2012. július havi archívum

A Helyi Választási Bizottság 2012. július 31-i határozata

2012. július 31. kedd

Csepel.hu

Budapest – XXI. ker. Helyi Választási Bizottsága megállapítja, hogy a Román Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, Nagy Béla megüresedett képviselői helyére Palányi Oszkár lép.

csepel.hu

Olimpia: Káté Gyula ökölvívásban 16 közé jutott

2012. július 31. kedd

Nemzeti Sport, Csepel.info

Káté Gyula

A londoni olimpián a 64 kg-os férfi ökölvívók versenyében a kispesti Káté Gyula a legjobb 32 között 16:10-re győzött pontozással az egyiptomi Eszlam Mohamed ellen.

A 30 éves, harmadik olimpiáján szereplő Káté Gyula (aki a csepeli Kossuth Lajos szakközépiskola tanulója volt) a nála rutintalanabb 22 esztendős Eszlam Mohamed ellen lépett ringbe a férfi ökölvívók 64 kg-os súlycsoportjában.   (tovább…)

Roham a szexgombáért

2012. július 31. kedd

Van, ahol hernyó az uborkaszezon

TV2 Tények

Szabályosan megrohamozták a Himalája magas hegyeit a hernyógombákat kereső emberek Nepálban. Több százan futottak fel a 3000 méternél is magasabb csúcsokra, hogy a hideg és nedves helyen élő, ritka gombákat keressék.

Nyugaton ugyanis egyre nagyobb a kereslet a hernyógombára, amit immunerősítőként árulnak és állítólag a szexuális teljesítményt is növeli. Azóta lett slágertermék, amióta a kínai sportolók azt mondták, hogy ezzel érnek el kiemelkedő eredményeket.

Módosított útvonalon a 148-as, 36-os, 38-as,138-as,152-es és 159-es jelzésű autóbuszok

2012. július 31. kedd

BKK járatfigyelő

A 148-as, 36-os, 38-as,138-as,152-es és 159-es jelzésű autóbuszok a Szent Imre tér felé módosított útvonalon közlekednek. Nem érintik a II.Rákóczi Ferenc út és Karácsony Sándor utca H elnevezésű megállóhelyeiket.

Bővebb információért hívja a 06-1-258-4636-os telefonszámot!

Friss adóhátralékos lista

2012. július 31. kedd

Csepel.hu

Ismét közzé tette az önkormányzat az adóhátralékosok listáját. E szerint magánszemélyek részéről közel 405 millió forint, cégek részéről pedig közel 418 millió forint tartozást nem fizettek meg az önkormányzatnak.

Magánszemélyek

Cégek

Csatornázás: kisokos a házi rákötésről

2012. július 31. kedd

Hogyan csatlakozhatunk az újonnan épülő szennyvízhálózathoz?

Csepel.hu

A csepeli szennyvízcsatornázás eredményeként több ezer család számára nyílik meg a lehetőség, hogy kapcsolódjon a fejlesztés során megépülő korszerű szennyvízhálózathoz. Bár a vezetékek fektetése nemrég indult, sokan érdeklődnek arról, mikor, hogyan, milyen feltételekkel történhet az új csatornaszakaszokra való csatlakozás. Cikkünkben a házi rákötéssel kapcsolatos tudnivalókat gyűjtöttük össze.

A csepeli szennyvízcsatornázás során az érintett utcákban lefektetik a gerinccsatornát, valamint a telekhatáron belül egy méterre megépül a házi bekötőcsatorna, melyen keresztül majd egy-egy ingatlan összegyűjtött szennyvize az utcai vezetékbe érkezik. Jó hír a csepeliek számára, hogy a csatornahálózat kiépítéséért nem kell fizetniük, hiszen a beruházás döntően uniós támogatással – valamint a Magyar Állam és Budapest Főváros Önkormányzata hozzájárulásával – valósulhat meg. (tovább…)

Augusztustól újabb vonalakon állít forgalomba alacsonypadlós buszokat a BKK

2012. július 31. kedd

Csepel.hu

A Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell részeként augusztus 1-jétől újabb vonalakon biztosítja alacsonypadlós autóbuszok közlekedését. A BKK célja, hogy a buszhálózat minden vonalán biztosított legyen minél előbb az esélyegyenlőség és az akadálymentes szolgáltatás. A járműveket a BKK megbízásából a VT-Transman üzemelteti – a Dániából használtan vásárolt Volvo 8500-asok szerdától állnak majd forgalomba olyan vonalakon, amelyeken eddig nem tudtuk biztosítani akadálymentes járművek közlekedését.

