2013. szeptember havi archívum

Németh Szilárd az m1 és az ATV műsoraiban

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info, Fidesz.hu

A lakossági földgáz árának 10%-os csökkentése csak a kezdet volt…

Németh Szilárd lesz a vendége kedden reggel az m1 “Ma reggel” és az ATV “Start” című műsorának – tájékoztatott a Fidesz.hu. A műsorok témája a rezsicsökkentés lesz.

A műsorok időpontjai:

6.35 – m1 “Ma reggel”

7.35 – ATV “Start”

csepel.info

Másfél ezres megemlékezés Soroksáron

2013. szeptember 30. hétfő

Terrorról szó se volt

Csepel.info

Fotók: Index

Legalább másfélezer ember gyűlt össze azon a megemlékezésen, amelyet a Soroksáron meggyilkolt K. Krisztina emlékére rendeztek szeptember 29-én, vasárnap – tudtuk meg a környékbeliektől és a gyászolóktól. A megemlékezők koszorúkat, virágokat, mécseseket helyeztek el az elhunyt családjának háza előtt és a járdán.

A menet ezután arra a helyre vonult, ahol megtalálták az asszony holttestét. A háztól körülbelül két és fél kilométerre található az a bokros-erdős vidék, ahol a gyilkosság estéjén, szeptember 25-én rábukkantak a meggyalázott nőre. K. Krisztinát a környéken sokan ismerték látásból, mert rendszeresen járt kocogni a kiépített kerékpárúton. Az út a Kis-Duna mentén halad, a folyótól talán száz méterre. Az ösvény a beépített területtől egy kietlen, elhagyatott vidéken át vezet, ahol csak néhány fabódé áll. Egy fákkal, bokrokkal sűrűbben benőtt helyen támadtak rá az asszonyra, akit a nyomok alapján levonszolhattak a kerékpárútról. A kitaposott tisztás, ahol a nőt megölhették, legfeljebb húsz méterre van az úttól, de a növényzet takarásában nehezen lehet észrevenni. A földet most virágok, mécsesek borítják. (tovább…)

Németh Szilárd interpellációja és Fónagy János válasza a parlamentben

2013. szeptember 30. hétfő

Fidesz.hu, Csepel.info

Téma: az újabb rezsicsökkentés. A videó megtekintéséért húzza a kurzort a fenti képre.

csepel.info

Döntetlen Tökölön

2013. szeptember 30. hétfő

Csepelfc.hu, Csepel.info

A Sportbusz Csepel FC 1-1-es döntetlent játszott Tökölön. Csapatunk korán vezetést szerzett Teplán János szabadrúgásgóljával, majd az első félidőben a hazaiak 10 főre fogyatkoztak. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, sőt a Tököl – miután 2 büntetőt is elhibázott – végül ki tudott egyenlíteni.

A csepeli csapat jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban. (tovább…)

Soroksári gyilkosság: sok a híresztelés, gyanúsítottról még nem számolt be a rendőrség

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info

A helyiek szerint egy roma család öt tagját gyanúsították meg és vitték el a rendőrök az után, hogy kötéllel megfojtottak egy kocogó nőt csütörtökön éjszaka a soroksári Szigetdűlőben. A nyomozás ugyanakkor nagy erőkkel folyik, így a szóbeszéd korántsem biztosan igaz. Elterjedt az is, mely szerint ez a gyilkosság nem az első eset volt – értesült a Csepel.info.

A Blikk korábban arról tudósított, hogy K. Krisztinát (†36) az elkövetők nem csak meggyilkolhatták, de meg is becstelenítették. A fiatalasszony egy kisfiút, Rolandot és korábban rendőrként dolgozó férjét hagyta hátra. A Csepel.info egy olvasójától úgy értesült, hogy a helyiek elmondása szerint az elkövetők az Sz. család tagjai lehetnek, ami a környéken állítólag egy különösen rossz hírű cigány család. Állításuk szerint közülük öt embert vittek el a rendőrök, mint a gyilkosság feltételezett elkövetőit, és erre utal, hogy azóta is őrizetben tartják őket. Mivel a nyomozás még tart, a szóbeszéd korántsem biztosan igaz, de megmagyarázza, hogy miért terjedt el, hogy az elkövetők cigány származásúak voltak. A kegyetlen tett megrázta a környéket, a megölt asszony emlékére  gyertyákat gyújtottak a Dobó utcánál. (tovább…)

