2017. február havi archívum

Felgyújtották a csepeli Kis-Duna partot

2017. február 28. kedd

Csepel.info, Mr.gabee

0-02-05-5dd0a393321bad12e95e548f427f89fc4cb1cd06f123b076ecc2dd9b01439d3f_full

Olvasónk fotója a part erzsébeti oldaláról

Felgyújtották a csepeli Kis-Duna partot a Daru domb környékén kedden este 8 óra körül – értesült a Csepel.info. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

Update: Több helyen gyújtogattak, ugyanis néhány száz méterre az első helytől szintén oltani kellett. Gyaníthatóan benzinnel vagy más gyúlékony anyaggal locsolták le a nádast és a part menti sövényt. Az oltással egy időben a gyújtogatót is keresték. (tovább…)

Suttyók parkolnak – Úrvezető úr sajátosan értelmezi a kerékpárút vége táblát

2017. február 28. kedd

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

A fotón látható autós rendszeresen a kerékpárúton parkol. Helyszín: Csepel, Szent Imre tér. Most lett elegem belőle, beküldöm, ismerkedjenek meg önök is vele.

– írta egy olvasó az Indexnek.

A beállás láthatóan pontosan úgy sikerült, hogy roppant nehézkes kihajtani az útra kerékpárral. Ennyire még kiszámítani sem lehet.  De legalább kapupénzt nem szed a bicikliútra pöffeszkedő autós.

Az MSZP-sek ki­fü­tyül­ték Ju­hász Pé­te­ré­ket

2017. február 28. kedd

Ripost

Budapest, 2017. február 10. Juhász Péter, az Együtt elnöke (k) pártja Évértékelõ füttykoncert elnevezésû tüntetésén az I. kerületi Attila út és Apród utca keresztezõdésében Orbán Viktor évértékelõ beszéde elõtt 2017. február 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Juhász kedvenc tevékenységét nevezte felháborítónak

Úgy látszik, Juhász Péter nem képes elviselni ugyanazt, amivel ő szokott botrányos körülmények között megzavarni más rendezvényeket. Az aztán meg különösen fáj neki, hogy ha az MSZP egyik vezetője teszi ugyanezt. Mindez Dunakeszin, Juhász Péter pártjának rendezvényén történt.

Ju­hász Péter annyira szí­vére vette a dol­got, hogy nyílt le­ve­let írt a Magyar Szo­ci­a­lista Párt­nak. (tovább…)

Fel kell lépni az emberek kifosztása ellen!

2017. február 28. kedd

Fidesz.hu

Fel kell lépni az emberek kifosztása ellen!

A Fidesz-KDNP egyik következő törvénymódosítási javaslata az emberek kifosztása elleni fellépést fogja szolgálni, ez a hitelkárosultak ingatlanjának árverezési gyakorlatát érintené – hangzott el Halász János és Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

Halász János közölte, törvényhozási eszközökkel is fel kell lépni az emberek kifosztása ellen, ezt szolgálja a kormánypártok következő jogalkotási javaslata.

(tovább…)

Németh Szilárd: A sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében

2017. február 28. kedd

Németh Szilárd: A sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében

„Egy szőnyegen – egy nyelven – Együtt a magyar birkózásért!” Ez a szlogenje annak az együttműködésnek, amit múlt hét pénteken jelentett be a Magyar Birkózó Szövetség. A program célja, hogy a határon túli magyar versenyzők is indulhassanak az országos bajnokságon, amit már a hétvégi kötöttfogású ob-n meg is tehetnek. Korábban hasonlóra csak az asztaliteniszezőknél volt példa. A március 4-én megrendezésre kerülő tornáról, valamint a Kozma István Birkózó Akadémia tevékenységi köréről a szövetség elnök, Németh Szilárd beszélt a Sportreggeliben.

A videó megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Hosszú évek után békét kötött Zámbó Jimmy anyja és Edit asszony

2017. február 28. kedd

RIPOST

Anna néni 91 évesen is friss, mint mindig. Fotó: Sulyok László

A Ki­rály édesanyja szerint az élet túl rövid a ha­rag­tar­tás­hoz, ezért úgy dön­tött, ki­bé­kül egy­kori me­nyé­vel.

Amikor Anna néni megjelent a Csepeli Munkásotthon előterében, egy pillanatra a tömeg morajlása elült, és mindenki csodálattal figyelte a 91 éves asszonyból sugárzó tartást és erőt. Perceken át zúgott a taps, amivel születésnapja alkalmából köszöntötték a rajongók. A szünetben a is felköszöntötte az utóbbi időben sokat betegeskedő asszonyt, aki a meghatottságtól könnyes szemmel beszélt munkatársunkkal, és azt is elárulta: 2002 óta végre kibékült Edit asszonnyal.

(tovább…)

FELHÍVÁS: „Virágos Csepelért” programban való részvételre

2017. február 28. kedd

Csepel.hu

61042713

Tisztelt csepeli lakosok!

Az önkormányzat 2017. évben ismételten elindítja a virágosítási programját, amely keretében lakcímenként átlag 50 db egynyári növényt ajánl fel közterületi virágágyások kialakításához, beültetéséhez.

Közismert, hogy a változatos színű, formájú és illatú egynyári virágok a kertek, parkok leglátványosabb díszítő elemei, amelyek szebbé, barátságosabbá teszik környezetünket. Rendszeres ápolásukért, öntözésükért cserébe tavasztól késő őszig pompáznak.

(tovább…)

Bölcsőnk, a Duna – ismeretterjesztő előadás

2017. február 28. kedd

FSZEK, Mr.Gabee, Csepel.info

2017. március 2-án 17 órától a Sétáló utcai Könyvtár szeretettel meghív minden érdeklődőt a Helytörténeti esték c. előadássorozatunk következő programjára. 

