‘Rendezvény’ kategória archívum

Átadták a díszpolgári címeket

2024. július 19. péntek

Csepel.hu

Július 18-án ünnepeljük Csepel születésnapját, hiszen több mint három évszázaddal ezelőtt, 1712-ben, ezen a napon történt meg a község újratelepítése. A hagyományokhoz híven minden évben ezen a napon adják át a Csepel legrangosabb elismerését, a díszpolgári címeket.

A Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere köszöntötte a díszpolgárokat és elmondta, a címek odaítéléséről mindig a képviselő-testület dönt, ahol idén is közmegbecsülésnek örvendő csepelieket jelöltek az elismerésre. A polgármester megjegyezte, a választások után egy hónappal lelki megkönnyebbülést jelent számára azzal a tudattal átadni a díszpolgári címeket, hogy nem ez lesz az utolsó díjátadó rendezvénye. Hozzátette, a díszpolgárok idén is az élet minden szegmenséből érkeztek. (tovább…)

Kolonics Györgyre emlékeztek

2024. július 16. kedd

Csepel.hu

Kolonics György halálának 16. évfordulóján emlékezett az önkormányzat a sportolóra a róla elnevezett sétányon álló szobránál, ahol elhelyezték az emlékezés virágait és mécseseit.

A rajongói és barátai által Kolónak becézett sportember kilencéves volt, amikor egy iskolai túrán először látott kenut közelről, abból is a hétszemélyes típust. Annyira megtetszett neki a vízi sportnak ez a fajtája, hogy kenuzni kezdett a Lágymányosi Spari Egyesületben (LSE), de viszonylag hamar a Csepel SC-hez igazolt, amelyhez aztán haláláig hű maradt. (tovább…)

Profi Magyar Bajnok lett a csepeli versenytáncos pár

2024. július 15. hétfő

Danceexpress.hu

A hétvégén rendezte meg a Magyar Versenytánc Szövetség a 2024. évi Nemzeti Bajnokságot Budapesten, a Hilton Hotel báltermében, ahol Gellai Tamás és Vorobchenko Darya (UKR), a Dance Express Tánc Sport Egyesület vezető párosa, Profi Latin kategóriában Magyar Bajnoki aranyérmet szerzett, ezzel elérve eddig legkiemelkedőbb hazai eredményét.

Ugyanezen a napon amatőr latin kategóriában is remekeltek táncosaink, ahol Bánáti Marcell és Szendrei Csilla kettős a Nemzeti Bajnokság Amatőr Latin kategóriájában felállhatott a dobogó harmadik fokára, ezzel megszerezve a bajnokság bronzérmét.  (tovább…)

Sikerek a birkózóknál

2024. július 12. péntek

Véget ért a Csepeli Birkózó Club fiataljainak a tavaszi versenyévada. Vegyük sorra, milyen eredményeket értek el.

A hosszú válogató versenyek végén megrendezésre kerültek az országos bajnokságok is. Elsőként az U17-es korosztályban, ahol az egri OB-n kötöttfogásban négy érmet, köztük egy aranyat nyertek a CsBC fiataljai. (tovább…)

Közmeghallgatás a Metrans új parkolójáról

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Közmeghallgatást rendelt el a katasztrófavédelem annak kapcsán, hogy a Metrans Konténer Kft. kamionparkoló és az azt kiszolgáló kisebb létesítmények építését kezdte el a Varrógépgyár és a Salak utca között található, a cég tulajdonában lévő telken. A parkoló hatvannyolc teherautó befogadására lesz alkalmas.

A közmeghallgatáson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Nagy László, a Metrans Kft. ügyvezetője, valamint a katasztrófavédők, a csepeli rendőrség és közterület-felügyelet képviselői.   (tovább…)

Új félcső a daru-dombi skateparkban

2024. július 9. kedd

Csepel.hu

Új pályaelemmel bővült a daru-dombi skatepark, ahol a 2018-ban létesült gördeszka- és skatepálya, valamint a tavaly megépült pumpapálya után most egy vasbeton sávalapú félcsövet adtak át.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az ünnepélyes átadón felidézte, a csepeli skatepark megépítésének ötlete először Kispál György atya fejében fogant meg, aki tíz évvel ezelőtt azzal kereste meg a polgármestert, hogy szükség lenne az extrém sportokat kedvelő fiatalok számára egy sportpályát létesíteni. A polgármester hozzátette, a daru-dombi skatepark jól példázza az önkormányzat azon törekvését, hogy a Kis-Duna partot csak természetes környezetében, sport- és rekreációs céllal szabad fejleszteni, majd köszönetet mondott a környék önkormányzati képviselőjének, Szuhay Erikának, aki mindig szívén viselte a skatepark sorsát. (tovább…)

A Kolonics György Sportérdemérem díjazottjai

2024. július 2. kedd

Csepel.hu

Az önkormányzat a hagyományoknak megfelelően Kolonics György kenus olimpiai bajnok születésnapján, június 4-én nyújtja át a legtehetségesebb fiatal csepeli sportolóknak a Kolonics György Sportérdemérmet. Ezúttal három egyéni versenyzőnek és egy párosnak ítélte oda a díjat.

Az alábbiakban őket mutatjuk be. (tovább…)

Átvették a megbízóleveleket

2024. június 18. kedd
Csepel.hu
Tegnap este a Közösen Csepelért Polgári Egyesület 12, egyéniben nyertes képviselője, a kutyapárt kompenzációs listáról bejutott politikusa, valamint Borbély Lénárd újrázó polgármester hivatalosan is átvette a megbízólevelét a Csepeli Munkásotthonban.
A polgármester a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevében megköszönte a választóknak az önkormányzati és a Európa parlamenti választásokon való részvételt. Borbély Lénárd elmondta: Csepel történetében ilyen magas fokú felhatalmazást még senki nem kapott, ilyen magas felhatalmazással pedig ritkán lesz valaki képviselő. Hozzátette: ekkora felhatalmás, óriási felelősséggel is jár együtt. Ezt pedig annál nagyobb szerénységgel kell megszolgálni. „Mindenkivel együttműködünk, aki a kerület érdekét tartja szem előtt” – emelte ki, megemlítve, hogy Budapest történetében történelmet írtak, és nagyon büszkék mindenkire.

(tovább…)

Megújult az Akácfa utcai Kiserdő

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban teljesen megújította az önkormányzat Csepel egyik büszkeségét, az Akácfa utcai kiserdőt, amelyet ma sportos keretek között avattak fel.

Az eseményen részt vett a Mosoly Nővérszolgálat prevenciós csepeli csoportja is, amely a tiszta levegőn való mozgást népszerűsíti a méltán híres nordic walking edzésekkel. (tovább…)

Liptai István-emlékdíj

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Átadták a legtehetségesebb utánpótláskorú csepeli kosárlabdázónak járó Liptai István-emlékdíjat.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében, a Csepeli Bontó Kosárlabda Klub szakosztályi évzáróján Szabó Róbert, a csepeli kosárlabda-szakosztály vezetője értékelte a 2023/24-es szezont, majd a korosztályok legjobbjai különdíjakat vehettek át. (tovább…)