2010. szeptember havi archívum

Szexuális zaklatás: feljelentést tett Németh Mónika

2010. szeptember 30. csütörtök

Csepel.info

Szenteczky János, még a Csevak vezérigazgatójaként

Feljelentést tett Németh Mónika, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) korábbi igazgató-helyettese Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt állításai miatt. A szexuális zaklatással vádolt polgármester-jelölt úgy próbált a vád alól kibújni, hogy a volt igazgató-helyettest úgy állította be, mint aki munkahelyén, munkaidőben egy másik cégnek is dolgozott.

Németh Mónika szeptember 23-án írt levelet a csepeli választókhoz. Ebben leírta, hogyan zaklatta őt a munkahelyén szexuális közeledésével Szenteczky János, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje. Mint arról a Csepel.info is beszámolt, a munkahelyi zaklatást annak ellenére sem vizsgálták ki, hogy Németh Mónika panaszával Tóth Mihály polgármesterhez fordult. (tovább…)

Miből tellik az ötvenmilliós kampányra a csepeli szocialistáknak?

2010. szeptember 30. csütörtök

A Fidesz-KDNP frakció közleménye

Vasárnap integethetünk, de azt is megtudjuk, hogy honnan volt ötvenmillió a kampányra? (A Csepel.info galériája itt látható)

„Németh Szilárd egy szórólappal szúrja ki a választói szemét!” – gúnyolódnak rajtunk a csepeli MSZP polgármester-jelöltje, Szenteczky János által felelősen szerkesztett Csepeli EXTRA című színes, fényes, 12 oldalas kampányújságban.

Bizonyára nemcsak az MSZP, de a csepeliek is látják, hogy a kerületi Fidesz nem tud és nem is szándékozik tízmilliókat beleölni a kampányba. Ezért van mindössze tíz óriásplakátunk, egy programismertető és bemutatkozó szórólapunk, egy névjegykártyánk, egy reklámtollunk, és egy, a csepeli közpénz milliárdok eltüntetését bemutató tájékoztatónk, és kiosztottunk ötezer darab Demokrata folyóiratot. Ez is csaknem másfél millió forintba került eddig, amit hiteles számlákkal tudunk alátámasztani. Erre a pénzt a Fidesz-KDNP csepeli jelöltjei adták össze. (tovább…)

Tarlósnak mást jelent a “szabadság városa” szlogen

2010. szeptember 30. csütörtök

Hírextra

Tarlós István a szétlopott, szétrabolt Csepeli Gerincút nyomvonalán 2006-ban

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a szabadság városa nem lehet a szabad rablás színtere, ahol a többségi érdekek nem érvényesülhetnek. Tarlós István egy szerdai budapesti fórumon arról beszélt, neki a “szabadság városa” szlogen mást jelent, mint szocialista vetélytársának, Horváth Csabának.

Tarlós István szerint az elmúlt ciklusok idején, amikor a szocialisták irányították a fővárost, szabad volt rabolni, szabad volt a többségi érdekeket naponta lesöpörni az asztalról, szabad volt gyanútlan járókelőket gumilövedékekkel lövöldözni, szabad volt szemetelni, graffitizni, vadplakátozni, egy szűk deviáns rétegnek molesztálni az embereket az aluljárókban, és “szabad volt a hajléktalanoknak szabadon ott meghalni és úgy, ahogy csak akartak”. (tovább…)

Áttelepítenék a Szent Imre teret

2010. szeptember 30. csütörtök

MSZP-s politikus-jelöltek kötöttek szerződést egymással – mindent kijavítanának, amit elrontottak

Csepel.info

Szerződést kötött Horváth Csaba MSZP-s  főpolgármester-jelölt Szenteczky János csepeli MSZP-s polgármester-jelölttel arról, hogy az MSZP-s politikus az ingyenes budapesti közlekedés megteremtése mellett a csepeli panellakások felújítási költségének felét is átvállalná, ingyenesen új kerékpárutat építenek, de áttelepítenék a Szent Imre teret is egy másik helyszínre, hogy egy közösségi térként tudjon funkcionálni.

Arról, hogy a Szent Imre teret hová telepítenék át, nem esett szó. (tovább…)

Ön melyik botrány miatt mondott volna le Szenteczky helyében?

2010. szeptember 29. szerda

Csepel.info

Legutóbbi szavazásunkban azt kérdeztük olvasóinktól, hogy szerintük ki lenne Szenteczky János utódja, ha a politikus a botrányai miatt lemondásra kényszerülne.

Mint láthattuk azonban, a lakásmutyi-botrány, a soroksári strómankodás és MSZP-s barátjának százmilliós nagyságrendű megbízásai, Csevak Zrt-ből eltűnt dokumentumok, a személyes adatokkal való visszaélés, Szenteczky botrányos gépkocsi-használata, Csepel vagyonának 7,3 milliárd forintos csökkenése és a politikus szexuális zaklatási botránya is kevés volt ennek az ízig-vérig MSZP-s politikusnak a lemondásához.

