‘Gyász’ kategória archívum

Szeptember 17-én kísérik utolsó útjára Margit nővért

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.info

Szeptember 17-én, 15 órakor búcsúznak családtagjai és szerettei Szalay Kálmánnétól.

Margit nővér gyászszertartása a csepeli Károli Gáspár utca 13. szám alatti református templomban lesz.

Elhunyt Menyhért Péter

2021. augusztus 24. kedd

Csepel.info

Menyhért Péter – vagy Menyus, ahogy a barátai hívták – környezetvédőként és civil vezetőként hosszú ideig volt aktív szereplője a csepeli közéletnek.

Menyhért Péter halálát lánya jelentette be Facebook oldalán augusztus 21-én. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják. Részvétünket fejezzük ki családjának és szeretteinek! (tovább…)

Kolonics Györgyre emlékeztek halálának évfordulóján

2021. július 16. péntek

Csepel.hu

Kolonics György halálának évfordulóján, július 15-én a hagyományoknak megfelelően újra megrendezték a fáklyás emlékevezést a csepeli kajak-kenu telepen. A kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok csepeli kenus 2008-ban hunyt el. Az eseményt ezúttal is a Kolonics György Alapítvány szervezte.

A megemlékezésen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. Ott volt Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke, az egykori élsportolók közül pedig Hüttner Csaba, négyszeres világbajnok, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, valamint Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke. Németh Szilárd országgyűlési képviselő arról tett bejelentést, hogy nagymértékű beruházást kezdenek el hamarosan a telepen.

(tovább…)

Elhunyt Jankovics Marcell, az MMA tiszteletbeli elnöke

2021. május 29. szombat

MMA, Mr.Gabee, Csepel.info

80. életévében elhunyt Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke. Jankovics Marcell népszerűségét – a mindenki által ismert animációs filmjei mellett – közösségépítő, pozitív lelkiségének is köszönheti.

Oldott előadói stílusa és magabiztos szakmai tudása miatt méltán lett közkedvelt, a magyar kultúra meghatározó személyisége. Jankovics Marcellt a Magyar Művészeti Akadémia mély fájdalommal gyászolja és saját halottjának tekinti. (tovább…)

Elhunyt Puhl Sándor

2021. május 20. csütörtök

MLSZ, Mr.Gabee, Csepel.info

A világhírű játékvezető, az 1994-es vb-döntőt és az 1997-es BL-döntőt dirigáló magyar szakember 65 esztendős volt. Puhl Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának alelnökét az MLSZ saját halottjának tekinti.

A kiemelkedő tehetségű játékvezető már fiatalon, 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a 90-es években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994-1997 között). Ő vezette az emlékezetes brazil–olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is. (tovább…)

Három férfi, akik a koronavírus miatt veszítették el várandós feleségüket

2021. május 6. csütörtök

RTL, Csepel.info

A hármas tragédia egyike Csepelen történt: az RTL Klub kereste meg az édesapákat.

Néhány hét különbséggel élte át ugyanazt a tragédiát az a három férfi, akik a koronavírus miatt veszítették el várandós feleségüket. Mindhárom eseteben megmentették az újszülötteket az orvosok, ma már otthon növekednek. Az apák pedig egyszerre próbálnak felocsúdni a sokkból, miközben teljesen új szerepeknek kell megfelelniük.

(tovább…)

Meghalt El Risitas, aki Csepelről is megmondta a tutit

2021. április 29. csütörtök

Infostart, Csepel.info

2007-ben készült egy spanyol televízióban egy interjú Juan Joya Borjával, aki a később világhírűvé vált felvételen arról beszél, hogy fiatalon mosogatóként dolgozott, és arra gondolt, hogy az óceán majd megtisztítja a serpenyőit, de nem gondolt a dagályra, ami elvitte az összeset.

Az interjú felkerült a YouTube-ra: ekkor kezdődött az úr karrierje, amit különleges nevetése és emlékezetes fizimiskája is táplált. El Risitas néven vált ismertté, 65 éves volt, múlt szeptember óta kórházban ápolták.

(tovább…)

Az Európai Unió hivatalos statisztikái cáfolják a baloldali halálkampányt

2021. április 23. péntek

MN, Csepel.info

Az idei év első 12 hetében 6,6 százalékkal emelkedett a 2019-es adathoz képest a halálozások mértéke. Eddig az EU 16 országából van erre vonatkozó adat, és ezek közül hazánk a kilencedik helyen áll. A balliberális pártok áldozatkampányát, halálozási hisztériáját éppen az általuk hivatkozási alapnak állított EU cáfolja.

Windisch László, a KSH elnökhelyettese szerint a járványkezelés hatékonyságát ez a többlethalálozási adat pontosabban mutatja, mint az egyes országok által szolgáltatott koronavírusos hallesetekre vonatkozó számok összehasonlítása. (tovább…)

Tragédia: csepeli óvónő a vírus kismama-áldozata

2021. április 22. csütörtök

Csepel.info

Egy csepeli óvoda fiatal, ám elhivatottsága miatt sokak által szeretett és tisztelt óvónője halt meg a hét elején a koronavírus miatt. Egy másik csepeli tagóvodában egy apuka veszítette életét – értesült a Csepel.info.

A koronavírusos beteg, várandós anyuka a 30. hétben volt, amikor császármetszéssel adott életet második gyermekének. A baba még kórházban van. Sajnos az anyuka életét később nem tudták megmenteni. A szomorú hírről a TündérPakk Alapítvány számolt be a Facebook-oldalán. (tovább…)

Elhunyt Törőcsik Mari

2021. április 16. péntek

Origo

Meghalt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja – közölte a Nemzeti Színház pénteken az MTI-vel.

A Nemzeti Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy ma hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Törőcsik Marit a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti – írta honlapján a Nemzeti Színház.

(tovább…)