‘Sport’ kategória archívum

Százhúsz érem a kick-box világkupán

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.hu

Szeptember közepén rendezték meg a budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupát, ahol a Halker-KirályTeam versenyzői ismét remekül szerepeltek. A három napos verseny sportdiplomáciai sikert is hozott.

Az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe közgyűlésén egyhangúlag a szervezet elnökévé választotta Király Istvánt, a Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia alapítóját, a Magyar Kick-box Szakszövetség és a világszövetség alelnökét.

(tovább…)

Emléktáblát avattak Ludasi Róbert mesteredző tiszteletére

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.hu

Táblaavató ünnepséget rendeztek és fűzfát ültettek az idén januárban elhunyt Ludasi Róbert (1953-2021) mesteredző, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület egykori elnöke emlékére a Csepeli Kajak-kenu Egyesület Hollandi úti sporttelepén szeptember 22-én.

Az eseményen megjelent a mesteredző felesége, Ludasi Róbertné, valamint Sárfalvi Péter, az utánpótlás nevelésért felelős helyettes államtitkár, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenus, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke, Ábel Attila alpolgármester. Az emlékezők között számos egykori tanítványa, olimpiai és világbajnok sportoló is részt vett. (tovább…)

Coubertin-nap Csepelen

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.hu

A nemzetközi Coubertin-nap alkalmából a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület egész napos családi programot szervezett a Csepeli Strandfürdő területén.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság először 2018-ban hirdette meg a nemzetközi Coubertin Napot, így a szervezők idén már a második Coubertin Napi rendezvényt tarthatták Csepelen, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület bázisán. Báró Coubertin a modern olimpiai eszmeiség és az öttusa sportág megalkotója, így a rendezvény tisztelgés az ő emléke előtt, és egyben kiváló lehetőség az öttusa népszerűsítésére.

(tovább…)

Még mindig az élmezőnyben a Csepeli BC

2021. szeptember 10. péntek

csepel.hu

A tokiói olimpia elmúltával újraindult a hazai sportélet, a birkózók országos bajnoksággal nyitották meg az őszi versenyek sorát. (tovább…)

Összeolvadnak a csepeli labdarúgó-egyesületek

2021. szeptember 10. péntek

csepel.hu

„Összefogással erősítjük a csepeli futball- utánpótlást” – jelentette be Borbély Lénárd polgármester augusztus 16-án, a Béke téri stadionban.

(tovább…)

Ilyen volt, ilyen lett: sok-sok kép a Csepeli Strandfürdőről

2021. szeptember 6. hétfő

Csepel.info

2021 nyarán retrohangulatban, de teljesen felújítva pompázott a Csepeli Strandfürdő bejárata (fotó: Brujman Roland)

Csepeli Strand 2011 őszén (Google fotó)

A Csepeli Strandfürdő a Soroksári Duna-ág csepeli partján, mintegy héthektárnyi zöldterületen fekszik. Befogadóképessége a vízfelület alapján mintegy 4500 fő, de a parkosított terület jóval több vendég kényelmes pihenését is lehetővé teszi.

A strandfürdő jelenlegi helyén, a soroksári Duna-parton már az 1930-as években dunai strand működött, az egykori Weisz Manfréd Művek üzemeltetésében. A Duna vizének egyre nagyobb mértékű szennyezettsége arra indította a Csepel Vas- és Fémműveket, hogy új, korszerű strandfürdőt építtessen a régi helyett. Mélyfúrásokat végeztek a területen, melynek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre a vízkészletre alapozva 1961-ben épült fel a fürdő. (tovább…)

Visszatérhettek a gyerekek is a Csepel SC-be

2021. szeptember 3. péntek

Csepel FC

Megszületett a megállapodás a Csepel SC Alapítvány és a nemrégiben fúzión átesett Csepel Utánpótlás SE és a Csepel FC SE között, így a Csepel FC felnőtt labdarúgói után a hátország is visszatérhet a Csepel SC sporttelepére – jelentették be a Csepel FC honlapján.

A gyerekeket az után tiltották ki érthetetlen módon a Csepel SC területéről, hogy a kerület két meghatározó futball utánpótlás-egyesülete úgy döntött, egyesített erővel dolgoznak tovább a kerület sportéletének sikeresebbé tétele érdekében. A döntés mintegy 250 fiatalt és a felnőtt csapatot érintette. (tovább…)

Borbély Lénárd: a csepeliek több mint 80%-a elutasította, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna-parton

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

„Örömmel fogadtam a hírt, hogy 100%-os kormányzati támogatással 87 vidéki birkózó kollégiumi szállását sikerült megoldani Csepelen, egy már működő kollégiumban. A támogatásnak köszönhetően 45 szoba felújítására került sor, így kerületünk ismét gyarapodott! Köszönjük!” – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap.

„Ennél még jobb hír, hogy ezeket a kollégiumi szálláshelyeket úgy sikerült kialakítani, hogy a csepeli Kis-Duna partot nem kellett beépíteni, ezzel sikerült megvédeni” – fogalmazott a hír kapcsán a polgármester. (tovább…)

Atlétáink remekeltek Miskolcon

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Miskolcon rendezték az U-16 és U-14 Atlétikai Bajnokság Észak-kelet terület 3. fordulóját. A verseny kiemelt fontosságát jelzi, hogy a bajnokság 3 fordulójának eredményei alapján döntik el, hogy kik indulhatnak az U-16 Atlétikai Magyar Bajnokság 2021. évi versenyén.

Az első napon még kellemes, időnként napsütéses időben, szinte szélcsendben versenyezhettek atlétáink a remek rendezésű versenyen, míg a másodikon már esős, hűvös, enyhén szeles körülmények fogadták őket. Atlétáink sikeresen küzdöttek meg az időjárás viszontagságaival, melyet nagyszerű eredményeik is igazolnak. Sorra javították meg egyéni rekordjaikat, majd állhattak fel a dobogó valamelyik fokára. Összesítve 7 aranyérmet, 8 ezüstöt és 5 bronzot vehettek át versenyzőink, valamint 3 atlétánk végzett a 6. helyen. (tovább…)

Borbély Lénárd arra kéri a Csepel SC-t, hogy változtassák meg a döntésüket

2021. augusztus 19. csütörtök

Csepel.info

Hétfőn Csepel két meghatározó futball utánpótlás-egyesülete úgy döntött, hogy egyesített erővel dolgoznak tovább a kerület sportéletének sikeresebbé tétele érdekében. Másnap reggel azonban nem engedték be edzeni a gyerekeket a Csepel SC területére. Úgy tudjuk, hogy a felszerelésüket is csak a vásárlást igazoló számla ellenében engedték volna elvinni.

“Arra kérem az Alapítványt, hogy gondolja át és változtassa meg a döntését! A gyerekeinkkel és a csepeli családokkal ezt nem lehet megtenni” – fogalmazott a történtek után Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Az alábbiakban az ő Facebook-bejegyzését közöljük. (tovább…)