‘Sport’ kategória archívum

Épül a futballpálya a Hollandi úton

2022. szeptember 19. hétfő

Csepel.hu

Ma reggel megkezdték a gyepszőnyeg lerakását a Hollandi út 18 alatt épülő futballpályán.

Az új pálya a meglévő műfüves focipálya mellett épül és élőfüves kialakítású lesz, tudta meg portálunk.
(tovább…)

Megkezdődött a Posztógyár utcai tanuszoda bontása

2022. szeptember 19. hétfő

Csepel.hu

Ma reggel elindult a Posztógyár utcai tanuszoda bontása. Mint ahogy az önkormányzat korábban beszámolt róla, az elmúlt években, noha sokat költöttek a karbantartására és a fenntartására, az uszoda döbbenetesen rossz állapotba került.

A teljes tartószerkezet elrohadt. Statikai vélemény szerint pedig nem csak baleset, de életveszélyes is az építmény. Ezért az épület további biztonságos működését nem lehetett a továbbiakban garantálni.
(tovább…)

Világbajnok lett a siketek futsal tornáján Szabó Norbert

2022. szeptember 13. kedd
Csepeli Hírmondó/Facebook
Világbajnok lett a siketek és nagyothallók első veterán futsal világbajnokságán a 44 éves Szabó Norbert. A magyar válogatott tagjaként pályára lépő Szabó Norbert korábban eredményesen birkózott a Csepeli Birkózó Clubban, majd 30 éves korában váltott át a labdarúgásra. Az augusztus végén, Varsóban megrendezett tornán legyőzték a ghánai, szlovák, brazil, lengyel, üzbegisztáni válogatottat, majd a döntőben Ukrajna együttesét múlták felül 3:0 arányban. A második gólt Szabó Norbert szerezte.
 
Hétéves korában kezdett el focizni és birkózni, de két focista fivére akkor lebeszélte a labdarúgásról az aránylag alacsony termete miatt. Birkózásban viszont annál eredményesebb volt. A szabadfogású, 66 kilogrammos súlycsoportban junior válogatott lett, felnőttként pedig 74 kilogrammban háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokságokon. Kiváló edzők segítették pályafutásában: Tóth Gyula, Gulyás Zoltán, Gulyás István, Klinga László, a junior válogatottban pedig Péteri András.

(tovább…)

Moskola Zsombor a 100 m gátfutás U16 országos bajnoka

2022. szeptember 12. hétfő

Csepel.hu

Pénteken és szombaton Győr adott otthont az U16 korosztály Atlétikai Magyar Bajnokságának. Egyesületünket öt atléta képviselte, akik közül hárman is a fiatalabb évjárat képviselői voltak, de ennek ellenére is remekül helytálltak.

A kellemes napsütéses időt csak a fel-felerősödő szél zavarta meg ép úgy, mint a versenyzőket, ezért nem lehetett a futó és ugró eredményeket rekordokként elkönyvelni.
(tovább…)

Fut a Csepel 42.

2022. szeptember 9. péntek

Csepel.hu

A hónap utolsó vasárnapján a sporté és mozgásé lesz a főszerep Csepelen. A Daru-dombon családi sport- és egészségnapot tartunk, és ugyanitt kerül megrendezésre – immáron 42. alkalommal – a Fut a Csepel közösségi program.

A 4000 méteres futamra előzetes regisztráció szükséges a www.futacsepel.hu oldalon, melynek határideje szeptember 22.
Az 1500 méteresre az iskolákban, míg az ovis futamra az óvodákban is lehet jelentkezni.
(tovább…)

Elhunyt Földi László

2022. szeptember 8. csütörtök

Pentathlon.hu

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tegnap éjjel elhunyt Földi László, a Csepel SC kiváló öttusázója, aki a sikeres Balczó – Németh – Földi – Fáklya csapat tagja volt.

Sportolói pályafutása után a Csepel színeiben sikeres edző lett felnőtteknél és az utánpótlás korosztálynál egyaránt. Később szakosztályvezetőként dolgozott, de a junior és felnőtt válogatottnál is eredményesen tevékenykedett. A sportág elméletével, és az öttusa terhelésének objektív mérésével foglalkozott, mely anyag a mai napig használatos az edzők körében.
(tovább…)

Új edző, új remények

2022. szeptember 8. csütörtök

Csepel.hu

Új edző érkezett a Csepel Utánpótlás Futball Club felnőtt csapatához.

A játékosként NB I-et is megjárt Rebecsák Szilárd két éve edző a CSUSÉ-nél, a felnőtt csapat irányításával néhány hete bízták meg.
(tovább…)

Pingpongklub a Kossuth Lajos utcában

2022. szeptember 8. csütörtök

Csepel.hu

A pingpong vitathatatlanul az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb sportág, amelyet sokan játszanak iskolákban, szabadidőparkokban, strandokon vagy akár otthon, ha felállítanak egy szabványos méretű asztalt, és középen kihúznak egy megfelelő hálót.

Csepelen jelenleg egy helyen működik olyan terem, ahol profi körülmények között várják az amatőr asztaliteniszezőket: a Kossuth Lajos 117. szám alatt található Csepeli Pingpong Clubban, amelynek vezetője Uszkai László.
(tovább…)

Tragédia a csepeli focipályán

2022. szeptember 5. hétfő

Blikk.hu

Ezt a tragédiát nem lehet feldolgozni: csaknem egy órán át hiába küzdöttek péntek este a csepeli sporttelepen Magócsi Zoltán életéért a CsHC 94 SE–Monor SE old boys mérkőzésen, nem sikerült megmenteni a monori játékost. Ott, a gyepen hunyt el, elvesztése sokkolt mindenkit, a szemtanúk, gyászolók azóta sem tértek magukhoz.

Az egygyermekes édesapa Monoron kezdett el játszani és ötvenen túl is az együttes színeiben focizott. A klubhoz tartozott, és most bántóan fiatalon, 52 évesen gyászolják…
(tovább…)

Újra remekeltek atlétáink

2022. szeptember 1. csütörtök

Csepel.hu

Kánikulai melegben került megrendezésre Szekszárdon az U16 és U14 Területi Atlétikai Bajnokság 2022. Centrum régió – 3. fordulójára, melynek eredményei alapján lehet az Országos Bajnokságra továbbjutni.

Hat atlétával vettünk részt a versenyen, ahol rendkívül eredményesen szerepeltünk. Az egyéni rekordjaik megdöntése mellett hét aranyérmet, két – két ezüst és bronzérmet nyertek, egy – egy negyedik, ötödik és hatodik helyezést értünk el. (tovább…)