‘Külföld’ kategória archívum

Felmentették a 10 éves fiút megerőszakoló migránst

2016. október 24. hétfő

888

Felmentették a 10 éves fiút megerőszakoló migránst

Döbbenet és értetlenség söpört végig Ausztriában, miután az osztrák legfelsőbb bíróság tegnapi döntése alapján felmentette az egyik vádpont alól azt a migránst, aki tavaly egy uszodában kegyetlenül megerőszakolt egy tízéves kisfiút.

Miután a húszéves iraki “menekült” illegálisan átjutott Ausztriába, az osztrák kormány úgy gondolta, amennyiben elvinnék egy medencés délutánra a bécsi Theresienbad-ba, az felgyorsítaná a migráns integrációját. Csakhogy nem sokkal azután, hogy az iraki Amir nevű migránst magára hagyták a medencében, riadóztatni kellett a medencét felügyelő vízimentőket és biztonságiakat, mivel
“hírtelenszerű szexuális késztetésre” hivatkozva Amir brutálisan megerőszakolt egy tíz éves kisfiút az öltözőben.
(tovább…)

Orbán Viktor: Marad a patthelyzet

2016. október 21. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor: Marad a patthelyzet

Nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés a kvóta kérdésében, közölte a magyar kormányfő. Mint elmondta: Ukrajna ügyében zöld utat kapott a vízummentesség, ez ügyben már az Európai Bizottság térfelén pattog a labda, és nem született döntés az orosz szankciók ügyében sem – tette hozzá. Egy kérdésre válaszolva elmondta: reméli, hogy az amerikai külügyminisztérium rosszallása a Népszabadság kapcsán eljutott a médiatulajdonosokhoz.

Sikerült megakadályozni a kötelező betelepítési kvóták elfogadását, az uniós csúcson nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az Európai Unió állam- illetve kormányfőinek tanácskozása után.  (tovább…)

Így néz ki Párizs a migránsok miatt

2016. október 18. kedd

888

Felvételeken  mutatják be, hogy milyen állapotok uralkodnak Párizs utcáin a migránsok miatt.

Az elmúlt napokban látott napvilágot az a megdöbbentő videó, amin egy francia filmes mutatja be, hogy mit hagytak maguk után a migránsok Párizsban. Az utcák tele voltak szeméttel, matracokkal és ruhákkal.
Az a Párizs, amit ismertél, vagy amire emlékszel a reklámokból, már nem létezik.
(tovább…)

Geert Wilders: a magyarok tisztában vannak az identitásukkal

2016. október 15. szombat

MTI, Magyar Idők, Demokrata.hu, 888.hu, Csepel.info

Volker Beck liberális politikus viszont arra szólította fel a németeket, hogy tanuljanak meg arabul

wilders_geert

Magyarország követendő példa kéne hogy legyen Európában, hiszen a magyarok tisztában vannak az identitásukkal – erről Geert Wilders, a holland Szabadságpárt bevándorlóellenes nézeteiről ismert vezére beszélt a Magyar Időknek adott, pénteken megjelent interjújában. Szerinte a nyugat-európai államok szinte megfeledkeztek nemzeti identitásukról, és csak magukat áltatják, amikor a kultúrák egyenlőségéről beszélnek.

A politikus a kvótanépszavazás eredményét nagyszerűnek nevezte, mondván “itt egy újabb bizonyíték, hogy az európaiak nem akarják, hogy Brüsszel ráerőszakoljon valamit a nemzetállamokra”. Szerinte Magyarország nagyon bátran cselekedett, és ellenállt a nyomásnak. A demokrácia és a nemzeti identitás kéz a kézben jár a nemzetállamisággal, amit az Európai Unió szép lassan térdre kényszerít – vélte, hozzátéve, a magyarok tudják hogy kicsodák, jól ismerik a történelmüket és a vallásukat, amit a legtöbb európai állam nem mondhat el magáról. (tovább…)

Betonfalat épít Törökország a török-szír határon

2016. szeptember 29. csütörtök

Index

900 kilométer hosszú betonfalat épít Törökország

Törökország betonfalat emel a Szíriával közös 900 kilométer hosszú határszakaszára, írta szerdán a Habertürk török hírportál az MTI szerint. A beszámoló szerint az építményt 3 méter magas, 2 méter széles, egyenként 7 tonna tömegű, mozgatható tömbökből állítják fel, a tetején pengés drót húzódik végig, a hosszát pedig csak a kínai nagy fal, illetve az Egyesült Államok és Mexikó közötti műszaki határzár múlja felül. A Török Állami Lakásfejlesztési Hivatal (TOKI) elnöke, Mehmet Ergün Turan úgy nyilatkozott: 5 hónap alatt az egész szakaszon elkészülnek.

