‘Sport’ kategória archívum

Játszótéri körkép, 4. rész

2019. augusztus 19. hétfő

“Az ideális játszótér kialakításánál fontos szempont, hogy izgalmas, gyermekbarát, korszerű és biztonságos legyen.”

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A csepeli önkormányzat 2015-ben indította útjára a Csepeli Gyermeksziget Programot, melynek keretében számos játszóteret korszerűsítettek az elmúlt években. Többek között megújult a Szent Imre téri, a Petz Ferenc, a Reggel, a Makád és a Katona József utcai Süsü játszótér is.

A Csepeli Hírmondó cikkét bejegyzésünkben közöljük, a képek egy részét a kerületi lapból vettük át.  (tovább…)

Balczó András 81 éves

2019. augusztus 16. péntek

Csepel öttusa, Mr. Gabee, Csepel.info

Nyolcvanegy esztendővel ezelőtt született az öttusa és az egyetemleges magyar sportélet egyik legnagyobb csillaga Balczó András. Isten éltesse még sokáig!

Kondoroson, 1938. augusztus 16-án született Balczó András háromszoros olimpiai bajnok csepeli öttusázó, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja. A Csepel SC egykori sportolója több kitüntetés mellett a Nemzet Sportolója címet is viseli. (tovább…)

Csillagtelepen megkezdték az új szabadidőpark építését

2019. augusztus 15. csütörtök

Csepel.info

A Főkert tájékoztatása szerint hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei és játszóterei. Mind sport- és pihenési céllal bővül, egy közülük Csepelen, a Tejút és a II. Rákóczi Ferenc utcák által közrefogott területen van.

Egyebek között vezeték nélküli internetet sugározó okos oszlop, a megfelelő UV-védelem érdekében UV-kijelző és applikációval nyitható öltözőszekrény is lesz a családi szabadidőparkokban. (tovább…)

Újra világhírű lenne a csepeli öttusa

2019. augusztus 6. kedd

Csepeli Hírmondó

Amikor tavaly decemberben átadták az öttusázók felújított tornatermét a Csepeli strand területén, Balczó András nosztalgiával idézte fel a hatvanas éveket: itt, a Kis-Duna partján rótta a futóköröket, máskor végiglovagolt a Királyerdő útig és vissza. Itt alapozta meg azt, hogy később többszörös olimpiai és világbajnok legyen.

Ez a tornacsarnok és környezete most a Csepeli Öttusa és Vizisport Egyesület bázisa, ahol a fiatal csepeli öttusázók vívhatnak, lőhetnek, úszhatnak és futhatnak. Csak a lovas edzésekre kell Pestre utazniuk, a Nemzeti Lovardába. A fiatal sportolók célja pedig az, hogy újra világhírűvé tegyék a csepeli öttusát – mondja Pataki Zoltán, a Csepeli Öttusa és Vizisport Egyesület elnöke. (tovább…)

Fényes eredmények és érmek a Győrben megrendezett Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán

2019. július 25. csütörtök

csepel.hu

Hét aranyéremmel a legeredményesebb egyesület lett a Csepeli DAC!

Három napon keresztül volt otthona az ország legtehetségesebb serdülő és újonc atlétáinak a Rába partjánál lévő Győri Olimpiai Sportpark, ugyanis péntektől vasárnapig itt rendezték meg Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságát.

(tovább…)

5 éve hunyt el Jules Bianchi autóversenyző

2019. július 18. csütörtök

Index
jules-bianchi-life-threatening-condition-crash-japan-grand-prix-519330

2014. október 5-i Japán Nagydíjon balesetet szenvedett Jules Bianchi, amikor egy munkagéppel ütközött. A balesetben életveszélyes agysérülést szenvedett, majd közel 300 nap kórházi kezelést követően meghalt Jules Bianchi F1-es autóversenyző.

Balesete óta folyamatosan kómában volt, előbb egy japán, majd haláláig a nizzai kórházban ápolták. Az F1 talán legtehetségesebb reménysége vesztette életét. (tovább…)

Ekkora bulit csaptak Csepelen a rolleresek

2019. július 17. szerda

Csepel.info, Youtube

Most töltötték fel a videót arról a rolleres piknikről, amelyet az önkormányzat által épített Daru-dombi skateparkban rendeztek.

Akit érdekel a téma, ne hagyja ki!

Így emlékeztek Kolóra Csepelen

2019. július 15. hétfő

Csepel.info

Vidám és szomorú történetekkel, versenyek bejátszásaival emlékeztek hétfőn este Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenusra sporttársai, barátai és tisztelői a csepeli Kis-Duna parton tartott hagyományos fáklyás evezésen.

2017-től Kolonics György nevét viseli a csepeli Kis-Duna parti sétány. Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila alpolgármester a fáklyás evezést követően egy szál virággal és mécsessel tisztelegtek a sportlegenda előtt Koló bronzszobránál.

11 éve ment el Kolonics György

2019. július 15. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

Még mindig felfoghatatlan, pedig már több mint tizenegy éve történt (2008. július 15.). A kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György a pekingi játékokra készült, amikor egy edzés közben életét vesztette. Azt tervezte, ha nyer az olimpián, befejezi az élsportot és családot alapít. Bár kenuzni a Lágymányosi Spartacusban kezdett, de hamar a Csepel SC-be került, amelyhez aztán haláláig hű maradt.

Az összesen 15 világbajnoki címig jutó Kolonics György éveken át vezette a magyar kenusok ranglistáját, tízszer lett az év kenusa Magyarországon. 2008. július 15-én edzés közben egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, s elvesztette eszméletét. Kozmann György és edzője, Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkező mentők sem: a halál szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség miatt állt be. (tovább…)

Edzések, játék, szórakozás – véget ért a CSUSE focitábora

2019. július 12. péntek

csepel.hu

Sikerrel zárult a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) napközis tábora, mely sok-sok sporttal, rengeteg élménnyel, izgalmas programokkal várta a résztvevőket. Idén három turnus indult, összesen 75-80 gyermek aktív kikapcsolódásáról gondoskodtak a szervezők, az óvodásoktól a tinédzserekig valamennyi korosztály képviseltette magát.

„Egyesületünk harmadik alkalommal rendezte meg focis napközis táborát. Ebben az évben az önkormányzat segítségével egy szociális városrehabilitációs projektben vettünk részt.

(tovább…)