‘Külföld’ kategória archívum

Dánia bezárja kapuit a bevándorlók előtt

2015. október 8. csütörtök

Magyar Idők

Dánia bezárja kapuit a bevándorlók előtt

Nagy-Britannia után Dánia is a bevándorlás korlátozása mellett döntött: a Lars Lokke Rasmussen vezette kormány tegnap hozott nyilvánosságra 182 jogszabálytervezetet, amelyek zöme az országba érkező külföldieket érinti.

Inger Stojberg integrációs ügyekért felelős miniszter már augusztusban jelezte, hogy Dánia biztosan fellép az országra nehezedő migrációs nyomással szemben. A tegnap bejelentett módosítások nem csak a jövőben érkező migránsokra vonatkoznak, a már az országban élő külföldiek sem nyugodhatnak meg, hiszen a honosítási törvény módosítása miatt közülük kétezren nem kapnak majd állampolgárságot. A jövőben érkező bevándorlók szintén szigorúbb követelményeknek lesznek kitéve, változik a családegyesítés szabályozása, így azok a külföldiek, akik nehezen integrálódnak a dán társadalomba, korlátozott családegyesítési joggal fognak rendelkezni.

(tovább…)

“Az állatok nem esznek ilyet!” – Tiltakoztak a finnországi migránsok – videóval

2015. október 5. hétfő

A lett fiatalok dalban köszönték meg a felelős magyar kormánypolitikát

Mandiner, Vélemény – Bayer Zsolt

Tiltakoztak a finnországi migránsok

Finnországban 50-60 migráns éhségsztrájkkal tiltakozott az ehetetlen étel és a csapvíz ellen. Úgy érzik, állati sorban tartják őket. A pénzüket akarják. Egy lett jobboldali párt fiataljai ezzel egy időben dalban mondtak hálát a felelős magyar bevándorlási politikáért.

A finn IL-TV Ouluban járt, ahol mintegy 50-60 menedékkérő éhségsztrájkkal tiltakozott a helyi rendőrség előtt az átmeneti tábor ellátási színvonala ellen. A migránsok ugyanazt az ételt kapják, amit a kétszázezres város iskoláinak diákjai, illetve idősotthonainak lakói, azonban sokuk szerint az étel ehetetlen, és inkább pénzt szeretnének, amiből bevásárolhatnak maguknak. A csapvizet sem hajlandók meginni.

(tovább…)

Obama bombázói 19 embert gyilkoltak meg egy kórházban

2015. október 4. vasárnap

Magyar túlélő beszélt az afganisztáni kórház lebombázásáról

Index, Csepel.info

Obama bombázói 19 embert gyilkoltak meg egy kórházban

Barack Obama teljes kivizsgálást ígért azzal az amerikai hadsereg által kivitelezett bombázással kapcsolatban, amely alatt több bombatalálat ért egy Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet által működtetett kórházat is az afganisztáni Kunduzban. 19-en meghaltak, amiből 12-en orvosok, ápolók voltak, heten pedig páciensek, valamint több mint 30-an megsérültek, írja a BBC. Az ENSZ főtitkára megbocsájthatatlannak nevezte az esetet, az amerikai hadsereg szóvivője “járulékos veszteségről” beszélt.

Az Egyesült Államok hadserege a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta több ezer ártatlan embert gyilkolt meg “járulékos veszteségként”, az Egyesült Államok által kirobbantott háborúkban több százezren veszítették életüket, míg tízmilliók veszítették el egzisztenciájukat, otthonaikat, sebesültek, rokkantak meg gyógyíthatatlanul. Felelős természetesen nincs. (tovább…)

Németeket tesznek utcára a menekültek miatt

2015. október 2. péntek

Origo

Németeket tesznek utcára a menekültek miatt

Angela Merkellel készít szelfit egy bevándorló

Már nemcsak a német, de a brit sajtó is attól hangos, hogy immár a második német nőt lakoltatják ki az otthonából csak azért, hogy helyet csináljanak az országba egyre nagyobb számban érkező menekülteknek. Közben Angela Merkel kancellár népszerűsége és az általa vezetett CDU támogatottsága csökken.

Már több mint 200 ezren osztották meg Bettina Halbey bejegyzését a Facebookon, amely arról szól, hogy az 51 éves ápolónő lakását elveszi az önkormányzat, mert az kell a menekülteknek. Az Észak-Rajna-Vesztfáliában lévő Nieheim városa már fel is mondta a bérleti jogot.

(tovább…)

Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

2015. szeptember 30. szerda

mandiner

Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

Az orosz elnök az ENSZ-ben tartott beszédében azt kérdezte az öntelt demokráciaexportőröktől, hogy felfogták-e, mit tettek?

