‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Merkl Ottó entomológus

2021. február 19. péntek

Mr.Gabee Csepel.info

A Magyar Természettudományi Múzeum mély megdöbbenéssel értesült, hogy dr. Merkl Ottó (1957-2021) csepeli entomológus, 1981 óta a Magyar Természettudományi Múzeum Bogárgyűjteményének főmuzeológusa, az Állattár frissen kinevezett igazgatója, a magyar Rovartani Társaság alelnöke, nemzetközi hírű tudós a mai napon csepeli lakhelyéről a munkahelye felé életét vesztette. 

A csepel.info őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak és az elhunyt munkatársainak.

Elhunyt Csóré Béla

2021. február 14. vasárnap

444, Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: Roviden.hu

Mára belehalt a szerdán kapott agyvérzésébe Csóré Béla mulatós zenész – írta meg a Blikk, miután LL Junior elbúcsúzott az 53 évesen elhunyt kollégájától a Facebookon.

LL Junior a lapnak azt mondta, Csóré Béla „dalaira szerettek szomorúnak lenni, inni, mulatni és együtt is mulattunk nagyokat”. Az énekes szerint Csóré Béla „a tehetségét tekintve nem volt méltó helyen”. (Blikk)

Meghalt Börcsök Enikő színművész

2021. január 28. csütörtök

Víg, MR.Gabee, CSepel.info

A Vígszínház társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy csütörtök hajnalban, hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes– és Kiváló Művész.

Halála nemcsak a Vígszínház számára, de az egész magyar színházi és kulturális életnek is felbecsülhetetlen veszteség. (tovább…)

Meghalt Sas József

2021. január 17. vasárnap

Telex, Mr. Gabee, Csepel.info

82 éves korában meghalt Sas József humorista, írja a Blikk.

A lap január elején még azt írta, a humorista koronavírussal került kórházba, oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni. (tovább…)

Elhunyt Kegye Tibor úszó, triatlon-mesteredző

2021. január 11. hétfő

Csepel.hu

Kegye Tibor az elmúlt több mint 40 évben Csepelen végezte elhivatottan a munkáját. Kezei alatt fejlődtek az úszás és triatlon sportág legerősebb és legelhivatottabb sportolói, valamint nemzedékeket tanított meg úszni a Posztógyár utcai tanuszodában.

Az évtizedek alatt nemcsak Európa-bajnokokat és Ironman-győzteseket nevelt ki, hanem a sport szeretetét és annak fontosságát is közvetítette.

(tovább…)

Elhunyt Kállai József, a csepeli roma önkormányzat korábbi elnöke

2021. január 7. csütörtök

Csepel.info

Elhunyt Kállai József, aki 2019 őszéig volt Csepelen a roma önkormányzat elnöke, és közismert tagja volt a Hit Gyülekezetének – értesült a Csepel.info.

Kállai József aktív szereplője volt a csepeli közéletnek. 2010-ig az MSZP keretein belül politizált, a 2010-es önkormányzati választásokon a párt egyik képviselőjelöltje lett. 2014 tavaszán a KTI jelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, majd a roma nemzetiségi önkormányzat képviselőjeként dolgozott 2019 őszéig. Mindeközben a Hit Gyülekezete Roma Missziójának fontos és aktív tagja is volt. A Csepel.info úgy tudja, hogy Kállai József családja, barátai és tisztelői 2021. január 13-án, 14:15 órakor búcsúznak tőle a Csepeli Temetőben. Isten nyugosztalja, részvétünk a családjának!

Elhunyt Ludasi Róbert

2021. január 3. vasárnap

Népszava, Mr.Gabee, Csepel.info

Hatvannyolc éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Ludasi Róbert, kajak-kenu mesteredző.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) vasárnapi gyászhírében emlékeztet rá, hogy a szakember tanítványa volt az utóbbi három évtized szinte összes sikeres magyar kenusa, a fiatalon elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, továbbá Horváth Csaba, Kozmann György, Kiss Tamás, Csabai Edvin és több más világbajnok versenyző is.

(tovább…)

Elhunyt Pécsi Ildikó

2020. december 5. szombat

Gödöllő, Mr. Gabee, Csepel.info

December 5-én, gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára.

Pécsi Ildikót Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. 80 éves volt. (tovább…)

Elhunyt Balázs Fecó

2020. november 27. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész 69 éves korában.

Már a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tagja volt az iskola zenekarának. 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdett. 1972-ben Som Lajossal kivált a zenekarból, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amely 1973-ban felbomlott. (tovább…)

Meghalt Benkő László

2020. november 18. szerda

Blikk, MR.Gabee, Csepel.info


Meghalt Benkő László, az Omega alapítója, a magyar zenei élet meghatározó alakja. A halálhírt az Omega Facebook-oldalán tudatták.

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.”