‘Külföld’ kategória archívum

Obama, Clinton és a Bunge

2014. október 30. csütörtök

MNO, MTI

Obama, Clinton és a Bunge

Barack Obama jelenlegi amerikai elnök még mint szenátor tart előadást

A magyar adóhatóság látókörébe került külföldi óriáscégek közül kettőről is kiderült, hogy az Egyesült Államok legmagasabb politikai vezetésével ápol kitűnő kapcsolatokat. Az egyik vállalat alapítójának, akit az amerikai történelem legnagyobb adócsalójaként emlegettek, Bill Clinton hivatali idejének utolsó napján adott kegyelmet.

Barack Obama – az Egyesült Államok jelenlegi elnöke – 2006-ban még szenátorként személyes támogatást nyújtott annak az amerikai központú, étolajat forgalmazó cégnek, amely az elmúlt években a magyar adóhatóság látókörébe került. A Bunge két másik külföldi társaság – a Glencore és a Cargill – mellett része annak a hazai céghálónak, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai feltérképeztek egy jelentős mértékű adócsalási ügyben.

(tovább…)

Bohócok tartják rettegésben Franciaországot

2014. október 27. hétfő

Országszerte bohóckodnak

Origo

Bohócok tartják rettegésben Franciaországot

Bohócnak öltözött fiatalok tartják több mint egy hete rettegésben a járókelőket Franciaország több régiójában: szombat este például 14, pisztollyal, késekkel és baseballütőkkel felszerelt tizenévest vettek őrizetbe a dél-franciaországi Agde városában.

Ijedt szemtanúk egy gimnáziumi parkolóban vették észre a fegyveres bohóccsapatot, akiket azután előállítottak a rendőrök. A fiatalokat vasárnap szabadon engedték.

(tovább…)

Nincs takargatnivaló

2014. október 22. szerda

Tovább bonyolódik az amerikai história

MNO, HírTV, Lánchíd Rádió

Nincs takargatnivaló

A magyar kormánynak és a Fidesz–KDNP-nek semmilyen takargatnivalója nincs – reagált az amerikai kitiltásokra a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő a témával kapcsolatban a Hír TV Magyarország élőben és a Lánchíd rádió vendége volt. (tovább…)

Orbán Viktor: Kutatás-fejlesztésre épülő iparágakba kell egyre inkább befektetni

2014. október 17. péntek

Hirado.hu

Kutatás-fejlesztésre épülő iparágakba kell egyre inkább befektetni

A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Milánóban a közmédiának nyilatkozva.

A kormányfő az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) kétnapos tanácskozásán nyilatkozott, amely 53 állam vezetőinek részvételével pénteken ér véget.
Orbán Viktor tanulságosnak nevezte, hogy az összes hozzászóló egybefüggő területként beszélt Európáról és Ázsiáról, amelynek a gazdaságát meg kellene szervezni. “Ez most az európaiaknak, vagyis nekünk különösen érdekünk, hiszen az ázsiai gazdaság adja a modern világgazdaság felemelkedésének tekintélyes részét és erejét” – mutatott rá. Az összeköttetés megteremtésének eszközeként hivatkozott az infrastruktúra fejlesztésére, a szabadkereskedelmi megállapodásokra és a kölcsönös beruházásokra.
(tovább…)

Emberhez méltatlan halála volt egy rákos görög nőnek

2014. szeptember 26. péntek

HVG

Emberhez méltatlan halála volt egy rákos görög nőnek

Illusztráció

Figyelmetlenségből élve temettek el egy 49 éves rákbeteg nőt Görögországban, de mire észrevették a tévedést, a páciens már valóban meghalt.

