‘Pártok’ kategória archívum

Mostantól bűncselekmény az illegális bevándorlás támogatása

2018. június 21. csütörtök

Magyar Idők

Elfogadta tegnap a T. Ház az alaptörvény módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. Az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik támogatta a kormány által előterjesztett javaslatokat, amelyek célja többek közt keresztény kultúránk, valamint hazánk védelme az illegális migrációval szemben.

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. A Trócsányi László igazságügyi miniszter által benyújtott alaptörvény-módosítás lényege, hogy az államnak kötelessége megvédeni az ország alkotmányos önazonosságát és keresztény kultúráját, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. (tovább…)

Tiltakozik a DK a csepeli Popieluszko utca felújítása miatt

2018. június 13. szerda

Csepel.info

“Az csupán a baj, hogy a Popieluszkó út javítása kicsit se segíti kerületünk közlekedési problémáinak megoldását” – állítja Horváth Gyula, a DK csepeli elnöke. A politikus szerint ebben az utcában minimális a forgalom, ezért inkább az egykori Csepel Művekben kellene a Központi utat felújítani.

A képviselő-testületben a kollektív gondolkodásnak nyoma sincs, az abszolút többségben lévő fideszesek a vezérük ideológiai meggyőződése szerint, (az ő kedvére és elvárására) nyomogatják a gombokat. Most éppen a Popieluszkó út felújítására nyomtak igent! 

háborog Facebook oldalán Horváth, aki szerint az utca felújítása tipikus példája a pártérdekből történő, ész nélküli fideszes butaságoknak. (tovább…)

Schiffer András: Sok energiát fektettem abba, hogy az LMP-t ne lehessen a ballib táborba behekkelni

2018. június 12. kedd

Pesti Srácok

migránsügyben Schiffer András

Nem zárja ki, hogy valamikor visszatér a párpolitikába, de nem hajlandó még egyszer golyófogónak állni és bázisdemokratikusnak hazudott pártot csinálni – nyilatkozta Schiffer András a 24.hu-nak. Az LMP alapítója arról is beszélt az interjú során, hogy miért távolodott el egykori pártjától és szerinte hol hibázott a többi ellenzéki párt.

Ha most vasárnap lennének a választások, nem biztos, hogy az LMP-re szavazna Schiffer András – derül ki abból az interjúból, amit a 24.hu készített a párt alapítójával. Az egykori politikus elmondta, az Együttes Szabó Szabolcs csatlakozása az LMP frakciójához csak az utolsó csepp volt a pohárban. Az első csepp az volt, amikor tavaly szeptemberben a párt élesítette Ron Werber stratégiáját.

(tovább…)

Szívatás

2018. június 12. kedd

 

A fenti címmel háborog Facebook oldalán Horváth Gyula csepeli DK-s képviselő, hogy a húszezer forintos gépjárműadóját egyben kell megfizetnie erre az évre. Azt írja ez a jóember, hogy a csepeli önkormányzat még csak fel sem ajánlotta számára a részletfizetés lehetőségét, hanem egy összegben követeli a pénzt, ettől pedig „eláll az ember szava”. Mégis, hogy gondolja ez a fránya hivatal, hogy vele szemben ezt meg lehet tenni? – jön át a lényeg a volt alpolgármester bejegyzéséből.

Azért van annak valami diszkrét bája, amikor Horváth Gyula puffog az összeg láttán. Az átkosban politikai főiskolát végzett csepeli politikus ugyanis nem tartozik a szegényebb képviselők közé. Igazi álláshalmozó, aki annak idején képviselőként, alpolgármesterként és a Fővárosi Közgyűlés tagjaként legkevesebb három helyről kapott fizetést. Az alpolgármestersége alatt összesen 32 milliós jutalmat felvett politikus vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannal is rendelkezik, ebből az egyik egy kétszintes, közel 170 négyzetméteres családi ház, a másik pedig egy majdnem 400 négyzetméteres dömsödi nyaraló.

(tovább…)

Szabó Szabolcs bejelentette: megszűnik törpe parazitapártjuk

2018. június 1. péntek

Origo, Csepel.info

14566413_1203172083080338_9003499953436652526_o-1

Az Együtt volt az eddigi legtahóbb párt, rendszeresen zavarták meg a kormány és más pártok rendezvényeit

A jelenleg LMP-s Szabó Szabolcs jelentette be az ATV-ben, hogy várhatóan megszűnik korábbi pártja, az Együtt. Juhász Péter pedig azt mondta, nem érdemes fenntartani a jogi entitást, és hozzátette, jövő héten fizetik vissza azt az összeget, amelyet kampánytámogatásra kaptak.

