‘Külföld’ kategória archívum

Iszlamisták ejtettek túszokat és öltek egy francia templomban

2016. július 26. kedd

Magyar Idők

Ballibterror

Túszokat ejtett kedden két, késsel felfegyverkezett támadó egy észak-franciaországi város templomában – közölte a francia rendőrség. A francia terrorelhárító egységek a két támadót lelőtték. A túszejtők brutálisan végeztek a 86 éves pappal.

Két, késsel fegyverzett támadó mise közben a hátsó ajtón rontott be a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray település katolikus templomába, ahol öt embert, köztük egy papot, két apácát s két hívőt tartott fogva. Egyiküknek, az egyik apácának sikerült megszöknie és ő riasztotta a hatóságokat. A francia terrorelhárítók a helyszínre érkeztek és a két támadót lelőtték. A France 3 televízió értesülései szerint több lövést lehetett hallani a helyszínen.

(tovább…)

Felrobbantotta magát egy migráns Németországban, tizenkét sebesült

2016. július 25. hétfő

Mandiner

Ballibterror

A bajorországi Ansbachban felrobbantotta magát egy szír migráns, akinek korábban elutasították a menedékkérelmét. A tettes egy zenei fesztivál bejáratánál robbantotta fel magát, eddig tizenkét sérültről tudnak. Az elkövető, akit korábban pszichiátriai klinikán is ápoltak, életét vesztette.

Felrobbantotta magát egy Szíriából érkezett, 27 éves migráns a bajorországi Ansbachban vasárnap 22 óra körül. A robbantásban a migráns életét vesztette, további tizenkét ember megsérült, közülük hárman súlyosan.

(tovább…)

Magyar is meghalt a müncheni lövöldözésben

2016. július 23. szombat

Origo

Magyar is meghalt a müncheni lövöldözésben

A bajor rendőrség arról értesítette a müncheni magyar főkonzulátust, hogy a péntek esti lövöldözés halálos áldozatai között van egy magyar állampolgársággal is rendelkező fiatal férfi – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Lövöldözés egy müncheni bevásárlóközpontban

2016. július 22. péntek

MNO, 888

A BBC közlése szerint lövöldözés történt a müncheni Olympia bevásárlóközpontban péntek késő délután. A rendőrség lezárta a környéket és akcióba kezdett. A brit közszolgálati csatorna internetes felületén egy támadóról ír. A Münchner Abendzeitung tizenöt lehetséges halálos áldozatról tud, az NTV tévécsatorna tíz halottról számolt be.

A CNN értesülései szerint leállították a müncheni tömegközlekedés nagy részét, miután felmerült, hogy akár a metróban is merényletek következhetnek be. Emellett a rendőrség abban is reménykedik, hogy a még úton lévő támadók nehezebben tudnak elmenekülni.  (tovább…)

Teherbe esett a migránserőszaktól egy német nő

2016. július 17. vasárnap

888

Teherbe esett a migránserőszaktól egy német nő

A még szilveszterkor bekövetkezett kölni tömeges erőszak kapcsán egy újabb fi­a­tal nő állt a nyil­vá­nos­ság elé. El­me­sélte, a sze­xu­á­lis erő­szak után kór­házba ke­rült, ahol megállapították: terhes.  

Gyurcsány Ferenctől Vona Gáborig tart a koalíció, amely el akarja lehetetleníteni az illegális bevándorlók tömeges betelepítéséről szóló népszavazást. Csepelen a Jobbik, az MSZP és a DK mellett Szabó Szabolcs, kerületünk hivatalosan ma is Gyulán lakó képviselője hirdeti a népszavazás bojkottját. Közben azért zajlik az élet: terrorista akciók és szexuális erőszak zajlik ott, ahová beengedték a hamis névvel és személyes adatokkal érkező az illegális bevándorlókat, terroristákat. Most a szilveszteri kölni erőszakról érkeztek új hírek a 888-ra. (tovább…)

Tunéziai származású muszlim volt az elkövető

2016. július 15. péntek

Két napja bérelte a kamiont a nizzai merénylő

Origo, Index

Tunéziai származású muszlim volt az elkövető

Erőszakos bűncselekmények miatt már állt bíróság előtt, egyébként piti tolvajnak ismerték a 31 éves tunéziai származású férfit, aki 84 embert gyilkolt meg, amikor a tömegbe hajtott egy teherautóval Nizzában. Kiderült, hogy hivatalosan is sofőr volt, és házhoz szállításból élt. A szomszédok pedig azt mondták, fiatal lányokat vizslatott, és egyszer elvágta a villanyvezetéket a házban, ahol élt.

Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívták a 31 éves, tunéziai származású, nizzai terroristát – közölte a Nice-Matin című helyi napilap hivatalos forrásokra hivatkozva. A papírjait ugyanis megtalálták a tömeggyilkossághoz használt fehér teherautóban. Az ITV News szerint házas volt, és három gyerek apja.
(tovább…)

David Cameron leköszönt

2016. július 13. szerda

Tapsvihar kíséretében vonult ki a parlament alsóházából utolsó felszólalása után

Magyar Hírlap

David Cameron leköszönt

A konzervatív párti brit kormányfő a 2010-es parlamenti választások után költözött be a Downing Street-i miniszterelnöki rezidenciára, ahol 2256 napot töltött. Cameron június 24-én, a brit EU-tagságról rendezett népszavazás másnapján bejelentette, hogy távozik, miután a választók többsége a brit kormány hivatalos álláspontjával ellentétben a kilépésre voksolt.

Cameron szerdán, utolsó hivatalos teendőjeként részt vett a londoni alsóházban a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos heti félóráján. A vitát bevezető első, ceremoniális kérésre, hogy sorolja fel napi teendőit – ezt a kérést a szerdai ülések elején egy kormánypárti képviselő mindig előterjeszti -, Cameron a szokásos választ kissé megmásítva kijelentette: délelőtt kabinetbeli kollégáival és másokkal tárgyalt, délután pedig még egy teendője van, II. Erzsébet királynő felkeresése a Buckingham-palotában, utána viszont naptára „figyelemreméltóan üres”.

(tovább…)

54 illegális bevándorló dolgozik Németországban

2016. július 6. szerda

888, Csepel.info

Ételt vitt a migránsoknak

4 millió üres állásból 54-et töltöttek be azok az illegális bevándorlók, akiktől Németország a munkaerő-problémák megoldását várta. Most a németek tartják el őket.

“Ilyen embereket keresünk. A menekültválság egy remek lehetőség Németországnak. Sok lesz a fiatal, motivált munkaerő.”

– mondta korábban a Daimler, az óriás járműgyártó vállalat igazgatója  a menekültekre utalva. (tovább…)

„Megbántam, hogy ledöntöttem Szaddám szobrát”

2016. július 6. szerda

Így még egyszer nem lehet háborút indítani – állítják a britek

Mandiner

Megbántam, hogy ledöntöttem

Megbánta tettét az az iraki férfi, aki maga esett neki Szaddám Huszein szobrának 2003-ban – derül ki a BBC videoriportjából. A férfi maga is átélte a Szaddám-rezsim borzalmait és örült az amerikai csapatok érkezésének. Ma már úgy gondolja, hogy Bush és Blair tovább rontották a helyzetet.

Nem számoltak a következményekkel, hibás hírszerzési adatokból tájékozódtak, és rossz időben indították a katonai akciót. Erre jutott az a vizsgálóbizottság, amely a britek 2003-ban kezdődött iraki katonai szerepvállalásával foglalkozott, azzal a céllal, hogy ilyesmi még egyszer ne fordulhasson elő. A testület jelentése hét évig készült, és háromszor olyan hosszú, mint a Biblia – írja az Origo. (tovább…)

Meghalni Ukrajnáért – a kelet-ukrajnai front magyar áldozatai

2016. július 6. szerda

Mandiner, Csepel.info

Meghalni Ukrajnáért

Foci Eb ide, Brexit oda, szomszédunkban, Ukrajnában tovább folyik a háború. Május végén kiújultak a harcok Donyeck környékén, több tucat katona halt meg az utóbbi napokban. A kelet-ukrajnai háborúban eddig nyolc kárpátaljai magyar katona vesztette életét. A Donyeck közelében állomásozó 128-as munkácsi lövészdandár bevetésre kész, a seregben magyar nemzetiségű katonákkal.

“Meghalni Ukrajnáért” címmel a keleti front magyar áldozatairól forgat filmet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával Csarnai Attila, a Csepeli Hírmondó munkatársa – aki a csepeli kettős gyilkosságról szóló dokumentumfilm egyik rendezője is volt. A frontra többek között a Mandiner segítségével jutottak el. Exkluzív helyszíni riport. (tovább…)

A szír ellenzék semmivel sem jobb az Aszad-rezsimnél

2016. július 6. szerda

Euronews, Mandiner, Csepel.info

A szír ellenzék semmivel sem jobb az Aszad-rezsimnél

Az Amnesty International szerint a szír ellenzéki csoportok ugyanolyan brutálisak, mint az Aszad-rezsim, ezért azt kérik: senki se adjon nekik fegyvereket.