A rendőrség szerint a Thesszaloniki melletti Peraia temetőjének egyik dolgozója csütörtök délután röviddel az elföldelés után észlelt segélykérő jelzéseket a föld alól. Rajta kívül két látogató is hallotta a tompa dörömbölést és segélykiáltásokat. (tovább…)

Börtönbe vitték volna, de nyert a félkarún

2014. szeptember 26. péntek

Origo

Börtönbe vitték volna, de nyert a félkarún

Félkarú rabló mentett meg a börtöntől egy befizetetlen bírság miatt körözött német férfit. Civilruhás rendőrök rutinigazoltatás közben találták meg egy bochumi játékbarlangban a 37 éves helyi lakost, akit 71 nap elzárás fenyegetett, mert nem fizetett be egy 710 eurós (221 ezer forint) bírságot.

Amikor a rendőrök közölték a férfival, hogy ha nem fizeti be a bírságot, börtönbe kell vonulnia, a nyerőgép, amelyen játszott, vadul villogni kezdett, és 1000 eurót köpött ki magából.

(tovább…)

Kárpátaljai magyar diákokat fogadtak be Csepelen

2014. szeptember 16. kedd

Csepel.hu

Ukrajnai magyar diákokat fogadtak be Csepelen

A testvércsalád mozgalom keretében több mint egy hetet töltött két ukrajnai magyar fiú Csepelen augusztus végén, akiket egy nyugdíjas házaspár, Hegyes Ferenc és Hegyesné dr. Solymosi Mária látta vendégül.

A testvércsalád mozgalom azt tűzte célul, hogy a Kárpátalján élő és a magyarországi magyarok között minél élőbb, személyes kapcsolat jöjjön létre. Felhívást tettek közzé, hogy a magyar családok ukrajnai magyarokat lássanak vendégül, vagy segítsék őket másképpen lehetőségük szerint. (tovább…)

Rendkívüli állapotot hirdettek Horvátországban is

2014. szeptember 15. hétfő

Hirado.hu

Rendkívüli állapotot hirdettek Horvátországban is

Karlovacban – a négy folyó mentén fekvő városban – rendkívüli állapotot hirdettek, itt az elmúlt éjjel tetőzött az ár. Sisak városban már a hadsereget is bevetették, itt az éjszakától fél mindenki: egyszerre tetőzik majd két folyó, a Kupa és a Száva. Magyarország 200 ezer homokzsákot küldött a térségbe.

A Kupa, a Korana, a Dobra és a Mreznica folyó partján fekvő városban az elmúlt napokban háromszor annyi eső esett mint amennyi szeptemberben szokott. A lezúduló vízmennyiséget már egyik folyó sem tudja elvezetni. Víz alá kerültek Karlovac külvárosában a házak, termőföldek. A térségbe vezényeltek több száz katonát, tűzoltót, hegyimentőket és talpon volt mindenki, aki csak segíteni tudott.

(tovább…)

Schumachert hazaengedték a kórházból

2014. szeptember 10. szerda

Sport Géza

Schumachert hazaengedték a kórházból

Michael Schumacher bő nyolc hónappal síbalesete után elhagyhatta a kórházat – írja a BBC és a Bild Sabine Kehm Schumacher-menedzser közleményére hivatkozva.

A volt hétszeres F1-bajnok 2013 utolsó napjaiban bukott, és ütötte bele a fejét egy sziklába, aminek következtében június 16-ig kómában volt. Akkor vitték át a balesetének közelében lévő grenoble-i kórházból lakhelye, Lausanne mellé egy klinikára. Közel három hónapig ápolták itt, mostantól otthonában folytatódhat lábadozása.

(tovább…)

Perechiány fenyeget az Oktoberfesten

2014. szeptember 3. szerda

Sztrájkkal fenyegetnek a pékek a müncheni fesztivál idejére

Origo

Perechiány fenyeget az OktoberfestenLefagyhat az arcukról a mosoly

Ha a sörön kívül van olyan dolog, amelyről a müncheni Oktoberfest híres, az nyilvánvalóan a perec, amelyet a bajorok úgy hívnak, Brezn.

Enni persze mást is lehet a fesztivál ideje alatt, de nincs, ami jobban felszívná a finom bajor sört, mint a perec.

