‘Pártok’ kategória archívum

Politikai vita lett a háziorvosoknak nyújtott segítségből

2021. április 21. szerda

csepel.hu

Tizenöt csepeli háziorvosnak segítenek a koronavírus elleni oltások szervezésében a csepeli önkormányzat munkatársai. Amikor sok oltóanyag érkezik, mindenki beáll dolgozni. Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek is telefonálnak, hívják oltásra a csepelieket.

Ebből lett a vita: a csepeli ellenzékből többen kifogásolták a segítségnyújtást, a Demokratikus Koalíció pedig tiltakozott amiatt, hogy a polgármester és alpolgármesterek még húsvétkor is ezen dolgoztak.

(tovább…)

Gyomorbajos lett a csepeli-soroksári momentumos

2021. április 21. szerda

Csepel.info

Szabó szerint orwelli világ az, ahol leírják mit tesz, hogyan szavaz és mennyit keres politikusként, úgyhogy most gonoszak vagyunk

Szabó Szabolcs, a Momentum csepeli-soroksári képviselő-jelöltje annyira felháborodott azon, hogy a Fidesznek nem tetszik az ellenzék oltásellenes kampánya, hogy felfordult a gyomra.

Az Együtt majd az LMP korábbi politikusa, aki jelenleg a Momentum csepeli-soroksári jelöltje, még egyetlen alkalommal sem támogatta az Országgyűlésben a koronavírus elleni védekezést. Cserében viszont minden kormányzati intézkedést bírált és ellenzett. Annak sincs nyoma, hogy bármelyik csepeli vagy soroksári fejlesztés mellett kiállna. A kötözködők és bírálók között viszont rendre feltűnik: a csepeli-soroksári kerékpárút-fejlesztés leállítását például lelkesen szorgalmazta.

Ezért a “munkáért” 2014 óta 75 millió forint tiszteletdíjat vett fel.
(tovább…)

Oltása után kérdezték Tordai Bencét, visszavonja-e a keleti vakcina-ellenes beadványt

2021. április 16. péntek

Magyar Nemzet

Továbbra sem hajlandó érdemben kommentálni Tordai Bence, hogy azok után oltatta be magát az orosz Szputynik V-vel, miután aláírta a baloldal keleti vakcina-ellenes határozati javaslatát, és durván támadta az oltásokat. Bár a párbeszédes politikus csütörtökön online sajtótájékoztatót tartott, az időben megküldött kérdéseinkre nem válaszolt.

Mint ismert, több baloldali politikus is miután életeket veszélyeztetve megpróbálta lebeszélni az embereket az oltásról, magának beadatta az oltóanyagot. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint járványhelyzetben különösen megengedhetetlen az a fajta következetlen, csak a hatalmi érdekeket néző politika, amit a baloldal folytat – olvasható az Origo cikkében. (tovább…)

Kiakadt a DK, mert a polgármester húsvétkor is az oltásban segített

2021. április 13. kedd

Csepel.info

Csepel vezetői és az önkormányzat dolgozói segítenek az oltásszervezésben: emiatt robbant ki a tiltakozás

Videós közleményben tiltakozik Paál Géza, a DK csepeli elnöke azért, mert Borbély Lénárd polgármester segít a koronavírus elleni oltások szervezésében. Még húsvétkor is ezzel foglalkozott – áll a kemény vádak között.

Az ellenzéki pártok előbb megpróbálták betiltani az orosz és a kínai vakcinákat, most az oltási kampányt igyekeznek lassítani.  (tovább…)

Ellenzéki szavazók között van a legtöbb oltásellenes

2021. április 12. hétfő

Mandiner

Karácsony Gergely állításával ellentétben az oltáspártiság a kormánypártiak között a nagyobb. Nem meglepő, hiszen a kormány kezdettől fogva oltáspárti, az ellenzéki pártok viszont kampányt is indítottak a keleti vakcinák ellen. Egészen addig, amíg be nem oltották vezető politikusaikat.

Mint arról korábban írtunk, Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán április 10-én azt írta: „a kutatások szerint a Fidesz táborában vannak többen, akik nem kérték az oltást, az ellenzék elleni politikai támadások nem csak hazugok, de értelmetlenek is” – szögezte, mindeközben ugyanezen bejegyzéséből az is kiderült:

(tovább…)

Borbély Lénárd: pitiáner politikai támadásokkal terhelik az önkormányzatot

2021. április 8. csütörtök

Csepel.hu

Miközben azon dolgozunk a kollégáimmal megfeszítve, hogy a lakosság részére megszervezzük az oltási időpontokat, addig jellemző módon a Demokratikus Koalíció csepeli alakulata, vezetőjükkel az élen, azzal van elfoglalva, hogy milyen pitiáner politikai támadásokkal tudja megtámadni és leterhelni az Önkormányzatot – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: az elmúlt napok legfontosabb akciói azok voltak részükről, hogy megtudják, a Polgármesteri Hivatal 7 gépjárműve az elmúlt egy évben összesen 80.930 km-t futott.

 

(tovább…)

Kormányzati támogatással új gyermek szakrendelések indulnak Csepelen

2021. április 7. szerda

Csepel.hu

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében idén 750 millió forintot biztosít a csepeli önkormányzat számára. A támogatásból a Vermes Miklós utcai volt szülőotthonban fejlesztésekre és az ellátási terület bővítésére is sor kerül. A hangsúly a gyermekeken lesz, a támogatásnak köszönhetően gyermek szakrendelések indulnak:

•       Gyermekpulmonológia

•       Gyermek fül-orr-gégészet

•       Gyermekpszichiátria

•       Neurológiai szakrendelés

 

(tovább…)

Eltüntették a DK oltásellenes petícióját

2021. április 6. kedd

Magyar Nemzet

Hirtelen eltűnt Gyurcsányék nagy dérrel-dúrral elindított petíciója, amellyel a keleti vakcinák alkalmazása ellen hergeltek.

A Gyurcsány-párt ezt az évet is azzal kezdte, hogy igyekezett keresztbetenni a járványügyi védekezésnek azzal, hogy a keleti vakcinák ellen hergelt. Sőt: online petíciót indított, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

(tovább…)

Nulla forint támogatás a fővárostól

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Több mint egy héttel ezelőtt tájékoztatta Borbély Lénárd polgármester a csepelieket arról a jó hírről, hogy a Kormány újabb 750 millió forinttal támogatja a kerületi egészségügyi fejlesztéseket az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Az EBP-ről annyit kell tudni, hogy ez egy hazai forrásból megvalósuló egészségügyi fejlesztés, amelyet állami költségvetésből finanszíroznak. A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján Budapest 50 milliárd forint plusz állami forrást is kap erre a programra, amelyet évenkénti 10 milliárd forintos felosztásban kap meg a Főváros, illetve a kerületek.

 

(tovább…)

Pál Éva: Nem barátkozunk a kapitalizmussal, miként azt az összes többi párt teszi

2021. március 30. kedd

Munkások Újsága

Kende Péter műsorvezető elsőként a Neoton zenekar egykori frontemberét kérdezte választási indulásáról. Pál Éva elmondta, hogy Székely Sándorral az ISZOMM országgyűlési képviselőjével már régóta van aktív és jó kapcsolata, a politikus hitelessége nagyban segítette őt a párt melletti elköteleződésben. 

Szanyi Tibor arra a kérdésre, hogy az ISZOMM feltűnése a közvéleménykutatási eredményekben számára mit jelent, azt válaszolta, hogy minden párt a jelöltjein keresztül válik láthatóvá, olyan embereken keresztül, mint Pál Éva, aki Csepelen indul. (tovább…)