‘Pártok’ kategória archívum

Pert vesztett a Demokratikus Koalíció

2017. február 21. kedd

Csepel.hu

kal-karoly-dk

Büntetőpert vesztett Horváth Gyula és Kál Károly, a Demokratikus Koalíció (DK) csepeli elnöke és alelnöke, miután a bíróság előtt nem tudták igazolni a vádjaikat. A két politikus azt állította, hogy Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester rájuk nézve becsületsértő kijelentéseket tettek a Csepeli Hírmondóban és a Csepel.info hírblogon.

Horváth Gyula és Kál Károly azután tettek feljelentést, miután a polgármester édesapjának a halála után azzal vádolták meg ismeretlenek Borbély Lénárdot, hogy a 2015 nyarán elhunyt édesapja búcsúztatását az önkormányzat fizette ki. Ezeknek az aljas vádaknak a terjesztésében mások mellett a DK is részt vett, ami után a polgármester közleményt adott ki. „Milyen emberek azok, akik másokat gyászukban próbálják hamis vádakkal megalázni és megtámadni? Milyen emberek azok, akik politikai ellenfelüket az apja elvesztésekor próbálják besározni olyan valótlan dolgokkal, amiknek semmi alapja sincs?” – állt a polgármester közleményében, amelynek a végén a temetéssel kapcsolatos összes számlát nyilvánosságra hozta. (tovább…)

Aljas indokból: Szenteczky János jogerősen bűnös

2017. február 20. hétfő

Csepel.hu

szenteczky_jnos

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélték Szenteczky Jánost. A csepeli MSZP elnöke, fővárosi alelnöke jelenleg a párt csepeli-soroksári országgyűlési képviselő-jelöltje is. A politikus a csepeli lakásmutyi ügyként elhíresült bűncselekmény-sorozatban szintén vádlottként áll a bíróság előtt.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság Szenteczky János fellebbezését követően szigorított az első fokú ítéleten. A politikus a jogerős ítélet alapján a Csepel.info hírblog nevével visszaélve adott ki egy újságot a 2010-es önkormányzati választások idején. A lapban titokban készített és manipulált diktafonos hangfelvételeket valamint hazugságokat használt fel politikai ellenfelei – többek között Németh Szilárd és Borbély Lénárd – befeketítésére. Szenteczky a bűncselekményekkel polgármester-jelöltként próbált meg politikai előnyhöz jutni. Mivel őt számos köztörvényes bűncselekménnyel összefüggésbe hozták, azt a látszatot akarta kelteni, hogy ellenfelei sem jobbak nála. (tovább…)

Tarlós István: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

2017. február 18. szombat

888

Tarlós: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

A főpolgármester azt mondta: az olimpia ügyében nemzeti egyetértés volt. Valakik elárulták saját magukat, mert másfél évvel ezelőtt “két kézzel megszavazták az olimpia rendezését”, de most hangosan tiltakoznak.

Amikor Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester 2004-ben összehívott egy értekezletet, a liberálisok, a szocialisták és az összes kerületi polgármester támogatta az olimpiát – emlékeztetett Tarlós István.

(tovább…)

Az ellenzék az olimpia mellett állt, most ellene lobbiznak

2017. február 17. péntek

Origo

az-ellenzek-az-olimpia-mellett-allt

Az ellenzéki pártok nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát a 2024-es olimpiára – mondta Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A Magyar Olimpiai Bizottság szerint az ellenzéki pártok meggyengítették Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát. Ezek után a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága, hogy Budapest fenntartja-e szándékát a hazai rendezésű olimpia megrendezésére. Borkai Zsolt elnök úgy fogalmazott: a MOB mint a pályázat egyik benyújtója, a szakmai oldalt képviseli ebben a témában.

(tovább…)

Harmatgyenge az ellenzék, fölényesen vezet a Fidesz

2017. február 15. szerda

Magyar Idők

mi_kv20170215

A Fidesz–KDNP 6 százalékponttal jobb listás eredményt érne el, mint 2014. április 6-án, ha most vasárnap tartanák a választásokat. Ez ismét kétharmados fideszes győzelmet jelentene.

