‘Sport’ kategória archívum

Futsal: hoztuk a kötelezőt az AC Villám ellen

2017. február 22. szerda

Csepel Futsal, Mr.Gabee

Újabb sikerével visszavette 5. helyét az NB II Nyugati csoportjának táblázatán a Pizza King Csep- Gól FC. Az AC Villám elleni érdi találkozón a hazaiak ugyan mindent megtettek, hogy zárt védekezésükkel a minimálisra redukálják játékosaink eredményességét,ám ennek ellenére hétszer mégis sikerült feltörnünk a hazai reteszt, ami magabiztos győzelmünket eredményezte.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják: (tovább…)

Tarlós István: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

2017. február 18. szombat

888

Tarlós: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

A főpolgármester azt mondta: az olimpia ügyében nemzeti egyetértés volt. Valakik elárulták saját magukat, mert másfél évvel ezelőtt “két kézzel megszavazták az olimpia rendezését”, de most hangosan tiltakoznak.

Amikor Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester 2004-ben összehívott egy értekezletet, a liberálisok, a szocialisták és az összes kerületi polgármester támogatta az olimpiát – emlékeztetett Tarlós István.

(tovább…)

A Csorna ellen indítja a tavaszt a Csepel FC

2017. február 18. szombat

Csepel.info, Mr. Gabee,

foci

Az NB III Nyugati csoportjának tavaszi nyitófordulójára készülő csapatunk a Csorna ellen kezdi meg a 2016/2017-es bajnoki szezon mérkőzéseinek sorát. Szombaton a Béke térre az a jelenleg 6. helyen álló csapat érkezik, akiken lenne miért revánsot vennünk az őszi, szoros vereségért.

 A Csorna 9–2–7-es mutatójával, 29 pontjával és 30:26-os gólkülönbségével, az 5. helyen álló Puskás AFC II- vel azonos pontszámot gyűjtött be, így közvetve az élmezőnyhöz tartozó gárdáról van szó. Ősszel az „odavágón” egy rendkívül kiélezett találkozó végül 2:1-es hazai siker született, gólunkat a már ismét a Csep- Gól FC-t erősítő Horváth Géza szerezte az 1. percben, de Czanik és Weitner találataival meg tudták fordítani az akkor még Hannich Péter keze alatt dolgozó hazaiak a meccset. Azóta sok víz lefolyt a Rábán és a kis Dunán is, s mindkét csapatban történtek változások: a vendégeknél Bognár Zsolt játékosból edzővé avanzsált, a pályán pedig Szabó Bence és Zámbó Bence is segítheti már a Csornaiakat. A Csepel FC kerete is átalakult némileg amiről korábban már beszámoltunk, így kíváncsian várjuk mire megy egymással a két alakulat szombaton 14 órakor a Csepel Stadionban. (tovább…)

Az ellenzék az olimpia mellett állt, most ellene lobbiznak

2017. február 17. péntek

Origo

az-ellenzek-az-olimpia-mellett-allt

Az ellenzéki pártok nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát a 2024-es olimpiára – mondta Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A Magyar Olimpiai Bizottság szerint az ellenzéki pártok meggyengítették Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát. Ezek után a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága, hogy Budapest fenntartja-e szándékát a hazai rendezésű olimpia megrendezésére. Borkai Zsolt elnök úgy fogalmazott: a MOB mint a pályázat egyik benyújtója, a szakmai oldalt képviseli ebben a témában.

(tovább…)

Így néz ki a londoni olimpia helyszíne – ezeket köszönheti Budapest az 1886-os kiállításnak

2017. február 17. péntek

888.hu

A 2012-es londoni ötkarikás játékok helyszínei elképesztőek. A Heti Válasz jóvoltából bepillantást nyerhetünk az 2012-es londoni játékok helyszíneire. 

