‘Rendezvény’ kategória archívum

VIII. Csepeli Sörfesztivál

2022. szeptember 27. kedd

Csepel.hu

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Csepeli Sörfesztivált, a Királyerdei Művelődési Házban.

A belépés díjtalan!

(tovább…)

Egészségnapot tart a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2022. szeptember 20. kedd
Csepel.hu
 
Várják Önöket szeretettel a 2022. szeptember 24-i egészségnapon a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, ahol ingyenes lakossági szűrések állnak a lakosság rendelkezésére 8.30 és 13.00 óra között.
 
A szűrővizsgálatokat megelőzően várják Önöket egy reggeli tornára 8.00 órakor az Egészségfejlesztési irodában.

(tovább…)

Világbajnok lett a siketek futsal tornáján Szabó Norbert

2022. szeptember 13. kedd
Csepeli Hírmondó/Facebook
Világbajnok lett a siketek és nagyothallók első veterán futsal világbajnokságán a 44 éves Szabó Norbert. A magyar válogatott tagjaként pályára lépő Szabó Norbert korábban eredményesen birkózott a Csepeli Birkózó Clubban, majd 30 éves korában váltott át a labdarúgásra. Az augusztus végén, Varsóban megrendezett tornán legyőzték a ghánai, szlovák, brazil, lengyel, üzbegisztáni válogatottat, majd a döntőben Ukrajna együttesét múlták felül 3:0 arányban. A második gólt Szabó Norbert szerezte.
 
Hétéves korában kezdett el focizni és birkózni, de két focista fivére akkor lebeszélte a labdarúgásról az aránylag alacsony termete miatt. Birkózásban viszont annál eredményesebb volt. A szabadfogású, 66 kilogrammos súlycsoportban junior válogatott lett, felnőttként pedig 74 kilogrammban háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokságokon. Kiváló edzők segítették pályafutásában: Tóth Gyula, Gulyás Zoltán, Gulyás István, Klinga László, a junior válogatottban pedig Péteri András.

(tovább…)

Újra remekeltek atlétáink

2022. szeptember 1. csütörtök

Csepel.hu

Kánikulai melegben került megrendezésre Szekszárdon az U16 és U14 Területi Atlétikai Bajnokság 2022. Centrum régió – 3. fordulójára, melynek eredményei alapján lehet az Országos Bajnokságra továbbjutni.

Hat atlétával vettünk részt a versenyen, ahol rendkívül eredményesen szerepeltünk. Az egyéni rekordjaik megdöntése mellett hét aranyérmet, két – két ezüst és bronzérmet nyertek, egy – egy negyedik, ötödik és hatodik helyezést értünk el. (tovább…)

Évnyitó a felújított Katona iskolában

2022. szeptember 1. csütörtök

Csepel.hu

A felújított Katona József Általános Iskolában tartották az idei kerületi tanévnyitó ünnepséget augusztus 31-én.

Az eseményen többek között részt vett: Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármester, Tóth János és Tóth Endre, a Dél- Pesti Tankerületi Központ vezetője és helyettese, Dr. Klinghammer István professzor, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja, Csepel díszpolgára. (tovább…)

Jótékonysági gála a mozgáskorlátozottakért

2022. augusztus 29. hétfő

Csepel.hu

Szeptember 3-án, szombaton 17.30-tól immáron hetedik alkalommal tartják meg az Alice BellyDance Jótékonysági Estet a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületéért.

A Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében megrendezésre kerülő est védnöke Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke.

(tovább…)

Három magyar elsőség a Barca-kupán

2022. augusztus 29. hétfő
Csepel.hu
 
A négy korosztályban megrendezett Barca Academy Hungary Kupán három első helyezést értek el magyar labdarúgó csapatok a nemzetközi viadalon, amelyen neves külföldi gárdák is részt vettek.
A viadalt második alkalommal szervezte meg a Barca Academy Egyesület a Szabadkikötő SE pályáján a hétvégén a csepeli önkormányzat támogatásával.

(tovább…)

Jubileumi koncert a Királyerdei Művelődési Házban

2022. augusztus 29. hétfő
Csepel.hu
 
A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara idén ünnepli 10. évfordulóját, ennek alkalmából alkalomból ünnepi koncertet szervez 2022. szeptember 17-én 19 órakor a Királyerdei Művelődési Házban (1213 Budapest, Szent István út. 230).
A belépés díjtalan!

(tovább…)

Hazafias és honvédelmi nevelés

2022. augusztus 28. vasárnap

Csepel.hu

Az ifjúság hazafias és általános honvédelmi, rendvédelmi neveléséről tartottak szakmai konferenciát Csepelen, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tanműhely utcai épületében.

A Béri Balog Ádám Alapítvány az Önkéntes Tartalékos Katonákért és a Rendészeti Kiképzők Szövetsége által szervezett rendezvény elsődleges célja a honvédelmi és rendvédelmi nevelésben részt vevők számára történő információátadás, valamint munkájuk szakmai támogatása volt. (tovább…)

Ismét a Barca kupáért fociznak az utánpótláskorúak

2022. augusztus 28. vasárnap

Csepel.hu

Második alkalommal rendez labdarúgótornát a Barca Academy Egyesület a Csepeli Szabadkikötő SE pályáján a hétvégén Barca Academy Hungary Kupa néven. A viadalt négy korosztályban, összesen harminchat csapat részvételével bonyolítják le.

A Barca Academy Egyesület a nagyhírű spanyol futballklub, az FC Barcelona utánpótlásképzésének licence alapján szervezte a fiatal labdarúgók tornáját, amelyen a magyarokon kívül spanyol, olasz, szerb, szlovák csapatok is részt vesznek. A tornát Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg, aki utalt rá: a csepeli önkormányzat elkötelezett a sport iránt, és örömmel veszi, hogy immár hagyománnyá vált a viadal megrendezése.   (tovább…)