2014. december havi archívum

Gazdik figyelem! Ez az év legveszélyesebb napja!

2014. december 31. szerda

MTI, Állatportál

szilveszter

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot. Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a háziállatok elszökhetnek, elkóborolhatnak, vagy akár félelmükben harapóssá is válhatnak.

Az egyesület azt tanácsolja a gazdiknak, hogy erre az időszakra biztosítsanak háziállatuknak a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet, mint például belső szobát, udvarrészt, garázst. A félősebb állatok esetében az állatorvos által ajánlott nyugtató szerről is érdemes gondoskodni – teszik hozzá.

(tovább…)

BUÉK 2015

2014. december 31. szerda

Csepel.info

Névtelen

Spitz kan keresi gazdáját

2014. december 31. szerda

Facebook, Csepel.info

Spitz kan

Csepelen, Királymajorban, december 22-én találtak egy 3-4 év körüli kan spitz kutyust, jelenleg keresik eredeti gazdáját.

Az állatban chip nem volt benne, érdekesség még, hogy állatorvos szerint azelőtt pár nappal a szigetszentmiklósi Auchannál is megtalálták a kutyust, tehát Csepel-sziget szinte bármely területéről származhat. Nem tudni, aztán hogyan bukkant fel a Királymajorban. Aki felismermi a kutyát, jelentkezzen a megtalálónál ide kattintva

Január 1-én jön az éves megyei matrica

2014. december 31. szerda

444, Ematrica.autopalya.hu

M0-ás autópálya körgyűrű Budapest körul (Forrás: BKK)

2015. január 1-től a vonatkozó kormányrendelet értelmében fizetős lesz az M0-ás, emellett a Budapestre bevezető autópályák eddig ingyenes szakaszai, illetve az egyes településeket elkerülő, eddig ingyenes autópálya-szakaszok, kivéve a Megyeri hidat és az oda vezető utakat.

Ezen kívül két fontos dolog változik: egyrészt már az autópályára felhajtáskor meg kell lennie a matricának, vagyis nem lehet azzal időt spórolni, hogy fizetés nélkül felhajt az ember, és valamikor később, már a pályán, de még aznap megveszi sms-ben vagy egy benzinkútnál a matricát. (tovább…)

Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

2014. december 31. szerda

Hirado.hu

Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Ennek megfelelően szintén 1,8 százalékkal emelkedik egyebek mellett az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a rokkantsági ellátás, a rehabilitációs ellátás, a baleseti járadék és a fogyatékossági támogatás.

Januártól 1,8 százalékkal emelkedik a nyugdíjak, illetve egyes járadékok összege a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

(tovább…)

Kupagyőztes csepeli kézilabdázók

2014. december 31. szerda

Csepel.hu

Kupagyőztes csepeli kézilabdázók

Remekül szerepeltek a Csepel Diáksport Egyesület fiatal kézilabdázói a karácsony előtt rendezett XX. Ferenczy Kupa ifjúsági tornán.

Míg a felnőtt női válogatottunknak Győrben, Debrecenben és Budapesten volt fellépése a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon, addig a Csepel DSE fiatal kézilabdázói a XX. Ferenczy Kupán vettek részt karácsony előtt.

(tovább…)

Sértett jelentkezését várja a rendőrség

2014. december 31. szerda

Csepel.hu

Sértett jelentkezését várja a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága 01210/3144/2014. bűnügyi számon eljárást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú személy ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú egy budapesti gyermekotthonban jelezte nevelőjének, hogy 2014. április 6-ai engedély nélküli eltávozása idején, 21 óra körüli időben a Budapest VII., Blaha Lujza téren egy kutyáját sétáltató 30-40 év körüli nő válláról leszakította a táskáját, majd a fekete színű, fehér csatos, nagyméretű bőrtáskával elszaladt.

(tovább…)

Van hely a csepeli hajléktalanoknak

2014. december 30. kedd

ATV, Csepel.info


Minden hajléktalan kap ellátást a csepeli melegedő és alvóhelyeken – értesült a Csepel.info. Korábban az ATV arról számolt be, hogy hatvanan maradtak az utcán, ez azonban információink szerint egyszerűen nem volt igaz.

A dermesztő hideg ellenére még most is több száz hajléktalan tölti a szabadban az éjszakát. Csak Csepelen például 60 fedél nélküli alszik kint – írta az ATV december 30-án.  Csepel.info úgy értesült, hogy az ATV híradása egyszerűen hazugság volt, aminek súlyos következményei is lehettek volna. Hely ugyanis bőven van, minden hajléktalant el tudnak látni. Információink szerint a hajléktalanoknak szánt ingyenes ételosztáson is csak az élelem fele fogyott el az ételosztás helyszínén.

Találtak egy pincsit a 152-es busz vonalán

2014. december 30. kedd

Csepel.info – Mr. Gabee

10893865_778076172229838_1204668327_n

Olvasónktól kapott információk szerint a képen látható pincsit találtak 2014. december 28-án éjjel Csepelen, a 152-es autóbusz Királyerdő úti végállomásán.

A kutyáról elmondható, hogy lenvászonból készült nyakörv és egy kék bolhanyakörv van a nyakában. Aki felismeri a kutyát, kérjük vegye fel a kapcsolatot Füzi Bencével a fsz12.20@gmail.com e-mail címen, vagy a 06704310566-es telefonszámon.

Hatalmas baleset történt a Széchenyi úton

2014. december 30. kedd

Csepel.info

Szechenyi_Kassai baleset google

Forrás: Google

A Csepel.info egyik informátorának információi szerint hatalmas baleset történt Csepelen a Széchenyi István utca – Kassai utca kereszteződésében. A balesetben egy VW Golf és a Renault Laguna ütközött össze.

Az informátor elmondása szerint a Golf oszlopnak és kerítésnek csapódott, a sofőrje beszorult, őt a tűzoltók szabadították ki, a látvány alapján nem biztos, hogy túléli. Feltehetőleg a 71-es és a 151-es busz forgalmában ideiglenes változás és késés várható. Egy olvasónk elmondása szerint a balesetet a József Attila utcánál hallották. Akinek bővebb információja van az esettel kapcsolatban, írjon a  fórumba