‘Gyász’ kategória archívum

Elhunyt Dr. Nagy Péter

2024. február 8. csütörtök

Csepel.hu

Hosszas betegeskedés után, életének 87. évében elhunyt Dr. Nagy Péter nyugdíjas háziorvos.

Háziorvosi tevékenységét Csillagtelepen végezte, de korábban dolgozott felülvizsgáló főorvosként, illetve egykoron a szakorvosi rendelő igazgató-helyettesi feladatait is ellátta.

(tovább…)

A Holokauszt magyar áldozataira emlékeztek

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat elöljárói emlékeztek meg a magyar áldozatokra a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján a Nefelejcs utcai izraelita temetőben ma reggel. 79 évvel ezelőtt szabadult fel az auschwitz-birkenaui munkatábor.

A megemlékezésen az önkormányzat képviseletében részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth Sándor független önkormányzati képviselő, a jegyzőség képviseletében pedig dr. Villányi Dóra aljegyző. (tovább…)

A csepeli kettős gyilkosság áldozataira emlékeztek

2024. január 7. vasárnap
Csepel.hu
15 éve történt a kettős gyilkosság Csepelen, melyben megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Az áldozatokra emlékezett meg a családtagokkal közösen Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila, Pákozdi József alpolgármester és Tóth Sándor független önkormányzati képviselő ma reggel a csepeli temetőben.
A szörnyű tragédia politikai háttere máig nem tisztázott.

(tovább…)

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Meghalt Vágó István

2023. április 29. szombat

Index

Meghalt Vágó István – közölte a Demokratikus Koalíció. A népszerű televíziós műsorvezető, szerkesztő, a hazai televíziós kvízek legsikeresebb alakja, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció tagja 74 éves volt.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

(tovább…)

Meghalt Tamás Gáspár Miklós

2023. január 15. vasárnap

Index

Tamás Gáspár Miklós a rendszerváltozás előtti demokratikus ellenzék meghatározó alakja, majd az első szabadon választott országgyűlés szabaddemokrata képviselője volt.

Később fokozatosan eltávolodott a pártpolitikától, és kutatóként, közíróként tette le markánsan névjegyét. 74 évet élt.
(tovább…)

Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték

2023. január 13. péntek

Magyarnemzet.hu

Gondoskodni fogunk a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában. Rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte: együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családja felé. Erről annyit kell tudni, hogy megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták. Az egyik rendőr, egy körzeti megbízott belehalt a sérüléseibe.

– Ez megráz bennünket, ami azért van, mert ez nem mindennapos eset – magyarázta a miniszterelnök. Szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset.  (tovább…)

80 évvel ezelőtt volt a doni katasztrófa

2023. január 12. csütörtök

 

Nyolcvan éve, 1943. január 12-én indult az a mindent elsöprő szovjet támadás a Don-kanyarban, amelynek során napok alatt megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg.

A 2. magyar hadsereget német nyomásra küldték ki az orosz frontra. Az ok a németek korábbi, 1941-es kudarca volt. A következő évre tervezett keleti hadjárathoz kellettek többek között a magyar csapatok is. Budapesten ezt nem tudták, de nem is akarták visszautasítani, mert az Észak-Erdély visszaszerzésére törekvő Románia azonnal igent mondott Hitlernek, emellett a magyar vezetés a részvételtől újabb területek visszacsatolását remélte. (tovább…)

Meghalt XVI. Benedek emeritus pápa

2022. december 31. szombat

Index

95 éves korában, december 31-én, délelőtt 9 óra 34 perckor meghalt Joseph Aloisius Ratzinger német teológus-pap, aki XVI. Benedek néven 2005 és 2013 között a katolikus egyház feje volt.

Az elmúlt kilenc évben, amióta idős kora miatti fogyatkozó erejével indokolva bejelentette a pápai hivatalról a lemondását, hivatalos megszólítása: Őszentsége XVI. Benedek, emeritus pápa (vagyis kiérdemesült pápa) lett.
(tovább…)

Meghalt Pelé – és vele egy kicsit a futball is

2022. december 29. csütörtök

Index

A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban elhunyt Edson Arantes do Nascimento, ismert nevén Pelé, minden idők legkiválóbb labdarúgója, de talán az sem túlzás, hogy a valaha volt leghíresebb, legismertebb sportember.

A brazil legenda 82 éves volt.
(tovább…)