‘Pártok’ kategória archívum

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

2023. január 30. hétfő

Ripost

Nem elég, hogy az energiaárak és az üzemanyagár miatt minden drágább lett, ami a temetkezéssel együtt jár, a Fővárosi Közgyűlés még a sírhelyek árát is drasztikusan emelte.

Már meghalni sem érdemes?
(tovább…)

Csepeli raktárban rohadt a választási csoda-vécépapír

2023. január 23. hétfő

Csepel.info

Egy csepeli raktárban, felhasználatlanul (kitörletlenül) álldogált 347 760 tekercs kormányellenes wc-papír, amit a koalíciós ellenzéki pártok csodafegyverként vetettek volna be saját és szimpatizánsaik ülepén keresztül a mit sem sejtő fideszesek ellen.

Az az Oraculum 2020 Kft. online igényléssel próbálta szétosztani a Kitörölheted.hu honlapon, ami az EzALényeg nevű ellenzéki revolverportált is működteti. A többek közt Orbán-idézetekkel feliratozott toaletpapír kiosztására vélhetően nem maradt az ellenzéki koalíciónak ideje és energiája – derítette ki a szintén ellenzéki Magyar Kétfarkú Kutya Párt. (tovább…)

Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték

2023. január 13. péntek

Magyarnemzet.hu

Gondoskodni fogunk a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában. Rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte: együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családja felé. Erről annyit kell tudni, hogy megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták. Az egyik rendőr, egy körzeti megbízott belehalt a sérüléseibe.

– Ez megráz bennünket, ami azért van, mert ez nem mindennapos eset – magyarázta a miniszterelnök. Szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset.  (tovább…)

Magnóra vett gyilkosság, avagy a csepeli kettős emberölés döbbenetes története

2023. január 7. szombat

Csepel.info

Tvrtko 14 évvel a csepeli kettős gyilkosság után sokkoló összeállítást készített a bűncselekményről. De nem csak ő emlékezik: információink szerint könyvet írtak a bűnügyről, és ismét bemutatjuk a kettős gyilkosságról szóló dokumentumfilmet is.

Pontosan 14 évvel ezelőtt brutális kettős gyilkosság történt Csepelen. Egy helyi szakképző iskola vezetőjét és egyik tanárát ölték meg. A gyilkosságot az iskola gondnoka, K. Tamás követte el, az ügyben bűnsegédként elítélték D. Gábor gazdasági igazgatót. D.- csakúgy, mint az egyik áldozat – nem mellesleg szocialista politikus is volt Csepelen. Vujity Tvrtko a brutális gyilkosságot követő időszakban oknyomozó sorozatot készített az esetről, és most erről egy összeállítást is megjelentetett:

(tovább…)

A csepeli kettős gyilkosságra emlékeztek

2023. január 7. szombat

Csepel.info

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a kerület alpolgármesterei valamint néhai Takács József családja közösen emlékeztek a 14 évvel ezelőtti csepeli kettős gyilkosság áldozataira. A Csepeli Temetőben két egymás melletti sír a mementója annak, mire képes az emberi gonoszság és kapzsiság.

2009. január 7-én este a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az iskola gondnoka lelőtte Takács Józsefet és Papp Lászlót, az iskola vezetőjét illetve tanárát. A kettős gyilkossághoz vezető okok a helyi közéletben kereshetők. Takács József rájött arra, hogy MSZP-s frakciótársa, Deme Gábor milliókat sikkasztott az iskola kasszájából. Csakhogy a párt nem akart botrányt. Ez adhatta az ötletet arra Deme Gábornak, hogy gyilkossággal előzze meg a rendőrségi ügyet, és így “simítsa el” a konfliktust. (tovább…)

Rendkívüli testületi ülés: nehéz év vár az önkormányzatra

2022. december 5. hétfő

Csepel.hu

A november 30-án tartott rendkívüli testületi ülésen két olyan kérdésben hozott ismét elutasító döntést a testület, amelynek elfogadása a város működése szempontjából létfontosságú lenne.

Az ülésén két olyan napirendi pontot tárgyalt a testület, amelyet korábban elutasítottak. Elsőként a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt-ből kiváló és a feladatai jelentős részét átvevő új cég, a Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. feladatellátási szerződéséről tárgyaltak.

(tovább…)

Orbán Viktor: A szankciókkal nem kerültünk közelebb a háború végéhez

2022. december 2. péntek

Magyarnemzet.hu

A kilencedik szankciós csomag után lesz tizedik és tizenegyedik, így nekünk folyamatosan küzdenünk kell, hogy az alapvető értékünket megvédjük – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök kiemelte, hogy ezért is kérték az embereket, hogy a nemzeti konzultáción erősítsék meg a magyar álláspontot. A kormányfő szót ejtett a héten elfogadott magyar helyreállítási tervről, valamint a hazánk déli határán tapasztalható illegális migrációs helyzetről is.

Az volt az elképzelés, hogy a szankciókkal közelebb jutunk a háború végéhez, ám az elmúlt kilenc hónap megmutatta, hogy ez nem sikerült – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: a szankciók nem vittek közelebb minket a háború végéhez, ellenben súlyos gondokat okoztak az Európai Unió országainak. A kormányfő szerint nehéz tél előtt állunk, Ukrajna egyre nehezebb helyzetben van, Oroszország bevételei pedig továbbra is magasak, és tudják folytatni a háborút.

 

(tovább…)

Nekem továbbra is Csepel az első! – Drámai bejelentést tett Csepel polgármestere

2022. december 1. csütörtök

Csepel.info

Fotó: Ábel Attila alpolgármester

Szerdán ismét összeállt az a furcsa koalíció Borbély Lénárd csepeli polgármester ellen, ami az elmúlt másfél évben 16 alkalommal szavazott együtt.

Szerdán este a kilencből öt fideszes képviselő szavazott az ellenzéki pártokkal. Döntéseik következtében hamarosan leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, és több száz ember munkahelye kerül veszélybe. Emellett ellehetetlenülhet a csepeli önkormányzat működése is. Borbély Lénárd polgármester csütörtökön reggel emiatt drámai közleményt fogalmazott meg, amit az alábbiakban idézünk:

(tovább…)

Rendkívüli testületi ülés november 30-án

2022. november 30. szerda
Csepel.hu
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. november 30-án (szerda) 18.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).
 Részletes napirendi pontok itt.

(tovább…)

Bangóné barátnője átigazolt a DK-ba

2022. november 23. szerda

Mandiner, Csepel.info

Erdősi Éva 2019-ben az ellenzék jelöltje volt a csepeli polgármester-választáson, de az ellenzékiek közül sokan inkább átszavaztak Borbély Lénárdra, a Fidesz jelöltjére. A politikus be sem került a testületbe, de most újult erővel a DK-ban folytatja.

A Demokratikus Koalíció kedden közösségi oldalán jelentette be, hogy Erdősi Éva, a Párbeszéd korábbi politikusa a DK-ban folytatja pályafutását. Ismertették, a politikus ’19-ig volt párbeszédes, de a három évvel ezelőtti önkormányzati választáson ellenzéki jelöltként indult a polgármesteri posztért Csepelen. Csúnyán kikapott, miközben Budapest nagy részén, még a hagyományosan jobboldali kerületekben is nyerni tudott az ellenzék. Erdősi valójában annyira fontos volt a csepeli ellenzéknek, hogy a nyolcadik helyet kapta a kompenzációs listán, így a képviselő testületbe sem jutott be. (tovább…)