2020. május havi archívum

Újabb egészségügyi beruházás Csepelen

2020. május 27. szerda

Csepel.hu

Tovább folytatják az egészségügy fejlesztését a kerületben. Megérkezett a legújabb beszerzés, egy korszerű, modern, a XXI. századi követelményeknek megfelelő fogorvosi szék, amelyet nemrég vásárolt az önkormányzat a Központi Gyermekorvosi Rendelő számára.

A 6.450.000 forintba kerülő orvosi eszközt már használják, és reményeim szerint jól szolgálja majd az itt élő gyermekek egészségét – tájékoztatott Borbély Lénárd polgármester, aki tegnap tekintette meg a legújabb orvosi eszközt.

(tovább…)

Életműdíjat kapott Farkas Bertalan

2020. május 27. szerda

csepel.hu

Görgei Artúr-életműdíjjal ismerték el Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok kiemelkedő katonai pályafutását május 26-án, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

A rangos elismerést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyújtotta át a díjazottnak. (tovább…)

Felajánlás a Tóth Ilona szakrendelőnek

2020. május 27. szerda

Csepel.hu

Támogatva az egészségügyben dolgozók megfeszített munkáját, a Horizont Global Kft. több mint 5000 flakon félliteres ásványvizet ajánlott fel a Tóth Ilona szakrendelő számára.

A palackokat Borbély Lénárd polgármester – megköszönve a felajánlást – tegnap vette át a cég vezetőjétől, Dienstmann Tamástól, aki portálunknak elmondta, emberfeletti munkát végeznek az egészségügyben dolgozók, ezért is szeretett volna valamivel hozzájárulni ahhoz a hatalmas munkához, amit a Tóth Ilona szakrendelőben lévő kollégák nap mint nap elvégeznek.

(tovább…)

Egykori gyári dolgozók találkozója – idén sem marad el

2020. május 26. kedd

csepel.hu

Három évvel ezelőtt, 2017 júniusában hagyományteremtő céllal rendezte meg Csepel önkormányzata – a Csepel Városkép Kft. szervezésben – azt találkozót, ahová a Csepel Művek egykori dolgozóit várták.

(tovább…)

Elfogatóparancs: keresik Paál Flóriánt és Balogh Józsefet

2020. május 26. kedd

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

PAÁL FLÓRIÁN BALOGH JÓZSEF

 

A Budapest, XXI. kerület Csepel Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot rendelte el az alábbi személyekre:

  • PAÁL FLÓRIÁN: járművezetés ittas állapotban
  • BALOGH JÓZSEF: kábítószer birtoklás

Aki a fenti személyekről bármilyen információval rendelkezik, legfőképpen a tartózkodási helyéről, azonnal értesítse a rendőrséget a 107, 112-es segélyhívón, vagy a XXI. kerületi Rendőrkapitányásgot a 427 4600-es telefonszámon.

Kapcsolódó anyagok:

Elfogatóparancs alapján körözött csepeli személyek

Eltűnt, ismeretlen helyen tartózkodó csepeli személyek

Őket hozta volna Karácsony Gergely Csepelre

2020. május 26. kedd

Csepel.info

Kétségbeesve panaszkodtak a Corvin-negyed lakói az önkormányzati választások után elviselhetetlenné váló hajléktalan-helyzetre. Éppenséggel pont azokra, akiket a VIII. kerületi szállókról hozathatott volna titokban buszokkal a csepeli Táncsics Mihály utcába Karácsony Gergely. Ám idő előtt kiderült a főpolgármester terve.

A fényképeket is bőven tartalmazó bejegyzéseket azonban ma már hiába keresnénk:

Akik a Corvin hajléktalanokkal kapcsolatos posztot keresnék a jövőben: a FB moderátorai eltávolították a közösségi alapelvek megsértése miatt.

– olvashatjuk ma a posztok helyett. Elvégre, amiről nem beszélünk, az nincs – ez volt a Kádár korszak egyik alapigazsága is. (tovább…)

Sávlezárás lesz a II. Rákóczi Ferenc úton

2020. május 26. kedd

Mr.Gabee, BKK, Csepel.info,

Mr.Gabee és a BKK Közót információi szerint május 27. 06 órától május 29. 20 óráig a II. Rákóczi Ferenc úton a városhatár felé a Lámpás utcánál sávlezárás nehezíti a közlekedést szegélyépítés miatt.

A kifelé vezető oldalról nem lehet balra a Lámpás utcába bekanyarodni.

Őszöd, Gyurcsány, 14

2020. május 26. kedd

Origo

Itt az őszödi beszéd 14. évfordulója.

Gyurcsány Ferenc és szűkebb köre az őszödi beszéd 2006-os nyilvánosságra kerülése óta számtalan módon próbálta meg elterelni a lényegről a figyelmet, ami nem más, minthogy a DK jelenlegi elnöke, bukott szocialista miniszterelnök már az első miniszterelnöksége idején becsapta a magyar embereket. Kezdetben a beszéd hamis értelmezésével próbálkozott a baloldali média segítségével, amikor erre az emberek nem voltak vevők, próbálta elhitetni, hogy “MSZP-n belüli ellenfelei” szivárogtatták ki a beszédet.

(tovább…)

Negyven éve indult az űrbe Farkas Bertalan

2020. május 26. kedd

Hirado.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter

Éppen negyven éve írta be magát az űrhajózás történetébe az első magyar, az egykori vadászpilóta, Farkas Bertalan. A Szojuz-36 űrhajó fedélzetén 1980. május 26-án Valerij Kubaszovval repült a világűrbe, 8 napot töltött el odafenn. Farkas Bertalan és felesége Csepelen élnek, az űrhajós kerületünk díszpolgára.

Az Interkozmosz-program keretében vált űrhajóssá és űrkutatóvá, ahogy fogalmaz, szinte meglepetésszerűen: a 60-as évek közepétől kezdődött programban a szovjet kormány felajánlotta, hogy a volt szocialista országok kutatói, mérnökei részt vegyenek benne. Akkor azonban még nem volt szó arról, hogy űrhajósok is lesznek közöttük – fejti ki. A kiválasztási folyamat évekig tartott, 1976-ban a vadászpilóták között kezdték keresni a leendő űrhajósokat. Először 95-en kerültek be a programba, végül heten maradtak. „Hét űrhajósjelöltből 1977 decemberében egy szovjet orvosi bizottság négy embert választott ki, Magyari Bélát, Buczkó Imrét, Lacit és engem, és ’78 január közepétől február közepéig a Csillagvárosban éltem” – magyarázza. (tovább…)

Orbán Viktor: Július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak

2020. május 25. hétfő

Július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben.

A kormányfő Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes kérdésére reagálva mondta el, hogy július 1-jével kifizetik az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak. A munkahelyüket elvesztők forduljanak a kormányhoz, mindenkinek adunk munkát – tette hozzá. A kormányfő emlékeztetett arra is, hogy sokkal kevesebben vesztették életüket Magyarországon, mint több nyugat-európai országban.

(tovább…)