‘Ajánló’ kategória archívum

Egészségnapot tart a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2022. szeptember 20. kedd
Csepel.hu
 
Várják Önöket szeretettel a 2022. szeptember 24-i egészségnapon a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, ahol ingyenes lakossági szűrések állnak a lakosság rendelkezésére 8.30 és 13.00 óra között.
 
A szűrővizsgálatokat megelőzően várják Önöket egy reggeli tornára 8.00 órakor az Egészségfejlesztési irodában.

(tovább…)

Jubileumi koncert a Királyerdei Művelődési Házban

2022. augusztus 29. hétfő
Csepel.hu
 
A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara idén ünnepli 10. évfordulóját, ennek alkalmából alkalomból ünnepi koncertet szervez 2022. szeptember 17-én 19 órakor a Királyerdei Művelődési Házban (1213 Budapest, Szent István út. 230).
A belépés díjtalan!

(tovább…)

Programok augusztus 20-án

2022. augusztus 4. csütörtök

Csepel.hu

Szent István nap alkalmából szeretettel várjuk Önöket augusztus 20-án, a Daru-dombon.

Lesznek a programok között történelmi hagyományőrző bemutatók, ismeretterjesztő programok, gyermekjátékok és további érdekességek. (tovább…)

Kollázsok között

2022. július 25. hétfő
Csepel.hu

 
A Kvasznay Gulyás Margit Kollázsműhely 6. alkotótáborának munkáiból rendeztek kiállítást az Eredi Éva Galériában július 23-án. A tárlatot Erdei Kvasznay Éva táborvezető, Munkácsy-díjas képzőművész nyitotta meg.
A kiállítás képanyagából színes katalógus is készült az alkotók (Erdei Kvasznay Éva, Füstös Piroska, Géczi Ildikó, Köhler Éva, Molnár Edit, Régner Papp Ágnes, Solymosi Mária, Szkakandi Mudi Márta, Varga Edit, Varga Mária. Végh Edit, Végh Péter, Zsoldos Irén) közreműködésével.

(tovább…)

Mozizni a szabadban

2022. július 5. kedd

Dívány.hu

A csepeli önkormányzat igyekszik feléleszteni a régi kertmozik hangulatát, és ingyenes szabadtéri filmnézéssel kedveskedik az itt élőknek július 9-n szombaton a Csepeli Szurkolói Arénában. A Mama Mia lesz műsoron, amire mindenkit várnak szeretettel. De honnan indult a kerti mozizás? Miért választották az emberek inkább a szabadban történő filmnézést a szinte minden igényt kielégítő filmszínházak helyett? Cikkünk összeállításában a Dívány.hu volt a segítségünkre.

Budapesten az első kertmozik a húszas évek elején, a mozgókép és a filmszínházak megjelenését követően nyíltak meg. Létrejöttükben praktikus szempontok is szerepet játszottak: az első világháború utáni spanyolnáthajárvány terjedését azzal is igyekeztek korlátozni, hogy a mozikban csak minden második sorba lehetett jegyet venni. Mire lecsengett a járvány, a mozitulajdonosok gyakorlatilag a csőd szélén álltak. Akkoriban a mozik, csakúgy, mint a színházak, a nyári időszakban zárva tartottak, de a számos mozit üzemeltető Révész Artúrban felmerült az ötlet, hogy nyaranta is tartsanak vetítéseket, mégpedig szabadtéren. (tovább…)

Már kaphatók a Múzeumok Éjszakája karszalagok, de a csepeli programok ingyenesen látogathatók

2022. június 23. csütörtök
Csepel.hu
 
Június 25-én, szombaton kerül megrendezésre országszerte a Múzeumok Éjszakája programsorozat. Csepelen két helyszínen: a Királyerdei Művelődési Háznál és az Összetartozás Házánál várunk mindenkit színes programokkal!
 
A csepeli rendezvényeken a részvétel ingyenes, de ha valaki szeretné a főváros további múzeumát is felkeresni, a Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok nyitvatartási időben mindkét intézményben már megvásárolhatók.

(tovább…)

Fontos információk a nyári napközis táborról

2022. május 31. kedd

Csepel.hu

A hamarosan beköszöntő nyári szünet idején három helyszínen várja a csepeli iskolásokat az önkormányzat hagyományos napközis tábora július 4-e és augusztus 19-e között. A turnusokat a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban, a tavaly megújult Csepeli Napközis Táborban (Hollandi út 18.), és a Mészáros Jenő óvoda Vénusz utcai telephelyén szervezik.

A korábbi évekhez hasonlóan a szülőket az általános iskolák Kréta rendszerén tájékoztatják a részletes táborozási tudnivalókról. Ügyeletet naponta a táborok helyszínén reggel 6 órától 8 óráig, valamint délután 16 órától 17 óráig biztosítanak. A programokat mindennap 8 órától 16 óráig csoportos foglalkozásokban tartják. A nagyobbak csak szülői engedéllyel érkezhetnek és távozhatnak a tábor területéről. (tovább…)

Családi sportnap lesz szombaton

2022. május 27. péntek

Csepel.hu

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület családi sportnapot tart holnap, ahol sorversenyek, játékos sportvetélkedők, ügyességi játékok várják a csepeli óvodáskorú gyermekeket a Hollandi út 18 számnál.

Részletek a plakáton! (tovább…)

Meghívó a Nemzeti Összetartozás Napjára

2022. május 27. péntek

Csepel.hu

Számos programmal és több helyszínen várjuk Önöket június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján.

Jöjjenek el minél többen! (tovább…)

Országos bajnokságra készülnek a csepeli ritmikus gimnasztikázók

2022. május 26. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Ritmikus Gimnasztika Klub máris sikerként könyveli el a szombati családi sportnapot, mivel az elmúlt napokban jó néhány fiatal lány jelentkezett a klubba sportolni. A ritmikus gimnasztika látványos, vonzó sportág, szép mozgásra tanítja meg a lányokat. Csepelen jó a közösség, családias a hangulat.

Több évtizedes múltra tekint vissza a klub, amelynek vezetőedzője Kiss Kata, tizenötszörös magyar bajnok. (tovább…)