Vlagyimir Putyin hétfői beszédét idézi a Washington Post. A beszéd egy részlete a Mandiner fordításában:

„Emlékszünk a Szovjetunió történelmének bizonyos fejezeteire. Exportra szánt társadalmi kísérletekre, más országokban történő, ideológiai alapú változtatási próbálkozásokra, amik gyakran tragikus következményekkel jártak, és haladás helyett visszalépést hoztak.

(tovább…)

Lezárjuk a horvát határt

2015. szeptember 24. csütörtök

Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet

Origo

Hétvégére lezárjuk a horvát határt

Még a hétvégén vagy legkésőbb a jövő hét elején lezárja Magyarország a horvát határt. A nyilatkozó politikusok szerint “sokkal durvább” helyzetekre kell felkészülni, mint a röszkei átkelő lezárása után.

Ma 16 órakor rendkívüli ülést tartott a Nemzetbiztonsági Kabinet, ahol Orbán Viktor tájékoztatást adott a bajorországi és brüsszeli tárgyalásairól, és napirendre került a magyar-horvát határszakasz védelme is.

(tovább…)

Hét útlevél volt Ahmed H.-nál, amikor lecsaptak rá a terrorelhárítók

2015. szeptember 23. szerda

NOL

jaszir

Elfogásakor hét különböző útlevelet találtak Ahmed H.-nál, s mindben volt schengeni vízum. A röszkei határátkelő elleni támadás egyik irányítója a rendőrség közlése szerint tagja a Tablighi Jamaat iszlám fundamentalista szervezetnek. Elfogása óta a titkosszolgálat vizsgálja a magyarországi migránsmegmozdulások hangadóit. Terrorszervezetek „küldötteit” keresik köztük.

Kedden a Szegedi Járásbíróság letartóztatta Ahmed H. 39 éves szír állampolgárt, akit szombaton fogtak el a terrorelhárítás kommandósai a győri vasútállomáson. Azzal gyanúsítják, hogy ő volt az egyik szervezője és irányítója annak az agresszív bevándorlócsoportnak, amely szeptember 16-án kövekkel, botokkal felfegyverkezve megtámadta a Röszke 2. határátkelőt védő rendőri egységeket. (tovább…)

Migránsok tiltakoztak Svédországban az ellátásuk miatt – videóval!

2015. szeptember 23. szerda

Mandiner, Csepel.info

stvmigr01

Egy svédországi menedékkérő fejtette ki a svéd közszolgálati televíziónak, hogy mik az igényeik (közben a háttérben megható élőképbe rendezték össze a gyerekeket). „Jó életet” szeretnének. Ezért nem fogadják el azokat a körülményeket, ahogy a vidéki svédek élnek.

Nem csak a migránsok érzik úgy, hogy sokszor “megalázó” körülmények közé akarják kényszeríteni őket. Pár nappal ezelőtt a balliberális Origo munkatársai fedezték fel, hogy a Magyarországra érkező több ezer illegális határátlépőt csak olyan buszokkal szállítják, mint amilyenekkel a budapestiek utaznak, miközben a horvátoknál luxusbuszokat is bevetettek. Ezért a balliberális média élesen bírálta a magyar kormányt. (tovább…)

50 kurd lemészárlásában felelős az elgáncsolt fociedző?

2015. szeptember 22. kedd

Ripost.hu

50 kurd lemészárlásában felelős az elgáncsolt fociedző

Döb­be­ne­tes köz­le­ményt tett közzé a kurd De­mok­rata Unió Párt. Ál­lít­ják, hogy a Rösz­kén el­gán­csolt fo­ci­edző, akit nem­rég dísz­ven­dég­ként üd­vö­zölt a Real Mad­rid és Ro­naldo is sze­mé­lye­sen, egy tö­meg­gyil­kos­ság ré­szese.

A szíriai kurd Demokrata Unió Párt  közleménye szerint az al-Kaida szíriai szárnyának tagja volt Osama al Abd al Mohsen, a férfi, akit Röszkénél megpróbált elgáncsolni az N1TV operatőre.  Az egy csapásra híressé vált Mohszen és fia azóta Spanyolországba ért, és többek között a Real Madrid is fogadta őket – a kisfiú Cristiano Ronaldot kísérhette be egy mérkőzésre. (tovább…)

Orbán Viktor: A bevándorlók nemcsak dörömbölnek, hanem ránk törik az ajtót

2015. szeptember 21. hétfő

Több millióan készülnek a már megérkezett százezrek után

Hirado.hu

A bevándorlók nemcsak dörömbölnek

“Lerohannak bennünket” – így kommentálta a tömeges bevándorlást a miniszterelnök hétfőn a parlamentben. Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában Magyarország történelmi és erkölcsi kötelességének nevezte Európa megvédését.

