‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Rubovszky György országgyűlési képviselő

2017. június 21. szerda

INDEX, Csepel.info, Mr.Gabee

Fotó: Huszti István

Meghalt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, közölte a kisebbik kormánypárt elnöke az MTI-vel. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este „nemes lelkét visszaadta teremtőjének”.

A KDNP honlapján található életrajz szerint Rubovszky György 1944. február elsején született Budapesten. Édesapja ügyvéd, édesanyja pedagógus volt. Két felnőtt gyermeke és egy óvodás leány unokája van. (tovább…)

Tizennégy éve nincs köztünk Knézy Jenő, íme a legjobb pillanatai

2017. június 19. hétfő

BORS

safe_image.php

14 esztendeje hunyt el Knézy Jenő (†58), a magyar televíziózás egyik kiemelkedő alakja. A sportriporter 1971-től haláláig dolgozott a Magyar Televízióban, számos olimpiáról világ- és európa-bajnokságról tudósított. Szállóigévé vált köszöntése volt a “Jó estét, jó szurkolást!“, amit ő maga talált ki, később le is védette. Hogy mennyire sokoldalú volt, az a következő összeállításból kiderült.

1995-ben a Ferencváros focicsapata a Grasshoppers otthonában játszotta le első meccsét a Bajnokok Ligája főtábláján. Knézy Jenő eksztázisban közvetítette végig a Fradi 3-0-s diadalát (tovább…)

1 éve halt meg Aigner Szilárd

2017. június 7. szerda

Blikk

Aigner Szilárd /Fotó: RAS Archívum

Aigner Szilárd /Fotó: RAS Archívum

 

1 évvel ezelőtt, 2016. június 6-án tragikus hirtelenséggel, 70 évesen hunyt el Aigner Szilárd. 

A szakembertől videóüzenetben búcsúztak kollégái, honlapjukon, az eumet.hu-n tették közzé utolsó felvételét – ez is egyike azoknak a videóknak, amiket ő úgy hívott, Nyakkendő nélkül. Ahogy írják, Aigner Szilárdot életének minden percében a meteorológia foglalkoztatta. (tovább…)

45 éves lenne Kolonics György

2017. június 4. vasárnap

Csepel.info, Csepel.hu

Még mindig felfoghatatlan, pedig már kilenc éve történt. A kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György a pekingi játékokra készült, amikor egy edzés közben életét vesztette. Azt tervezte, ha nyer az olimpián, befejezi az élsportot és családot alapít. Bár kenuzni a Lágymányosi Spartacusban kezdett, de hamar a Csepel SC-be került, amelyhez aztán haláláig hű maradt.

Az összesen 15 világbajnoki címig jutó Kolonics György éveken át vezette a magyar kenusok ranglistáját, tízszer lett az év kenusa Magyarországon. 2008. július 15-én edzés közben egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, s elvesztette eszméletét. Kozmann György és edzője, Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkező mentők sem: a halál szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség miatt állt be.

Kolonics György emlékére 2009-ben kitüntetést alapítottak: a Kolonics-díjat minden évben az év legjobb utánpótláskorú kenusának adják át. Róla nevezték el a magyarországi Világkupa-verseny C1 500 méteres számát, halála napján minden évben fáklyás evezést szerveznek Csepelen. Amit az idén is megtartottak, és persze a cepeli önkormányzatnál sem feledkeztek meg a kiemelkedő csepeli sportolóról. Július 15-én délelőtt a csepeli önkormányzat nevében Németh Szilárd polgármester és Borbély Lénárd alpolgármester koszorút helyezett el Kolonics György sírjánál a Farkasréti Temetőben.

Pszichológus kezeli a kisfiút, aki végignézte apja halálát

2017. június 2. péntek

Borsonline

20170417_104732

Szívszorító részletek láttak napvilágot a húsvéthétfőn történt horrorisztikus motoros tragédiával kapcsolatban. Ernőt a kisfia szeme láttára gázolta halálra egy 42 éves motoros a csepeli II. Rákóczi Ferenc út mentén egy horgászbolt előtt. Az út másik oldalára igyekvő férfi azonnal szörnyethalt.

A mo­tort vezető Viktor rendkívül súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az egyik lába le is szakadt a balesetben. A történtekről a Bors is beszámolt. Viktort mentőhelikopterrel szállították kórházba, az orvosok azonban hiába küzdöttek heteken ke­resztül az életéért, má­jus 25-én, az egyik fővárosi intézményben elhunyt. (tovább…)

Meghalt Roger Moore

2017. május 23. kedd

24, INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: 24

89 éves korában elhunyt Sir Roger Moore. A színész Svájcban halt meg, halálhírét a közösségi média felületein közölték, azt írják, egy rövid, de nehéz rákkal való küzdelem után halt meg.

“Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore, ma elhunyt” – olvasható a bejegyésben.Roger Moore egy ideje rákbetegséggel küzdött, Svájcban halt meg. Zárt körű temetését Monacóban tartják majd. (tovább…)

Május 19-én temetik a Csepeli Birkózó Club korábbi elnökét

2017. május 19. péntek

Csepel.info, Mr.Gabeehqdefault

Korábban beszámoltunk róla, hogy Tóth Endre a Csepeli Birkózó Club korábbi elnöke súlyos betegség következtében elhunyt.

Búcsúztatása 2017. május 19-én 9:45- kor lesz a Csepeli Temetőben.

Meghalt Usztics Mátyás

2017. április 30. vasárnap

24, Csepel.info, Mr.Gabee

Usztics Mátyás Facebook-oldalán a család hozzájárulásával közölték vasárnap délután a szomorú hírt, miszerint életének 68. évében elhunyt az ismert színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója.

Usztics Mátyás 1949. április 9-én született Penészleken. 1977 és 1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult. 1968-tól 1971-ig a Nemzeti Színházban, 1973 és 1975 között a Szolnoki Szigligeti Színházban dolgozott, majd 1975 és 1978 között a 25. Színház és a Népszínház tagja volt; 1978-1990 között a Mafilm volt a munkahelye, később szabadfoglalkozásúvá vált. A 2000-es évek elején alapította a Nemzeti Kamara Színházat, amelynek haláláig igazgatója volt. Több tv-filmben játszott, köztük az Angyalbőrben és a Kisváros című sorozatban. Szinkronszínészként is dolgozott. (tovább…)

Elhunyt Tóth Endre, gyászol a csepeli birkózósport

2017. április 27. csütörtök

Csepel.info

hqdefault

Az ismert csepeli birkózó, sportvezető halálát Légrádi Gábor újságíró jelentette be.

Meghalt Gyurcsók József távgyógyász

2017. április 26. szerda

Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

Energiagyógyászként, egyház alapítóként ismerhettük: több agyvérzés után 66 évesen elhunyt Gyurcsok József. Ő volt az első, aki távgyógyító műsort vezetett a Budapest tévén. Kismarosi tanyáján sokáig gyógyító központot üzemeltetett, majd romló egészségi állapota miatt családjához költözött.

A temetése most 28-án 13 órakor lesz Érden az Ercsi úti temetőben. A barátok, a család és a tanítványai búcsúztatják. A hozzátartozók kérik azokat, akik ismerték és szerették, hogy a hírt juttassák el mindazokhoz, akik a temetésre el szeretének menni, hogy végső búcsút vegyenek tőle. (Life)