‘Pártok’ kategória archívum

DK-s politikus áll a Borkai-szexbotrány és zsarolás mögött – videóval!

2019. november 20. szerda

Pesti Srácok

Szövevényes bűncselekmény és egy jól megtervezett akció kezd kirajzolódni a Borkai-ügy mögött. A Nemzeti Sport által P. József néven említett személy, aki jelentős összeggel zsarolta Borkait a birtokába került kompromitáló felvételek segítségével, Póczik József lehet, aki nem csak tizennégyszeres volt válogatott focista, hanem Győrben aktív politikus, méghozzá a Gyurcsány párt színeiben.

A 2015- ös tisztújításon a DK alelnökének választották Győrben, 2014-ben egyéni körzetben képviselőjelöltként is indították. A gyanúsított szabadlábon védekezik. (tovább…)

Németh Szilárd: Cél a honvédelmi képességek növelése

2019. november 20. szerda

Honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslatokról tárgyalt az Országgyűlés november 19-én, kedden.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára elmondta: a javaslat célja Magyarország honvédelmi képességeinek növelése és a békeidőszaki felkészülés hatékonyabbá tétele. Hangsúlyozta: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, ennek megőrzésében pedig kulcsfontosságú szerepe van a honvédségnek. Keresztény értékeink, nemzeti szuverenitásunk megvédéséhez, a biztonság megóvásához elengedhetetlen az ütőképes, hazája iránt elkötelezett haderő működtetése, de emellett az állampolgárok elkötelezettségére is szükség van – mondta.

(tovább…)

Karácsony Gergely után Pikó András is lebukott

2019. november 19. kedd

Hír TV

Karácsony után Pikó is lebukott. Az újdonsült VIII. kerületi polgármester korábban azt mondta, hogy BKV-val és biciklivel jár majd dolgozni. Kampányvideójában ezt külön ki is hangsúlyozta.

A 888 egyik olvasója azonban lefilmezte a kerületvezetőt, ahogy beül szolgálati autójába és egy sofőrrel elhajt.

(tovább…)

Csepel támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését

2019. november 18. hétfő

MTI

November 18-án, hétfőn a csepeli önkormányzat képviselő-testülete megszavazta, hogy Csepel támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, a Csepelt érintő közpark megvalósítását, valamint a hozzájuk kapcsolódó fejlesztéseket. 

Az atlétikai világbajnokság a világon a harmadik legnépszerűbb sportesemény. Ezt 2023-ban a tervek szerint Budapesten rendeznék meg. A tervezett atlétikai központ és közpark jelentős része Csepelen épülne meg, ami a kerület és az itt élők számára éppen olyan hosszú távú előnyöket jelentene, mint Budapest történelmében a Városliget vagy a Népliget létrehozása volt.  (tovább…)

Kétszázmillió forinttal kerülnek többe Karácsony Gergely helyettesei

2019. november 17. vasárnap

Origo


Karácsony Gergely pusztán azzal a lépéssel, hogy Tarlós Istvánnal szemben, háromról ötre emelte a helyettesei számát, ráadásul megnövelte azok fizetését és illetményeit maximalizálta, a teljes önkormányzati ciklusra máris 200 millió forint többlettel terhelte meg a fővárosi költségvetést.

Vagyis, a magyar adófizető embereket. Azt a költségvetést növelte, amit a kampányban nem győzött szidni, de egyértelmű, hogy a hatalomba kerülése után egyből eloszlott minden aggálya. Most viszont azt mondta Karácsony: helyettesei a város érdekét szolgálják, fizetésük pedig nem tétel a fővárosi költségvetésnek. Ötből három helyettesének egyébként semmilyen városvezetési tapasztalata nincs.

