2009. február havi archívum

Elfogadták Csepel 2009. évi költségvetését

2009. február 28. szombat

Interjú a pénzügyi bizottság elnökével

Csepel.info

Kattintson, és nézze meg a költségvetési vitát a Csepp TV-ben!

2009. február 21-én a csepeli képviselő-testület elfogadta kerületünk 2009. évi költségvetését. A menetrend a már megszokott módon alakult – egy kis feszültséggel megspékelve. A polgármester beterjesztette az idei javaslatát, amihez a Fidesz benyújtott egy módosító csomagot, amelyet a városvezetés mindenestől lesöpört. Ez eddig minden esetben így történt.

A szavazás azonban érdekesen alakult. Elsőre ugyanis nem lett elfogadva a kerület költségvetése, másodjára azonban igen. Az egyik képviselő ugyanis meggondolta magát. Borbély Lénárddal, a pénzügyi bizottság fideszes elnökével beszélgettünk. (tovább…)

Távfűtés alkotmányos hűtéssel

2009. február 28. szombat

Népszabadság

Távhő

Országszerte szabad utat nyithat a távfűtésről leválni akaróknak az Alkotmánybíróság precedensértékű döntése, amellyel megsemmisítette az ezt tiltó miskolci távhőrendeletet. A döntés az esetleg már folyamatban lévő perek forgatókönyveit is átírhatja. A főváros rendelete is az AB asztalán van.

Országszerte 650 ezer, míg a fővárosban negyedmillió, távfűtéses lakásban élő család számára nyílhat meg a lehetőség a jogszerű leválásra, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette az ezt korlátozó miskolci önkormányzati rendeletet. A fővárosi jogszabály több mint egy éve hever a az Ab asztalán, de ezek után szinte borítékolható az újabb, hasonló verdikt. Csak azt nem tudni, mikor. (tovább…)

Csepelért-díjasok 2009-ben

2009. február 28. szombat

Csepel.hu

A Csepeli Önkormányzat Képviselő-testületének döntése szerint Csepelért-díjat kap 2009-ben: Kenyeres Vince, Német Imre, Sárkány István, Sárközi Tivadarné, Ulrich Ágoston, Zelenka Magdolna, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete 7. Régió XXI. kerületi Szervezete.

A hagyományoknak megfelelően az idén is a helyi március 15-i ünnepség keretében – március 14-én a Csepeli Munkásotthonban – Tóth Mihály polgármester adja át a Csepelért-díjat a kitüntetetteknek. (tovább…)

Képviselőjelöltek: Mészáros Ferenc hivatalos bemutatkozása

2009. február 28. szombat

Csepel.info, MSZP csepeli szervezete

Tekintettel arra, hogy a korábbiakban a Csepel újságban megjelent “felvezető” szöveget jelentettük meg Mészáros Ferencről, az MSZP önkormányzati képviselőjelöltjéről, az alábbiakban a jelölt hivatalos bemutatkozását is közöljük.

Bízunk benne, hogy az önkormányzati lapban nem folytatódik az MSZP-s jelölt dupla reklámozása. Mi fontosnak tartjuk, hogy itt minden érdeklődő megtalálja és elolvashassa a választáson indulók bemutatkozását, programját. A többi párt képviselőjelöltjeinek bemutatkozása a 3-as számú csepeli egyéni önkormányzati körzetben:

Gárday Balázs, Fidesz-KDNP

Nagy János, Magyar Kommunista Munkáspárt

Dr. Szabó Zsoltné, MDF

Dr. Badacsonyi Zsolt, Jobbik

Kulinyi Márton, SZDSZ (tovább…)

“Az első 30 ezer olyan, mint a csali”

2009. február 27. péntek

Origo

A Provident készpénzes gyorskölcsöneit hirdető tévéreklámban hűtőszekrényre és születésnapi ajándékokra költik a pénzt, sok battonyai család viszont ebből vesz ennivalót és tüzelőt. Többen fejenként két Provident-hitelt is felvesznek, pedig a THM 300-400 százalék, és a részleteket képtelenek fizetni.

