‘Gyász’ kategória archívum

Gyász: Elhunyt Borsa Miklós

2018. február 16. péntek

CSepel Öttusa, Mr.Gabee, Csepel.info

Életének 81. évében elhunyt Borsa Miklós, a Csepel SC egykori kiváló öttusázója, a Magyar Öttusáért Alapítvány korábbi elnöke- adta hírül a Magyar Öttusa Szövetség.

A Honvéd, majd a Csepel kiváló öttusázója a sportolás mellett a Műszaki Egyetem építészmérnöki karára járt nappali tagozatra. Az öttusán kívül másik nagy szerelme az opera volt. 42 évig volt a Magyar Állami Operaház főmérnöke. Főmérnökként, műszaki igazgatóként az ország legelső és legnagyobb művészeti színterének volt egyik legközelebbi közreműködője. (tovább…)

Elhunyt Zalaváry Lajos

2018. február 14. szerda

Atv

Elhunyt Zalaváry Lajos Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte az MMA kedden az MTI-vel.
A 95. életévében elhunyt Zalaváry Lajost a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.

Zalaváry Lajos a Magyar Építőművészek Szövetségének (MÉSZ) alapító tagja, a MÉSZ Mesteriskola vezető építésze volt. Teljes szakmai pályafutása alatt a Középülettervező Vállalatnál dolgozott, 1965-től műterem-vezetőként. (tovább…)

Elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész

2018. január 15. hétfő

MNO

Meghalt hétfőn Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész – közölte Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke a Facebook-oldalán.

Elhunyt Lauber Benedek atya

2018. január 5. péntek

Csepel.hu

Életének 86., papságának 51. évében 2017. december 10-én elhunyt Csepel Belváros – Kisboldogasszony templom egykori plébánosa, Lauber Benedek atya. 1932-ben született Rákospalotán. 1957. június 19-én szentelték pappá Székesfehérváron.

Káplánként és hitoktatóként működött Pilisvörösváron 1962-ig. Majd a Püspöki Hivatalban Shvoy Lajos megyéspüspök mellett mint szertartó tevékenykedett. Plébános lett 1967-ben rövid időre Rácalmáson, majd Pilisborosjenőn. 1977-ben került Csepelre, hogy itt a Belvárosi Plébániának legyen vezetője. Nem könnyű időben és helyzetekben volt felelős vezetője e közösségnek.

(tovább…)

17 éve hunyt el Zámbó Jimmy

2018. január 2. kedd

WIKI, RTL, Mr. Gabee, Youtube

jimmy

Január 2-án lesz 17 éve annak, hogy elhunyt Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, 1958. január 20. –Budapest, 2001. január 2.) kétszeres EMeRTon-díjas magyar énekes. Minden idők egyik legsikeresebb magyar énekese, aki tulajdonképpen saját magát csinálta meg, a saját módszereivel. Rajongói „király”-ként tisztelték, míg mások kinevették. Legnagyobb hatást a görög énekes, Demis Roussos gyakorolt rá, akinek stílusa érződik Jimmy dalain.

Saját, otthonában tartott fegyverével 2001. január 2-án hajnalban főbe lőtte magát, délelőtt 10 órakor belehalt sérüléseibe. Az 1990-es évek egyik legsikeresebb előadója 1958. január 20-án születettBudapesten, a 7. kerületben. Zenei vénája már gyermekkorában megmutatkozott, testvéreivel (György, Tihamér, Árpád, Marietta) zenélt előbb otthon a család zongoráján, később pedig a Magyar Rádió gyermekkórusában zenéltek, énekeltek. A zenei általános iskola elvégzése után zenei gimnáziumban érettségizett, majd a zeneakadémia jazz-ének szakán tanult.

(tovább…)

Tragikus hír: elhunyt Császár Andor, a Csepel Búvár S.E. vezetője

2018. január 1. hétfő

Csepel.info

Mély megrendüléssel fogadtuk a felfoghatatlan hírt, hogy Császár Andor, de leginkább Csaszi, a Csepel Búvár S.E. vezetője tragikus hirtelenséggel itt hagyta a búvártársadalmat – adta közzé az Amphora Búvár Klub Facebook oldala december 30-án.

“Olyannyira az életünk része volt, hogy nem is tudjuk elképzelni a tájolást, versenyzést nélküle, hiszen a sportág olyan meghatározó mozgató rugója volt, hogy soha senkiben nem merült fel annak a lehetősége, milyen lehet nélküle…

(tovább…)

Elhunyt Littomeritzky Mária, Helsinki egyik aranyérmese

2017. december 29. péntek

MTI

Littomeritzky Mária 1927. május 12-én született Szegeden, 1943 és 1958 között 23 magyar bajnoki címet nyert, a Szegedi UE, a Csepel, majd 1949 után a későbbi BVSC színeiben, gyors- és pillangóúszásban. Három olimpián szerepelt 1948 és 1956 között, 1952-ben tagja volt a 4×100 méteres gyorsváltónak, amely aranyérmet nyert Helsinkiben.

A család arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját, hogy a volt sportoló – aki tavaly került a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába – december 24-én este, 90 éves korában halt meg. (tovább…)

Tragédia Csepelen: az anyuka meghalt, az apuka egyedül maradt a fiával

2017. december 18. hétfő

Azenriportalanyaim.blog.hu

A fotó illusztráció

A csepeli család több mint egy évtizede fogadott örökbe egy kisbabát, aki mára a kamaszkor kapujába ért. Az anyuka azonban, aki összefogta a családot, megbetegedett, majd pár héttel ezelőtt meghalt. Az apuka egyedül maradt a fiúval és a banki adósságaikkal, amit most már csak a nyugdíjából tud törleszteni.

Az alábbiakban a Azenriportalanyaim.blog.hu cikkét olvashatják. (tovább…)

Meghalt Fábián Juli énekesnő

2017. december 16. szombat

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

“Fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után Juli ma délután elhunyt. Békésen távozott családja, barátai és zenésztársai körében. Nyugodj békében Juli, nagyon szeretünk és sosem fogunk elfelejteni!” – áll az énekesnő hivatalos Facebook-oldalán. 37 éves volt.

Nyáron írtuk meg róla, hogy daganatos betegséggel küzdött. Akkor emiatt vissza is vonult. Fábián Juli 1980-ban született, zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános iskolában kezdte, később az Etűd Zeneiskolában tanult, majd felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára, ahol Berki Tamás tanítványa volt. (tovább…)

Szombaton temetik Kvasznay Péter

2017. december 5. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info