‘Külföld’ kategória archívum

Sebastian Kurz lehet Ausztria új kancellárja

2017. október 16. hétfő

A bevándorlás korlátozására voksoltak az osztrákok – egyértelműen ez derül ki a tegnap megrendezett osztrák parlamenti választások eredményéből.

A tömeges migráció megállításának és az európai uniós külső határok megvédésének ígéretével kampányoló Sebastian Kurz vezette jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) a szavazatok 31,6 százalékának megszerzésével az első helyen végzett, amire tizenöt éve nem volt példa.

(tovább…)

Borzasztó videó került ki az internetre a Las Vegas-i vérengzésről

2017. október 2. hétfő

Magyar Idők, Youtube

Nem sokkal ezelőtt került ki a Youtube-ra egy videó, amelyen az első lövésektől kezdve látható, mi történt Las Vegasban. Mint ismert, több mint ötven embert is megölhetett egy fegyveres vasárnap éjjel Jason Aldean énekes koncertjének vége felé.

Először arról érkezett jelentés, hogy valaki emberekre lő a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó közelében, és riasztották a rendőrséget a helyszínre, majd hogy több embert lőtt sebbel kórházba szállítottak. (tovább…)

Német választás: CDU- és szocdem veszteségek, az AfD a harmadik erő

2017. szeptember 25. hétfő

Origo

A baloldal bukta jobban a “migránssimogatást”, de Merkel pártja is sokat veszített

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti választáson. Ezzel elérte stratégiai célját a jobbközép pártszövetség – mondta Angela Merkel kancellár az urnazárás utáni első nyilatkozatában. A szociáldemokraták vezetője, Martin Schulz elismerte a vereségét. A baloldal történelmi mélypontra került Németországban.

A szavazatok 33 százalékát szerezte megaz Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség – ismertette hétfőn hajnalban az összes szavazat megszámlálása utáni eredményt a dpa német hírügynökség.

(tovább…)

Bezzeg az Orbán-kormány – így példálóznak az USA-ban

2017. szeptember 18. hétfő

Napi.hu

Bejárta az Egyesült Államok médiáját Cal Thomas publicista cikke, amelyben a magyarországi adócsökkentést és migrációs politikát ajánlja az amerikai törvényhozók figyelmébe. Szerinte mindkettő példa értékű.

Ahogy az amerikai kongresszus képviselői és szenátorai visszatérnek meg nem érdemelt vakációjukról (ez nem elszólás, hanem a cikkíró véleménye – a szerk.), két kihívással kerülnek azon nyomban szembe – kezdi cikkét Cal Thomas amerikai publicista. (tovább…)

USA: Petícióban kérik a Fehér Házat Soros terroristává nyilvánítására

2017. szeptember 5. kedd

Mandiner

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

A Fehér Ház We The People honlapján benyújtott petícióval terroristává nyilvánítanák az Egyesült Államokat destabilizálni próbáló Soros Györgyöt. A petíciót már több mint 133 ezren aláírták.

Meghaladta a százezret azon petíció aláíróinak a száma, amelyben arra kérik a Fehér Házat, hogy nyilvánítsa terroristává Soros Györgyöt – adta hírül több amerikai portál is. A petíció még augusztus 20-án került fel a Fehér Ház We the People (Mi, a nép) című petíciós honlapjára, ahol egy hónapon belül 100 ezer aláírásnak kell összegyűlnie ahhoz, hogy az elnöki hivatal válaszoljon egy-egy állampolgári kezdeményezésre. A Soros Györggyel kapcsolatos petíció aláíróinak száma hétfőre már meghaladta a 133 ezret.

(tovább…)

Észak-Korea kilőtt egy rakétát Japán felé

2017. augusztus 29. kedd

Origo

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel kedden reggel, amely átrepült Japán északkeleti része felett, és a Csendes-óceánba csapódott – közölte a dél-koreai hadsereg. A hírt megerősítette a japán kormány is.

A tokiói vezetés működésbe hozta riasztórendszerét, és figyelmeztette a térség prefektúráit a veszélyre, a lakosságot felszólították, hogy húzódjanak biztonságos helyre.