A londoni játékok szervezése azzal kezdődött, hogy 2012-ben az olimpiai park utóhasznosításának felügyeletére létrehozták a Londoni Örökségfejlesztési Társaságot, mely hosszú távú, tíz évre szóló tervet készített. A szervezet vezető testületében sport-, turisztikai, városfejlesztési, üzleti, pénzügyi és marketingszakemberek foglalnak helyet, hogy együtt felügyeljék az East End megújulását.

(tovább…)

Futsal: rendkívül fontos pontok a Pécs ellen

2017. február 16. csütörtök

Csepel FUTSAL, Csepel.info, Mr.Gabee

Újabb nagyon fontos bajnoki pontra tett szert a futsal NB II-ben szereplő Pizza King Csep- Gól FC együttese. A bajnokságban negyedik helyen álló pécsi PTE- PEAC gárdájától szereztek nem -mindennapi izgalmak mellet a mérkőzés utolsó másodperceiben szerzett góllal- egy bajnoki pontot, amivel visszaszerezték ötödik helyüket a tabellán.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják: (tovább…)

Mégsem kerül utcára a volt válogatott focikapus

2017. február 14. kedd

Blikk

kovacs-attila-20170213

Mégis vannak csodák: a Blikk decemberben írt arról, hogy a korábbi válogatott futballkapus, Kovács Attila (60) az utcára kerülhet, kilakoltatás vár rá. Kilátástalan volt a helyzete, de szerencsére hatalmasat fordult vele a világ. Szombaton kapott egy új esélyt az élettől, ugyanis beköltözhetett egy csepeli önkormányzati bérlakásba.

Nagy boldogság ez számomra – fejtette ki örömét lapunknak a nemzeti csapat mezét hétszer magára öltő egykori játékos. A hét végén vehette birtokba a lakást. Egyszobás, 33 négyzetméteres, tulajdonképpen kicsi menedék, de neki ez az esélyt jelenti arra, hogy normális kerékvágásba kerüljön a sorsa.

(tovább…)

Március 31-ig várja a sportolni vágyókat a csepeli jégpálya

2017. február 10. péntek

Csepel.hu

jegpalya_600x365

Ugyan eredetileg most vasárnap, február 12-én véget ért volna a szezon a csepeli jégpályán, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel március végéig lehet korcsolyázni a Szent Imre téren.

A sok olvasói levél és komment eredményeképp az önkormányzat meghosszabbította a szerződést a vállalkozóval, így nem csak a nagyközönség élvezheti a jégpálya előnyeit, hanem a délelőtti időszakban tovább folytatódik az iskolások testnevelés óra keretein belül történő korcsolyaoktatása is. Több iskola jelezte ugyanis, hogy a szmogriadó miatt nem tudtak annyit korcsolyázni, mint szerettek volna. Így most az ő kívánságuk is teljesül.

(tovább…)

Futsal: magabiztos csepeli siker felfokozott hangulatban

2017. február 9. csütörtök

Csepel Futsal, Mr.Gabee, Csepel.info

A Pizza King Csep- Gól FC felnőtt futsal csapata újabb bajnoki mérkőzésen van túl és szerencsére sikerült megtörnie idei nyeretlen sorozatát. Szabó Zoltán tanítványai egy rendkívül parázs, kiállításokkal tarkított összecsapáson 2:2-es félidőt követően végül 8:3 arányban diadalmaskodtak a győrújbaráti Baráti Futsal Club csapata ellen idegenben.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják: (tovább…)

NB III felkészülés: az időjárás alaposan átírta a programot

2017. február 8. szerda

Csepel FC

foci

A február 18-i NB III-as bajnoki nyitányra készülő Csepel FC felnőtt csapatának nem könnyítette meg dolgát az időjárás. 

A múlt hétre eltervezett felkészülési találkozók felét kellett elhalasztani a hideg és jobbára csapadékos idő következtében. Szerencsére azonban van még egy rövid idő a rajtig, így csapatunk játéka tovább csiszolódhat. (tovább…)

A nagy összeesküvés

2017. február 7. kedd

Vélemény – Ábel Attila

a-nagy-osszeeskuves

Hallom a Gyurcsánytól, hogy összeesküvést szőnek ellene. Mert a baloldalon néhányan szóba állnak egymással, és őt nem hívják.

