2019. július havi archívum

Rendelési időn kívül festik a szakrendelőt

2019. július 20. szombat

Csepel.info

Esténként és hétvégén is folyik a munka a szakrendelőben, de kissé másfajta: most zajlik az intézmény belső tereinek újrafestése. A munkákat rendelési idő után, illetve a hétvégi zárvatartást kihasználva végzik – értesült a Csepel.info.

Az elmúlt évek egészségügyi eszközbeszerzései, fejlesztései, a Szent István úti rendelő, a tüdőszűrő, a sétányok és a Táncsics Mihály úti orvosi rendelők felújítása mellett szükség van a folyamatosa karbantartásra is. A szakrendelő belső újrafestése ehhez kapcsolódik. A rendelő légkondicionálását egyébként szintén a közelmúltban szerelték fel. A munkálatok helyszínén Borbély Lénárd polgármester tartott bejárást szombaton délelőtt.

Kívül-belül megújult a Csikó sétány alatti rendelő

2019. július 19. péntek

A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra.

Az épületek külső felújítása után az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította.

(tovább…)

Tisztább lesz a Kis-Duna vize

2019. július 19. péntek

csepel.hu

Elődeink az elmúlt száz évben úgy építették meg a főváros csatornahálózatát, hogy az esővíz a szennyvízzel egy rendszerbe került, és jutott el a tisztítótelepekre. A soroksári, dél-pesti szennyvíztisztító telep az előírt határérték alatti, jó minőségű vizet bocsát a Kis-Dunába.

Ennek minőségét a Fővárosi Csatornázási Művek rendszeresen ellenőrzi. Ez így jó is lenne, ha nem változna az időjárás. (tovább…)

Az önkormányzat jóvoltából újabb védőoltások érhetők el ingyenesen

2019. július 19. péntek

csepel.hu

A tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák – mondta Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első 18. kerületi út átadásán.

(tovább…)

Játszótéri körkép: kalózhajó a Duna parton

2019. július 19. péntek

csepel.hu

A játszótéren töltött idő, az ott szerzett élmények meghatározóak a gyerekek számára. Egy jól felszerelt játszótér segíti a mozgásfejlődésüket, javítja egyensúlyérzéküket, koordinációjukat, fejleszti a kreativitásukat. A nyári szünetben a gyerekek szeretnek új és izgalmas helyeket felfedezni és birtokba venni. Most induló sorozatunkban néhány népszerű és kevésbé ismert csepeli játszóteret is bemutatunk.

Elsőként a Kalózhajós játszótérre látogattunk.

(tovább…)

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019. július 19. péntek

Csepel.hu

Megnyitják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának lehajtóját 2019. július 21-én, és ezzel egyidőben megkezdődik halásztelki csomópont felújítása is. A munkálatok ideje alatt, tervezetten 2019. őszig megszűnik a lehajtási lehetőség a csomópontban, így Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül közelíthető meg – áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

A szigetszentmiklósi csomópontnál az új betonburkolat állapota megengedi, hogy egy sávon ideiglenesen áthaladjon a forgalom a munkaterületen. Az üzemi átjáró kiépítésére 2019. július 20-án szombaton 20:00 órától kerül sor, így 2019. július 21-től az 51101 j. út körforgalmi csomópontja, a Shell üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland vendéglátóhely is elérhetővé válik közvetlenül az M0 autóútról.

 

(tovább…)

Omega koncert: itt vannak a képek!

2019. július 19. péntek

Csepel.info

Hagyománnyá vált, hogy július 18-án, Csepel újjászületésének ünnepén ingyenes, nagy koncerttel emlékezik a kerületünk azokra, akik 1712 után Csepelt ismét élettel teli otthonná varázsolták. Most sokak örömére, több évtized után adott koncertet Csepelen az Omega együttes a Daru dombnál.

A képgalériánkhoz, amit itt láthatnak bárki csatlakozhat, ha van jó képe hozzá! Ez azért is jó volna, mert csak oldalról vagy messziről készített fotóink vannak. 🙂

 

Parkoló épül a Rákóczi Kertnél

2019. július 19. péntek

Csepel.hu

Egyetlen fa kivágása nélkül, több mint 50 parkolóhely épül a Rákóczi kertnél a csepeli önkormányzat beruházásában. Az alapzatot térkő burkolattal látják el és új járdát is készítenek.

Ismeretes: megnyitása óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend a Rákóczi Kert — A Családok Parkja, aminek következménye a rengeteg parkoló autó, mindez zsúfoltságot okozott a Rákóczi téren.

(tovább…)

Hogy milyen filmet forgatnak a Kossuth Lajos utcában? Utánajártunk!

2019. július 18. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Délelőtt már hírt adtunk arról, hogy filmforgatás miatt lezárták a Kossuth Lajos utca egy szakaszát, de akkor még nem tudtuk, hogy vajon mit is forgatnak.

Nos szerkesztőségünk utánajárt: (tovább…)

Eldőlt: nem lesz Csepelen előválasztás

2019. július 18. csütörtök

csepel.hu

Véglegesen visszalépett a polgármester- jelöltségtől Takács Mónika, a csepeli MSZP június 25-én leváltott politikusa. Így leegyszerűsödött az őszi csepeli választás tétje.

Vagy a 2010 előtti lakásmutyis botrányokba, hűtlen kezelési perekbe és tízmilliárdos vagyonvesztésbe torkollt politika tér vissza, vagy folytatódnak az elmúlt kilenc év gyorsuló ütemű fejlesztései. (tovább…)