2015. szeptember havi archívum

Új megálló a 36-os vonalán

2015. szeptember 30. szerda

BKK, Mr.Gabee

36-os_busz_(LOV-880)

 A BKK tájékoztatása szerint Soroksár-Újtelep jobb kiszolgálása érdekében a 36-os autóbusz vonalán 2015. október 1-jétől új megállóhely létesül a Köves út és a Szentlőrinci út kereszteződésénél.

Az érintett kereszteződés a szöveg fölött megtekinthető.

Kitüntető díjak adományozásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés

2015. szeptember 30. szerda

Budapest.hu

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Több mint ötven napirendi pontot tárgyalt meg a Fővárosi Közgyűlés a 2015. szeptember 30-i ülésén. Határoztak arról, hogy barátsági és együttműködési megállapodást kötnek a vietnámi Ho Si Minh​ várossal. Együttműködési szándéknyilatkozatot kötött Budapest és Mongólia fővárosa, Ulánbátor. Döntöttek a BKK feladatainak átszervezéséről, utcabútor-szerződésekről, valamint több kitüntető díj adományozásáról. A József Attila Színház, a Centrál Színház és a Katona József Színház élén a jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, a Radnóti Miklós Színház vezetői posztját pedig Kováts Adél színművész nyerte el.

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésével kapcsolatos, a pályázati eljárásról szóló nyilatkozatot. Az elfogadott előterjesztés rögzíti: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptemberi levelében a hivatalos pályázó városok között üdvözölte Budapestet. A magyar főváros a 2017 szeptemberében Limában megszülető döntésig versenyben marad Róma, Párizs, Hamburg és Los Angeles mellett. A közgyűlés által elfogadott nyilatkozatban a pályázó város vállalja, hogy minden szempontból és minden rendelkezésében betartja az Olimpiai Kartában, a pályázati folyamatról szóló dokumentumban, a NOB etikai kódexében, valamint a pályázati folyamat magatartási szabályairól szóló dokumentumban foglaltakat. (tovább…)

Októbertől ingyenes látásellenőrzések az optikai szalonokban

2015. szeptember 30. szerda

Csepel.hu

latashonapja4

Az október 1-jén induló „A Látás Hónapja” program keretében ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők az országos akcióban résztvevő több száz optikában. Ennek alkalmából rendhagyó sajtóeseménynek adott otthont a  Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Kutyaiskolája szeptember 30-án. A vásárlóktól – a Magyar Látszerész Szövetség által tavasszal – begyűjtött mintegy háromezer darab előre gyártott egyenszemüvegeket zúztak össze az esemény házigazdája, Rákóczi Ferenc közreműködésével.

„A Látás Hónapja” elnevezésű rendezvénysorozat célja, hogy a szemüvegviselők rendszeresen eljárjanak ingyenes látásellenőrzésre – hangsúlyozta a sajtóeseményen Babos Noémi, a látszerész szövetség alelnöke. Hozzátette: az idei kampány kiegészítő újdonsága során az optikai üzleteket felkeresők kipróbálhatják a kontaktlencsét. (tovább…)

Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

2015. szeptember 30. szerda

mandiner

Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

Az orosz elnök az ENSZ-ben tartott beszédében azt kérdezte az öntelt demokráciaexportőröktől, hogy felfogták-e, mit tettek?

Vlagyimir Putyin hétfői beszédét idézi a Washington Post. A beszéd egy részlete a Mandiner fordításában:

„Emlékszünk a Szovjetunió történelmének bizonyos fejezeteire. Exportra szánt társadalmi kísérletekre, más országokban történő, ideológiai alapú változtatási próbálkozásokra, amik gyakran tragikus következményekkel jártak, és haladás helyett visszalépést hoztak.

(tovább…)

Jobb lesz csepeli fiatalnak lenni – ülésezett a képviselő-testület

2015. szeptember 30. szerda

Csepel.hu

testületi0924

A csepeli önkormányzat szeptember 24-ei képviselő-testületi ülésén a városatyák jelentős sportberuházásokról döntöttek, és támogatták, hogy a kormány céljaival egyezően szélessávú fejlesztések valósuljanak meg Királyerdőben.

