‘Külföld’ kategória archívum

IMF: Nincs haladék a görögöknek

2015. április 17. péntek

Mandiner

Nincs haladék a görögöknek

Az IMF kormányzótanácsa az utóbbi harminc évben egyszer sem engedélyezett hiteltörlesztési halasztást, így most sem fog, jelentette ki pénteken Washingtonban Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy Görögország esetében ez elképzelhető lenne-e.

Lagarde az IMF és a Világbank hivatalosan pénteken elkezdődött, háromnapos tavaszi közgyűlésén beszélt erről. Kiemelte: a korábban két fejlődő országnak engedélyezett halasztás nem hozott eredményeket, fejlett gazdaság pedig még sohasem kapott halasztást a törlesztésre. Az IMF-vezér szavai szerint minden lehetőség minden ország előtt nyitva áll, ám a cselekvésnek ez az iránya nem lenne ajánlatos a jelenlegi helyzetben. (tovább…)

Felhívás

2015. április 15. szerda

Csepel.hu

onkormanyzatilogo

Kedves Középiskolás Csepeli Diákok!

 

Szeretnétek részt venni 2016-ban a Rijekai Karneválon? Akkor nincs más dolgotok, mint jelentkezni önkormányzatunk pályázatára! (tovább…)

Germanwings: megvan a második fekete doboz

2015. április 3. péntek

Origo

Germanwings: megvan a második fekete doboz

Megtalálták a Germanwings Alpokban lezuhant utasszállító repülőgépének a másik fekete dobozát is – jelentették be a francia hatóságok. Pár napja a a Lufthansa egyik vezetője azt mondta: elképzelhető, hogy a második fekete doboz annyira károsodott, hogy nem küld jeleket, és soha nem kerül elő. Az öngyilkossági teóriát az első fekete dobozból kinyert adatokból állították föl. 

Eközben nyilvánosságra hozták, hogy a Germanwings német légitársaság lezuhant gépének másodpilótája az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófa előtti napokban. Legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett – ezt a düsseldorfi ügyészség közölte, miután megvizsgálta Andreas Lubitz táblagépét.

(tovább…)

„Az csak orosz propaganda” – amerikai szankciós főmegbízott a Mandinernek

2015. március 30. hétfő

Mandiner

Dan Fried

Személyesen ismerte a Moszkvában meggyilkolt Borisz Nyemcovot, s elismeri azt is, hogy dolgoztak vele. Az Egyesült Államok szankciós politikájának fő felelőse exkluzív interjút adott a Mandinernek. A nagyköveti rangban szolgáló Dan Fried állítja: egyáltalán nem igaz, hogy míg az EU és Oroszország között csökkent a kereskedelem, Amerika gazdasága jól jár a szankciókkal.

Az erről szóló, a magyar külügyminiszter által is hangoztatott értesüléseket Fried az „orosz propaganda” hatásának tulajdonítja. „Netán azt szeretnék, hogy a kárpátaljai magyarok a rossz oldalra kerüljenek, ha Oroszország új vasfüggönyt borít Európára?” – teszi fel a kérdést Fried. (tovább…)

Szembetegsége és depressziója volt a másodpilótának

2015. március 29. vasárnap

MHO

Szembetegsége és depressziója volt a másodpilótának

Súlyos depresszióban és szembetegségben szenvdehetett Andreas Lubitz. A Germanwings lezuhant gépének másodpilótája kezelés alatt állt, amelyről munkaadói nem tudtak, környezete azonban igen.

A Bild am Sonntag című lap szerint Andreas Lubitz  – aki a francia hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban – látászavarokkal küszködött és attól félt, hogy elveszíti látását. A retinaleválás nevű betegséggel kezelték. Az egyelőre nem ismert, hogy a gond szervi vagy pszichoszomatikus természetű volt-e. Az viszont valószínű, hogy miatta elveszítette volna pilótaengedélyét a következő foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, amely júniusban lett volna esedékes – írta a Bild am Sonntag.

(tovább…)

Az egész világ imádja a „mi” pulinkat- Megmosolyogtató reklám készült vele!

2015. március 27. péntek

YouTube, Eztnézd.net

A Dr. Pepper egy világhírű üdítőital márka. Kibuggyant a marketingeseik agyából, mi lenne, ha egy puli szerepelne legújabb reklámjukban. Nagyon jól tették, hogy a magyar kutyafajta lett a sztár, mert az egész világ oda-vissza van a legújabb kisfilmtől, ahol övé a főszerep. „Mop Dog-nak” hívják, azaz „felmosórongy kutyának” szeretett kedvencünket. Szegényke kóborol gazdátlanul az utcákon, majd egy Dr.Pepper alkalmazott találja meg, aki úgy dönt, elviszi egy menhelyre… De nem ez a vége a rövidke, ám megmosolyogtató történetnek.. Nézd meg, mi is az!

eztnezd.net

Döbbenet: szándékosan vezette a hegynek a repülőgépet

2015. március 26. csütörtök

Origo

szándékosan vezette a hegynek

Szándékos emberölés miatt emelnek majd vádat a Germanwings másodpilótája ellen, aki készakarva okozta az utasszállító tragédiáját – jelentette be az illetékes marseille-i ügyész. Mint kiderült, a korábbi értesülésekkel ellentétben a kapitány volt az, aki elhagyta a fülkét, és képtelen volt oda visszatérni.

Lubitz Montabaurban élt, ismerősei szerint nem mutatta depresszió jeleit. Büszke és boldog volt, amikor állást kapott a Germanwingsnél. „Meglehetősen nyugodt”, de barátságos fiatalembernek jellemezték. (tovább…)

Katasztrófa: nem tudtak bemenni a pilótafülkébe

2015. március 26. csütörtök

Origo

repulogepkatasztrofa2015

Az Alpokban lezuhant német utasszállító egyik pilótája a baleset előtt elhagyta a pilótafülkét, és nem tudott visszatérni, mielőtt a gép a hegyoldalnak csapódott. A The New York Times értesülését a Lufthansa nem tudta megerősíteni.

