‘Bercsik Károly’ kategória archívum

Tóth Ilona halálának 65. évfordulójára emlékeztek az 1956-os mártír nevét viselő csepeli szakorvosi rendelőintézetnél

2022. június 28. kedd
Csepel.hu
Az 1956-os tevékenysége miatt koncepciós perben elítélt és 1957-ben kivégzett orvostanhallgató emléktábláján a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, dr. Vincze Anikó jegyző, az intézmény nevében pedig a Szolgálat főigazgató-főorvosa, Dr. Dobák András és munkatársai helyezték el a megemlékezés koszorúját.
 
A csepeli Fidesz-KDNP nevében Bercsik Károly emlékezett meg virággal.

(tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület

2022. április 29. péntek

Csepel.hu

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag elfogadták a csepeli rendőrkapitányság éves beszámolóját, amelyből kiderül, a 2021-es év közbiztonság szempontjából az elmúlt 10 év eddigi legkiemelkedőbb éve volt.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a testület nevében köszöntötte a közelmúltban minisztériumi díjazásban részesült csepelieket. (tovább…)

Mansfeld Péterre emlékeztek

2022. március 21. hétfő

Csepel.hu

Mansfeld Pétert, 1956 egyik fiatal vértanúját 1959. március 21-én 9 óra 22 perckor, néhány nappal a 18. születésnapja betöltése után végezték ki a forradalomban való részvételéért.

Kivégzése és jeltelen sírba temetése felfedi a Kádár-rezsim valós arcát – írja Borbély Lénárd polgármester, aki Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterekkel, Németh Szilárd országgyűlési képviselővel és a Fidesz-KDNP pártszövetség önkormányzati frakciójával, a vértanú halálának 63. évfordulóján koszorúzott ma reggel a Szamos iskola falán található emléktáblánál.

(tovább…)

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

2022. március 16. szerda

Csepel.hu

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek a Görgey Artúr téren március 15-én, ahol megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese.

A megjelentek között volt Borbély Lénárd polgármester és Csepel más elöljárói, valamint Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Az eseményen átadták a Csepel Szolgálatáért díjat. Ünnepi műsort adtak a Baross Imre Artistaképző Intézet növendékei Kovács Gábor Dénes rendezésében. (tovább…)

Ülésezett a képviselőtestület

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen elfogadták Csepel idei költségvetését és döntöttek a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátások kibővítéséről.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd közölte, felvette a kapcsolatot Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal és tájékozódott az Ukrajnában folyó háborús helyzetről. A polgármester a képviselőtestület és a csepeliek nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította Budapest kárpátaljai testvérvárosát. (tovább…)

Megújul és bővül a térfigyelő kamerarendszer

2022. január 12. szerda

Csepel.hu

A tavalyi év utolsó önkormányzati ülésén a napirend előtt Borbély Lénárd polgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a csepeli Tóth Erika Katalin kétszeres Aranykéz-díjas és kétszeres Aranykoszorús nőiszabó-mestert. Tóth Erika Katalin kezdetben népi iparművészeti öltözeteket készített, ma már nemzetközi és hazai szakértőként tartják számon korhű nőiruha-készítő szabómesterként.

A testületi ülésen a képviselők elfogadták a közterületek rendjéről és használatáról szóló önkormányzati rendeletet. A rendelet célja védeni az épített és a természetes környezetet és biztosítani a rendeltetésszerű közterület-használatot. A városatyák egyhangúlag döntöttek a kerületünkben üzemelő térfigyelő kamerarendszer felújításáról, bővítéséről és új kamerák kihelyezéséről is. A csepeli rendőrkapitányság szerint a rendszer elavulttá vált, ezért modernizálásra szorul. A döntés alapján új kamerákat helyeznek ki többek között a Szent Imre tér és a Petz Ferenc utca sarkára, a Széchenyi István utca és a Kassai utca kereszteződéséhez, a Corvin csomópont lefedetlen részére, valamint a rendőrség javaslata alapján a Csepeli út‒Körtefa utca kereszteződéséhez.

 

(tovább…)

Jelentősen nő az önkormányzati dolgozók illetménye

2021. december 6. hétfő

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat november végi testületi ülésen a képviselők döntöttek a közösségi együttélés új szabályairól és a csepeli óvónőknek juttatott pótlék jövő évi meghosszabbításáról. Jövőre nem csak a minimálbér emelkedik jelentősen, de a most megszavazott rendeletmódosítás értelmében az önkormányzati dolgozók illetménye is.

Bár a Csepeli Munkásotthon épülete és az Ifjúsági Tábor erősen retrohangulatú bungalói szörnyű állapotban vannak, levették a napirendről a polgármester javaslatát, hogy készüljenek tervek a felújításukra. Hasonló okból nem kezdődhet meg Háros térfigyelő kamerázása sem. Borbély Lénárd polgármester az ülés utáni közmeghallgatáson ugyanakkor közölte, hogy a hárosi városrészében is szeretnének polgárőrséget felállítani. (tovább…)

Koszorúzások a Szent Imre téri 56-os emlékműnél

2021. október 24. vasárnap

Csepel.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Szent Imre téren október 23-án, ahol az 56-os hősök emlékművénél koszorút helyezett el a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila, Pákozdi József alpolgármesterek és Szeles Gábor jegyző. Ezt követően Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese koszorúzott.

A továbbiakban a következő szervezetek, pártok, civilek képviselői helyezték el koszorúikat: a testvérváros Nagyszalonta, Wolomin és Kielce delegációjának tagjai. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom képviselői, valamint Kovács Dávid független önkormányzati képviselő. Koszorúztak a csepeli lengyel, német, örmény, szerb, román, ukrán nemzetiségi önkormányzat delegáltjai. Őket követték a Csepeli Lelkész Kör, a Dél-Pesti Tankerületi Központ, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület, a Csepeli Munkásotthon, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület, a Vitézi Rend és a történelmi egyházak képviselői. Végül a csepeli polgárok helyezték el a megemlékezés koszorúit és virágait az emlékműnél. (tovább…)

Újra ülésezett a képviselő-testület

2021. július 3. szombat

Csepel.hu

A képviselők a koronavírus-járvány utáni első ülésen döntöttek az idei díszpolgári címekről és a Csepel Szolgáletáért Díjakról.

A koronavírus-járvány enyhülésével a kormány feloldotta a korlátozó intézkedések többségét, így tavaly szeptember óta, kilenc hónap után ismét ülésezhetett a Csepeli Önkormányzat képviselő-testülete.

(tovább…)

Közös közleményben hívják fel a figyelmet a helyi pártok a koronavírus elleni oltás fontosságára

2021. január 26. kedd

Csepel.hu

Egy felhívást tett közzé közösségi oldalán Borbély Lénárd csepeli polgármester, ahol a városvezető és a kerületi frakcióvezetők aláírásukkal a koronavírus elleni oltás fontossága mellett tették le a voksukat.

A felhívás szerint a csepeli önkormányzatban helyet foglaló politikai pártok és civil szervezetek képviselői, politikai hovatartozástól és világnézeti gondolkodástól függetlenül, arra kérik minden csepeli lakost, hogy jelentkezzenek az Európai Unió és Magyarország által engedélyezett koronavírus elleni védőoltásra.

(tovább…)