Emlékeztetett, hogy a délkelet-törökországi Hatay és Sanliurfa tartományban korábban felépített csaknem 200 kilométeres határzár hatékonyan akadályozza meg az illegális határátlépéseket. Elmondta: a hátralévő 700 kilométeren mintegy 500 ember már több mint két hete dolgozik. A fal mögött a járőrök számára utat is építenek. A munkálatok legnehezebb részét az aknamezők jelentik.

(tovább…)

Álhír volt a kitiltási botrány

2016. szeptember 29. csütörtök

888, Magyar Idők

Álhír volt a kitiltási botrány

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint nincsenek konkrét információik és bizonyítékaik az amerikai hatóságoknak a kitiltási ügyben – tudta meg a Magyar Idők.

Mint ismert, Vida Ildikó korábbi NAV-elnök mellett még öt emberről derült ki, hogy korlátozzák a beutazásukat az Egyesült Államokba, és róluk állította az amerikai követség volt ügyvivője, hogy korrupciós ügybe keveredtek. (tovább…)

Videó: a BBC forgatott a londoni no-go zónákról

2016. szeptember 23. péntek

BBC, Mandiner

Szerdán a BBC riportere számon kérte Szijjártó Pétert, miért beszél no-go zónákról, mikor ilyenek Londonban nincsenek. Ehhez képest a BBC négy éve dokumentumfilmet forgatott ezekről.

Számon kérte Szijjártó Pétert szerdán a BBC riportere, miért beszél no-go zónákról, mikor ilyenek Londonban nincsenek. Ehhez képest maga a BBC négy éve dokumentumfilmet forgatott a londoni no-go zónákról – szúrta ki a Spíler blog.

(tovább…)

Merkel elismerte, hogy hibázott

2016. szeptember 20. kedd

Magyar Idők

Egyre népszerűtlenebb Angela Merkel menekültpolitikája

Angela Merkel vállalta tegnap a felelősséget pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) történelmi kudarcáért, a berlini tartományi választásokon elért eddigi leggyengébb eredményéért. A kancellár azt mondta, legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, és bejelentette: ő is azért harcol, hogy ne ismétlődjék meg a menedékkérők beáramlása.

– A magyarázkodás nem elég a választók bizalmának visszaszerzéséhez – kommentálta a helyzetet Horst See­hofer bajor miniszterelnök.
A bevándorlás- és iszlámellenes Alternatíva Németországnak (AfD) már a jövő évi szövetségi parlamenti választásokra készül, miután vasárnap újabb lenyűgöző eredményt ért el. (tovább…)

Hatalmas bukás Németországban: a “menekültek” nem dolgoznak

2016. szeptember 14. szerda

888

Tömegverekedések

Nem menekültek, nem dolgoznak, terroristák vannak köztük, sok a balhé és sokba is kerülnek

A német nagyvállalatok eddig összesen 63 migránst alkalmaztak, pedig több mint egymillióan érkeztek az országba. Merkel kiborult és magyarázatot követel.

A Reuters felmérést végzett 30 német nagyvállalat körében, és azt találta, hogy ők mindössze 63 menekültet foglalkoztatnak. Az egyoldalúságot erősíti, hogy a 63 felvett emberből 50 a Deutsche Postnál talált munkát, főleg levélelosztó munkakörben. (tovább…)

Az USA képezte ki az ISIS hadügyminiszterét

2016. szeptember 8. csütörtök

Soha nem szállított még ilyen sok fegyvert az USA szélsőséges iszlamistáknak

888

Az USA képezte ki az ISIS hadügyminiszterét

Az Iszlám Állam katonai vezetése nemrég nevezte ki a szervezet új hadügyminiszterét, miután elődje bombatámadásban életét vesztette. Csakhogy az új miniszter meglehetősen közeli kapcsolatot ápolt egykor az Egyesült Államok egyes külföldi bevetéseken szolgáló csapataival.