  • Az előadás címe: Bölcsőnk, a Duna
  • Előadók: Dr. Bolla Dezső és Zémann István (Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület)/
A rendezvényen hallhatunk Közép-Európa leghosszabb folyójáról és Csepel szimbiózisáról, a szigetünket körülölelő folyam, a Kis-Duna és a Nagy-Duna flórájának és faunájának, valamint a csepeli hajózás -kiemelten a Csepeli Nemzeti és Szabadkikötő- történetéről források és képek alapján.

Levetítették a csepeli elhurcoltakról szóló dokumentumfilmet

2017. február 28. kedd

Csepel.hu

gma_6572

Telt ház előtt mutatták be a Málenkij robot Csepelen című 45 perces dokumentumfilmet a Csepeli Nyugdíjas Klubban február 27-én. Ábel Attila alpolgármester azt emelte ki, hogy szinte nincsen olyan magyar család, amelynek valamely tagját ne érintette volna a szovjetunióbeli elhurcolás.

Csarnai Attila, a film rendezője arról beszélt, hogy a kollektív emlékezetben kell megőrizni, ami a csepeli honfitársainkkal történt. A filmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett GULAG-GUPVI Emlékév alkalmából, a Gulág Emlékbizottság civil pályázati támogatásával jött létre.

(tovább…)

Budafoki úti híd

2017. február 28. kedd

 

V39endre, Mr:Gabee, Csepel.info

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Most, amikor az Olimpia megtorpedózásával a Galváni úti híd is valószínűleg elszállt, csepeli helytörténészként fontosnak tartom, hogy minden lehetőség szerint szorgalmazzam a BUDAFOKI ÚTI HÍD megépítésének mielőbbi elkezdését.

Sokakban alakult ki az a vélemény, hogy Önkormányzatunk vezetésének erőteljesebben kellene szorgalmaznia 3 fontos közlekedési ügyet : 1. a HÉV mindeképpeni megmentését ; 2. A BUDAFOKI ÚTI HÍD sürgős megépítését ; 3. A Gerincút folytatását déli irányban Csepel ritkán beépített területein. (tovább…)

Csepel.info hétfői mozija: Közösségi háló

2017. február 27. hétfő

CSepel.info, Mr.Gabee

Klikk a képre a videó indításához

Hétfőn este a Cool TV tűzi műsorára a Közösségi média című filmet. Ebből az alkalomból mi is levetítjük olvasóinknak.

A filmről röviden: Mark Zuckerberg jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat – és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

Olvasóink, segítsenek! – felbukkant egy elkövető

2017. február 27. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

nevtelen

Szerkesztőségünk olvasóink közreműködését
kéri egy elkövető felkutatásával kapcsolatosan

2017. február 24-én pénteken négy kislány a 36-os buszra szálltak fel a Móra iskolánál. Utazás közben egy idős, illuminált állapotban lévő hölgy odalépett az egyik kislányhoz, és ököllel ütlegelni kezdte a lányokat, majd hajuknál fogva ráncigálta őket.

Szerkesztőségünk informátorainak információi szerint hétfő este ismét felbukkant az egyik 159-es autóbuszon.

Aki egy 50-60 év körüli illuminált állapotú idős hölgyre bukkan, azonnal vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot a csepel.info@gmail.com címen, vagy írjon a fórumba.

Napkollektoros és napelemes rendszerre is lehet pályázni a KKV-knak!

2017. február 27. hétfő

Csepel.hu

solar-776563

A VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 program keretében mikro- kis- és középvállalkozások számára pályázni lehet vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására.

A program egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

(tovább…)

Ellenzéki összefogás? Gulyás Márton szerint Szanyi Tibor féreg

2017. február 27. hétfő

Hirado.hu

Személyeskedő szóváltásba keveredett egymással az interneten a magát civilnek tartó Gulyás Márton és az MSZP-s Szanyi Tibor. Gulyás Márton indulatait az korbácsolta fel, hogy Szanyi Tibor szerint egy olyan szervezetet, mint a Momentum, nem lehet a nulláról megszervezni, sok idő és főleg sok pénz kell hozzá. Gulyás Márton ezt a véleményt politikai próbálkozásnak tartja és féregnek nevezte Szanyi Tibort.

“Szanyi Tibor tényleg egy féreg, amit a Momentumról mondott a Pesti Srácoknak, az a legaljasabb politikai próbálkozása evör.” – ezekkel a szavakkal ugrott neki a liberális Gulyás Márton Szanyi Tibornak. Az indulatokat az MSZP-s EP-képviselő a portálnak tett korábbi nyilatkozata korbácsolta fel: ”Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, helyes, munkanélküli, fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több százmilliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról. Haris Éva szerepe számomra világos.”

(tovább…)

Munkásotthon: csúszik a döntés, pusztul az épület

2017. február 27. hétfő

Csepel.hu

dsc_0296kicsi

Kint omladozó vakolat, töredező, repedt betonelemek, bent ötvenéves nyílászárók, teljesen lepusztult műszaki állapot. Láthatóan nem törődnek Csepel egyik legértékesebb épületének megóvásával, ahol a színháztermet kivéve évtizedek óta nem volt felújítás. Az önkormányzat felújítaná – ha hagynák.

A Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt, utána azonban a gyári cégek privatizációját, megszűnését kihasználva a csepeli MSZP érdekkörébe került. Visszautasították az önkormányzati támogatást, mivel cserében üvegzsebet kért a kerület vezetése. (tovább…)