‘Pártok’ kategória archívum

Három autó ütközött össze a Kossuth Lajos utcában

2020. augusztus 14. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee fotója

Mr. Gabee fotója

Egy Ford Transit, egy Mazda és egy Volkswagen Golf ütközött össze a Kossuth Lajos utcában a Karácsony Sándor utcai lampasortól néhány méterre pénteken reggel.

A baleset a követési távolság elmulasztása miatt történt. Az eset során két ember sérült meg.

A helyszínelés es a műszaki mentés idején a forgalom rendőri irányítás mellett váltakozva történik.

MSZP: Dobák István a Fidesznek segít

2020. augusztus 12. szerda

csepel.hu

Felfüggesztette az MSZP Országos Elnöksége Dobák István páttagságát. A csepeli politikus bűne az, hogy vitát kezdeményezett az önkormányzati választás elvesztéséről. Állítása szerint az összefogás csepeli jelöltjeit – leginkább Erdősi Évát, a polgármester-jelöltet – felső utasításra, antidemokratikusan választották ki. Dobák emiatt Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó lemondását követeli.

Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester is csatlakozott hozzá, de őt nem büntették meg.

(tovább…)

Baloldali újságíró ismerte el, hogy a 444, a 24 és a hvg közreműködött az Index szétverésében

2020. augusztus 7. péntek

Origo

Bodolai László után újabb baloldali szereplő ismerte el, hogy a baloldalnak köze volt az Index szétveréséhez. Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője arról beszélt a Reaktor Podcast adásában, hogy a 444, a 24 és a hvg üzletileg jól járt a helyzettel, és – ahogy fogalmazott – “fűtötték az Index-konfliktust”  Ezelőtt is voltak erre utaló jelek: Varga Zoltán, milliárdos üzletember, vörösbáró lapja, a 24 fizetett hirdetésekben kezdte el terjeszteni az Index szétesésével foglalkozó cikkeit. 

Miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a baloldali média sugalmazásával szemben nem külső erők, hanem a portálon belüli belharcok robbantották szét az Index szerkesztőségét, különösen érdekesen hatott a Reaktoron csütörtökön megjelent beszélgetés. Főleg úgy, hogy a hazai baloldal az indexes belharcok apropóján egy újabb, Magyarország elleni támadáson dolgozik. (tovább…)

Videó: zéró tolerancia az MSZP-ben a szólás- és véleményszabadság ellen – Dobák István tagságát ezért függesztették fel

2020. augusztus 3. hétfő

ATV

Horn Gábor és Deák Dániel elemzi az MSZP-n belüli újabb leszámolási hullámot és a párt kiszolgáltatottságát. Utóbbit szerintük Gyurcsány Ferenc és a DK fogja kihasználni. Eközben Csepelen a DK és a Momentum is hallgat a történtekről, amivel kitartanak Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János mellett. 

Horn Gábor szerint Dobák István írása “vitaindító” lett volna, amiről érdemes lett volna beszélgetni a párton belül. Nem volt elegáns lépés másfél hónappal a tisztújítás előtt kijönni vele, de ez nem jelenti azt, hogy nem indokolt. A volt politikus azt is elmondta: könnyen lehet, hogy már az MSZP végjátéka az, amit most látunk. Deák Dániel szerint már a DK fogja meghatározni, hogy hány helyet kaphat majd az MSZP a következő választásokon. (tovább…)

NER-lovag lett: ezért függesztették fel a csepeli MSZP tagját

2020. augusztus 2. vasárnap

Csepel.info, Hír TV

A csapatból kidobták a NER-lovagokat

Párttörténeti jelentőségű szavazással kezdett tisztogatásba az MSZP. Etikai bizottsága ugyanis Home Office-ban, vagyis online szavazáson függesztette fel Dobák Istvánt, a csepeli szervezet elnökségi tagját valamint a párt Pest megyei elnökét. Mindez abból a belső dokumentumból derül ki, amely a Hír TV birtokába jutott.

