2011. szeptember havi archívum

Meghalt egy hajléktalan az SZTK előtti parkban

2011. szeptember 30. péntek

Csepel.info

Meghalt valaki pénteken délelőtt a csepeli rendelőintézet előtti parkban – értesítette lapunkat egyik olvasónk. Egy másik olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy hajléktalan, alkoholista férfi volt az illető.

“Ma délelőtt 11 óra előtt a Széchenyi utca felől hajtottam be a Kaisesr’s előtti parkolóban, amikor a parkban a Széchenyi utca közeli sétány melletti bokrok mögött, az SZTK irányában egy fekete fóliával letakart valamit láttam. A bokor mögötti terület szalaggal körül volt zárva és egy hajléktalan benyomását keltő férfi és egy rendőr állt az elkerített részen. Két óra múltán ismét arra jártam, és a rendőr még ott volt, és egy látszólag fiatal nővel beszélt az elkerített részen. A letakart tetemet most nem láttam, mert a Széchényi utcán haladtam a Kossuth utca felé és a bokrok takarták a délelőtt látott helyszínt” – írta olvasónk. (tovább…)

Baleset a Kossuth Lajos utcán

2011. szeptember 30. péntek

Csepel.info

Olvasónktól kapott információ szerint személyi sérüléssel járó baleset történt pénteken dél körül a Kossuth Lajos utcán. Egy főt a mentők szállítottak el.

A beszámoló szerint: A Kossuth Lajos utcán a Penny Markethez kanyarodott volna be egy személyautó balra kis ívben (indexelt). Egy motoros nagy sebességgel, túl kis ívben kerülte volna ki. Vélhetően a motoron hátul ülő utas a lábával kaphatta el az autót, lerúgva az egész lökhárítót, indexet, stb. A motoros továbbhajtott, majd a parkoló túloldalán állt csak meg. Az autó vezetője ment oda hozzájuk, ahol a motoros utasát már a földre fektették. (tovább…)

Bábszínháztól a pálinka kóstolásig: szombaton „Tájegységek napja” lesz Csepelen

2011. szeptember 30. péntek

Csepel.hu

Paprika Jancsi, gyermekkorunk és a gyerekek kedvence is ott lesz Bartha Tóni bábszínházán

2011. október 1-jén Csepelen bárki belekóstolhat a nagykunsági és szatmári ízekbe, hagyományokba a „Tájegységek napján”.

Szombaton a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központ (Simon Bolivár sétány 4-8.) és környéke vásári forgataggá alakul, reggel 10 órától 18 óráig különböző programok várják az érdeklődőket. (tovább…)

Csepeli gyilkosság: külföldre menekítik T. Csaba árváit?

2011. szeptember 30. péntek

Bors

Május óta tudtak a zsaruk az egyik áldozat, T. Csaba eltűnéséről, mert volt neje kerestette a férfit. Az asszony most külföldre vinné gyerekeit, mert a kicsik találkoztak az első számú gyanúsított Bajiccsal.

Két árva maradt az után a 29 éves férfi után, akit három társával együtt gyilkoltak meg és ástak el a csepeli erdőben. Ahogy tegnap megírtuk: a hajléktalangyilkosságok néven elhíresült bűncselekmény-sorozat négy áldozata egy családot alkotott, S. Imre és felesége, Magda, illetve az asszony 29 éves fia, Csaba és annak élettársa került elő a föld alól augusztus elején. (tovább…)

Vezekelhet az MSZP a milliárdok eltűnése miatt

2011. szeptember 30. péntek

Csepel ismét a politikán takarékoskodik

Csepel.info

Nem várta meg a csepeli Fidesz-KDNP frakció az első büntetőperek kimenetelét: az elmúlt években elherdált közpénz-milliárdok miatt megfosztották a csepeli MSZP-s képviselőket az önkormányzati bizottsági tagságuktól. A döntés – Németh Szilárd polgármester közleménye szerint “politikai ítélet” – inkább csak pénzügyileg érinti az MSZP-s városatyákat. A Csepel.info információi szerint ugyanis többen amúgy se gyakran jártak el a bizottsági ülésekre, csak a honoráriumot vették fel érte.

A kormánypárti és ellenzéki képviselők aránya ugyanakkor nem változik, mivel a Fidesz és a KDNP több pozícióról lemondott. Az ellenzéki helyeken továbbra is közismert baloldaliak, valamint az LMP és a Jobbik képviselői osztoznak. A kerület is jól jár: éves szinten 8,5 millió forintot takarít meg így az önkormányzat – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Rács mögé kerül az ujjtörő rendőrparancsnok + Videó

2011. szeptember 29. csütörtök

Mno.hu

Rendőrök által összevert 56-os emlékezők 2006. október 23-án

Megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete: másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla. Vágónak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2006. október 23-án mint helyszíni rendőrparancsnok az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját.

