‘Sport’ kategória archívum

Újjászervezik a sportéletet Csepelen

2020. november 26. csütörtök

MTI, Híradó

Csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány visszavásárolta a Csepel SC Alapítványt az Indotek Grouptól – közölte Németh Szilárd csütörtökön.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója levelében jelezte, az adás-vételi szerződés megnyitja az utat a három csepeli sportingatlan, a teljesen leromlott állapotú Béke téri központi sporttelep, a Hollandi úti kajak-kenu vízitelep és a Gubacsi hídnál lévő evezőstelep fejlesztése, és az ott folyó sportélet újjászervezése, támogatása előtt. A Csepel SC elkótyavetyélésének és visszaszerzési kísérleteinek hosszú és rögös története van, most ezt a Csepel.info megpróbálja röviden bemutatni.

(tovább…)

Égbe szállt az isteni Diego – Emlékezés a világ egyik legjobb labdarúgójára, Maradonára

2020. november 26. csütörtök

Pesti Srácok

Életének 61. évében elhunyt a világ labdarúgásának egyik legnagyobb alakja, a korábbi argentin világbajnok játékos, Diego Armando Maradona. A napjainkban edzőként dolgozó Maradona nemrégiben többször is kórházi kezelésre szorult, és a hírek szerint hirtelen szívleállás okozta drámai halálát.

Diego Maradona több volt, mint világklasszis futballista. Az életét jellemző ellentmondások ellenére is kijelenthető, hogy az egyetemes futball egyik legnagyobb egyéniségét veszítettük el. (tovább…)

67 éve vertük laposra az angolokat az évszázad meccsén

2020. november 25. szerda

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Ünnepelnek a magyarok a harmadik gól után
Fotó: William Vanderson

A legendás találkozón Hidegkuti Nándor triplázott, Puskás Ferenc duplázott és még Bozsik József is betalált. Ráadásul a budapesti visszavágón (1954) még nagyobb pofonba szaladtak bele az angolok, ugyanis a magyar válogatott 7-1-gyel küldte őket haza. Azok a régi szép idők.

Törökverés, újabb bravúr: feljutott az elitklubba a magyar válogatott!

2020. november 19. csütörtök

Pesti Srácok

Öt mérkőzés óta volt veretlen a magyar válogatott a mai este előtt, de a legnagyobb hazai ászok nélkül kellett harcba szállni a csoportelsőségért. Az idei év utolsó válogatott mérkőzésén azonban minden összejött, törököt vertünk, NL-csoportkört nyertünk és két gólt rúgtunk.

Annak ellenére, hogy több kulcsjátékosunk sem tudott Szerbia ellen pályára lépni, jól játszottunk, és Marco Rossi bebizonyította, hogy nemcsak a kezdő tizenegy van tisztességesen felkészítve a válogatottban, hanem az egész keret nagyon rendben van. Így joggal vártuk a Törökország elleni utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzést, ahol hatalmas volt a tét, hiszen győzelem és csoportelsőség esetén egészen biztosan harcban vagyunk még a világbajnoki szereplésért. (tovább…)

14 éve halt meg a leghíresebb magyar

2020. november 17. kedd

Sportfaktor.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

A valaha élt legismertebb és legnépszerűbb magyar ember Budapesten született 1927. április 1-jén, és itt is halt meg 2006. november 17-én. A család az elsőszülött gyermek érkezését követően Kispestre költözött, ahol az édesapa, idősebb Purczeld Ferenc állást és labdarúgóként félprofi szerződést kapott a várostól.

Öcsiék közvetlenül a pálya mellett laktak a szerény szoba-konyhás szolgálati lakások egyikében. A szomszédban nevelkedett a másfél évvel idősebb Bozsik József, aki később a Kispestben és a válogatottban is együtt emelkedett Puskással a világhírig. A helyi fiúk környékbeli grundokon rúgták naphosszat a saját készítésű rongylabdát, közülük a legügyesebbek – köztük a kis Puskás – a Kispest kölyökcsapatában pallérozódtak tovább, jórészt Puskás papa irányításával. (tovább…)

Zártkapu, kiállítás, végül 3 pont a maradt a Csepel FC-nél

2020. november 16. hétfő

CsepelFC, Mr.Gabee, Csepel.info

Nem számíthatott könnyű összecsapásra a Csepel FC a BLSZ I. osztályának 13. fordulójában a jó erőkből álló Pénzügyőr SE elleni rangadón, ám végül itthon tartotta a három pontot.

Az alábbiakban a csepelfc.hu beszámolóját olvashatják: (tovább…)

A Rákóczi Kert parkja nyitva, a művelődési házak zárva vannak

2020. november 12. csütörtök

Csepel.info

A koronavírusos járvány miatti korlátozások miatt zárva tartanak a csepeli közművelődési intézmények. A nagy népszerűségnek örvendő csepeli Rákóczi Kert esetében ez a szolgáltatóházra igaz. A park, vagyis a játszótér és a futókör továbbra is használható – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat vezetése azt szeretné, hogy a lehető legtöbb parkot, zöld területet tudják használni a csepeliek. Ezzel kerülhető el a leginkább a tumultus. Azonban a személyi felelősség továbbra is döntő: a távolságtartás és a maszkviselés szabályait tartani kell. A maszkot csak az önálló sporttevékenység – például a kocogás – ideje alatt lehet levenni. (tovább…)

Minden tudnivaló a korlátozásokról Csepelen

2020. november 11. szerda

Csepel.hu

A kormány döntése értelmében tegnap éjféltől tovább szigorították a védekezés szabályait. Alábbiakban összeszedtük a legfrissebb intézkedéseket, valamint Borbély Lénárd csepeli polgármester november 11-től hatályos rendelkezéseit is.

A szerda nulla órától életbelépő intézkedések a következők:

(tovább…)

A Csepel nyerte a XXI. kerületi rangadót

2020. november 8. vasárnap

Pestifoci.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Csepel – Csep-Gól helyi rangadót rendeztek a BLSZ I. 12. fordulójában. A mérkőzésre közel 200 látogattak ki, látványos volt, ahogy a járványügyi szabályokat betartva megfelelő távolságot tartottak egymástól a szurkolók.

A pályán nem volt távolságtartás, mert a játék többnyire a vendégek térfelén zajlott, nem is maradt el a Csepel FC sikere, még ha csak egygólos lett is. (tovább…)

Egy csepeli kézilabdázó ikon: Megyeriné Pacsai Márta

2020. november 6. péntek

Csepeli Hírmondó

A Csepel SC férfi és női kézilabda-csapata egészen 1982-ig az ország legjobbjai közé tartozott. Kiemelkedő játékosok szerepeltek benne, köztük az egyik legeredményesebb a 75-szörös válogatott Megyeriné Pacsai Márta. A nemzeti csapatban világbajnoki bronzérmet szerzett 1975-ben, majd a Montreálban megrendezett olimpián lett bronzérmes 1976-ban.

A csepeli csapatból ő és Nagy Ilona szerepelt az akkori válogatottban, amely a női kézilabdázók egyik legnagyobb nemzetközi sikerét érte el. Csepel örökös bajnoki címével tüntették ki. Dorogon született, majd szüleivel 1957-ben költözött Csepelre. Jelenleg is a kerületben él, és örömmel tapasztalja, hogy újra van kézilabda-csapat Csepelen.

(tovább…)