‘Gyász’ kategória archívum

Kommentár nélküli kérés a csepeli mentős balesetről

2022. május 12. csütörtök

Csepel.info

“Jó estét kívánok! a 05.07. szombat este történt csepeli baleset egyik áldozat ismerőse vagyok, szeretnék megosztani itt egy pár sort amit szeretném hogy kitegye az oldalra, hogy ezzel is részvétem letegyem ….esetleg a képet is hozzátenné?”

Az élet néha kemény, és hiába lesnek angyalok,
segítségért kiáltanék bár szabadulást nem kapok.
Ha bajban van pár tündérünk, hol vannak az égiek?
Most együtt gyászolnak a barátok, újak és régiek.
Részvétem a babáért, ès apáèrt kik fiatalon elmentek,
akik egész életükben csak kósza álmot kergettek.
A fájdalomé a főszerep, a szívünk, lelkünk mellé ül
fogadjátok e pár sort őszinte részvétem jeléül!
Most fent ragyogtok ti is, mint a csillagok az égen
és az arcotok már benne él minden ember szívében.
Egy egész ország gyászol,az égbolt sötétbe öltözik
a földön elhunyt angyal lelke a mennyekbe költözik.
A tragédia borzasztó és milliók ledöbbentek,
hogy élet vagy halál akkor ők se dönthettek.
A gyertyák fénye az ami nem boldogít a világon,
békesség kísérjen utatokon ezt szívből kívánom
Hát szálljon ez a pár sor oda fel a mennybe,
emléketek örökre bevésődött a lelkekbe.
Ezer szó sem gyógyítja a sebet ami vérzik,
hogy gondolunk rájuk remélem ezt érzik!

(tovább…)

Meghalt Berki Krisztián

2022. május 6. péntek

Blikk.hu

/ Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita

A focikapusból lett médiasztár 41 éves volt.

A Blikk információi szerint péntek reggel meghalt Berki Krisztián. Információinkat a rendőrség is megerősítette, részletek később! (tovább…)

Mansfeld Péterre emlékeztek

2022. március 21. hétfő

Csepel.hu

Mansfeld Pétert, 1956 egyik fiatal vértanúját 1959. március 21-én 9 óra 22 perckor, néhány nappal a 18. születésnapja betöltése után végezték ki a forradalomban való részvételéért.

Kivégzése és jeltelen sírba temetése felfedi a Kádár-rezsim valós arcát – írja Borbély Lénárd polgármester, aki Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterekkel, Németh Szilárd országgyűlési képviselővel és a Fidesz-KDNP pártszövetség önkormányzati frakciójával, a vértanú halálának 63. évfordulóján koszorúzott ma reggel a Szamos iskola falán található emléktáblánál.

(tovább…)

Elhunyt Dr. Szirtes Gábor neurológus, pszichiáter

2022. február 23. szerda
Csepel.hu
82 éves korában elhunyt Dr. Szirtes Gábor ny. neurológus főorvos és pszichiáter, a Tóth Ilona szakrendelő volt orvosa. A doktor 1981. január 1-től dolgozott a Csepeli Szakorvosi Rendelőintézetben.
A szakrendelés vezető főorvosaként, nyugdíjba vonulása után pedig részállású munkakörben végezte a csepeli betegek neurológiai szakellátását. A szakrendelői munkájától 2013-ban köszönt el végleg.

(tovább…)

A Holokauszt magyar áldozataira emlékeztek

2022. január 27. csütörtök

Csepel.hu

Katonai tiszteletadással emlékeztek a magyar áldozatokra a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján a Nefelejcs utcai izraelita temetőben január 27-én. 76 évvel ezelőtt ezen a napon szabadult fel az auschwitz-birkenaui munkatábor.

A megemlékezésen részt vett Totha Joel Péter vezető tábori főrabbi, Mester Tamás budapesti, és Kerényi Zsuzsa dél-pesti zsidó hitközségi elnök, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek és dr. Szeles Gábor jegyző.

(tovább…)

Szörnyethalt a Csepel korábbi focistája a Ferihegyi úti balesetben

2022. január 24. hétfő

Origo

Kemerle Dániel korábban az UTE Labdarúgó Akadémián játszott, majd Vecsésen és Csepelen is focizott. A balesetben elhunyt sportember 23 éves volt.

A baleset a Ferihegyi úton történt. A beszámolók szerint a havas, jeges úton Kemerle kocsija megcsúszott és fának ütközött. A 23 éves focistának nem volt esélye a túlélésre, a vele utazó 24 éves másik utast életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.  (tovább…)

A kettős gyilkosság áldozataira emlékeztek

2022. január 7. péntek

Csepel.hu

Tizenhárom évvel ezelőtt, 2009 január 7-én történt az a kettős gyilkosság, amelyben megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában.

Az áldozatokra emlékezett a csepeli temetőben Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, Kovács Dávid Attila önkormányzati képviselő és Németh Szilárd országgyűlési képviselő. (tovább…)

Elbúcsúztak a Csepel egykori labdarúgójától

2022. január 6. csütörtök

Blikk

Két nappal 67. születésnapja előtt késelte halálra albérlője Lazsányi Lászlót, a Csepel egykori labdarúgóját a Nánási úti apartmanházban. A sportember Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósa volt, a politikus kilenc éve vette el a lányát, Lazsányi Erikát.

Ahogyan azt a Blikk is megírta kiváló kapcsolatban voltak, ha Deutsch Budapesten tartózkodott, akkor az apósa házának felső szintjén lakott. A sporttársadalom megdöbbent a tragédia hallatán, rendkívül szeretetre méltó sportembernek írták le Lazsányit. (tovább…)

Elhunyt Weszelovszky Károly

2021. december 27. hétfő

Csepeli Hírmondó

Hatvannyolc éves korában meghalt Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolát működtető HETA alapítvány kuratóriumának egykori elnöke.

Autósiskolája volt Csepelen, emellett a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) magyar szekciója BRFK egyesülete motoros szakosztályának a vezetője volt.

(tovább…)

Önkényes lakásfoglaló ölte meg Deutsch apósát: vadászkéssel szúrta le a férfi

2021. december 6. hétfő

Blikk

Két nappal 67. születésnapja előtt késelte halálra albérlője Lazsányi Lászlót, a Csepel egykori labdarúgóját a Nánási úti apartmanházban. 

A sportember Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósa volt, a politikus kilenc éve vette el a lányát, Lazsányi Erikát. A Blikk úgy tudja, kiváló kapcsolatban voltak, ha Deutsch Budapesten tartózkodott, akkor az apósa házának felső szintjén lakott. A sporttársadalom megdöbbent a tragédia hallatán, rendkívül szeretetre méltó sportembernek írták le Lazsányit. (tovább…)