2008. november havi archívum

Kolonics-tragédia: ködös ügy

2008. november 29. szombat

Népszabadság

136 nappal Kolonics György tragikus halála után sem tudni semmit annak kiváltó okáról. Amint az közismert, az olimpiai bajnok kenus edzés közben lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentők nem tudtak rajta segíteni, az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál állt be nála. Hogy valóban ez volt-e a tragédia oka vagy más, arról mindmáig nem tudni biztosat.

Emiatt aztán elkezdődtek a találgatások. Két nappal a történtek után megszólalt az ugyancsak kenus Hüttner Csaba, aki szerint Kolonics a július 15-i tragédiát megelőzően is többször rosszul lett, előfordult, hogy az edzésen elájult. A versenyzőtárs – ahogy azt mások is megerősítették – elmondta, hogy Kolonics rendszeresen járt orvoshoz, minden rosszullét alkalmával kivizsgáltatta magát, de soha, semmit nem találtak nála. (tovább…)

Végső búcsút vettek a csepeliek Sáfár Józseftől

2008. november 29. szombat

“Az emléke, mosolya itt a földön örökké bennünk él!”

csepel.hu

A Csepeli Temetőben november 28-án, péntek délután a csepeliek százai mély részvéttel vettek végső búcsút a 64 éves korában elhunyt Sáfár Józseftől, a Csepp TV többszörösen kitüntetett operatőrétől. A búcsúztatáson a családtagok, rokonok mellett ott voltak az elhunyt barátai, munkatársai, tisztelői, a Csepeli Önkormányzat vezetői, a képviselő-testület több tagja. (tovább…)

A NOE aggódik: nem emelkedik a családtámogatás összege

2008. november 28. péntek

MTI, Magyar Nemzet, EchoTV

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) aggódik, hogy a jövő évben nem emelkedik a családtámogatások összege – mondta Szabó Endre, a szervezet elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnökségi tagja közölte: mivel a jövő évi költségvetési tervezetben nem szerepel az öregségi nyugdíjminimum inflációval való emelése, így az ahhoz viszonyított szociális támogatások összege sem fog emelkedni. Így nem emelkedik a gyes, a gyet, az anyasági támogatás és a segélyre jogosultság jövedelemhatára – mondta el. (tovább…)

FÖLD-RAJZ „Adj energiát, hogy tovább forogjon a Föld!”

2008. november 28. péntek

Artportal.hu

A Műcsarnok és a csepeli Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola 2008 nyarán közös képzőművészeti pályázatot hirdetett 7-14 éves gyerekek számára „Adj energiát, hogy tovább forogjon a Föld!” címmel. A pályázatra több mint 350 pályamű érkezett az ország minden pontjáról. A beérkezett pályaművekből az öttagú zsűri 78 művet díjazott.

A zsűri tagjai: (tovább…)

Fűrésszel tesznek rendet Csepelen

2008. november 28. péntek

FigyelőNet

Városképi jelentőségű fasort vágnak ki november folyamán Csepelen, és ugyanez a sors vár idővel az Andrássy út és a Roosvelt tér fáira. A helyiek szerint értelmetlen pusztítás zajlik, az intézkedő fővárosi önkormányzat szerint rekonstrukció. A környezetvédők úgy vélik: szükséges rossz a favágás, nem ettől csökken rohamosan a budapesti zöldfelületek aránya – írja a FigyelőNet.

A lap megkereste a fairtást elrendelőket és Polgár György “csepeli főcenzort” is, aki arról sajnos nem beszélt, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra a fakivágást indokló igazságügyi szakértői jelentést. Mint arról a Csepel.info hírt adott, a csepeli polgármester a fairtással kapcsolatban levélben tiltakozott “a várható felháborodás miatt”, Németh Szilárd, a  Fidesz-KDNP frakcióvezetője pedig interpellációt nyújtott be a főváros illetékeseinek. Az alábbiakban FigyelőNet cikkét olvashatják. (tovább…)

Páratlan és páros: szmogriadó esetén jobban járhatnak a kétautós családok

2008. november 27. csütörtök

MTI

Légszennyezettség 2008. február 13-án Budapesten

Egyhangúlag meghozott döntéssel fogadta el a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön azt a szmogriadó-rendeletet, amelynek alapján a jövőben a szmogriadó elrendelésekor szigorúan korlátozzák egyebek közt a gépjárművek közlekedését és a károsanyag-kibocsátó ipari létesítmények teljesítményét.

A szakminiszterek októberben elfogadott rendeletében a levegő szálló porra vonatkozó határértékeit olyan alacsonyan állapították meg, hogy emiatt a jövőben sokszor lehet majd számítani a szmogriadó elrendelésére. Jövő évtől október 20-tól március 8-ig kitiltják a Hungária körúttól a belső városrész felé eső területekről a levegőt erősen szennyező járműveket. (tovább…)

Pajzán mesék “csak” felnőtteknek!

2008. november 27. csütörtök

Csepel.info

Berecz András tart a fenti címmel előadói estet a Királyerdei Művelődési Házban november 29-én, szombaton – értesült a Csepel.info. Jegyek 1500 forintértkaphatók, jegyrendelés a 278-2747-os telefonszámon. Kedvcsinálóként, a fenti videóra kétszer kattintva Berecz András több szereplése, mesemondása is megtekinthető.

