‘Gyász’ kategória archívum

Elhunyt a Csepel és a Fradi egykori kapusa

2019. február 4. hétfő

Infostart

Vámos János a Ferencváros csapatával 2001-ben szerzett bajnoki címet. 47 éves volt.

Elhunyt a Csepel SC saját nevelésű kapusa. A csepeli futballklub honlapján megjelentetett közlemény szerint a többszörös utánpótlás-válogatott kapus játszott a Békéscsaba és a Zalaegerszeg csapataiban is. (tovább…)

Andy Vajnát gyászolja a filmes szakma

2019. január 21. hétfő

MTI, Mandiner, Life.hu

Ilyennek látta Andy Vajnát utolsó napjaiban egy barátja

Schwarzenegger, Stallone és Antonio Banderas mellett magyar filmes kollégái is gyászolják a vasárnap elhunyt Andy Vajnát.

Egyre több részlet derül ki Andy Vajna halálával kapcsolatban is. Most egy barát vallott arról, milyennek látta a producert az utolsó napjaiban.

(tovább…)

Meghalt Andy Vajna

2019. január 20. vasárnap

Origo

Meghalt Andrew G. Vajna, vagy ahogy szó szerint az egész világ hívta, Andy Vajna. Hollywood egyik legsikeresebb producere, a magyar filmgyártás – minden túlzás nélkül – páratlan tekintélyű és páratlan sikerű újraformálója, a TV2 tulajdonosa.

Andy Vajna 1944-ben született Budapesten. Élete maga az amerikai álom – és a magyar álom, a magyar tehetség, sőt, minden túlzás nélkül a magyar zsenialitás története. Gyerekként megy ki Amerikába, ott páratlanul sikeres lesz, majd kivételes tudását átadja, visszaadja nemzetének. (tovább…)

Olvasónk nyílt levele Takács Mónika képviselőhöz

2019. január 18. péntek

Szerkesztőségünk egy különösen érdekes hozzászólásra lett figyelmes egy a tíz évvel ezelőtt történt csepeli kettős gyilkosságról szóló cikkünknél.

Az alábbiakban a levelet teljes terjedelemben közöljük.

(tovább…)

Gyász: Elhunyt Dr. Nagy Mihály, Csepeli Örökség Díjas atomfizikus

2018. december 12. szerda

Csepel.hu

Meghalt Székhelyi József

2018. augusztus 22. szerda

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: Sztárklikk

Meghalt Székhelyi József Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatója. A  hírt a Bálint Ház Facebook-oldala közölte, majd utána többen is elkezdték búcsúztatni a Facebookon. A halálhírt a színész családjából is megerősítették az ATV-nek.

Színházi munkái mellett rengeteg tévéfilmben és tévésorozatban játszott, és sokat szinkronizált is. Jászai-díja után 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 2010-ben pedig tisztikeresztjét kapta meg. Régóta küzdött a tüdőrákkal, de munkáját a kezelések alatt sem adta fel.  (tovább…)

Meghalt Kerényi Imre

2018. augusztus 11. szombat

Origo, Csepel.info, Mr. Gabee

Budapest, 2017. május 5.
Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, politikus, publicista, érdemes és kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Igó Éva Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész munkásságát idézték meg.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Meghalt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda szombat délután. A közlemény szerint Kerényi Imre hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében halt meg.

Kerényi Imre 1943. szeptember 28-án született Csopakon. 1966-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán, majd 1978-ig a Madách Színház rendezője volt.

1978-1980 között a Szolnoki Szigligeti Színház igazgató-főrendezője volt, később a Népszínház, 1983-1989 között pedig a Nemzeti Színház rendezőjeként dolgozott. 1989-től 2004-ig a Madách Színház igazgató-művészeti vezetője volt. 1990-ben az MDF országgyűlési képviselő jelöltje volt.

Kerényi 1968 óta tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1997-től a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja volt.

Kerényi Imrét a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

„Egy ámokfutó elvette a gyerekemet!” – A csepeli tragédiában elhunyt kisfiú édesanyjának sokkoló vallomása

2018. augusztus 1. szerda

Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

H. Judit (fekete ruhában) kedden délelőtt zokogva tért vissza a tragédia helyszínére /Fotó: Grnák László

Sokkos állapotban van H. Judit, akinek négyéves kisfiát elütötte egy autó Csepelen hétfő délután.

A háromgyerekes édesanya kedden nagyon nehéz szívvel, de újra elment a baleset helyszínére, és könnyeivel küszködve megnézte azt az útszakaszt, ahol örökre elveszítette legkisebb gyermekét. (tovább…)

Gázolás következtében meghalt egy gyerek a Görgey Artúr téren

2018. július 30. hétfő

POLICE, Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

Szerkesztőségünk fotója

A rendőrség információi szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy autós elütött egy négy éves gyermeket 2018. július 30-án 17 óra 5 perckor a XXI. kerületben a Széchenyi István utca és a Görgey Artúr tér kereszteződésénél. A baleset következtében a gyermek életét vesztette.

A rendőrök a helyszíni szemle idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat a Táncsics Mihály utca és a Kossuth Lajos utca irányába terelik.

Szerkesztőségünk meg nem erősített információi szerint az autó nagy sebességgel haladt. A helyszínelés idejére kizárólag a BKK járatait engedik be a helyszínre.

A Blikk információi szerint a kislány anyukájával állt a járdán kézen fogva, készültek az átkelésre, amikor a gyerek kitépte a karját az anyuka fogásából, kiszaladt az útra, ahol egy autó elgázolta. Az anya szaladt a kicsivel a közeli szakrendelőbe, de életét már nem tudták megmenteni.

Meghalt Orbán József

2018. július 30. hétfő

Nyugat, Mr. Gabee, Csepel.info

Forrás: nyugat.hu

A szomorú hírt Littvay Imre, zenekarvezető jelentette be.

Orbán József 1943. március 1-jén született Pinkamindszenten. A 100 Folk Celsiust 1976 nyarán alapította Littvay Imre, Balla Gábor és Somogyi Tibor társaságában. (tovább…)