A 41 éves Gulmurod Khalimov újdonsült hadügyminiszter ugyanis tádzsik létére amerikai kiképzést kapott miközben a tádzsikisztáni speciális elhárítóknál dolgozott mesterlövészként. Források szerint háttere annyira transzparens, hogy még az Iszlám Állam katonái is csak “tádzsik” néven említik őt annak ellenére, hogy mostanra már igencsak előkelő rangot visel. (tovább…)

Áldozata véréből szívet festett, majd letérdelt imádkozni

2016. szeptember 7. szerda

888

Az áldozat véréből szívet festett

A 24 éves muszlim férfi eredetileg Szíriába ment volna harcolni az ISIS oldalán, de a franciák elfogták és mentálisan rehabilitálni szerették volna.  

Deradikalizációs procedúrának nevezik a francia hatóságok azt a folyamatot, melynek keretében egy az Iszlám Állammal szimpatizáló, de tettlegességet nem tanúsító gyanúsítottat megpróbálnak mentálisan rehabilitálni. Ezt az eljárást próbálták meg Bilal T. nevű francia muszlimmal szemben is alkalmazni, akinek mindkét barátja már akkor is Szíriában harcolt az Iszlám Állam oldalán. (tovább…)

Három eritreai megerőszakolt egy magyar nőt

2016. szeptember 1. csütörtök

Szabó Szabolcs szerint csak a magyarok erőszakosak

Origo

Eritrean-and-Other-African-Migrants-Crossing-Mediteranean-sea

Még több mint egymillió afrikai migráns szeretne Európába jönni

Három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben – közölte a Thüringer Allgemeine című német lap.

Úgy tűnik az erőszakoskodók nem tudtak Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő és az Együtt álláspontjáról, hogy csak a magyar férfiak követnek el szexuális erőszakot, a migránsok nem. (tovább…)

Még durvább terrorral fenyeget egy dzsihádista

2016. augusztus 29. hétfő

Origo

Még durvább terrorral fenyeget egy dzsihádista

A vezetők meggyilkolása nem akadályozza meg az Iszlám Állam terjeszkedését – mondta a Daily Beast nevű amerikai oldalnak a terrorszervezet egyik katonája. Szerinte a „kalifátusnak” nincsenek határai, addig fognak terjeszkedni, amíg el nem foglalják az egész világot. És „meglepetésekkel” is készülnek.

Az Iszlám Állam jól szervezett és profin működő média- és propagandarészlege segítségével juttatja el üzeneteit híveinek világszerte, de arra ügyelnek, hogy a terrorszervezet katonái közvetlenül ne kerüljenek kapcsolatba nyugati újságírókkal. A Daily Beast újságírójának egy közvetítőn keresztül mégis sikerült feltennie kérdéseit az Iszlám Állam egy Rakkában, a „kalifátus” fővárosában lakó tagjának – a vonakodva, álnevet használva kötélnek álló férfi egyetlen feltétele az volt, hogy válaszait teljes egészében közöljék.

(tovább…)

Szikével vágták végig a fejét a migránsok Szabadkán

2016. augusztus 25. csütörtök

Pesti Srácok

Szikével vágták végig a fejét a migránsok Szabadkán

Szikével vágták meg egy 16 éves fiú fejét és fülét a hét végén a város központjában – írja a Magyar Szó szerb sajtóértesüléskre hivatkozva. A fiatal sértett segíteni akart szállást keresni annak a három migránsnak, akik közül az egyik eddig tisztázatlan indokból rátámadt.

A megtámadott fiatal fiúk egyik barátnőjének elmondása szerint a középiskolások a Raichle Ferenc-parkban beszélgettek este, amikor három migráns odament hozzájuk, és arról érdeklődtek, hol kaphatnának szállást. A társaság egyik tagja – mivel a migránsok nem értették – úgy döntött, elkíséri őket a közeli Patria Szállóhoz. A lány ott maradt a parkban, de elmondása szerint néhány pillanattal később az egyik fiú, véres fejjel tért vissza.
(tovább…)

Pusztító földrengés volt Olaszországban

2016. augusztus 24. szerda

Origo

Pusztító földrengés volt Olaszországban

A 6,2-es erősségű földmozgás Perugia térségében, Norcia város közelében pusztított. Legkevesebb tizennégy halálos áldozata van a katasztrófának, köztük gyerekek. Amatricében épületek dőltek össze, emberek lehetnek a romok alatt. Az első rengést több erős utórengés követte. Cikkünk folyamatosan frissül. 

A hajnali 3 óra 36 perckor észlelt rengést, amelynek epicentruma a közép-olaszországi Perugiától 47 kilométerre délkeletre volt, Rómában is tisztán lehetett érezni. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette.

(tovább…)