‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Ennio Morricone

2020. július 6. hétfő

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Hétfő hajnalban elhunyt Ennio Morricone világhírű zeneszerző, írja a La Repubblica.

Az olasz napilap szerint a 91 éves Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül esett. Az Oscar-díjas zeneszerző temetését szűk körben tartják. (tovább…)

Meghalt Bálint gazda

2020. június 21. vasárnap

Wiki, Mr.Gabee, Csepel.info

Vasárnap kora este csendben elment mindenki Bálint gazdája. Júliusban lett volna 101 éves. 

Gazdálkodó hagyományokkal rendelkező zsidó családba született, apja Braun Izidor több nyelven beszélő, vállalkozó és kísérletező szellemű középbirtokos volt, édesanyja Koch Rozália. Fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték. Általános és középiskolai tanulmányait Gyöngyösön végezte. Cserkészként 1933-ban részt vett a gödöllői dzsemborin. (tovább…)

Archív: Benedek Tibor az InfoRádióban

2020. június 18. csütörtök

Infostart

“Mindig én akartam jobban”

“Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. (tovább…)

Gyász: elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor

2020. június 18. csütörtök

NSO, Mr.Gabee, Csepel.info

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya – közölte a Magyar Vízilabda-szövetség

Benedek Tibor családja az alábbi közleményt juttatta el a Nemzeti Sport szerkesztőségének csütörtök reggel:

„Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után. Részvétnyilvánításokat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak szabályait.” (tovább…)

Elhunyt Csurka László

2020. június 17. szerda

Infostart, Csepel.info

84 éves korában meghalt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész. Sokszor láthatták-hallhatták őt a csepeliek az önkormányzat ünnepi műsorain.

Halálhírét a család jelentette be. A kaposvári Csiky Gergely Színház, a Déryné Színház, a Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház társulatának tagja volt, játszott az Újszínház és az Erkel Színház darabjaiban.

Meghalt Földi Teri, a Vígszínház egykori színésznője

2020. június 3. szerda

Vígszínház, Mr. Gabee, Csepel.info

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja.

Földi Teri Martonvásáron született, 1934. január 24-én. 1955-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött, majd 1958 és 1964 között a Szegedi Nemzeti Színház színművésze volt. (tovább…)

Meghalt egy férfi a Sétáló utcában

2020. április 12. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Mr.Gabee megerősített információi szerint vasárnap 22 óra előtt meghalt egy férfi a Sétáló utcában.

Szerkesztőnk információit egy lakó is megerősítette, aki azzal egészítette ki az információt, hogy délelőtt már hívtak hozzá mentőt, aki megvizsgálta, de nem vitte el.

Jelenleg a Csepeli Orvosi Ügyelet és a Közterület felülgyelet a járőrökkel kiegészülve őrzi mindaddig, amíg a halottszállító meg nem érkezik.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a férfi hozzátartozóinak.

Elhunyt Dr. Siklósy Ferenc, Csepel díszpolgára

2020. március 30. hétfő

Csepel.info

A szomorú hírt Borbély Lénárd polgármester jelentette be. Az önkormányzat homlokzatára kitűzték a gyászlobogót.

Dr. Siklósy Ferenc központi és kedvelt alakja volt a csepeli közéletnek. (tovább…)

Csukás István utolsó interjúja: Beléptem a halhatatlanság kapuján

2020. február 24. hétfő

Origo

Néhány héttel ezelőtt készített interjút az Origo Csukás Istvánnal, amely eddig még nem jelent meg. A Nemzet Művésze arról is beszélt, hogy bár sok díjat kapott életében, de azt is egyfajta díjként élte meg, hogy bekerült a Nemzeti Alaptantervbe.

„Azon tűnődtem, hogy ez a halhatatlanság kapuja. Belegondoltam, hogy többek között Petőfivel, József Attilával és Móricz Zsigmonddal osztozom” – mondta az Origónak. Interjú Csukás Istvánnal.

(tovább…)

MEGHALT WICHMANN TAMÁS

2020. február 13. csütörtök

Origo

Wichmann Tamás (balról a negyedik) súlyos betegen sem hagyta ki a Kolonics-megemlékezést

Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

Wichmann Tamás 1948. február 4-én született Budapesten. Hatéves volt, amikor elütötte egy rendőrautó, a súlyos baleset után napokig kómában feküdt, egy évig járógépet kellett használnia. Felépülése után sportolni kezdett, először ökölvívó edzésekre járt, de a szakosztály megszűnése után a kenut választotta. Mint később mondta, súlyos csípősérülése miatt alkalmasabb lett volna számára a kajak, de abban az időben a drága fából és kézi munkával készült hajókból kevés volt, míg a tízes kenuba simán belefért, sorsa ezzel el is dőlt. 1962-től 1966-ig az MHS, 1966-tól 1971-ig az Egyetértés, 1971-től 1975-ig a VM Egyetértés, majd 1975 és 1983 között az MTK-VM sportolója volt. (tovább…)