‘Sport’ kategória archívum

Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó Csepelen

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Csepelen, a Laurencz László Sportcsarnokban rendezték meg az utánpótláskorú ökölvívók Magyar Kupáját, amelyen megjelent Gedó György (73), a Magyar Ökölvívó Szövetség szakfelügyelője is. Gedó György a magyar ökölvívás nagy legendája, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka, és még kétszeres Európa-bajnok, s bár nem a Csepelben, hanem a Vasasban versenyzett, gyakran megfordult a kerületünkben, s ha most megint itt volt, nem szalaszthattuk el a lehetőséget, hogy váltsunk vele néhány szót.

A viadalt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Csepeli Szabadidő SE, a Csepeli Boksz Klub és a csepeli önkormányzat szervezte Borbély Lénárd polgármester fővédnökségével. (tovább…)

Két éve adták át a csepeli Tejút parkot

2022. május 19. csütörtök

Csepel.info

2020. május 19-én, vagyis éppen két évvel ezelőtt adták át a csepeli Tejút parkot. A park első éve nem indult túl jól, a lámpáit sem sikerült a fővárossal felkapcsoltatni. De mindenki abban reménykedik, hogy a folytatás jobb lesz, az új játszótér és sportpályák ugyanis gyorsan közkedvelt közösségi térré váltak.

Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szentkirályi Alexandra sokat tettek azért, hogy Csillagtelepen új fitnesz park és játszótér létesüljön. A kivitelező a FŐKERT volt, és bár Karácsony Gergely színre lépése után – részben a járvány miatt – csak lépésben folyt a csepeli építkezés, a park végül megépült, szép és jó lett. A fővárosnak egy forintjába sem került a megépítése, de fenntartását már nekik kellene megoldaniuk. Ebből lettek a problémák gyakorlatilag az első pillanattól fogva. (tovább…)

Ökölvívó gála Csepelen

2022. május 19. csütörtök

Csepel.hu

Ökölvívó kupa kezdődött el tegnap Csepelen. Május 18-án délután 15.00 órakor Borbély Lénárd polgármester megnyitotta a 2022. évi Utánpótlás Magyar Kupát a Laurencz László Sportcsarnokban.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Csepeli Szabadidő SE, a Csepeli Boksz Klub és a csepeli önkormányzat által szervezett sportesemény egészen május 21-ig tart. (tovább…)

“Kis lépés a csepelieknek” – Németh Szilárd kisebbre vonta a kordont

2022. május 18. szerda

Csepel.info

Évekig tiltotta, most hirtelen szeretettel várja a csepelieket – de csak a kondiparkba. A KIMBA többi részét gondosan lekordonozta Németh Szilárd

Ha nem is tért vissza az emberek közé, mint ahogy azt korábbi alpolgármestere, Ábel Attila kérte, azért kisebbre vonta a csepeli birkózócsarnok körüli kordont Németh Szilárd – értesült a Csepel.info. A csarnok alsó szintje a Csepeli Birkózó Clubot illetné, ám őket továbbra sem engedte be a birkózószövetség elnöke a nekik épült épületrészbe.

“Hatalmas ugrás volt ez neked Szilárd, de csak kis lépés a csepelieknek. Talán, ha beengednéd az otthonukba a csepeli birkózókat… az már komolyabb lenne. A kordont meg szereltesd le: kitől véded azt, ami a csepelieknek készült a csepeliek pénzén?” – kérdezte Németh Szilárdtól Csepel alpolgármestere az után, hogy – a nyilvánosság hatására – Németh végre elérhetővé tette a 10 millió forintból épült szabadtéri kondiparkot. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere május 11-én hivatalos levélben kérte Németh Szilárdot arra, hogy bontsa le a kordont. Ez utóbbi még szintén nem történt még meg. (tovább…)

Polgármester: le kell bontani a KIMBA melletti kordont

2022. május 17. kedd

Csepel.info

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hivatalos levélben szólította fel a Németh Szilárd országgyűlési képviselőhöz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt (KIMBA) az épület köré húzott kordon lebontására. Erre nyolc napja van az alapítványnak. Ha ez nem történik meg, az önkormányzat jogi lépéseket tesz – értesült a Csepel.info.

