‘Gyász’ kategória archívum

Elhunyt Balázs Fecó

2020. november 27. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész 69 éves korában.

Már a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tagja volt az iskola zenekarának. 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdett. 1972-ben Som Lajossal kivált a zenekarból, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amely 1973-ban felbomlott. (tovább…)

Meghalt Benkő László

2020. november 18. szerda

Blikk, MR.Gabee, Csepel.info


Meghalt Benkő László, az Omega alapítója, a magyar zenei élet meghatározó alakja. A halálhírt az Omega Facebook-oldalán tudatták.

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.”

Elhunyt Vezér Endre helytörténész

2020. november 17. kedd
Csepel.hu
Életének 82. évében elhunyt Vezér Endre helytörténész, Csepel díszpolgára. Csepel önkormányzata saját halottjának tekinti – értesült a Csepel.info.
 Vezér Endre a Versics család késői leszármazottja, családjára vonatkozóan hiteles adatokat találunk az 1720-as csepeli összeírás lapjain. Géptervező mérnökként dolgozott, de műszaki emberként is komoly elhivatottságot érzett szűkebb pátriája, Csepel története, történelme iránt.

(tovább…)

Ízig-vérig művész volt

2020. november 16. hétfő

Csepeli Hírmondó

58 éves korában elhunyt Kormosné Boross Teréz Ilona fuvolaművész, tanár, költő, a Fasang Árpád Zeneiskola pedagógusa. A tizenegy gyermekes édesanya november 13-án hajnalban távozott az élők sorából.

Hirtelen halála megrendítette családtagjait, rokonait, kollégáit, tanítványait, barátait, ismerőseit. Kedves mosolya, finom lelke, segítőkészsége, szeretetreméltósága felfoghatatlan veszteség a gyászolóknak.

(tovább…)

Gyász: Meghalt a Fasang Árpád Zeneiskola egyik tanára

2020. november 13. péntek

MR.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a Fasang Árpád Zeneiskola facebook bejegyzését idézzük:

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy kedves kollégánk, Kormosné Boross Teréz Ilona, fuvolaművész, tanár, költő pénteken hajnalban, 58 éves korában elhagyott bennünket. 2016-ban írt versével búcsúzunk Tőle:

(tovább…)

Meghalt Gulyás Zoltán

2020. november 6. péntek

Papageno, Mr.Gabee, Csepel.info

A 62 éves Gulyás Zoltán halálhírét az Index.hu-nak a színész környezetéből többen is megerősítették.

 Gulyás Zoltán rendszeresen szinkronizált, szerepelt televíziós műsorokban is. 2018-ban vállalt közéleti szerepet, listán jutott be képviselőként a kecskeméti közgyűlésbe a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben.

1980-ban a Madách Színházban kezdte a színészi pályáját, de játszott a kecskeméti Katona József Színházban, vendégként fellépett a Centrál Színházban is, gyakori szereplője volt korábban a Gálvölgyi Shownak.

Ma van mindenszentek napja

2020. november 1. vasárnap

Csepeli Hírmondó

A katolikus egyházban november elseje, mindenszentek ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja.

A történelem folyamán mindenszentek napja szorosan összekapcsolódott az ősi kelta Samhain pogány ünneppel, mely a kelta népek számára az újév, valamint a tél és a sötétség kezdetét jelentette. Úgy hitték, hogy az elhunytak lelke ezen az éjszakán vándorol át a holtak birodalmába. A keresztény közösségek egyes településeken a pogány hagyományt követve megemlékeztek az elhunyt katolikus szentekről, így a pogány halottakra emlékező ünnep mindenszentek ünnepeként élt tovább.

Gyász: meghalt László Béláné tanárnő

2020. november 1. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk kérésének teszünk eleget, egy gyászjelentés megjelentetésével:

Értesítünk Mindenkit, aki ismerte, szerette, tisztelte, László Béláné: Ildi néni –tragikus hirtelenséggel elhunyt-tanárnőt, hogy búcsúztatása 2020. november 07-én (szombaton) 11.00 órai kezdettel lesz, a Budapest-Csepel- Központi Református templomban (Károli Gáspár u. 13.). (tovább…)

Meghalt Sean Connery

2020. október 31. szombat

HVG, Mr.Gabee, Csepel.info

90 éves korában elhunyt Sean Connery – írja a BBC. A színész, akinek leghíresebb szerepe James Bond volt, emellett olyan filmekben játszott, mint a Hegylakó, A rózsa neve, az Indiana Jones vagy A domb. Az IMDb adatbázisa szerint összesen 90 filmben szerepelt, ezek közül az Aki legyőzte Al Caponét című alkotásban nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták.

Sean Connery 1930. augusztus 25-én született Edinburgh-ban, színészkarrierje 19 évesen indult. 1962-ben kapta meg az első James Bond, a Dr. No címszerepét, a 007-es ügynököt összesen hét filmben alakította.

A „beszoktatásnak” vége, hétfőtől szigorúan büntetik a szabálytalankodókat

2020. október 30. péntek

Híradó.hu

„A nagy bajban lévőknek januárig kell kitartaniuk, áprilisban pedig nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a koronavírus ellen” – jelentette ki a kormányfő. Hétfőtől új időszámítás kezdődik.

„Magyarországon sem könnyű a helyzet, de számos nyugat-európai országban még nagyobbak a koronavírus okozta problémák” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint egy csütörtöki uniós megbeszélésen az EU vezetői kísérletet tettek arra, hogy összehangolják a járvány elleni védekezésüket.

(tovább…)