‘Sport’ kategória archívum

Csepeli sikerek a tűzfegyveres OB-n

2018. október 18. csütörtök

csepel.hu

Bár saját (tűzfegyveres lövészetre alkalmas) lőtérrel nem rendelkezik a Csepel Lövész Egylet, csapataival mégis elindult a 2018. évi tűzfegyveres 50m-es Országos Bajnokságon, ahol igen figyelemreméltó módon szerepelt.

(tovább…)

Szombaton rajtol a budapesti birkózó-világbajnokság

2018. október 18. csütörtök

csepel.hu

Rekordlétszámú nevezés érkezett az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra. A vb-t felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, az október 20-án kezdődő sporteseményt hatalmas nemzetközi érdeklődés kíséri.

(tovább…)

Fogyatékkal élő gyerekek horgászata és versenye Fóton

2018. október 11. csütörtök

csepel.hu

A csepeli székhellyel frissen bejegyzett Poronty Sporthorgász Egyesület 2018. október 7-én szimbolikus helyen, a fóti Gyermekváros közepén lévő tónál rendezte meg első programját. A programot megálmodó szervezetek közötti szoros együttműködés garantálta a sikeres lebonyolítást. A Károlyi István Gyermekközpont részéről Kádas István igazgató, a Gyermekváros Horgász Egyesület részéről Samu István elnök és a porony.se részéről Martin Krisztián elnök vettek részt az egyeztetéseken.

(tovább…)

A verhetetlen magyar, akit csak az ostrom és az éhezés tudott legyőzni

2018. október 9. kedd

Pesti Srácok

Október huszadikán kezdődik a várva várt budapesti birkózó-világbajnokság, ami (reméljük) a történelem legemlékezetesebb vébéje lesz. Ebből az alkalomból eredünk első olimpiai bajnokunk, Weisz Richárd nyomába.

Weisz Richárdot legyőzhetetlennek tartották, az 1908-as olimpia megnyerése után 1912-ben is ő lett volna a toronymagas esélyes, de akkor már nem indulhatott el, mert profinak nyilvánították. Az ok prózai volt: kihívta kora legjobb díjbirkózóit, akiket szintén legyőzött, hogy a pénzt jótékony célra fordítsa. Weisz Richárdot az ellenfelek nem, csak a háború tudta legyőzni. 1945 decemberében hunyt el, miután végzetesen legyengült az ostrom és az éhezés alatt.  (tovább…)

Hároméves a Csepel Utánpótlás SE

2018. október 6. szombat

Csepel.hu

Három évvel ezelőtti megalakulását ünnepelte a Csepel Utánpótlás SE a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén.

A Csepel Utánpótlás SE három éves fennállásának alkalmából születésnapi ünnepséget rendezett a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén. Az ünnepségen – amelyre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is ellátogatott – az egyesület vezetői, edzői, az egyesületben futballozó gyermekek és szüleik vettek részt.

(tovább…)

Hidak, rendelők, HÉV, Észak-Csepel: így gyorsul Csepel fejlesztése

2018. október 3. szerda

Csepel.info, Infostart

A kép illusztráció

Megkezdődik a mostoha sorsú Észak-Csepel nagyarányú fejlesztése: az új észak-csepeli hidak mellett extrémsport-park épül – vadvízi kajak- és BMX-centrum -, 12 ezer főt fogadni képes diákváros születik és 16 hektárnyi terület teljes rehabilitációja történik meg a lakosság és a versenysport céljaira – derül ki az Info rádió tudósításából. Ez a csepeli P+R parkolási problémákra is megoldást jelenthet majd. A Jahn Ferenc Kórház fejlesztésére 30 milliárd forintot költ a kormány, a HÉV fejlesztését pedig a főváros tekinti kiemelt feladatnak. A Gubacsi hidak teljes felújítása is hamarosan megkezdődik.

A Csepel-sziget északi csúcsa környékén komoly beruházások kezdődnek a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának hirdetménye szerint. A beruházásokba és a keletkező sportközpontok fenntartásába, kezelésébe az adott sportági szövetségeket is bevonják majd. (tovább…)

A Daru-dombon rendezték a 39. Fut a Csepelt

2018. október 1. hétfő

Csepel.hu

Új helyszínen, a Daru-dombon rendezték meg a Fut a Csepel Futóversenyt és Sportágválasztót, amelyen 2300-an álltak rajthoz.

A 39. Fut a Csepel ezúttal nem a belvárosban, hanem a Daru-dombon várta a mozogni vágyókat. A Csepeli Önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös rendezvényén az 1200 méteres távon az 1-4. osztályosok álltak rajthoz, a 3300 méteres futamon pedig kortól függetlenül bárki indulhatott. (tovább…)

WAKO Cadets and Junior Kickboxing World Championship 2018, Jesolo (ITA)

2018. október 1. hétfő

Csepel.hu

Avagy, Bálint Martin 15 évesen sporttörténelmet írt, minden idők legerősebb utánpótlás kick-box Világbajnokságán. Fantasztikusan szerepeltek a magyar kick-boxosok az olaszországi Jesolo-ban megrendezett utánpótlás Világbajnokságon. 

A WAKO történelmének legnagyobb létszámát felvonultató Világbajnokságán, 65 országból érkeztek a 10-18 évesek, összesen 2319 nevezéssel. A nagy létszám egyben nagyon erős mezőnyt is jelentett, hiszen Chilétől Ausztráliáig mindenki megjelent, hogy a dobogó legfelső fokáig verekedje magát.

(tovább…)

Egészségügyi és diáksport-fejlesztésekben döntöttek a képviselők

2018. szeptember 27. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testületének szeptemberi ülésén döntés született egy stég kialakításáról a Kis-Duna parton, továbbá megújulhat a Karácsony Sándor Általános Iskola tornaterme, valamint több tagóvodában műfüves sportpályák létesülhetnek.

A testületi ülés megkezdése előtt a közelmúltban kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntöttek.

(tovább…)

Fut a Csepel! a Daru-dombon!

2018. szeptember 26. szerda

csepel.hu

Folytatódik Csepel legnépszerűbb és legtöbb embert vonzó szabadtéri sporteseménye a Fut a Csepel! Ezúttal új helyszínen, a megújult Daru-dombon lesz az esemény. (tovább…)