A BKK az autóbusz ágazatban folyamatosan bővíti az alacsonypadlós autóbuszok számát, illetve a kiszolgált vonalak körét. Csak 2012-ben 105 darab használt alacsonypadlós busz és trolibusz áll forgalomba Budapesten a BKK megrendelésére a BKV és a VT-Transman szolgáltatásában, ez pedig jelentősen bővíti az akadálymentesen hozzáférhető vonalak számát. (tovább…)

Embereket kínoztatott Mátsik?

2012. július 31. kedd

Mno.hu

Kedden feljelenti az ’56-os megtorlásokban részt vevő Mátsik Györgyöt a Jobbik. A Magyar Nemzet információi szerint beadványukban hivatkoznak arra is, hogy a volt ügyész olyan emberek megverésére adott utasítást, akik ellen bírósági eljárás folyt, és akik börtönben voltak.

Börtönben lévő emberek kínzására és megverésére is adhatott utasítást Mátsik György, az ’56-os forradalom utáni megtorlások kíméletlen ügyésze – a Magyar Nemzet információi szerint ez is szerepel a Jobbik által korábban beharangozott feljelentésben. Szilágyi György és Apáti István, az ellenzéki párt két képviselője a múlt héten jelezte, hogy ha az ügyészség nem indít hivatalból eljárást Mátsik ellen, akkor ők teszik meg a feljelentést kommunista bűntettek miatt. A beadványukat kedden viszik el a Legfőbb Ügyészségre, a politikusokat elkíséri Mansfeld László, a Mátsik kegyetlen vádbeszéde alapján halálra ítélt Mansfeld Péter testvére is. (tovább…)

Szegedi kilép a Jobbikból, de maradna Brüsszelben

2012. július 30. hétfő

MTI, Mno.hu

Hétfői hatállyal kilép a Jobbikból Szegedi Csanád, de valószínűleg nem adja vissza európai parlamenti képviselői mandátumát, amire a párt országos elnöksége felszólította. Erről Szegedi nyilatkozott az MTI-nek hétfőn.Szegedi az EP-képviselői mandátumáról ha akarna, sem tudna lemondani, hiszen nyári szünet van az Európai Parlamentben; így csak ennek végeztével – augusztus végén, szeptember elején – hozza meg erről a döntést, de most úgy látja, „nagy az esélye” annak, hogy EP-képviselő marad. Szegedi hangsúlyozta: nem élt vissza uniós pénzekkel, semmilyen törvénytelenséget nem követett el, és ezt be is fogja bizonyítani. (tovább…)

Csepeli gyökerek az olimpiai bajnoki cím hátterében

2012. július 30. hétfő

Wikipédia, MOB, Csepel.hu

A Gerevich-i hagyományokat is ápoló Szilágyi Áron lett Magyarország első olimpiai bajnoka a 2012-es londoni olimpiai játékokon. Szilágyi Áron örül, hogy teljesítményét nagy elődjéhez, az 1948-as, szintén londoni olimpián győztes – akkoriban a Csepeli MTK sportolója- Gerevich Aladáréhoz hasonlítják, de egyelőre nem tudta feldolgozni, mit jelent olimpiai bajnoknak lenni.

“Örülök, hogy Gerevich Aladárhoz hasonlítottak, mert fia, Gerevich György volt a nevelőedzőm, s iszonyatosan sokat köszönhetek neki. A kiváló kardvívó és mesteredző sajnos, 2008 óta már nincs velünk” – nyilatkozott a 22 éves vívó, aki magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. Ezzel az újdonsült olimpiai bajnok Fuchs Jenő kétszeres, Pósta Sándor, Tersztyánszky Ödön, Jekelfalussy Piller György, Kabos Endre, a csepeli színekben 2 olimpiai aranyérmet nyert Gerevich Aladár, Kovács Pál, Kárpáti Rudolf kétszeres, Pézsa Tibor, és Szabó Bence nyomába lépett, s így férfi kard egyéniben megszerezte a 13. aranyat, és ő lett a 11. magyar olimpiai bajnok kard egyéniben. (tovább…)

Gyorshír az olimpiáról

2012. július 30. hétfő

Csepel.hu

Evezés: A Széll Domonkos, Simon Béla páros a negyedik helyen végzett a reményfutamban, így nem jutottak tovább.