De nem lehet mindenki MSZP-s politikus. Ezért legújabb szavazásunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy Szenteczky János helyében a botrányai közül melyiknél érezték volna úgy, hogy illik lemondani a polgármester-jelölti posztról.

A Jobbik egyesítené a hulladékgazdálkodást és az energiatermelést Csepelen

2010. szeptember 29. szerda

MTI, Barikád

A Jobbik egyesítené a hulladékgazdálkodást és az energiatermelést Csepelen, így tennék olcsóbbá egyes közszolgáltatások díjait és teremtenének munkahelyet.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese  szerdán elmondta: ki akarják használni Csepel azon adottságát, hogy egyszerre van jelen a hulladékgazdálkodás, a szennyvíztisztítás és az erőműi áram- és hőtermelés. Ezek ma egymástól függetlenül működnek, de a párt szeretné kihasználni ezek “szinergiáját”. (tovább…)

Csepeli MSZP: egymásnak magyarázzák a vezetés csődjét

2010. szeptember 29. szerda

“Még van remény” – sulykolják a maradék tagságnak

Csepel.info

A Fidesz is azt kérdezi: hová tűntek a milliárdok?

Komoly vitát generált a csepeli MSZP szervezetében, hogy kiderült: 2005 és 2009 között 7,3 milliárd forintos vagyonvesztést szenvedett el a XXI. kerület.

A Csepel.info MSZP-s forrása elmondta: befelé azzal próbálnak érvelni, hogy a vagyonmérleg nem a vagyon kimutatására való, és a vagyonvesztésnek különben is csak a fele igaz. A legkínosabb a történtekben mégis az, hogy az MSZP polgármester-jelöltje most nem más, mint éppen a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója – emelte ki forrásunk. (tovább…)

Újra tarolt a KirályTeam

2010. szeptember 29. szerda

11 Arany, 7 ezüst és 4 bronzérem az újabb elképesztő eredmény

Király István, Csepel.info

A múlt héten került megrendezésre Belgrádban a Kick-box Utánpótlás Világbajnokság, amely kétségkívül a legnépesebb sportesemények közé tartozik e sportágban. A minden szabályrendszert felvonultató megmérettetésen 52 ország több mint 2400 versenyzője vett részt, amihez hivatalos személyek és kísérők további ezrei csatlakoztak.

Az idei évben is, szó szerint, a világ minden tájáról érkeztek a harcosok: Mauritiustól Finnországig, Madagaszkártól Amerikáig szinte minden ország képviseltette magát. Szerbia fővárosa már korábban helyt adott felnőtt világbajnokságnak, ám a szervezésen látszódott, hogy ekkora tömegre ők maguk sem voltak felkészülve. (tovább…)

Nem lesznek az embereket kedvezőtlenül érintő megszorítások

2010. szeptember 29. szerda

Fidesz.hu

A miniszterelnök álláspontja szerint az országnak egy lépésben és azonnal kellene áttérnie a 16 százalékos, egykulcsos adórendszerre. Orbán Viktor kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában közölte azt is, nem lesznek az embereket kedvezőtlenül érintő megszorítások.
A pártelnök-kormányfő kifejtette, kezdeményezi majd a kabinetnél, hogy a parlamentnek azt javasolják: egy lépésben és azonnal térjünk át egy arányos, tehát egykulcsos adórendszerre. “Azt gondolom, meg tudom győzni a kormány tagjait, és érzek magunkban elég erőt, hogy utána meggyőzzük a parlamenti képviselők legalább 50 százalékát erről” – mondta. “Szabad fogadni erre, hogy Magyarországon egy ilyen adórendszer lesz januártól” – fogalmazott. (tovább…)

Demeter: Beismerte Szilvásy György hackere a betöréseket

2010. szeptember 29. szerda

Mno.hu

Régi nóta: pártmegbízásra, közpénzből, bűncselekményt

Beismerte a Szilvásy György volt titokminiszter által a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) bemutatott és a szervezet megbízásából számítógépes rendszerekbe betörő hacker, hogy elkövette a bűncselekményeket – mondta Demeter Ervin, az elmúlt nyolc év polgári titkosszolgálati tevékenysége során tapasztalható anomáliák vizsgálatára létrejött parlamenti albizottság fideszes elnöke kedden.

Demeter korábban már beszámolt arról, hogy Szilvásy György mutatta be az NBH-nak azt a férfit, akit aztán az NBH foglalkoztatott, és aki több számítógépes rendszerbe is behatolt, és a „fekete úton szerzett” információkat eljuttatta az NBH-nak és MSZP-s politikusoknak. Az MTI kérdésére a politikus elmondta: az albizottság a közelmúltban meghallgatta a hackert, akitől sikerült a főbb kérdésekre választ kapniuk, és aki elismerte a betöréseket. „A férfi az albizottság kérdésére azt mondta, olyan sok helyre tört be, és olyan sok anyagot szerzett meg, hogy ne várjuk el, hogy mindet felsorolja” – mondta a testület elnöke. Hozzátette: egyebekben pedig általános válaszokat kaptak a kérdéseikre, de a beszerzett iratok alapján megalapozottnak tűnnek a férfi által elmondottak. (tovább…)