2013. szeptember havi archívum

Németh Szilárd az m1 és az ATV műsoraiban

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info, Fidesz.hu

A lakossági földgáz árának 10%-os csökkentése csak a kezdet volt…

Németh Szilárd lesz a vendége kedden reggel az m1 “Ma reggel” és az ATV “Start” című műsorának – tájékoztatott a Fidesz.hu. A műsorok témája a rezsicsökkentés lesz.

A műsorok időpontjai:

6.35 – m1 “Ma reggel”

7.35 – ATV “Start”

csepel.info

Másfél ezres megemlékezés Soroksáron

2013. szeptember 30. hétfő

Terrorról szó se volt

Csepel.info

Fotók: Index

Legalább másfélezer ember gyűlt össze azon a megemlékezésen, amelyet a Soroksáron meggyilkolt K. Krisztina emlékére rendeztek szeptember 29-én, vasárnap – tudtuk meg a környékbeliektől és a gyászolóktól. A megemlékezők koszorúkat, virágokat, mécseseket helyeztek el az elhunyt családjának háza előtt és a járdán.

A menet ezután arra a helyre vonult, ahol megtalálták az asszony holttestét. A háztól körülbelül két és fél kilométerre található az a bokros-erdős vidék, ahol a gyilkosság estéjén, szeptember 25-én rábukkantak a meggyalázott nőre. K. Krisztinát a környéken sokan ismerték látásból, mert rendszeresen járt kocogni a kiépített kerékpárúton. Az út a Kis-Duna mentén halad, a folyótól talán száz méterre. Az ösvény a beépített területtől egy kietlen, elhagyatott vidéken át vezet, ahol csak néhány fabódé áll. Egy fákkal, bokrokkal sűrűbben benőtt helyen támadtak rá az asszonyra, akit a nyomok alapján levonszolhattak a kerékpárútról. A kitaposott tisztás, ahol a nőt megölhették, legfeljebb húsz méterre van az úttól, de a növényzet takarásában nehezen lehet észrevenni. A földet most virágok, mécsesek borítják. (tovább…)

Németh Szilárd interpellációja és Fónagy János válasza a parlamentben

2013. szeptember 30. hétfő

Fidesz.hu, Csepel.info

Téma: az újabb rezsicsökkentés. A videó megtekintéséért húzza a kurzort a fenti képre.

csepel.info

Döntetlen Tökölön

2013. szeptember 30. hétfő

Csepelfc.hu, Csepel.info

A Sportbusz Csepel FC 1-1-es döntetlent játszott Tökölön. Csapatunk korán vezetést szerzett Teplán János szabadrúgásgóljával, majd az első félidőben a hazaiak 10 főre fogyatkoztak. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, sőt a Tököl – miután 2 büntetőt is elhibázott – végül ki tudott egyenlíteni.

A csepeli csapat jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban. (tovább…)

Soroksári gyilkosság: sok a híresztelés, gyanúsítottról még nem számolt be a rendőrség

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info

A helyiek szerint egy roma család öt tagját gyanúsították meg és vitték el a rendőrök az után, hogy kötéllel megfojtottak egy kocogó nőt csütörtökön éjszaka a soroksári Szigetdűlőben. A nyomozás ugyanakkor nagy erőkkel folyik, így a szóbeszéd korántsem biztosan igaz. Elterjedt az is, mely szerint ez a gyilkosság nem az első eset volt – értesült a Csepel.info.