(tovább…)

A velencei polgármester elrendelte, hogy mindenkit lőjenek le, aki “Allahu akbar”-t kiált

2017. augusztus 25. péntek

Pesti Srácok

Velence polgármestere elrendelte, hogy a rendőrök ne kockáztassanak meg több terrorcselekményt, egészen egyszerűen lőjék le azokat az embereket, akik “Allahu Akbar” -t kiáltanak.

A The Sun beszámolója szerint a rendőrök már megkapták a tűzparancsot, így ezután, ha valaki a Szent Márk téren Allah éltetését kiabálja, az életével játszik, mesterlövészek fogják ártalmatlanná tenni. Luigi Brugnaro kezdeményezését lapinformációk szerint örömmel fogadták a turistaparadicsomnak számító olaszországi városban. (tovább…)

Újabb támadásokkal fenyegeti Spanyolországot az Iszlám Állam

2017. augusztus 24. csütörtök

Origo

Hasonló vérengzésekre szólította fel az Iszlám Állam a spanyolországi “menekülteket”

További támadásokkal fenyegette meg Spanyolországot csütörtökön nyilvánosságra hozott videójában a barcelonai és cambrilsi merényleteket magára vállaló Iszlám Állam.

Az El País című spanyol napilap írt erről. A videofelvételt is közzétették, amin a terrorszervezet két tagja szólal meg, méghozzá spanyolul, ami eddig nem fordult elő.

(tovább…)

“A zsidó közösség sorsa megpecsételődött”

2017. augusztus 22. kedd

Európa elveszett a hódító iszlám miatt – állítja a spanyol rabbi

Vélemény – Meir Bar-Hen

Meir Bar-Hen katalóniai főrabbi a csütörtöki gyilkos terrorista támadást követően kijelentette, hogy a radikális iszlám térhódítása és a hatóságok tétova fellépése következtében a zsidó közösség sorsa a spanyolországi tartományban megpecsételődött.

Ahol csak megjelentek az illegális migránsok, a terrorakciók árnyékában tömegessé váltak a zsidó lakosság elleni támadások. Franciaországból ezrével menekülnek a zsidók, de sok más ország mellett Németországban is egyre durvább mértéket ölt az antiszemitizmus. Magyarország ma még a béke szigete, de a balliberális pártok itt is támogatnák az illegális migránsok tömeges és kötelező betelepítését. Az alábbiakban a Szombat cikkét közöljük a spanyol főrabbi véleményével. (tovább…)

Egy nyolcnapos szakadár állam – A Baranya-bajai Szerb-Magyar Köztársaság

2017. augusztus 15. kedd

“Linder Béla (…) Belgrádban telepedett le. A későbbi Jugoszlávia nem felejtette el a neki tett szolgálatot: halála után, 1962-ben díszsírhelyet kapott a délszláv kommunista vezetéstől”

Csarnai Márk, Újkor.hu

A győztes államok területi igényei Közép-Európában és a Balkánon (Wikipedia)

1918 novemberében a szerb csapatok megkezdték Magyarország déli részének megszállását. A trianoni békeszerződésben a Szerb-Horvát-Szlovén Királyságnak ítélt területeken túl Baranyát és Baja térségét is egészen 1921-ig ellenőrzésük alatt tartották, ahol 1921. augusztus 14-én a Károlyi-kormány és a tanácsköztársaság prominensei, valamint a helyi szocialisták kikiáltották a Baranya-bajai Szerb–Magyar Köztársaságot. A Horthy-rendszerrel szemben délszláv védelem alá helyezkedő államalakulat mindössze nyolc napig létezett, ugyanis a megszálló csapatok kivonulásával a köztársaság összeomlott. – Bejegyzésünkben Csarnai Márk csepeli történész írását közöljük. 

Az első világháborús vereséget követően a francia antant csapatok által támogatott szerb erők északi irányban nyomultak előre, hogy érvényesítsék Magyarországgal szemben fennálló területi követeléseiket. A történelmi Magyarország feldarabolásánál az újonnan létrejött Szerb-Horvát-Szlovén Királyság legalább olyan mérvű területi igényekkel lépett fel, mint a románok és a csehek. A délszláv kormány – a Trianonban később elcsatolt országrészeken túl – további területek megszerzésére törekedett, így Baranyát is elfoglalták, a Duna-Tisza-közén pedig egész Bajáig nyomultak. (tovább…)