‘Pártok’ kategória archívum

Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában

2021. szeptember 16. csütörtök

888

A Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában – mondta Orbán Viktor Esztergomban, a Fidesz kihelyezett frakcióülésén.

Megtartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakciószövetség. Ez alkalommal Esztergom ad otthont a találkozónak, amin a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök adott iránymutatást a képviselőknek a következő időszakra. A Magyar Nemzet forrásai szerint a Fidesz elnöke már kampányüzemmódban van, és ugyanezt várja el mindenkitől. (tovább…)

„Elbuliztátok, srácok. Mi a f*szért adnánk pénzt?” – csepeli szál a momentumos botrányban

2021. szeptember 15. szerda

Mandiner, Csepel.info

Pénzhiány, személyi ellentétek és zsarolások – már 2017-ben ezek jellemezték a Momentum belső viszonyait. A párt elnökségi ülésének jegyzőkönyvét az egyik sértett politikusuk hozhatta ki. A csepeli Dukán András is az elnökség tagja volt akkor, ám a történtek után valahogy őt is kitették.

2019-ben Dukán egy listahelyért cserébe zsarolta ki, hogy közösködjön a csepeli MSZP korrupcióval vádolt és jogerősen is elítélt politikusaival: ennek köszönheti jelenlegi pozícióit. A Momentum most a sok pártot megjárt Szabó Szabolcstól várja, hogy Csepel-Soroksárt elhozza. Az alábbiakban a Mandiner cikke olvasható a jegyzőkönyv tartalmáról és a belső vitákról. (tovább…)

Közpénzből kampányol Karácsony Gergely

2021. szeptember 6. hétfő

Magyar Nemzet, Index

Telefonos kampányba kezdett a miniszterelnök-jelölt főpolgármester. Azokkal a fővárosi fejlesztésekkel fényezi magát, melyek forrását korábbi vádjai szerint a kormány elvette tőle. A közpénzből folytatott sikerpropaganda nyilvánvalóan az előválasztáshoz kötődik.

Korábban azt vallották az ellenzéki pártok, hogy közpénzből nem szabad pártpolitikai kampányt folytatni. Karácsony Gergely most a többi ellenzéki jelölt ellen veti be ezt a fegyvert. A magukat kárvallottnak érző pártok egy része a főpolgármestert bírálják, a DK pedig lejárató kampányt is indított Karácsony ellen a Facebookon. Az alábbiakban a Magyar Nemzet és az Index összefoglalója következik. (tovább…)

Borbély Lénárd: a csepeliek több mint 80%-a elutasította, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna-parton

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

„Örömmel fogadtam a hírt, hogy 100%-os kormányzati támogatással 87 vidéki birkózó kollégiumi szállását sikerült megoldani Csepelen, egy már működő kollégiumban. A támogatásnak köszönhetően 45 szoba felújítására került sor, így kerületünk ismét gyarapodott! Köszönjük!” – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap.

„Ennél még jobb hír, hogy ezeket a kollégiumi szálláshelyeket úgy sikerült kialakítani, hogy a csepeli Kis-Duna partot nem kellett beépíteni, ezzel sikerült megvédeni” – fogalmazott a hír kapcsán a polgármester. (tovább…)

Márki-Zay belerokkant a kampányba?

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.info

Rendelőintézet mellett, rokkantaknak fenntartott helyre parkolt Márki-Zay Péter kisbusza, amikor a politikus a Csepeli Piacnál állt meg kampánybeszédet mondani – értesült a Csepel.info.

Márki-Zay Péter Szabó Szabolcsot, a Jobbik és a Momentum jelöltjét támogatja Csepel-Soroksáron. Beszédére tizenöt ember volt kíváncsi.

(tovább…)

Dobrev Klára: a DK megszünteti a jogállamot, és háborúzni fog

2021. augusztus 30. hétfő

ATV – Egyenes Beszéd, Mandiner

Dobrev Klára szerint az ellenzék ötven százalékkal is alkotmányozhat. Ők ugyanis elvi okból alkotmányellenesnek tartják a korábbi alkotmányokat, ezért nem érvényes sem a 2010 előtti, sem az az utáni Alaptörvény előírása a kétharmados törvényekről.

„Az, hogy lesz egy pár felbujtott tüntető, hát ezeket a 2002-es és 2006-os választások után már megszoktuk” – válaszolta Dobrev arra a kérdésre, hogy nem lenne-e káosz az egyszerű többséggel történő alkotmányozásból.

(tovább…)

Honnan tudja? – A csepeli DK nem hitte el Karácsonynak, hogy összegyűjtötte az ajánlásokat

2021. augusztus 25. szerda

Csepel.info

Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli frakcióvezetője nem vette be csak úgy Karácsony Gergely állítását, hogy az első nap begyűjtötte a szükséges ajánlást a balliberális-szélsőjobbos ellenzéki pártok előválasztásán.

“Én meg azt kérdezem, hogy honnan tetszik ezt tudni? Bizonyára bemondásra, vagy érzésre alapozva! Azt meg bárki tehette volna!” – fogalmazott a politikus.

Szervezett bűnbanda alakult az Örs vezér terén

2021. augusztus 12. csütörtök

Az Örs vezér terén összeverődött kolduscsapatok zaklatják az arra járókat. Az egykor szebb napokat megélt környéket ellepték az ittas és bedrogozott kéregetők, akik óriási koszt hagynak maguk után. Utasként megrázó végigsétálni az aluljárón, ahol a saját vizeletében fekvő ittas ember is mindennapos látvány.

A Metropol rejtett kamerás felvételein jól látható, hogy egy szervezett bűnözői csapat alakult a téren. A fekete pólós tűnik a főnöknek, miután a környéken található összes gyanús alakkal beszélgetett, és láthatóan valami előre megtervezett feladatot vázolt fel nekik. Miután kiosztotta a „teendőket”, úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást.

(tovább…)

Pedofil bűncselekmények: őrizetbe vették a Jobbik politikusát

2021. augusztus 5. csütörtök

Pesti Srácok

Pornográf felvétel készítése és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával vették őrizetbe a minap a Jobbik gyulai szervezetének tagját, a pártnak a 2019-es önkormányzati választáson indított egyik jelöltjét – tudta meg a PestiSrácok.hu.

H. Lászlót, aki a gyulai sportélet ismert alakja és évtizedeken át foglalkozott gyerekekkel, többek közt karateedzőként, súlyos pedofil bűncselekményekkel gyanúsítják, letartóztatását elrendelte a bíróság. A nyomozással egy időben a magyar kriminalisztika egyik legkiemeltebb büntetőügyét, Szathmáry Nikolett meggyilkolásának aktáját is újranyitották. (tovább…)

Szálasi most már indulhatna a DK támogatásával – ha élne

2021. augusztus 2. hétfő

Mandiner, Csepel.info

“Hozhatom a DK-ba a legjobb barátomat?” – a kérdés persze Adolf és Ferenc halála óta költői

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerint onnantól kezdve, hogy a Jobbik szövetkezett a balliberális ellenzékkel, már nem számít a politikusaik múltja. Bármekkora nácik is, onnantól rendes és toleráns ellenzékieknek számítanak.

A DK politikusát a Spirit FM Aktuál című műsorában kérdezték a nemrég még nyíltan neonáci elveket valló Tóth Péter ügyéről. Ő az a szegedi jobbikos, aki korábban azt nyilatkozta például a Pride kapcsán, hogy „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”, korábban pedig Facebook-oldalán nyilvánosan követelt fajvédelmet, megszüntette volna Szlovákiát, „bibsizett” és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőítette. (tovább…)