‘Gyász’ kategória archívum

Elhunyt Dr. Siklósy Ferenc, Csepel díszpolgára

2020. március 30. hétfő

Csepel.info

A szomorú hírt Borbély Lénárd polgármester jelentette be. Az önkormányzat homlokzatára kitűzték a gyászlobogót.

Dr. Siklósy Ferenc központi és kedvelt alakja volt a csepeli közéletnek. (tovább…)

Csukás István utolsó interjúja: Beléptem a halhatatlanság kapuján

2020. február 24. hétfő

Origo

Néhány héttel ezelőtt készített interjút az Origo Csukás Istvánnal, amely eddig még nem jelent meg. A Nemzet Művésze arról is beszélt, hogy bár sok díjat kapott életében, de azt is egyfajta díjként élte meg, hogy bekerült a Nemzeti Alaptantervbe.

„Azon tűnődtem, hogy ez a halhatatlanság kapuja. Belegondoltam, hogy többek között Petőfivel, József Attilával és Móricz Zsigmonddal osztozom” – mondta az Origónak. Interjú Csukás Istvánnal.

(tovább…)

MEGHALT WICHMANN TAMÁS

2020. február 13. csütörtök

Origo

Wichmann Tamás (balról a negyedik) súlyos betegen sem hagyta ki a Kolonics-megemlékezést

Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

Wichmann Tamás 1948. február 4-én született Budapesten. Hatéves volt, amikor elütötte egy rendőrautó, a súlyos baleset után napokig kómában feküdt, egy évig járógépet kellett használnia. Felépülése után sportolni kezdett, először ökölvívó edzésekre járt, de a szakosztály megszűnése után a kenut választotta. Mint később mondta, súlyos csípősérülése miatt alkalmasabb lett volna számára a kajak, de abban az időben a drága fából és kézi munkával készült hajókból kevés volt, míg a tízes kenuba simán belefért, sorsa ezzel el is dőlt. 1962-től 1966-ig az MHS, 1966-tól 1971-ig az Egyetértés, 1971-től 1975-ig a VM Egyetértés, majd 1975 és 1983 között az MTK-VM sportolója volt. (tovább…)

Meghalt Andorai Péter, a nemzet színésze

2020. február 1. szombat

HVG, MR.Gabee, Csepel.info

Életének 72. évében elhunyt Andorai Péter Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze – tudatta a család szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a színművész rövid, súlyos betegség után szombatra virradóra hunyt el. (tovább…)

Meghalt Gesztesi Károly

2020. január 4. szombat

Blikk, Mr. Gabee, Csepel.info

Gesztesi Károly /Fotó: Fuszek Gábor

, Tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly. A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott.

Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Németh Szilárd: Aljas gyilkosok 75 évvel ezelőtt lőtték agyon Radnóti Miklós magyar költőt

2019. november 10. vasárnap

Németh Szilárd/ Facebook, Csepel.info

Radnóti Miklós költő halálának 75. évfordulójáról emlékezett meg Németh Szilárd Csepelen, és a Fiumei úti sírkertben. A bejegyzésünkben szereplő fotókat a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettesének Facebook oldaláról vettük át.

Radnóti Miklós magyar költő

Razglednicák 3

“Mellézuhantam, átfordult a teste
s feszes volt már, mint húr, ha pattan.
Tarkólövés. – Így végzed hát te is, –
súgtam magamnak, – csak feküdj nyugodtan.
Halált virágzik most a türelem. –
Der springt noch auf, – hangzott fölöttem.
Sárral kevert vér száradt fülemen”.

(Szentkirályszabadja, 1944. október 31.) (tovább…)

Meghalt a veronai buszbaleset hős tanára

2019. október 16. szerda

Infostart

“Remélem újra magához ölelhette imádott gyermekeit”

Vígh György a 2017 januárjában történt tragédia után több gyereket is kimentett az égő buszból. A tragédiának egy csepeli kislány is az áldozata lett.

A férfi a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium kísérőtanárjaként volt az Olaszországban síelő diákcsoporttal, amelynek busza 40 diákkal és felnőttel, hazafelé tartva, Verona közelében az A4-es autópályán balesetet szenvedett, majd kigyulladt. A férfi és felesége súlyos sérüléseket szenvedett, három hónapot töltöttek kórházban a baleset után. Vígh György több diákot is kimentett a lángoló buszból.

(tovább…)

„Istenem, egy hajó!” – Pánik és sikolyok – Ezt rögzítette a Viking feketedoboza a Hableány letarolásakor

2019. július 4. csütörtök

Blikk

Döbbenetes párbeszédeket rögzítettek a Viking fedélzeti műszerei, amelyek elképzelhetetlen pánikról és kétségbeesésről tanúskodnak.

A Viking Sigyn szállodahajó feketedoboza mindent rögzített, ami a 28 halálos áldozatot követelő tömegkatasztrófa pillanataiban történt. A hangfelvétel perdöntő bizonyítéka lehet annak, hogy kikapcsolták a radar vészjelző hangját.Elsőként egy kétségbeesett nő kiabálását lehet hallani, aki istenhez fohászkodik. Mint kiderült, hamarabb észlelte a bajt, mint az ukrán kapitány, aki csak később fogta fel, mi történt.   (tovább…)

Valóban a hajókatasztrófa áldozatát találták meg Csepelen

2019. június 28. péntek

888

A dél-koreai külügyminisztérium közleménye szerint a május 29-i dunai hajókatasztrófa újabb áldozatának holttestét találták meg múlt hét vasárnap Csepelnél.

Az elhunytat a DNS-teszt alapján azonosították. Az áldozat egy 60-as éveikben járó nő. Holttestét harminc kilométerre a katasztrófa helyszínétől, a Csepel-szigetnél találta meg egy helyi horgász.

(tovább…)

Csepelre hozzák a Hableány hajótestét

2019. június 11. kedd

Bors, Csepel.info

Fotó: Origo

A Clark Ádám daruval sikerült a Hableány kiemelése, jelenleg épp rögzítik az uszályra, majd a csepeli kikötőbe szállítják. Ott elkezdődik a helyszíni szemle, majd átvizsgálják a hordalékot, hogy nincs-e benne esetleg újabb áldozat.

Már négy holttestet emeltek ki a hajótestből, további négyet pedig még keresnek a mentőcsapatok. A mentés során a búvárok is holttestek után kutattak a hajótestben, de az iszapréteg annyira akadályozta a búvárok munkáját, hogy végül úgy döntöttek, majd az elszállítás után vizsgálják át a roncsot.