2014. december havi archívum

Gazdik figyelem! Ez az év legveszélyesebb napja!

2014. december 31. szerda

MTI, Állatportál

szilveszter

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot. Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a háziállatok elszökhetnek, elkóborolhatnak, vagy akár félelmükben harapóssá is válhatnak.

Az egyesület azt tanácsolja a gazdiknak, hogy erre az időszakra biztosítsanak háziállatuknak a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet, mint például belső szobát, udvarrészt, garázst. A félősebb állatok esetében az állatorvos által ajánlott nyugtató szerről is érdemes gondoskodni – teszik hozzá.

(tovább…)

BUÉK 2015

2014. december 31. szerda

Csepel.info

Névtelen

Spitz kan keresi gazdáját

2014. december 31. szerda

Facebook, Csepel.info

Spitz kan

Csepelen, Királymajorban, december 22-én találtak egy 3-4 év körüli kan spitz kutyust, jelenleg keresik eredeti gazdáját.

Az állatban chip nem volt benne, érdekesség még, hogy állatorvos szerint azelőtt pár nappal a szigetszentmiklósi Auchannál is megtalálták a kutyust, tehát Csepel-sziget szinte bármely területéről származhat. Nem tudni, aztán hogyan bukkant fel a Királymajorban. Aki felismermi a kutyát, jelentkezzen a megtalálónál ide kattintva

Január 1-én jön az éves megyei matrica

2014. december 31. szerda

444, Ematrica.autopalya.hu

M0-ás autópálya körgyűrű Budapest körul (Forrás: BKK)

2015. január 1-től a vonatkozó kormányrendelet értelmében fizetős lesz az M0-ás, emellett a Budapestre bevezető autópályák eddig ingyenes szakaszai, illetve az egyes településeket elkerülő, eddig ingyenes autópálya-szakaszok, kivéve a Megyeri hidat és az oda vezető utakat.

Ezen kívül két fontos dolog változik: egyrészt már az autópályára felhajtáskor meg kell lennie a matricának, vagyis nem lehet azzal időt spórolni, hogy fizetés nélkül felhajt az ember, és valamikor később, már a pályán, de még aznap megveszi sms-ben vagy egy benzinkútnál a matricát. (tovább…)

Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

2014. december 31. szerda

Hirado.hu

Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Ennek megfelelően szintén 1,8 százalékkal emelkedik egyebek mellett az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a rokkantsági ellátás, a rehabilitációs ellátás, a baleseti járadék és a fogyatékossági támogatás.

Januártól 1,8 százalékkal emelkedik a nyugdíjak, illetve egyes járadékok összege a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

(tovább…)

Kupagyőztes csepeli kézilabdázók

2014. december 31. szerda

Csepel.hu

Kupagyőztes csepeli kézilabdázók

Remekül szerepeltek a Csepel Diáksport Egyesület fiatal kézilabdázói a karácsony előtt rendezett XX. Ferenczy Kupa ifjúsági tornán.

Míg a felnőtt női válogatottunknak Győrben, Debrecenben és Budapesten volt fellépése a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon, addig a Csepel DSE fiatal kézilabdázói a XX. Ferenczy Kupán vettek részt karácsony előtt.

(tovább…)

Sértett jelentkezését várja a rendőrség

2014. december 31. szerda

Csepel.hu

Sértett jelentkezését várja a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága 01210/3144/2014. bűnügyi számon eljárást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú személy ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú egy budapesti gyermekotthonban jelezte nevelőjének, hogy 2014. április 6-ai engedély nélküli eltávozása idején, 21 óra körüli időben a Budapest VII., Blaha Lujza téren egy kutyáját sétáltató 30-40 év körüli nő válláról leszakította a táskáját, majd a fekete színű, fehér csatos, nagyméretű bőrtáskával elszaladt.

(tovább…)

Van hely a csepeli hajléktalanoknak

2014. december 30. kedd

ATV, Csepel.info


Minden hajléktalan kap ellátást a csepeli melegedő és alvóhelyeken – értesült a Csepel.info. Korábban az ATV arról számolt be, hogy hatvanan maradtak az utcán, ez azonban információink szerint egyszerűen nem volt igaz.

A dermesztő hideg ellenére még most is több száz hajléktalan tölti a szabadban az éjszakát. Csak Csepelen például 60 fedél nélküli alszik kint – írta az ATV december 30-án.  Csepel.info úgy értesült, hogy az ATV híradása egyszerűen hazugság volt, aminek súlyos következményei is lehettek volna. Hely ugyanis bőven van, minden hajléktalant el tudnak látni. Információink szerint a hajléktalanoknak szánt ingyenes ételosztáson is csak az élelem fele fogyott el az ételosztás helyszínén.

Találtak egy pincsit a 152-es busz vonalán

2014. december 30. kedd

Csepel.info – Mr. Gabee

10893865_778076172229838_1204668327_n

Olvasónktól kapott információk szerint a képen látható pincsit találtak 2014. december 28-án éjjel Csepelen, a 152-es autóbusz Királyerdő úti végállomásán.

A kutyáról elmondható, hogy lenvászonból készült nyakörv és egy kék bolhanyakörv van a nyakában. Aki felismeri a kutyát, kérjük vegye fel a kapcsolatot Füzi Bencével a fsz12.20@gmail.com e-mail címen, vagy a 06704310566-es telefonszámon.

Hatalmas baleset történt a Széchenyi úton

2014. december 30. kedd

Csepel.info

Szechenyi_Kassai baleset google

Forrás: Google

A Csepel.info egyik informátorának információi szerint hatalmas baleset történt Csepelen a Széchenyi István utca – Kassai utca kereszteződésében. A balesetben egy VW Golf és a Renault Laguna ütközött össze.

