2008. június havi archívum

Dunába fulladt egy férfi

2008. június 30. hétfő

Inforadio.hu

Vízbe fulladt egy 42 éves férfi a budapesti Molnár-szigetnél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese. A férfi a Soroksári-Dunában lévő Molnár-sziget partján horgászott, majd tiltott helyen bement a vízbe úszni. Már a part felé tartott, amikor elmerült a vízben. A 42 éves férfi nem tudott kiúszni, belefulladt a vízbe. A tűzoltóság kiérkező búvárai találták meg a férfi holttestét – mondta el Kis-Guczi Péter.

Elutasították a Fidesz népszavazási kezdeményezését

2008. június 27. péntek

csepel.hu, csepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának hivatalos honlapján az alábbi közlemény olvasható:

A három aláírásgyűjtő ív mintapéldányainak hitelesítését a HVI vezetője megtagadta. Kifogást a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz lehet benyújtani. (tovább…)

Havas Szófia nemet mondott a Mansfeld Péter parkra

2008. június 27. péntek


Csepel.info, MTI, Mno.hu

 

Mansfeld Péter csepeli emléktáblája


Mansfeld Péter csepeli emléktáblája

 

Több utcanév változtatásról is döntöttek a képviselők a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén. A Tűzoltó utcából kialakított IX. kerületi közterületet Salkaházi Sára parknak, a II. kerületi Világifjúsági parkot pedig Mansfeld Péter parknak nevezték át. Mansfeld Péter (1941. március 10.–1959. március 21.) az 1956-os forradalmat követő megtorlások legfiatalabb áldozata, a forradalom mártírja. Általános iskolai tanulmányait a Medve utcai Általános Iskolában végezte – itt emléktábla őrzi emlékét –, majd a csepeli Rákosi Mátyás Tanintézetben lett esztergályostanuló (ennek utódintézményében a csepeli Fidesz helyezett el emléktáblát), 1956-ban a MÁVAG-nál dolgozott. A forradalom idején a “Szabó bácsi” vezette Széna téri ellenálló csoporthoz csatlakozott. Tetteiért halálra ítélték, 1959. március 21-én, tizenegy nappal a 18. születésnapja után, kivégezték. (tovább…)

A kisebbségi kormányzás rányomta bélyegét már a felnőttképzésre is

2008. június 26. csütörtök

Fővárosi Közgyűlés Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottság


Több ezer fővárosi munkavállaló szenvedi meg a minisztériumi semmittevést

 

A hét közepén több, felnőttképzéssel foglakozó, akkreditált fővárosi vizsgaközpont (vállalkozások) kapott levelet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Központtól (NSZFI). A levél tartalma megdöbbentette és felháborította a címzetteket, ugyanis arról értesítik őket, hogy „a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz (SZMM) tartozó szakképesítések esetén 2008. július 1-jétől az NSZFI vizsgaszervezése addig szünetel, ameddig az új vizsgaszervezési jogosultságokat tartalmazó meg nem jelenik, hatályba nem lép.” (tovább…)

Kelendő a Csepeli Kikötő – 49,5% egy kézben

2008. június 26. csütörtök

Privátbankár.hu

Szabadkikötő


A Waberer´s csoport 50 százalékról 100 százalékra növelte részesedését a Csepeli Szabadkikötőt társprivatizáló Multicont Zrt.-ben és ezzel 49,5 százalékos ellenőrzést szerzett a logisztikai létesítmény felett – közölte a társaság csütörtökön. A Waberer´s a Multicont 50 százalékát már 2006-ban megvásárolta, most a Raaberlog Kft.-nél maradt részesedésre tett eredményes ajánlatot. A vételárat a felek üzleti titokként kezelik. (tovább…)

Amit mondtunk, fenntartjuk

2008. június 26. csütörtök

Csepel.info

A Montessori iskola érettségi botrányában sajtóhoz forduló szülők közös közleménye

Mindent, amit a sajtónak elmondtunk a Montessori Alapítványi Általános Iskola és Gimnázium érettségi botrányáról, fenntartjuk. Továbbra is azt állítjuk, hogy a felkészítés elképesztő hiányosságai, az ebből következő rendkívül magas bukási arány, az év végi jegyek és az érettségi-eredmények állandó bizonytalansága, valamint az érettségi körülményei az iskola sorozatos, elfogadhatatlan hibáit, hiányosságait tükrözik. Néhány vádra, amely bennünket ért, azonban válaszolnunk kell. (tovább…)

Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek?

