‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Stadler József

2017. november 21. kedd

ORIGO, MR.Gabee, Csepel.info

Stadler József az akasztói stadion előtt idén tavasszal Fotó: Polyák Attila – Origo

Hatvanhat éves korában meghalt Stadler József – erősítette meg a Lokálnak a vállalkozó ügyvédje. Néhány napja az Origo is beszámolt róla, hogy az akasztói vállalkozóhoz mentőt kellett hívni, mert elájult a könyvbemutatóján. A mentőautóban kómába esett.

Több mint egy hétig feküdt a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán, halálhírért az ügyvédje erősítette meg. Stadler József májusban adott interjút az Origónak. Akkor így beszélt állapotáról. „Valójában az egész úgy indult, hogy közel egyéves könyörgés után bevitettem magam a börtönből Szegedre, a kórházba, mert nagyon beteg voltam. Többször nem bírtam fölkelni az ágyból, pedig ha az elöljáró belép, illik. Kétszer-háromszor rám is szóltak emiatt, de olyan fájdalmaim voltak, olyan rosszullétek, hogy nem ment. Annyit szenvedtem, hogy azt nem lehet elmondani. Két agyvérzést is kaptam. A rengeteg orvos közül senki sem tudott meggyógyítani. Meghalni küldtek haza.”

(tovább…)

Gyász: Meghalt Jenei Ferenc

2017. november 19. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

A Csepel Horgász Egyesület információi szerint Jenei Ferenc, a Csepel Horgász Egyesület alelnöke, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség elnökségének tagja 2017.11. 17-én életének 71. évében váratlanul elhunyt.

Nyugodjon békében!

Meghalt a Szabad Európa Rádió híres szerkesztője, Cseke László

2017. november 17. péntek

ORIGO, Mr.Gabee, Csepel.info

A Szabad Európa Rádió híres Teenager Party című műsorának szerkesztője 92 éves volt. 

Cseke László, eredeti nevén Ekecs Géza november 13-án halt meg, 92 éves korában. A hírt a rádiós lánya, Ekecsz Zsuzsa tudatta a nemzetikönyvtár.blog.hu-va. Cseke László neve elsősorban az 50-60 fölöttieknek mond sokat, ugyanis ő vezette annak idején a Szabad Európa Rádió egyik legnépszerűbb, Teenager Party című műsorát, ami sokáig az első számú forrása volt a vasfüggönyön túli könnyűzenének. A magyar fiatalok Cseke László műsorában hallhatták először a beat és a rock világsztárjait, többek között Chuck Berryt, Elvist, Cliff Richardot, a Beatlest, vagy akár a Rolling Stonest.

(tovább…)

Elhunyt Ullrich Ágoston atya

2017. november 15. szerda

Csepel.info

Ullrich Ágoston atya az önkormányzat díszoklevelével

2017. november 15-én, szerdán este háromnegyed nyolckor elhunyt Ullrich Ágoston címzetes esperes atya, királyerdei plébános. 

A királyerdei Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia a közelmúltban ünnepelte 50 éves fennállását. Ezen Ágoston atya még ott tudott lenni. A fenti kép akkor készült, a Csepel.hu beszámolóját itt olvashatják az eseményről. Az alábbi videót a Youtube-on találtuk róla. 2015. május 1-én Törökbálinton, a Regionális Katolikus Karizmatikus Találkozón beszélt egyik nagy élményéről. (tovább…)

Három éve halt meg dr. Wesniczky Béla fogszakorvos

2017. november 4. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Gyász Wesniczky Béla

2014. november első napjaiban életének 73. évében elhunyt dr. Wesniczky Béla főorvos fogszakorvos, a csepeli egészségügyi ellátás legrégebbi munkavállalója. Csepelen kezdett el dolgozni 1964-ben és nyugdíjasként, élete végéig ellátta betegeit a Tóth Ilona Egészségügyi Szakszolgálat rendelőjében. Néhány héttel ezelőtt, október 11-én vehette át a Csepel Örökség díjat, amelyet a csepeli önkormányzat adományozott részére a hosszú évtizedeken át nyújtott magas színvonalú orvosi tevékenységéért.

Dr. Wesniczky Béla 1941-ben született Budapesten, majd egészen fiatalon, 1964-ben kezdett el dolgozni fogszakorvosként a csepeli rendelőintézetben. Kiemelkedő szakmai munkájára tekintettel hosszú ideig a fogászati osztály osztályvezető főorvosaként végezte tevékenységét. Miután 2005 óta a fogászati rendeléseket vállalkozói formában folytatják, a Népegészségügyi Intézet megbízásából a kerület fogászati ellátásának szakmai felügyeletét látta el.