A polgármester szerint a KIMBA önkényesen felállított kordonjával nem csak tulajdont és törvényt sértenek, de a csepelieknek épült fitnesz parkot is elérhetetlenné tették. Utóbbit három éve tízmillió forintból hozták létre a csarnok mellett, de a kordon miatt elérhetetlen. A kondiparkot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből építették, a szervezet elnöke, Hatala József pedig az átadáskor úgy fogalmazott: „a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azért segít ilyen kondiparkok építésében, mert a sport értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak. (tovább…)

Még a birkózószövetség beszámolója szerint is látogathatóvá kellene tenniük a csepeli fitnesz parkot

2022. május 16. hétfő

Csepel.info

2019. november 22-én adták át a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) területén a tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot.

A szabadtéri kondiparkot még a birkózószövetség korabeli cikke szerint is a csepelieknek építették, így bárki számára elérhetőnek kellene lennie. Ám a KIMBA kordont épített az épület és a fitnesz park köré, a Csepeli Birkózó Clubot pedig – akiknek a birkózócsarnok épült – nem engedi be az épületbe. Ezt tetézi, hogy Németh Szilárd, a szövetség elnöke a csepeli birkózók szerint egy alkalommal azt is kijelentette, hogy ha közpénzt kap valamire, azt onnantól a sajátjának tekinti. (tovább…)

Rendőrt hívtak Csepel polgármesterére

2022. május 16. hétfő

Csepel.info

Kordon a KIMBA körül 2022 májusában

“Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást!” – írta Ábel Attila csepeli alpolgármester a Facebook-oldalán.

Az alpolgármester szerint 2021. június 30-án egyszer már lebontották a a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia köré épített kordont, ám akkor kihívták a rendőrséget Borbély Lénárd polgármesterre. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják: (tovább…)

Ezüstös szombatjuk volt atlétáinknak

2022. május 9. hétfő

csepel.hu

Kecskeméten rendezték a 2022. évi Váltófutó Magyar Bajnokságot

A Csepeli DAC négy csapattal vett részt a megmérettetésen, melyet három második és egy hatodik helyezéssel zárt.

(tovább…)

Nem lesz strandbirkózó országos bajnokság Csepelen

2022. május 9. hétfő

Facebook, Csepel.info

A Csepeli Birkózó Club néhány tagja új otthonuk előtt, ahová aztán nem engedték be őket

„Kicsit csalódva vesszük tudomásul, hogy egyesületünk nem rendezheti meg a strandbirkózó OB 1. fordulóját” – adta hírül a Csepeli Birkózó Club (CSBC). A klub szerint a negatív döntés mögött Németh Szilárd és a Magyar Birkózók Szövetsége vezetése állhat. Németh korábban a CSBC elnöke volt, de megromlott a viszonya a csepeli birkózókkal, akiket évek óta nem enged be a nekik épült birkózócsarnokba.

„A dolog azért érint kellemetlenül bennünket, mert időben jeleztük rendezési szándékunkat, amit az MBSZ látszólag elfogadott, hiszen hónapokon keresztül egyedüli rendezőként a Csepeli BC neve szerepelt a versenynaptárban. Aztán minden hivatalos értesítés nélkül egyszer csak egy másik egyesület jelent meg rendezőként. A zuhanyhíradó szerint, a szövetség legfelsőbb vezetése nem engedélyezte a szerepvállalásunkat, pedig az Elnök úr valaha a Csepeli BC tagja, sőt elnöke volt. (…) Indoklás nem volt, nem is vártunk.” – fogalmaz a CSBC közleménye, amely teljes egészében a klub Facebook oldalán olvasható. (tovább…)

Kerületi atlétikai diákolimpia 2022

2022. május 2. hétfő
Csepel.hu
Április 25-27-e között rendezték meg a kerületi atlétikai diákolimpiát a Csepel SC Alapítvány Béke téri stadionjában. Négy korcsoportban vetélkedtek egymással az általános iskolák csapatai.
Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a Kazinczy és a Szárcsa iskolák csapatai szerepeltek a legeredményesebben, de dicséret illet minden iskolát, amelyek felkészültek a versenyre és részt vettek a bajnokságon.

(tovább…)