Arcpirító hazugságokkal kampányol a Momentum csepeli polgármester-jelöltje

Csepel.info

Dukán András 2019-ben egy befutó listahelyért cserében segített lecserélni az ellenzéki összefogás győzelemre esélyes polgármester-jelöltjét egy teljesen ismeretlenre és esélytelenre. Ő listáról bejutott, az ellenzéki polgármester-jelölt csúnyán megbukott.

Dukán András, a Momentum csepeli politikusa internetes hirdetésekben támadja Borbély Lénárd polgármestert. Ebben önmagában nem lehet kivetnivaló, hiszen ellenzéki politikus. Ám a polgármester-jelölt azt állítja, hogy Csepel polgármestere semmit nem tett a gyár területén bezárásra kerülő családi munkásszálló lakóiért: ennek pedig pont, hogy az ellenkezője igaz.

Sajnálatos módon csak Borbély Lénárd állt ki a szálló lakói mellett, miközben Karácsony Gergely főpolgármester az ígérgetésen és szájkaratén kívül semmit nem tett, a Momentum, DK és MSZP helyi szervezetei pedig a július 31-i csepeli testületi ülésig minden eszközzel akadályozták a lakók megsegítését.

Energiaválságból lakhatási válság

A csepeli Zászlós Szálló hosszú ideig munkásszálló címen működött, ám családtagoknak is lehetővé tették a beköltözést. Az itt felnövekvő gyermekek a bölcsődétől, óvodától kezdve az iskolai oktatásig csepeli lakcímmel, tehát csepeli lakosként vettek részt, ahogy szüleik is bejelentett lakcímmel éltek a szállón.

A szálló lakói napokig várták Karácsony Gergelyt

2022 elején azonban Oroszország megtámadta Ukrajnát, a háborús energiaválság miatt pedig a szálló fenntartása durván veszteségessé vált. A tulajdonos ezért úgy döntött, október 15-től bezárja a Zászlós Szállót, amit inkább felújít, hogy a többszörösére növekedett energiaárak mellett is megérje majd munkásszállóként működtetni.

Karácsony Gergelyék mindent megígértek, és semmit nem tettek

Karácsony Gergely főpolgármester először megpróbált politikai előnyt kovácsolni a szálló lakóinak válságos helyzetéből. Facebook-harcosként ment neki a szállót fenntartó Indotek cégcsoportnak, nyílt levelében azzal vádolva őket, hogy szociális ellátás helyett a profitra törekednek. Ami elég meglepő, hiszen a szállót működtető Indotek cégcsoport nem szociális intézmény, hanem piaci szereplő, míg a szociális ellátással éppen a fővárosnak, tehát Karácsony Gergelynek kellene foglalkoznia. Ahogy a Blikk korabeli cikkében olvasható, a beolvasás mellett Karácsony azért a tisztesség kedvéért felajánlotta a segítségét is.

Csakhogy a segítségnyújtás politikai blöff volt. A “bátor kiállás” után a Zászlós Szálló lakói hiába várták napokon keresztül reménykedve Budapest főpolgármesterét. Karácsony Gergely azóta sem ért oda, hogy beszéljen velük. Sőt, végül senki nem ment a szállóra a főpolgármesteri hivatalból, hogy egyáltalán tájékozódjon a helyzetükről. Csak Karácsony Gergely helyettese, Kiss Ambrus szólalt meg, aki a hajléktalanellátást ajánlotta fel a lakóknak. Ez azonban a kisgyermekes családoknak elfogadhatatlan volt, de a többi, egyébként dolgozó lakónak sem nyújtott volna megoldást.

A polgármester segített a téli hónapok átvészelésében

„Ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette” – írta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az üzengetést követően.

Sikeres tárgyalást folytattam a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak” – számolt be a fejleményekről a polgármester. Hozzátette:

„Ebből is jól látszik, hogy az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette

– fogalmazott a polgármester.

A baloldal májusban elutasította a segítséget

A téli hónapok elmúltával újrakezdődött a visszaszámlálás a szálló felújításáig. Vagyis a kritikus téli hónapokra haladékot kapó lakóknak ismét el kellett kezdeniük albérletet, lakhatást keresni. Több száz, egyáltalán nem “tőkeerős” lakóról volt szó, így hamar megismétlődött a krízishelyzet.

Borbély Lénárd polgármester a csepeli önkormányzat május 25-i ülésén ismét megpróbált segítő kezet nyújtani a gyári „Zászlós szálló” gyermekes családjainak. A polgármester javaslata szerint azokat az ingatlanokat újították volna fel, amelyekről az önkormányzat az alacsony komfortfokozatuk miatt lemondott, de amelyek komolyabb ráfordítással még lakhatóvá alakíthatók. Ezekre is pályázni kellett volna, de a szokásostól eltérően csak három év bentlakásra.

