2009. augusztus havi archívum

A Nemzeti Fórum felhívása a világ magyarságához

2009. augusztus 31. hétfő

A kezdeményezők szerint ismét magunkra maradtunk

Gondola, Nemzetiforum.hu, Csepel.info

A politikai egyesület elnöke, Lezsák Sándor adott tájékoztatást az országgyűlési és az önkormányzati választások előkészületeiről, képzésekről, a szakértői kollégiumok, munkacsoportok programjáról.

Augusztus 29-én, szombaton, a Nemzeti Fórum országos munkaértekezletet tartott a Lakiteleki Népfőiskolán, amelyen több mint kétszáz meghívott, a Fidesz szövetségesének polgármesterei, parlamenti és önkormányzati képviselői, a helyi szervezetek valamint a munkacsoportok vezetői vettek részt.

Lezsák Sándor előadásában hangsúlyozta, hogy a magyar társadalom várakozásainak megfelelően, a Nemzeti Fórum tagsága is a nemzeti érdekek előtérbe helyezését várja a választások után megalakuló új országgyűléstől és kormányzattól. Ennek keretében elsősorban: (tovább…)

Döntött az OVB: Németh Szilárd kerül a Parlamentbe

2009. augusztus 31. hétfő

MTI, Hírszerző, Csepel.info

Németh Szilárd és a csepeli galvániszap 2004

Németh Szilárd 2004 decemberében – a csepeli galvániszapot négy éves munka és tiltakozás után vitték el (a galvániszap összefoglalója itt olvasható)

Németh Szilárd, a Fidesz csepeli politikusa ülhet az Országgyűlésben Deutsch Tamás helyére, aki az Európai Parlamentben (EP) megszerzett mandátuma miatt mondott le a magyar parlamentben listán kapott képviselői helyéről.

A mandátumot hétfőn adta ki az Országos Választási Bizottság (OVB). Deutsch Tamás megüresedő képviselői helyéről a Fidesz országos választmánya döntött még júliusban. (tovább…)

Ki a cigány?

2009. augusztus 31. hétfő

Index

A magyarországi cigány és nem cigány népesség együttélésének nehézségei és konfliktusai évek óta nem voltak ilyen látványosak és fájdalmasak. Sorozatunkban közkeletű nézeteken keresztül végigjárjuk a cigányokat érintő legfontosabb kérdéseket: az elkülönítést, a támogatások-segélyek kérdését, a bűnözést. Azzal kezdjük, hogy egyáltalán ki a cigány.

Magyarországon hivatalosan az az ember cigány, aki magát a népszámláláson, a szavazásnál, az iskolában, az önkormányzatnál cigánynak vallja, mivel az 1992-es adatvédemi törvény alapján az etnikai hovatartozást az érintett írásos beleegyezése nélkül nem lehet nyilvántartani. Az asszimiláció vágya vagy a cigányellenességtől való félelem miatt azonban Magyarországon a roma népesség nagy része nem szívesen vállalja roma identitását. (tovább…)

Éjjel száguld a nyolcvantonnás szörny

2009. augusztus 31. hétfő

Origo, Csepel.info

Huszonkét méter hosszú, és hét méter széles

Két rendőrautó és négy sárga villogós kísérő jármű kellett, hogy körbefogja és biztosítsa az éjszakában az út teljes szélességét elfoglaló konvojt. Egy hatalmas daruelem indult Tiszafüredről a csepeli szabadkikötőbe, hogy aztán Hamburgba ússzon tovább. Olykor cammogva, máskor száguldva szeltük át az ország felét a nyolcvantonnás szörnnyel, az utunkba kerülő autók szervezetten a bokrokba menekültek. Követtük a különleges szállítmányt.

21 óra, Tiszafüred

Besötétedett. A szúnyoginváziótól szenvedő városszéli gyártelepről indulva nekilendülünk a kalandosnak ígérkező útnak. A fuvar célja: a csepeli szabadkikötő, majd hajóval Hamburg. A szállított áru: egy tengeri hajókat kipakoló óriásdaru gépháza. A szállítmány mérete: 22 méter hosszú, 4,3 magas és 6,9 méter széles. Az össztömeg: 80 tonna, (ebből a gépház 47 tonna, 10×3,4×6,9 méter). (tovább…)

Több dühöngőt is javítani kellett

2009. augusztus 31. hétfő

Csepel.hu, Csepel.info

A dühöngőt elvileg lezárták (lásd a kép jobb oldalát), a gyerekek mégis bejutottak

A Csepel.hu beszámolója szerint az Erdősor út menti sétányoknál, a privatizált és bezáratott pedagógus szálló mögötti, valamint a Simon Bolivár sétánynál, a Nagy Imre Általános Művelődési Központ melletti dühöngőket biztonsági felülvizsgálat miatt a Csevak Zrt-nek ideiglenesen be kellett zárnia.