Az MSZP vezetése szerint Dobák István a NER-lovagok közé keveredett azzal, hogy a közösségi oldalán demokratikus vitát kezdeményezett a párt belső viszonyairól, Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó betonba öntött pozícióiról. A sokáig képviselőként tevékenykedő politikus a cikkét vitaindítónak szánta, ám párttagság-záró lett belőle. Az elnökség a felfüggesztést a NER-rel vívott háború egyik csatájaként írja le. Ugyanakkor – egyelőre – az MSZP vezetése nem függesztette fel Tóth Mihály korábbi csepeli szocialista polgármestert, aki csatlakozott Dobák István követeléséhez, Szenteczky és Bangóné lemondatásához.

(tovább…)

Bosszút áll az MSZP a Szenteczky és Bangóné lemondását követelőkön

2020. július 31. péntek

Magyar Nemzet, Csepel.info

Az MSZP elnöksége bizalomvesztésre hivatkozva felfüggesztette Dobák István csepeli elnökségi tag, illetve Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát, egyúttal kezdeményezték a kizárásukat is – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból.

Az irat szerint az elnökség döntött a marcali helyi szervezet feloszlatásáról és újjászervezéséről, továbbá arról is, hogy a karcagi időközi választáson az MSZP a saját jelöltje helyett egy független indulót támogat, aki használhatja a párt logóját. (tovább…)

Bangóné és Szenteczky lemondását követelik

2020. július 31. péntek

csepel.hu

Dobák István, a csepeli MSZP 2019-ig önkormányzati képviselőként dolgozó politikusa július 21-én élesen bírálta a csepeli MSZP diktatórikus módszereit.

Ezért Bangóné Borbély Ildikó, valamint Szenteczky János lemondását követeli. Tóth Mihály, aki 16 évig volt Csepel polgármestere és a csepeli MSZP vezetője, csatlakozott a követeléshez. Az érintettek hallgatnak.

(tovább…)

Szabó Szabolcs szerint az ellenzék is hazudik

2020. július 28. kedd

Csepel.info

A Momentumhoz közeledő Szabó Szabolcs és a momentumos Dukán András: egyikük hazudik

Szabó Szabolcs ellenzéki politikus szerint Csepelen óvodabezárások történtek, és aki mást állít, az hazudik. Csakhogy olyan intézményfejlesztésről van szó, amit az ellenzéki képviselők is támogattak – vagyis Szabó a Momentum, az MSZP és a DK képviselőit is hazugsággal vádolja.

A csepeli önkormányzat még a januári testületi ülésén döntött az itt élő gyermekeknek nyújtott szolgáltatások fejlesztéséről. Ez alapján bővítették a városatyák az autista gyermekek óvodai és iskolai ellátását, és új bölcsődei férőhelyek is létesültek: így Királyerdőben ismét lesz bölcsőde. A döntés alapján óvoda-előkészítő csoportok is indulnak. Az óvodákban ugyanis rendkívül magas a 3. életévüket be nem töltött azon gyermekek száma, akik nevelésre-gondozásra szorulnak.

(tovább…)

Erőszakos tüntetéseket, vért akar látni a Momentum politikusa

2020. július 27. hétfő

Elszabadult a fantáziája az Index-Momentum tüntetést követően Szarvas Koppány Bendegúznak, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselőjének, aki alternatívának találja a kormány ellen irányuló erőszakos tüntetéseket – derül ki a Hír TV cikkéből. A radikális baloldali politikus korábban azt is mondta, hogy legszívesebben lámpavasra akasztaná a fideszes politikusokat. 

Miután pénteken együtt tüntetett az Index szerkesztősége és a Momentum, Szarvas Koppány Bendegúz a Facebookon csalódottan kommentálta a történteket.

(tovább…)

A fővárossal ellentétben a kormányra továbbra is számíthat Csepel

2020. július 27. hétfő

 

Interjút közölt a minap a Magyar Hírlap Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel. A témák között szó volt a főváros által lenullázott kerületi fejlesztésekről, a gerincútról és a csepeli HÉV-ről is.

A kerület első embere a helyi ellenzékről is elmondta a véleményét. Az írás alább teljes terjedelemben közöljük:

(tovább…)