Kollégái emlékezete szerint gyakran emlegette azt a fiatalkori vágyát, hogy legalább egy nappal tovább dolgozzon, mint az az idős szemész orvosnő, aki ötven esztendeig látta el betegeit Csepelen. A vágya teljesült, hiszen idén augusztusban volt ötven éve annak, hogy a csepeli rendelőben kezdett dolgozni. Olyan jól senki nem ismerte a betegeit, mint ő, mert generációk sorának óvta az egészségét. A munkahelye szinte az otthona volt, mert szívügyének tekintette az emberekkel való foglalkozást.

„Jótékonysági intézmény volt, szeretett munkába járni, gyógyítani. Jó néhány idős betege van, akinek még mindig megvan a foga nagy része, mert arra törekedett, hogy megmentse, s ne húzza ki őket feleslegesen. Türelmes volt, imádott beszélgetni a pácienseivel és megnyugtatni őket, hogy a fogkezelés nem fájdalmas. Nem véletlenül szerettek hozzájárni a betegek” – mondja róla az egyik asszisztense.

Dr. Wesniczky Béla október 23-án töltötte be a 73. évét. Gyászolja a felesége, két gyermeke, négy unokája és a csepeli közösség.

Gyász: Meghalt Som Lajos

2017. október 30. hétfő

ORIGO, Mr.gabee, Csepel.info

Forrás: Bors

Meghalt Som Lajos, a Piramis együttes alapító basszusgitárosa. A zenész halálhíre hétfőn jelent meg a Facebookon.

70 éves korában meghalt az egykori Piramis alapító basszusgitárosa, Som Lajos. A hírt többek között egykori barátja, Tasnádi Péter is megosztotta Facebook-oldalán. Mi utoljára akkor írtunk róla, mikor idén nyáron kórházba került egy korábbi lábsérülés eldurvulása miatt. A zenészt még 2012-ben kirabolták, és ahogy földre lökték, kifordult a lába. (tovább…)

Elbúcsúztatták Tóth II. Józsefet – egy bronzszobor őrzi majd az emlékét

2017. október 27. péntek

Csepel.hu

A Csepeli temetőben elbúcsúztatták Tóth II. József labdarúgót, az egykori Aranycsapat utolsó élő tagját, Csepel és Budapest díszpolgárát október 26-án. A legendás futballista 88 éves korában október 9-én hunyt el.

A temetésen Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője és Borbély Lénárd polgármester mondott gyászbeszédet. Mindketten kiemelték, hogy Tóth II. József korának kiemelkedő labdarúgója volt. Borbély Lénárd megemlítette, hogy november 25-én egy bronzszobrot lepleznek le a Béke téren, amely Czibor Zoltánt és Tóth II. Józsefet, a két legendás csepeli focistát ábrázolja.

(tovább…)

Veronai busztragédia: a beépített ülések miatt éghettek bent emberek

2017. október 24. kedd

Ripost

A 17 em­ber­éle­tet kö­ve­telő, ma­gyar di­á­kok­kal és kí­sé­rő­ik­kel teli busz terv­rajza és hi­va­ta­los ülés­rendje meg­döb­bentő do­logra vi­lá­gít rá…

A veronai tragédia után mindenki arról beszélt, vajon hányan élték túl, hány diák tudott kimenekülni a lángok martalékából. Kiderült, hogy sajnos 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, 25-en pedig megsérültek. Az áldozatok között egy csepeli lány is volt. (tovább…)

Karambol Csepelen

2017. október 20. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee fotója

A katasztrófavédelem információi szerint összeütközött két személygépkocsi Budapest XXI. kerületében, a Szent László utca és a Festő utca kereszteződésében. Az első hírek szerint két sérültje van a balesetnek.

A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Október 26-án helyezik végső nyugalomra az Aranycsapat utolsó tagját

2017. október 20. péntek

Blikk

Október 26-án, délután 14 órakor kísérik utolsó útjára a Csepeli Temetőben Tóth II Józsefet. Az Aranycsapat utolsó tagja október 9-én 88 éves korában távozott az élők sorából.

A korábbi 12-szeres válogatott, csepeli színekben NB I-es bajnok labdarúgót az Magyar Labdarúgó Szövetség és a Csepeli Önkormányzat is saját halottjának tekinti.