2013. február havi archívum

Adósságátvállalás: Csepel végül 70%-ot kapott

2013. február 28. csütörtök

Csepel.info

Budapesten egyedülálló módon Csepel adósságállományának 70%-át vállalja át az állam. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere – értesült a Csepel.info.

A budapesti kerületek 40%-os és a fővárosi 60%-os adósságátvállalás arányát Csepelen 70%-os mértékre sikerült emelni. Ezzel a megállapodással 644.509.046 forint banki hitel visszafizetését vállalta fel az állam – jelentette be a csepeli polgármester az önkormányzat csütörtök esti ülésén, a költségvetés vitáján. (tovább…)

Kirajzanak Európából a megcsömörlött fiatalok

2013. február 28. csütörtök

Origo

Portugál fiatal tiltakozik a megszorítások ellen

Bár Magyarországról a magyar fiatalok kivándorlása tűnik a legijesztőbbnek, ugyanilyen megrettenve figyelik az olaszok, a spanyolok, a görögök és a portugálok is, ahogy a diplomásaik elhagyják a hazájukat. A spanyolok és a portugálok már Mexikóig, Mozambikig és Angoláig is hajlandóak elmenni a jobb életért. A felpörgött kivándorlás az EU-t is aggasztja, de saját alapelveinek sutba dobása nélkül nem tudna beavatkozni. Az aggódó államok pedig eszköztelenek.

Andrea Ballarini egy jó nevű olasz egyetemen végzett közgazdászként. Vállalkozásba kezdett hazájában, de három éve, amikor az üzlettársával San Franciscóba repültek, hogy megnézzék a Szilícium-völgyet, úgy döntöttek, nem mennek haza. “Olaszországban minden nap úgy kezdődött, hogy sorra vettem a megoldandó problémákat. Itt azt kell csak átgondolnom, hogy mit akarok csinálni” – mondta a 32 éves férfi a Reutersnek. Az azóta saját internetes vállalkozását vezető Ballarini még a diplomás emigránsok első hullámába tartozott, azóta rengetegen követték a példáját, és óriási problémát okoztak ezzel Olaszországnak. (tovább…)

XVI. Benedek: A következő pápa itt van közöttetek

2013. február 28. csütörtök

MNO

„Öröm volt számomra veletek együtt vezetni az egyházat. Közelségetek és tanácsaitok segítségemre szolgáltak” – mondta rövid beszédében XVI. Benedek, akit a bíborosok tapssal fogadtak.

A pápa Angelo Sodanónak, a bíborosi kollégium vezetőjének szavaira válaszolt, aki a testület nevében köszönetet mondott az egyházfőnek az utóbbi nyolc évért. Sodano a pápát olaszul és németül is búcsúztatta. XVI. Benedek úgy fogalmazott, 2005-ös pápává választása óta az egyház életében voltak „gyönyörű, fénnyel teli pillanatok” és olyanok is, melyeket „felhők árnyékoltak be”. Hangsúlyozta, hogy az egyház nem „asztalnál megrajzolt építmény, hanem élő test, amely átalakul, növekszik, de szíve nem változik”. A bíborosi testületet egy zenekarhoz hasonlította, amelyben „a különböző hangzású hangszerek harmóniát teremtenek”. „Az ima tartson bennünket egységben” – hangoztatta XVI. Benedek, hozzátéve, hogy a következő napokban imájával ő is közel lesz az új pápát megválasztó bíborosokhoz.

(tovább…)

A lányoknál is Kék a siker színe

2013. február 28. csütörtök

Csepel.hu

Az utolsó fordulóval befejeződött a kerületi röplabdázók Diákolimpiája a negyedik korcsoportos lányok küzdelmeivel. A házigazda Kék iskola a fiúk után a lányoknál is a legjobbnak bizonyult.

A négyes tornát veretlenül, 11:1-es játszmaaránnyal nyerték meg Börcsök Csaba edző és Fehér Gábor testnevelő tanítványai, így csatlakoztak a Kék iskola másik három gárdájához, akikkel együtt a fővárosi döntőben folytathatják szereplésüket, remélhetőleg minél sikeresebben.

(tovább…)

Túrkevén is jól ment a csepeli grapplingeseknek

2013. február 28. csütörtök

Csepel.hu

Túrkeve adott otthont február utolsó hétvégéjén a Graplling Országos Bajnokságnak, amit az eredetileg tervezett kétnapos megmérettetés helyett egy nap alatt lebonyolítottak.

