‘Sport’ kategória archívum

Csepeliek kiállása az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett

2019. november 15. péntek

csepel.hu

Jómagam és a csepeli sportegyesületek kiállunk a 2023-ban megrendezendő budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséért – közölte Borbély Lénárd polgármester sajtótájékoztatóján, amelyet a polgármesteri hivatalban tartottak november 14-én. A határozott véleménynyilvánítást az tette szükségessé, hogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester korábban bejelentette, nem támogatja a budapesti stadionépítéseket.

Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy az ellenzék által irányított kispesti önkormányzat stadionépítését nem kifogásolta. „Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét a kerületekkel szemben, és ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyen fejlesztéseket” – fogalmazott Borbély Lénárd.

(tovább…)

Csepel polgármestere kiáll a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság mellett

2019. november 14. csütörtök

Magyar Nemzet

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés.

Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amelyből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg, és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel. (tovább…)

Többpárti összefogás is lehet Észak-Csepel és a csepeli HÉV fejlesztéséért

2019. november 13. szerda

Horváth Gyula, Facebook, Csepel.info

Észak-Csepelt érintő fejlesztések: atlétikai gyakorlópályák és sportközpont, diákváros, közpark valamint vadvízi, extrém és BMX-park. A Kis-Dunán a Francia öbölnél lenne az új evezőspálya

Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció elnöke a kerület fejlesztésének lehetőségét látja az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésében. A képviselő a Facebook oldalán fejtette ki: sok évtizedes problémák megoldását, közöttük a csepeli HÉV fejlesztését jelentené a világverseny megrendezése.

“Az atlétikai világbajnokság rendezésének megnyerése, és helyszínének kijelölése megcsillantotta a lehetőséget a főváros déli régiója sok évtizedes problémájának a kezelésére, ennek a városrésznek a megújulására is. Egy ilyen világrendezvény ugyanis mindenhol infrastrukturális beruházások tömegét vonzza magával. Olyanokat, amiket, – ha jól tervezünk – a terület sok évtizedes dinamikus fejlődését is elindíthatják. Sok helyen nem csak a sporttal közvetlen kapcsolatban lévő stadion, de metrók, vasutak, kötélpályák, épületek, városrészek és más alkotások fémjelzik, a világra szóló sportrendezvényt. (tovább…)

Csepel polgármestere továbbra is támogatná az észak-csepeli fejlesztéseket

2019. november 12. kedd

Csepel.info

Nemzeti Atlétikai stadion látványterv.

Az Észak-Csepelre tervezett sportfejlesztések óriási előrelépést jelentenek a csepeli sportolók számára, a kerület északi része teljesen újjáéledhet, és a HÉV teljes felújítása is ezekhez a fejlesztésekhez kapcsolódik – emelte ki Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a tervezett atlétikai központról.

Borbély szerint ráadásul kettős mérce, hogy a kispesti sportfejlesztések megvalósulhatnak, a csepelieket ellenben nem támogatná a főváros. Facebook-bejegyzését az alábbiakban olvashatják. (tovább…)

A Csepeli Diák Atlétikai Club is kiáll az észak-csepeli fejlesztések mellett

2019. november 12. kedd

Facebook, Csepel.info

A Csepeli Diák Atlétikai Club vezetői, sportolói, szurkolói azt szeretnék, hogy megépüljön az új atlétikai központ Észak-Csepel és Ferencváros határában. Ezzel a fejlesztéssel a csepeli gyerekek is méltó körülmények között tudnának sportolni – közölte Vágó Imréné, a klub elnöke Facebook oldalán.

Az atlétikai központnak kiválasztott környék ma többnyire a budapestiektől elzárt, sittel, szeméttel feltöltött terület, amit a főváros legszebb Duna-parti sport- és pihenő központjává lehetne fejleszteni.  (tovább…)

Videó: így néz ki a hely, ahova épülhet az atlétikai stadion

2019. november 11. hétfő

Nemzeti Sport

A Magyar Atlétikai Szövetség egy videóban mutatta be, hogyan néz ki jelenleg az a terület, ahová felépülhet az új atlétikai stadion Budapesten. Lényegében egy szennyezett, elhanyagolt, részben sittel, szeméttel feltöltött területről van szó.

A videó szerint a Csepel-sziget északi részén található – jelenleg nyilvánosságtól elzárt környéket – 15 hektárnyi új zöldfelülettel dobnák fel a 2023-as atlétikai világbajnokságra készülve, melynek nagy része közösségi tér lehet. Bővebben a tervekről IDE KATTINTVA olvashatnak.

Atlétika: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett

2019. november 7. csütörtök

Nemzeti Sport, Csepel.info

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja (MOBK) támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Mint ismert, a Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, 2023-ra épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést – ez pedig veszélybe sodorhatja a vb-rendezést. A nemzetközi sportrendezvények hatalmas bevételt jelentenek a fővárosnak és az államnak. 

A MOBK Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük. (tovább…)

Videó: így nyert a Csepeli DSK a Budafoki KSE ellen

2019. november 5. kedd

Youtube

A budapesti utánpótlás (U-15) női kézilabda bajnokságban élen álló Csepeli DSK-val mérkőztek a Budafoki KSE lányai.

A mérkőzés legfontosabb jeleneteit Füzesi Péter szakkommentátor segítségével elevenítjük fel.

WAKO World Kickboxing Championship 2019 Szarajevó – avagy a Busa nővérek a világ tetején!

2019. október 31. csütörtök

 

Csepel.hu

A bosnyák fővárosban rendezték a WAKO 2019. évi Világbajnokságának első részét, ahol a light-contact, low-kick és K1 szabályrendszerek legjobbjai mérkőztek meg. 58 ország 754 nevezése mellett a magyar válogatott 21 fő harcossal utazott, ebből 6 fő képviselte a Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémiát. A szokásosan menetrend szerint kedden kezdődtek a selejtezők, majd pénteken és szombaton következtek az elődöntők és a döntők.

Maruscsák László újoncként, első felnőtt világversenyén remekül kezdett. Első ellenfelét 3:0-ra verte, így a legjobb négy között folytathatta biztos érmesként. Az elődöntőben a Kazah ellenféllel szoros meccset vívott, 2:1-es pontozással maradt alul és nyert világbajnoki bronzérmet. László az elmúlt években mindent feltett a kick-box-ra, a siker érdekében Szlovákiából a KirályTeam-hez igazolt, állampolgárságot szerzett és alázatosan edzett! Elszántsága példaértékű minden sportoló számára.

(tovább…)

Heti TV: beszélgetés Németh Szilárddal

2019. október 30. szerda

Heti TV, Csepel.info

Téma: U23-as birkózó világbajnokság Budapesten, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia céljai, a II. Rákóczi Ferenc emlékév kassai rendezvénye, ellenzéki botránypolitizálás az Országgyűlésben, a Magyar Honvédség helyzete és a magyarországi NATO parancsnokság, külhoni katonai temetők, külpolitikai kérdések, migráció.

A Németh Szilárddal készült beszélgetést a fentiekben tekinthetik meg.

youtube.com