem magam, hogy az „én igazságom”, az egyetlen igazság. Abban viszont biztos vagyok, hogy senki sem tud teljes(ebb) képet alkotni anélkül, hogy megismerné, átgondolná és megszívlelné a másik fél álláspontját.

Téved, aki azt hiszi, hogy a háborúban álló országok polgárai egymás ellenségei. Megvisel és összetör minden halálhír, kétségbeesetten keresgélek a friss hírek között, rakéták robbannak a fejem felett, és két kutyával rohangálok naponta többször a bunkerszobába – amit mostanra egész otthonosan kicsinosítottam. (tovább…)

Humanitárius tűzszünet

2014. július 29. kedd

Szabó Anna, Mno

Humanitárius tűzszünet

Ilan Mor: a Hamász a lakosságot használja élő pajzsként

Feltétel nélküli és azonnali humanitárius tűzszünetre szólította fel a Gázai övezetben harcoló feleket az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amelynek nyilatkozatával mindkét fél elégedetlen, de egyelőre elhallgattak a fegyverek. Önbecsapás lenne azt hinni, hogy a konfliktusban eddig is bénultságot mutató, és rosszabbnál rosszabb határozatokat hozó nemzetközi szervezetnek ekkora hatalma lenne a Közel-Keleten.

Az ENSZ pártatlan politikai döntőbíráskodására eddig is hiába várt a frontvonal mindkét oldalán békét akaró többség, igaz, a több száz határozatból eddig egyetlenegyet sem tartottak tiszteletben. A 2005-ös izraeli kivonulás óta a mindössze 360 négyzetkilométernyi, izraeli blokád alá vont Gázai övezet a világ legzsúfoltabb börtönévé vált közel kétmillió fogvatartottal. A nyomor leírhatatlan, a munkanélküliség 80 százalékos, a jobb híján a föld alatt terjeszkedő zsebkendőnyi városállam kizárólag a nemzetközi segélyektől függ. (tovább…)

USA: Műholdképek bizonyítják, hogy Oroszországból lőtték ki a rakétákat

2014. július 28. hétfő

Index

Műholdképek bizonyítják

Az USA olyan műholdfelvételeket tett közzé vasárnap, amelyek szerintük azt bizonyítják, hogy Oroszországból lőtték ki a rakétákat Kelet-Ukrajna irányába, és hogy az oroszok látták el fegyverrel a szeparatistákat – írja az AP.

A külügyminisztérium által kibocsátott négyoldalas dokumentumban azokat a pontokat ábrázolják, ahonnan a rakétákat kilőtték, és azokat is, ahol azok földet értek. Az amerikaiak szerint a felvételeken ábrázolt lövéseket július 21. és 26. között – tehát a maláj gép lelövése után – adták le. (tovább…)

Nem a Hamász rabolta el az izraeli tinédzsereket

2014. július 26. szombat

Index.hu

Nem a Hamász rabolta el az izraeli tinédzsereketJúlius elején még gyászolók tízezrei emlékeztek meg a három fiatalról

Amikor június végén megtalálták a három, Ciszjordániában elrabolt izraeli tinédzser holttestét, Bejámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem finomkodott a szavakkal:  ”a Hamász felelős ezért és a Hamász meg fog fizetni” – mondta.

Az izraeli hajtóvadászat a tettesek ellen a végletekig szította a feszültséget Izrael és Gáza között, majd harcok törtek ki, amelynek már 846 palesztin áldozata van. Most azonban kiderült, hogy a tinédzsereket nem a Hamász rabolta el, a terrorszervezetnek az egészhez semmi köze nem volt, írja a New York Magazine.

(tovább…)

Tévedésből lőhették a maláj gépet

2014. július 23. szerda

MNO

Tévedésből lőhették a maláj gépet

Az amerikai hírszerzés szerint a kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le, feltehetően tévedésből öt nappal ezelőtt a maláj utasszállító repülőgépet. Oroszország kedden átadta információit az EU-nak a gép lelövésével kapcsolatosan.

Az amerikai hírszerzés névtelenül nyilatkozó illetékesei helyi idő szerint kedden tájékoztatták erről Washingtonban a sajtó képviselőit. „A legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy tévedésből történt (a gép lelövése), és a rakétákat rosszul kiképzett emberek indították” – mondta a hírszerzés egyik illetékese, és felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz gyártmányú Buk légvédelmi ütegek kezelése kellő tudást és gyakorlatot igényel.

(tovább…)

Átadták a fekete dobozokat a maláj szakértőknek

2014. július 22. kedd

Válasz.hu

Maláj utasszállító – Fekete doboz

A kelet-ukrajnai szakadárok egyik vezetője átadta a malajziai szakértőknek keddre virradóra a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító gép két feketedobozát. Hollandok vezetik majd a vizsgálatokat.

Alekszandr Borodaj, az egyoldalúan kikiáltott, úgynevezett donyecki népköztársaság miniszterelnöke újságírók jelenlétében, saját donyecki hivatalában adta át a két feketedobozt. A két fél az átadást rögzítő jegyzőkönyvet is aláírt. A maláj fél ebben ígéretet tett arra, hogy a repülési adatokat, illetve a pilóták és az irányító központ kommunikációját rögzítő berendezéseket megvizsgálhatják a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szakértői is. (tovább…)