A rekorszámú nevezést hozó tornán 5 csepeli arany született.

(tovább…)

Bölcsődei családi délutánok

2013. február 28. csütörtök

Csepel.hu

Illusztráció

Tisztelt Csepeli Lakosok!

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága bölcsődei telephelyein (Erdősori Bölcsődei részleg – 1213 Budapest, Mázoló u. 72/74., Belvárosi Bölcsődei részleg – 1211 Budapest, Karácsony S. u. 17., Kertvárosi Bölcsődei részleg – 1212 Budapest, Rákóczi tér 32. fsz. 2.) 2013. március 12. napjától a fenti bölcsődékbe járó kisgyermekek családtagjai részére elindítja a Bölcsődei családi délutánok című programját.

(tovább…)

Békemenet fogadja az MSZP magyarellenes díszvendégét

2013. február 28. csütörtök

Mno.hu

Tüntető tömeg fogadja majd a magyarellenes intézkedéseiről elhíresült Victor Ponta román miniszterelnököt március 9-én a Papp László Budapest Sportarénánál.

Székely és magyar zászlós tüntető tömeg fogadja majd a magyarellenes, soviniszta intézkedéseiről elhíresült Victor Ponta román miniszterelnököt március 9-én a Papp László Budapest Sportarénánál, ahová az MSZP évértékelő rendezvényének díszvendégeként érkezik. Amint azt a Magyar Nemzet Fricz Tamástól, a békemenet egyik alapítójától megtudta, azért szerveznek a Civil Összefogás Fórummal közösen ismét tüntetést, mert elfogadhatatlannak tartják az erdélyi–partiumi magyarság jogait lábbal tipró, a kisebbségeket sorozatosan sértegető Ponta magyarországi látogatását. (tovább…)

Lerobbant 148-as álldogált a Gubacsi hídi benzinkútnál

2013. február 28. csütörtök

Csepel.info

Legutóbb beszorult egy 148-as busz, most lerobbant

Lerobbant egy 148-as busz nem sokkal az után, hogy átért a csepeli oldalra a Gubacsi híd után – értesítette lapunkat egyik olvasónk.

Olvasónk tájékoztatása szerint a busz a közeli benzinkút lejárójánál álldogált csütörtökön délelőtt 9:15 óra körül, és várta a segítséget. A 148-as busz vonalán régi, és ezért sok műszaki problémával küszködő járművek közlekednek – az elmúlt hat év során számtalanszor számoltunk be lerobbant buszokról. A BKV az elmúlt két évben több olyan buszvásárlási programot indított, amellyel a Demszky Gábor főpolgármestersége idején húsz évig halogatott járműpark-felújítást igyekeznek pótolni.

Halálos gázolás miatt akadozott órákig a csepeli HÉV-közlekedés

2013. február 28. csütörtök

Csepel.info

A csepeli HÉV Szabadkikötő melletti állomása

Egyelőre tisztázatlan körülmények között elgázolt egy fiatalembert csütörtökön hajnalban a HÉV-szerelvény a Szabadkikötőtől nem messze. A közlekedés órákig egy vágányon zajlott, amíg tartott a halálos baleset miatti helyszínelés – értesült olvasóitól a Csepel.info .

“Egyébként rajta ültem a HÉV-én, közvetlenül a mozdonyvezető mögött… Megyünk, megyünk, BUMMMM, majd lassan megállunk. Mozdonyvezető kiszáll, hátramegy, majd rémült arccal jön vissza: egy félmeztelen fazont elütöttünk. Majd leszállított mindenkit, gyalog indultunk el a város felé. Ez pontosan 6 óra 9 perckor történt. Már elég világos volt, legalábbis 50-60 méterre tuti el lehetett már látni. Kíváncsi lennék, adnak-e majd bővebb tájékoztatást az esetről… Ha egy félmeztelen ürge bóklászna a sínek mellett, hát gyanús lenne nagyon…” – írta egyik olvasónk a balesetről. (tovább…)

Egy kis hazai Csepelről – Pálffy István útikalauza

2013. február 28. csütörtök

“Körültekintéssel végigjárta Csepel kocsmáit”

Csepel.hu, Index

Egy kis hazai. Ez a sorozatcíme azoknak az útikönyveknek, melyek 10. darabja jelent meg a napokban. Pálffy István legújabb kötete Csepelről szól: a kerület történetéről, látnivalóiról, érdekes helyeiről, az itt élő emberekről, helyi legendákról olvashatunk személyes élményekkel is átszőtt beszámolót.

