‘Időjárás’ kategória archívum

Hullott a hó -várjuk olvasóink fotóit

2017. január 12. csütörtök

Mr. Gabee

20161208_073038

A kép illusztráció

Lehullott a hó Csepelen. Szívesen várjuk kerületi fotókat, pillanatképeket olvasóinktól, melyből galériát készítünk, melyet természetesen megosztunk önöknek.

A képeket a Csepel.info@gmail.com címre várjuk.

Szombaton is nagyon hideg lesz, szélre és hófúvásra is figyelmeztetnek

2017. január 7. szombat

24, Mr.Gabee

Foto: 24

Szombaton is extrém hideg várható, számos megyére figyelmeztetést adott ki emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mínusz 20 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. (tovább…)

Figyelem: harisnya, sapka, sál, meleg kabát!

2017. január 5. csütörtök

Csepel.info

20170105_kisduna2

20170105_kisduna

Kuuuutya hideg lesz a következő napokban: az ország néhány megyéjében a -20 fokot is elérheti a hőmérséklet-zuhanás. Budapesten, Csepelen azért nem lesz ennyire kemény a fagy, de mindenképpen szokatlanul hidegre kell felkészülnie azoknak, akik pár percnél többet lesznek a szabadban. A Kis-Dunánál készült fenti képekkel kívánunk derűs pénteki napot mindenkinek!

A Kis-Dunán csütörtökön vékony jég volt, ami alkalmatlan lett volna arra, hogy megtartsa a rá merészkedőket. Bár eleve tilos a jégre menni, azt is fontos megjegyeznünk: még ilyen hidegben is napokba telik, hogy teljesen befagyjon a Kis-Duna. Senki ne gondolja, hogy fagy gyorsan növeszti a vízben a jeget, ezért maradjanak a parton!

Az 1987-es nagy havazás

2017. január 4. szerda

CSepel.info, MR.Gabee

A videómegosztó oldalt böngészve rábukkantunk egy videóra, melyen az 1987. január nagy havazásról mutat be egy bejátszást.

Szmogriadó van Budapesten

2017. január 2. hétfő

Origo

Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn hajnalban.

A közlemény szerint a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

(tovább…)

Ónos eső miatt adtak ki narancs riasztást

2016. december 25. vasárnap

MTI

14330018_604aff4bd25862836da9bb7b0c4337b5_wm

Pest megye több járására narancssárga vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt vasárnap reggel a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán az egész országban várható ónos eső. A fővárosban és Pest megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

MTI

 

Hullott a hó – olvasóink fotói

2016. december 8. csütörtök

15423664_1251290434917483_2125916701_n

img_20161208_062451

Csütörtök hajnalban megérkezett hozzánk az első hó. 

A fentiekben Mercédesz és Nikolett nevű olvasónk fotóit mutatjuk meg, melyet a hajnali órákban készített. Köszönjük a gyönyörű fotókat. Továbbra is szívesen várjuk a olvasónk kerületi fotóit, amiket természetesen megjelenítünk.

Figyelem, vasárnap éjjel óraátállítás!

2016. október 29. szombat
Csepel.info, Mr.Gabee
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, vagyis vasarnap hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani az órákat.

Az Európában egységesen alkalmazott óraállítási módszer lényege, hogy a lakosság szokásos ébrenléti időszaka – reggel 7 és este 10 óra között – jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével. Így ugyanis csökken a villamosenergia-fogyasztás. A Mavir adatai szerint Magyarország évente 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztását takarítja meg az óraátállítással.

Újabb képek a szombat esti viharról

2016. szeptember 18. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabee

A fentiekben Szűcs Dénes és Gyenes László fotóit tekinthetik meg a szombat esti viharról.

Köszönjük szépen! További szép estét kívánunk minden olvasónknak!

Kapcsolódó anyagok:

Fotó az esti viharról

2016. szeptember 17. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee

viber image

Seresnél Szabó Eszter olvasónk küldte be a fenti fotót a szombat esti viharról.

Ha Önnek is vannak fotói a viharról, a csepel.info@gmail.com címen várjuk.

Elképesztő természeti jelenséget fotóztak a Csepel-szigeten

2016. szeptember 13. kedd

Nlcafe.hu

Elképesztő természeti jelenséget fotóztak

Csepelen, Százhalombattán és Halásztelken is lehetett tubát látni.

Hétfőn, pár perccel 18 óra után a Budapesttől délre, Szigetszentmiklós, Tököl, Halásztelek térségében egy életképes zivatarcella alakult ki, olyannyira, hogy az Időkép több észlelője is lefotózta az ebből kialakult felhőtölcsért, azaz tubát. (tovább…)

Tíz éve csapott le a nagy vihar

2016. augusztus 20. szombat

ORIGO

Öten haltak meg, ötszázan pedig megsérültek minden idők egyik legnagyobb magyarországi viharában, amely a tíz évvel ezelőtti augusztus 20-i tűzijáték alatt érte el Budapestet. Egy 12 éves kislányra és egy romániai férfire ráesett egy fa. Egy nő infarktust kapott, ketten pedig abba haltak bele, hogy csónakjukat felborította a vihar.

Egy osztályvezetőt kirúgtak, de mást nem vontak felelősségre az állami ünnepségen történtek miatt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis úgy döntött, nincs politikai felelős.

(tovább…)

Itt a vihar

2016. augusztus 17. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

C360_2016-08-17-07-46-45-479

Foto: Kérdező nevű olvasónk

Várhatóan heves esőzés csap le Csepelre. Aki tud olyan esetről, mely a vihar következménye, (baleset, torlódás, veszélyes fa kidőlés, stb.) írja meg a fórumba!

Továbbá várjuk olvasói képeket a viharról, villámról, károkról a csepel.info@gmail.com címre.

Jó reggelt mindenkinek!

2016. augusztus 17. szerda

Csepel.info, Mr. Gabee

Kellemes napok kívánunk minden olvasónknak!

regge

Az elmúlt napokban több olvasónk is küldött olyan fényképet, melyen Csepel égboltjáról készültek. Most ismét egy újabb gyönyörű olvasói képet kaptunk, amit természetesen megosztunk olvasóinkkal. Köszönjük szépen Seresén Szabó Eszter olvasónknak, hogy elküldte nekünk a képet.

Továbbra is várjuk ezeket a képeket a csepel.info@gmail.com címre.

Nagy esőkre figyelmeztetnek

2016. augusztus 16. kedd

Origo

Nagy esőkre figyelmeztetnek

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt két megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csongrád és Békés megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporok, zivatarok során akár 90 kilométer/óránál erősebb szélre, jégesőre is készülni kell, és rövid idő alatt lokálisan akár 50 milliméternél is több eső hullhat.  (tovább…)