A kosárpalánkkal ellátott grundkapukat a gyártó cég garanciális kötelezettsége keretében átvizsgálta, és a korábbi tűzihorgonyzott hálókat kicserélte drótfonatos hálókra. A két dühöngőt ismét megnyitották, és már használhatják is a környékbeliek. (tovább…)

Ismét vadplakátozott az MSZP

2009. augusztus 30. vasárnap

Csepel.info

Elkezdődött az etetés – teleszemetelték a kerületet az ingyenbuli-reklámmal

Noha Budapest egész területén tilos plakátokat ragasztani a villanyoszlopokra, a Societast, az MSZP ifjúsági szervezetét mindez láthatóan ismét nem zavarta.

A Fibiszből a Zuschlag-botrány után létrejött szervevezet egy százhalombattai, természetesen ingyenes bulit reklámozott a kerületünkben, úgy, ahogy azt a pártok megállapodása és a fővárosi szabályok szerint tilos. (tovább…)

Elvesztette veretlenségét a Csepel

2009. augusztus 30. vasárnap

Csepelfc.hu, Csepel.info

Két győzelem után érkeztünk az eddig csalódást okozó, az első két fordulóban a Tököltől és az Újbudától vereséget szenvedő tavalyi ezüstérmes Újpest B otthonába, amely ezúttal is a Szusza Stadion edzőpályáját jelentette.

Újpest FC II – Csepel FC 4-1 (1-1)

Újpest, 200 néző, vezette: Kelemen (Kerékgyártó, Czerovszki)

Újpest: Horváth G – Privigyei, Bárkányi, Fűzfa, Szekér – Magos, Jucemar (Pfeffer 80′), Wilson (Egerszegi 75′), Bogdán – Frank, Lázár (Gyűrű 46′)

Csepel: Gál – Sebők, Borda, Németh, Guba, Haraszkó – Domokos, Tánczos(Barbai 46′), Németh (Bajzát 83′) – Sóskuthy (Sebestyén 46′), Kosuth

Gólszerzők: Frank, Borda (öngól), Gyűrű, Pfeffer illetve Sóskuthy (tovább…)

‘Nincs helye szabadcsapatoknak!’ – higgadtságra intik a romákat

2009. augusztus 30. vasárnap

Népszabadság

Fotó: Népszabadság

Az országos rendőrfőkapitány a rendőri és roma vezetők találkozóján az önbíráskodás veszélyeire hívta fel a figyelmet. Bencze József szerint nincs helye semmilyen “szabadcsapatnak”, akár roma, akár nem. Kolompár Orbán szerint a romák félelmükben állítottak meg felfegyverkezve autókat, és sokszor dolgozni sem mernek menni. A külügy szerint a cigányok kivándorlását anyagi haszonért szervezik.

Az önbíráskodás veszélyére hívta fel a figyelmet az országos rendőrfőkapitány a romák elleni támadások elkövetőinek felderítése kapcsán szervezett, rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón szombaton, Budapesten. Bencze József azt mondta: meg kell nyugtatni a roma lakosságot, a félelmeiket el kell oszlatni, s ebben a roma vezetőknek kiemelt szerepük van. (tovább…)

Hajókázik a csepeli MSZP

2009. augusztus 30. vasárnap

Lakihegyradio.hu, Csepel.info

Utoljára a sétányoknál rendeztek ingyenes eszem-iszomos kampánybulit

Hajókirándulásra indultak ma reggel a csepeli MSZP szimpatizánsai. Lapunk úgy tudja, hogy a Csepeltől Ráckevéig tartó, hagyományosan minden évben megrendezett kirándulást eredetileg június 27-re szervezték, akkor azonban a Duna tetőzése miatt elmaradt a program.

Hajókirándulásra várták ma reggel a csepeli MSZP szinmatizánsait. Balogh Ilona, a Csepeli Szegfű Alapítvány illetékese a Lakihegy Rádiónknak elmondta, hogy az útvonal Budapest, Gubacsi híd – Dunaharaszti -Szigetszentmiklós – majd Ráckeve lesz. Ráckevéről – ebéddel is egybekötött változatos programokat követően – 16 óra tájban indul vissza a sétahajó a főváros irányába.

Hetven soha nem hallott Jimmy szám került elő

2009. augusztus 29. szombat

Stop, Csepel.info

A Király tartogat még meglepetéseket

Ismét közeleg a szeptember, s a Zámbó család is készül, hiszen idén ismét megrendezik a Jimmy díjátadó emlékgálát. A Király emlékének ápolása azonban újabb fejezethez érkezett, hiszen dokumentumfilm is készül Jimmy életéről, sőt lehetséges, hogy hamarosan olyan dalokat hallhatunk tőle, amikről nem is tudtunk.

Ismét nagy a készülődés a Zámbó családban, hiszen közeleg a szeptemberi Jimmy díjátadó gála, s a könnyűzenei élet jeles képviselői is megemlékeznek a “királyként” emlegetett zenészről. Immár kilenc és fél éve, minden évben kétszer a testvérek szervezik meg az eseményt, ezzel is továbbörökítve Jimmy emlékét. (tovább…)