Ahogy a könyvbemutatón (a helyszínen készült fotók elérhetők ide kattintva) a szerző elmondta, közel egy évig járt Csepelre, legalább ezer emberrel beszélgetett, vendéglőkben, büfékben kóstolta a helyi ízeket, különböző évszakokban fotózta a csepeli látnivalókat.

(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó februári második száma

2013. február 28. csütörtök

Csepel.hu

A tartalomból:

– Hamarosan elindul a Csepeli Konzultáció, amelynek célja, hogy az itt élők maguk dönthessenek arról, mire fordítsák a kerület fejlesztésére elkülönített egymilliárd forintot. Részletek az újságban.

– Az önkormányzat kiemelten támogatja a szennyvízcsatornára való rácsatlakozást. Összefoglaló a lakossági fórumról, és egyéb fontos információk.

– Sétára indultunk a közterület-felügyelőkkel. Mire panaszkodnak a csepeliek?

– Szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a társasházak: visszaélések gyanúja is felmerült néhány esetben.

(tovább…)

Uhrin Benedek lakását elárverezhetik – Ruttner lett az ügyvédje

2013. február 28. csütörtök

Blikk

Úgy tűnik sajnos, hogy nem csak Rebeka volt könnyelműtlen

Rettegésben tölti a napjait Uhrin Benedek (91) és gondoskodására szoruló fia, Attila (56): bár kifizettek 9 és félmillió forintot egy panellakásért, májusban mégis utcára kerülhetnek. Az idős táncdalénekes a lakásmaffia áldozata lett!

Uhrin Benedeknek idős kora ellenére ezrek csápoltak a Szigetfesztiválon, dédunokakorú fiatalok őrjöngtek, amikor a bácsika rákezdett Rebeka című nótájára. A rivaldafényből az elmúlt években visszavonult, beteg fiával, csendesen, de nyugodtan éldegélt Uhrin Benedek. Tavaly azonban eldöntötte: szülővárosából, Gyomaendrődről a fővárosba költözik, hogy még egyszer, talán utoljára felfedezzék, újra beindítsa zenei karrierjét. (tovább…)

Barátnője szerint kemény és játékos Zámbó Krisztián

2013. február 28. csütörtök

BorsOnline.hu

Kemény és játékos – így jellemezte Zámbó Krisztiánt barátnője, Zsuzsi. Jimmy fiának kedvese elárulta, mit szeret legjobban az X-Faktor énekesében.

Zámbó Krisztián és barátnője, Zsuzsa több mint két éve vannak együtt, és mind a mai napig úgy turbékolnak, mint egy friss szerelmespár. – Annyira jó érzés együtt élni és mindig a szerelmem mellett lenni – mesélte Krisztián barátnője, Zsuzsi a Borsnak. A 21 éves lány az X-Faktor alatt végig kitartott kedvese mellett, és azóta is ha csak ideje engedi, elkíséri a különböző fellépésekre. Nemrégiben egy extrém élményre is vele tartott, amikor Krisztián egy rádióműsor kedvéért szétvert egy autót.

(tovább…)

Odesszában egy lerobbant Csepel a rendelő

2013. február 27. szerda

HVG

Egy ősrégi Csepel teherautóban készítenek röntgenfelvételeket a betegekről a dél-ukrajnai Odessza városában – adta hírül szerdán a Tajmer ukrán hírportál.

A “mobil” röntgenlaboratóriumot egy Csepel D-350-es típusú kis tehergépjárműben rendezték be a város egyik rendelőintézete előtti utcában. Az autó közlekedni már nem képes, úgymond “lehorgonyozva” áll az utcában. (tovább…)

Fővárosi Közgyűlés: elfogadták az idei költségvetés fő számait

2013. február 27. szerda

Budapest.hu

Mintegy hatvan előterjesztést tárgyalhat meg mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Első körben elfogadták a városatyák az idei fővárosi költségvetés fő számait, a büdzséről második körben délután tárgyalnak a képviselők. Megállapodást kötöttek az idei Sziget Fesztiválra a Sziget Kft-vel, és döntöttek arról, hogy Puskás Öcsi tiszteletére szoborcsoportot emelnek Óbudán.

Elfogadta a 2013-as fővárosi költségvetés fő számait a Fővárosi Közgyűlés 18 igen, 14 nem szavazattal. A büdzsé 323 milliárd forintos kiadási és 258,9 milliárd forintos bevételi főösszeggel számol.

(tovább…)