‘Pártok’ kategória archívum

Bajnai Gordon utcáját újítják fel a csepeli Táncsics Mihály utca helyett

2020. május 30. szombat

Magyar Nemzet

A kritikus állapotú csepeli Táncsics Mihály utcára megvolt a pénz, a közbeszerzés és a szerződés

De nem azért, mert rossz állapotban van, hanem, hogy szebb legyen. Karácsony Gergely Csepeltől minden útfelújítást elvont 2024-ig, neki csak az adónk kell, hogy máshol költse el. 

Karácsony Gergely Csepel és a XVI. kerület után a hegyvidéki önkormányzatot is bünteti, a kormánypárti vezetésű kerülettől hárommilliárd forintot vont el a főpolgármester. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben. A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza szerdán a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra, ahol történetesen Bajnai Gordon volt kormányfő villája áll.

(tovább…)

Karácsony Gergely szerint rasszista és náci dolog megemlékezni a halottakról

2020. május 29. péntek

Budapest főpolgármestere újfent kimutatta a foga fehérét.

Karácsony Gergely nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele azokba, akik a Deák téri kettős gyilkosság áldozatairól emlékeztek meg csütörtök este. A főpolgármester szerint a kegyeleti megemlékezés résztvevői nácik voltak, akik feldúlták a város rendjét.

(tovább…)

Egyetlen utat sem újít fel Karácsony Gergely az ellenzéki kerületekben

2020. május 27. szerda

Csepel.info, Origo

A kritikus állapotú csepeli Táncsics Mihály utcára megvolt a pénz, a közbeszerzés és a szerződés

Újabb állomására érkezett Karácsony Gergelynek az ellenzéki fővárosi kerületekkel szembeni polgárháborúja. A választások után elsőként megfosztotta a fővárosi ellenzéket azoktól a pozícióktól, amelyek hagyományosan az ellenzéké voltak korábban. Utána leállította a kerékpáros-fejlesztéseket ezekben a kerületekben, most pedig az összes fontosabb útfejlesztést és parkolófejlesztést is leállítja. Mindez példátlan politikai diszkrimináció Budapest történelmében: soha korábban nem történt hasonló.

Úgy tudjuk, hogy Csepelen már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására, de a főpolgármester pártpolitikai okból ezt is lefújta. Információink szerint ősztől a fővárosi utak takarítását sem végzik el többet az ellenzéki kerületekben, csak az utak egy részén. (Cserében viszont 40 százalékkal növelték a fővárosi cégvezetők fizetését.) (tovább…)

Tudtad? Ha autista és fogyatékos gyerekeknek segítesz, Fidesz-csicska vagy!

2020. május 27. szerda

Csepel.info

Aki gyerekeken segít, az óvodabezáró és Fidesz-csicska – állítja Szabó és a hozzá közel álló balliberális lap

Kemény bírálat érte a csepeli képviselő-testületet azért, mert többpárti, teljes egyetértésben támogatták a speciális nevelést igénylő valamint az autista gyermekeket, és emellett egy új bölcsőde nyitását is. A bírálók szerint viszont a döntést támogató képviselők mind Fidesz-csicskák. 

A független-ellenzéki Szabó Szabolcs azért ment másodjára is neki a döntésnek, és állította valótlanul, hogy óvodabezárások folynak Csepelen, mert az utasítása ellenére sem kezdett pártpolitikai harcba a helyi ellenzék. Szabó, aki eddig az Együtt és az LMP politikusa is volt már, várhatóan momentumosként száll ringbe a következő országgyűlési választásokon. Posztjával így Dukán András Ferencet, a Momentum helyi képviselőjét is porig alázta, hiszen ő is megszavazta a javaslatot. (tovább…)

Őket hozta volna Karácsony Gergely Csepelre

2020. május 26. kedd

Csepel.info

Kétségbeesve panaszkodtak a Corvin-negyed lakói az önkormányzati választások után elviselhetetlenné váló hajléktalan-helyzetre. Éppenséggel pont azokra, akiket a VIII. kerületi szállókról hozathatott volna titokban buszokkal a csepeli Táncsics Mihály utcába Karácsony Gergely. Ám idő előtt kiderült a főpolgármester terve.

