‘Sport’ kategória archívum

Gyász: csepeli pá­lyán halt meg a ma­gyar ké­zi­lab­dázó

2017. március 20. hétfő

Ripost, Csepel.info

csepeli-pa%c2%adlyan-halt-meg

Nem si­ke­rült új­ra­élesz­teni az idő­ké­rés­nél össze­esett ka­pust a Bu­da­pest-baj­nok­ság va­sár­napi mér­kő­zé­sén. A Csepel.info úgy tudja, hogy az eset az ÁMK sportcsarnokában történt: hiába volt ott az orvos, nem tudták megmenteni a sportolót.

Dian László György a mérkőzés 59. percében, egy időkérésnél bukott előre a kispadról a Híd Unió Varánuszok – Külker SC összecsapáson. (tovább…)

Pozitív mérleggel zárt a Csepel FC utánpótlása fordulót

2017. március 18. szombat

Csepel FC, Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: CsepelFc.hu

A Csepel FC utánpótlás csapatai (a lányok kivételével) újabb fordulón estek túl a tavaszi szezonban, ahol a legjobban a nagyobbaknak sikerült a hétvége: az U17 és U19 magabiztosan nyert Taksonyban, az U15 is revánsot vett a Pénzügyőrön, a többiek sajnos nem jártak ekkora szerencsével.

Az alábbiakban a Csepel FC beszámolóját olvashatják: (tovább…)

Brugge Boat Race – magyar hajóval

2017. március 16. csütörtök

http://korosiprogram.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

evezésevezésevezésevezésevezésevezés

A 23. alkalommal megrendezett Brugge-i evezős versenyen idén először magyar hajó is indult. A nyolcas egy többéves baráti társaságból tevődött össze. A Csepel Evezős Klub zászlaja alatt minden évben neveznek valamilyen külföldi versenyre, és általában lány szurkolócsapatuk is követi őket utazásaikon.

A versenyen többnyire belga csapatok indultak, de Európa különböző pontjairól is érkeztek sportolók. Az egész napos versenysorozat nagyon jó hangulatban telt a helyi evezős klub főhadiszállásán. Este az eredményhirdetés után büszkén távozhattak a magyar fiúk, mert 5000 méteren 17.11.00 menetidővel kis híján elérték a harmadik helyezést. Szép volt, fiúk! Evezzetek tovább!

Forrás: http://korosiprogram.hu

Csepel DSE: siker a IX. Kiss Bálint Kupán

2017. március 14. kedd

Csepel DSE


2017. Március 10-12. között U12 (2004-2005) fiú csapatunk részt vett a IX. Kiss Bálint Utánpótlás Kupán. Sportolóink a három nap alatt öt mérkőzést játszottak és pontveszteség nélkül, magabiztosan nyerték meg a IX. Kiss Bálint Kupát és hódították el a győztesnek járó serleget!

Külön öröm számunkra, hogy Dunaújváros után, Szentesen is a mi sportolóink állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, ill. ismét Váczi Dominik lett a legeredményesebb játékos a korosztályában! Reméljük, hogy ezek a sikerek igazolják sportolóinknak és szüleiknek egyaránt, hogy a befektetett munka megtérül, érdemes a szürke hétköznapokon komolyan dolgozni, részt venni a foglalkozásokon!

A kupagyőztes csapat: Bertalan Márton, Egri Sándor, Elszászer Zalán, Fehérvári Máté, Lévay Levente, Márkus Balázs, Mikes Dániel, Papp Levente, Schmidka Dominik, Simon Marcell, Stiller Botond, Tisóczki Dánte, Váczi Dominik, Veszprémi Balázs Edző: Wohner István Hajrá Csepel! Budapest, 2017. március 12. Üdvözlettel: Csepel DSE

Taroltak a csepeli diák atléták

2017. március 13. hétfő

Csepel.hu

csepeldac

Több kiváló csepeli diák sportoló ért el kimagasló eredményt a hétvégi versenyeken. A Csepeli Diák Atlétikai Club versenyzője, a 15 esztendős Horváth Karolina korcsoportjában, a serdülők között megnyerte az Országos Mezeifutó Bajnokságot, amelyet Kecskeméten rendeztek meg március 11-én. A szintén a klub versenyzője, a 12 éves Babinyecz Anna pedig a hagyományos dortmundi gyermekversenyen diadalmaskodott 800 méteres síkfutásban hihetetlenül jó idővel, de győzött gátfutásban is.   

