2019. június havi archívum

Semmelweis napi ünnepség a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

2019. június 30. vasárnap

csepel.hu

A közelgő Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepségen kitüntetették a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet legkiválóbb dolgozóit június 27-én.

Az elismerő okleveleket dr. Ralovich Zsolt főigazgató adta át. A rendezvényen az intézmény ellátási területéhez tartozó települések (Csepel, Gyál, Pestszentlőrinc- Pestszentimre, Soroksár) részéről a XXI. kerületet Borbély Lénárd polgármester képviselte.

(tovább…)

Semmelweis-napi elismerő okleveleket kaptak a kiváló csepeli egészségügyi dolgozók

2019. június 30. vasárnap

csepel.hu

A közelgő Semmelweis nap alkalmából köszöntötték a csepeli egészségügyi dolgozókat a Királyerdei Művelődési Házban június 28-án.

A rendezvényen elismerő okleveleket adott át Borbély Lénárd polgármester a kiemelkedő munkát végzett munkatársaknak.

(tovább…)

Leányfalusi Vilmosnak ítélték az idei Prokop Péter-díjat

2019. június 30. vasárnap

csepel.hu

Idén Leányfalusi Vilmosnak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye orgonaművészének, az énekkar karnagyának adományozta a Prokop Péter-díjat az erről döntő kuratórium. Méltatásában elmondták: a díjazott pap a száz évvel ezelőtt született Prokop Péterhez hasonlóan életét és tehetségét Isten dicsőségének szentelte.

A díjat Borbély Lénárd polgármester adta át a polgármesteri hivatal nagytanácstermében június 27-én. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Erdei Kvasznay Éva, a díj alapító kurátora, Varga Lajos püspök és Prokopp Mária professzor, valamint Kalocsáról érkező vendégek.

Újabb szakaszon folytatódik a Vadgalamb utca építése- Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotói

2019. június 30. vasárnap

Bercsik Károly, Csepel.info

Folytatódnak az útépítési munkálatok a Vadgalamb utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő helyszíni fotóit osztjuk meg. Idén összesen hét kilométeren épül út, és csapadékvíz-elvezetés a kerületben.

A Vadgalamb utca egy másik szakaszának építéséről korábban beszámoltunk. Mostani képes beszámolónk a Vadgalamb út Denevér és Medve utca közötti szakaszát érinti. (tovább…)

Megújulnak az iskolák

2019. június 30. vasárnap

Csepel.hu

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében 2019-re befejeződik a kerületi bölcsőde- és óvodaudvarok megújítása, 2020-tól pedig az ös szes csepeli iskolát is újjávarázsolná Borbély Lénárd polgármester, aki munkatársaival nemrég a helyi általános és középiskolákat járta végig, felmérve azok állapotát.

A polgármester lapunknak elmondta, miután a szocialisták 2010-re csődközeli helyzetbe vitték a kerületet, első körben a pénzügyeket kellett rendbe tenni. A jó gazdálkodásnak hála, mára stabil lett a kerület pénzügyi helyzete, így olyan beruházásokhoz is hozzáláthattak, amelyek nemcsak az itt élők komfortérzetét növelik, hanem egyfajta új minőséget is képviselnek. Ilyen például az oktatás. (tovább…)

Újabb képek a csepeli strandról

2019. június 30. vasárnap

Csepel.info

Újabb képeket kaptunk a csepeli strandról. Az összes medence és a csúszda is kifogástalanul üzemel, a pázsit kitűnő, a gyereknek új élményelemek is vannak a családi medencénél.

Borbély Lénárd polgármester ígéretéhez híven jelentősen csökkentett jegyárakat vezettek be, ami azt jelenti, hogy a csepeli lakcímkártyával rendelkező 14 év alattiaknak 500, a felnőtteknek 1000 forintot kell fizetni a strand egész napos használatáért. A nem csepelieknek ugyanez 1000, illetve 2000 forint. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Csepeli Csoportjának tagjai pedig ugyancsak 2000 forintért vehetik igénybe a fürdőt családonként. (tovább…)

Kiégett egy teherautó az M0 halásztelki csomópontban

2019. június 29. szombat

Fki, mr. Gabee, Csepel.info

Forrás: Facebook

Forrás: BalesetInfo

Teljesen kigyulladt egy teherautó Szigetszentmiklós térségében, az M0-s autóút halásztelki lehajtójánál. A jármű lapra szerelt bútort szállított.

A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók két habsugárral körülhatárolták a tüzet. Az eset miatt a lehajtó sávot lezárták, áll a forgalom. Az egység jelenleg a végleges oltáson dolgozik három vízsugárral

Roncsderbi Csepelen – Ajtó nélkül repesztett a Suzuki sofőrje

2019. június 29. szombat

Bors

Nincs ajtaja a vezetőülésnél annak a Suzukinak, amelyet nemrégiben fotóz- tak le egy csepeli bevásárlóközpont előtt. A sofőr – ha rendőrrel találkozik – a forgalmiját, a jogsiját és az autóját is bukhatja.

Ha nem látjuk, nem hisszük el, hogy mi történt nemrég Csepelen. A főváros XXI. kerületének egyik legforgalmasabb részén, a HÉV vonalának mentén, egy Suzukit kapott lencsevégre egy járókelő, a kocsinak szó szerint hiányzott a vezetőülés melletti ajtaja. A sofőr azonban látszólag nem igazán zavartatta magát, kényelmesen elhelyezkedve ült a volán mögött. Dobrocsi Endre közlekedésbiztonsági szakértő szerint megdöbbentő, hogy ilyen manapság még előfordulhat. (tovább…)

Tarlós István: Karácsony nem korrupt, csak egy tapasztalatlan, közveszélyes munkakerülő, aki kapkod és mindenkitől fél (PS-interjú)

2019. június 29. szombat

PestiSrácok

Elsőként a PestiSrácok.hu-n értékelte részletesen az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás eredményét Tarlós István, aki szerint az egész egy közjogilag értelmezhetetlen, de kétségtelenül látványos akció volt. Azt viszont retardált felvetésnek tartja, hogy neki is el kellett volna indulnia az előválasztáson.

A nyertesről, azaz a fővárosi választók bő két százaléka által megszavazott Karácsony Gergelyről elárulta: végig neki szurkolt, és annak örülne a legjobban, ha Puzsér Róbert is visszalépne, mert így lenne igazán szép megvédeni az eddigi eredményeit és a főpolgármesteri megbízatást. “Karácsony most nyilván térden állva győzködi Puzsért, hogy tegye is meg” – tette hozzá Budapest főpolgármestere a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban. (tovább…)

Figyelem: hétfőn zárva lesznek a patikák és a rendelők

2019. június 29. szombat

BLIKK, Mr.Gabee, Csepel.info

A kórházi ellátásban is ügyeleti rend lesz, de a mentők teljes kapacitással dolgoznak majd.

 Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.  Hétfőn ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A háziorvosi rendelők bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. (tovább…)