‘Csepel csatornázása’ kategória archívum

Hoppá: Csepel láthatóan egyre jobb hely :-)

2017. április 6. csütörtök

Csepel.info

csaladbarat_index

Az Otthontérkép alapján Csepel a legjobb dél-pesti kerületek egyike

A legprofibb fiatalok soha nem felejtik el megnézni az Otthontérkép adatait, amikor belevágnak egy új lakás vagy albérlet keresésébe. Márpedig ebben Csepel egyre ígéretesebb hely. A családbarát-indexben már megelőzzük Budafokot, Pesterzsébetet és Soroksárt – miközben budapesti összehasonlításban itt még mindig olcsó az albérleti díj és a lakásvásárlás.

Nem volt ez mindig így. 2010 előtt a ferencvárosi putritelepek felszámolásakor a nem kívánatos lakókat még ide, Budapest akkor legelhanyagoltabb kerületébe költöztették. (tovább…)

Védelem a kerékpár tolvajok ellen

2016. február 2. kedd

Csepel.info

uv

Januártól már működik a kerékpáros regisztrációs rendszer kerületünkben, amelyet a csepeli rendőrkapitányság vezetett be. Ennek lényege, hogy a lakók ingyen regisztráltathatják a kerékpárjaikat, ezzel csökkenthető a kerékpárlopások száma. Most, hogy Csepelen egyre több kerékpárút van, és egyre többen használják a kétkerekű járművet, különösen hasznos, hogy a rendőrség regisztrációval védi a bicikliket.   

Szilágyi Sándor rendőr alezredes, a csepeli rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője azt mondta, ez az új bűnmegelőzési forma hatékony védelmet jelenthet a kerékpárlopások ellen. A csepeli önkormányzat támogatásával megvalósuló programban a rendőrségen regisztrálják a kerékpárokat, s így minden adat a hatóságok rendelkezésére áll, ha egy ellopott biciklit keresnek, vagy éppen ellenőrzik a használóját. A hatósági adatbázisban szerepelni fog a kerékpár egyedi sorszáma, típusa, egyéb jellegzetessége. A regisztrált kerékpáron rajta lesz az önkormányzat és a rendőrség matricás logója, s több helyen is feltüntetik a regisztrációs számot, amely csak UV-lámpával lesz látható. A regisztráció ingyenes és önkéntes. (tovább…)

Megújuló járdák, különleges programok gyermekeknek – ülésezett a képviselő-testület

2015. november 18. szerda

Csepel.hu

hivatal

A csepeli városatyák döntésének köszönhetően újabb LED-es lámpasorral gazdagodhat a csepeli Kis-Duna-part. Az 54 kilométeres csatornafejlesztés óta egymás után kapnak aszfaltburkolatot a csepeli földutak, de most járdafelújításokról is döntött a testület. A gyermekek pedig ezen túl az ingyenes vagy kedvezményes közétkeztetés, fürdőzés mellett cirkuszba is olcsóbban mehetnek.

Az október 29-ei képviselő-testületi ülésen Borbély Lénárd polgármester napirend előtt köszöntötte a 70 éves röplabdázó legendát, Buzek Lászlót a születésnapja alkalmából, és gratulált Galgócz Deák Antal kerületi tűzoltó parancsnok, tűzoltó alezredes tanácsosi kinevezéséhez. A csepeli parancsnok október 23-án, Pintér Sándor belügyminisztertől vehette át a kitüntető címmel járó oklevelet. (tovább…)

Csatornázás a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 27. héten

2015. június 26. péntek

Csepel.hu

Jól vizsgázott az új csepeli csatorna: túl az 1600 rákötésen

A 27. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében június 29. és július 5. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani:

  • Félpályás útlezárás mellett dolgoznak a Salak utca Rózsa utca és Vas Gereben utca közötti szakaszán, valamint a Rózsa utca Salak utca és Rózsa köz közötti szakaszán.

(tovább…)

CSATORNÁZÁS a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 26. héten

2015. június 19. péntek

Csepel.hu

 

2020_cp05

A 26. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében június 22. és június 28. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani: (tovább…)

SAJTÓKÖZLEMÉNY: CSATORNÁZÁS a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 25. héten

2015. június 12. péntek

Csepel.hu

2020_cp05

A 25. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében június 15. és június 21. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani: (tovább…)

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS – Rendőrségi felhívás

2015. május 23. szombat

Csepel.hu

FIGYELEM-NAGYON-FONTOS-CSALÓK_civilkontroll_com

Álcsatornások rövidítik meg a gyanútlan időskorúakat a fővárosi csatornázási művekre hivatkozva hívatlanul érkeznek és nagyobb összegű készpénzt követelnek

– Főként idős nyugdíjasokra specializálódott néhány „vállalkozás”: az embereik bejelentés nélkül érkeznek, a Fővárosi Csatornázási Művekre (FCSM) hivatkoznak, és azonnali készpénzfizetésre kötelező, úgynevezett megrendelő nyomtatványt iratnak alá a gyanútlan lakosokkal. (tovább…)

Csatornázás a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 22. héten

2015. május 22. péntek

Csepel.hu

Csatornázás

A 22. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében május 25. és május 31. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani:

Félpályás útlezárás mellett dolgoznak a Salak utca Rózsa utca és Vas Gereben utca közötti szakaszán.

