‘Sport’ kategória archívum

,,Fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni” – Paralimpiai sportközpont létesül Csepelen

2021. február 23. kedd

Blikk

Paralimpiai sportközpont létesül a Csepel SC megújuló Béke téri sportkomplexumában – jelentette be Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke hétfőn a Magyar Parasport Napján.

A sportvezető az elhatározást megörökítő márványtáblát leplezett le a Csepel SC csarnokában, a Bajnokok termében Németh Szilárddal, a Kozma István Birkózó Akadémia alapítójával együtt.

(tovább…)

Második lett a női futóversenyen a kétméteres férfi

2021. február 13. szombat

Mandiner

Egy 195 centi magas ír diák második helyen végzett egy 5 km-es női futóversenyen, hogy bizonyítsa a főiskolája által képviselt nemi politika abszurditását.

A 22 éves Con Óg Ó Laoghaire azért jelentkezett – egyébiránt teljesen szabályosan – az egyetem éves futóversenyére, mert korábban látta, hogy egy Zuby nevű angliai férfi rapper megdöntött egy női súlyemelő rekordot azért, hogy megmutassa, milyen igazságtalan előnyt élveznek a férfinak született transznemű sportolók a női sportágakban.

(tovább…)

Töretlen a Csepel kerékpár népszerűsége

2021. január 29. péntek

csepel.hu

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere január 15-én látogatást tett a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt.-nél.

(tovább…)

36 hektáros közpark épül Csepelen

2021. január 29. péntek

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán jelentette be a hírt, mely szerint a kormány döntése értelmében egy kerületeken átívelő, méreteiben is óriási parkfejlesztési program indul a fővárosban.

Ennek első állomása Csepelen lesz.

(tovább…)

Kormányinfó: március 1-ig maradnak a korlátozások

2021. január 28. csütörtök

Magyarnemzet.hu

A szerdai kormányülés után, az operatív törzs beszámolóját meghallgatva a kabinet megállapította, hogy sikerült megfékezni a járvány terjedését. Viszont az enyhítések a járvány újbóli felélénküléséhez vezetnének.

Európa sok országában szigorúbb szabályok vannak érvényben, mint nálunk, ott megkezdődött a harmadik hullám, amit a kormány szeretne elkerülni, ezért a korlátozások fenntartása indokolt – számolt be róla Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

(tovább…)

Kimagasló eredményeket értek el a Csepeli DAC versenyzői a Fedettpályás Újévi GYAC Kupán

2021. január 26. kedd

csepel.hu

Három újonc, két serdülő, egy ifjúsági és egy felnőtt versenyzővel képviseltette magát egyesületünk a versenyen.

Az újonc életkorúak /2008, 2009/ életük első nagy versenyén vettek részt és elért eredményeikkel bizonyították tehetségüket, rátermettségüket, felkészültségüket és a Csepeli Diák Atlétikai Clubnál folyó szakmai munka hatékonyságát ugyan úgy, mint az idősebb egyesületi versenytársaik is, akik felmérhették, hogy hol tartanak az alapozó időszak vége felé, a fedettpályás versenyidény kezdetén.

(tovább…)

Jön a megmentő: ismét Dárdai Pál lett a Hertha vezetőedzője

2021. január 26. kedd

Index, Mr. Gabee, Csepel.info


A német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy Dárdai Pál lett ismét a klub vezetőedzője.

A magyar szakember a menesztett Bruno Labbadiát váltja a kispadon, a cél pedig a bennmaradás kivívása. A felek 2022 nyaráig kötöttek szerződést.

(tovább…)

Újra meghatározóvá tenné a Csepelt

2021. január 22. péntek

Kajakkenusport.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

A korábbi elnök, Ludasi Róbert év elejei tragikus halála miatt szerdára rendkívüli közgyűlést hívott össze a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület. A testület egyhangúlag Kiss Tamást választotta meg új elnökének. Az olimpiai bronzérmes kenus nagy tervekkel vág bele a feladatba.

“Már el is kezdtem a munkát, a következő hetekben az lesz a feladatom, hogy megismerjem az egyesület működését és jelenlegi helyzetét – mondja Kiss Tamás, aki tavaly nyári óta egy serdülő és ifjúsági korú kenusokból álló csoportot vezet a Hollandi úton. – Robi ötlete volt, hogy pályázzam meg az elnöki posztot, mert már nyugdíjba akart menni, és nagyon örült neki, amikor látta rajtam, hogy érdekel a feladat. (tovább…)

Kiemelkedő eredményekkel megkezdték idei idényüket a Csepeli DAC diszkoszvetői

2021. január 18. hétfő

csepel.hu

Szombathelyi Dobó SE, Németh Pál Dobóakadémia versenysorozatának első fordulójában a fagyos idő ellenére is bizonyították Csepeli DAC-os versenyzőink az alapozó időszakban végzett munkájuk eredményességét, azt, hogy nagyon jó úton haladnak céljaik eléréséhez.

(tovább…)

Karácsonyék támogatják: lebontják a Wichmann-házat

2021. január 6. szerda

Falanszter blog

A magyar kártya szülőhelye, neves bordélyház, okkult teozófiai központ és egy olimpikon alternatív kocsmája volt egykor, most ronda hotel lesz a helyén. Sok csepeli sportolónak is fájni fog a lebontása.

Az egykor Kreuzgasse (Kiskereszt utca) 517. számmal ellátott földszintes épületet 1834-ben vásárolta meg Schneider József kártyafestő, hogy kisebb átalakítások után itt rendezhesse be pakligyártó műhelyét. A mester ebben az épületben alkotta meg 1836-ban 36 lapos magyar kártyacsomagját, amely az osztrák elnyomás miatt nem magyar történelmi hősöket, szenteket és királyokat, hanem Friedrich Schiller drámaíró „Tell Vilmos” című, 1804-ben írt drámájának szereplői után mintázott meg. (tovább…)