‘Sport’ kategória archívum

Európa bajnokságon 5. helyet szereztek csapatukkal, az Island Rock Csepel táncosai

2019. október 1. kedd

Csepel.hu

2019. szeptember 28-án és 29-én Ukrajnában, Kharkivban akrobatikus rock and roll páros világkupát és formációs Európa bajnokságot rendeztek, ahol az Island Rock Csepel TáncSport Egyesületünk 4 táncosa – Ambruzs Kinga, Kovács Bence, Nagy Balázs, Nagy-Végvári Lilien – is összemérhette tánctudását a világ legjobbjaival.

Fantasztikus tánccal, a The Future Team junior páros formáció, igazi bravúrt hajtott végre, életük első  EURÓPA-BAJNOKSÁGÁN 5. helyezést értek el!

(tovább…)

Remekeltek a Csepeli DAC U-16-os atlétái a magyar válogatottban

2019. szeptember 30. hétfő

Csepel.hu

Az U-16-os magyar atlétikai válogatott színeiben kiválóan szerepeltek a Csepeli DAC versenyzői, és eredményeikkel nagyban hozzájárultak a magyar csapat sikeres szerepléséhez.

2019.szeptember 28.-án rendezték meg a szlovéniai Ptuj-ban; Csehország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia és Magyarország U-16-os atlétáinak válogatott viadalát.

(tovább…)

Birkózás: Magyarország rendezi a 2022-es Európa-bajnokságot

2019. szeptember 29. vasárnap

Nemzeti Sport

Magyarország rendezi a birkózók 2022-es Európa-bajnokságát – jelentette be a magyar szövetség (MBSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elnök.

A sportvezető köszöntötte a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokságon aranyérmes Lőrincz Tamást (kötöttfogás 77 kg), ezüstérmes öcsét, Viktort (kf 87 kg), a nem olimpiai súlycsoportban, 72 kilóban harmadik Korpási Bálintot, valamint a szabadfogásúak 65 kilós kategóriájában bronzérmes Muszukajev Iszmailt, továbbá az ötödik helyével a Lőrincz testvérekhez és Muszukajevhez hasonlóan olimpiai kvótás Sastin Mariannát (62 kg). (tovább…)

Csepeli búvársikerek a berlini Eb-n

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.hu

Eredményes Európa-bajnokságot zártak a Csepel Barakuda Búvár SE versenyzői Berlinben. A versenyen tíz ország junior és felnőtt versenyzői indultak.

A csepeli sportklubot Wágner Zsófia, Szász Tamás, Várszegi Vendel, Májer Zsófia és Hofmeister Alíz képviselte az egyhetes versenyen. A magyar csapat egyik legeredményesebb sportolója Szász Tamás lett.

(tovább…)

Nézze meg: így haladnak az új csepeli szabadidőpark építésével

2019. szeptember 23. hétfő

Csepel.info

Az egészséges fákat körbe kerítik, vagyis kalodázzák, megóvják

Csepelen jelenleg Csillagtelepen fut egyszerre a legtöbb fejlesztés. Ott zajlik a városrehabilitáció és ott épül a Főkert beruházásában az új szabadidőpark, melynek építéséről most a képeket mutatjuk. A leendő futókör vonala már szépen látszik, a felső földréteget lecserélik, helyére facsemeték és cserjék sokasága érkezik.

Az elmúlt években minden csepeli lakás értéke 6-20 millió forinttal növekedett attól függően, mekkorák, hol helyezkednek el, mennyi fejlesztés volt a közelben. Csepel kiemelkedik a fejlesztésekben, itt az egyik legnagyobb az ingatlanérték-növekedés egész Magyarországon. Nem véletlenül. (tovább…)

Negyedik olimpiájára is kijutott a „kismama” Sastin Marianna!

2019. szeptember 19. csütörtök

Pesti Srácok

Szenzációsan sikerült a csütörtöki nap a magyar birkózóknak: elnyűhetetlen világklasszisunk, a szülés után visszatérő Sastin Marianna és a honosított Muszukajev Iszmail is bejutott a világbajnoki elődöntőbe, így olimpiai kvótát szereztek. A dagesztáni Muszukajevet hamar meg fogjuk kedvelni, elképesztően szórakoztató birkózást produkált egész nap, és ha az erőnléte jobb lesz, éremért mehet Tokióban is.

Sajnos a délutáni meccsen mindketten kikaptak (Muszukajev nagyon szoros csatában), így pénteken a bronzéremért mehetnek.  (tovább…)

Pattanj Csepel!

2019. szeptember 19. csütörtök

Csepel.hu

A Sportolj és segíts! elnevezésű jótékonysági programsorozat negyedik eseményét tartották a szurkolói arénában zeptember 12-én este. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében megvalósuló, közel két hónapig tartó, hatállomásos sportnapokat a Fitt Jövő Alapítvány szervezi.

A jótékony célú kezdeményezést a csepeli önkormányzat is támogatja, a programok bevételét a mozgássérült és fogyatékkal élők úszásoktatására ajánlják  fel a szervezők.

 

(tovább…)

Fut a Csepel negyvenedszer

2019. szeptember 16. hétfő

Csepel.hu

Idén negyvenedik alkalommal rendezték meg a Daru-dombon a Fut a Csepel Futóversenyt és Sportágválasztót, amelyen kétezer versenyző állt rajthoz.

A 40. Fut a Csepel már a második alkalommal várta a Daru-domb környékére a futás szerelmeseit. A Csepeli Városkép és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös rendezvényén három távon lehetett indulni. Az 1800 méteres szakaszon az 1-4. osztályosok álltak rajthoz, a 4000 méteres futamon pedig kortól függetlenül bárki indulhatott. Rendeztek egy 300 méteres un. ovi-futamot is, ahol a legkisebbek is ugyanolyan elánnal vetették bele magukat a küzdelmekbe, mint a nagyobbak.

 

(tovább…)

Jubileumi Fut a Csepel rekordlétszámmal!

2019. szeptember 15. vasárnap

Csepel Öttusa Média

Minden eddiginél több előnevezés érkezett a szeptember 14-i, sorrendben 40. alkalommal rendezett Fut a Csepel versenyszámaira, így több ezren álltak rajthoz szombat délelőtt a Daru- dombon kihelyezett rajtkapunál és a kísérő rendezvényekre is sokan voltak kíváncsiak.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre: az előző napon nekiláttak az esemény zökkenőmentes lebonyolításához szükséges előkészületeknek, annak érdekében, hogy szombaton reggel már csak az utolsó simításokra, illetve magára a nagyszabású rendezvényre koncentrálhassanak. (tovább…)

Jön a 40. Fut a Csepel!

2019. szeptember 13. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös szervezésében immáron 40. alkalommal kerül megrendezésre a csepeli Daru-dombon a Fut a Csepel! nevű programsorozat.

Számos színes program, sportági bemutatók várják az érdeklődőket, a tágas térnek köszönhetően a korábbiaknál is bővebb lehetőség nyílik egyes sportágak kipróbálására. A programsorozat keretében lesz sárkányhajózás, vívás, labdarúgás, ügyességi játékok, többféle szabadidő sport.

(tovább…)