Horváth Karolina korosztályának legjobb mezei futója, a mostani győzelmével már a sokadik országos bajnoki címét szerezte meg. Tavaly ő volt a Csepeli Diák Atlétikai Club legeredményesebb versenyzője. Edzője Jakab Ágnes testnevelő tanárnő, korábbi maratoni futó. (tovább…)

Futsal: sikerrel indítottuk a rájátszást

2017. március 7. kedd

Csepel.infó, Mr. Gabee

foci

A Pizza King Csep- Gól FC lejátszotta első bajnoki találkozóját az NB II Nyugati csoportjának rájátszásában, ahol a 5STARS SE vendégei voltak Szabó Zoltán tanítványai. A gólgazdag összecsapáson csapatunk 6:5 arányú sikert aratott.

A mérkőzésnek otthont adó Törökbálinti Arénában március 3-án 21 órakor indult útjára a labda és már a 2. percben ott táncolt Székely Csaba kapus hálójában Kajdy Zekő találatának köszönhetően (1:0) A mieink a Székely – Rácz, Révész, Viza, Nagy T. összeállításban kezdték a találkozót, a kispadról beszállva pedig Vági, Gémes, András, valamint Szabó N. segítette a csepeli csapatot. (tovább…)

Megjött a tavasz – március 5-ig lehet korcsolyázni

2017. március 3. péntek

Csepel.hu

jegpalya_54

Március 5-ig élvezhetik a kikapcsolódni vágyók a felhőtlen korcsolyázás örömeit a nagy sikerű csepeli jégpályán. A tervek szerint a hónap végéig lett volna nyitva a pálya, ám a hirtelen érkezett meleg nem kedvez a jég hidegen tartására, és előrébb hozta a szezon végét.

A csepeli jégpályát tavaly november 30-án nyitották meg a Csepeli Szurkolói Aréna mellett. A felülete 25×30 méteres – nagyobb, mint a korábbi esztendőkben volt. A hideg téli hónapokban újdonságként és külön látványosságként szolgált az esténként fényárban tündöklő százötven méter hosszú jégfolyosó. (tovább…)

Futsal: izzadságszagú győzelemmel rájátszásban a Csepel

2017. március 1. szerda

Futsal, Csepel.info, MR.Gabee

Teljesítette célkitűzését a Pizza King Csepel Futsal csapata, miután, az NB II Nyugati csoport alapszakaszának utolsó bajnoki mérkőzésén a Törökbálint elleni győzelmével kiharcolta a rájátszásban való részvételt.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják: (tovább…)

Németh Szilárd: A sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében

2017. február 28. kedd

Németh Szilárd: A sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében

„Egy szőnyegen – egy nyelven – Együtt a magyar birkózásért!” Ez a szlogenje annak az együttműködésnek, amit múlt hét pénteken jelentett be a Magyar Birkózó Szövetség. A program célja, hogy a határon túli magyar versenyzők is indulhassanak az országos bajnokságon, amit már a hétvégi kötöttfogású ob-n meg is tehetnek. Korábban hasonlóra csak az asztaliteniszezőknél volt példa. A március 4-én megrendezésre kerülő tornáról, valamint a Kozma István Birkózó Akadémia tevékenységi köréről a szövetség elnök, Németh Szilárd beszélt a Sportreggeliben.

A videó megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Simon Sarolta Héraklész díjas és Budapest – bajnok!

2017. február 27. hétfő

Csepel.hu

budapest-bajnoksag

Alig telt el egy hét azóta, hogy a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület évadnyitóján Simon Sarolta besöpörte az Év női sportolója díjat, máris újabb elismeréssel gazdagodott tehetséges sportolónk, amit egy nappal később Budapest- bajnoki címmel is ünnepelt. Február 24-én egy fővárosi szállodában tartották meg a hagyományos Héraklész-gálát, amelyen 2016 legsikeresebb korosztályos sportolóit ünnepelték.

