2016. január havi archívum

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés

2016. január 31. vasárnap

Hirado.hu

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés

És akár két számjegyű is lehet – mondta Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus arról is beszélt, elítéli a G. Fodor-írást, megérti azokat, akik felháborodtak a 888.hu cikkét olvasva, de ugyanilyen reakciókat vár tőlük, amikor Orbán Viktor és családja a célpont.

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár két számjegyű is lehet – mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus elmondta: a három éve kezdett rezsicsökkentést az árszabályozás után immár piaci eszközökkel kell folytatni, erre a maga részéről lát is lehetőséget. Mint mondta, egyelőre nem akar százalékokról beszélni, de akár két számjegyű is lehet a rezsicsökkentés. Az áram esetében Paks II. a meghatározó – fűzte hozzá.

(tovább…)

Figyelem: több százezer autóst érhet kellemetlen meglepetés

2016. január 31. vasárnap

Napi.hu

Fizetos_utak_2016

Vasárnap éjfélkor lejár a tavalyi éves és megyei matricák érvényessége és bár az autósoknak bőven volt idejük arra, hogy megszokják az új fizetős szakaszokat, aki megszokásból megy ki vásárolni például Budaörsre, csúnyán ráfizethet.

Már csak ezen a héten használhatók a tavaly megváltott megyei és éves e-matricák. Aki hétfőn jogosultság nélkül hajt fel valamely fizetős szakaszra, más kategóriát vásárol vagy tévesen adja meg rendszámát, a D1, D2 és U kategóriában 30 napon belül 14 875 forintot fizet, 30 napon túl viszont már ennek négyszeresét (59 500 forintot). A buszoknál a pótdíj 66 925 forint harminc napon belül, azon túl pedig 267,7 ezer forint. (tovább…)

Magyarország rendezi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020-ban

2016. január 31. vasárnap

Nyolcvankét év után újra Budapest lesz a házigazda

Magyar Kurír

Magyarország rendezi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020-ban

2016. január 24. és 31. között tartották a Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelyen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12 ezer küldött vett részt. A 10 fős magyar küldöttséget Erdő Péter bíboros, prímás, érsek vezette.

Az esemény záró szentmiséjét (Statio Orbis) Charles Maung Bo rangooni bíboros érsek, a pápa legátusa mutatta be a városon kívül, több mint egymillió hívő előtt. A szertartás végén Piero Marini érsek, a kongresszusok szervezéséért felelős pápai bizottság elnöke átnyújtotta a pápa videoüzenetét, amelyet helyben lejátszottak.

(tovább…)

Nem csak jog-, hanem igazságszolgáltatásra is szükség van!

2016. január 31. vasárnap

Fidesz.hu

Nem csak jog-, hanem igazságszolgáltatásra is szükség van!

Az utóbbi napok ítéletei arra sarkallták a frakciót, hogy az Országgyűlés igazságügyi szakbizottságában vitát, párbeszédet kezdeményezzenek arról, mi történik a magyar igazságszolgáltatásban – jelentette be Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Az országgyűlési képviselő kifejtette, több olyan bírósági ítélet is született, amely joggal háborítja fel az embereket. Példaként először Hagyó Miklós volt fővárosi alpolgármester ügyét hozta fel. Mint mondta, a 2010 előtt maffia perében, a főnök, Hagyó Miklós, mindössze két év felfüggesztett büntetést kapott. Pedig a megalapozott vád a folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés volt – emlékeztetett Németh Szilárd.

(tovább…)

Olvasói fotók

2016. január 31. vasárnap

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A fenti képeket Seresné Szabó Eszter olvasónktól kaptunk, melyet szombat este készített kerületünkben.

Nagyon köszönjük a képeket

Darabokra szedik a BKK-t

2016. január 31. vasárnap

INDEX

bkk

Ahogy azt Tarlós István főpolgármester előrevetítette, szétszedik a “hatáskörén túlterjeszkedő” BKK-t. A közúti ágazat és a tömegközlekedés teljesen szétválnak, a BKK-nak a tömegközlekedés megrendelése és a taxik ellenőrzése marad. Kezdődhet az autóslobbi aranykora.

A fővárosi közgyűlés 2016. január 27-ei döntése alapján 2016. április 1-jétől az új feladatellátási modell szerint működünk tovább, áll a BKK birtokunkba került belső tájékoztató levelében. Ez azt jelenti, hogy megváltozik a teherforgalmi és a parkolási közszolgáltatásokkal, valamint a személytaxi-szolgáltatással kapcsolatos feladatok struktúrája.

(tovább…)

Ötödszörre is kiváló volt hangulat a Csepeli Disznótoron

2016. január 31. vasárnap

Csepel.hu

disznotorkep

Senki ne maradt éhes az V. Csepeli Disznótoron, ahol reggel Zsigát, a 152 kilós magyar hússertést vágták le a böllérek a Sport- Szabadidő- és Rendezvényközpontban január 30-án. Idén a disznótoros reggelit kedvelőknek a sült hagymás vér mellett a tepertőkrémes kenyér volt az újdonság. A tavalyi évhez hasonlóan a nagysikerű kolbászkészítő verseny újra folytatódott, a „megmérettetésre” Tápióbicskéről és Pándról is érkeztek vendégek Csepelre.

A kerületi önkormányzat támogatta egész napos rendezvény ismét sok családot vonzott, a Bartha família kifejezetten azért érkezett reggel, hogy a gyermekek először lássák a disznópörzsölést. A látogatókat a szervező Csepeli Városkép Kft. munkatársai fogadták, a belépőjegyért kívánság szerint forralt bort vagy teát kínáltak. A sátorban a (Királyerdei és Radnóti) művelődési házak dolgozói szinte megállás nélkül segítettek a kicsiknek a malacfejes kavicsok, malacsapkák és a malacfejes könyvjelzők elkészítésében.

GALÉRIA (tovább…)

Traffipax riasztás

2016. január 31. vasárnap

BRFK, Mr.Gabee

Így védekezhet a szupertraffipaxok ellen

A BRFK tájékoztatása szerint az alábbi időpontban lesznek mérések január 31-én kerületünkben:

  • 10.30-13.30 Bp. XXI. ker. Ady E. utca
  • 14.30-17.30 Bp. XXI. ker. Hollandi út

Budapest többi traffipax helyszíneit megtekintheti eseménynaptárunkban, melyet ide kattintva érhet el.

Így bújt el a rendőrök elől a szigetszentmiklósi Humor Harold

2016. január 30. szombat

Mandiner

Így bújt el a rendőrök elől a szigetszentmiklósi Humor Harold

Egy franciaágy ágyneműtartójában próbált elbújni egy férfi a leghosszabb nevű bűnüldözési csoport munkatársai elől Szigetszentmiklóson. Testi sértésért kellett volna börtönbe mennie.

Sz. Ferencet még január 27-én reggel próbálták letartóztatni Szigetszentmiklóson a Pest megyei rendőrök (egészen pontosan a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály és a Bűnügyi Osztály Célkörözési Csoport munkatársai). (tovább…)

Tóth Gabi ad ma koncertet az V. Csepeli Disznótoron

2016. január 30. szombat

Csepel.info

Toth-Gabi

Tóth Gabi koncert az V. Csepeli Disznótoron 15.30-kor FŰTÖTT SÁTORBAN!!

Mindenkit szeretettel várnak a Hollandi úti Sport- Szabadidő- és Rendezvényközpontba.

 

Csepel.info