‘Ajánló’ kategória archívum

Templomok és imaházak Csepelen

2022. május 16. hétfő

Csepel.hu

A csepeli templomok érdekes világáról tartott előadást Fabó Beáta, a Budapesti Városvédő Egyesület templomtörténeti csoportjának vezetője az Összetartozás Háza – Trianon emlékkiállítás Erdősor úti épületében pénteken. A vendégeket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen Tenk András, a Csepeliek a csepeliekért Egyesület alelnöke egy 1893-ból származó értékes imakönyvet ajándékozott a Csepeli Helytörténeti Gyűjteménynek.

Bemutatták a Budapest templomai – Csepel című könyvet, amelynek megjelenését a csepeli önkormányzat támogatta, s amelyet kedvezményes áron lehet megvásárolni az Összetartozás Házában. Köszönetet mondtak Fabó Beátának a könyv létrehozásáért és Bolla Dezső történésznek a lektorálásért. (tovább…)

Ma van a Mentők Napja

2022. május 10. kedd

Mentok.hu

2022. május 10-én, a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulóján a Mentők Napját ünnepeljük. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, mely Európa egyik első mentőszervezete volt.

A magyar mentőszolgálat sok szempontból ma is különleges értékeket hordoz, országosan egységes működése világviszonylatban is egyedülálló. Az elmúlt időszak a mentőket különösen nagy erőpróba elé állította. A tavalyi évben több mint 1,25 millió mentőfeladatot végeztek, 116 ezer COVID-beteget szállítottak kórházba és több mint 1,3 millió járványügyi mintavételt szerveztek meg, illetve hajtottak végre.  A sikeres helytállás a 8 500 mentődolgozó felkészültségének és elhivatottságának, valamint a társadalom támogató összefogásának is köszönhető, hiszen a járvánnyal kapcsolatos plusz feladatok ellátását országszerte önkéntesek is segítették. (tovább…)

Hároméves a Rákóczi Kert

2022. április 21. csütörtök
Csepel.hu
 
Három éve nyitotta meg kapuit a Rákóczi Kert – Családok Parkja, mely változatos, izgalmas programokkal várja a látogatókat.
Az itt dolgozó maroknyi lelkes csapatnak köszönhetően évről évre egyre népszerűbb és kedveltebb az intézmény.

(tovább…)

Tél végi kimerültség

2022. április 8. péntek

Csepel.hu

Bár nem volt igazán hideg tél, a szervezetünk már nagyon várja a napsütéses, friss, tavaszi levegőt. Úgy érezzük, elfogyott az energiánk.

De mi is ez a télvégi állapot, amit tavaszi fáradtságnak hívunk? (tovább…)

Húsvéti program a Rákóczi kertben

2022. április 5. kedd
Csepel.hu
Közelednek a húsvéti ünnepek, az önkormányzat pedig egy újabb családi programra invitálja Önöket.
Húsvéthétfőn (április 18-án) 10.00 és 13.00 óra között a Rákóczi kert – Családok parkjában nyomkövető tojáskeresésre várják a csepeli családokat, gyermekeket.

(tovább…)

Dobozkönyv az ezeréves lengyel-magyar barátságról

2022. március 24. csütörtök

Csepel.hu

A lengyel-magyar barátság napján, március 23-án mutatták be a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Zrínyi Kiadó „Két jóbarát, Dwa bratanki” című dobozkönyvét, amely a két nemzet múltszázad eleji katonai kapcsolatait mutatja be.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett könyvbemutatón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára – aki a kiadvány előszavát írta – arról beszélt, hogy a jelenlegi háborús helyzetben különösen fontos a magyar-lengyel ezer barátság hagyományainak ápolása. (tovább…)

Holnap nyit a Kalózhajós játszótér

2022. március 11. péntek
Csepel.hu
A Kalózhajós játszótér a terveknek megfelelően március 12-én szombaton 8:00 órakor újra megnyitja kapuit.
 
A családok keddtől vasárnapig reggel 08:00 órától este 20:00 óráig használhatják a játszóteret, ami hétfőként karbantartás miatt zárva lesz.

(tovább…)

Szenior akadémia a Szabó Magda Közösségi Térben

2022. február 15. kedd

Csepel.hu

Szenior akadémia – Ingyenes előadásokra várják az érdeklődőket a Milton Friedman Egyetem és a Szabó Magda Közösségi Tér szervezésében az 50+-os korosztályt.

Részletek a plakáton! (tovább…)

Rendhagyó tárlatvezetések az Összetartozás Házában

2022. február 11. péntek

Csepel.hu

Rendhagyó tárlatvezetések indulnak az Összetartozás Házában.  Február 26-án, szombaton 10 és 11.30 órai kezdettel várják az érdeklődöket. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a plakáton lévő elérhetőségeken lehet.

Az emlékkiállítás ezen a napon 9–13 óra között tart nyitva. Regisztrálni az Összetartozás Háza – Trianon emlékkiállítás épületében lehet nyitvatartási időben vagy az osszetartozashaza@csepelivaroskep.hu e-mail címen, illetve a +36 1 310 01 18-as telefonszámon. (tovább…)

Jótékonysági Születésnapi Adománygyűjtés hátrányos helyzetű gyermekeknek

2022. február 10. csütörtök

Digitalhungary.hu

Adománygyűjtésre hívja fel a figyelmet a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső. Születésnapja alkalmából azt kéri, hogy március 3-ig pénzt, játékokat, ruhákat gyűjtsünk a „Majd Megnövök Óvoda” javára. Március 5-én a csepeli Radnóti Művelődési Házban a jótékony célból népszerű sztárvendégek lépnek fel, hangsúlyozva az adománygyűjtés fontosságát: Tóth Andi, Kis Grófo, Gájer Bálint szórakoztatja a közönséget.

Az esemény házigazdái Demcsák Zsuzsa és Győrfi Pál. A „Majd Megnövök Óvoda” gyermekei is műsort adnak a meghívott vendégeknek. Díszvendég: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. (tovább…)