‘Sport’ kategória archívum

Újra remekeltek a Halker-Király Team sportolói

2019. február 22. péntek

csepel.hu

Újabb éremesőt hozott a nyílt szlovák bajnokság Pozsonyban, ahová 7 országból érkeztek résztvevők, 900 nevezéssel. A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői lehengerelték a mezőnyt és a múlt heti karlovaci elsőséghez hasonlóan, ismét az éremtábla élén végeztek!

A két napos viadalon szinte minden válogatott várományos kiutazott, minden korosztályból és szabályrendszerből. A csapat vezetőedzője Jároszkievicz Krisztián mester volt, KirályTeam versenyzői Csepelről, Szegedről, Albertirsáról, Újkígyósról és Tatáról érkeztek.

(tovább…)

Budapest csapata nyerte el Dortmundban a 23. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi gyermek és serdülő fedett pályás, városok közötti viadalt

2019. február 22. péntek

Csepel.hu

A csapatok rangsorában kiemelkedő volt Budapest csapatának sikeres szereplése, akik meg tudták védeni a REWE Kupát. Budapest 958 ponttal nyert, megelőzve Dortmund /898pont/ és Újvidék csapatát /816 pont/. A több kimagasló eredmény közül is a legkiválóbbnak mondható, Babinyecz Anna 2,18.10 p. eredménye 800 m síkfutásban.

A 46 fős magyar csapatban 16 atléta, Babinyecz Anna, Bazsó Levente, Botos Katalin, Diemer Anna, Fekete Boglárka, Galsi Laura, Gasztonyi Csaba, Hevesi Flóra, Kenyeres Jázmin, Nagy Levente, Pesti Máté, Pintér Nóra, Tari Tibor, Tari Zoltán, Vadász Virág, Vágó Zsófia képviselte rendkívül eredményesen a Csepeli Diák Atlétikai Clubot, s eredményeikkel nagyban hozzájárultak a végső győzelemhez.

(tovább…)

Laurencz Lászlót a csepeli kézi élteti

2019. február 20. szerda

Borsonline

Decemberben adják át Csepelen a magyar női válogatott egykori szövetségi kapitánya, a 84 éves Laurencz László nevét viselő kézilabdacsarnokot.

A mesteredző büszkén mutatta az égbe szökő beton­ele­meket, majd arról beszélt, hogy a Csepeli Diáksport Egyesület kézilabda-szakosztálya alapvetően Kuncz Tamás és Kalmár Zsolt sportszeretetén múlik. Ő maga szakmai igazgatóként egy évtizede dolgozik, 250 felnőtt és fiatalabb kor­osztályú reménység munkáját koordinálja. (tovább…)

A nap videója: így kezdődik az úszásoktatás Csepelen

2019. február 18. hétfő

Csepel.info

Az alább látható, vírusként terjedő videót a “legnagyobb közösségi oldalról” vettük kölcsön, és azt látjuk benne, hogyan kezdődik Csepelen egy úszásoktatás óra.

“A tudást akkor lehet átvinni, ha bízik benned a gyermek! Nem csak a vízben, hanem a medencén kívül is. Finnektől, japánoktól érdemes ellesni ezeket a pazar módszereket, mintákat! Magyarországon is kezdődhet így egy reggeli úszásóra.” – írta megjegyzésként a videó mellé Norbi bácsi, melyet Borbély Lénárd polgármester is megosztott a Facebook oldalán. (tovább…)

Halmozták az érmeket a Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői

2019. február 8. péntek

csepel.hu

Folytatódott a két hete elkezdődött éremtermelés. Ezúttal Athénba, a visszavonult Mórádi Zsolt (Világrekorder, 10-szeres Világbajnok) kedvenc versenyére utazott a csapat.

A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői közül heten léptek tatamira a 19 ország, 1142 versenyzőjének, 2286 nevezésével megrendezett viadalon. A helyszín a 2004-es Olimpia birkózó stadionja volt. A csapatot Jároszkievicz Krisztián mester vezette és látta el edzői tanácsokkal.

(tovább…)

Négy arany és három ezüstérmet nyerve a Csepeli Diák Atlétikai Club lett a legeredményesebb egyesület a Magyarország Fedettpályás Serdülő Atlétikai Bajnokságán

2019. február 8. péntek

csepel.hu

 

26 számban álltak rajthoz hétvégén a serdülő korosztályos atléták. 27 egyesület szerzett érmet, 18 klub versenyzője nyert aranyérmet, melyből 4 került Csepelre.

Legeredményesebb versenyzőnk Babinyecz Anna lett, aki 1500 m síkfutásban taktikus versenyzéssel, nagyszerű egyéni rekorddal lett aranyérmes a számában /4:49.84 p/, valamint a leány 800 m síkfutást /2:19.91 p/ is megnyerte, megszerezve második bajnoki címét. Országos bajnok lett 60 m fiú gátfutásban Pesti Máté, új egyéni rekordot is jelentő futással /8.19 mp/, ugyanebben a versenyszámban Tari Tibor György /8.78 mp/ negyedik helyezett lett. 60 m leány gátfutásban szintén új egyéni rekordot futva /9.10 mp/ utasította maga mögé a mezőnyt Botos Katalin Ilona és nyerte el az országos bajnoki címet.

(tovább…)

Százmilliók láthatták a magyar szobrászművész alkotását, a Csepelen készült sólyomszobrot

2019. február 4. hétfő

csepel.hu

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték az egyik legfontosabb sporteseményt az Egyesült Államokban. A Super Bowl döntőjének idén Atlanta volt a házigazdája, ahol az egyik legismertebb magyar szobrászművész alkotása található.

Nézők százmilliói láthatták élőben Szőke Gábor Miklós szobrászművész alkotását, az acélból készült sólyomszobrot, amely az Atlanta Falcons amerikaifutball csapat stadionja előtt áll  – számolt be a Mandiner.

(tovább…)

Elhunyt a Csepel és a Fradi egykori kapusa

2019. február 4. hétfő

Infostart

Vámos János a Ferencváros csapatával 2001-ben szerzett bajnoki címet. 47 éves volt.

Elhunyt a Csepel SC saját nevelésű kapusa. A csepeli futballklub honlapján megjelentetett közlemény szerint a többszörös utánpótlás-válogatott kapus játszott a Békéscsaba és a Zalaegerszeg csapataiban is. (tovább…)

Szegedre igazolt át Kiss Tamás kenus

2019. január 30. szerda

Nemzeti Sport

Válogatott kenussal erősödött az NKM Szeged Vízisport Egyesület csapata, Kiss Tamás 21 év után hagyta el nevelőklubját, a Csepelt, s igazolt a Tisza partjára.

A 31 éves sportoló 2008-ban olimpiai bronzérmet szerzett Kozmann Györggyel az oldalán, emellett háromszoros világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok és világjátékok-ezüstérmes.

(tovább…)

Veres Roland Moszkvát is bevette

2019. január 29. kedd

Lokál

Nagy sikert hozott élete első külföldön tartott szemináriuma az ötszörös világbajnok Veres Rolandnak. A huszadik életévét januárban betöltő sportoló egy héten keresztül tréningezte a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszország válogatottját.

Az edzőtábor végén tartott Moscow Openen első idei Grand Champion győzelmét is megszerezte – olvasható a misportunk.com-on, ahol az is kiderül, a fiatal csepeli bunyósnak ugyanakkor nem ez az első sikere 2019-ben, hiszen az Év Sportolója választáson – egyedüli nem olimpiai sportolóként – bekerült a jelöltek közé. (tovább…)