A Blikk korábban arról tudósított, hogy K. Krisztinát (†36) az elkövetők nem csak meggyilkolhatták, de meg is becstelenítették. A fiatalasszony egy kisfiút, Rolandot és korábban rendőrként dolgozó férjét hagyta hátra. A Csepel.info egy olvasójától úgy értesült, hogy a helyiek elmondása szerint az elkövetők az Sz. család tagjai lehetnek, ami a környéken állítólag egy különösen rossz hírű cigány család. Állításuk szerint közülük öt embert vittek el a rendőrök, mint a gyilkosság feltételezett elkövetőit, és erre utal, hogy azóta is őrizetben tartják őket. Mivel a nyomozás még tart, a szóbeszéd korántsem biztosan igaz, de megmagyarázza, hogy miért terjedt el, hogy az elkövetők cigány származásúak voltak. A kegyetlen tett megrázta a környéket, a megölt asszony emlékére  gyertyákat gyújtottak a Dobó utcánál. (tovább…)

Lezavarták a buszról, betörte az ablakot

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info, Ittlakunk.hu

A kép illusztráció

Szeptember 26-án este egy fiatalember betörte egy 138-as busz ablakát, miután a buszvezető megpróbálta őt a barátnőjével és a kisbabájával lezavarni a járműről – írta az Ittlakunk.hu csepeli portálja egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva.

A Csepel.info szintén egy olvasónktól azt hallotta, hogy a fiatalember előbb nem volt hajlandó jegyet venni, majd miután vitába keveredett a buszvezetővel, ököllel többször is az ablakba vágott, egészen addig, amíg be nem sikerült azt törnie. (tovább…)

11,1 százalékos csökkentés november 1-től

2013. szeptember 30. hétfő

Fidesz.hu

A Fidesz-KDNP támogatja a Németh Szilárd által benyújtott indítványt, amely azt jelenti, hogy november 1-jétől csökkeni fog a villamosenergia, a gáz és a távhő ára 11,1 százalékkal – jelentette ki Rogán Antal Németh Szilárddal tartott hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, a frakcióülésen döntés született arról is, hogy munkacsoport fogja vizsgálni a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását.

A Németh Szilárd által benyújtott törvényjavaslat tartalmazza: a számlán levő minden tétel esetében érvényesíteni kell a 11,1 százalékos csökkentést a villamosenergia, a gáz és a távhő árának esetében. Egyértelműen azt szeretnénk, hogy azonos fogyasztás mellett 11,1 százalékkal alacsonyabb legyen a decemberi számla a novemberinél – mondta el Rogán Antal.

(tovább…)

Április 27-én avatják szentté XXIII. Jánost és II. János Pált

2013. szeptember 30. hétfő

Együtt fogják szentté avatni a két nagy hatású, néhai katolikus egyházfőt.

Hirado.hu

Jövő év április 27-én avatják szentté XXIII. János pápát és II. János Pál pápát – jelentette be hétfőn Ferenc pápa.

Az egyházfő a bíborosokkal tartott vatikáni konzisztóriumon közölte a dátumot. Ferenc pápa júliusban jelentette be, hogy együtt fogják szentté avatni a két nagy hatású, néhai katolikus egyházfőt, Angelo Giuseppe Roncallit (1958-1963) és Karol Wojtylát (1978-2005).

(tovább…)

Terrorizmus lesz a szándékos közveszélyokozás

2013. szeptember 30. hétfő

Mno

Még az ősszel elfogadhatja a parlament az új fémtörvényhez kapcsolódó szigorú büntetőjogi szabályozást – értesült a Magyar Nemzet. A közüzemeket a terroristákhoz hasonlóan veszélyeztető tolvajok és orgazdák legalább ötéves börtönnel számolhatnak majd. Már a kormány asztalán van az a fémkereskedelmi rendelettervezet is, amely a Nemzet Adó- és Vámhivatalt jelöli ki hatóságként.

Legenyhébb büntetési tétele öt év szabadságvesztés lehet annak a fémtolvajnak és orgazdának, aki bűncselekményeivel emberéleteket veszélyeztet – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Boldog István. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a parlamentben két héttel ezelőtt elfogadott fémkereskedelmi törvényhez kapcsolódva elkészült a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítási javaslata. (tovább…)

A Magyar Vöröskereszt XXI. kerületi szervezete SZOCIÁLIS VÁSÁRT SZERVEZ

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info

A vásár időpontja: 2013. október 09. SZERDA 9.00 – 16.00-ig

Használt, jó minőségű gyermek, női, férfi ruhaneműt, cipőt, játékot kínálunk igen kedvező áron.

