‘Pártok’ kategória archívum

Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!

2019. június 26. szerda

Sándor Máriát lökné be a DK

Csepel.info

Takács Mónika, Ujhelyi István és Bangóné Borbély Ildikó a katasztrofális eredményű uniós kampányban

Kedden délután botrányos körülmények között leváltotta az MSZP taggyűlése Takács Mónikát a csepeli polgármester-jelöltségről – értesült a Csepel.info.

Úgy tudjuk, hogy Takács Mónika nem akart beleegyezni abba, hogy a 2010 előtti ügyeiben számos bűncselekménnyel vádolt, MSZP-s Szenteczky János és a szintén 2010 előtti alpolgármester, a DK-s Horváth Gyula legyenek mindenben a főnökei. Ez végzetes hibának bizonyult, mivel – úgy tűnik – a Momentum már alárendelte magát a csepeli szocialisták akaratának. Az MSZP új jelöltje Erdősi Éva lett, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan a parazitapártként működő Párbeszédnek a politikusa. Egy forrásunk azt is elmondta, hogy a DK Sándor Máriát dobná be polgármester-jelöltnek. Az MSZP-s döntés hatására több pártszimpatizáns is tiltakozni kezdett, és azt kérik, hogy Takács Mónika függetlenként induljon a választáson. (tovább…)

Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

2019. június 25. kedd

Origo

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak (kérdés, hogy a roncsderbit lebonyolító Magyar György vezette szervezet milyen “jogorvoslatot” tud adni).

Gyurcsányék közleményét az ATV idézi, azt állítják, hogy “a DK-hoz az elmúlt órákban tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták”.  (tovább…)

Baráti tűz: szoci politikusra csapott le a Momentum Csepelen

2019. június 25. kedd

Csepel.info

Nem elég, hogy először a fideszes szavazók lakásait akarták elkobozni, most – véletlenül – az MSZP frakcióvezetőjét tennék ki a bérlakásából a momentumosok – értesült a Csepel.info.

Közérdekű adatgyűjtésbe kezdett a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor arra kíváncsi, hogy a politikusok milyen önkormányzati lakások bérleti jogát kaphatták meg. Az természetesen nem érdekli, hogy jogszerűen jutottak-e a bérleményhez, hiszen botránykeltéshez kellenek neki az adatok. (tovább…)

Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció

2019. június 25. kedd

Csepel.hu

Korábbiakhoz hasonló módon a csepeli önkormányzat a kerület jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Az önkormányzat célja az, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésének alapelveit. 

A 3. Csepeli Konzultáció, amely ezt a célt szolgálja, a közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre.

(tovább…)

Kampány és valóság: favágások és faültetések budapesti kerületekben

2019. június 21. péntek

Csepel.hu

Budapesten Csepelen nő a legjobban a fák száma, itt ülteti a kerületi önkormányzat a legtöbb fát – a zuglói önkormányzatnál viszont negatív a mérleg

A Csepel.hu közérdekű adatigénylésekkel próbálta kideríteni, hogy egyes kerületeknek mennyire fontos a faállomány rendben tartása, pótlása és növelése. Tényszerűen, darabszámra nézve vizsgáltuk meg, hogy különböző pártállású polgármestereknél hogyan teljesül a 2019-es önkormányzati választás legfontosabb témáinak egyike. Kizárólag az önkormányzatok által felügyelt faállományt néztük, a fővárosi faültetések nem befolyásolják az eredményeket.

Amelyek egyszerre elkeserítőek, és adnak okot mégis optimizmusra. Elkeserítőek, mert a kampányban magukat leginkább környezetbarátnak beállító pártok vagy politikusaik kormányzó erőként megbuktak. Hatalomhoz jutva ők már nem foglalkoznak a környezet védelmével, faültetésekkel. Mégis van ok optimizmusra, mert a legjobb eredményeket elérő fideszes polgármesterek mellett van MSZP-s és független polgármester is, aki tudott jelesre vizsgázni. Az viszont egyértelműen kimondható, hogy Karácsony Gergely, Zugló MSZP-P-s polgármestere valamint Németh Angéla, a Demokratikus Koalíció XV. kerületi polgármester asszonya jobb, ha nem kampányolnak környezetvédelemmel, faültetésekkel, mert ezekben megbuktak.

(tovább…)

Hazugozás, átverés: súlyos állítások az ellenzéki belharcban

2019. június 20. csütörtök

Csepel.hu

A Demokratikus Koalíció hivatalos állásfoglalást adott ki arról, hogy Karácsony Gergely hazug és szószegő volt a párttal és Gyurcsány Ferenc pártelnökkel szemben.