Úgy tűnik, hogy akik csak árokásásról beszélnek több mint tíz éve, már csak árokásásban tudnak gondolkozni. A szokás hatalma. Ezért nyírnak mindenkit, aki szóba mer állni – netán egy sportág vagy város érdekben – a kormánnyal. A NER a fő ellenség. De ha valaki értelmesen mer véleményt alkotni, és nem azt szajkózza, hogy óriási a munkanélküliség, tönkre ment a gazdaság, négymillióan éheznek, netán épp úgy szeretne olimpiát mint másfél éve, annak is pusztulnia kell. (tovább…)

Rendkívüli összefogás: támogatja az olimpiát az ellenzék és a civilek

2017. február 7. kedd

Mottó: hidakat, nem falakat építeni

olimpia1002

Megkezdődött az olimpiai kampány. A kormánypártok mellett a közgazdászok, az ellenzék és a civil szervezetek is kiállnak az olimpia mellett, mert tudják: kell nekik az a sokmilliárdos támogatás a rendezésre, és a városi infrastruktúra is ugrásszerűen fejlődhet. Mindez az egyik leglázadóbb nemzet leglázadóbb fővárosában történik. Természetesen nem Magyarországon: itt az ellenzék azért dolgozik, hogy mindent megakadályozzon.

A francia miniszterelnök elmondta, hogy Franciaországban a pályázatot egyaránt a kormányzat és a politikai ellenzék, valamint a civil társadalom, a szakszervezetek és az üzleti világ is támogatja. Párizs hidakat, nem pedig falakat épít – fogalmazott Bernard Cazeneuve. Párizs 1900-ban és 1924-ben rendezett olimpiát. (tovább…)

Párbajtőrben sem vallottak szégyent a csepeli öttusázók!

2017. február 7. kedd

Csepel Öttusa, Mr.Gabee, Csepel.info

mtkvivas

A viszonylagos holtszezonban sem pihennek a csepeli öttusázók és minden adandó alkalmat igyekszenek megragadni, hogy valamilyen formában tovább csiszolhassák tudásukat. Ezúttal párbajtőrben csillogtatták meg tehetségüket.

Az alábbiakban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sajtóközleményét olvashatják: (tovább…)

Ma kilencvenöt éves Szepesi György

2017. február 5. vasárnap

Telesport

A legendás rádióriporter ma, február ötödikén ünnepli kilencvenötödik születésnapját. Szepesi György 1945. augusztus 20-án közvetített először a Magyar Rádióban, ekkor egy magyar-osztrák válogatott labdarúgó-mérkőzésről tudósított.

Testközelből követhette végig az Aranycsapat világhódító útját, összesen tizenöt olimpiáról tudósított. Az alábbi videóban korabeli felvételt is hallhatnak, de biztosak vagyunk benne, hogy bármikor fel tudják idézni a hangját.

Laci bácsi megfiatalodik az edzéseken

2017. január 30. hétfő

Lokál, Csepel.info, Mr.Gabee

Foto: Mészáros Diána – LOKÁL

Laurencz László 82 éves korában sem tudja megunni a kézilabdát. Lehet eső vagy hó, szinte naponta ott van a Csepeli DSE edzésein, pedig gerincsérve miatt csak bottal járhat, de mint a Lokál Extrának elárulta, a fiatalok között elfelejti minden gondját, baját.

A hajdani női szövetségi kapitánnyal – bronzérmet szerzett a lányokkal Atlantában – hét évvel ezelőtt, Tökölön találkozott a csepeli klub alelnöke, és Kuntz Tamásnak nem kellett sokat győzködnie az idős szakembert, hogy vállaljon náluk szerepet. (tovább…)