A magukat szociális érzékenységűnek valló Momentum, DK és MSZP képviselői azonban nem szavazták meg a javaslatot,

és a Fidesz akkor jelen lévő, jobbára Németh Szilárd utasításait követő képviselői közül is csak egy támogatta. Így Dukán Andrásnak személyesen is felróható, hogy akkor sem segített a szálló lakóinak, amikor lehetősége lett volna rá.

Az igazsághoz tartozik, hogy még a szállót üzemeltető Indotek cégcsoport is próbált segíteni a lakhatási krízisben, ezért a Kiút Egyesülettel kötöttek együttműködést. Végül egyetlen többgyermekes család maradt a szállón, akiknek ismét Borbély Lénárd polgármester segített. Erről a segítségről döntött zárt ülésen a testület július 31-én, amit akkor a képviselők el is fogadtak. Vagyis Dukán András – ellentétben a hirdetésével – egyetlen alkalommal tett valamit a szállói lakóiért, amikor Borbély Lénárd július végi javaslatát támogatta.

Csepel.info

12 hozzászólás “Arcpirító hazugságokkal kampányol a Momentum csepeli polgármester-jelöltje” bejegyzésre

  1. László szerint:

    A cikkben “Jelinek” fantázianévre, akit mi nem ismerünk: 0 azaz nulla találat. (nyílván semmi köze hozzá)
    A cikkben “Karácsony” az arcpirító nevére: tíz azaz tíz találat. (meg is van a felelős) 🤣

  2. admin szerint:

    Jellinek, vagyis kettő L betűvel kell íri, ahogy a cikkben van. Egy L betűvel valóban ismeretlen.

  3. László szerint:

    Kezdtem örülni, majdnem 2 találat, de az egyik az Adminé. 10-1 arányban felelős Karácsony. Bízom benne hogy megindulnak azok a fejlesztések amit a polgármester elérhetetlen fészbok posztjában a fejleményekről olvasható és visszaköltözhetnek a lakók. Dehogy fognak…

  4. Horváth János szerint:

    Fényezik a Borbélyt!

  5. Szabó Imre szerint:

    Mit várhatunk egy dollárbalos hungarofób politikustól?

  6. Hozzászóló szerint:

    András végre egy igazi, buzibarát polgármester-jelölt!
    Ideje volt már a kerületünkben is haladni a korral!

  7. Kádárszellemiörököse szerint:

    Te Szabó! Kiderült már mi van azokkal a dollárokkal? Gurulnak még? A nagy büdös semmi lett kiderítve, de az alaposan.

  8. kormánypárti szerint:

    Takarodjál dolgozni, ingyenélő komcsi szarházi!

  9. Gary Ridgway szerint:

    Borbélyt lehet szeretni, ahol csinált is valamit, de az nem a Királymajor! 🤣

  10. Kádárszellemiörököse szerint:

    Kormányos! Elnézést hogy megkérdeztem hogy van-e valami fejlemény a dollárok gurulnak ügyben. Szomorú hírem van. Nem lesz több miniferis video (egyenlőre). Értelme nem volt, de legalább sokba került. Végelszámolást kezdeményezett Filep Dávid (a kopasz oszt) egyszemélyes cége az Aktuális Médiánál pár hete. A céget tavaly ismeretlen forrásból 634 millió forinttal támogatták meg. Ez a cég terjesztette a 2022-es kampányban a „mini feris” videókat. A bezárásról az érintett egyelőre nem nyilatkozott.
    Gary! Tedd be az ágyipoloskás videót a szentgotthárdi pszichiátriai otthonból…👍

  11. Gary Ridgway szerint:

    Kádár….!
    Íme:

  12. László szerint:

    Mi embervadászat lehet hogy ki vette fel? Jártan én is majdnem így. Minden takaróm, ágyhuzat, lepedő sötét színű volt. Ezek meg sötétbarnák. Napi 17-18 órákat dolgoztam, hazamentem 2-3 óra alvás aztán vissza. Volt rajtam pár csípés, nem fogtam fel mi az, fáradt voltam hozzá csak vakaróztam. Aztán felemeltem a matracot, szaladtak széjjel. A szoba ahol alszom, 20éve nem járt senki rajtam kivül, szinte még a lakásban sem. Matracot csak én használom. Semmit nem hordok haza, amiben benne lehetne. Rejtély hogy kerültek oda.

Itt lehet hozzászólni !