Lezavarták a buszról, betörte az ablakot

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info, Ittlakunk.hu

A kép illusztráció

Szeptember 26-án este egy fiatalember betörte egy 138-as busz ablakát, miután a buszvezető megpróbálta őt a barátnőjével és a kisbabájával lezavarni a járműről – írta az Ittlakunk.hu csepeli portálja egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva.

A Csepel.info szintén egy olvasónktól azt hallotta, hogy a fiatalember előbb nem volt hajlandó jegyet venni, majd miután vitába keveredett a buszvezetővel, ököllel többször is az ablakba vágott, egészen addig, amíg be nem sikerült azt törnie. (tovább…)

11,1 százalékos csökkentés november 1-től

2013. szeptember 30. hétfő

Fidesz.hu

A Fidesz-KDNP támogatja a Németh Szilárd által benyújtott indítványt, amely azt jelenti, hogy november 1-jétől csökkeni fog a villamosenergia, a gáz és a távhő ára 11,1 százalékkal – jelentette ki Rogán Antal Németh Szilárddal tartott hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, a frakcióülésen döntés született arról is, hogy munkacsoport fogja vizsgálni a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását.

A Németh Szilárd által benyújtott törvényjavaslat tartalmazza: a számlán levő minden tétel esetében érvényesíteni kell a 11,1 százalékos csökkentést a villamosenergia, a gáz és a távhő árának esetében. Egyértelműen azt szeretnénk, hogy azonos fogyasztás mellett 11,1 százalékkal alacsonyabb legyen a decemberi számla a novemberinél – mondta el Rogán Antal.

(tovább…)

Április 27-én avatják szentté XXIII. Jánost és II. János Pált

2013. szeptember 30. hétfő

Együtt fogják szentté avatni a két nagy hatású, néhai katolikus egyházfőt.

Hirado.hu

Jövő év április 27-én avatják szentté XXIII. János pápát és II. János Pál pápát – jelentette be hétfőn Ferenc pápa.

Az egyházfő a bíborosokkal tartott vatikáni konzisztóriumon közölte a dátumot. Ferenc pápa júliusban jelentette be, hogy együtt fogják szentté avatni a két nagy hatású, néhai katolikus egyházfőt, Angelo Giuseppe Roncallit (1958-1963) és Karol Wojtylát (1978-2005).

(tovább…)

Terrorizmus lesz a szándékos közveszélyokozás

2013. szeptember 30. hétfő

Mno

Még az ősszel elfogadhatja a parlament az új fémtörvényhez kapcsolódó szigorú büntetőjogi szabályozást – értesült a Magyar Nemzet. A közüzemeket a terroristákhoz hasonlóan veszélyeztető tolvajok és orgazdák legalább ötéves börtönnel számolhatnak majd. Már a kormány asztalán van az a fémkereskedelmi rendelettervezet is, amely a Nemzet Adó- és Vámhivatalt jelöli ki hatóságként.

Legenyhébb büntetési tétele öt év szabadságvesztés lehet annak a fémtolvajnak és orgazdának, aki bűncselekményeivel emberéleteket veszélyeztet – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Boldog István. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a parlamentben két héttel ezelőtt elfogadott fémkereskedelmi törvényhez kapcsolódva elkészült a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítási javaslata. (tovább…)

A Magyar Vöröskereszt XXI. kerületi szervezete SZOCIÁLIS VÁSÁRT SZERVEZ

2013. szeptember 30. hétfő

Csepel.info

A vásár időpontja: 2013. október 09. SZERDA 9.00 – 16.00-ig

Használt, jó minőségű gyermek, női, férfi ruhaneműt, cipőt, játékot kínálunk igen kedvező áron.

Helyszín: Budapest XXI. ker. Ady Endre út 61.

Megközelíthető: 148, 36, 151-es autóbusszal (Papírgyári megálló)

(tovább…)