‘Külföld’ kategória archívum

A George Floyd-ügy csak ürügy az amerikai társadalom megosztására

2020. június 22. hétfő

Vélemény – Melissa O’Sullivan

George Floyd halálát ürügyként használják fel azok, akik az amerikai társadalmat faji törésvonalak mentén akarják megosztani – szögezte le Melissa O’Sullivan amerikai elemző vasárnap, a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjú során.

Sullivan emlékeztetett arra, hogy a Floyd halála nyomán kirobbant, halálos áldozatokat is követelő zavargásokra demokrata irányítás alatt álló városokban került sor, és a városokban a polgármester hatáskörébe tartozik a rendőrfőnök kinevezése is. Úgy fogalmazott, hogy „amennyiben létezik a rasszizmus, akkor ezt általában a republikánusok ellen fordítják, elsősorban Donald Trump elnök ellen”, akivel kapcsolatban a CNN hírtelevízió egyebek közt azt állította, hogy nem tiszteli az emberéletet.

(tovább…)

Trump szerint Soros áll a gyújtogatások és fosztogatások mögött

2020. június 3. szerda

Origo

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

Donald Trump, amerikai elnök megosztotta a Fox News tegnapi adását, amelyben Soros György szerepéről beszélgettek a napokban kirobbant, erőszakos megmozdulások kapcsán. Ezzel az amerikai elnök arra utalt, hogy a milliárdos spekuláns állhat a háttérben. Az Origo ennek kapcsán összeszedte, milyen kapcsolódási pontok vannak Soros és a tüntetéssorozat radikális baloldali főszereplői között.

Napok óta tartanak a zavargásokba torkolló radikális baloldali tömegmegmozdulások George Floyd halála miatt az Egyesült Államokban. Mindennapossá váltak a rablások, a fosztogatások és a gyújtogatások az ország területének jelentős részén.   (tovább…)

Trump: Az ANTIFA mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva

2020. június 1. hétfő

Hamburg, Portland, Chile, majd fél Amerika szétverése után lépett az elnök.

Donald Trump jeletette be Twitteren, hogy az Antifasiszta Mozgalom mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva az Amerikai Egyesült Államokban.

(tovább…)

Svédországban a legmagasabb a halálozási ráta a világon

2020. május 21. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

Egymillió főre vetítve többen halnak meg a vírus miatt Svédországban, mint bárhol máshol. A magyar ellenzék mintaországában az idősebb fertőzöttekről gyakorlatilag lemondanak, hagyják őket megfulladni.

A The Telegraph közlése szerint egészen pontosan 6,08 haláleset jut egy millió lakosra, amivel megelőzték az Egyesült Királyságot, Olaszországot és Belgiumot is. A kialakult helyzet tovább csökkenti a bizalmat a szigorú lezárások elkerülésére irányuló laza svéd szabályozás iránt.

(tovább…)

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

2020. május 6. szerda

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke munkamegbeszélést folytatott szerda délután. A telefonbeszélgetés során szóba került a határvédelem fontossága, a koronavírus elleni védekezés, valamint a járvány világgazdasági következményeinek kezelése – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Közlése szerint Orbán Viktor és Donald Trump örömmel állapította meg, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatai továbbra is kiválóak.

(tovább…)

Egy éve égett le a Notre-Dame

2020. április 15. szerda

Harangozással emlékeznek meg szerda este a párizsi Notre-Dame-ban a székesegyházban pusztító egy évvel ezelőtti tűzvészről. Ez lesz az egyetlen esemény a tragédia egyéves évfordulóján a katedrálisban, amelynek helyreállítási munkálatait a koronavírus-járvány miatt egy hónappal ezelőtt felfüggesztették.

Jean-Louis Georgelin, a székesegyház újjáépítéséért felelős kormánybiztos úgy döntött, hogy este 8 órakor, amikor a franciák tapssal köszönik meg az egészségügyi dolgozók áldozatos helytállását, fog megkondulni a déli torony nagyharangja – közölte a templom kommunikációs igazgatósága.

(tovább…)

„Lassan pékséget nyithatnak az emberek, annyi lisztet vesznek” – húsz ország lakóit kérdezték a vírusról

2020. március 18. szerda

Mandiner

Fogy a vécépapír, az olaszok meg fognak hízni a sok pizzától, Kaliforniában nyugi van, a csehek házi maszkot készítenek. Uruguaytól Lettországig húsz nemzet gyermekeit kérdezte a Mandiner a koronavírus-helyzetről és az országuk állapotáról. Jelentésük első része!

Világkörkép a Mandineren a koronavírusról, szubjektív, egyéni nézőpontokon keresztül: milyen a helyzet az adott országban? Van tészta és WC-papír a boltokban? Pánikba estek az emberek? Mit vársz a kormánytól és a közeljövőtől? Ezeket kérdeztük 20 ország lakosaitól, erasmusos diákokat és nemzetközi ismerősöket kérdezve a koronavírus-helyzetről. (tovább…)

Meghalt az orvos, aki felfigyelt a koronavírusra

2020. február 6. csütörtök

Index

Kép megtekintése a Twitteren

MEGHALT AZ A KÍNAI ORVOS, AKI RIADÓZTATNI AKARTA KOLLÉGÁIT A KORONAVÍRUS KITÖRÉSE MIATT, ÉS MAGA IS MEGFERTŐZŐDÖTT A VÍRUSSAL.

– írta a kínai angol nyelvű bulvárlap, a Global Times twitter-oldalán.

(tovább…)

Egy hete szabadon engedett muszlim terrorista követett el késes támadást Londonban

2020. február 3. hétfő

Index

Egy terrorellenes művelet közben rendőrök lőttek agyon egy embert, aki vasárnap délután több embert megsebesített a dél-londoni Streatham városrész egyik forgalmas utcáján, írja a BBC. A Scotland Yard közlése szerint terrorizmushoz köthető támadás történt, a körülményeket még vizsgálják.

Az incidens fényes nappal történt: a környéken tartózkodók elmondása szerint délután két óra előtt három lövés dördült a forgalmas bevásárlóutcában. A mentősök közlése alapján a támadásnak három áldozata van, mindannyiukat kórházba szállították, az egyikük állapota életveszélyes. Az elkövető a helyszínen meghalt. (tovább…)

A tengerre telepített úszó akadályokkal védené magát Görögország

2020. január 30. csütörtök

Inforadio

Az athéni kormány úszó műanyag akadályokat telepítene a görög szigetek köré, hogy visszatartsa az átkeléstől a migránsokat – mondta el Níkosz Panagiotopulosz görög védelmi miniszter csütörtökön a Skai tévécsatornának.

A tárcavezető jelezte: egyelőre kísérleti jelleggel telepítik a tengeri kerítést egy-egy helyre, hogy kiderítsék, mennyire hatékony. Ennek érdekében előző nap pályázatot írtak ki a védelmi minisztérium honlapján.

(tovább…)