‘Gyász’ kategória archívum

Most jött: beazonosították a Duna csepeli oldalán talált holttestet

2020. szeptember 18. péntek

Blikk

Beazonosították a férfit, akinek holttestét tegnap este találták meg Csepelnél a Dunában.

Ahogy a Blikk korábban megírta, csütörtök este Csepelnél a Dunában találtak rá egy ismeretlen férfi holttestére. A rendőrségnek nemrégiben sikerült beazonosítania az elhunyt személyt, a 79 éves férfi feltehetőleg öngyilkosságot követett el.

(tovább…)

Elhunyt Tótfalusi István író, nyelvész, műfordító

2020. szeptember 1. kedd

csepel.hu

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Tótfalusi István, Csepel Díszpolgára, József Attila-, Füst Milán- és Csepel Örökség díjas író, költő, nyelvész, műfordító. Több mint harminc irodalmi, nyelvészeti, zenei ismeretterjesztő szakkönyv írója, szerkesztője volt.

Felesége Koncz Éva a kerület szülötte, a Jedlik Ányos Gimnázium nyugalmazott magyar-angol tanára, Csepel Örökség díjas. Három gyereke közül ketten középiskolai tanárok, Ágnes lánya műfordító. Öt unokája született.

(tovább…)

Itt vannak a csepeli árak: Karácsony Gergely brutálisan emeli a temetkezés költségeit

2020. augusztus 25. kedd

Csepel.info

Karácsony Gergely egy éven belül olyan sok helyen emelt árat, hogy le sem tagadhatná, Gyurcsány áll mögötte. Most a  temetkezés kerül sorra, pedig az eddig is rettenetesen drága volt.

Annyi vigasza lehet a balliberális gyászolóknak, hogy a kifizetésre kerülő többletpénzt akár Karácsony személyes Facebook oldalának reklámozására is fordíthatják. Úgy tűnik ugyanis, hogy valami hasonló történik az eddigi sarcokkal: közpénzből építik Karácsony Gergely “jófiú imázsát”. (tovább…)

Gyász: megtalálták az eltűnt kenuzó holttestét

2020. augusztus 17. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Korábban írtunk arról, hogy Dr. Bányai Péter Sándor kenuzni indult a Gubacsi-hídtól, és azóta nem adott életjelt magáról.

Igaz az esetet követően megtalálták az eltűnt a kenuzót, de sajnos a holttestét. Családjának őszinte részvétünket fejezzük ki.

Gyászol a Csepel FC

2020. augusztus 13. csütörtök

CsepelFC, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a Csepel FC egyik bejegyzését idézzük:

Holnap sajnos a Csepel FC futball családjának egyik megbecsült tagjától kell végső búcsút vennünk. Egy sportklub életének velejárója, hogy olykor- olykor olyan emberek is csatlakoznak hozzá akár sportolóként, akár szülőként, akár bármi más módon, akik idővel elválaszthatatlanok lesznek az egyesülettől. Tudni róluk, hogy elhivatottak, olykor fanatikusan lelkesednek a a klubszínekért, ott vannak minden meccsen, (legyen az utánpótlás vagy felnőtt) illetve ismérvük, hogy ha bárhol az országban összefut velük az ember tudja róluk, hogy “na ők például csepeliek”! (tovább…)

Gyászol az Egressy és a Vienna Mohay András tragikus halálának évfordulóján

2020. július 27. hétfő

Egressybeni.hu, Csepel.info

Már hat éve annak, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt egy zenész legenda – Mohay András jazzdobos, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest tantestületének egyik oszlopos tagja. A hiánya a mai napig is pokolian fáj mindenkinek.

A világhírű zenész Budapest Jazz Orchestra-val lépett fel Debrecenben. Onnan tartott hazafelé, amikor megállt segíteni egy balesetben, ekkor gázolták el. A nemzetközi hírű dobos a helyszínen életét vesztette. A Facebook-on ennyit tett közzé a zenekar: “2014. július 27-én éjjel az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, mely érintette a zenekar egyik részét. Mohay András, a zenekar dobosa a balesetben életét vesztette, három embert a zenekarból könnyebb sérülésekkel az Egri Kórházba szállítottak. A körülményekhez képest a zenekar további tagjai jól vannak. András, emléked megőrizzük!”

(tovább…)

Azok hagyták cserben Bogdán Lászlót, akikben megbízott

2020. július 16. csütörtök

Szeretlek Magyarország, Ellenszél, Csepel.info

Nagy Simon, a cserdi csomagolóüzem vezetője szerint uniós pályázaton nyertek pénzt az üzem építésére, ám sokan visszaéltek Bogdán László bizalmával.

“Erre az építkezésre a környékben sokan voltak irigyek, sokan próbálták kihasználni a saját érdekeik szerint, Laci pedig egy végtelenül jószívű és hiszékeny és ember volt, aki próbált mindent a legjobban csinálni, úgy, ahogy azt a szíve és esze diktálta. Úgy gondolom, sok esetben félrevezették őt.”

– fogalmazott a Klub Rádió adásában. (tovább…)

12 éve ment el Kolonics György

2020. július 15. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Még mindig felfoghatatlan, pedig már több mint tíz éve történt (2008. július 15.). A kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György a pekingi játékokra készült, amikor egy edzés közben életét vesztette. Azt tervezte, ha nyer az olimpián, befejezi az élsportot és családot alapít. Bár kenuzni a Lágymányosi Spartacusban kezdett, de hamar a Csepel SC-be került, amelyhez aztán haláláig hű maradt.

Az összesen 15 világbajnoki címig jutó Kolonics György éveken át vezette a magyar kenusok ranglistáját, tízszer lett az év kenusa Magyarországon. 2008. július 15-én edzés közben egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, s elvesztette eszméletét. Kozmann György és edzője, Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkező mentők sem: a halál szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség miatt állt be. (tovább…)

Meghalt Ennio Morricone

2020. július 6. hétfő

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Hétfő hajnalban elhunyt Ennio Morricone világhírű zeneszerző, írja a La Repubblica.

Az olasz napilap szerint a 91 éves Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül esett. Az Oscar-díjas zeneszerző temetését szűk körben tartják. (tovább…)

Meghalt Bálint gazda

2020. június 21. vasárnap

Wiki, Mr.Gabee, Csepel.info

Vasárnap kora este csendben elment mindenki Bálint gazdája. Júliusban lett volna 101 éves. 

Gazdálkodó hagyományokkal rendelkező zsidó családba született, apja Braun Izidor több nyelven beszélő, vállalkozó és kísérletező szellemű középbirtokos volt, édesanyja Koch Rozália. Fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték. Általános és középiskolai tanulmányait Gyöngyösön végezte. Cserkészként 1933-ban részt vett a gödöllői dzsemborin. (tovább…)