Szabó Szabolcs azt mondta az ATV-ben, hogy mivel a választáson az egy százalékot sem érték el, így állami támogatást sem kapnak, vagyis teljes mértékben ellehetetlenült a pártja. Ismert, a katasztrofális választási eredmény (0,77%) miatt a pártnak vissza kell fizetnie a kampánytámogatást, ami 150 millió forint körüli összegre rúg. Hogy a történet ne maradjon csavar nélkül, a hírt az a politikus jelentette be, aki

(tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület

2018. június 1. péntek

Csepel.hu

A májusi testületi ülésen a képviselők több városrehabilitációs projektről is döntöttek, emellett folytatódnak a csatornázási és útépítési munkálatok.

A testületi ülés megkezdése előtt kiemelkedő eredményeket elért csepeli fiatalokat köszöntöttek. (tovább…)

Lemondott a Párbeszéd csepeli politikusa

2018. május 31. csütörtök

MTI, Csepel.info

Hudák János

Lemondott önkormányzati képviselői pozíciójáról Hudák János, a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselője. Megüresedett helyéről a 2014 őszén listát állító pártoknak kell majd dönteniük – közölte az MTI.  

A Párbeszéd politikusa a csepeli önkormányzat testületi ülésének kezdetén kért szót, és jelezte, hogy az ülés végén bejelentést tesz. Borbély Lénárd polgármester kérésére, hogy ezt akár azonnal is megteheti, Hudák János közölte, hogy lemond a képviselői tisztségéről. Indoklása szerint nincs értelme a további képviselői munkájának. Csepel polgármestere megköszönte eddigi munkáját és az együttműködést. A Párbeszéd politikusa ezt tudomásul vette, bár jelezte, hogy csak a testületi ülés után akart lemondani – közölte az MTI. (tovább…)

Novák Előd: elvtelen politikusoktól hemzseg a Jobbik-frakció

2018. május 30. szerda

888, Mandiner

A jobbikos politikus szerint pártja tele van olyan emberekkel, akik soha semmit nem képviseltek, csak Vona Gábor bábjaként bólogatnak mindenhez.

Kedden az ellenzéki párt szóvivője, Mirkóczki Ádám jelentette be, hogy „bizalmi válság alakult ki” Dúró Dórával szemben, ezért a frakcióból történő kizárás mellett döntöttek. Mindezt az új platformot létrehozó Toroczkai László a következőképp kommentálta:

(tovább…)

Leszámolás a Jobbikban: kizárták Dúró Dórát

2018. május 29. kedd

Inforadio.hu, 888.hu

Amikor a jobb kéz még tudta hol a bal kéz

Bizalomvesztés miatt kizárták Dúró Dórát a Jobbik országgyűlési frakciójából – jelentette be Mirkóczki Ádám szóvivő a párt frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón.

Mirkóczki Ádám közölte: a frakció titkos szavazással, 20 igennel, 4 nemmel, valamint 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött így. (tovább…)

Szanyi Tibor felszámolná az MSZP-t

2018. május 18. péntek

Tele van árulóval a párt – állítja

Blikk, ATV, HVG

Szanyi kapitány MSZP-elnök lenne

Felszámolná pártját Szanyi Tibor (61), az MSZP európai parlamenti képviselője. A Magyar Narancsnak adott interjújában azt állította, hogy fideszes kollaboránsok vannak a pártban, ő maga öt emberről biztosan tud, nekik az MSZP technikai-gazdasági hátteréhez van közük.

Szerinte a megszüntetés egy lehetséges kiút abból, amiben most van a szocialista párt. „Ide válságmenedzser kell” – mondja. A Magyar Narancs készített interjút a szocialista EP-képviselővel, ahol az első kérdés rögtön Szanyi egyik minapi Tumblr-bejegyzésére utal, ahol a politikus azt írta, be kell csukni az MSZP-t azért, hogy megmeneküljön a szocialista párt. Azt mondja, nem viccelt, a felszámolás szerinte egy létező technika, ha egy „vállalatból” a még használható elemeket ki kell szedni, hogy aztán újra „elültessék” azokat egy működő konstrukcióba. (tovább…)