‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Csapó Gábor

2022. november 27. vasárnap

Origo

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának közlése szerint a sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg.
(tovább…)

Elhunyt Mészöly Kálmán

2022. november 22. kedd

M4Sport.hu

Nyolcvanegy éves korában elhunyt a magyar labdarúgás egyik nagy ikonja, Mészöly Kálmán – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a család.

Az egykori világválogatott Vasas-legendát november elején kritikus állapotban szállították a János Kórház belgyógyászatára, ahová fia, Mészöly Géza tájékoztatása alapján tüdőgyulladással, keringési rendellenességgel és fertőzéssel került be, később elkapta a koronavírust.
(tovább…)

Wittner Máriáról neveztek el parkot az 56-os forradalom évfordulóján

2022. október 24. hétfő

Csepel.hu

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek október 23-án, amelynek keretében Csepel elöljárói ünnepélyesen felavatták a Csikó sétányon található Wittner Mária parkot, majd megkoszorúzták az 56-os emlékművet a Szent Imre téren.

Borbély Lénárd polgármester a hagyományoknak megfelelően ezen a napon adta át a Csepel Örökség díjakat a polgármesteri hivatalban. Elismerésben részesült Fabók Ágnes és a Csepel Hangja énekkar, Kreiszné dr. Paál Sára pedagógus és Lévai Hangyássy László, a Zorall zenekar alapítója. (tovább…)

“Isten nyugosztalja!” – Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzott Wittner Máriától

2022. október 15. szombat

Bors, Csepel.info

Végső búcsút vettek Wittner Máriától a Dunakeszi temetőben péntek délben.

Búcsúztatásán részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Áder János volt államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is. Csepelt, melynek Wittner Mária a díszpolgára, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester képviselték.

(tovább…)

Ma vesznek végső búcsút Wittner Máriától, Csepel díszpolgárától

2022. október 14. péntek

Pesti Srácok

Pénteken délben, a Dunakeszi temetőben vesznek végső búcsút Wittner Mária 1956-os szabadságharcostól.

Wittner Mária, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára, volt országgyűlési képviselő életének 86. évében, szeptember 14-én hunyt el. (tovább…)

Az aradi vértanúkra emlékeztek

2022. október 6. csütörtök

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással tisztelgett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúi előtt. A kerület elöljárói és polgárai október 6-án reggel koszorúztak, és helyeztek el mécseseket a Szentmiklósi úti lévő emlékhelynél. 

Az emléktáblánál koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint a kerületi jegyzőség képviseletében dr. Villányi Dóra aljegyző. Ezt követően a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, Kovács Dávid Attila független képviselő és a Magyar Szocialista Párt nevében koszorúztak.   (tovább…)

Brutális csepeli késelés! Életét adta gazdájáért a hős kutya

2022. október 4. kedd

BorsOnline

Még mindig válságos állapotban van N. Árpád, akit kutyája védett meg élete árán késes támadóitól Csepelen.

Csak egy esti kutyasétáltatásra indult volna budapesti otthonából a 24 éves N. Árpád vasárnap hajnalban, amikor belefutott egy agresszív, ötfős társaságba. A fiatalok összevitatkoztak, többek szerint a kutyákon kaptak össze. Azonban a vita hamarosan eldurvult, az ötös bandából pedig ketten azonnal kést rántottak: egyikük a kutyát, míg másikuk Árpádot szúrta meg – írja a Bors.
(tovább…)

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

2022. október 2. vasárnap

Index

80. életévében meghalt Szakcsi Lakatos Béla. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerzőt ma hajnalban érte a halál. Fő művét, A Tudás Fája című egész estés misztériumjátékot még be tudta fejezni.

Szakcsi Lakatos Béla 1943. július 8-án született Budapesten. A zongoraművész halálát Sárik Péter zenésztársa jelentette be a Facebookon.
(tovább…)

Eltemették II. Erzsébet királynőt

2022. szeptember 20. kedd

Euronews

A windsori gyászszertartáson a királyi kápolna esperese a nemzetnek nyújtott nagylelkű uralkodói szolgálatát dicsérte. David Conner szerint a királynő nyugalmával és tiszteletreméltó jelenlétével évtizedekig a bátorság és a remény közvetítője volt egy nyugtalan világban.

A brit királynő koporsója délután érkezett Windsorba, ahol a királyi kastély másfél kilométeres bekötőútján több tízezren nézték végig a gyászmenetet.
(tovább…)

Boldog Jerzy Popieluszko mártír papra emlékeztek

2022. szeptember 14. szerda

Csepel.hu

Boldog Jerzy Popiełuszko mártír pap születésének 75. évfordulójára emlékeztek ma reggel a Popiełuszko és a Vágóhíd utcák kereszteződésénél található emlékhelynél.

A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, dr. Vincze Anikó jegyző vett rész az önkormányzat képviseletében. Megemlékezett többek között a Fidesz-KDNP csepeli szervezete, és az LMP is. (tovább…)