(tovább…)

Donald Tusk lett az Európai Tanács elnöke

2014. augusztus 31. vasárnap

MNO

Donald Tusk lett az Európai Tanács elnöke

Donald Tusk lengyel kormányfőt választották meg az Európai Tanács elnökének, Federica Mogherini olasz külügyminisztert pedig az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az EU-tagállamok vezetői szombaton Brüsszelben tartott rendkívüli tanácskozásukon – jelentette be Herman Van Rompuy, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács leköszönő elnöke a Twitteren.

Az előzetes várakozásoknak megfelelő döntés meghozatalát követő sajtótájékoztatón Herman Van Rompuy arról beszélt, hogy Tusk az Európai Tanács egyik legtapasztaltabb tagja, hosszú idő után az első kormányfő, akit újraválasztottak Lengyelországban, valamint átvezette hazáját a gazdasági válságon, fenntartva a folyamatos gazdasági növekedést.

(tovább…)

NATO: Orosz katonák vannak Ukrajnában

2014. augusztus 28. csütörtök

Index

Orosz katonák vannak Ukrajnában

A NATO olyan műholdképeket tett közzé, amelyeken Orosz fegyveres erőket lehet látni Ukrajna területén, írja a BBC. A NATO egyik magas rangú tisztje, Niko Tak szerint több mint 1000 orosz katona van Ukrajna területén, a szeparatistákat segítik, illetve harcolnak az oldalukon.

Tak azt mondta a BBC-nek, hogy jelentősen nőtt az orosz hadsereg részvételének mértéke. A NATO kifinomult fegyvereket észlelt, többek között légvédelmi rendszereket, tüzérséget, tankokat és páncélozott csapatszállító járműveket. (tovább…)

Csúnyán viselkedtek a nők, visszafordult a gép

2014. augusztus 28. csütörtök

MNO

Csúnyán viselkedtek a nők, visszafordult a gép

Két vadászgép kíséretében visszafordult a torontói nemzetközi repülőtérre egy kanadai légitársaság Kubába tartó járata, miután a fedélzeten gyanúsan viselkedett két nő, akiket a rendőrség később őrizetbe is vett – közölték csütörtökön a hatóságok.

A peeli regionális rendőrség tájékoztatása szerint a két nő ittas volt, és viselkedésével, illetve beszólásaival megzavarta a rendet, és aggodalmat keltett a többi utasban és a pilótában is.

(tovább…)

Meghalt Richard Attenborough

2014. augusztus 25. hétfő

Origo

richard-attenborough-jurassic-park1

Vasárnap délben elhunyt Lord Richard Attenborough, a Gandhi, A híd túl messze van és a Chaplin Oscar-díjas rendezője. Kilencvenéves volt.

1923. augusztus 29-én született Cambridge-ben. Tizenkét évesen már színpadon szerepelt, a mesterség fortélyait később a Royal Academy of Dramatic Art növendékeként sajátította el. 1941-ben debütált Londonban, Eugene O’Neill Ó, a vadon című darabjában, az első filmszerepét pedig az Őfelsége hadihajójá-ban kapta. (tovább…)

Frei Tamás Orbán mellett

2014. augusztus 22. péntek

Válasz.hu

Frei Tamás Orbán mellett

Az illiberális balhé után máris itt a lábon lövéses nemzetközi cirkusz. Mint emlékezetes: Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában fogalmazta meg kritikáját az Európai Unió Oroszország elleni szankciópolitikájával szemben, s azt mondta: lábon lőttük magunkat. Bővebben: a Putyin megfegyelmezését célzó gazdasági intézkedések sokkal jobban fájnak Európának, mint az oroszoknak.

A kijelentésből határainkon túlmutató kalamajka keveredett, a litván külügyminiszter például azt üzente: “Jobb lábon lőni magunkat, mint hagyni, hogy főbe lőjenek minket.”

(tovább…)