Ezzel szemben a korábbi baloldali összefogás pártjai a három évvel ezelőtti szinten állnak, a Jobbik pedig jelentősen, 4 százalékponttal gyengült – derült ki a Közvéleménykutatók.hu-nak a Magyar Idők számára készített összesítéséből. Az adatok 2017 első publikált kutatásainak átlagát mutatják hat cég – a Medián, a Nézőpont Intézet, a Századvég Alapítvány, a Tárki, a Publicus Intézet és a Závecz Research – mérései alapján. A kutatások adatai szerint a Fidesz–KDNP a teljes felnőtt népességen belül és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve is rég nem látott fölénnyel vághat neki a tavaszi parlamenti szezonnak. (tovább…)

Nem áll be Botka mögé a Párbeszéd

2017. február 14. kedd

888

nem-all-be-botka-moge-a-parbeszed

A Párbeszéd kiszáll a baloldali pártok előválasztásokról szóló tárgyalásaiból – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Szabó Tímea döntésüket azzal indokolta, hogy szerintük az MSZP és a DK nem érdekelt az előválasztásban. Ezzel véget érnek az általuk kezdeményezett ilyen témájú tárgyalások, de továbbra is nyitottak az egyeztetésre, például az LMP-vel és az Együtt-tel. (tovább…)

Nem dolgozik, de pénzt akar a DK-s politikus

2017. február 14. kedd

Csepel.hu

horvath-gyula-plakat

Munkaügyi bírósághoz fordult Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció politikusa. Horváth célja az, hogy akkor is kapjon fizetést, ha nem dolgozik, és távollétét sem indokolja.

A balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje hónapok óta vitában áll az önkormányzattal.

(tovább…)

Gyurcsány lebuktatta: Majtényi sem civil jelölt

2017. február 13. hétfő

Origo, Csepel.info

majtenyi-laszlo-0301

Álcivil áljelölt

A látszat szerint egy civil csoportosulásnak jutott eszébe, hogy Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek jelölje, aki mögé aztán a baloldali pártok is odaálltak. Csakhogy a valóságban minden fordítva történt. A pártok döntöttek Majtényi jelöléséről, aztán szóltak az álcivil szervezeteiknek, azok meg a szokott módon átverték a balliberális nagyközönséget.

Nagy öröm volt a baloldalon, hogy az LMP február elején bejelentette, támogatják Majtényi László államfői jelöltségét. Azzal, hogy a zöldek is felsorakoztak a jogtudós mögé, komoly esély nyílt rá, hogy a baloldalnak tényleg önálló köztársaságielnök-jelöltje legyen. Majtényi László korábban volt adatvédelmi biztos és az ORTT elnöke, és ő alapította az Igazmondó Alapítványt, ami az Együtt-elnök Juhász Péterhez köthető ügyekkel vált ismertté (például amikor kiderült, hogy nyaralásához az alapítvány kocsijait vette Juhász igénybe). A kandidáláshoz ugyanis legalább 40 országgyűlési képviselő szavazata kell, ez az arány pedig az MSZP 28, az LMP 5 és a függetlenek (DK: 4, Párbeszéd: 1, Együtt: 2) összesen 7 darab igenével már hozható. A Jobbik világossá tette, hogy nem szavazza meg Majtényit, önálló jelöltet pedig nem állít. Igaz, nem is tudna, hiszen a 24 fős frakciója ehhez kevés.

(tovább…)

Ez a politikus három éve gyűjti a Momentumnak az aláírásokat

2017. február 10. péntek

Csepel.info

szabomomo01

Szabó Facebook-bejegyzése: az alsó kép három évvel ezelőtti

Szabó Szabolcs három évvel ezelőtti fotót tett ki a Facebook-oldalára azzal, hogy olimpia-ellenes aláírásokat gyűjtenek – értesült a Csepel.info.

Az Együtt politikusa által kitett fotó hátterében látható üzletek az elmúlt években mind elköltöztek, helyükre pedig más üzletek települtek. A helyszín ma már egészen másképp néz ki. Ehhez képest Szabó a következő szöveget írta ki a Facebook-oldalára: (tovább…)

Orbán Viktor: A történelem mi magunk vagyunk

2017. február 10. péntek

Csepel.hu

Foto: 24.hu

A történelem fittyet hány a jóslatokra, „beint” a liberális politika prófétáinak, a globalistáknak és a liberálisoknak– mondta pénteken, tizenkilencedik évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A kormányfő arra is kitért: Nem tűrjük, ha mások akarják helyettünk eldönteni, mi végre vagyunk a világon.

