2023. január havi archívum

Tönkretett kerékpárút – Borbély Lénárd csepeli polgármester az illetékes Fővároshoz fordult

2023. január 30. hétfő

Korántsem egyedi történet a szabályokra fittyet hányó vállalkozóról és a bürokratikus hivatalok tehetetlenségéről. Egy felbontott kerékpárút botrányos helyreállításáról lesz szó, ahol nem maradt más, csak a hivatali „ejnyebejnye” és a megállíthatatlan munkagépek. Ilyen az, amikor a Főváros “dolgozik” – igazi magyar rögvalóság, tanulság nélkül.

Silány technológia, eredménytelen felszólítások, nem létező engedélykérelmek. Röviden így lehetne összefoglalni, mi minden történt az elmúlt félévben a csepeli Weiss Manfréd úton, ahol egy fővárosi beruházás, egy több kilométeres biciklisút okozza a kálváriát most már hosszú ideje, megkeserítve ezzel nemcsak a kerékpárosok szerelmeseinek, hanem az itt közlekedő autósok mindennapjait is. (tovább…)

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

2023. január 30. hétfő

Ripost

Nem elég, hogy az energiaárak és az üzemanyagár miatt minden drágább lett, ami a temetkezéssel együtt jár, a Fővárosi Közgyűlés még a sírhelyek árát is drasztikusan emelte.

Már meghalni sem érdemes?
(tovább…)

Továbbra is a panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

2023. január 29. vasárnap

mfor.hu

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint ez az érték öt nappal hosszabb mint 2022 harmadik negyedévében, az azt megelőző három hónaphoz képest pedig majdnem két héttel nőtt.
(tovább…)

Sing Sing Csepelen

2023. január 28. szombat

Csepel.info

A csepeli Barba Negrában lép fel február 11-én a kilencvenes évek egyik közkedvelt rockzenekara, a Sing Sing.

Idén lesz harminc éve, hogy megjelent a legendás Sing Sing zenekar leghíresebb dala, a Halál a májra.
A zenekar a februári, Barba Negrában tartandó koncertjükkel szeretné ünnepelni ezt a kerek évfordulót.
(tovább…)

Bosszúból rongálták meg Széphalmi Juliska és új kedvese autóját

2023. január 27. péntek

Index

A táncosnő a Story Magazinnak adott interjút, ahol szóba került, hogy a hónap elején valaki összekarcolta Csepelen az ő és egyik barátja autóját.

Széphalmi már akkor arra gondolt, hogy féltékenységből követték el a bűncselekményt, azonban most bevallotta, hogy a másik autó tulajdonosa történetesen új kedvese is egyben.

(tovább…)

Folyamatos az érdeklődés a lakhatási támogatás iránt

2023. január 26. csütörtök

Csepel.hu

A szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló rendelet módosítását tavaly novemberi ülésén fogadta el a képviselő testület, amelynek értelmében 2022. december elsejétől a lakhatási támogatás összege a korábbi havi ötezer forintról tizenötezer forintra emelkedett.

Nemcsak az ellátás havi összege emelkedett, hanem a jövedelemhatárok is, így bővülhet a támogatottak köre. Egyedülálló személyek esetében a jövedelemhatár 108 300 forintról 114 ezer forintra, 70 év feletti egyedülálló személyek esetében 128 250 forintról 133 950-re emelkedett.
(tovább…)

Kerületi útjavítások: a Főváros nem törődik a kerülettel

2023. január 25. szerda

Miközben a csepeli önkormányzat megkettőzött erővel dolgozik a nagy esőzések után kialakult kátyúk betömésén, a Főváros láthatóan nem törődik a kezelése alatt álló csepeli utakkal. Egyelőre nem tudni, mikor szánják rá magukat a csepeli utak rendbetételére, az itt élők addig is tanakodhatnak, mi végre az ok, hogy Karácsony Gergelyék nem akarják befoltozni az olykor méteres átmérőjű krátereket.

Fotós kollégánkkal Csepel fontosabb útszakaszait jártuk végig, hogy megnézzük, milyen károk keletkeztek az elmúlt hetek nagy esőzései után. Számtalan lyukkal, gödörrel találkoztunk és tapasztalataink szerint van mit javítani a kerület útszakaszait illetően. Jó hír azonban, hogy a csepeli önkormányzat hosszú évek óta építi az utakat; az elmúlt években több tíz kilométernyi új útszakasz épült meg Csepelen. (tovább…)

Átadták a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere metróállomásokat

2023. január 25. szerda

welovebudapest.com

Az M3 metróvonal középső szakaszának megújult Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomását január 23-án átadták az utasforgalomnak, így Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között már metró szállítja az utasokat.

A Deák Ferenc tér kiemelt fontosságú közlekedési csomópont, mivel három metróvonal között biztosít átszállási lehetőséget. Mindkét belvárosi állomás akadálymentesen elérhető, ezzel ismét bővül az egyenlő esélyű elérhetőség a közösségi közlekedésben.

(tovább…)

Felnőtt szemészet a kerületben

2023. január 24. kedd

Csepeli Hírmondó/Facebook

Idén januárjától a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) saját szervezésű szemészeti rendelést indított, ahol két szakorvos, dr. Bencze Marietta és dr. Borbándy Ágnes várja a pácienseket. A Vénusz utca 2. szám alatt pedig Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft. szervezésében dr. Nagy Zsuzsanna és dr. Szalay Edit szemész tart rendelést.

„Fokozatosan bővítjük a rendelési időnket, márciustól pedig egy új doktornő is csatlakozik a TIESZ szemészeti ellátásához, ő heti 9 órában dolgozik majd” – tájékoztatta lapunknak dr. Dobák András főigazgató. (tovább…)

Visszakerült a fejlesztési listára a Gubacsi híd és a Csepeli Szabadkikötő is

2023. január 23. hétfő
Világgazdaság.hu
 
A Nyugati Pályaudvar tervezésének fejlesztésére az Európai Uniótól kapott 1,1 milliárd forintról egyáltalán nem mondott le a kormány, a projekt egyelőre nem valósul meg, ezért jelenleg a tervezése sem indokolt – ezzel magyarázta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Világgazdaságnak, hogy miért került le a fejlesztés tervezése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pályázati projektlistájáról.
 
Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy a jelen gazdasági helyzet miatt a korábbi CEF-projektlista módosult. Többek között olyan fejlesztések kerültek fel a listára, mint a Gubacsi vasúti híd vagy a Csepeli Szabadkikötő fejlesztése.

(tovább…)