‘Időjárás’ kategória archívum

Felsővezetékszakadás a Csepeli HÉV vonalán – viharkárok percről percre

2017. október 29. vasárnap

MR.Gabee, Csepel.info

Folyamatosan érkeznek hozzánk kerületünket elérő viharral kapcsolatos károk és egyéb információk. A fenti videóban Gudenus “Dudu” László számol b.e az eseményekről. Aki bármilyen károkról tud, írja meg a fórumba 

  • 15:04 a 36-os autóbusz módosított útvonalon jár, Pestszentlőrinc, vasútállomás irányában a Thököly út és a Baross utca megállót nem érintve.
  • 17:42 Felsővezetékszakadás miatt a H7-es hév Boráros tér és Csepel között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. 18:42-kor helyreállt a forgalom.
  • 17:42 A 2-es villamos Kossuth Lajos tér M és Boráros tér H között nem közlekedik. A 15-ös, 115-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Erős széllel érkezik a hidegfront

2017. szeptember 14. csütörtök

MET, Mr. Gabee

Csütörtök kora este folyamán egy hidegfront halad át az országon északnyugat-délkeleti irányban, hatására a szél északnyugatira fordul és egyre nagyobb területen fordul elő viharos (általában 60-75 km/h-s) széllökések.

A fővárosi hivatásos tűzoltók is számos helyszínen dolgoznak az erős szél miatt. Több kidőlt fa a közlekedést is akadályozza. Csepelen a Szent István úton egy úttestre dőlt fa a közlekedést akadályozza. A tűzoltóegységek folyamatosan számolják fel a károkat, és amint befejezték a beavatkozást, azonnal indulnak a következő káresemény helyszínére.

Vihar: Nincs áram Csepel egyes részein

2017. augusztus 27. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Több olvasó jelezte szerkesztőségünkbe, hogy Csepel több pontján nincs áram vasárnap este Sajnos az áramkimaradás nem karbantartás miatt szünetel.

A 24.hu oldalon olvasható, hogy elérte Magyarországot vasárnap este a várva várt, hőségenyhítő hidegfront, aminek csakhamar meg is lett a böjtje. Az Időkép szerint heves villámlás és jégverés is kíséri a zuhét, ami északnyugat felől lépett be nemzetünk területére. A Ság-hegyi webkamerán látható is, hogy odacsapott a vihar, na meg hogy mennyire gyorsan besötétedett miatta.

11 éve csapott le a nagy vihar

2017. augusztus 20. vasárnap

ORIGO

Öten haltak meg, ötszázan pedig megsérültek minden idők egyik legnagyobb magyarországi viharában, amely a 11 évvel ezelőtti augusztus 20-i tűzijáték alatt érte el Budapestet. Egy 12 éves kislányra és egy romániai férfire ráesett egy fa. Egy nő infarktust kapott, ketten pedig abba haltak bele, hogy csónakjukat felborította a vihar.

Egy osztályvezetőt kirúgtak, de mást nem vontak felelősségre az állami ünnepségen történtek miatt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis úgy döntött, nincs politikai felelős.

(tovább…)

18 éve ezen a napon volt teljes napfogyatkozás hazánkban.

2017. augusztus 11. péntek

Startlap Wiki

Egy csillagászati jelenség játszódott le 1999. augusztus 11-én 12 óra 46 perckor, a megfigyelők számára úgy tűnt, mintha a Hold eltakarta volna a Napot. Nap átmérője négyszázszorosa a Hold átmérőjének, de a Nap négyszázszor távolabb van. Ezért tűnhetnek úgy, mintha ugyanakkorák lennének.

Ekkor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül. Ekkor a Nap koronája is megfigyelhetővé válik, amit egyébként eltakar a saját fénye, valamint napkitörések is észlelhetők. A korona a Nap külső légköre. Ez a jelenség nagyon ritka, Magyarországon megelőzőleg 1842-ben fordult elő. (tovább…)

Itt a vihar

2017. augusztus 6. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabee

C360_2016-08-17-07-46-45-479

Foto: Kérdező nevű olvasónk

Villámlással kísért vihar csapott le Csepelre. Aki tud olyan esetről, mely a vihar következménye, (baleset, torlódás, veszélyes fa kidőlés, stb.) írja meg a fórumba!

Továbbá várjuk olvasói képeket a viharról, villámról, károkról a csepel.info@gmail.com címre.

Szivárvány Csepel felett

2017. július 27. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info


Olvasóink küldte be a fenti képet, mely a Szent Imre téren készült a szerdai esőzést követően.

Ha önnek is van hasonló képe, küldje el nekünk a csepel.info@gmail.com email címre, vagy vegye fel a kapcsolatot velünk a facebookon keresztül. Minden kapott képet megosztunk. Köszönjük a képet olvasóinknak.

Itt a vihar

2017. június 28. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

C360_2016-08-17-07-46-45-479

Foto: Kérdező nevű olvasónk

Heves vihar csapott le Csepelre. Aki tud olyan esetről, mely a vihar következménye, (baleset, torlódás, veszélyes fa kidőlés, stb.) írja meg a fórumba!

Továbbá várjuk olvasói képeket a viharról, villámról, károkról a csepel.info@gmail.com címre.

Szép nyári reggel a Szent Imre téren

2017. június 28. szerda

Csepel.info

A friss reggeli levegőt azonban hamarosan forró kánikula váltja. Ma 8.2-es (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A nagy melegben figyelmetlenebbek az emberek: reggel egy gyalogost el is ütöttek a Kossuth Lajos úton.

Igyanak ma minél több szénsavmentes ásványvizet, folyadékot. Ha megoldható, zárják be az ablakokat és sötétítsenek el, ahol ezt tehetik vagy menjenek légkondicionált plázákba, intézményekbe a hőség elől – ezt tanácsolják a szakértők az ilyen kánikulai napokra. Bővebben erről itt olvashatnak.

Iszonyú meleg és viharok is lesznek, erre készüljön

2017. június 24. szombat

Origo, Csepel.info

Vasárnap többször lesz erősen gomolyfelhős az ég, és főleg a nap első felében várhatók záporok, zivatarok. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Az északnyugati szél megerősödhet, 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. 

Hétfőn csökken a felhőzet, ragyogó napsütés valószínű. Esetleg a Tiszántúlon fordulhat elő zápor. Élénk lesz az északnyugati szél,  29 fok körül alakul a hőmérséklet. (tovább…)