‘Pártok’ kategória archívum

Száz nap alatt kórházstop és vészhelyzet

2020. január 21. kedd

Magyar Nemzet

Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett.

Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni. (tovább…)

Fekete kassza az MSZP-nél?

2020. január 14. kedd

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van – mondta el az Azonnalinak Szanyi Tibor, aki múlt hétfőn lépett ki az MSZP-ből.

„Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan” – nyilatkozta Szanyi az Azonnalinak. Az egykori szocialista prominens beszélt arról is, hogy az ő ismeretei szerint a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

(tovább…)

Így emlékeztek meg a szocialisták a meggyilkolt képviselőjükről

2020. január 8. szerda

Csepel.info

Takács József – fotó: Bors

Sehogy.

Takács József évekig Tóth Mihály MSZP-s polgármester alpolgármestere volt Csepelen,  és bár párttag nem volt, meggyilkolásakor az MSZP frakcióvezető-helyetteseként dolgozott. Azért ölette meg egy frakciótársa 2009. január 7-én, mert nem sikálta el annak több millió forintos sikkasztását, és a rendőrséghez fordult. A feljelentést már nem tudta megtenni. Úgy tűnik azóta sem bocsátották meg neki a szocialisták, hogy törvénytisztelő volt, és ezzel felbolygatta a párt életét.  (tovább…)

Javában zajlik az ellenzéki osztozkodás Karácsonyéknál

2020. január 7. kedd

Az elmúlt években folyamatosan urambátyámozó ellenzéki politikusok az önkormányzati választás óta szemrebbenés nélkül juttatják zsíros állásokba családtagjaikat.

Legutóbb a szexbotrány miatt lemondott Gréczy Zsolt fiáról derült ki, hogy kommunikációs tanácsokat ad Újpest momentumos polgármesterének. Jutott pozíció Tordai Bence feleségének, és Németh Angéla gyurcsányista polgármester fiának is.

(tovább…)

Gyurcsány az ellenzék vezéreként osztja a feladatokat

2020. január 3. péntek

Origo

Közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, listát és egyéni jelölteket akar Gyurcsány Ferenc a 2022-es választásra. Az MSZP–Párbeszéd-szövetség támogatja a javaslatot, míg a DK jelenlegi legkomolyabb ellenzéki riválisa, a Momentum egyelőre távolságtartó. Vona mást mond, mint a Jobbik.

Nem sokat teketóriázott Gyurcsány Ferenc, aki az új év második napján közösségi oldalán adott iránymutatást az ellenzéknek, mondván, „egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista, mindenhol csak egy egyéni ellenzéki jelölt.”. (tovább…)

Gréczy mindenét megmutatta: átértelmezte dákóra a DK-t

2019. december 20. péntek

888, Csepel.info

Gréczy lemond parlamenti mandátumáról

Kevéssel azután, hogy a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti szakértője állította, hogy Gréczy Zsolt zaklatta, újabb undorító esete került nyilvánosságra. A Gyurcsány-párti politikus nem csak mindenét, de azt is megmutatta, hogy mi az igazi, hamisítatlan politikai darwinizmus – amikor valaki saját magát járatja le a végtelenségig.

Miután egy nő – minden bátorságát összeszedve – bizonyítékokkal együtt megvádolta Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselőt, a politikus kínos magyarázkodásba kezdett: hazugságnak titulálta az ügyet, perrel fenyegetett, ám (tovább…)

Rekordnagyságú lesz a honvédelmi költségvetés 2020-ban

2019. december 19. csütörtök

Honvédelem.hu

Összesen 616 milliárdos költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédelmi tárca – mondta Németh Szilárd parlamenti államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón, december 18-án.

Németh Szilárd rámutatott: a honvédelem, Magyarország függetlenségének és biztonságának szavatolása jövőre is a kormány egyik legfontosabb feladata lesz, ezért idén is olyan jogszabályokat alkottak, amelyek biztosítják, hogy a Magyar Honvédség a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejévé váljon, hiszen Európa és Magyarország biztonságának megőrzésében a hazai haderő kulcsszerepet játszik. Mint mondta, ehhez az anyagi források is biztosítottak, a 2020-as évi védelmi költségvetés egyenesen rekordösszegűnek tekinthető. „103 milliárd forinttal több, mint a 2019-es, ami összesen 616 milliárd forintot jelent. Ebből 216 milliárdot, azaz több, mint 30 százalékot a Magyar Honvédség fejlesztésére kell fordítani” – tájékoztatott az államtitkár. (tovább…)

Egy szál semmiben Gréczy Zsolt – újabb nő állítja, hogy Gyurcsány szóvivője zaklatta

2019. december 18. szerda

Bors

Szexuális zaklatással vádolta meg egy nő Gyurcsány Ferenc szóvivőjét, Gréczy Zsoltot tegnap este egy levelében. Hosszasan írt arról, hogyan került kapcsolatba a Gyurcsány-párt frakciószóvivőjével. A politikusról – mondjuk így – hiányos ruházatban készült, kemény képeket is küldött. Később a történet folytatását ígérte.

Megrázó levelet küldött több szerkesztőségnek egy nő, amelyben hosszasan leírta, hogyan került kapcsolatba Gréczy Zsolttal. Állítása szerint (tovább…)

Karácsony azzal dicsekszik, ami nem az ő érdeme

2019. december 17. kedd

888

Budapest főpolgármestere láthatóan a szavak forgatásával próbálja hülyére venni a budapestieket, ha már egyszer tényleges teljesítményt nem tud felmutatni.

Karácsony Gergely eredménylistát tett közzé közösségi oldalán, ám mint a Magyar Hírlap felhívta rá a figyelmet, ennek a listának alig van köze Karácsony konkrét munkásságához.

(tovább…)

„Felkiáltójel volt a választás”

2019. december 13. péntek

Népszava

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere szerint Karácsony Gergely nyitott kapukat dönget a kormánynál egészségfejlesztési kéréseivel, a baloldal megkezdte a harcot azért, hogy ki legyen a városrészben a 2022-es képviselőjelölt.

Tudja garantálni, hogy ha vége van a 2023-as atlétikai vébének és én kikocogok Csepelre, szabadon használhatom az elkészült létesítményeket?

Csepelen egy nyitott és egy fedett atlétikai csarnok épülhet meg a bemutatott tervek szerint és a kormány képviselőjétől a legutóbbi testületi ülésünkön is elhangzott, hogy ezek a létesítmények nyitottak lesznek a nagyközönségnek. Csepelnek ez már csak azért is fontos, mert nagyon eredményes gyermek atlétikai klubunk van. Ferencváros is így járult hozzá a beruházáshoz, úgyhogy igen, szerintem garantálható, hogy mindenki számára használható létesítmények jönnek létre. (tovább…)