Az informátor elmondása szerint a Golf oszlopnak és kerítésnek csapódott, a sofőrje beszorult, őt a tűzoltók szabadították ki, a látvány alapján nem biztos, hogy túléli. Feltehetőleg a 71-es és a 151-es busz forgalmában ideiglenes változás és késés várható. Egy olvasónk elmondása szerint a balesetet a József Attila utcánál hallották. Akinek bővebb információja van az esettel kapcsolatban, írjon a  fórumba

Gyűlöletkeltés felsőfokon: nagy vihart kavart a hajléktalan ügye

2014. december 30. kedd

Válasz

hajlektalan-szallo

Az állítólag szociálisan érzékeny baloldaliak megint kiborultak attól, hogy egy hajléktalannak segítettek, ezért szidták a papokat és a rendőröket is

A templomba „menekülő” hajléktan esete iskolapélda arra, hogyan lehet gyűlöletkeltésre alkalmas hírt kanyarítani egy olyan ügyből, aminek még hírértéke sincs igazán.

Az alaphír, amely a police.hu-n jelent meg tegnap reggel, így hangzott: „Hajléktalan szállóra vitték a férfit. A hajléktalan férfi nem akarta elhagyni a bonyhádi templomot. A bonyhádi Katolikus Templomból tettek bejelentést a rendőrségre 2014. december 28-án 18 órakor, mert egy helyi hajléktalan férfi a templom előterébe bement, így az épületet nem tudták bezárni. A rendőrök a helyszínre mentek és a férfit intézkedés alá vonták, aki elmondta, hogy nagyon fázik és a cipőjének talpa is levált. Az egyenruhások felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik a férfit, aki a rendőrökkel együttműködött és a templomot elhagyta. A járőrök a hajléktalan férfit a szekszárdi hajléktalan szállóra vitték, ahol az intézmény munkatársai befogadták.” (tovább…)

Lassan nyílnak a nokiás dobozok

2014. december 30. kedd

MNO

Lassan nyílnak a nokiás dobozok

A budapesti önkormányzati büntetőügyek közül eddig két nagy korrupciós perben hirdettek ítéletet jogerősen. A volt szocialista Wieszt Jánost négy, Hunvald Györgyöt, az MSZP korábbi erzsébetvárosi polgármesterét egy, az egykori SZDSZ-es Gál Györgyöt pedig 8,5 év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották. Tovább húzódik viszont a Hagyó-per, a terézvárosi ingatlanper, és még mindig zajlik a nyomozás számos fővárosi és kerületi korrupciógyanús ügy felgöngyölítésére.

Idén november 24-én minden vádpontban jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla Wieszt János és két társa korrupciós ügyében. A másodfokú bíróság helybenhagyta az MSZP volt újbudai frakcióvezetőjére, az önkormányzat vagyongazdálkodási bizottsága korábbi elnökére vesztegetés miatt első fokon kiszabott négyéves börtönbüntetést. Wieszt folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésben játszott szerepét és azt, hogy 2,2 millió forint kenőpénzt kapott üzlethelyiségek adásvételéért, tanú és egy videofelvétel is bizonyította.

(tovább…)

Vége! Szakított Zámbó Krisztián és Zsé baba

2014. december 30. kedd

Blikk.hu

Vége! Szakított Zámbó Krisztián és Zsé baba

Az énekes hétfő este egy sokkoló, szívbe markoló Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy szakítottak kedvesével.

„Véget ért életem legszebb négy éve, te voltál az életem, miattad akár meghaltam volna, de összetört szívem, és soha nem fog összeforrni” – írta posztjában Krisztián.

(tovább…)

Egy éve történt, hogy Schumacher síbalesetet szenvedett

2014. december 30. kedd

Haromhatar.hu

Egy éve történt, hogy Schumacher síbalesetet szenvedett

Egy éve, hogy Michael Schumacher élete teljesen megváltozott, amikor is egy franciaországi síparadicsomban súlyos síbalesetet szenvedett.

A hír 2013. december 29-én érkezett, miszerint Schumacher síbalesetet szenvedett. Az információk először arról szóltak, hogy nincs komoly baj, majd nem sokkal később kiderült, hogy a helyzet súlyos és Michael életveszélyben van.

(tovább…)

Jól szerepeltek a csepeli fiatalok az V. Csep-Gól Kupán

2014. december 30. kedd

Csepel.hu

Jól szerepeltek a csepeli fiatalok az V. Csep-Gól Kupán

Két elsőséget is bezsebelhettek a Csep-Gól FC fiataljai a karácsonyi ünnepek után, a hétvégén rendezett V. Téli Csep-Gól Kupa ifjúsági labdarúgó-tornán. A 2004-es és a 2005-ös korosztály az élen végzett.

A korábbi évek sikerei után az idén is megrendezték Csepelen a Téli Csep-Gól Kupa gyermektornát. Az előzetes tervek alapján nyolc korosztályban csaptak volna össze a fiatalok az immár ötödik alakalommal megtartott tornám, ám végül csak hét korosztályt rendeztek csoportba. A 2000-ben született gyerekek végül nem játszottak. Az idősebbek (2001, 2001, 2003 korosztály) a Simon Bolivár sétányon található ÁMK iskolában fociztak egymással december 27-én és 28-án, a fiatalabbak (2004, 2005, 2006, 2007) pedig a Vágóhíd utcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében. És a csepeli győzelmek ez utóbbiban születtek.

(tovább…)