Öt kategóriában díjazták a legjobbakat. Az öttusában a Boros Alexandra (KSI)- Simon Sarolta (Csepel Öttusa) női öttusaváltó került az összetett legjobbak közé, akik a lengyelországi junior Európa-bajnokságon nyertek aranyérmet. A lányok az úgynevezett kiscsapat kategóriában végeztek a 3. helyen, előttük a 4×200 m gyorsúszóváltó (Barócsai Petra, Gyurinovics Fanni, Juhász Janka, Késely Ajna) végzett, az első helyet pedig az ifjúsági kajaknégyes (Racskó Fruzsina, Gazsó Alida Dorka, Pupp Noémi, Homonnai Luca) szerezte meg. (tovább…)

X3 Tatami, Anagni 2017

2017. február 27. hétfő

Csepel.hu

x3-1

Február harmadik hétvégéje sem telt el verseny nélkül, a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia 8 fős különítménye a Róma melletti Anagni városába utazott.

Második alkalommal rendezték meg a Tatami X3 nevű kezdeményezést, ami a három tatamis szakág (Pointfighting, Light-contact, Kick-light), két fős csapatai számára rendezett meghívásos verseny volt. A szombati kiérkezést követően kivételesen jutott idő városnézésre és pihenésre is, a versenyt ugyanis vasárnap tartották.

(tovább…)

Babos Tímea nyerte a budapesti tenisztornát

2017. február 26. vasárnap

INDEX, Csepel.info, Mr.Gabee

Babos Tímea – Fotó: Szigetváry Zsolt

Szetthátrányból fordítva verte Babos Tímea a 2015-ben Roland Garros-döntőig jutó, a tavalyi riói olimpián pedig bronzérmet nyerő cseh Lucie Safárovát a budapesti tenisztorna döntőjében. Babos végig szorosan tudta tartani a meccset, az első szettet is csak rövidítésben vesztette el, onnan pedig egyre jobban összpontosítva, pontos játékkal fordított a világranglistán 47. játékos ellen.

Babos egyedül az első szett közepén ingott csak meg, akkor 4:2-es vezetésről engedte vissza ellenfelét, aki 6:6 után behúzta a rövidítést, onnantól viszont végig a magyar teniszező irányított, és a második szettet 6:4-re, a harmadikat pedig 6:3-ra nyerte, így először nyert pályafutása során Safárová ellen. (tovább…)

Orbán Viktor: A népszavazáshoz többség, az olimpiához egység kell

2017. február 24. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor: A népszavazáshoz többség, az olimpiához egység kell

Szerdán több testület is ülésezett, ezeknek a konklúzióját vontuk le, és jutottunk arra, hogy Magyarországot megmentsük a szégyentől és komoly lejáratódástól, visszavontuk az olimpiai pályázatot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az népszavazás egy magyar ügy, de az olimpiát nem Magyarországon kell megnyerni. Az olimpia megnyeréséhez nemzetközi szinten nem többség kell, hanem egység. Ezért nincs népszavazás Párizsban és Los Angelesben. Nincs arra példa a nyári olimpiák történetében, hogy olyan város kapja meg a rendezést, ahol erről népszavazás volt. Ha ott áll egy vitákból odaérkező Magyarország, ki fog ránk szavazni? Kérdéses, kaptunk-e volna egyetlen szavazatot is. Ez nagy szégyen. Kikapni lehet, de nem lehet akárhogy kikapni. Ronggyá vertek volna bennünket, ennek nem lehet kitenni bennünket, mert ennél többet érdemlünk – érvelt a miniszterelnök.

(tovább…)

Borbély Lénárd: Vélemény az Olimpiáról

2017. február 23. csütörtök

Csepel.hu

16832367_407356542947553_8304893429961899265_n

Végre volt egy olyan közös ügy, ami felülírta a pártpolitikát és nemzeti egységet teremtett. Egészen mostanáig. Karnyújtásnyira volt az esélye annak, hogy Budapest győzzön.

Az olimpiarendezés elvesztése Csepelt súlyosan érinti. Olyan fejlesztések valósultak volna meg biztosan 2024-ig, amire évtizedek óta várunk, és így talán hosszú ideig várnunk kell.

(tovább…)

Breaking: Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

2017. február 22. szerda

HIRADO, Csepel.info, Mr.Gabee

rendkivuli-hirek-halasinfo.hu_1

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól. Az M1 információi szerint a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy visszalépünk, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

Nem engedhetjük meg, hogy egy elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot fenn tartsunk. Ezért – az M1 információi szerint arra jutottak a tárgyaló felek, hogy csak az lehet a felelős döntés, hogy a főváros és a MOB visszalép a pályázattól.