‘Pártok’ kategória archívum

A Momentum adománygyűjtést indított Gyurcsány Ferenc nyugdíjaztatására

2022. szeptember 28. szerda

Index

Csillag Tamás, a Momentum Mozgalom egyik alapítója létrehozott egy nyugdíjalapot, ahová adományokat gyűjt annak érdekében, hogy segítsen nyugdíjba vonulni Gyurcsány Ferencnek.

Az Index is beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kedd este a Partizán vendége volt. A korábbi miniszterelnök többek között beszélt arról, hogy miért maradt ki az árnyékkormányból, miért nem állt Márki-Zay Péter mögé a választási vereség estéjén, és hogy miként tervezik megújítani az ellenzéki politikát a következő időszakban. Az ellenzéki párt vezetője szerint a vesztébe rohan az ország a Fidesz kormányzásával, ezért kínál alternatívát a szavazóknak árnyékkormányával a DK.

(tovább…)

„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül

2022. szeptember 28. szerda

Partizán, Mandiner

Átvette a budapesti DK vezetését másfél évvel az önkormányzati választások előtt Gyurcsány Ferenc, aki azt is kijelentette: „el fogjuk adni az Apró-villát egy éven belül”.

Már az első ötven perc is izgalmas és erős mondatokat hozott a Partizán Gyurcsány-interjújában, de a java csak ezután jött.

(tovább…)

A DK felmondta a baloldali összefogást

2022. szeptember 21. szerda

Magyar Nemzet

Egyetlen baloldali párt sem reagált lapunknak arra, hogy árnyékkormánya megalakításával a DK egyúttal kiszállt az ellenzéki összefogásból is. Abból az összefogásból, amit Gyurcsány Ferenc sürgetett a leginkább, és amit még a baloldal áprilisi kudarca után is védelmezett.

(tovább…)

Nyert a Fidesz, elbukta a többséget a baloldal az első kerületben

2022. szeptember 12. hétfő
Mandiner

A Momentum elnökének körzetében vérzett el a baloldal, pedig még Karácsony Gergely is kampányolt az ellenzéki jelöltnek.

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte Budapest I. kerületében az időközi egyéni választókerületi képviselő választást. Ezzel három év után elbukta többségét a baloldal Buda emblematikus kerületében. Azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert a momentumos Gelencsér Ferenc parlamenti mandátumot szerzett.

(tovább…)

Gulyás Gergely: Huszonöt százalékos gázcsökkentést írtunk elő az állami szerveknek

2022. szeptember 8. csütörtök

Magyarnemzet.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2022. szeptember 8-án (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Egész Európában rendkívül nehéz az energiaellátás helyzete, az árak emelkedésének következtében válsághelyzet alakult ki. A szankciós politika nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Oroszország azonban extra profitra tett szert – mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, Kormányinfón. 

A szerdai kormányülésen a jelenlegi energetikai és gazdasági helyzetet értékelték. A miniszter közölte, a válság következtében gázellátási és ár problémák vannak, azonban előbbi Magyarországot nem érinti.  (tovább…)

Kommunista gyilkos a falon: tisztújítás volt a csepeli MSZP-ben

2022. szeptember 8. csütörtök

Csepel.info

Ősz koponyák, régi elvtársak a hetvenes-nyolcvanas évekből és “Che” Guevara fotója az ajtó felett (fotó: Csepeli MSZP)

“A gyűlölet nélkülözhetetlen eleme a harcnak. Az ellenség könyörtelen gyűlölete teszi lehetővé, hogy túllépjünk természetes korlátainkon, és hatékony, hidegvérű gyilkológéppé váljunk.”

A csepeli MSZP tisztújításának fotóin lépten-nyomon szembe ötlik a fent idézett “Che” Guevara fényképe. A pártszervezeten belül volt is már gyilkosság, forradalmi lendületüket azonban befolyásolhatja, hogy a Demokratikus Koalíció és a Büntetés-végrehajtási Intézetek által megtépázott tagság átlagéletkora láthatóan elérte a hetven évet. (tovább…)

Három óra parkolásért már 6000 forintot akar Budapesten a baloldal

2022. szeptember 7. szerda

Ripost

Karácsonyék titokban még brutálisabb parkolási tarifákat készítenek elő?

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a drasztikusan megdrágult budapesti parkolást még tovább emelné, javaslata szerint 3 óra parkolásért 6000 forintot kérne el – írta az Origo.
(tovább…)

Kirendelt gyerekek és románozás: torkára akadt a demokrácia a DK-nak

2022. szeptember 5. hétfő

Csepel.info

Szigethalmi focista gyerekeket állítottak be statisztának Gyurcsányék (fotó: Facebook)

Kirendelt szigethalmi focista gyerekekkel és többségében nyugdíjas szimpatizánsokkal tartott kormányellenes rendezvényt Gyurcsány Ferenc és a DK. Azon a csepeli Kis-Duna-parton, ahol hatalomban a DK-s politikusok csak lakópark-építéséket támogattak, és ahol gátolták a közösségi célú fejlesztéseket. Gyurcsány pártja ráadásul fizetés nélkül távozott, ugyanis fizetniük kellett volna a közterület-foglalásért.

Amikor Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebookon elmondta a véleményét a DK-ról, nekiestek és románozni kezdték a nagyváradi születésű, három éves kora óta Csepelen élő városvezetőt. Az ellenzéki párt fórumozói szerint ugyanis, ha rajtuk kívül más is elmondhatja a véleményét, akkor diktatúra van, a megszólaló pedig minimum román.  (tovább…)

Így érkeztek külföldről a baloldali kampánypénzek

2022. szeptember 2. péntek

Origo

Így érkeztek külföldről a baloldali kampánypénzek

Márki-Zay Péter múlt héten egy interjúban bevallotta, hogy a baloldali kampány egy részét egyenesen az Egyesült Államokból fizették. Ez azonban a teljes kampánycsomagnak mindössze egy töredéke.

A Magyar Nemzetet sorozatot indított, hogy a baloldali kampány külföldi támogatásának mélyrétegeit is feltárják. Az első részben egyebek közt bemutatják,honnan szervezték meg a kampánypénzek becsatornázását, ki lehetett az a kampánytanácsadó, aki az amerikai szélsőbaloldali Sanders csapatából Magyarországra jött, és hogy hogyan sóvárgott évek óta Márki-Zay Péter a tengerentúli támogatásokért.
(tovább…)

Elindul az MSZP társelnöki posztjáért Komjáthi Imre

2022. augusztus 31. szerda
Mandiner, Csepel.info
 

A baloldali politikus közösségi oldalán jelentette be döntését.

Elindul a Magyar Szocialista Párt elnöki posztjáért Komjáthi Imre. A politikust 2022-ben Csepelen vetette be az MSZP, de nem sok sikerrel. Hordószónoki képességei és az ötvenes évek kommunistáit idéző stílusa keveseknek jött be. Az MSZP-ben ugyanakkor ennek hagyománya van, így jó eséllyel indul a társelnöki tisztségért.  (tovább…)