2018. január havi archívum

Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó filmjét

2018. január 23. kedd

INDEX, Mr. Gabee, Csepel.info

Enyedi Ildikó az Arany medvével Fotó: John Macdougall / AFP

Magyar idő szerint január 23-án kora délután jelentette be az Amerikai Filmakadémia az Oscar-jelöléseket. Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről bekerült az öt legjobb külföldi film közé, ezzel a magyar alkotó lett a mezőny egyetlen női rendezője.

A kategória öt jelölt filmje: (tovább…)

Így vágta zsebre Simicska az LMP-t

2018. január 23. kedd

Ripost

Késő éj­szaka, nép­te­len rak­part, dunai hajó, kons­pi­ra­tív kö­rül­mé­nyek. A csúcs­ta­lál­kozó sze­rep­lői a végén egyen­ként tá­voz­tak a gon­do­san tit­kolt hely­szín­ről, hogy a já­ró­ke­lők még vé­let­le­nül se kap­csol­has­sák össze őket. Si­micska a leg­fon­to­sabb bi­zalmi em­be­reit küldte a ta­lál­ko­zóra, tel­jes fel­ha­tal­ma­zás­sal. Az LMP máris fel­so­ra­ko­zott a Job­bik mellé?

Amint azt a Ripost elsőként megírta valóságos sokként érte az LMP tagságát, hogy a milliárdos utasítására a párt társelnöke Hadházy Ákos a napokban már a Simicska-klán csúcsvezetőivel egyeztetett. A találkozóra konspiratív körülmények között egy dunai hajón került sor, pénteken késő este, a Szent István Park közelében. (tovább…)

Az egykori MERKUR telep a Klub rádió műsorán

2018. január 23. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Klub Rádio Anno Budapest című műsorában kedden délután 15 és 16 óra között az egykori MERKUR telep lesz a téma.

A témába bárki bekapcsolódhat korábbi emlékeivel, és egyéb tapasztalataival. A műsor telefonszámai: 240-6953 és 240-7953. A rádió műsora online formában is meghallgatható.

Gryllus Vilmos és Bach Zsófia ünnepi pódiumestje Királyerdőn

2018. január 23. kedd

Csepel.hu

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezte meg a csepeli önkormányzat ünnepi műsorát a Királyerdei Művelődési Ház felújított színháztermében január 22-én. A pódiumesten Gryllus Vilmos és Bach Zsófia vendégművészek előadását hallgatták meg az érdeklődők.

A vendégek között foglalt helyet Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth János tankerületi igazgató, valamint Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese.

(tovább…)

Kigyulladt egy családi ház Csepelen

2018. január 22. hétfő

FKI, Mr.gabee, Csepel.info

Hétfőn kora este kigyulladt egy családi ház Csepelen, a Damjanich János utcában.

A fővárosi hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat. A tűzesetnél senki nem sérült meg.

Simicsicska párt lett az LMP?

2018. január 22. hétfő

“Csicskák lettünk mi is” – Kiakadtak az LMP-sek a Simicska-Vona-Hadházy találkozón és puccsot emlegetnek

Pesti Srácok

Fordulatos egyéniség az LMP politikusa – ahogy az LMP politikája is azzá vált

A Jobbik után az LMP irányítását is átvette a milliárdos oligarcha Simicska Lajos, erre enged következtetni az a hétvégi találkozó amelyen az LMP-s Hadházy Ákos Simicska kulcsfontosságú embereivel, Schlecht Csabával, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével, valamint Vona Gábor pártelnökkel találkozott a Fortuna étteremhajón. 

A Ripost lencsevégre kapta a találkozón résztvevő Hadházy Ákost és Vona Gábort. Sajtóhírekben felmerül, hogy puccsot készítenek elő az LMP-ben, de az is, hogy Simicska a Jobbik után megvásárolta a liberális zöldpártot is. Ma ráadásul közleményt adott ki Gertsmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi jelöltje, miszerint visszalép a jelöltségtől. Indoklása szerint teret kíván engedni olyan jelölt számára, aki jobban illeszkedik a párt kampánystratégiájához. (tovább…)

Videóra vették, hogyan szemetelnek a csepeli utcára

2018. január 22. hétfő

Csepel.info

Egy olvasónk vette fel azt, ahogyan megunt bútorokat tettek ki a Szent István út 1/b előtt. Az esetet a közterület-felügyelet és a rendőrség is vizsgálja: ha nem lesz jogszerű magyarázat a történtekre, büntetni fogják a szemetelőket.

A főváros minden évben egyszer, többnyire nyáron biztosít ingyenes lomtalanítást a csepeli lakosság számára. Minden egyéb esetben ki kell fizetni a lomtalanítás költségeit. De nem mindenki akarja – derül ki az alábbi videóból. (tovább…)

7. Csepeli Disznótor – Kolbászkészítő verseny – jelentkezési határidő: 01.29

2018. január 22. hétfő

Csepel.hu

Játszóház a Szent Imre téren 01.27

2018. január 22. hétfő

Csepel.hu

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2018. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

20 éve ajándékoz a Segítség Köve Alapítvány

2018. január 22. hétfő

Csepel.hu

 

Méltóképpen megünnepelte 20 éves jubileumát a 2017 év végi ajándék átadó ünnepségein a csepeli Segítség Köve Alapítvány. Várakozásaikon felül érkeztek adományok, így 17 intézményben; anya-és családotthonban, gyermekotthonokban, autista központban, speciális nevelésű óvodákban, iskolákban, kistérségű falvakban tudtak nagy örömöt szerezni.

1.226 db cipős doboz, 31.243 db írószer, 1.489 db írószertartó, 800 db póló, társasjátékok, fejlesztő játékok, plüssök, ruhaneműk kerültek szétosztásra.

(tovább…)