‘Sport’ kategória archívum

Három éve halt meg Kun Jenő

2017. december 6. szerda

Csepelfc.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: CsepelFc

Forrás: CsepelFc

2014. deceber első napjaiban újabb taggal lett szegényebb a csepeli labdarúgó család. Elhunyt Kun Jenő a Csepel SC egykori labdarúgó szakosztályának vezetője majd elnökhelyettese.

Fotón balról jobbra: Rottenbiller István, Losonci Flórián, Kun Jenő, Báthory János, Keszthelyi Mihály

A Csodakút Óvoda nyerte a Mikulás Kupát

2017. december 5. kedd

Csepel.hu

Tizedik alkalommal rendezték meg a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában a csepeli óvodások játékos sportvetélkedőjét, a Mikulás Kupát, ahol mintegy 240 óvodás versenyzett.

A Mikulás Kupa idén kétszeres jubileumi évfordulóhoz érkezett: a verseny már 25 éves hagyományra tekint vissza, a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka pedig 2007 óta házigazdája a vetélkedőnek. Az idei vetélkedő azért marad emlékezetes, mert a már felújított tornacsarnokban lehetett megrendezni. (tovább…)

Jól szerepeltek a csepeliek az 5. BUDO- és Küzdősport gálán

2017. december 4. hétfő

Csepel.hu

A Terrorelhárítási Központ 2017. november 18-án rendezte meg az 5. BUDO- és Küzdősport gáláját.

A sporteseményen a Belügyminisztérium rendészeti szerveitől, az Országgyűlési Őrségtől, a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, a Magyar Honvédségtől és az Országos Mentőszolgálattól érkeztek küzdősportolók az egész országból. (tovább…)

Egy éve halt meg Sárfalvi Béla

2017. december 4. hétfő

Csepel Öttusa

sarfalvibela

2016. december 4-én adtunk hírt, hogy 75 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Sárfalvi Béla, a Csepel volt kiváló versenyzője és edzője, valamint a Honvéd és több válogatott versenyző edzője.

Béla bácsi 1960-tól 1974-ig volt a Csepel SC öttusázója, válogatott kerettag. Tagja volt 1974-ben a BEK-győztes csapatnak. 1980-ban szerzett edzői oklevelet, 1989-ig a Csepel, majd a Honvéd vezetőedzője lett. Később edző volt ugyanitt, majd vezetőedző a Budapest Honvédnál, ahol klasszis sportolókat nevelt ki. Nyugdíjas életében is aktívan sportolt, triatlonozott és kerékpározott. Salánki Miklós a 74. születésnapján készített interjút  vele a Magyar Hírlapban.

Csepel Öttusa Média

A csepeliek győztek a Baracsi Imre Birkózó Emlékversenyen

2017. december 3. vasárnap

 

Csepel.hu

Ötödik alkalommal rendezték meg a Baracsi Imre Nemzetközi Birkózó Emlékversenyt az ÁMK felújított tornacsarnokában december 2-án.

A serdülő és kadet korosztályú versenyzők összecsapásán a Csepel BC sportolói lettek a legjobbak, megelőzve a székelyudvarhelyi és a felvidéki (dunaszerdahelyi) csapatokat. Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke bevezetőjében Baracsi Imre érdemeit méltatta, egyben köszöntötte a küzdelmeket megtekintő Baracsi Imre feleségét és lányát. A versenyen szurkolt Borbély Lénárd polgármester is.

(tovább…)

Újra várja a téli sportok kedvelőit a csepeli jégpálya

2017. november 29. szerda

Csepel.hu

Ismét megnyitotta kapuit a csepeli jégpálya, mely november 30. és február 28.-között minden nap várja az érdeklődőket.

(tovább…)

NB III: győzelemmel zárta az idényt a CsepelFC

2017. november 26. vasárnap

Csepel FC, Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepel FC-nek sikerült kifognia a szelet a  THSE- Szabadkikötő vitorlájából, így visszavágva a nyári fiaskóért 2:0-s győzelemmel hagyták el a Weiss Manfréd úti sporttelepet. Az együttes ezzel megerősítette helyét a középmezőnyben.

Az alábbiakban a Csepel FC beszámolóját olvashatják

(tovább…)

Leleplezték Czibor Zoltán és Tóth II. József emlékművét

2017. november 25. szombat

Csepel.hu

Felavatták a Tóth II. József és Czibor Zoltán labdarúgók pályafutásának emléket állító egész alakos bronz szobrot a Béke téren, a Csepel Stadion bejáratánál november 25-én abból az alkalomból, hogy a magyar labdarúgó válogatott 64 évvel ezelőtt, ezen a napon győzte le az angol válogatottat az „évszázad mérkőzésén” a londoni Wembley Stadionban.

Az emlékmű Budahelyi Tibor és Lelkes Márk szobrászművész alkotása. Borbély Lénárd polgármester az avató ünnepségen bejelentette: a csepeli önkormányzat kész visszavenni a Csepel SC Alapítvány tulajdonában lévő sportlétesítményt, hogy a kerületben újra fellendítsék a sportéletet. Orbán Viktor miniszterelnök levélben üdvözölte az emlékmű felállítását.

(tovább…)

64 éve vertük laposra az angolokat az évszázad meccsén

2017. november 25. szombat

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Ünnepelnek a magyarok a harmadik gól után
Fotó: William Vanderson

64 éve győzte le 6-3-ra a magyar válogatott Angliát a londoni Wembley Stadionban, ezzel megtörve az angolok 90 éves hazai veretlenségét. Ez volt az Aranycsapat történetének egyik legnagyobb sikere, nem véletlen, hogy 1993-ban az MLSZ a november 25-ét a magyar labdarúgás napjává nyilvánította.

A legendás találkozón Hidegkuti Nándor triplázott, Puskás Ferenc duplázott és még Bozsik József is betalált. Ráadásul a budapesti visszavágón (1954) még nagyobb pofonba szaladtak bele az angolok, ugyanis a magyar válogatott 7-1-gyel küldte őket haza. Azok a régi szép idők.

Hónap műhelye: közönségdíj a Csepel Öttusa

2017. november 24. péntek

CSepel Öttusa, Mr:Gabee, Csepel.info

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország közös díjat alapított az adott hónapban legeredményesebb, illetve arra legérdemesebb utánpótlás-nevelő műhely számára.

A Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület második alkalommal kapott lehetőséget arra, hogy versenybe kerüljön a legjobb műhely címért, és a szavazatok alapján meg is nyerte a versengést ami ezúttal arra volt elég, hogy a Közönségdíjat megnyerve egy százezer forintos Decathlon utalványhoz juttassa klubunkat. Ez úton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki támogatta a Csepel Öttusa részvételét a versenyben.

Az alábbiakban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sajtóközleményét olvashatják.

(tovább…)