‘Sport’ kategória archívum

Épül a Laurencz László Sportcsarnok

2018. december 17. hétfő

Csepel DSE, Csepel.info

A Laurencz László Sportcsarnok építéséről tett közzé képeket a Csepel DSE sportegyesület. A fotókat bejegyzésünkben tekinthetik meg. A létesítmény jövő ősszel készül el. (tovább…)

Kettejüknek 7 világkupa-címük van – mindenkit agyonvernek a Veres fivérek

2018. december 17. hétfő

Borsonline

Rómában 1000-en indultak, a Veres fivérek pont-fighting szabályrendszerben három kategóriában indulva 69, 84 és +84 kg-ban győztek, míg light-contactban a 69 kilósoknál nyertek

Két csepeli kick-boxos – akik egyébként testvérek –, Veres Richárd és Roland emberfeletti tettet vitt véghez: Rómából összesen hét Világkupa-trófeát hozott haza.

A fiatalabbik, az eredendően 63 kg-os testsúlyú, 19 esztendős Roland elmondta, fejenként huszonegy ta­lálkozót vívtak meg, és azokon – tiszta mérkőzésidejüket tekintve – egy-egy órát verekedtek. (tovább…)

Akikre büszkék vagyunk: a Csepeli DAC legkiemelkedőbb atlétái

2018. december 14. péntek

Csepel.hu

Eddigi legeredményesebb évet zárta a Csepeli Diák Atlétikai Club – számolt be a Bogrács vendéglőben tartott évzáró rendezvényen Fehér Gábor edző. Ismertették az idei esztendő eredményeit és oklevelekkel, kupákkal jutalmazták a legjobb versenyzőket.

A csepeli önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester gratuláltak az atlétáknak. A rendezvényen részt vett még Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója és Morovikné Fülöp Csilla, az Arany János Általános Iskola intézményvezetője.

(tovább…)

Megújult az öttusázók tornaterme

2018. december 10. hétfő

csepel.hu

Átadták a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület új funkcionális tornatermét, amely Sárfalvi Béla csepeli öttusázó és edző nevét fogja viselni.

(tovább…)

Az Aprajafalva Óvoda nyerte a Mikulás Kupát

2018. december 6. csütörtök

Csepel.hu

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az óvodások játékos sport vetélkedőjét, a Mikulás Kupát. Az ÁMK tornacsarnokában 18 lelkes óvodás csapat állt rajthoz.

(tovább…)

Óriási siker: Budapest rendezheti meg a 2023-as atlétikai vébét!

2018. december 4. kedd

MTI, Pesti Srácok

A súlylökő Márton Anita a 2023-as budapesti atlétikai vb legnagyobb magyar esélyese lehet

Több, mint egymilliárd néző láthatja majd a világon Budapest legszebb arcát – többek között ez is a hozadéka lehet annak, hogy 2023-ban a magyar főváros rendezheti meg a szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Magyarország még sohasem rendezett korábban szabadtéri atléikai vébét, ami a világ harmadik legnagyobb sporteseményének számít. És ez nekünk, csepelieknek a helyszín és a közlekedés korszerűsítése miatt még ennél is többet jelent.

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden Monacóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF). Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítása szerint a magyarok prezentációja – melyen részt vett Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, valamint Gyulai Márton, a pályázati bizottság ügyvezetője – fél órát csúszott ugyan, de mivel csak a budapesti helyszín jutott el a pályázat ezen szakaszáig, így nem volt hosszú a döntési folyamat. (tovább…)

Sikeres háziverseny az úszóknál

2018. december 4. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói a télies idő beálltával sem vonultak pihenőre, élve a helyi lehetőségekkel ezúttal házi úszóversenyen tették próbára tudásukat.

A Csepeli Tanuszoda medencéjében Hliva Kati úszóedzőnk felügyelete mellett zsúfolásig teltek a vízfelület úszósávjai. Az úszóiskola növendékei több korosztályban is összemérték tudásukat, s néhol egészen parázs küzdelmek alakultak ki versenyzőink között.

(tovább…)

Olimpiai sportág lett a Kick-box

2018. december 4. kedd

Csepel.hu

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöksége pénteki tokiói ülésén úgy döntött, hogy hivatalosan is elismeri a WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) világszövetséget – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. A NOB ezzel gyakorlatilag felvette a kick-boxot az olimpiai – bár az ötkarikás játékokon egyelőre nem szereplő – sportágak közé.

A döntésről a NOB-elnöke levélben értesítette Francesca Falsonit, a WAKO ideiglenes elnökét. Thomas Bachgratulált és üdvözölte a kick-box világszövetséget az olimpiai családban. (tovább…)

Megnyitott a csepeli jégpálya

2018. december 3. hétfő

 Csepel.hu

Budapest egyik legnívósabb jégpályája hamar benépesült korcsolyázókkal, a 2018/2019-es évad megnyitójára sokan ellátogattak. Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit a népszerű jégpálya, ahol Borbély Lénárd polgármester mondott köszöntőt.

„Egyediségét tekintve igazán büszkék lehetünk arra, hogy nekünk van a legkülönlegesebb jégfolyosós műjégpályánk” – fogalmazott beszédében. A csepeli önkormányzat nyolc éve üzemeltet a kerületben korcsolyapályát, amely 2011-től 2014-ig a Szent Imre téri buszpályaudvaron volt. 2015-től pedig a mostani helyén működik nagy sikerrel – tette hozzá a polgármester. Ezt követően a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion Jégtánc Szakosztályának tagjai bravúros produkcióval kápráztatták el a nézőközönséget. Utána este tíz óráig mindenki ingyenesen korcsolyázhatott.

(tovább…)

Szerkezetkész állapotban a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

2018. december 2. vasárnap

Csepel.hu

Bokrétaünnepet tartottak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épülő csepeli sportcsarnokánál, amely kilenc hónappal az alapkő letétele után elérte az épületszerkezet legmagasabb pontját.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azzal kezdte ünnepi beszédét, hogy a magyar birkózó sport az idén számtalan emlékezetes pillanatot szerzett a magyaroknak. – Nem elegendő álmodozni arról, milyen országot szeretnénk, azt is tudnunk kell, mihez értünk, és a jövőt érdemes arra építeni – jelentette ki. Az államtitkár szerint a tudomány, a művészet, az irodalom és a kultúra mellett idesorolhatjuk a sportot is, amelyhez meg kell teremteni a szükséges létesítményeket és feltételeket. Hozzátette, a kormány a magyar sportlétesítmények fejlesztésével a következő generációnak teremti meg a lehető legjobb sportolási lehetőségeket. Fontos feladatnak nevezte Kozma István örökségének gondozását és reményét fejezte ki, hogy minél több fiatalt tudnak a birkózásnak megnyerni. (tovább…)