2018. január havi archívum

Egy eltűnt kutyát keresnek

2018. január 31. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Lehazugozta az LMP Gyurcsányt, így reagált a DK

2018. január 31. szerda

ATV

Szél Bernadett szerint Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz. A DK kijelentette, az LMP volt az a párt, aki kétharmadot adott a Fidesznek.

Az Országgyűlés keddi rendkívüli ülését követően Szél Bernadett így reagált arra a kérdésre, hogy Gyurcsány szerint az LMP alkut kötött a Fidesszel: “Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz, egymásnak a két oldala, évtizedeken keresztül tartották fogva ezt az országot. Pártjának ezért az a célja, hogy ne hozzá hasonló pártvezetőkkel kelljen foglalkozni, hanem valós alternatívát nyújtsanak az országnak” – mondta Szél. (tovább…)

460 tonna műtrágya

2018. január 31. szerda

Police, Mr. Gabee, Csepel.info

A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be annak a csepeli férfinak és társainak az ügyét, akik értékesítés céljából 69,2 millió forint értékben loptak műtrágyát. A bűncselekmény elkövetésében mindenkinek le volt osztva a szerepe.

A nyomozás adatai szerint a 39 éves budapesti U. Zoltán és a 29 éves budapesti B. Tímea 2016. január 7-én azért vásárolt egy kamiont, hogy azzal egy csepeli telephelyről műtrágyát lopjanak továbbértékesítés céljából. A telephely őrzését ekkor U. Zoltán és B. Tímea cégei látták el, ezért a bűncselekmény elkövetésének napjain és éjszakáin úgy szervezték az őrszolgálatot, hogy társuk a 23 éves budapesti J. Tamás legyen szolgálatban. (tovább…)

Szép éjszakát kívánunk

2018. január 30. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

A fenti olvasói képpel (melyet a Szent Imre téren készített) nyugodalmas éjszakát kívánunk minden olvasónak.

A Csepel.info szerkesztősége.

Busz és kisteherautó ütközött össze Pesterzsébeten

2018. január 30. kedd

ORIGO, Mr.Gabee, Csepel.info

Összetört autóbusz a XX. kerületben, a Szent Imre herceg és a Kossuth Lajos utca kereszteződésébenFORRÁS: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

Négyen megsérültek egy balesetben kedden hajnalban, amikor egy kisteherautó autóbusszal ütközött a XX. kerületben.

A baleset a Szent Imre herceg és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében történt, az útszakaszt a helyszínelés idejére lezárták. A két jármű közeli házfalaknak csapódott, az autóbusz egy patika épületének szerkezetét rongálta meg, az épület állapotát statikus vizsgálja.

A balesetnek négy sérültje van – egyikük a kisteherautóban utazott, hárman a busz utasai voltak -, két embert a mentők kórházba vittek.

(tovább…)

Durva: csak az akasztások hiányoznak az Együtt 200 napos programjából

2018. január 30. kedd

Csepel.info

A teljes forradalmár párt és még a sajtó is befért egyetlen 180 fős terembe a 200 napos programot ismertető kampánynyitón

A rendszerváltáskor 100 nap türelmi időt adtak a pártok arra, hogy az Antall kormány megszüntesse a 45 évnyi idegen uralom és a kommunista hatalomgyakorlás összes negatívumát. Az Együtt viszont 200 napot kér ahhoz, hogy illegális bevándorlók százezreit engedje be és eltüntesse az Orbán kormány minden nyomát. De ezt is a jogállamiság felfüggesztésével és a kommunista diktatúrára erősen hajazó módszerekkel tennék. Bemutatjuk a programjukat, melyből csak az akasztások vagy tarkón lövések hiányoznak, minden más megtalálható.

A jogállamiság felfüggesztését, tömeges bebörtönzéseket, vagyonelkobzást és büntetőadókat, valamint a politikai alapú negatív diszkrimináció országos bevezetését ígéri a párt 200 napos programja – derül ki a dokumentumból. (tovább…)

2 éve halt meg Versényi László – KITT magyar hangja

2018. január 30. kedd

INDEX

Névtelen

84 éves korában 2016. január 26-án elhunyt Versényi László színművész, a Nemzeti Színház örökös tagja, kultikus szinkronhang, írja a Librarius kulturális magazin. Versényi 1931. június 19-én született Poroszlón. Középiskolai tanulmányait 1948-ban fejezte be, 1958-ban kezdett el a Nemzeti Színházban játszani. A tévénézők leginkább a szinkronszerepeiről ismerhették.

Bár a Szomszédok tévésorozatban is játszott (ő volt Bánáti boltvezető, akivel lenke néni vitába keveredett a kiolvadt mélyhűtőpult miatt), a legtöbben a szinkronszerepei miatt ismerték. Versényi László volt többek között K.I.T.T. magyar hangja a Knight Rider tévésorozatban, Tarkin kormányzó hangja a Csillagok háborújában, Yoda mester az előzménytrilógiában, Cornelius Caramel a Harry Potter-sorozatban, Q a Roger Moore- és Timothy Dalton-féle Bond-filmekben és Higgins a Magnumban. (tovább…)

Görgey Artúr születésének kétszázadik évfordulójára emlékeztek

2018. január 30. kedd

Csepel.hu

Születésének kétszázadik évfordulója alkalmából megkoszorúzták Görgey Artúrnak, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc honvédtábornokának és későbbi fővezérének emléktábláját a róla elnevezett téren január 29-én.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő méltatta Görgey Artúr életét, megemlítve azt, hogy a tábornok a Csepel-sziget déli részét védte a szabadságharc kezdetén. Bolla Dezsőnek, a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület elnökének javaslatára nevezték el a Csikó sétányon lévő egykori általános iskolát Görgeyről.

(tovább…)

Csepel történelme – Csepeli HÉV

2018. január 30. kedd

Mocsár Lajos, CSepel.info, Mr. Gabee

16388719_136392616870856_144283405_o

Ismét jelentkezünk Csepel történelmi rovatunkkal, melyben Mocsár Lajos olvasónk által küldött 1978-as képpel mutatunk be a Csepeli HÉV-ről.

Köszönjük a képet olvasónknak

Tehervonat gázolt halálra egy embert Soroksárnál – fotók (18+)

2018. január 29. hétfő

Blikk

Halálra gázolt egy embert a budapesti Soroksári út és Soroksár között közlekedő tehervonat.

Gázolás miatt jelentős, 60-90 perces késésekre kell számítani a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon hétfő délután – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

(tovább…)