Helyszín: Budapest XXI. ker. Ady Endre út 61.

Megközelíthető: 148, 36, 151-es autóbusszal (Papírgyári megálló)

(tovább…)

Itthon vagy – Magyarország szeretlek! – Népzenei fesztivál a Rákóczi Kertben

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.hu

A népzenéről szólt szeptember 29-e a Rákóczi Kertben. Az Itthon vagy – Magyarország szeretlek!  országos és határon túli rendezvénysorozat csepeli helyszínén délben már kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, a népi játszótér pedig az egész napos esemény végéig a kicsik rendelkezésére állt. A változatos programok mellett finom falatok és forralt bor is kényeztette a vendégeket.

14 órától a Nevesincs Színház Csalóka Péter című mesejátékával kezdődtek a színpadi előadások. A népi kultúra jegyében összeállított műsorban egymást váltották a zenészek és táncosok, 15 órától a Csepeli Virtuózok húzták a talpalávalót, utánuk a Lohr Kapelle sramlizenekar és a St. Martin Német Nemzetiségi Táncegyüttes közös előadása szórakoztatta a jelenlévőket.

(tovább…)

Itt lesnek ránk a rendőrök októberben

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info, Mr. Gabee

Lassan beköszönt az naptári ősz második hónapja, ezért Mr. Gabee jelentkezett a legfrissebb traffipax-információkkal. Az alábbiakban a Csepelt és a bennünket körülvevő kerületek, települések előre bejelentett sebességméréseit olvashatják.

Most is hangsúlyozzuk, hogy az előre bejelentett mellett nem bejelentett traffipax is több helyen lehet. Budapest IX., X., XIX., XX., XXI., kerületében várható traffipax helyszínek: (tovább…)

Megöltek egy kocogó nőt

2013. szeptember 30. hétfő

Blikk.hu

Brutális gyilkosság! Kötéllel hátulról megfojtottak egy kocogó nőt még csütörtök éjszaka a soroksári Szigetdűlőben.

K. Krisztinát (†36), a helyiek szerint az elkövetők meg is becstelenítették. Úgy tudjuk, a fiatalasszony egy kisfiút, Rolandot és rendőr férjét hagyta hátra. Soroksáron azt beszélik, gyanúsítottjai is vannak az ügynek, a gyilkosok pedig korábban már terrorizálták a környéket.
(tovább…)

Nem zökkenőmentes a baloldal választási együttműködése

2013. szeptember 29. vasárnap

Hír TV

Nem zökkenőmentes a baloldal választási együttműködése, Csepelen sem örülnek az Együtt-PM jelöltének – számolt be a Hír TV. Erről a Csepel.info is írt korábban.

Orbán letört fejével ünnepeltek Bajnaiék

2013. szeptember 29. vasárnap

Sosem látott igénytelen bunkóság

Origo, Mno

Miután letörték a fejet, Pityinger meg is rugdosta

Meg voltak elégedve a főszervezők

A balliberálisok új hőse és Bajnai

Egy-kétezer ember részvételével tartott  kormányellenes tüntetést a Szolidaritás vasárnap délután a Lánchídnál. Beszédet mondott Bajnai Gordon, Dopemanék bazdmegeztek a zavarban lévő nyugdíjasok előtt, a tüntetés végén pedig ledöntötték Orbán Viktor négyméteres műanyagszobrát. A törzset és a fejet a Terror Házához vitték.

A tüntetés néhány magyar popsláger és a Himnusz lejátszása után Dopeman rövid beszédével kezdődött, amelynek fő üzenete az volt, hogy Orbán Viktor nem lehetne farkas, ha a magyarok nem lennének birkák. (tovább…)