Baleset a Kossuth Lajos utcán

2008. november 27. csütörtök

Csepel.info

A Csepel.info értesülései szerint három személygépjármű ütközött össze csütörtök délután a Kossuth Lajos utca és a Völgy utca kereszteződéséhez közel, a Shell benzinkút előtt. Személyi sérülésről nem tudunk, a rendőrségi helyszínelés még jelenleg is tart.

A győzelem felé

2008. november 27. csütörtök

Fidesz.hu, Magyar Demokrata

Részleges sikert aratott a csepeli ellenzék a helyi választási irodával és a szocialista kerületi vezetéssel szemben. Németh Szilárddal, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetőjével a Demokrata beszélgetett.

– Bár annak idején a Demokrata beszámolt róla, elevenítsük fel, mi is történt az ön által kezdeményezett népszavazások ügyében.

– Három kérdésben kezdeményeztem helyi referendumot: a Kis-Duna-part természeti környezete és köztulajdonban tartása megőrzésére, a Csepel SC sporttelepeinek kizárólag sportcélú fejlesztésére, valamint az MSZP-SZDSZ-koalíció által bezárt, csepeli Weiss Manfréd Kórház visszaszerzésére. Az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését azonban a helyi választási iroda vezetője megtagadta. Ezt a döntést támadtam meg a bíróságon. (tovább…)

A pszichiáterek sem tudják, mi lett az OPNI lakóival

2008. november 27. csütörtök

Inforadio.hu

A magyar pszichiátereknek még mindig fogalmuk sincs, hogy hány beteg kallódhat még akár az utcán vagy hajléktalanszállókon, miután az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával elveszítette orvosát – mondta az InfoRádió kérdésére Kurimay Tamás, a Magyar Pszichiátriai Társaság tagja.

Kurimay Tamás elmondta: az OPNI ellátási körzetében nagyjából 700 ezer ember tartozott, akinek mintegy 10 százaléka, azaz 70 ezer ember fordult meg az évek során az intézményben. (tovább…)

Hatvannégy reflektor helyett csak öt világíthat!

2008. november 27. csütörtök

Bajnokaik ellenére az ellehetetlenítésük a cél

Sportfórum

A kilencvenes évek közepén vadonatúj rekortán pálya épült Csepelen, amely ma már inkább kísértetkastélynak számít.

Ám a Csepeli Diák Atlétikai Klub versenyzői a mostoha körülmények ellenére még mindig kitartanak. Deák Balázs (képünkön tanítványával, Nagy Noémivel) vezetőedző irányításával csaknem teljes sötétben futnak. (tovább…)

„Elképesztő” – elvenné az MSZP a közvetlen fűtéstámogatásokat

2008. november 26. szerda

Magyar Nemzet

Az MSZP-frakció tervei szerint 2010 végével megszűnnének a közvetlen fűtéstámogatási rendszerek, ezért minden lakóközösségnek arra kell törekednie, hogy addigra felújítsa fűtési rendszerét – mondta Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távhő eseti munkacsoportjának vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. László Tamás (Fidesz) elképesztőnek nevezte az elképzelést, amely szerinte kifejezetten a lakótelepeken élők ellen irányul.

Minden rászoruló élethelyzetéhez igazodó, személyre szabott támogatásban részesül, amelyben, ha szükséges, figyelembe veszik a fűtési költségeket is, de pusztán jövedelmi alapon nem fogunk támogatást biztosítani – ismertette a frakció álláspontját a kormánypárti politikus kérdésre válaszolva. (tovább…)

„Üzletszerűen” okozott „különösen nagy kárt” a letartóztatott SZDSZ-es

2008. november 26. szerda

Fidesz: az SZDSZ-nek is szembe kell néznie a zavaros ügyekkel

MTI, Magyar Nemzet

A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy őrizetbe vették az SZDSZ erzsébetvárosi frakcióvezetőjét különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. Gál György 700 millió forint kárt okozott. A hírre Cser-Palkovics András így reagált: egyre jobban értjük, miért mondta Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök egy lapinterjúban, hogy az SZDSZ „tele van korrupciós ügyekkel”.

A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség kedden őrizetbe vette az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét, akinél házkutatást is tartottak – tájékoztatott a főügyészség szerdán. (tovább…)

Szűcs: Az nem szociális válság, ha nincs pénz a számlákra

2008. november 26. szerda

HírTV

A szociális miniszter nem tart attól, hogy a gazdasági válság és a lakosságot sújtó újabb megszorítások miatt szociális válság alakul ki.

Szűcs Erika a kormányközeli Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: nem tekinti szociális válságnak, ha az emberek tömegesen nem tudják kifizetni a számláikat, csak azt, ha súlyosan megrendülnek a mindennapi létezés feltételei. (tovább…)

Meghalt Flipper Öcsi

2008. november 26. szerda

Index.hu

Kedden éjjel háromnegyed 12-kor a Fejér megyei Szent György Kórházban életét vesztette a 46 éves Flipper Öcsi, polgári nevén Jeszenszky Béla Tibor a stop.hu információi szerint.

A zenész életéért hetek óta küzdöttek a kórház dolgozói, állapota javulni látszott, de szervezete kedd éjjel feladta a küzdelmet. Temetéséről később intézkednek – írja még a stop.hu. (tovább…)