2020. november havi archívum

Eötvös iskola 12 osztálya hatósági karanténban

2020. november 30. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Fábián László hívta fel Mr.Gabee figyelmét az Eötvös József Általános Iskola karantén statisztikákra készített oldalára, melyen megdöbbentő számokat találtunk.

A 2020. november 27-ei állapot szerint az alábbi adatokat közöl az intézmény:

 

A zárt üzletek kivételével megszűnik az idősáv a piacon

2020. november 30. hétfő
Csepel.info
Novemberben a maszkviselés szabályának be nem tartása miatt is volt gond a piacon (korábbi, áprilisi kép)

A Csepeli Piac árusaival egyeztetve és a kérésüket meghallgatva, december 1-től a piac területén a 65 év felettiek idősávját eltöröljük – jelentette be Borbély Lénárd polgármester. Ezzel a piaci szabályozás kissé bonyolultabbá válik, hiszen az idősáv a zárt boltokra továbbra is vonatkozik.

“Személyesen is tapasztaltam, hogy a 65 év feletti lakosok többségükben nem élnek a nekik fenntartott idősávval, szombaton 8 és 10 között pangott a piac. Ezzel együtt pedig a fiatalabb vásárlók inkább máshova mennek bevásárolni, amivel jelentős kiesést okoznak a csepeli árusoknak. Ezért született meg a döntés.” – indokolta a változtatást a polgármester.

(tovább…)

Elkészültek a parkolóbővítéssel a Kiss János altábornagy utcában

2020. november 30. hétfő

Csepel.info

Elkészültek a parkolók felújításával és bővítésével a csepeli Kiss János altábornagy utca buszpályaudvartól délre eső részén – értesült a Csepel.info.

Múlt hét végén a parkolók egy részét már átadták, most a “maradékra” került sor Borbély Lénárd polgármester és Czibulya Szilvia képviselő asszony jelenlétében. Egy járdaszakasz építése még folyamatban van. (tovább…)

A rendőrségre vitte a késsel fenyegetőző utast 151-es busz sofőrje

2020. november 30. hétfő

Vezess

A buszsofőr megtámadása közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül, ami börtönbüntetést von maga után. Ezzel még mindig nem mindenki van tisztában. Mindezt jól mutatja az alábbi eset is.

Havazás, mínuszok, ónos eső: kemény időt hoz december első hete, itt az előrejelzés

2020. november 30. hétfő

MTI, Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

Többször is várható havazás december első hetében. Kedden, a meteorológiai tél első napján hidegre kell készülni, helyenként még napközben is mínuszok lesznek.

Hétvégére pár fokkal melegszik az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. (tovább…)

A francia keresztényekért állítottak karácsonyfát Csepelen

2020. november 30. hétfő

Pesti Srácok

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokánál állították fel Bordeaux karácsonyfáját advent első vasárnapján, miután a franciaországi város radikális baloldali polgármestere megtiltotta az ünnepi karácsonyfák állítását a város főterén – írja a Magyar Nemzet.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője  szerint minősíthetetlen és tűrhetetlen, hogy éppen azok nem engedik a keresztény szimbólumok felállítását, akik gyakran hangoztatják a tolerancia és az egymás iránti elfogadás fontosságát. Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan kisebbségben lesznek Európában azok a nemzetek, amelyek fontosnak tartják a keresztény ünnepek megünneplését – tette hozzá. (tovább…)

Vasárnap éjszaka megkezdte fiatalító téli álmát a MOL Bubi

2020. november 30. hétfő

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

 

November 29-én, vasárnap tekerhettünk utoljára a MOL Bubi almazöld bringáival, ugyanis a közbringarendszer éjfélkor téli álomra hajtotta a fejét.

A fiatalító, regeneráló álom a tervek szerint tavaszig tart, ekkor egy modernebb, az elmúlt hat év alatt fokozatosan megváltozott felhasználói igényekhez illeszkedő közbringarendszerként ébred majd fel. A Budapesti Közlekedési Központ ezúton köszöni a százezernél is több MOL Bubizónak, hogy jó példával elöl járva a BKK-val együtt pedáloznak a városi kerékpározás terjesztéséért, és ezzel ők is aktív részesei Budapest zöldebbé, élhetőbbé tételének. (tovább…)

Fellobbant az adventi gyertya Csepelen

2020. november 29. vasárnap

Facebook

Ünnepi díszbe öltözve, de a koronavírus árnyékában kezdődik az idei adventi időszak. Csendes lesz most az ünnepvárás, a járványügyi korlátozások ugyanis az élet minden területén visszahúzódásra kényszerítenek bennünket – írta Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán, miután meggyújtotta Csepel első adventi gyertyáját.

Ebben a nehéz helyzetben az adventi koszorún meggyújtott apró láng szimbolizálja a reményt, hogy hamarosan, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk és vigyázunk egymásra, együtt sikerülhet leküzdenünk ezt az embert próbáló időszakot – fogalmazott Csepel polgármestere.

(tovább…)

Videó: elképesztő amit ez az autós csinált Csepelen

2020. november 28. szombat

Budapesti Autósok

Előtte gyalogátkelő, mellette buszmegálló, de nem érdekli. A szemből érkező kamionnak állóra kellett fékeznie.

Tükörből látva nagy sebességgel jött Mr. Cabrio… Félre is kellett rántani a kormányt mert majdnem belémjött hátulról. Szinte biztos vagyok benne, ha ezt nem hajtom végre, lezúzza az autóm. Szerintem simán 100 km/h-val jött. Mint a videón látszik, ezután csodás manővereket hajtott végre, a szemből érkező kamionnak is állóra kellett fékeznie. Kb. 100 méter múlva egy körforgalom jött, ahol kénytelen volt megállni. (tovább…)

Változás egy háziorvosi praxisban

2020. november 28. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

2020. december 1- től Csepel 14. körzet háziorvosi ellátását (dr. Sebessy és dr. Letenyei után) DR. SZŰCS MÁRTON veszi át.

A betegek a megszokott rendelési időben (hétfő – szerda: 15-19-ig ill. kedd , csüt.: 8-12 – ig péntek változó) – előjegyzés alapján – várják

  • Telefon: 2780052
  • Email : csepel14recept@gmail.com

Jó egészséget kívánunk!