Mint kiderült, Karácsony az MSZP felé sem bontotta ki mindig az igazság minden részletét, ám a szocialisták ennek ellenére kitartanak mellette. A baloldal kedvence Kálmán Olga lett, aki bevallottan nem ért semmit a városvezetéshez, ám állítása szerint mégis jobban csinálná, mint akik értenek hozzá. Ha mégsem, legfeljebb 1,7 millió budapesti jár majd pórul Gyurcsányék kísérletezésében.

(tovább…)

Lepketánc

2019. június 19. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Olyan ez, mint a hernyó és a lepke. Amikor a hernyó rájön, hogy nem kell, lepke formájában igézi a híveket.

Gyurcsány a feleségét, Klára asszonyt dobta be a progresszív tengerbe. Szépen kihasználta, hogy most a haladó balliberálisok szerint nem férfiaknak, hanem nőknek, melegeknek, keresztényelleneseknek kell vezetniük a világot. Gyurcsány remek taktikus. Klára asszony telitalálat volt az uniós választásokon. Persze csak a progresszív tengeren. Csak a baloldali tortát osztotta újra úgy, hogy több jutott neki, mint a többieknek. Ezekben a hetekben leszámol az MSZP-vel is. A lepke pedig most Olga asszony. Ő járja a táncát a lámpa körül. A progresszív tengernek most megint nő kell – meg élen járni a melegfelvonuláson vagy melegbárt nyitni a főpolgármesteri hivatalban – utóbbi fontosságát Karácsony is érzi. (tovább…)

A strandról és Csepel jövőjéről vitáztak a képviselők – a DK bezárná a kerület fürdőjét

2019. június 19. szerda

Csepel.hu

Miután Csepel távol esik a turisták által kedvelt helyszínektől, a strandunkat mostohagyerekként kezelték a működtetők. 2010 óta viszont sok százmilliós nagyságrendű fejlesztéseket végzett több éves ütemben a csepeli önkormányzat, amely átvette a működtetést. Ez anyagilag is megtérül, mivel a fejlesztés összegét levonják a bérleti díjból.

Az idei fejlesztések viszont balul sültek el. A kivitelező vállalkozó súlyos elmaradásba került, majd munkavégzés helyett pénzt kezdett követelni. Az önkormányzat szerződést bontott a vállalkozóval, aki nyílt levéllel és az ellenzéki pártok segítségével, a kerület vezetését hibáztatva próbál most visszavágni.

(tovább…)

“Intő példa lesz ez mindenkinek”

2019. június 18. kedd

Vélemény – Ábel Attila

Az LMP elfogadta a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd ajánlatát az önkormányzati választásokra. Az LMP támogatja az ellenzéki főpolgármester-jelöltet, cserébe kerületenként egy képviselőjelöltjüket támogatná az ellenzék – már ha ezt valóban megteszik cserében.

“Ez az LMP aranylövése. Még utoljára megpróbálnak pár önkormányzati helyet továbbvinni, utolsót kortyolni a hatalomból. Pont úgy teszik ezt, amiért a választóik cserben hagyták őket: megalkuvással. Az MSZP-DK-Momentum meg odadobnak majd nekik pár esélytelen körzetet, és jót röhögnek. Van rá okuk. Az LMP a saját nevét is szembeköpte a haláltusájában, semmi nem maradt abból, amivel elindult a politikában. (tovább…)

Éveket lazsált néhány csepeli politikus, de a pénzt felvették

2019. június 17. hétfő

Csepel.info

Testületi tipikus

Kilenc év: ennyit lógtak 2014 óta összesen a “csúcstartó” csepeli MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai az önkormányzat üléseiről. Többnyire “munkahelyi elfoglaltság” volt az indokuk, de időnkén csak felálltak és szó nélkül elmentek. Érdekes, hogy a fideszes és a jobbikos képviselők valahogy meg tudták oldani, hogy keveset hiányozzanak: ők voltak a legszorgalmasabbak.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai a testületi ülések átlag 3 százalékán maradtak távol. Az MSZP politikusai az ülések 22 százalékán, a Demokratikus Koalíció tagjai pedig a 44 százalékán hiányoztak. A kisebb ellenzéki pártok közepesen teljesítettek: az LMP-s Tenk András az ülések 19, a jobbikos Pákozdi József pedig 7 százalékán hiányzott. (tovább…)