‘Sport’ kategória archívum

Boldog születésnapot – Sastin Marianna

2020. július 10. péntek

Wiki, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Népszava

Július 10-én ünnepli születésnapját Sastin Marianna Csepelen élő és a Vasas színeiben birkózó világbajnok, Csepel díszpolgára.

Sastin Marianna cselgáncsozóként kezdett sportolni 1992-ben. 1998-ban bronzérmes volt a felnőtt cselgáncs bajnokságban. 1999-ben már birkózóként a junior Eb-n hatodik lett valamint Kadett vb 11. és magyar bajnok volt. (tovább…)

Elbúcsúztatták Benedek Ferencet

2020. július 3. péntek

csepel.hu

Csütörtök délelőtt végső nyugalomra helyezték Benedek Ferencet, a csepeli öttusa immáron  halhatatlan mesteredzőjét. (tovább…)

Ilyen a megújult Csepeli Strand

2020. június 24. szerda

Csepel.info

A Csepel.info fotógalériáját itt tekinthetik meg, Polinszky Tibor építészmérnök, Csepel korábbi főépítészének galériáját itt tekinthetik meg

Körös-körül gyep, a víz kristálytiszta. Új sportpályák, öltözők és mosdók várják a vendégeket. Most már teljesen megújulva nyitotta ki kapuit a Csepeli Strandfürdő, amely hasonlít a régire, de mégis egészen más. Ez lehetne Budapest első igazi kerékpáros strandja, ha a tervezett bicikliutat, és vele kétmilliárd forint uniós pénzt nem dobná kukába Karácsony Gergely. Még van egy kis esély a fejlesztésre.

A szocreál retro strand érzést a letisztult, skandináv egyszerűség és természetközeli látvány vette át. Úgy ahogy kell: a régi szobrokat, értékeket megtartva, sok fával és zölddel, nem tolakodóan. És bár a fű még nem mindenhol serkent ki, a veszélyhelyzet miatt nem is mindegyik épületet adták át, már jól látható, hogyan működik tovább a csepeliek kedvence. (tovább…)

Archív: Benedek Tibor az InfoRádióban

2020. június 18. csütörtök

Infostart

“Mindig én akartam jobban”

“Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. (tovább…)

Gyász: elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor

2020. június 18. csütörtök

NSO, Mr.Gabee, Csepel.info

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya – közölte a Magyar Vízilabda-szövetség

Benedek Tibor családja az alábbi közleményt juttatta el a Nemzeti Sport szerkesztőségének csütörtök reggel:

„Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után. Részvétnyilvánításokat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak szabályait.” (tovább…)

Nyári napközis sporttáborok a kerületben

2020. június 12. péntek

Portálunknak küldött tájékoztatás szerint a Vermes Miklós Iskola tematikus napközis táborokat indít a kerületben.

A táborokban általános iskolások vehetnek részt, és júliusban indulnak. Részletek a cikkben!

(tovább…)

Videó: a Csepel-szigeti Bringakör

2020. június 9. kedd

Utazol

Egy érdekes felhívásra lettem figyelmes a Magyar Kerékpárosklub oldalán – a Csepel-szigeti Bringakör elnevezésű teljesítménytúrára.

A szigetet amúgy már sokszor bejártam két keréken, azonban a túrakiírás olyan pontokat is érintett, amelyeket még nem láttam, ezért úgy határoztam, hogy – a teljesítmény és az elismerő oklevél mellett – felfedezem a sziget általam kevésbé ismert részeit is. (tovább…)

Gyászol a magyar birkózócsalád

2020. június 4. csütörtök

Blikk

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóth Bendegúz.

A 22 éves válogatott sportoló, az ESMTK versenyzője szabadtéri edzés közben lett rosszul. Birkózótársai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek. Ezt követően a Honvédkórházba szállították, ahol hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért. Halála okát az orvosszakértői vizsgálat után tudhatjuk meg. (tovább…)

Új park nyílt a Normafánál a romos hotel helyén

2020. május 24. vasárnap

A környékbeleik kérését teljesítve, több mint négyezer négyzetméteren új parkot alakított ki Hegyvidék önkormányzata a Normafánál, ahol a kisebb gyerekek igényeihez igazodó játszótér, valamint egy vízfelülettel ölelt csobogó is helyet kapott.

„Budapesten újra megnyílnak a játszóterek, valamint az iskolák, óvodák és bölcsődék. Keresve se lehetett volna jobb alkalmat találni a park és a játszótér avatásához” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Normafa mellett nyílt Eötvös Loránd park hivatalos átadásán, amin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a XII. kerület országgyűlési képviselője, valamint számos környékbeli lakó is megjelent.

(tovább…)

Május 23 – A 6:3-as mérkőzés visszavágójának évfordulója

2020. május 23. szombat

Wiki, Csepel.info

1953. november 25-én a magyar labdarúgó-válogatott híres győzelmet aratott az angol labdarúgó csapat ellen. Ez volt az a mérkőzés, aminek 6:3 volt az eredménye. Ezen a napon a londoni Wembley Stadionban sikerült a magyaroknak legyőzniük az akkor már kilencven éve verhetetlen angol csapatot.

1954. május 23-án szeretett volna revansot venni Anglia csapata. A visszavágót Budapesten szervezték, hatalmas érdeklődést kapott a mérkőzés. Az angolok teljesen biztosak voltak abban, hogy megnyerik. A magyar csapat diadalmas győzelmet aratott, 7:1 lett az eredmény. Az a mondás járta, hogy „Az angolok egy hétre jöttek, és 7:1-re mentek.” Az Aranycsapat tagjai voltak, többek között Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Puskás Ferenc.