csepel.hu

Riasztás a csepeli mentőállomáson – „Perceken is múlhat egy ember élete”

2012. július 30. hétfő

Építészeti hibák tömegével szembesültek a csepeli mentősök

Csepel.hu

Csepeli mentőállomás

A riasztás az Országos Mentőszolgálat Markó utcai központjából érkezik a csepeli mentőkhöz, akiknek nappal egy, éjjel két perc alatt kell elhagyniuk az állomást. Irmalós András állomásvezető, mentőtiszt éppen ügyeletben van, s csakhamar mennie kell: Soroksáron, az úgynevezett „lehetőségek házába” indul, ahol egy szülő nőnek kell segítséget nyújtani.

Az új csepeli mentőállomás néhány évvel ezelőtt készült el. Az ünnepélyes átadást követően aztán kiderült, hogy számos építészeti hiba csúszott a tervezésbe. Az épületet egy gödörben alakították ki, tehát az ugrásra kész mentőautóknak egy olyan emelkedőn kell felkapaszkodniuk, amely a téli hidegben gyakran lefagy, a járművek pedig csúszkálnak. A tervezők elfelejtettek vízelvezető csövet beépíteni, ezért az esőlé befolyik az épületbe. (Igaz, ezt a fogyatékosságot utólag korrigálták.) Azzal azonban nem tudnak mit kezdeni, hogy a garázsbejárók keskenyek és alacsonyak, ezért a mentőautók üggyel-bajjal tudnak csak a helyükre állni. Ráadásul csak tolatva tehetik ezt meg, ami meglehetősen körülményes művelet a kanyargós beállón. Maga a garázs pedig szűk: a járművek ajtóit csak félig lehet kinyitni, mert a falhoz verődnek. Riasztáskor akadályozza a gyors mozgást az is, hogy a helyiségek túl kicsire szabottak. Lehetne még sorolni az építészeti hibákat, de nézzük meg inkább, hogyan dolgoznak a mentősök! (tovább…)

Rendőrhajó-rablás: elvonóra vitték a csepeli Rambót

2012. július 30. hétfő

Blikk

A fiú átúszta a pár méteres csatornát, és felkapaszkodott a hajóra, majd el is kötötte

Ellopnia sikerült, de beindítani már nem tudta a dunai vízi rendészek motoros kishajóját egy 21 éves fiú. S. Zsolt Csaba olyan részeg volt, hogy elfogása után a detoxikálóba kellett vinni.

Furcsa kalandra szánta el magát egy 21 esztendős csepeli fiatalember, amikor a Lágymányosi híd budai hídfőjénél található szórakozóhelyekről távozott. S. Zsolt Csaba vasárnap hajnalban megpróbálta ellopni a dunai vízi rendészek egyik kishajóját a Kopaszi-gáton épült rendőrőrs kikötőjéből. (tovább…)

Elmerültek a vízben – Tények riport

2012. július 29. vasárnap

Tények

Vízbe fulladtak többen is a nagy melegben. Egy férfi a Sajóban horgászott, amikor valószínűleg rosszul lett, belecsúszott a vízbe és meghalt. A Csepeli-szigeten is egy középkorú férfi merült el, két óra keresés után találták meg a holttestét. Egy felsődobszai férfi pedig a Hernádban merült el, amikor részegen ment fürdeni, valószínűleg infarktust kapott.

tv2.hu

Szilágyi Áron London első magyar olimpiai bajnoka!

2012. július 29. vasárnap

1896 óta ő a legfiatalabb olimpiai bajnok a fegyvernemben

Nemzeti Sport, Csepel.info

Diadal! Szilágyi káprázatos vívással lett olimpiai bajnok (Fotó: Reuters)

Szilágyi Áron döntőbe jutott kardvívásban, miután óriási fölénnyel, 15:7-re megverte az orosz Nyikolaj Kovaljovot. A döntőben az olasz Diego Occhiuzzival vívott és valósággal elsöpörte – 15:8-ra győzött, megszerezve a londoni első magyar aranyérmet, vívósportunk 35. olimpiai aranyát!

Szilágyi Áron abban a tudatban várhatta a döntőt, hogy ha győz, szenzációs magyar sportolók örökébe léphet. Az olimpiák történetében a férfi kard egyéniben eddig 12 aranyat és 7 ezüstöt szereztünk, legutóbb 1992-ben, Szabó Bence révén volt olimpiai bajnokunk. (tovább…)