A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas, és a 2017 még inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése – kezdte tizenkilencedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. (tovább…)

Orbán Viktor: A történelem fityiszt mutatott a liberálisoknak

2017. február 10. péntek

Magyar Idők

Orbán Viktor: A történelem fityiszt mutatott a liberálisoknak

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség „szájzár alá vett”.

A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas, és a 2017 még inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése – kezdte tizenkilencedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

(tovább…)

Szigetvári Viktort bűnösnek találta a bíróság

2017. február 10. péntek

Másoknak ásott vermet…

Ripost, Csepel.info

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Szigetvári mellett jobbra álló, csepeli Takács Krisztiánt szintén elítélték már becsületsértésért (is), Szabó Szabolcs (balra) eddig még megúszta mások lebűnözőzését

Rágalmazás miatt első fokon elítélte a nyíregyházi járásbíróság Szigetvári Viktort, az Együtt volt elnökét. Ő az első pártelnök Magyarországon, akit bírósági ítélet bűnösnek nyilvánított.

A politikus jó politikus-szokás szerint másokat bűnözőzött. Ezt egy másik politikussal szemben megtehette volna. Több bírósági ítélet mondta ki ugyanis az elmúlt hónapokban, hogy az olyan politikusokat, mint amilyen Szigetvári Viktor is, homoszexuálisnak vagy bűnözőnek lehet nevezni. Csakhogy Szigetvári ezt most olyan magánszemélyekről mondta, akik nem politikusok és nem bűnözők. Így a sors csapdájából Szigetvári bűnözött.

(tovább…)

Sándor Mária öngyilkosságot kísérelt meg, kilép a közéletből

2017. február 8. szerda

“Csalódtak bennem, csalódtam bennük.”

168Óra, 444, Csepel.info

sandor-maria-es-gyurcsany-2

Sándor Mária itt még boldogan jött le a színpadról

“Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük.”

Ezt Sándor Mária mondta a 168 órának. A lap csütörtökön megjelenő cikkének előzetesében arról beszél, mostanra nincs munkája, és a társai is elmaradtak tőle. Ezen a hétvégén nem ment fel a színpadra a Tanítanék tüntetésen, és már nem működteti az egyesületét sem. Öngyilkosságot is megkísérelt, de megmentették, írja a 168 óra. Most már “békében szeretne élni, és emelt fővel kilépni a közéletből.” (tovább…)

Párttá alakul a Momentum Mozgalom

2017. február 8. szerda

Mandiner, Csepel.info

Az olimpiaellenes aláírásgyűjtést eleve politikai nyitánynak tartották. Ezt követően azonnal párttá alakul a Momentum Mozgalom – jelentette be az ATV-ben Orosz Anna, a szervezet egyik vezetőségi tagja. Indulnak a 2018-as választáson is.

Az LMP, az Együtt és az MSZP belement a mozgalom csicskáztatásba, és a kampányban is felhasználható listákat gyűjtöttek nekik – miközben a MoMa vezetői végig csípős megjegyzéseket tettek rájuk, főként az MSZP-sekre. Az eddigi pártokat rossznak tartják, de azért összefognának velük, ha azt teszik, amit ők mondanak.

A nagy összeesküvés

2017. február 7. kedd

Vélemény – Ábel Attila

a-nagy-osszeeskuves

Hallom a Gyurcsánytól, hogy összeesküvést szőnek ellene. Mert a baloldalon néhányan szóba állnak egymással, és őt nem hívják.

Úgy tűnik, hogy akik csak árokásásról beszélnek több mint tíz éve, már csak árokásásban tudnak gondolkozni. A szokás hatalma. Ezért nyírnak mindenkit, aki szóba mer állni – netán egy sportág vagy város érdekben – a kormánnyal. A NER a fő ellenség. De ha valaki értelmesen mer véleményt alkotni, és nem azt szajkózza, hogy óriási a munkanélküliség, tönkre ment a gazdaság, négymillióan éheznek, netán épp úgy szeretne olimpiát mint másfél éve, annak is pusztulnia kell. (tovább…)