A szíriai polgárháború kirobbantását az USA és a nyugat-európai országok támogatták. A gyerekeket kínzó, tömeggyilkosságokat elkövető ellenzéknek is ők adnak fegyvereket és támogatást. A háború valós oka sok elemző szerint az, hogy Asszad nem az USA szövetségese, és nem a dollár-alapú kereskedelmet támogatta. (tovább…)

Ezrével gyilkolják az USA robotgépei a civileket – videóval

2016. július 2. szombat

888, Csepel.info

USA fegyvertelen sebesult

Fegyvertelen sebesült a kivégzése előtti másodpercekben – a videó szerint talibán volt, de a videón látható és lelőtt emberek többségénél nem látható fegyver (figyelem, megrázó felvétel, csak 18 éven felüliek kattintsanak a képre!)

A hivatalos jelentések szerint összesen 116 civil halálát okozták az amerikai dróncsapások 2009 óta olyan országokban, melyekkel az Egyesült Államok nem áll hadban. És ezek csak a dróncsapásokban életüket vesztett emberek száma, a hivatalos szervek szerint. Civil szervezetek több ezerre teszik az ártatlan áldozatok számát, ami jóval közelebb állhat az igazsághoz, és többszörösen meghaladja a muszlim terrorszervezetek által elkövetett gyilkosságok számát. De az USA nem csak gyilkol, kínoz is ártatlanokat, közben meg másokat oktat ki arról, hogy mi a demokrácia.

Az amerikai robotgépek által  elkövetett gyilkosságokra vonatkozó adatot Barack Obama azon ígéretéhez híven hozták nyilvánosságra, hogy átláthatóbbá teszik az amerikai haderőnek és a CIA-nek a terroristák elleni harcát. A 116 civil áldozat jóval magasabb, mint amit korábban elismertek, viszont így sem közelíti meg a civil szervezetek által több százra, több ezerre becsült számot. (tovább…)

Megismétlik az elnökválasztást Ausztriában

2016. július 1. péntek

Origo

Megismétlik az elnökválasztást Ausztriában

Az osztrák alkotmánybíróság pénteki ítélete szerint a szavazatszámlálás körüli szabálytalanságok miatt meg kell ismételni az osztrák elnökválasztást. Az osztrák államfőválasztás május 22-i második fordulójában szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt 50,35 százalékkal nyert, az Osztrák Szabadságpárt jelöltjével, Norbert Hoferrel szemben, akit a szavazásra jogosultak 49,65 százaléka támogatott. Van der Bellen alig több mint 31 ezer szavazattal előzte meg Hofert.

Születésnapját ünnepelhette az Iszlám Állam az isztambuli merénylettel

2016. június 29. szerda

Faktor

Turkish anti riot police officers block the main enterance of the Ataturk airport in Istanbul June 28, 2016 after two explosions followed by gunfire hit Turkey's biggest airport, killing at least 28 people and injuring 20. All flights at Istanbul's Ataturk international airport were suspended on June 28, 2016 after a suicide attack left at least 10 people dead and 20 others wounded, Turkish television stations reported. / AFP PHOTO / OZAN KOSE

Kedden este három fegyveres támadta meg Isztambulban az Atatürk nemzetközi repteret. A merénylők végül felrobbantották magukat – a legfrissebb információk alapján a támadásban 36-an meghaltak, és legalább 140-en megsérültek.

A merénylők a terminálhoz közeli beléptetőkapunál kezdtek el lövöldözni Kalasnyikovjaikkal, majd mikor a rendőrök tüzet nyitottak rájuk, felrobbantották magukat – írja a BBC.

(tovább…)

Robbanások az isztambuli repülőtéren – 36 halott, 147 sebesült

2016. június 29. szerda

A bombákat öngyilkos merénylők hozták működésbe

Origo

Robbanások az isztambuli repülőtéren

Az Iszlám Állam állhat az isztambuli repülőtéren elkövetett robbantássorozat mögött. Három öngyilkos merénylő Kalasnyikovokkal lövöldözött, majd felrobbantotta magát az Atatürk repülőtér nemzetközi termináljánál. Az egyik robbanásról videó is készült. A világ 11. legforgalmasabb repülőterét lezárták.

A török miniszterelnök hajnali tájékoztatója szerint 36 halálos áldozata és 147 sebesültje van az isztambuli Atatürk repülőtéren elkövetett merényletsorozatnak. A sebesültek közül néhányan súlyos állapotban vannak. Az AP amerikai hírügynökség egy magas rangú török tisztségviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy az áldozatok zöme török, de van köztük külföldi állampolgár is.

(tovább…)