‘Időjárás’ kategória archívum

Hűvös, borongós időnk lesz a következő napokban

2022. szeptember 17. szombat

Koponyeg

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte délen, majd délutántól délkeleten várható sokfelé eső, záporeső. Az északi, északnyugati tájakon csak elszórtan lesz csapadék. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelig keleten további csapadék valószínű, majd északnyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet. A felhőátvonulásokból eleinte csak elszórtan lehet zápor, majd estétől ismét több helyen eshet az eső. Többfelé fokozódik viharossá az északnyugati szél. 15 fok körüli értékeket mérhetünk.
(tovább…)

Igazi őszi idő várható a hétvégén

2022. szeptember 10. szombat

Koponyeg.hu, Origo

Ilyen lesz az időjárás a következő napokban a Köpönyeg előrejelzése szerint.

Szombat reggel még többfelé lehet eső, zápor, zivatar, majd északkeletre korlátozódik a csapadék. Délután északkeleten, illetve a nyugati határszélen lehetnek még záporesők, a középső területeken napsütés várható.
(tovább…)

Tévedett, ha azt hitte, hogy vége van a nyárnak

2022. szeptember 3. szombat

Köpönyeg.hu, Origo

Szombaton többórás napsütés mellett gyakran növekszik meg erősen a gomolyfelhőzet, illetve délután fátyolfelhők is érkeznek. Csapadék estig sehol sem lesz. A délkeleti szél megélénkül. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan számíthatunk esőre, záporra. Reggel párás lesz a levegő. 24-25 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

(tovább…)

Itt a vihar

2021. augusztus 15. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabee

Villámlással kísért vihar csapott le Csepelre. Aki tud olyan esetről, mely a vihar következménye, (baleset, torlódás, veszélyes fa kidőlés, stb.) írja meg a fórumba!

Továbbá várjuk olvasói képeket a viharról, villámról, károkról a fórumba.

Itt a vihar

2021. július 9. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee

Heves vihar csapott le Csepelre. Aki tud olyan esetről, mely a vihar következménye, (baleset, torlódás, veszélyes fa kidőlés, stb.) írja meg a fórumba!

Továbbá várjuk olvasói képeket a viharról, villámról, károkról a csepel.info@gmail.com címre.

Update:

  • 148,179-es buszok terelve járnak időjárási ok miatt
  • A H7-es vonalon a HÉV-pótlók Boráros tér és Szent Imre tér között járnak, a HÉV-ek pedig nem közlekednek, mert a nagy esőzés elöntötte a Szent Imre teret.
  • Olvasónk: Most már áram sincs az Ív utcában! A héten már másodszor! Reggelre ígérték a javítást. Beázott egy szekrény!

Olvasói felvételek:

(tovább…)

44 ivókutat állított fel a Városgazda a hőség ellen

2021. június 22. kedd

Csepel.hu

Vörös kód lépett életbe tegnaptól, így a csepeli önkormányzat is meghozta a szükséges védelmi intézkedéseket a hőség ellen.

A lakosoknak az önkormányzat biztosítja a megfelelő felfrissülést, ennek érdekében a polgármesteri hivatal a klimatizált ügyfélszolgálati terét jelöli ki a lakosok részére, ahol az ingyenes vízautomatát igénybe tudják venni.

(tovább…)

Igazi kánikula várható a hétvégén: csak a hajnali órákban lesz 30 fok alatt a hőmérséklet

2021. június 18. péntek

Femina

A déli és kora délutáni órákban nem ajánlott kimenni a szabadba, hiszen nagyon meleg lesz.

Pénteken túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csak kevés helyen élénkülhet meg a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

(tovább…)

Vártuk már: hét végére megérkezik a tavasz

2021. március 21. vasárnap

Csepel.info, Köpönyeg

Nem lesz egész héten jó időnk, az elején még rendesen fel kell majd öltözni. Ám csütörtök-péntekre végre megérkezik Csepelre is a tavasz.

Hétfő
Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd délután szakadozik a felhőzet, és előbukkan a nap. Zápor, hózápor csak néhol fordul elő. Sokfelé lesz erős az északi szél. Délután 5-10°C valószínű. (tovább…)

Megkettőzött erővel végzi a Városgazda a síkosságmentesítést

2021. február 11. csütörtök

Csepel.hu

Drasztikusan lehűlt a levegő ma reggelre virradóra, a Csepeli Városgazdánál pedig már hajnalban elkezdték a munkát. A cég emberei kora reggel megkezdték a csepeli közterületek síkosságmentesítését.

Úgy tudjuk, az óvodák és iskolák környezete élvez prioritást, tájékoztatásuk szerint csak eszközökre volt szükségük és maguk oldották meg a nevelési intézmények környezetének biztonságossá tételét.

(tovább…)

34 éve köszöntött ránk életünk legnagyobb tele Magyarországon

2021. január 12. kedd

24, ORIGO, MR.Gabee, Csepel.info

Zalától Baranyán át Borsodig felejthetetlen anekdoták és képsorok maradtak ránk 1987 januárjából.

1987. január 12.: a nap, amit soha nem felejtünk el. Pontosabban olyan napok kezdődtek ekkor, amely minden álmunkat felülírta arról, milyen egy igazi tél. Nekünk, akkori gyerekeknek mindenképpen. (tovább…)