Az [origo] Battonyán járt, ahol a helyi ingyenmosodában szervezkednek a végrehajtással fenyegetett adósok, a kisgyerekek is fújják a Provident telefonszámát, és előfordul, hogy a posta előtt várják szociális segélyért érkező ügyfeleiket a cég emberei. (tovább…)

Újabb gyújtogatások Csepelen

2009. február 27. péntek

Csepel.info

Ismét sorozatban csaptak fel a lángok Csepelen, és ismét elhallgatja az eseteket a helyi önkormányzat. Alig múlt el egy hónap a csepeli autógyújtogató kézrekerítése óta, legkevesebb három szelektív hulladékgyűjtőt gyújtottak fel ismeretlenek – értesült a Csepel.info lakossági forrásból.

Több mint harminc gépkocsit gyújtott fel Csepelen egy, a gyanú szerint magányos férfi 2008 második felében és 2009 januárjában. Az esetek többségéről – egészen a gyújtogató elfogásáig – akkor csak a Csepel.info-ból értesülhetett a lakosság, mivel a helyi önkormányzat és annak hetilapja sem adott ki tájékoztatást. Így természetesen nem is figyelmeztették a lakókat a veszélyről. (tovább…)

Kuncze ciántablettát osztogatna + Videó

2009. február 27. péntek

Mno.hu

Gazdasági válságban nem pénzt osztogatnának

Ciántablettát osztogatna Kuncze Gábor azoknak az embereknek, akik szerinte jobban élnek, mint tizenöt évvel ezelőtt, ám most mégis rosszul érzik magukat ebben az országban.

Kuncze Gábor, az ígérete szerint a parlamenti politizálástól 2010-től visszavonuló, SZDSZ-es országgyűlési képviselő a kormányközeli Klubrádió általa vezetett műsorában szerdán így fogalmazott: „(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás.” (tovább…)

Sokasodnak a kérdőjelek a metró körül

2009. február 27. péntek

Magyar Hírlap

Csak a műszaki kérdések tisztázottak a 4-es metróval kapcsolatban, pénzügyi helyzete, folytatása továbbra is bizonytalan – hangzott el a beruházásról tartott tanácskozáson. A vendéglátó belvárosi polgármester, Rogán Antal a projektben rejlő városfejlesztési lehetőségeket emelte ki.

“Tárgyilagosan szembe kellene néznünk a metróberuházás műszaki, gazdasági állapotával, jóslatok helyett végre ígéretet kell kapnunk a befejezés időpontjáról” – kezdte vitaindítóját Tarlós István a Rajtad is múlik, Együtt a Fővárosért Alapítvány tanácskozásán. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciószövetség elnöke a 4-es metró előrehaladásával kapcsolatos kérdéseit, kételyeit fogalmazta meg, miközben elismerte a beruházásban részt vevő műszaki emberek szaktudását, az elvégzett munka minőségét. (tovább…)

A sorozatgyártás előtt ellopták a prototípust

2009. február 26. csütörtök

A Schwinn Csepel Zrt. jutalmat ajánlott fel az egyedülálló bicikli nyomravezetőjének

Heves Megyei Online

Ellopták az egyetlen Csepel összteleszkópos prototípus-kerékpárt egy gyöngyösi ház pincéjéből. A Schwinn Csepel Zrt. gyártmányának prototípusát a Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület (MBKSE) kapta tesztelésre egy hónappal ezelőtt.

Ismeretlen tettesek vitték el egy gyöngyösi ház pincéjéből azt a Schwinn Csepel Zrt. által készített kerékpárt, amiből csupán egyetlen darab készült eddig. A prototípust a Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület (MBKSE) kapta tesztelésre egy hónappal ezelőtt. (tovább…)

Ajánlócédulák: várják meg a segítséget!

2009. február 26. csütörtök

Csepel.info

A napokban megérkeznek az ajánlócédulák – köznyelven kopogtató-cédulák – a csepeli hármas számú egyéni önkormányzati választókörzetbe – értesült a Csepel.info.

A “sétányokon” lakó olvasóinknak azt javasoljuk, várják meg a pártok önkénteseit, hogy a segítségükkel pontosan ki tudják tölteni a szükséges adatokat, vagy keressék fel a pártok irodáit, ahol szintén segíteni tudnak az ajánlócédulák kitöltésében. További tudnivalók itt olvashatók.

A Csepel.info-n bemutatott, bemutatkozott képviselőjelöltek:

Gárday Balázs, Fidesz-KDNP

Nagy János, Magyar Kommunista Munkáspárt

Dr. Szabó Zsoltné, MDF

Mészáros Ferenc, MSZP

Dr. Badacsonyi Zsolt, Jobbik

Kulinyi Márton, SZDSZ