Az ülésen napirend előtt emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Dékány Ágostonról és Deák Balázsról. Ezt követően köszöntötték Mayerné Halma Évát, aki Trefort Ágoston Díjban részesült augusztusban. (tovább…)

Panka és a Mumus

2015. szeptember 30. szerda

Csepeli Munkásotthon bérlet keretében tűzi műsorára a Panka és a mumus című előadást.

  • Óvodás bérlettel: 2015. október 7-én 10 órától.
  • Kisiskolás bérlettel: 2015. október 5. és 6-án tekinthető meg.

A felnőttek szerint, ha egy gyerek nem fogad szót, akkor elviszi a Mumus. A felnőttek szerint. De ki az a Mumus és hol lakik? Hogy néz ki? Kell tőle félni? Egyáltalán: létezik a Mumus? Panka és újdonsült barátai egy ódon tetőtérben izgalmas játékokat találnak… és még valamit, amitől a felnőttek szerint félni kell. Persze a felnőttek nem tudják, hogy az igaz barátság erősebb a félelemnél. És végül még az is kiderülhet, hogy… De ez legyen titok. Olyan titok, ami megfejthető, ha az ember szíve tiszta és igazán tud szeretni.

VII. Csefusz Családi Sportnap

2015. szeptember 30. szerda

Csepel.hu

Csefusz_családi_nap_2015

A Csepeli Futó, Szabadidő és Életmód Egyesület Családi Sportnapot szervez október 3-án (szombaton) 10 és 16 óra között a Hollandi úton.

A részvétel mindenki számára INGYENES.

Részletes program a plakáton.

87 ezren vannak a “rendszerbontók”

2015. szeptember 30. szerda

MTI, Mandiner

87 ezren vannak

A szükséges 200 ezer helyett csupán 87 ezer aláírást sikerült összegyűjteni a „rendszerbontó népszavazás” tankötelezettségre vonatkozó kérdéséhez, pedig több párt és szakszervezet is kivette a részét aláírásgyűjtésből.

Kedden lejárt az Új Magyar Köztársaság Egyesület (ÚMKE) tankötelezettséggel kapcsolatos népszavazási kezdeményezésében az aláírásgyűjtésre rendelkezésre álló idő, de a szükséges 200 ezer helyett csak valamivel több mint 87 ezer aláírást sikerült összegyűjteni – tájékoztatta az egyesület ügyvivője az MTI-t. Vajda Zoltán közleményében azt írta: az eredményért a kezdeményező ÚMKE visel felelősséget. Nagyra értékelik és köszönik a több tízezer ember támogatását, és külön hálásak az aktivistáiknak elmondott észrevételeikért. 

(tovább…)

A szelfizést cikizi a csepeli Boggie

2015. szeptember 30. szerda

Mandiner

A szelfizést cikizi a csepeli Boggie

Csemer Boglárka, azaz Boggie Parfüm című klipjét mára több, mint 30 millióan látták. Legújabb klipjében a béna szelfizést figurázza ki.

Boggie második albuma, az All is One is All Fonogram-díjat kapott, fellépett Párizsban, Hollandiában, Frankfurtban, Münchenben és New Yorkban, valamint Wars for Nothing című dalával ő képviselt minket az Eurovízón is. A klipet itt nézhetik meg:

(tovább…)

Ma még az Astra biztosítósok átköthetnek

2015. szeptember 30. szerda

Biztositas.hu
astra_biztosito_logo

Az ASTRA Biztosító csődhelyzete miatt nem fizet és nem fogad be kárigényeket! Ügyfelei számára azonban – még a román hatóságok közbelépése előtt – felajánlja a biztosítások közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A fentiek elfogadása esetén az ASTRA ügyfeleinek új biztosítót kell választaniuk 2015 szeptember 30-ig bezárólag!