‘Rendezvény’ kategória archívum

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.   (tovább…)

40 éves a Kazinczy

2023. május 26. péntek

Csepel.hu

Kétnapos programsorozattal ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola május 25-26-án. A jubileumi ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester, Tóth János, a Dél-Pesti Tankerület igazgatója, egykori és mostani tanárok, diákok. Az intézmény 1982-ben nyitotta meg kapuit, akkor Guszev utcai Általános Iskola néven.

Az iskola a kezdetek óta sporttagozatos intézményként működik, komoly sporteredményekkel büszkélkedhet. Az 1980 -as évek közepén vezették be a Zsolnai-módszer nyelvi, irodalmi és kommunikációs programját, mely az írásbeli és szóbeli szövegalkotás, szövegfeldolgozás tudatos fejlesztését célozza. 1990-ben pedig a Zsolnai-féle értékközvetítő és képességfejlesztő programot is adaptálták, mely a kultúra teljességét igyekszik bevinni az iskolákba. (tovább…)

Megállapodás született a csepeli sportegyesületekkel

2023. május 11. csütörtök

Csepel.hu

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárd polgármester a kerületi sport- és szabadidős egyesületek, szervezetek képviselőivel a polgármesteri hivatalban május 11-én. Ezzel létrejött az önkormányzat és a csepeli sportegyesületek nagyszabású közös projektje, a Csepeli Sportsziget Program. Ennek célja, hogy az önkormányzat égisze alatt olyan régóta várt egység kovácsolódhasson a helyi sportéletben, melyben közösen, egy csapatban dolgozhatnak a csepeli szabadidő-, diák-, tömeg- és versenysport felvirágoztatásáért.

Az önkormányzat továbbra is várja az együttműködéshez csatlakozni szándékozó sportegyesületeket.  (tovább…)

Zalabai Gábor-díjat kapott a Kompánia Alapítvány

2023. május 4. csütörtök

Csepel.hu

Az esélyegyenlőség napja alkalmából Zalabai Gábor-díjat vehetett át a Kompánia Alapítvány május 4-én a Fővárosi Önkormányzat épületében. A „Budapestiek Esélyegyenlőségéért –díj” a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, a foglalkoztatáspolitika területén, vagy a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil, társadalmi szervezetekben tevékenykedő, Budapesten kiemelkedő munkát végző személy, illetve szervezet tevékenységének elismeréseként adományozható.

Karácsony Gergely a díjátadó kapcsán kiemelte, a Főváros nagyon fontos célként tekint az esélyegyenlőség megteremtésére. Ez a díj egy apró, de fontos jelzés, hogy nagyon sokra tartják azoknak a munkáját, akikkel együtt dolgoznak azon, hogy Budapest egyenlő város legyen. (tovább…)

Négy arany a Baracsi emlékversenyen

2023. május 4. csütörtök

Csepel.hu

Április utolsó hétvégéjén rendezték meg a nemzetközi Baracsi Imre Emlékversenyt, ahol az ikonikus csepeli birkózó és mesteredző emléke előtt tisztelgett a megjelent közel 300 utánpótláskorú birkózó. A rendezvénynek – Csepel önkormányzata jóvoltából – a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka adott otthont, melyet a Csepeli Birkózó Club (CSBC) versenyzői, edzői és szülői csapata olyan ideális versenyhelyszínné épített, mely méltó volt az egykori mester nevéhez.

Szombaton, április 29-én az U15-ös és az U20-as korosztály kötöttfogású birkózói küzdöttek az érmekért és a válogatottságért, míg vasárnap az U15-ös korosztály szabadfogású fiúi és lányai versengtek a szép tiszteletdíjakért. Ha nem lett volna elég nagy kihívás a hazai élmezőnnyel megküzdeni, a verseny színvonalát ukrán, román és szlovák sportolók is emelték. A Magyar Birkózók Szövetsége részéről Bácsi Péter szakmai igazgató és Ancsin László főtitkár vett részt a megnyitón, ahol Borbély Lénárd polgármester és Märtz József, a CSBC elnöke köszöntötte a résztvevőket. (tovább…)

Retro majális Csepelen

2023. május 2. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

Egész nap különféle programok várták az érdeklődőket, akik esetleg hazaszaladtak ebédelni, aztán visszatértek, közben folyamatosan érkeztek új látogatók, összességében tehát lehettek tízezren is a helyszínen.

Jöttek a szomszédos településekről is, mert ennyi színes, ráadásul ingyenes programot sehol nem kínáltak.

(tovább…)

Nemzetközi kerékpárverseny Csepelen

2023. április 25. kedd

Csepel.hu

Április 29-én, szombaton a Csepeli Szurkolói Arénánál kerül megrendezésre a 40. Kárpáti Futárverseny – Nemzetközi Kerékpáros Időmérő Futam. A verseny 11 órakor rajtol el és 13 órakor ér véget, az eredményhirdetés az Arénában lesz 13.30 órától. A versenyzők a Teller Ede út Károli Gáspár utca és Posztógyár utca közötti szakaszán haladnak majd végig.

A kerékpárverseny miatt április 29-én 8 és 15 óra között a Teller Ede út érintett szakaszát és a környező kis utcákat lezárják a közlekedés elől. A Károli Gáspár utca és a Posztógyár utca nem kerül lezárásra, a Teller Ede út északi részén szintén zavartalan lesz a közlekedés. (tovább…)

Elindult az idei első, nyugdíjasoknak szóló ingyenes hajókirándulás

2023. április 21. péntek

Csepel.hu

Idén az első ingyenes dunai hajókiránduláson újra együtt tölthették szabadidejüket a csepeli nyugdíjasok a Zsófia főhercegné hajó fedélzetén. Kellemes hangulat, ragyogó napsütés, jókedv, élőzene és tánc várta az időskorúakat a kerület egyik legnépszerűbb programján.

Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármester is elkísérték a kirándulókat a közös utazásra.

(tovább…)

Omega musical a Csepeli Munkásotthonban május 29-én

2023. április 14. péntek

Színpadon az ExperiDance!

A nagysikerű Vadak Ura után egy újabb fantasztikus színpadi show, a Gyöngyhajú lány balladája érkezik Csepelre. Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”! (tovább…)