‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Kerényi Imre

2018. augusztus 11. szombat

Origo, Csepel.info, Mr. Gabee

Budapest, 2017. május 5.
Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, politikus, publicista, érdemes és kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Igó Éva Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész munkásságát idézték meg.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Meghalt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda szombat délután. A közlemény szerint Kerényi Imre hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében halt meg.

Kerényi Imre 1943. szeptember 28-án született Csopakon. 1966-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán, majd 1978-ig a Madách Színház rendezője volt.

1978-1980 között a Szolnoki Szigligeti Színház igazgató-főrendezője volt, később a Népszínház, 1983-1989 között pedig a Nemzeti Színház rendezőjeként dolgozott. 1989-től 2004-ig a Madách Színház igazgató-művészeti vezetője volt. 1990-ben az MDF országgyűlési képviselő jelöltje volt.

Kerényi 1968 óta tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1997-től a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja volt.

Kerényi Imrét a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

„Egy ámokfutó elvette a gyerekemet!” – A csepeli tragédiában elhunyt kisfiú édesanyjának sokkoló vallomása

2018. augusztus 1. szerda

Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

H. Judit (fekete ruhában) kedden délelőtt zokogva tért vissza a tragédia helyszínére /Fotó: Grnák László

Sokkos állapotban van H. Judit, akinek négyéves kisfiát elütötte egy autó Csepelen hétfő délután.

A háromgyerekes édesanya kedden nagyon nehéz szívvel, de újra elment a baleset helyszínére, és könnyeivel küszködve megnézte azt az útszakaszt, ahol örökre elveszítette legkisebb gyermekét. (tovább…)

Gázolás következtében meghalt egy gyerek a Görgey Artúr téren

2018. július 30. hétfő

POLICE, Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

Szerkesztőségünk fotója

A rendőrség információi szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy autós elütött egy négy éves gyermeket 2018. július 30-án 17 óra 5 perckor a XXI. kerületben a Széchenyi István utca és a Görgey Artúr tér kereszteződésénél. A baleset következtében a gyermek életét vesztette.

A rendőrök a helyszíni szemle idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat a Táncsics Mihály utca és a Kossuth Lajos utca irányába terelik.

Szerkesztőségünk meg nem erősített információi szerint az autó nagy sebességgel haladt. A helyszínelés idejére kizárólag a BKK járatait engedik be a helyszínre.

A Blikk információi szerint a kislány anyukájával állt a járdán kézen fogva, készültek az átkelésre, amikor a gyerek kitépte a karját az anyuka fogásából, kiszaladt az útra, ahol egy autó elgázolta. Az anya szaladt a kicsivel a közeli szakrendelőbe, de életét már nem tudták megmenteni.

Meghalt Orbán József

2018. július 30. hétfő

Nyugat, Mr. Gabee, Csepel.info

Forrás: nyugat.hu

A szomorú hírt Littvay Imre, zenekarvezető jelentette be.

Orbán József 1943. március 1-jén született Pinkamindszenten. A 100 Folk Celsiust 1976 nyarán alapította Littvay Imre, Balla Gábor és Somogyi Tibor társaságában. (tovább…)

Elhunyt Szepesi György

2018. július 25. szerda

Csepel.hu

Kilencvenhat éves korában szerdára virradóra elhunyt Szepesi György legendás rádiós sportriporter.

A hírt – amelyről a család tájékoztatására hivatkozva elsőként a nemzetisport.hu számolt be – Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke megerősítette az MTI-nek.

(tovább…)

Meghalt Aczél Endre

2018. július 4. szerda

INDEX, Mr. Gabee, Csepel.info

2741002 fcfecf2234bd69a1f472caf4358257df m

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Életének 74-dik évében, hosszas, súlyos betegséget követően meghalt Aczél Endre, Rózsa Ferenc- és Pulitzer-emlékdíjas újságíró, közölte szerda délután a családja.

Aczél Endre 1968-ban végzett az ELTE-n, matematikai nyelvészet-orosz szakon. A diplomája megszerzésétől 1974-ig az MTI külpolitikai tudósítója, majd szerkesztője volt. 1974–től három évig pekingi tudósítóként, majd 1981–1985 között londoni tudósítóként dolgozott a hírügynökségnél. (tovább…)

Meghalt Paudits Béla

2018. június 13. szerda

INDEX, MR.Gabee, Csepel.info

68 éves korában meghalt Paudits Béla, közölte Facebook-oldalán a Story magazin. Haláláról gondozója értesítette a lapot.

A Jászai Mari-díjas színészt a múlt héten mentő vitte kórházba, miután otthonában agyvérzést kapott. A mentőket az ápolója értesítette, a kórház neurológiai osztálya pedig később megerősítette, hogy valóban náluk fekszik a művész, pontosabb tájékoztatást azonban nem adtak az állapotáról.

(tovább…)

Elhunyt Lovas István

2018. június 12. kedd

Pesti Srácok

Hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Lovas István újságíró, a Magyar Idők publicistája, az Echo TV Sajtóklub című műsorának állandó tagja. A gyászhírt Bayer Zsolt, Lovas István barátja jelentette be blogján, a Bádogon a következő címmel: Elment Lovas Pista. 

“Reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a Magyar Időknek. Egész nap kerestük telefonon, de nem vette fel. Aztán nem jelent meg a ma esti Sajtóklub felvételén. -Meghalt a Pista? – kérdezgettük egymástól még a stúdióban, és nevettünk, mert úgy voltunk ővele, hogy nem hal meg soha. Lovas Pista nem az az ember, aki csak úgy meghal. Ugyanis lényegesen erősebb a halálnál. Este aztán megtudtuk a felfoghatatlan hírt. Lovas Pista nincs többé. És most nem is tudok mondani semmi többet. Majd később. Isten nyugtasson csöndesen, barátom” – írta Bayer Zsolt megrendülten.

Lovas István 72 éves volt. (tovább…)

Örök nyugalomra helyezték Choli Daróczi Józsefet

2018. május 24. csütörtök

Mr. Gabee, Népszava, Csepel.info, RomNet

Mr.Gabee fotója

Örök nyugalomra helyezték Choli Daróczi József, magyar cigány írót, költőt, műfordítót, pedagógust, népművelőt, újságírót a Csepeli temetőben 2018. május 24-én délután. A szertartást a Kalyi Jag együttes dallamai kezdték. Őket Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész emlékező beszéde követte.

Utolsó útjára a 100 tagú cigányzenekar szólistái kísérték. A megemlékezésen részt vett számos zenész és pályatárs, valamint azok akik közvetve és közvetlenül ismerték és szerették. Choli Daróczi életének 79. évében, május 12-én hunyt el. (tovább…)

Elhunyt Choli Daróczi József

2018. május 13. vasárnap

Magyar Idők

Életének 79. évében elhunyt Choli Daróczi József író, költő, műfordító, pedagógus, népművelő. A hírt a család a RomNet hírportállal tudatta szombaton.

A magyarországi roma közélet egyik ismert alakja 1939. május 26-án született a Hajdú-Bihar megyei Bedőn. A RomNeten olvasható életrajz szerint Choli Daróczi József 1975 óta tagja volt a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, szerkesztette a Romano Nyevipe, az Amaro Drom és a Rom Som nevű lapot. Számos publikációja, verse jelent meg cigány és magyar nyelven egyaránt. (tovább…)