A nyomozásban részt vevő katonai illetékes közölte a lappal, hogy a Barcelonából Düsseldorfba tartó járat útjának legelején a pilóták „nagyon udvarias, nagyon fesztelen” beszélgetést folytattak egymással, majd a hangfelvétel arról tanúskodik, hogy egyikük kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszatérni. (tovább…)

Háromnapos gyász Németországban

2015. március 25. szerda

Hirado.hu

Háromnapos gyász Németországban

A törvényhozás alsóháza, a Bundestag szerdai ülésén is megemlékeznek az áldozatokról. A Bundestag tagjait “mélyen megrázta” a Germanwings légitársaság barcelonai-düsseldorfi járatának katasztrófája, amely “a német repülés történetének egyik legnagyobb szerencsétlensége” – közölte Norbert Lammert, a Bundestag elnöke. A parlamenti képviselők “együtt gyászolnak az áldozatok hozzátartozóival és barátaival” – tette hozzá.

A Germanwings-járat fedélzetén 150 ember – köztük 67 német állampolgár – tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt lezuhant Franciaország déli részén az Alpok felett.

(tovább…)

Izrael Obama után kémkedhetett

2015. március 25. szerda

Index

Izrael Obama után kémkedhetett

Még soha nem süllyedtek ilyen mélyre az amerikai-izraeli kapcsolatok. Sőt, talán már nincs is igazán értelme nemzetközi kapcsolatokról beszélni, mivel a két ország pártjai úgy ütik egymást, mintha Izrael volna az USA 51. tagállama, ahol a hévégén a republikánusok egyik üdvöskéje elverte a demokratákat.

A Bush-féle külpolitikai prioritásokat puhító Barack Obama viszonya hagyományosan hűvös volt Benjamin Netanjahu kormányával, de ez a hűvös viszony 2015 tavaszára nyílt ellenségeskedésbe fordult át.

(tovább…)

Boggie: Ez a vita nem az én háborúm

2015. március 24. kedd

Origo

Csemer Boglárka Boggie

A napokban Izrael állam budapesti nagykövete kifogással élt Csemer Boglárka „Boggie” Wars for Nothing című dalával kapcsolatban. Ilan Mor felszólította az MTVA-t, hogy a Magyarországot az Eurovíziós Dlafesztiválon képviselő dal háttérvetítéséből vegye ki a “2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek” – mondatot.

Az énekesnő nem szeretett volna nyilatkozni a kérésről, mert szerinte a kialakult vita nem az ő háborúja, most mégis úgy döntött: elmondja, mit gondol róla. A háttérvetítést megváltoztatták, ennek okairól is beszélt.

Soros pénzelhette Nyemcovot

2015. március 23. hétfő

Mno

Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét

Borisz Nyemcov meggyilkolásának az lehetett az indítéka, hogy az ellenzéki orosz politikus segített összeállítani az amerikaiaknak a szankciókkal sújtandó oroszok listáját – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.

A lap titkosszolgálati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Borisz Nyemcov a Krím Oroszországhoz csatolása után közreműködött a Washington által beutazási tilalommal és számlabefagyasztással sújtott vezető orosz politikusok és üzletemberek listájának összeállításában.

(tovább…)

Izraelnek nem tetszik a magyar eurovíziós dal

2015. március 20. péntek

Origo, Csepel.info

A Dal 2015: Boggie megy Bécsbe!

Csemer Boglárkának személyesen magyarázná el Ilan Mor nagykövet, hogy mit is kifogásol a győztes dalban. 

Izrael budapesti nagykövete nem szeretné, ha Csemer Boglárka dala változatlan formában és tartalommal jelenne meg az eurovíziós dalfesztivál bécsi döntőjében – derül ki a www.ynetnews.com cikkéből. Csemer Boglárka Csepelen, a Fasang Árpád Zeneiskolában tanult.
(tovább…)

Alighanem késésrekordot döntött ez a belga busz

2015. március 11. szerda

MNO

Alighanem késésrekordot döntött ez a belga busz

Illusztráció

Rossz célpontot adott meg a navigációs rendszernek egy belga buszsofőr, ezért 1200 kilométeres kerülővel, egynapos késéssel szállította utasait Franciaországban.

A Studio Brussels belga rádió szervezésében több busznyi fiatal indult síelni buszokkal a franciaországi La Plagne-ba. Az egyik csoporttal azonban az alpesi síparadicsom helyett a 700 kilométerrel arrébb, az ország déli részén, Spanyolországhoz közel, a Pireneusok lábánál fekvő, azonos nevű, mindössze 91 lakosú falucska irányába indult a sofőr.

(tovább…)

Terroristákkal fenyegetik Európát a görögök

2015. március 10. kedd

Mno

Panosz Kammenosz

Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter közölte: ha befagyasztják Görögország pénzügyi támogatását, az ország megnyitja határait a menekültek előtt, akiket – köztük valószínűleg az Iszlám Állam néhány harcosát – kivétel nélkül ellátnak olyan EU-s okmányokkal, amelyekkel akadály nélkül indulhat meg a milliós embertömeg Berlin felé – írta meg a The Telegraph.

Görögország védelmi minisztere azzal fenyegetőzött, hogy Athén megnyitja az utat a „gazdasági menekültek millióinak hulláma” és dzsihadisták előtt, ha az eurózóna nem vonja vissza a görögökkel szemben bevezetett takarékossági követeléseit – számolt be róla a portál. (tovább…)