‘Rendezvény’ kategória archívum

Kolbásztöltők viadala a 11. Csepeli Disznótoron

2023. január 11. szerda

Csepel.hu

Kolbásztöltő versenyre várják olyan 3-6 fős csapatok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni a híres magyar konyha mesterfogásait. A hagyományos eljárással készült sertéshús-alapú kolbászokat és munkafolyamatokat zsűri értékeli. Nevezési határidő: 2023. január 20-a. A részvevő csapatok száma korlátozott. Nevezési díj nincs.

Jelentkezés és bővebb információ: napkozistabor@csepelivaroskep.hu (tovább…)

Wass Albertre emlékeztek születésének évfordulóján

2023. január 9. hétfő

Csepel.hu

Wass Albert születésének 115. évfordulója alkalmából mécseseket és virágokat helyeztek el az író szobránál a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt, majd emlékestet rendeztek a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében január 8-án. A megemlékezésen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek.

A csepeli önkormányzat 2010 óta minden évben emlékműsort szervez az író munkásságának bemutatására. Ezúttal Benkó Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész és Ferenci Attila, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színésze idézte fel Wass Albert életét és munkásságát. Az irodalmi estet a Bánffy György Kulturális Szalon keretében Molnár Adrienn rendezte. (tovább…)

Karácsonyi ételosztás vasárnap a Családsegítő Közösségi Háznál

2022. december 16. péntek

Csepel.hu

A karácsony közeledtével tovább folytatja az önkormányzat a csepeliek megsegítését, ezért az aranyvasárnap most még különlegesebb lesz.

Advent negyedik vasárnapján ugyanis karácsonyi ételosztás keretében meleg egytálétellel, teával várják a csepelieket. Mi csak úgy hívjuk, egy szelet szeretet, ezzel is hangsúlyozva az egymás iránti odafigyelés, a szeretet fontosságát – írta ezzel kapcsolatban Borbély Lénárd polgármester. (tovább…)

Összefogás a gyerekekért

2022. december 15. csütörtök

Csepel.hu

A Rákóczi Kert november utolsó szombatján kreatív karácsonyra hangoló programot szervezett, melynek keretében rászoruló gyermekek neve és kívánsága került egy-egy díszes dobozba, majd a park karácsonyfájára.

Az ünnepi készülődés jegyében a programra regisztráló családok egy kívánságdobozt is választhattak, mellyel teljesíthették egy kisgyermek vágyát, szebbé varázsolva az ünnepet. A vágyott játékokat december 9-ig kellett visszajuttatni az intézménybe.

(tovább…)

Diákvetélkedő Weiss Manfréd halálának századik évfordulóján

2022. december 15. csütörtök

Csepel.hu

Weiss Manfréd gyáriparos halálának századik évfordulója alkalmából rendeztek emlékversenyt a BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Középiskolájában december 14-én.

A vetélkedő célja, hogy népszerűsítsék, minél jobban megismertessék Weiss Manfréd személyét és tevékenységét, erősítsék a helyi identitást és a lokálpatriotizmus érzését. A versenyt a csepeli önkormányzat írta ki, a feladatok kidolgozását és a vetélkedő lebonyolítását a Weiss Manfréd középiskola végezte Gulyás József igazgató-helyettes irányításával. Az eseményen megjelent és a díjakat átadta Morovik Attila alpolgármester.

(tovább…)

Ideiglenes forgalmi rend változás 2022. 12. 30. – Óévbúcsúztató koncert és tűzijáték

2022. december 14. szerda

Csepel.hu

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. december 30-án (péntek) hajnali 5 órától december 31. (szombat) hajnali 4 óráig „Óévbúcsúztató” rendezvény miatt a Szent Imre tér 10. előtt (Károli Gáspár utca) a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út közötti szakasza lezárásra kerül.

A BRFK Közlekedésrendészeti intézkedése, hogy a fent említett közterületen, illetve a Petz Ferenc 2/c és Szent Imre tér (Károli Gáspár utca) között tilos megállni, a szakasz közúti gépjárműforgalom elől elzárásra kerül.

(tovább…)

Óévbúcsúztató koncert és tűzijáték Csepelen

2022. december 14. szerda

Csepel.hu

Óévbúcsúsztató koncert és tűzijáték is lesz Csepelen december 30-án a Szent Imre téren. Fellép a Rednex és Zoltán Erika.

További részletek a plakáton! (tovább…)

A Csepel Naptár – 2023 fotópályázat győzteseit köszöntötték

2022. december 14. szerda

Csepel.hu

Tegnap koraeste a Csepel Naptár 2023 fotópályázat nyerteseit köszöntötte Borbély Lénárd polgármester a Polgármesteri Hivatalban.

A nagysikerű közönségszavazást követően a szakmai zsűri döntése alapján Farkas Zatureczki Nóra, Gergelyné Mester Tímea, Horváth Tamás, Iglóvári Tibor, Juhászné Szirmai Edit, Lakatos Klaudia, Németh Márk, Pálfalvi László, Szabó-Ambrus Tamás, Ternyilláné Molnár Valéria, Vörös Bianka Mónika által készített fotók díszítik a jövő évi önkormányzati naptárat. (tovább…)

Rendőröket és tűzoltókat jutalmazott az önkormányzat

2022. december 8. csütörtök

Csepel.hu

Ma délelőtt elismerésben és jutalomban részesítette Borbély Lénárd polgármester a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket és tűzoltókat példamutató munkájuk elismeréseként és folyamatos helytállásukért.

Elismerésben részesülő tűzoltóink: Méhes Károly tűzoltó törzszászlós, Király Barnabás tűzoltó zászlós, Bódizs Zsolt tűzoltó törzszászlós, Botos Lászlóné tűzoltó százados.

 

(tovább…)

Mikulás járt Csepelen

2022. december 6. kedd

Csepel.hu

Nagy volt az öröm Csepelen, a Mikulás két helyszínre is ellátogatott a gyermekekhez. A Szent Imre téren először a Betlehemnél, majd a Csepeli Jégparkban tűnt fel krampusza kíséretében.

Tele zsákkal érkezett a kerület hatalmas fenyőfája mellett várakozó rénszarvasszánhoz, ahol szaloncukrot osztogatott és minden gyermek találkozhatott vele. Türelmesen mindenki kivárta sorát, a kicsik beültek mellé, átölelték, a szülők fotókat is készítettek az emlékezetes pillanatról. (tovább…)