A bevándorlók “már nem csak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót” – jellemezte a bevándorlási helyzetet Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy több százezer, sőt millió bevándorló ostromolja Magyarország és Európa határait. Az utánpótlás pedig bőséges, milliók készülnek útra kelni – hívta fel a figyelmet, példaként említve, hogy csak Irakban és Szíriában több millióan szorulnak humanitárius segélyre. Hozzátette, hogy “az észak-afrikai védvonal” is összeomlott, az arab tavasz káoszt eredményezett, mivel a Nyugat által egyedül üdvözítő államformának tartott képviseleti demokrácia intézményei működésképtelenek ott, ahol nincs erre irányuló akarat. A kormányfő kifogásolta, hogy Európa “nemhogy tárva, nyitva hagyta az ajtókat és ablakokat, még meghívókat is küldözgetett a bevándorlóknak”. (tovább…)

SOROS GYÖRGY A „FEHÉR VILÁG” JÓLÉTÉVEL CSÁBÍT

2015. szeptember 21. hétfő

Magyar Idők

Soros György (Fotó: Europress/AFP)

A magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek.

A W2eu, azaz Welcome to Europe névre hallgató csoport által kiadott füzetben ötletek, térképek, telefonszámok és az Európán keresztülhaladással kapcsolatos tanácsok olvashatók. A kézikönyvet egy felborult csónakból sodorta partra a tenger, ott bukkant rá a Sky News Leszboszon járó riportere. Jonathan Samuels helyszíni beszámolójában azt írta: a görög partokat elérő migránsok mindegyikénél van ilyen könyv. (tovább…)

Hivatalosan is elismerték: a magyarokhoz küldik a menekülteket

2015. szeptember 18. péntek

Origo, Magyar Idők

a magyarokhoz küldik a menekülteket

Egy nap alatt összeomlott a horvát határvédelem, most buszokkal dobják át a migránsokat Magyarországra

A horvát hatóságok elkezdték Magyarország határára szállítani a Szerbia felől érkező migránsokat – közölte a zágrábi belügyminisztérium egy név nélkül nyilatkozó illetékese az AFP francia hírügynökséggel. Az AFP forrása szerint “egyelőre” buszokkal szállítják a migránsokat a magyar határra Pélmonostorról (Beli Monastir) és a horvát–szerb határ menti Tovarnikból.

Szlovénia az Európai Unió és a schengeni rendszer szabályainak megsértésével vádolta meg pénteken Horvátországot, miután Zoran Milanovic horvát miniszterelnök kijelentette, hogy országában a továbbiakban nem tudják regisztrálni és elszállásolni az újonnan érkező menekülteket. Sefic Bostjan szlovén belügyi államtitkár elmondta, Szlovénia jelen pillanatban nem tervezi, hogy a Nyugat-Európába tartó migránsok számára “folyosót” nyit, amelyen keresztül egyszerűen áthaladhatnának az országon keresztül Ausztriába – tudatta az illetékes. (tovább…)

Videó: így karambolozik egy embercsempész

2015. szeptember 15. kedd

Mandiner

embercsempeszkarambol201508

Egy augusztus 18-i felvételen egy furgon utaskapacitásának legalább négy-ötszöröse száll ki a járműből az osztrák autópályán egy karambolt követően.

A Vösendorf közelében készült videót pár napja tették közzé, több milliónyian nézték már meg.

VISSZAUTASÍTJUK A BALOLDAL RÁGALMAIT

2015. szeptember 12. szombat

Fidesz.hu

bild

Egy előre megkomponált baloldali támadásról van szó Magyarország ellen – utalt Németh Szilárd a Spiegel Werner Faymann osztrák kancellárral készített interjújára, a szerb Blic és a Magyar Narancs legutóbbi címlapjaira szombati sajtótájékoztatóján.

A képviselő a Fidesz-KDNP nevében határozottan visszautasította a nemtelen bírálatokat, egyúttal felszólította Ausztria miniszterelnökét és az említett lapokat, hogy kérjenek bocsánatot Magyarországtól és Orbán Viktor kormányfőtől.

(tovább…)

Németország telítődik – megérkeztek a terroristák is

2015. szeptember 11. péntek

Hamarosan megkezdődhet a migránsok visszaküldése

Origo

Hungary Migrants

Németországban élesen bírálta a bajor konzervatív CSU két tekintélyes politikusa Angela Merkel kancellárt a Magyarországról elindult menedékkérők beengedése miatt pénteki lapinterjúkban. A kancellár ismét védelmébe vette a döntést, ugyancsak egy interjúban kiemelte, hogy rendkívül kiélezett humanitárius helyzetben kellett határozni bajban lévő emberek sorsáról.