‘Pártok’ kategória archívum

A DK szerint semmi értelme a felújított KRESZ parknak

2018. október 19. péntek

Csepel.info

Aki az utcákat járja, tapasztalhatja, hogy sok gyalogosra, autóvezetőre, kerékpárosra ráférne egy kiadós KRESZ oktatás. A rendőrség is állítja: ha jobbak lennének a felnőttek, és különösen a gyerekek közlekedési ismeretei, sokkal kevesebb halálos és súlyos közlekedési baleset történne velük. Csepelen legutóbb júliusban gázoltak halálra egy utcán átfutó 4 éves gyereket. Ezért  újította fel a csepeli önkormányzat az Iskola téri KRESZ parkot, amit Bringaváros néven avattak fel október 17-én.

Másképp látja viszont a közlekedési morált és ismereteket a csepeli Demokratikus Koalíció és vezetője, Horváth Gyula. A politikus ugyanis felháborodott írást tett közre a Facebookon a frissen átadott parkról. Véleménye alapján a felújítás csak egy felesleges pénzkidobás volt, hiszen a gyerekek igenis rendelkeznek a megfelelő közlekedési ismeretekkel – megtanítják nekik a szüleik – így nincs szükség a KRESZ parkra. (tovább…)

Civil-ellenzéki összefogás Csepelen: együtt ünnepel az MSZP az MSZP-vel, az MSZP-vel és az ex-MSZP-vel

2018. október 18. csütörtök

Csepel.info

“Közösen ünnepelnek idén az ellenzéki pártok és civilek az 1956-os forradalom évfordulóján a 21. kerületben” jelentette be a csepeli MSZP a Facebook oldalán. Rögtön utána el is mondják kiket tekintenek a teljes ellenzéknek és a civileknek: saját magukat.

Persze, ha a “teljes ellenzékbe” valaki más is be akar férni a szocialistákon kívül, az még jelentkezhet – teszik hozzá. (tovább…)

Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t

2018. október 17. szerda

Csepel.info

Fotó: csepeli MSZP Facebook oldala

A csepeli MSZP-hez és a pártházukként működő Munkásotthonhoz kötődik az az egyesület, ami a szocialisták választási kampányát kezdte “civil szervezetként” segíteni – derül ki a szervezet hivatalos adataiból. Vagyis az MSZP áll az MSZP mögött, csak más néven, önmagát civilnek beállítva. Ez önmagában még tréfás lenne. De sajnos egy másik, jóval sötétebb történet is kirajzolódik a csepeli szocialisták háza táján. Nagyon úgy tűnik, hogy egy sok milliárd forintos ingatlanmutyiban érdekelt, a Csepel SC lebontását és lakóparkká, plázává alakítását tervező offshore cégcsoport pénzelheti a csepeli MSZP-t.

A Csepelért Egyesület standja októberben jelent meg a Csepeli Piacnál az MSZP standja mellett, ahol az európai ügyészséghez való csatlakozásra hivatkozva gyűjtötték a szocialisták a csepeliek adatait. A “civil” szervezet elnökét Takács Mónika Ibolyának hívják, és az egyesület cél szerinti besorolása kulturális tevékenység. Vagyis már a hivatalos tevékenységük átverés, ahogy az is, hogy ez egy civil szervezet. A “civil” szervezet elnök asszonya ugyanis ugyanaz a Takács Mónika Ibolya, aki a csepeli MSZP önkormányzati politikusa és a Csepeli Munkásotthon – csúfnevén “Pártmunkás Otthon” igazgatója is egyben. (tovább…)

Elképesztően dilettáns bukás: íme a magyar fake news média névsora

2018. október 16. kedd

Csepel.info

Különleges engedéllyel utazhatott katona édesapjával Orbán L. százados kétéves kislánya egy katonai utasszállító géppel Ciprusról Magyarországra. Bár teljesen egyértelmű, hogy Orbán L. százados nem lehet Orbán Viktor miniszterelnök, a balliberális fake news média – Demeter Mária LMP-s politikusra hivatkozva és benne vakon bízva – mégis ezt állította.

A Csepel.info most összeállította, hogy a fake news újságok és álhír-újságíróik közül – melyek mind különösen büszkék az oknyomozó cikkeikre – kiknek nem esett le, hogy Orbán L. százados és kétéves kislánya nem lehet Orbán V. miniszterelnök és 14 éves lánya. (tovább…)

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

2018. október 16. kedd

888

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

A képviselők 129 igen szavazattal, 26 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett fogadták el a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által benyújtott javaslatot, amely hangsúlyozza: Magyarország maga védi a határait, “fenntartjuk a kerítést, és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát”.

