‘Pártok’ kategória archívum

Az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-törvényt

2020. március 30. hétfő

Az Országgyűlés megszavazta a vírus elleni védekezésről szóló törtvényt, amit a köztársasági elnök ki is hirdetett. Orbán Viktor miniszterelnök pedig bejelentette Magyarország történetének a legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét, amit jövő héten fog bemutatni.

Bár a múlt héten az ellenzék Európában egyedülálló módon még abba sem ment bele, hogy tárgyalja a Tisztelt Ház a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvénytervezetet, hétfőn az Országgyűlés bő kétharmados támogatottsággal, 137 igen és 53 nem ellenében elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amely magánban foglalja a veszélyhelyzet meghosszabbítását egészen addig ameddig tart a járvány, továbbá lehetővé teszi, hogy a kormány jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

(tovább…)

Ferge Zsuzsa: A Gyurcsány-kormány egy gyufaszálat nem tett keresztbe a válság veszteseiért 2008-ban

2020. március 30. hétfő

Az ellenzék a mai parlamenti vitában is hosszasan sorolta, milyen szociális intézkedéseket kellene még megtennie az Orbán-kormánynak a koronavírus-krízis kezelése érdekében. Eközben határozottan leszögezték, ma sem szavazzák meg azt a törvényt, amely lehetővé teszi a kormány szükséghelyzetben történő gyors cselekvését.

Erre válaszolva Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára idézte Ferge Zsuzsának, a szocialista és liberális oldal házi szociológusának véleményét a Gyurcsány-kormány 2008-as válságkezeléséről: „2008-ban Magyarország volt az egyetlen válság érintette állam, amely semmit, egyáltalán semmit, egy gyufaszálat sem tett keresztbe azért, hogy a válság nyilvánvaló veszteseivel valami történjen. Ilyen ország nem volt még egy. Mindenütt legalább a munkanélküli ellátást vagy a segélyezést vagy valami mást kiterjesztettek. Ennek következtében nálunk különösen nagy volt a szegényeket érintő veszély.”

(tovább…)

„Csak fegyelmezetten tudunk védekezni”

2020. március 28. szombat

Most az összefogás, az önfegyelem, az önmérséklet ideje van, nem pedig a széthúzásé, az öncélú pánikkeltésé és a pártpolitikai csatározásé – jelentette ki lapunknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Hétfőn lett volna esély arra, hogy az ellenzéki politikusok félretegyék a pártpolitikát, és támogassák a veszélyhelyzet meghosszabbítását elrendelő törvény keddi elfogadásának lehetőségét. Hogyan értékeli a kialakult helyzetet? Mi a véleménye az ellenzék viselkedéséről?

(tovább…)

Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket a koronavírussal szemben

2020. március 25. szerda

Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket a koronavírussal szemben – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán.

Németh Szilárd videójában felidézte: a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében a kormány két héttel ezelőtt veszélyhelyzetet hirdetett. Ezt kellett volna most meghosszabbítania a parlamentnek, de az ellenzék – köztük Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó csepeli és soroksári országgyűlési képviselők – ezt nem szavazták meg – mondta a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.

(tovább…)

Aki teheti, maradjon otthon

2020. március 24. kedd

Csepel.hu

Az iskolában egyetlen gyerek sincs ügyeletben, óvodában és bölcsődében összesen 16 gyerekre vigyázunk, ez egy intézményen belül történik. A gyerekek étkeztetése megoldott – tájékoztatta lapunkat Borbély Lénárd. A polgármester a koronavírus-járvány kapcsán a napokban hozott újabb csepeli intézkedésekről is beszámolt.

Az önkormányzat egyik kiemelt feladata a szociális étkeztetés megszervezése, mondta a polgármester, hozzátéve: a rászorultak, illetve aki krízishelyzetbe kerül, jelentkezhetnek az ismert telefonszámokon. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekről is a közétkeztetés keretében gondoskodnak, ugyanúgy, mint ahogyan azokról a 70 év felettiekről, akik otthon maradnak. „Nekik segítünk, megoldjuk helyettük a bevásárlást, a gyógyszerek kiváltását, ehhez fontos tudni, hogy ez önköltségből történik; mi a fizikai segítséget tudjuk ehhez nyújtani”.

(tovább…)

Ezek az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

2020. március 23. hétfő

Az ellenzék miatt nem lehet sürgősséggel tárgyalni a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényt.

Hiába volt óriási tét a védekezés szempontjából, az ellenzék nem volt hajlandó az együttműködésre a ma délutáni szavazáson: 137-en szavaztak igennel, 57-en nemmel, így nem lett meg a 4/5-ös többség. Összegyűjtöttük azoknak a képviselőknek a nevét, akik nemet mondtak a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítására.

(tovább…)

Tovább oszlik a Jobbik: nem asszisztálnak a “dékásodáshoz”

2020. március 10. kedd

Infostart

MSZP Jobbik DK

Egyetlen működő Jobbik-alapszervezet maradt a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületben, a kabai, miután újabb négy alapszervezet oszlott fel.

24.hu ismerteti azt a közleményt, amelyet még hétfőn küldött szét Rigán István választókerületi elnök. Ebben az áll, hogy Rigán is kilépett a pártból, és csatlakozott hozzá Dúró Ferenc választókerületi szervező is. Előbbi kilenc évig volt a párt megyei közgyűlési tagja a Jobbik színeiben, utóbbi ugyancsak kilenc évig ült a püspökladányi képviselő-testületben.

(tovább…)

Piti hazugságokkal kampányol Bangóné és Szabó Szabolcs

2020. március 9. hétfő

Csepel.info

Bangóné és Szabó az ellenzék nagy karmesterével: azon versengenek, ki legyen Csepel-Soroksáron az országgyűlési jelölt 2022-ben

Óvodabezárás helyett a csepeli ellenzék által is támogatott fejlesztések vannak, az MSZP-s Szenteczky Jánost pedig jogerősen elítélték – ahogy Takács Krisztiánt is.

Három óvoda bezárását “verte keresztül a Fidesz a gyerekeken, szülőkön, pedagógusokon” – állítja Szabó Szabolcs ellenzéki politikus hírlevele. A politikus nagyobbat nem is lódíthatna: a csepeli óvodafejlesztéseket ugyanis minden jelen lévő képviselő, vagyis az ellenzékiek is támogatták januárban. (tovább…)

Hiány- és adósságmentes csepeli költségvetés biztosítja a fejlesztéseket

2020. március 2. hétfő

csepel.hu

A csepeli önkormányzat februári ülésén a képviselők elfogadták a 2020. évi költségvetést.

Míg a főváros idei költségvetéséből sajnálatos módon több Csepelt is érintő fejlesztés kikerült, a kerületi önkormányzat stabil pénzügyi hátteret biztosít a működés mellett a beruházások folytatására is – mindezt adósságok és működési hiány nélkül.

(tovább…)

Karácsony eldöntötte: nem lesz klíma a hármas metrón

2020. február 26. szerda

888, Csepel.info

34,8 fokot mért a hármas metróban Karácsony Gergely: a nyugdíjasok majd tartalékolnak belőle télire, mert fűtéstámogatás sem lesz

Az ellenzéki pártok és Karácsony Gergely megígérték a klímát a metrón, így ez sem lesz. Hasonlóan a nyugdíjasok 20 ezer forintos fűtési támogatásához vagy a stadionstophoz, ami helyett kórházépítési stop lett.

Egy dolog viszont folyamatosan megvalósul: miközben a főváros nem csinál semmit, minden olyan munkát próbál megakadályozni, amit a kormány tenne. (tovább…)