2008. június havi archívum

Dunába fulladt egy férfi

2008. június 30. hétfő

Inforadio.hu

Vízbe fulladt egy 42 éves férfi a budapesti Molnár-szigetnél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese. A férfi a Soroksári-Dunában lévő Molnár-sziget partján horgászott, majd tiltott helyen bement a vízbe úszni. Már a part felé tartott, amikor elmerült a vízben. A 42 éves férfi nem tudott kiúszni, belefulladt a vízbe. A tűzoltóság kiérkező búvárai találták meg a férfi holttestét – mondta el Kis-Guczi Péter.

Elutasították a Fidesz népszavazási kezdeményezését

2008. június 27. péntek

csepel.hu, csepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának hivatalos honlapján az alábbi közlemény olvasható:

A három aláírásgyűjtő ív mintapéldányainak hitelesítését a HVI vezetője megtagadta. Kifogást a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz lehet benyújtani. (tovább…)

Havas Szófia nemet mondott a Mansfeld Péter parkra

2008. június 27. péntek

Csepel.info, MTI, Mno.hu

 

Mansfeld Péter csepeli emléktáblája


Mansfeld Péter csepeli emléktáblája

 

Több utcanév változtatásról is döntöttek a képviselők a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén. A Tűzoltó utcából kialakított IX. kerületi közterületet Salkaházi Sára parknak, a II. kerületi Világifjúsági parkot pedig Mansfeld Péter parknak nevezték át. Mansfeld Péter (1941. március 10.–1959. március 21.) az 1956-os forradalmat követő megtorlások legfiatalabb áldozata, a forradalom mártírja. Általános iskolai tanulmányait a Medve utcai Általános Iskolában végezte – itt emléktábla őrzi emlékét –, majd a csepeli Rákosi Mátyás Tanintézetben lett esztergályostanuló (ennek utódintézményében a csepeli Fidesz helyezett el emléktáblát), 1956-ban a MÁVAG-nál dolgozott. A forradalom idején a “Szabó bácsi” vezette Széna téri ellenálló csoporthoz csatlakozott. Tetteiért halálra ítélték, 1959. március 21-én, tizenegy nappal a 18. születésnapja után, kivégezték. (tovább…)

A kisebbségi kormányzás rányomta bélyegét már a felnőttképzésre is

2008. június 26. csütörtök

Fővárosi Közgyűlés Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottság

Több ezer fővárosi munkavállaló szenvedi meg a minisztériumi semmittevést

 

A hét közepén több, felnőttképzéssel foglakozó, akkreditált fővárosi vizsgaközpont (vállalkozások) kapott levelet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Központtól (NSZFI). A levél tartalma megdöbbentette és felháborította a címzetteket, ugyanis arról értesítik őket, hogy „a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz (SZMM) tartozó szakképesítések esetén 2008. július 1-jétől az NSZFI vizsgaszervezése addig szünetel, ameddig az új vizsgaszervezési jogosultságokat tartalmazó meg nem jelenik, hatályba nem lép.” (tovább…)

Kelendő a Csepeli Kikötő – 49,5% egy kézben

2008. június 26. csütörtök

Privátbankár.hu

Szabadkikötő

A Waberer´s csoport 50 százalékról 100 százalékra növelte részesedését a Csepeli Szabadkikötőt társprivatizáló Multicont Zrt.-ben és ezzel 49,5 százalékos ellenőrzést szerzett a logisztikai létesítmény felett – közölte a társaság csütörtökön. A Waberer´s a Multicont 50 százalékát már 2006-ban megvásárolta, most a Raaberlog Kft.-nél maradt részesedésre tett eredményes ajánlatot. A vételárat a felek üzleti titokként kezelik. (tovább…)

Amit mondtunk, fenntartjuk

2008. június 26. csütörtök

Csepel.info

A Montessori iskola érettségi botrányában sajtóhoz forduló szülők közös közleménye

Mindent, amit a sajtónak elmondtunk a Montessori Alapítványi Általános Iskola és Gimnázium érettségi botrányáról, fenntartjuk. Továbbra is azt állítjuk, hogy a felkészítés elképesztő hiányosságai, az ebből következő rendkívül magas bukási arány, az év végi jegyek és az érettségi-eredmények állandó bizonytalansága, valamint az érettségi körülményei az iskola sorozatos, elfogadhatatlan hibáit, hiányosságait tükrözik. Néhány vádra, amely bennünket ért, azonban válaszolnunk kell. (tovább…)

Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek?

2008. június 25. szerda

Csepel.info

Jogorvoslat

A szülők jogorvoslati kérelmet adtak be 

 

 


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fia sikeres érettségi vizsgát tett le abban az alapítványi iskolában, ahol ugyanakkor osztálytársainak többsége megbukott. A megbuktatott gyerekek szülei szerint a kormányfő fiával már az írásbelinél is kivételeztek. A szülők mégsem őt okolják, az iskola szerintük minősíthetetlenül gyenge teljesítménye, valamint az érettségin tapasztalt visszásságok miatt azonban jogorvoslati kérelemmel fordultak a minisztériumhoz. A Csepel.info megkereste az érintett iskolát is, melynek titkára elmondta, hogy amíg le nem zárul az ügy, nem kívánnak nyilatkozni.

(tovább…)

Vasárnap játszák a foci EB döntőjét

2008. június 25. szerda

EB 2008

 

Június 7-én kezdődött meg az Európa Bajnokság a Svájc-Csehország nyitómérkőzéssel, ahol a házigazdák egy gólos vereséget szenvedtek. Mára már a csoportmérkőzéseken és a negyeddöntőkön is túl vagyunk.

(tovább…)

Leállították a Budapest Gyógyfürdői Zrt. kiszervezését

2008. június 25. szerda

Mno.hu

Tulajdonosi határozattal utasította a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedden a Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatóságát arra, hogy vonja vissza azt a tevékenységek kiszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot, aminek napokon belül lett volna az eredményhirdetése – erről Hutiray Gyula (Fidesz) javaslatára, az ellenzék és két szocialista képviselő támogatásával döntött a testület. Demszky Gábor várhatóan felfüggeszti a bizottsági döntést. (tovább…)

Koalíciós harc: SZDSZ-közeli káder veszi át a BKV-t?

2008. június 24. kedd

Hírszerző

Trolitolás a BKV-nál

 Ki kit tol előre?

 

Egyelőre nincs mindkét fővárosi koalíciós párt által elfogadható jelölt a BKV vezérigazgatói székére, így egyre valószínűbb, hogy a posztra kiírt pályázat eredménytelenül zárul. Ennek megfelelően értesüléseink szerint meg is indult a koalíciós szkander a cég vezetéséért. Miközben a BKV Hagyó Miklós portfóliójába tartozik, a vállalat vezetésében megerősödött egy, a szabad demokratákhoz közel álló koordinációs tanácsadó, aki a vállalat vezetésére is pályázik. (tovább…)