(tovább…)

A fagyhalál jogáért tüntettek a balliberálisok

2018. október 15. hétfő

Pesti Srácok, Figyelő, Csepel.info

A közrend és a hajléktalanok védelmét egyaránt szolgálják azok az intézkedések, melyek értelmében tilos lett életvitelszerűen az utcán élni, ám minden hajléktalannak szállást biztosít az állam. Az ellenzék szerint azonban nem kellene szállással és fürdési lehetőséggel “támadni” a hajléktalanokat, inkább hagyni kellene, hogy úgy éljenek – és haljanak meg -, ahogy eddig.

A hajléktalanok ellátását jelenleg kétszáznegyven szervezet támogatja Magyarországon. A kormány kiemelt célja, hogy főleg a téli hónapok közeledtével a rászorulók igénybe vegyék a segítségnyújtást, amelyet az ellátórendszer nyújt.

(tovább…)

Hülyeségroller

2018. október 7. vasárnap

Vélemény – Volner János

“A problémám a jelenlegi vezetéssel és az általatok végbevinni kívánt politikai fordulattal van.”

Kedves Sneider Tamás,

arra kérlek, ne hajtsd tovább a hülyeségrollert, már így is gyorsan száguld… Tegnap már ott tartottál, hogy “János levelével teljesen egyidőben tizennyolc tagtársunk e-mail fiókját törték fel”, mintha talán én lettem volna a feltörő. 😂 Ehhez képest én nem férek hozzá a jobbikos Gmail-fiókomhoz, mert Szabó Gábor pártigazgató letiltotta. Bele akartok olvasni? Nincsenek titkaim, de az durva lenne… (tovább…)

Megkoszorúzták az aradi vértanúk emlékművét

2018. október 6. szombat

Csepel.hu

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében október 6-án, ahol megkoszorúzták a sarkon álló emléktáblát. A szabadságharc leverése után ezen a napon végeztek ki 12 magyar tábornokot és egy ezredest Aradon, valamint Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost. A tizenhárom aradi vértanún túl még további három magas rangú honvédtisztet végeztek ki 1849 augusztusa és 1850 februárja között. A nemzeti gyásznapon mások mellett megjelentek Csepel elöljárói.

A kormány 2001-ben nyilvánította gyásznappá október 6-át. Az emberek azonban már a vértanúk kivégzése után, noha titokban, de gyászolták a szabadságharc hőseit; szemtanúk szerint még aznap tömegesen zarándokoltak a helyszínre a népek. Az emlékezés egészen 1867-ig, a kiegyezés idejéig tiltott volt. Ezt követően köszöntött Magyarországra a „boldog békeidő” és a gazdasági fellendülés, amely előrelendítette az országot. A békeidők és a prosperitás azonban nem lett volna lehetséges, ha a 1848-49-es szabadságharcban nem lettek volna olyan katonahősök, mint az aradi vértanúk is. Az aradi vesztőhelyen 1871-ben helyezett el először egy emlékkövet a vértanúk emlékének ápolását felvállaló Aradi Honvédegylet. A ma látható obeliszket 1881-ben állították fel.

(tovább…)

Volner János: „ÉN NEM KURVÁNAK ÁLLTAM”

2018. október 5. péntek

Figyelő, Csepel.info

A Figyelő megszerezte azt a levelet, amelyet Volner János, a Jobbik alelnöke írt a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek. Volner a levélben keményen bírálja a párt irányát és jelenlegi vezetését.

A Jobbik frakció a levél kiszivárgása után pénteken délután 4 órára rendkívüli ülést hívott össze. Így elképzelhető, hogy Volnert kizárják, és folytatódik a korábbi radikális, mostanában inkább szélsőbaloldali irányt vett formáció szétesése. (tovább…)

Európa érdemelne egy „Sargentini-jelentést”

2018. október 5. péntek

Vélemény – Szili Katalin

Szili Katalin is nemmel szavaz

Nem tudok elképzelni még egy olyan politikai erőt bárhol a világban, amely külföldön olyan szinten támadja a saját országát, mint a magyar „baloldal”. Interjú.

Most lesz nyolc éve, hogy elhagytam a szocialista pártot, többek között azért, mert nem vette komolyan a nemzeti és keresztény értékeket – mondta a Magyar Hírlapnak Szili Katalin.

(tovább…)