Az elsőfokú bíróság Vágó Lászlót első fokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre – három év próbaidőre felfüggesztve – és lefokozásra ítélte, amely ellen az ügyész a vádlott terhére, büntetésének súlyosbításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélőtábla mostani ítéletében mellőzte a próbaidő lehetőségét.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!

(tovább…)

Veres Richárd első kick-boxosként szerepelhet a Sportcsillagok Falán

2011. szeptember 29. csütörtök

KirályTeam

Veres Richárd, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia kétszeres világbajnok sportolója, valamint Radulovics Bojana, olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó helyezhette el kézlenyomatát a mai napon a Sportcsillagok Falán, mely a Hemingway Alapítvány gondozásában a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dísztermében került felállításra.

A Sportcsillagok Falán 155 kiváló magyar olimpiai- és világbajnok sportoló gipszbe öntött kézlenyomatai között most, Veres Richárd személyében, elsőként szerepelhet a kick-box sportág képviselője. Az ünnepélyes ceremóniát George F. Hemingway, a Hemingway Alapítvány alapítója nyitotta meg, majd a sport és a példaképek fontosságát hangsúlyozta Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának elnöke és felszólalt Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. (tovább…)

„Illatos” lángok csaptak fel a pincéből

2011. szeptember 29. csütörtök

RTL-Klub

Kigyulladt egy kozmetikumokat gyártó üzem pincéje Csepelen.

A 120 négyzetméteres, hatalmas, labirintusszerű pincében papírdobozok égtek. A tűzoltóknak szét kellett vágniuk a pincelejárat rácsát, csak így tudtak a tűz közelébe férlőzni. A pincében hatalmas volt a füst, ami nehezeítrette az oltást, és nagyon veszélyes is volt, mert a pince tele volt gyúlékony vegyi anyaggal. A tüzet a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. Nem sérült meg senki.

Bolgár álca: orosz titkosügynököket engedtek a Nemzetbiztonsági Hivatalba

2011. szeptember 29. csütörtök

Heti Válasz

Vlagyimir Putyin 2006-ban családlátogatással segítette Gyurcsány Ferenc kampányát

Fordulat a kémügyben! Az NBH-tisztikar poligráfos átvilágításán túl technikai támadás is érhette orosz részről a magyar államot az előző ciklusban – derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból. A behatolást segítő Zömök Kft. anno Gyurcsány Ferenc anyósának környezetében, az Apró család kvázi társvállalkozásaként alakult.

A Heti Válasz újabb információi szerint a kémügy messze többről szól, mint ami eddig nyilvánosságra került. Igaz ugyan, hogy az orosz hátterűként azonosított Zömök Kft., illetve vezetője, Püski László részt vett az NBH tisztikarának átvilágításában – de nem ő volt a főszereplő. Információink szerint egy korábbi NBH-s belső vizsgálat, illetve a jelenleg folyó nyomozás világossá tette: külön orosz különítmény érkezett Magyarországra a feladatra. Noha Galambos Lajos főigazgató környezetében azt terjesztették, hogy a Zömök égisze alatt bolgár (tehát EU-tagtárs) szakembergárda végzi a poligráfos vizsgálatokat, az „orosz munkanyelvű” kollégák nem balkániak voltak. Hanem hús-vér oroszok. Ezt a tényt az elhárítás tolmácsa és pszichológusa is jelezte a főigazgatónak, aki a „riasztás” ellenére nem állítatta le az akciót. (tovább…)

Sándor: a húgomat temették el élve Csepelen

2011. szeptember 29. csütörtök

Bors

Sándor: a húgom (bal szélen) volt a családban a fekete bárány. Őt és férjét, Imrét ( jobbra) találták meg holtan a csepeli erdőben, valamint fiukat és annak élettársát

A DNS-vizsgálatok még nem nyilvánosak, de a Bors megtudta: egy házaspár, a nő fia és annak élettársa esett áldozatul a nem mindennapi gaztettnek.

Sikerült beazonosítani azt a négy embert, akiknek holttestét egy csepeli erdőben, a földbe ásva találták meg még augusztus 11- én. A Bors megtalálta az egyik áldozat testvérét, aki elmondta: az egyik halott az ő húga, S. Imréné Magdolna. (tovább…)