‘Bercsik Károly’ kategória archívum

Kiállítás és könyvbemutató Erdei Kvasznay Éva 75. születésnapján

2017. szeptember 2. szombat

Csepel.hu, Csepel.info

Virágcsokrokkal és ajándékokkal köszöntötték családtagok, barátok, művésztársak Csepel kulturális életének egyik meghatározó képzőművészét 75. születésnapja alkalmából. A csepeli önkormányzat nevében Bercsik Károly önkormányzati képviselő köszöntötte Erdei Kvasznay Éva művészetszervezőt. E jeles jubileumon megnyílt Szó-Kép című kiállítása, valamint két új könyvét Mezey László Miklós irodalomtörténész mutatta be az érdeklődőknek. Az ünnepi eseményen közreműködött dr. Szűcs Lajos zongoraművész.

Az alkotó munka, a csepeli kulturális élet megszervezéséért végzett tevékenység jelentős tiszteletet és megbecsülést érdemel – hangsúlyozta megnyitójában az önkormányzati képviselő. Hozzátette: Éva példája mutatja, hogy Csepelről és Ungvárról elindulva is jelentős eredményeket lehet létrehozni a magyar kultúra szempontjából. (tovább…)

Kökörcsin utcai árkok láthatóvá tétele – képviselői beszámoló

2017. március 25. szombat

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

kokorcsin1

A bejegyzésben Bercsik Károly önkormányzati képviselő beszámolójából idézünk és teszünk közzé fotókat.

“A Csepeli Hírmondó 2017. február 23-i számában az intérmények melletti árkok védelmének témáját is érintettem, mely egyben a környéken sétáló gyermekek védelmét is segíti. András Tenk képviselőtársam megkeresése nyomán, a kezdeményezésemre, lánccal ellátott pollerek kerültek kihelyezésre az Eötvös József Általános Iskola mellett, a Kökörcsin utcában.”

kokorcsin3

 

kokorcsin2

csepel.info

A Csepel.info és a képviselők ismét segítettek

2016. december 20. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

1. kép

2. kép

2. kép

December 12-én olvasónk jelezte, hogy a Damjanich János utca és a Kecsege utca kereszteződésében található vízelvezető rács a kerékpárosok szempontjából balesetveszélyes (1. kép).

A Csepel.info szerkesztősége jelezte a problémát Bercsik Károly és Zupkó János önkormányzati képviselők segítségével a beruházáson dolgozó illetékeseknek. Ezt követően december 19-én olvasónk arról tájékoztatott minket, hogy megkezdődött a kereszteződésben található árok javítása (2. kép).

Köszönjük a megkeresést. Amennyiben ön is hasonló problémát lát, esetleg olyan dologra lett figyelmes, melyet szívesen megosztana az olvasókkal, küldje el az információt a csepel.info@gmail.com címre.

csepel.info

Képviselői fotók az új Kis-Duna parti közvilágításról

2016. december 10. szombat

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

parti-vilagitas-egyesitett-bercsik-karoly-fotoja-2016-12

Bercsik Károly önkormányzati képviselő és közterület-fenntartási tanácsnok újabb fotókat közölt a Kis-Duna partján kiépített közvilágítás hálózatról. 

Háttér: A Ráckevei (Soroksári)- Duna- ág közvilágítás-fejlesztésének I. üteme 2014 októberében kezdődött, és a „TÉR_KÖZ” Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósult meg a Határ utcától a Királyerdő útig terjedő szakaszon. A II. ütemet az önkormányzat már saját forrásból valósítja meg a Kis-Duna Öböltől (Határ utca és Dunadűlő utca kereszteződésétől) a volt Bajnokok Klubja Étterem vonaláig. A megvalósuló közvilágítás nagyjából 2,5 km hosszúságban épül ki, LED-izzós „okoslámpák” kihelyezésével. (tovább…)

Ismét áll a téli szélfogó fal a strandon

2016. december 9. péntek

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

szefogo-egyesitett

Fotó: Nagy László

Felállították a termál medence szélfogó falát a Csepeli Strandon – írta facebook oldalain Bercsik Károly önkormányzati képviselő. Az alábbi bejegyzésben az oldalakon megjelent fotókat tesszük közzé.

A Csepellel kapcsolatos híreiket a csepel.info@gmail.com címre küldhetik el. (tovább…)

650 fát ültetnek ki Csepelen

2016. november 21. hétfő

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

faultetes-csepelen

Fotó egy korábbi csepeli faültetésről

650 fa kiültetésére szavaztak meg forrást a képviselők a legutóbbi testületi ülésen. A munkálatok költsége előreláthatóan bruttó 5 millió 900 ezer forint lesz – tájékoztatott facebook oldalán Bercsik Károly önkormányzati képviselő, közterület-fenntartási tanácsnok.

A Csepellel kapcsolatos híreiket a csepel.info@gmail.com címre küldhetik el. (tovább…)

A Városgazda is készül a télre – tanácsnoki beszámoló

2016. november 18. péntek

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

felkeszules-a-telre

Fotó: Nagy László

A Városgazdánál is készülnek a télre. Gépeikre felszerelték a hótoló ekéket és a síkosságmentesítő sószóró fejeket. A közintézményekbe is megkezdődött a síkosságmentesítő anyagok kiszállítása – tájékoztatta lapunkat Bercsik Károly önkormányzati képviselő és közterület-fenntartási tanácsnok.

A Csepellel kapcsoltos híreiket a csepel.info@gmail.com címre küldhetik el.

csepel.info

Padokat javítottak Csillagtelepen – tanácsoki beszámoló

2016. november 14. hétfő

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

megjavitott-padok

Csillagtelepi padok – javítás előtt, és után

Bercsik Károly önkormányzati képviselő és közterület-fenntartási tanácsnok javaslatára két padot javítottak meg a csillagtelepi Spar előtt. 

A Csepellel kapcsolatos híreiket a Csepel.info@gmail.com címre küldhetik el.

csepel.info

Közvilágítás-fejlesztés a Kondor utcában

2016. november 4. péntek

Csepel.info

csepel_uj_utakon11

Morovik Attila alpolgármester és Bercsik Károly önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint közvilágítás-fejlesztés keretében két darab Siteco 50W-os lámpatestet helyeztek el a Kodor utca 35-39. számú ingatlanok előtt.

A Csepellel kapcsolatos híreiket a csepel.info@gmail.com címre küldhetik el.

csepel.info

Zajlik a Kossuth Lajos utca 105. ház felújítása

2016. október 29. szombat

Bercsik Károly, Csepel.info

k-l-105-3

Ahogy arról augusztusi cikkünkben beszámoltunk zajlik a Kossuth Lajos utca 105. ház felújítása. Mostani bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő csütörtöki fotóit osztjuk meg. A beruházás a magyar állam és a csepeli önkormányzat támogatásával valósul meg.

A beruházás keretében tető, pince födém és homlokzati hőszigetelés, a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint nyílászárócsere történik. (tovább…)