‘Sport’ kategória archívum

Ilyen is volt: BEK-elődöntőbe jutott a Csepel

2020. március 26. csütörtök

Origo

50 évvel ezelőtt, 1970. március 25-én a Csepel férfi röplabdacsapata 3-0-ra nyert a lengyel Legia ellen és ezzel bejutott a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe. Mai ésszel ez felfoghatatlan. A magyar csapat legjobbja Buzek László volt. Ez a siker címlapsztori volt a Népsport 1970. március 26-i kiadásában. Retrosport naptárunk következő fejezete.

Pedig nagyon nehéz helyzetben várta a BEK-negyeddöntő visszavágóját a Csepel. Az első mérkőzésen Varsóban a Legia 3-1-re nyert.A csepei visszavágón a harmadik szettben 13-7-re vezetett a Legia (ekkor még 15 pontig tartottak a játszmák), innen fordított a Csepel úgy, hogy ebben a szettben több pontot már nem engedélyezett lengyel ellenfelének. (tovább…)

Elhalasztják a tokiói olimpiát

2020. március 24. kedd

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A történelmi döntés azt jelenti, hogy jövőre először rendeznek nyári ötkarikás játékokat páratlan évben.

(tovább…)

Elhunyt Benedek Ferenc öttusa mesteredző

2020. március 19. csütörtök

Sportkatlan.hu, Csepel.info

A 2020-as évnyitó ünnepségen még ott volt

Kilencvennégy éves korában elhunyt Benedek Ferenc öttusa mesteredző, Csepel díszpolgára.

A sportág egyik hazai meghatározó alakjának csütörtökön délelőtt bekövetkezett haláláról a Magyar Öttusa Szövetség tájékoztatta az MTI-t. Borbély Lénárd csepeli polgármester közösségi oldalán búcsúzott tőle. (tovább…)

Elbúcsúztak Wichmann Tamástól

2020. március 3. kedd

Infostart, MTI

A Farkasréti temetőben utolsó útjára kísérték Wichmann Tamás kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenust, aki hosszan tartó, súlyos betegség után február 12-én hunyt el 72 éves korában.

A gyászolók között családtagjai mellett barátai, tisztelői, más sportágak képviselői, de elsősorban kajakosok és kenusok rótták le tiszteletüket az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója előtt.

(tovább…)

Aranyérmet nyert Veres Alex és Szabó Dorina a dublini kick-box világkupán

2020. március 3. kedd

888

Veres Alex és Szabó Dorina aranyérmet nyert a kick-boxosok hagyományosan legnagyobb indulói létszámú, egyben legrangosabb világkupáján, a dublini Irish Openen.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint Veres a pointfighting szabályrendszerben nyerte meg a 84 kilogrammosok súlycsoportjának küzdelmeit. Újabb sikere jelzi, hogy továbbra is nagyszerű formában van, idén minden versenyen, amelyen elindult, az első helyen végzett.

(tovább…)

Sportfesztivál a csepeli óvodásoknak

2020. február 18. kedd

csepel.hu

Kétnapos ügyességi és labdarúgó találkozót rendez a csepeli óvodások számára a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) február 18-19-én.

A programnak a Nagy Imre Általános Iskola Sportcsarnoka ad otthont.

(tovább…)

MEGHALT WICHMANN TAMÁS

2020. február 13. csütörtök

Origo

Wichmann Tamás (balról a negyedik) súlyos betegen sem hagyta ki a Kolonics-megemlékezést

Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

Wichmann Tamás 1948. február 4-én született Budapesten. Hatéves volt, amikor elütötte egy rendőrautó, a súlyos baleset után napokig kómában feküdt, egy évig járógépet kellett használnia. Felépülése után sportolni kezdett, először ökölvívó edzésekre járt, de a szakosztály megszűnése után a kenut választotta. Mint később mondta, súlyos csípősérülése miatt alkalmasabb lett volna számára a kajak, de abban az időben a drága fából és kézi munkával készült hajókból kevés volt, míg a tízes kenuba simán belefért, sorsa ezzel el is dőlt. 1962-től 1966-ig az MHS, 1966-tól 1971-ig az Egyetértés, 1971-től 1975-ig a VM Egyetértés, majd 1975 és 1983 között az MTK-VM sportolója volt. (tovább…)

Ünnepélyes évnyitót tartott a Csepel Öttusa VSE

2020. február 10. hétfő

Csepel.hu

A Csepel Öttusa és Vizi Sport Egyesület a hagyományokhoz híven idén is megtartotta évindító rendezvényét, ahol a 94 éves Benedek Ferenc mesteredzőt is köszöntötték.

A Csepeli Strandfürdő területén található öttusabázison gyűltek össze sportolók, edzők és szülők, hogy a Csepel Öttusa VSE rendezvényén ünnepélyesen megnyissák az idei évet.

(tovább…)

Dupláztak a Csepeli DAC fiataljai

2020. február 5. szerda

Csepel.hu

A MASZ Sport XXI Program 2020. évi első teremversenyén az Észak- magyarországi régióban, mely Gödöllőn a Szent István Egyetem sportcsarnokában került megrendezésre, részt vettek a Csepeli Diák Atlétikai Club gyermekversenyzői. 

Az U11-es /2010, 2011/ és az U13-as /2008, 2009/ korosztályban 8-8 fős csapatokkal kellett 5-5 versenyszámot teljesíteni. Ezekben síkfutó, gátfutó váltófutás, helyből hármas-, illetve ötös ugrás, medicinlabda hajítás és zsámolyra történő 30 mp-es időtartam alatti minél több fellépés szerepelt.

(tovább…)

Szenzációsan szerepeltek atlétáink hétvégén a Magyarország Fedettpályás Újonc Bajnokságán

2020. február 3. hétfő

csepel.hu

Szombaton és vasárnap került megrendezésre az év első korosztályos országos bajnokságára Budapesten, a Syma csarnokban.  

Az újonc korosztályt /2007/ a Csepeli Diák Atlétikai Club részéről két versenyzőnk képviselte, akik nagyszerű egyéni rekordokat elérve bizonyították tehetségüket, felkészültségüket és edzőik szakértelmét.

(tovább…)