(tovább…)

Csatornázás a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 21. héten

2015. május 15. péntek

Csepel.hu

2020

A 21. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében május 18. és május 24. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani: (tovább…)

Quasimodo-járásban a Duna alatt

2015. március 19. csütörtök

Index-video

Quasimodo-járásban a Duna alatt

Síkosítóval kenegették, aztán nemrég betolták azt a 620 méter hosszú csövet a Duna alá, amin Buda szennyvize fog a csepeli tisztítóba csordogálni. Megpróbáltunk átkelni, de egy nagy seggbe ütköztünk.

Cél a belterületté nyilvánítás – fórum Hárosról

2015. február 5. csütörtök

Csepel.hu

forum4

Közbiztonság, közművek, közlekedés, belterületté nyilvánítás, utcák kialakítása és rendezése – ezek voltak annak a hárosi lakossági fórumnak a legfontosabb témái, amelyet a polgármesteri hivatal épületében rendeztek január 30-án. Az eseményre a vártnál is többen voltak kíváncsiak, és mindenki választ kaphatott kérdésére. Borbély Lénárd polgármester és Balogh Ernő önkormányzati képviselő, hárosi tanácsnok mellett a különféle szakterületek képviselői válaszoltak az érdeklődők észrevételeire, miközben az önkormányzat is hasznos információkhoz jutott arról, mely témák foglalkoztatják leginkább a lakókat.      (tovább…)

Pályázat lakossági csatorna rákötési támogatás elnyerésére – MEGHOSSZABBÍTVA!

2014. július 10. csütörtök

Csepel.hu

Pályázat lakossági csatorna rákötési támogatás elnyerésére - MEGHOSSZABBÍTVA!

Tisztelt Csepeli Lakosok!

A 2013 márciusában, illetve a decemberében kiírt pályázatot a kiviteli tervek elkészítésének elhúzódása miatt több lakos csak a határidő lejárta után tudta volna benyújtani, ezért a határidőt meghosszabbítjuk annak érdekében, hogy minél többen pályázhassanak.

Az új jelentkezési határidő: augusztus 1-je

Önkormányzatunk a rákötési pályázat – mely segíti a szociálisan rászorulókat – első két körében 130 érvényes pályázatot támogatott összesen 29 158 890 Ft értékben.

A pályázati kiírás letölthető ide kattintva.

  (tovább…)

Újabb csatornázás, sporttámogatások, fitneszparkok, óvodai csoportok–ülésezett a képviselő-testület

2014. június 27. péntek

Csepel.hu

Újabb csatornázás, sporttámogatások, fitneszparkok, óvodai csoportok–ülésezett a képviselő-testület

A COL 4 beruházásból megmaradt forrásból újabb csepeli utcákba kerül csatorna Csepelen. További négy helyszínen létesít szabadtéri fitneszparkot az önkormányzat, hogy a gyerekek és a felnőttek hasznosan töltsék el a szabadidejüket, de tovább bővül az óvodai férőhelyek száma is.

Ősszel lesz szociális lakáspályázat, a sportpályázat keretében pedig nyolcmillió forint anyagi támogatást kap 24 sportegyesület, illetve sportcélú alapítvány – egyebek mellett ezekről a javaslatokról döntött a képviselő-testület a június 26-án megtartott ülésén. (tovább…)

Csepel új utakon

2014. április 5. szombat

Demokrata, Takó Szabolcs

Csepel 2010-ben az itt élők akaratából új utakon indult el. Miközben a szocialisták alatt megállt az élet s a politikusok elfelejtették a kerületet, manapság az új utakkal és környezetvédelmi beruházásokkal nemcsak korszerűbb, hanem tisztább, élhetőbb lett a városrész. A rendszerváltás óta halogatott beruházásokat sikerült megvalósítani az elmúlt négy évben.

Már nem kell a dugóban ülni és a levegő is jobb lett ugyanis Csepel egyik meghatározó és a leginkább halaszthatatlan beruházásaként megvalósult a gerincút. Miközben évek óta sokan panaszkodtak a zajproblémák miatt, az új kétszer kétsávos úttal nyugodtabb, csendesebb lett Csepel belvárosa. A Németh Szilárd polgármester javaslatára Teller Ede nevét viselő két és fél kilométeres gyorsforgalmi úton napi 14 ezer jármű halad át és kerüli el a belső lakóövezeteket, amelyeket új zajvédő falak is óvnak. (tovább…)

Szemmel látható a fejlődés

2014. március 31. hétfő

Németh Szilárd: „Célunk az, hogy jó legyen itt élni, jó legyen csepelinek lenni”

Takó Szabolcs, Demokrata

nemethszilard_uj_fekvo_lead

Gerincút, csatornázás, új uszoda, felújított parkok és utak, oktatási, szociális és egészségügyi fejlesztések sora, a megújult Kis-Duna parton kikapcsolódó családok tömegének látványa fogadja azokat, akik hosszabb idő után tévednek a főváros XXI. kerületébe.

És még koránt sincs vége a sornak, tervek sokasága vár megvalósításra. Csepel szemmel láthatóan előnyére változik. Németh Szilárddal, Csepel polgármesterével beszélgettünk. (tovább…)