(tovább…)

A Momentum szerint ők azzal rúgták ki Szenteczkyt, hogy Csepelen a Fidesz nyert

2019. november 15. péntek

Csepel.info, Hír24, Valaszonline

Tudok jó pár példát említeni, amikor momentumosok kiszorítottak az önkormányzatokból vállalhatatlan figurákat

– jelentette ki Fekete Győr András, a Momentum vezetője a valaszonline-nak adott interjújában, miközben Csepelről is fontos infókat mondott. Szenteczky János esetét. Szenteczky azért nem lett Csepelen alpolgármester vagy kabinetvezető, mert Erdősi Éva, az MSZP-Párbeszéd jelöltje helyett Borbély Lénárd nyert. De adjuk át a szót inkább Fekete Győr Andrásnak: (tovább…)

Az első világháború áldozataira emlékeztek

2019. november 11. hétfő

 Csepel.hu

101 évvel ezelőtt, 1918. november 11-én írták alá az első világháborút lezáró fegyverszünetet. Erre a napra emlékezve tartott csendes megemlékezést az önkormányzat a Szent Imre téri emlékműnél.

Az első világháború áldozatainak számát tizenöt millióra becsülik – köztük sok csepeli lelte halálát a különböző frontokon.

(tovább…)

Az LMP azt szeretné, hogy működőképes legyen a csepeli önkormányzat

2019. november 8. péntek

Azonnali

Csak azért szavazta meg a Fidesznek a csepeli LMP-s képviselő a bizottságok felállítását, hogy működőképes legyen az önkormányzat – reagált a párt szóvivője, Kanász-Nagy Máté.

Nem mindenkinek jött be, hogy nem sokkal a képviselői eskü után több ellenzéki képviselő már a megválasztott csepeli polgármester jogköreit próbálta megvonni és az önkormányzat működőképességét igyekezett ellehetetleníteni. Kérdés, hogy akik a kerület működőképességét próbálták megakadályozni, hallották-e, értették-e a képviselői eskü szövegét? Az LMP-t az Azonnali kereste meg.

(tovább…)

Megalakult az új csepeli képviselő-testület

2019. november 7. csütörtök

csepel.hu

A Szent Imre téri Országzászló mellett, ünnepélyes keretek között vették át megbízó levelüket és tették le esküjüket az október 13-ai önkormányzati választáson mandátumot nyert csepeli képviselők. Letette az ünnepélyes esküt Borbély Lénárd is, akit másodjára választottak meg a csepeliek polgármesterüknek. Budapesten egyedülálló módon az ellenzék jelentős szerepet kapott a kerület irányításában és az ellenőrző szervezetekben, ám ezt több képviselőjük így is keveselte. Az ellenzéki pártok első javaslata is az volt, hogy elvegyék a frissen megválasztott polgármester összes hatáskörét.

Az alakuló ülésen a polgármester javaslatára döntöttek az alpolgármesterek kinevezéséről. Az ellenzékkel való egyeztetések után két Fidesz-KDNP-s alpolgármestert – Ábel Attilát és Morovik Attilát, valamint egy ellenzéki alpolgármestert – Pákozdi Józsefet – választottak meg titkos szavazáson. Utóbbi a Buckai Szövetség csepeli szervezetének elnöke. Az alakuló ülésen módosították a szervezeti és működési szabályzatot, megválasztották a bizottságok tagjait, döntöttek a tanácsnokok személyéről valamint az illetményekről. (tovább…)

Fizetésemeléssel kezdett az új Fővárosi Közgyűlés

2019. november 6. szerda

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének első napirendi pontjaként ötre emelte helyetteseinek számát, és jelentős fizetésemelésben részesítette őket. A szivárványkoalíció tagjai között máris ellentétek támadtak: Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere ugyanis egyetlen bizottságban sem kapott helyet. A fővárosi cégek igazgatóságában viszont több, a Gyurcsány—Bajnai-kormányok idejében meghatározó személy kapott fontos pozíciót.

Fizetésemeléssel kezdte főpolgármesteri tevékenységét Karácsony Gergely (Párbeszéd). A személyesen általa jegyzett előterjesztés szerint Budapest új vezetőjének illetménye közel 1,3 millió forint, amihez még kis híján 200 ezer forint költségtérítés is járul.

(tovább…)