‘Sport’ kategória archívum

Két bajnoki címet nyertek az Island Rock versenyzői

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

A Pestszentimrei Sportkastélyban az ország legjobb formációi találkoztak 2023. június 4-én, ahol 10 kategóriában rendezték meg a félév utolsó országos akrobatikus rock and roll versenyét.

Az Island Rock Csepel valamennyi táncosa döntőbe került és a bemutatott táncaikkal kiemelkedő eredményeket értek el.

(tovább…)

Diáksportért kitüntetés Fehér Gábor testnevelőnek

2023. június 4. vasárnap

Csepel.hu

Diáksportért kitüntetést adományozott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Fehér Gábornak, az Arany János Általános Iskola testnevelő tanárának.  

„Hatalmas elismerés jár mindazoknak az elhivatott pedagógusoknak, akik a nehéz körülmények között is plusz időt, energiát fordítottak a gyerekek felkészítésére és versenyeztetésére” – mondta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke a kitüntetettek méltatásában.

(tovább…)

Liptai-emlékdíjat kapott a tehetséges kosárlabdázó

2023. június 3. szombat

Csepel.hu

A Csepel Bontó Kosárlabda Klub eseményén első alkalommal adták át a legjobb utánpótlás-játékosnak járó Liptai István-emlékdíjat, melyet Bartha Koppány vehetett át.

Szabó Róbert, a csepeli kosárlabda szakosztály vezetője a díj kapcsán elmondta, az elismeréssel méltó emléket szeretnénk állítani Pista bácsi munkásságának.

(tovább…)

Bozsik Fesztivál az óvodásoknak

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

Idén második alkalommal, 11 helyszínen zajlottak a versenyek, amelyek 18 óvodából 28 sportcsoportja vett részt. A csapatok 12-15 fővel indultak.

Az egyes állomásokon labdás ügyességi játékokban, fogócskában, kapura lövésben és különböző akadályversenyekben mérkőztek meg a gyerekek. A végén mindenkit oklevéllel és ajándékkal jutalmaztak.

(tovább…)

Hatvan éves HÉV-vel népszerűsíteni az atlétikai stadiont és a világbajnokságot: jó ötlet ez?

2023. június 2. péntek

Csepel.info

Csepelen is sokan várják az augusztusban megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokságot. Ám Németh Szilárdnak úgy sikerült “népszerűsítenie” a lenyűgöző méretű, vadonatúj stadiont és a versenyt, hogy azzal csak dühöt váltott ki a csepeliek többségéből. Nem kellett hozzá más, mint Németh Szilárd fotója saját magáról, az atlétikai stadionról, és a mellette felbukkanó, múzeumba való HÉV-szerelvényről. 

Evett birkafejet, mászott villanyoszlopra, számtalan nevetséges jelenettel örvendeztette meg ellentáborát, ám most páros lábbal szállt bele a csepeliekbe Németh Szilárd. Az atlétikai világbajnokságért “cserében” ugyanis rengeteg rég várt fejlesztést ígértek Csepelnek. Volt itt minden: új hidak, új HÉV, új park, új kerékpárút. Ám ebből alig valósul meg valami, és azok sem a legfontosabb, legrégebben várt fejlesztések. (tovább…)

Családi Sportnap Csepelen

2023. május 22. hétfő

Csepel.hu

Az esemény célja, hogy népszerűsítsék a mozgást, a szabadidő hasznos eltöltését és ki-ki megtalálja a számára legmegfelelőbb sportágat, ha fiatal lévén versenyzésre adja a fejét. Természetesen felnőttként is lehet sportágat választani, mert megvan rá a lehetőség.

Ráadásul nem muszáj versenyezni, elég, ha kikapcsolódásként csatlakozik valaki egy egyesülethez. Most csak az nem találhatta meg a számára leideálisabb sportágat, aki eleve nem akarta, de sebaj, gyerekei vagy más hozzátartozói érdeklődését biztosan felkeltette egy mozgási forma.

(tovább…)

Esti kerékpározás Csepelen

2023. május 20. szombat

Csepel.hu

Az eseményt Szabó János Velocipede kerékpár szervize, a Csepeli Kerékpáros és Triatlon Egyesület és a csepeli rendőrkapitányság szervezte.

A főbb támogatók között szerepelt a Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskola, amely háromszáz palacsintával és frissítő italokkal vendégelte meg a résztvevőket.

(tovább…)

Megállapodás született a csepeli sportegyesületekkel

2023. május 11. csütörtök

Csepel.hu

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárd polgármester a kerületi sport- és szabadidős egyesületek, szervezetek képviselőivel a polgármesteri hivatalban május 11-én. Ezzel létrejött az önkormányzat és a csepeli sportegyesületek nagyszabású közös projektje, a Csepeli Sportsziget Program. Ennek célja, hogy az önkormányzat égisze alatt olyan régóta várt egység kovácsolódhasson a helyi sportéletben, melyben közösen, egy csapatban dolgozhatnak a csepeli szabadidő-, diák-, tömeg- és versenysport felvirágoztatásáért.

Az önkormányzat továbbra is várja az együttműködéshez csatlakozni szándékozó sportegyesületeket.  (tovább…)

Négy arany a Baracsi emlékversenyen

2023. május 4. csütörtök

Csepel.hu

Április utolsó hétvégéjén rendezték meg a nemzetközi Baracsi Imre Emlékversenyt, ahol az ikonikus csepeli birkózó és mesteredző emléke előtt tisztelgett a megjelent közel 300 utánpótláskorú birkózó. A rendezvénynek – Csepel önkormányzata jóvoltából – a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka adott otthont, melyet a Csepeli Birkózó Club (CSBC) versenyzői, edzői és szülői csapata olyan ideális versenyhelyszínné épített, mely méltó volt az egykori mester nevéhez.

Szombaton, április 29-én az U15-ös és az U20-as korosztály kötöttfogású birkózói küzdöttek az érmekért és a válogatottságért, míg vasárnap az U15-ös korosztály szabadfogású fiúi és lányai versengtek a szép tiszteletdíjakért. Ha nem lett volna elég nagy kihívás a hazai élmezőnnyel megküzdeni, a verseny színvonalát ukrán, román és szlovák sportolók is emelték. A Magyar Birkózók Szövetsége részéről Bácsi Péter szakmai igazgató és Ancsin László főtitkár vett részt a megnyitón, ahol Borbély Lénárd polgármester és Märtz József, a CSBC elnöke köszöntötte a résztvevőket. (tovább…)

Részt vett a törökországi gyermekfesztiválon a Csepp-Csepel Néptáncegyüttes

2023. május 3. szerda

Csepel.hu, Csepel.info

A fesztiválon a világ minden tájáról 30-40 ország vesz részt, hazánkat a Csepeli Kistáncos Alapítvány 16 fős delegációja képviselte.

A „TRT Április 23. Nemzetközi Gyermekfesztivál” a Török Rádió és Televízió által 1979 óta évente megrendezett nemzetközi gyermekfesztivál.

(tovább…)