2008. június 25. szerda

Csepel.info

Jogorvoslat

A szülők jogorvoslati kérelmet adtak be 

 

 


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fia sikeres érettségi vizsgát tett le abban az alapítványi iskolában, ahol ugyanakkor osztálytársainak többsége megbukott. A megbuktatott gyerekek szülei szerint a kormányfő fiával már az írásbelinél is kivételeztek. A szülők mégsem őt okolják, az iskola szerintük minősíthetetlenül gyenge teljesítménye, valamint az érettségin tapasztalt visszásságok miatt azonban jogorvoslati kérelemmel fordultak a minisztériumhoz. A Csepel.info megkereste az érintett iskolát is, melynek titkára elmondta, hogy amíg le nem zárul az ügy, nem kívánnak nyilatkozni.

(tovább…)

Vasárnap játszák a foci EB döntőjét

2008. június 25. szerda

EB 2008

 

Június 7-én kezdődött meg az Európa Bajnokság a Svájc-Csehország nyitómérkőzéssel, ahol a házigazdák egy gólos vereséget szenvedtek. Mára már a csoportmérkőzéseken és a negyeddöntőkön is túl vagyunk.

(tovább…)

Leállították a Budapest Gyógyfürdői Zrt. kiszervezését

2008. június 25. szerda

Mno.hu

Tulajdonosi határozattal utasította a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedden a Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatóságát arra, hogy vonja vissza azt a tevékenységek kiszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot, aminek napokon belül lett volna az eredményhirdetése – erről Hutiray Gyula (Fidesz) javaslatára, az ellenzék és két szocialista képviselő támogatásával döntött a testület. Demszky Gábor várhatóan felfüggeszti a bizottsági döntést. (tovább…)

Koalíciós harc: SZDSZ-közeli káder veszi át a BKV-t?

2008. június 24. kedd

Hírszerző


Trolitolás a BKV-nál

 Ki kit tol előre?

 

Egyelőre nincs mindkét fővárosi koalíciós párt által elfogadható jelölt a BKV vezérigazgatói székére, így egyre valószínűbb, hogy a posztra kiírt pályázat eredménytelenül zárul. Ennek megfelelően értesüléseink szerint meg is indult a koalíciós szkander a cég vezetéséért. Miközben a BKV Hagyó Miklós portfóliójába tartozik, a vállalat vezetésében megerősödött egy, a szabad demokratákhoz közel álló koordinációs tanácsadó, aki a vállalat vezetésére is pályázik. (tovább…)

Gyurcsány ma találkozik Fodorral

2008. június 24. kedd

Index.hu

Gyurcsány és Fodor

Kedden ül tárgyalóasztalhoz a szocialisták és a liberálisok 5-5 fős delegációja, hogy az esetleges együttműködésről egyeztessenek, sok mindenre azonban nem lehet számítani, mert új cselekvési programot nem raknak le Gyurcsány Ferencék, amivel mennek, azt pedig már elutasította Fodor Gábor pártelnök. (tovább…)

Robbanás és tűz a CSM-ben

2008. június 24. kedd

Csepel.info, Mno.hu, Automenedzser.hu

Transzformátortűz


Füst a Csepel Művek fölött

 

Robbanás történt a Csepel Művek Ipari Park területén hétfőn délután. A XXI. kerületben a Rézmű utcai épület körülbelül 10 négyzetméteres helyiségében egy 10 kilovoltos transzformátor égett. (tovább…)

Ön még úgy tudja, hogy lesz nyugdíja?

2008. június 23. hétfő

Inforadio.hu

Nyugdíjasok


Ez így nem mehet tovább, mert összeomlik, de hogy ne omoljon össze, még így kell mennie tovább – ebben az ellentmondásban értenek egyet a szakértők, amikor a nyugdíjrendszer átalakításáról esik szó. A politikusok pedig jóformán csak abban, hogy nem akarják elveszíteni a legkönnyebben megszólítható szavazóbázisukat. Holott a nyugdíjkassza 500 milliárd forintos hiánnyal küzd, egy, a Napi Gazdaságnak adott interjúban pedig a nyugdíjbiztosító főigazgatója, Barát Gábor is a korhatár megemlése mellett érvelt. (tovább…)

Jaj annak, aki akadályozza a BKV járműveit

2008. június 23. hétfő

Népszabadság

59/A busz Csepelen

Motoros rendőrök segítik a jövőben a BKV járműveit; a járőrök azt ellenőrzik, hogy szabályszegésével senki ne akadályozhassa a tömegközlekedési járművek haladását – jelentette be nemrégiben Bozsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese. (tovább…)

Kutyát mentettek ki egy kútból a fővárosi tűzoltók

2008. június 23. hétfő

FH, HírszerzőKútba esett kutyát mentettek meg vasárnap este fél kilenckor a tűzoltók Csepelen. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: az eb Csepelen, egy elhagyott területen esett bele egy gyűrűs kútba. A tűzoltók létrával ereszkedtek le, és kötelek segítségével épségben kihozták az állatot a mélyből.