‘Sport’ kategória archívum

Atlétáink sikeresen kezdték meg a fedettpályás versenyidényt

2023. február 3. péntek

Csepel.hu

Az U-14-es korosztály mutatkozott be elsőként Dunakeszin a VSE idei első versenyén. Az egyesület futófolyosóján megrendezett versenyen szinte minden atlétánk újabb és újabb egyéni rekorddal fejezte be versenyét.

60m fiú síkfutásban Szabó Viktor Gergő második helyezést ért el 8,4 mp-es új egyéni rekordjával, míg 60 m gátfutásban szintén másodikként állhatott fel a dobogóra 9,9 mp-es, szintén egyéni rekordot jelentő futását követően, majd ötösugrásban is új rekordját jelentő 12,34 m-es ugrásával szintén ezüstérmet vehetett át.
(tovább…)

Jégdisco szombat este a csepeli jégparkban

2023. január 23. hétfő

Csepel.hu

Látványos lézer és fényshow, tűz és led zsonglőrök, füst és buborékgépek várták a látogatókat január 21-én a Csepeli Jégparkban.

A különleges jégdiszkó sok látogatót vonzott a zenéről dj gondoskodott. Idén az egyedi fénytechnika nagyobb hangsúlyt kapott, mint korábban. „Sokan várták már, hiányolták a zenés-táncos programot, mely szinte hagyománnyá vált az elmúlt években.
(tovább…)

Busa Gabriella pontozásos győzelemmel szerezte meg a profi kick-box világbajnoki címet

2023. január 17. kedd

M4Sport

Busa Gabriella pontozással legyőzte a lengyel Marta Pyrát és ezzel megszerezte a 55 kilogrammos súlycsoport profi kick-box világbajnoki címét.

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi háromszoros amatőr világbajnok versenyző vasárnap este a Madárfészek Akadémián – hivatalos nevén az újpesti Kellner Ferenc Sportközpontban – megrendezett gála full-contact szabályrendszer szerint megvívott fő mérkőzésén, 12 menetes csatában bizonyult jobbnak ellenfelénél, és ezzel övé lett a Rákóczi Renáta visszavonulásával megüresedett világbajnoki öv.
(tovább…)

Jégdisco a csepeli jégparkban

2023. január 16. hétfő

Csepel.hu

(tovább…)

A Covid-járvány alatt kezdett futni, már a dobogókért küzd a csepeli lány

2023. január 11. szerda

Csupasport

Igazán jól indult Wágner Zsuzsanna éve, a Happy New Trail ezüstérmesét a terepfutások töltik fel legjobban.

A Csepelen élő futó elsősorban a Duna-parton, a Kolonics György sétányon szokott edzeni. Ha terepre vágyik, kimegy a Hármashatár-hegyre, esetleg lefutja a Mókus-kört vagy a Panoráma-kört. (tovább…)

Meghalt Pelé – és vele egy kicsit a futball is

2022. december 29. csütörtök

Index

A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban elhunyt Edson Arantes do Nascimento, ismert nevén Pelé, minden idők legkiválóbb labdarúgója, de talán az sem túlzás, hogy a valaha volt leghíresebb, legismertebb sportember.

A brazil legenda 82 éves volt.
(tovább…)

Meghalt Babati Ferenc, a Csepel SC válogatott röplabdázója

2022. december 28. szerda
Csepel.hu
Karácsony szentestén elhunyt „Babos” Babati Ferenc (1952-2022), a Csepel SC legendás röplabdacsapatának tagja, tizenhétszeres válogatott. A Csepel színeiben hatszor lett magyar bajnok és kilencszer nyerte el a Magyar Népköztársasági Kupát 1973 és 1982 között.
Legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor a Csepel SC KEK ezüstérmet nyert a görögországi Athénban 1973-ban. Visszavonulása után, 1992-től nemzetközi minősítésű röplabda játékvezető lett.

(tovább…)

Évzárót tartott a Csepeli DAC

2022. december 17. szombat

Csepel.hu

Idén is sikeres évet zárt a Csepeli Diák Atlétikai Club (DAC), amelynek sportolói tizenegy országos bajnoki címet, tíz ezüstérmet és tizenkettő bronzérmet szereztek – hangzott el a klub évzáró ünnepségén az Arany János Általános Iskolában december 15-én.

Az egyesület legjobb atlétája címet a lányoknál Vágó Zsófia, a fiúknál Raffay Csanád nyerte. Az atlétákat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Megjelent Morovikné Fülöp Csilla, az iskola igazgatója, Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium intézményvezetője, Kiss László, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökségi tagja. Házigazdaként Vágó Imréné, a klub elnöke szerepelt, Fehér Gábor edző az eredményeket ismertette.
(tovább…)

Megnyílt a Csepeli Jégpark

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. 

November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion – a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai – fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.
(tovább…)

Bajnoki címre törnek férfi kézilabdázóink

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

Nehéz helyzetbe kerültek a Csepel DSE kézilabdázói, miután csőtörés miatt átmenetileg sem a hazai mérkőzéseikre, sem edzésekre nem használhatják a Laurencz László Sportcsarnokot. Az október végén történt váratlan esemény láthatóan megzavarta a felnőtt férfi és női csapatainkat: olyan mérkőzéseket veszítettek el, amelyeket a papírtforma szerint megnyerhettek volna.

Ezzel együtt a férfiak és a nők is összességében jól szerepelnek az NBII déli csoportjában: a fiúk a második, a lányok az ötödik helyen állnak.
(tovább…)