‘Csepel csatornázása’ kategória archívum

Nagyszabású útfejlesztés a kerületben

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Jelentős önerőből, valamint a Kormány támogatásával, polgármesteri programon részeként vágtunk bele a kerületi útépítésekbe évekkel ezelőtt – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy van mit rendbe tenni.

Azóta viszont számos útszakaszt megépítettek, a munkát pedig gőzerővel folytatják, hogy előbb-utóbb minden csepeli útszakasz megújuljon. (tovább…)

Ülésezett a képviselőtestület

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen elfogadták Csepel idei költségvetését és döntöttek a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátások kibővítéséről.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd közölte, felvette a kapcsolatot Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal és tájékozódott az Ukrajnában folyó háborús helyzetről. A polgármester a képviselőtestület és a csepeliek nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította Budapest kárpátaljai testvérvárosát. (tovább…)

Munkálatok miatt több csepeli útszakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítani

2022. február 21. hétfő

csepel.hu

Tisztelt Csepeli Lakosok!

Csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítéssel egybekötött útépítési munkálatok veszik kezdetüket a kerületben. A munkálatok miatt az alábbi  útszakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Megújulnak az utak Csepelen

2022. január 24. hétfő

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban gőzerővel zajlottak az útépítések Csepelen. Jelentős kormányzati forrásból több útszakasz is megépült. A munkálatok most folytatódnak. Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán jelentette be, hogy nemrég elindult a Borókás és az Erkély utca rendbetétele.

A munkák után újabb útszakaszok következnek.

(tovább…)

Folytatódnak az útépítések: megépült a Darázs és a Vihorlát utca

2021. december 10. péntek

Csepel.hu

Folytatja a csepeli önkormányzat a kerületi útépítéseket. Borbély Lénárd polgármester bejelentette: a napokban elkészült a Darázs és a Vihorlát utca teljes szakasza. A több száz millió forintos beruházás során a megújult útburkolat mellett járdát is építettek és a csapadékvíz elvezetést is megoldották.

Néhány év alatt jelentősen felpörgött a kerületi útépítés volumene, köszönhetően a jelentős önkormányzati forrásoknak és a kormány támogatásának. A csepeli önkormányzat csak az elmúlt két évben 37 utcaszakaszon 13 és fél kilométer utat épített. Idén elkészült többek között a Hullám, a Horgony, a Horgász, a Diós és a Túróczi Balázs utca. Cél, hogy végül minden csepeli utca szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapjon.

(tovább…)

Hat utca újul meg a kerületben

2021. október 27. szerda

Csepel.hu

Folyamatosan épülnek az utak Csepelen. Az elmúlt két év alatt 37 utcaszakaszon 13 és fél kilométer út épült meg a kerületben – írja a Csepel.hu

A munka folytatódik, ezúttal a Borókás, a Darázs, az Erkély az Örvény, az Orgonás és a Mátra utcák kerülnek sorra, ahol az útépítés mellett nemcsak a csapadékvíz-elvezetés lesz megoldva, hanem járdaépítésekre is sor kerül.

(tovább…)

Már összemérhető Tarlós István és Karácsony Gergely munkája

2021. október 20. szerda

Csepel.hu

Tarlós István főpolgármesteri megbízatásának első két évében – többek között – megépített Csepelen 52 kilométer csatornarendszert, a gerincút első szakaszát, valamint a Weiss Manfréd és az Ady Endre úti kerékpárutakat. Ilyen fejlesztésekre a rendszerváltás óta nem volt példa Csepelen.

Tarlós azonban sok más, főként közterületeket érintő fejlesztést is támogatott. Így részben fővárosi forrásokból kezdődött meg már főpolgármestersége elején a csepeli Kis-Duna-part felújítása. (tovább…)

Szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatok a kerületben

2021. augusztus 13. péntek

Csepel.hu

2021. augusztus 16. napjától várhatóan 2021. november 15. napjáig bezáróan szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatok veszik kezdetüket a Kolozsvári utca Katona József utca és József Attila utca közötti szakaszán.

Az építkezés során teljes útlezárásokkal kell számolni az alábbi ütemezések szerint.

(tovább…)

Építik a Vihorlát és a Vitorlás utcát

2021. július 8. csütörtök

Csepel.hu

2021. július 7. napjától várhatóan 2021. október 15. napjáig bezáróan teljes útlezárásokkal járó útépítési munkálatok veszik kezdetüket a Vihorlát utca Csorbatói utca – Kárpát utca közötti szakaszán, továbbá a Vitorlás utca Ladik utca -Matróz utca közötti szakaszán.

 A beruházás során az önkormányzati kezelésű utak szilárd aszfaltburkolatot kapnak, egyidejűleg kiépül az érintett utcák csapadékvíz-elvezető rendszere.

(tovább…)

Épül a Pöltenberg utca

2021. május 31. hétfő

Csepel.hu

Miközben gőzerővel zajlik a Napközis tábor építése, tovább építjük az utakat is. Ma reggel elindulnak a munkálatok Pöltenberg utcában, ahol nemcsak aszfaltozunk, hanem járdaépítést és a csapadékvíz-elvezetést is megoldjuk – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Csepelen évek óta kiemelten kezelik az útfejlesztéseket. A polgármester emlékeztetett: két hete ugyancsak elkészült a Túróci Balázs utca Tiborc utca és a Martinász utca közötti szakasza.

(tovább…)