‘Gyász’ kategória archívum

Meghalt Bács Ferenc

2019. április 17. szerda

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Bács Ferenc 2015 áprilisában Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után kedden elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára – tudatta a művész felesége az MTI-vel. Végső búcsúztatásáról később intézkednek.

Bács Ferenc az erdélyi Nagyszebenben született 1936. június 19-én és Kolozsvárott nőtt fel. A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színészfőiskolán szerzett diplomát, majd a Tompa Miklós vezette Székely Színház társulatához szerződött. Bár a színház megbecsült tagja volt, egyre jobban nyomasztotta Nicolae Ceausescu kommunista diktatúrája. Végül úgy döntött, hogy családjával együtt áttelepül Magyarországra. A román hatóságok 1977-ben engedélyezték, hogy akkori feleségével, Tanai Bella színésznővel, nevelt fiával és lányával, Bács Katival, aki szintén színésznő áttelepülhessenek. A színművész hamarosan Magyarországon is népszerűvé vált. (tovább…)

Elhunyt Krammer András szalézi munkatárs

2019. április 15. hétfő

Szaléziak.HU

A Szalézi Munkatársak Egyesülete mély fájdalommal tudatja, hogy április 15-én a reggeli órákban hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 89. évében családja körében elhunyt Krammer András állandó diakónus, szalézi munkatárs.

András bácsi Budaörsön született 1930. június 12-én. Gyermekként is gyakran megfordult a szentkereszti búcsúkon. Családját a háború után meghurcolták, mindenüktől megfosztották, de a szaléziaknál otthonra találtak. 1988-ban feleségével, Krammer Andrásné Máriával együtt munkatársi ígéretet tett Helvécián, ahol testvére, Krammer József szalézi atya volt a plébános.

(tovább…)

Halálos gyalogos gázolás a Teller Ede úton

2019. március 28. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint elgázoltak egy férfit csütörtökön este 20:30 körül Csepelen, a Teller Ede út és a Budafoki út kereszteződésében. Az elgázolt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesettel érintett útszakaszon a forgalom rendőri irányítás mellett halad.

Kérjük, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

Meghalt Baló György

2019. március 18. hétfő

Index, Origo, Mr. Gabee, Csepel.info

Borítókép: Sárosi Zoltán / RTL klubrádió

Meghalt Baló György – jelentette be a hirado.hu. Az ismert televíziós újságíró 71 éves volt

Baló az ELTE Bölcsészettudományi Karának angol–német szakán diplomázott 1970-ben. Állítása szerint azért itt, mert rossz volt matematikából. (tovább…)

Meghalt Koós János

2019. március 3. vasárnap

Index

Mészáros János / MTI.)

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész – tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Koós János Kupsa János néven 1937. november 21-én született Bukarestben (az MTI eredetileg tévesen azt írta, hogy a romániai Gyergyószárhegyen: bár a családja valóban ott élt, a szobafestő édesapja éppen a román fővárosban dolgozott, amikor a várandós felesége meglátogatta, és ekkor indult el a szülés). (tovább…)

Elhunyt a Csepel és a Fradi egykori kapusa

2019. február 4. hétfő

Infostart

Vámos János a Ferencváros csapatával 2001-ben szerzett bajnoki címet. 47 éves volt.

Elhunyt a Csepel SC saját nevelésű kapusa. A csepeli futballklub honlapján megjelentetett közlemény szerint a többszörös utánpótlás-válogatott kapus játszott a Békéscsaba és a Zalaegerszeg csapataiban is. (tovább…)

Andy Vajnát gyászolja a filmes szakma

2019. január 21. hétfő

MTI, Mandiner, Life.hu

Ilyennek látta Andy Vajnát utolsó napjaiban egy barátja

Schwarzenegger, Stallone és Antonio Banderas mellett magyar filmes kollégái is gyászolják a vasárnap elhunyt Andy Vajnát.

Egyre több részlet derül ki Andy Vajna halálával kapcsolatban is. Most egy barát vallott arról, milyennek látta a producert az utolsó napjaiban.

(tovább…)

Meghalt Andy Vajna

2019. január 20. vasárnap

Origo

Meghalt Andrew G. Vajna, vagy ahogy szó szerint az egész világ hívta, Andy Vajna. Hollywood egyik legsikeresebb producere, a magyar filmgyártás – minden túlzás nélkül – páratlan tekintélyű és páratlan sikerű újraformálója, a TV2 tulajdonosa.

Andy Vajna 1944-ben született Budapesten. Élete maga az amerikai álom – és a magyar álom, a magyar tehetség, sőt, minden túlzás nélkül a magyar zsenialitás története. Gyerekként megy ki Amerikába, ott páratlanul sikeres lesz, majd kivételes tudását átadja, visszaadja nemzetének. (tovább…)

Olvasónk nyílt levele Takács Mónika képviselőhöz

2019. január 18. péntek

Szerkesztőségünk egy különösen érdekes hozzászólásra lett figyelmes egy a tíz évvel ezelőtt történt csepeli kettős gyilkosságról szóló cikkünknél.

Az alábbiakban a levelet teljes terjedelemben közöljük.

(tovább…)

Gyász: Elhunyt Dr. Nagy Mihály, Csepeli Örökség Díjas atomfizikus

2018. december 12. szerda

Csepel.hu