‘Időjárás’ kategória archívum

Időjárás-előrejelzés – Sűrű köd miatt figyelmeztetést adtak ki hat megyére

2018. december 17. hétfő

Met.hu, Alon.hu

A Kárpát-medencétől délnyugatra hétfőn egy mediterrán ciklon képződik, amelynek hatására nagy nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk. Éjszaka a kezdetben kevésbé felhős tájakon is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és hétfőn már túlnyomóan borult időre számíthatunk.

Elsősorban a keleti határvidéken, de hétfőn a délkeleti, déli tájakon is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A déli, délnyugati szél nyugaton helyenként megélénkül, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között alakul, az átmenetileg derült tájakon lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire +1 és -3 fok között valószínű. (tovább…)

Sajnos nem tűnt el nyom nélkül a vihar

2018. augusztus 14. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

A kidőlt fák és a leszakadt villanyvezetékek okozzák a legtöbb gondot az országon átvonuló zivatarlánc nyomán. Pest megye számos településére és Budapest több kerületébe riasztották a tűzoltókat

Csepelen egyedül a Csikó sétányról kaptunk fakidőlésről információt. Amennyiben Önök is tudnak esetleges károkról, írják meg nekünk a fórumba.

A hőség miatt életbe léptetik a vörös kódot vasárnap déltől

2018. július 29. vasárnap

Magyaridők.hu

A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptetik a vörös kódot – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kormány honlapján szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja.

(tovább…)

Olvasói fotó a szombati viharról

2018. július 23. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Seresné Szabó Eszter küldte be az általa készített fotót, melyet szombaton kora este készített kerületünkben. 

Eszter már több lélegzetelállító felvételt küldött már nekünk. Ahogy mindegyiket, úgy ezt is nagyon köszönünk és várjuk a folytatást.

(tovább…)

Szerdáig nem érdemes kocsit mosni: támad a szaharai por és az eső

2018. április 16. hétfő

HVG, Mr.Gabee, Csepel.info

Nagyon úgy néz ki, hogy az autómosásra fordított összeg most nem több ablakon kidobott pénznél. “Kocsit mosna? (Tető)ablakot pucolna? Szerdáig ne tegye!” – olvasható az Országos Meteorológiai Intézet friss híradásában. 

Az OMSZ szerint azért nem érdemes egy néhány ezer forintos mosásra vinni a kocsinkat, vagy esetleg saját kezűleg lemosni azt, mert a hét közepéig “nagyon nagy mennyiségű szaharai port tartalmaz majd a légkör, és mivel kisebb csapadék is több helyen előfordulhat a következő 2 napban, hamar kárba veszhet a tisztításba fektetett pénz/munka.”A poros-homokos légtömeg első hulláma vasárnap este érkezett Magyarországra, és kedden az esti órákig hazánk felett is marad. Ekkor egy hidegfront fog érkezni, és kisöpri a poros levegőt az országból. (tovább…)

Szép hétvégét és jó pihenést kívánunk

2018. február 24. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee, Időkép

16901663_1829812917285936_67667239_n

A fenti olvasói fotóval kíván a csepel.info szerkesztősége nagyon kellemes hétvégét és jó pihenést az oldal minden látogatójának.

Felsővezetékszakadás a Csepeli HÉV vonalán – viharkárok percről percre

2017. október 29. vasárnap

MR.Gabee, Csepel.info

Folyamatosan érkeznek hozzánk kerületünket elérő viharral kapcsolatos károk és egyéb információk. A fenti videóban Gudenus “Dudu” László számol b.e az eseményekről. Aki bármilyen károkról tud, írja meg a fórumba 

  • 15:04 a 36-os autóbusz módosított útvonalon jár, Pestszentlőrinc, vasútállomás irányában a Thököly út és a Baross utca megállót nem érintve.
  • 17:42 Felsővezetékszakadás miatt a H7-es hév Boráros tér és Csepel között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. 18:42-kor helyreállt a forgalom.
  • 17:42 A 2-es villamos Kossuth Lajos tér M és Boráros tér H között nem közlekedik. A 15-ös, 115-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Erős széllel érkezik a hidegfront

2017. szeptember 14. csütörtök

MET, Mr. Gabee

Csütörtök kora este folyamán egy hidegfront halad át az országon északnyugat-délkeleti irányban, hatására a szél északnyugatira fordul és egyre nagyobb területen fordul elő viharos (általában 60-75 km/h-s) széllökések.

A fővárosi hivatásos tűzoltók is számos helyszínen dolgoznak az erős szél miatt. Több kidőlt fa a közlekedést is akadályozza. Csepelen a Szent István úton egy úttestre dőlt fa a közlekedést akadályozza. A tűzoltóegységek folyamatosan számolják fel a károkat, és amint befejezték a beavatkozást, azonnal indulnak a következő káresemény helyszínére.

Vihar: Nincs áram Csepel egyes részein

2017. augusztus 27. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Több olvasó jelezte szerkesztőségünkbe, hogy Csepel több pontján nincs áram vasárnap este Sajnos az áramkimaradás nem karbantartás miatt szünetel.

A 24.hu oldalon olvasható, hogy elérte Magyarországot vasárnap este a várva várt, hőségenyhítő hidegfront, aminek csakhamar meg is lett a böjtje. Az Időkép szerint heves villámlás és jégverés is kíséri a zuhét, ami északnyugat felől lépett be nemzetünk területére. A Ság-hegyi webkamerán látható is, hogy odacsapott a vihar, na meg hogy mennyire gyorsan besötétedett miatta.

11 éve csapott le a nagy vihar

2017. augusztus 20. vasárnap

ORIGO

Öten haltak meg, ötszázan pedig megsérültek minden idők egyik legnagyobb magyarországi viharában, amely a 11 évvel ezelőtti augusztus 20-i tűzijáték alatt érte el Budapestet. Egy 12 éves kislányra és egy romániai férfire ráesett egy fa. Egy nő infarktust kapott, ketten pedig abba haltak bele, hogy csónakjukat felborította a vihar.

Egy osztályvezetőt kirúgtak, de mást nem vontak felelősségre az állami ünnepségen történtek miatt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis úgy döntött, nincs politikai felelős.

(tovább…)