A fényképeket is bőven tartalmazó bejegyzéseket azonban ma már hiába keresnénk:

Akik a Corvin hajléktalanokkal kapcsolatos posztot keresnék a jövőben: a FB moderátorai eltávolították a közösségi alapelvek megsértése miatt.

– olvashatjuk ma a posztok helyett. Elvégre, amiről nem beszélünk, az nincs – ez volt a Kádár korszak egyik alapigazsága is. (tovább…)

Őszöd, Gyurcsány, 14

2020. május 26. kedd

Origo

Itt az őszödi beszéd 14. évfordulója.

Gyurcsány Ferenc és szűkebb köre az őszödi beszéd 2006-os nyilvánosságra kerülése óta számtalan módon próbálta meg elterelni a lényegről a figyelmet, ami nem más, minthogy a DK jelenlegi elnöke, bukott szocialista miniszterelnök már az első miniszterelnöksége idején becsapta a magyar embereket. Kezdetben a beszéd hamis értelmezésével próbálkozott a baloldali média segítségével, amikor erre az emberek nem voltak vevők, próbálta elhitetni, hogy “MSZP-n belüli ellenfelei” szivárogtatták ki a beszédet.

(tovább…)

Videó: a politikus szerint sajnos kevés ember halt meg

2020. május 20. szerda

Hír TV, Csepel.info

Élő adásban szólta el magát a DK-s Arató Gergely. A politikus azt mondta a koronavírusban elhunytakról beszélve, hogy “ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország.”

Az ellenzék a sikeres védekezés ellenére sem kér bocsánatot azért, hogy a diktatúra bevezetéseként beszéltek a koronavírus törvény elfogadásáról és hogy azzal vádolták a kormányt, hogy nem fogják visszaadni a Parlamentnek a különleges felhatalmazást. A videó:

(tovább…)

Gurmai Zita nagy futása

2020. május 19. kedd

A HírTv oknyomozó csapata szerette volna megkérdezni az MSZP-s politikust a gyöngyöspatai romák ügyéről. Nem sikerült.

A Facebook-oldalon ezt írják: „Az utóbbi évek legnagyobb MSZP-s teljesítménye! Gurmai Zita 60 méter síkfutás világrekord! (És ennyi mozgás után ne igyon meg valamit az ember?!)”
(tovább…)

Vallásgyalázó bejegyzést osztott meg Kuncze Gábor

2020. május 17. vasárnap
Vallásgyalázó karikatúrát posztolt közösségi oldalán az SZDSZ volt belügyminisztere. A Kuncze Gábor által közzétett bejegyzésben Müller Cecíliát Jézusként ábrázolják és a tisztifőorvos által elmondott tanácsot bibliai bejegyzésként tünteti fel.

Nem ez az első ilyen eset. Korábban a Népszava közölt egy Krisztus szenvedésén gúnyolódó grafikát. Néhány hónapja pedig Niedermüller Péter a DK Erzsébetvárosi polgármestere nevezte rémisztő képződménynek a keresztény fehér férfiakat és nőket.

(tovább…)

Koronavírus: kinek fáj a védekezés sikere?

2020. május 17. vasárnap

Csepel.info

Nem jobb, hogy maradtak?

Az önkormányzatoktól elvett fájdalmas veszteségként kommunikálják az ellenzéki pártok azokat a költségeket, amit az állam fordított a területükön a koronavírus elleni sikeres védelemre.

Magyarországon a liberális vezetésű államokéhoz hasonlóan gyenge vagy svéd-típusú “védekezés” esetén több tízezer idősebb ember, többnyire nagypapák és  nagymamák halhattak volna meg az elmúlt hónapokban. Most, hogy az elhunytak száma az ötszázat sem éri el, az ellenzéki pártok és önkormányzatok kampányt kezdenek a védekezésre fordított forrásokat kifogásolva. (tovább…)