‘Pártok’ kategória archívum

Gulyás Gergely: Holnaptól csak magyar rendszámmal lehet tankolni a benzinkutakon kedvezményesen

2022. május 26. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Két nappal ezelőtt alakult meg a kormány, az első ülésen a veszélyhelyzet elrendeléséről döntött, a rendkívüli felhatalmazással élve pedig a háború gazdasági következményeit mérséklendő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását rendelte el – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztercsütörtökön Kormányinfón.

Közvetlen veszélyt az ukrajnai háború Magyarországra jelenleg nem jelent, de humanitárius terheket ró ránk – tisztázta a tájékoztató elején a miniszter. Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar választók április 3-án ennek tudtában szavaztak bizalmat a kormánynak, melytől azt várják, hogy maradjunk ki a háborúból, és annak gazdasági hatásait védje ki, amennyire lehet. (tovább…)

Elmaradt a Közgyűlés. Egymásnak esett a DK és a Momentum

2022. május 25. szerda

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/MTVA)

Karácsony Gergely úgy döntött, hogy határozatképtelenség miatt nem tartja meg a mai Fővárosi Közgyűlést. A főpolgármester tájékoztatása szerint azért oszlatta fel a közgyűlést, mert nem jelent meg kellő számú képviselő a teremben.

Ennek az volt az oka, hogy az ellenzéki összefogás két pártja, a Demokratikus Koalíció és a Momentum nem tudott megegyezni az időközi választások jelölti helyeiről. A Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a Bősz Anett (DK) főpolgármester-helyettessé választását, így a Momentum nem szavazta volna meg őt, így nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez. (tovább…)

Orbán Viktor: Nehéz körülmények között is vállalom, hogy Magyarország előre fog menni

2022. május 16. hétfő

Magyarnemzet.hu

Orbán Viktort ötödszörre választották meg miniszterelnöknek. Fotó: Kurucz Árpád

133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.

A kormányfő ezután letette esküjét, megfogadta, hogy miniszterelnöki tisztségét a jövőben is a magyar nemzet javára gyakorolja.  (tovább…)

Orbán Viktor a kormány megalakításáról egyeztetett

2022. május 11. szerda
Fotó:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
A Facebookon közzétett fotó alapján a Karmelita kolostorban megtartott tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök mellett Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.
Nem volt ott az egyeztetésen Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de rájuk állítólag stabilan számít az új kormányában is Orbán Viktor, csak éppen ők „igazolt távollévők” az egyeztetésről, mivel mindketten éppen úton vannak: Szijjártó nemrég Spanyolországból jelentkezett élőben az olajembargó ügyében, és azóta már Marokkóban van, valamint hivatalos úton szintén Marokkóban tartózkodik Facebook-posztja szerint Varga Mihály is.

(tovább…)

Először lett hölgy a köztársasági elnök, Novák Katalin a rendszerváltás utáni nyolcadik elnökünk

2022. május 10. kedd

Magyar Nemzet

Ma lép hivatalba Novák Katalin, Magyarország nyolcadik köztársasági elnöke. Az istentisztelettel egybekötött hivatalos beiktatási ünnepség május 14-én, szombaton lesz. Áder János korábbi államfő két cikluson keresztül töltötte be a tisztséget, amivel kapcsolatban lapunknak elmondta, nyugodt szívvel hagyja el a Sándor-palotát, hiszen a főbb vállalásait teljesítette.

(tovább…)

Medgyessy Péter: Orbán a 2002-es vereség után elmondta nekem, hogy visszajön majd – videó

2022. május 8. vasárnap

Blikk

“Orbán példát mutatott 2002-ben, hogy hogyan kell felállni” – igy jellemezte újabb győzelme után Orbán Viktor kormányfőt Medgyessy Péter, az MSZP 2002-es miniszterelnöke, párhuzamot vonva a mai ellenzék választási veresége és a Fidesz hosszú távú választási felkészülése között.

“A 2002-es választás Orbánnak és a Fidesznek egy nagy mellbecsapás volt. (…) De egy nem is annyira formális beszélgetésen már akkor elmondta nekem, hogy nézd, >én vissza fogok jönni<. Erre ő tudatosan készült.“ – idézte fel a 20 éve történteket Medgyessy Péter exkormányfő Gulyás Márton Partizán című műsorában.

(tovább…)

Radnóti Miklósra emlékeztek

2022. május 5. csütörtök

Csepel.hu

Radnóti Miklós 113. születésnapjára emlékeztek ma reggel Csepel elöljárói a költő Radnóti Miklós Művelődési Háznál lévő szobránál. A megemlékezésen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, dr. Vincze Anikó jegyző, valamint a csepeli Fidesz képviselőitől Czibulyáné Szonday Szilvia, Balogh Ernő és Zupkó János önkormányzati képviselők.

Radnóti Miklós Budapesten, egy zsidó családban született. Életét jelentősen befolyásolta az a tény, hogy születésekor édesanyját és ikertestvérét elveszítette. (tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület

2022. április 29. péntek

Csepel.hu

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag elfogadták a csepeli rendőrkapitányság éves beszámolóját, amelyből kiderül, a 2021-es év közbiztonság szempontjából az elmúlt 10 év eddigi legkiemelkedőbb éve volt.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a testület nevében köszöntötte a közelmúltban minisztériumi díjazásban részesült csepelieket. (tovább…)

További nyugdíjemelés mellett döntött a kormány

2022. április 28. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Július 1-jéig marad a benzinárstop és az élelmiszerárstop – erősítette meg a kormány döntését a 2018-2022-es kormányzati ciklus utolsó Kormányinfóján Gulyás Gergely, megjegyezve: amíg van rá mód és lehetőség, amíg a kőolaj és földgázellátás biztosított, újra és újra meg fogják vizsgálni az intézkedések fenntarthatóságát. A Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá bejelentette, hogy július 1-től további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz. 

A tárcavezető tájékoztatása szerint öt százalékban határozták meg a nyugdíj emelkedését, azonban mivel ez a 8,9 százalékos jósolt inflációtól elmarad, mielőbb indokolt és szükséges a nyugdíjemelés. Ezért további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz július elejétől, hat hónapra visszamenőleg – jelentette be a miniszter. (tovább…)

Nem lesz gerincút

2022. április 28. csütörtök

Magyarhirlap.hu

Fotó: MH/Katona László

Karácsony Gergely politikai temetőt csinál a fővárosból – állapította meg Láng Zsolt a közgyűlés tegnapi ülésén. Kiderült, hogy a kormányzati támogatás dacára a csepeli elkerülő út folytatása mégsem épülhet meg.

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője napirend előtt bejelentette, hogy az országgyűlési választásokon elért nagy arányú győzelem eredményeként a parlamentben folytatja munkáját, és jelezte Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy utolsó alkalommal kell őt végighallgatnia a közgyűlésben. (tovább…)