‘Pártok’ kategória archívum

Keserű beismerés a Fidesztől Csepelen

2024. április 17. szerda

Csepel.info

Büszke az elmúlt évek fejlesztéseire – derül ki Zupkó János fideszes önkormányzati politikus bejegyzéséből. Németh Szilárd utolsó követőinek egyike nem tette hozzá, hogy az elmúlt években éppen ők hátráltatták a csepeli fejlesztéseket, a rezsibiztos parancsára pedig még a költségvetést sem támogatták.

A csepeli Fidesz frakció 2019-ben még kilenc fős volt, és Budapesten ritka például szolgált arra, hogy a kormánypárt képes megtartani egy baloldali kerületet is. Ám Németh Szilárd nem sokkal később azt parancsolta párttársainak, hogy az önkormányzat vagyonát adják oda saját alapítványának, valamint adják el neki a Kis-Duna-partot, hogy azt beépíthesse. Miután Borbély Lénárd polgármester és a fideszes vezetés erre nem volt hajlandó – a vagyonátadás ráadásul bűncselekmény lett volna -, Németh bosszúból feloszlatta a csepeli Fideszt, majd kizárta a tagok háromnegyedét, köztük a polgármestert és alpolgármestereit. (tovább…)

A szocialisták elherdálták, a mostani vezetés visszaszerezte

2024. április 14. vasárnap

Csepel.hu

A kétezres évek elején a szocialista városvezetés a volt Görgey iskolával és a Pedagógusszállóval kapcsolatban is gyanús telekcsereügyletekbe fogott, emellett pedig egy több száz lakásos lakópark tervei is a napvilágra kerültek, melyet az iskola területére terveztek.

Dobák István – aki jelenleg a baloldali ellenzék képviselőjelöltje a körzetben – még szocialista politikusként megszavazta a Görgey iskola bezárását és eladását. A reaktivált MSZP-s az elmúlt hetekben újra a ringbe szállt a politikai küzdőtéren.

(tovább…)

Mi történik itt? Amíg a csepeli pártokban egymást zárják ki, a polgármester bővíti a csapatát

2024. április 9. kedd

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, Németh Szilárd Fidesz-alelnök éppen újabb tisztogatásba kezd, és hasonló dolog történik a csepeli ellenzéki pártoknál is. Az egyik DK-s jelöltet, Horváth Gyulát próbálja lecserélni paranoiás pártelnöke, amiért az ellenzék tagjaival megszavazta a költségvetést.

Eközben meg Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán “Legyen Ön is tagja a Közösen Csepelért önkéntes csapatának” – felhívása olvasható: (tovább…)

Most épp a baloldal bomlik Csepelen

2024. április 9. kedd

Csepel.info

Leszámol a korábbi pártelnökkel, Horváth Gyula frakcióvezetővel a csepeli DK jelenlegi elnöke, Paál Géza. Ezért kezdeményezte, hogy politikustársát vegyék le az önkormányzati jelöltek közül. Azt beszélik, Horváthnak azért kell mennie, mert támogatja a közös ellenzéki polgármester-jelöltet, és ez az ellenzéki pártok között is konfliktushoz vezet – értesült a Csepel.info.

Csepel lassan a párton belüli leszámolások földje lesz. Korábban Németh Szilárd oszlatta fel a Fideszt, hogy aztán mindenkit kizárjon, aki a jelenlegi polgármestert, Borbély Lénárdot támogatja. A rezsibiztos azért darálja le saját pártját, zárta ki a polgármesterrel és az alpolgármesterekkel együtt a tagok háromnegyedét, mert nem adják oda az alapítványának az önkormányzat több értékes vagyontárgyát, és nem adják el a Kis-Duna-part egy jelentős részét. (tovább…)

Németh Szilárd beengedte a csepeli birkózókat az otthonukba

2024. április 5. péntek

Csepel.info

De csak kilenc főt, és csak edzésre – derül ki a rezsibiztos-birkózóelnök bejegyzéséből.

A csepeli KIMBA birkózócsarnokát nagyrészt abból a 2,4 milliárd forintból valósították meg, amit a Csepeli Birkózó Club (CSBC) adott át Németh Szilárdnak. A megállapodás szerint a KIMBA földszinti része ezért az összegért teljes egészében a CSBC tulajdona lett volna. Ám amikor elkészült a csarnok, Németh kisemmizte a csepeli birkózókat, és már csak egy kifizethetetlen bérleti szerződést ajánlott fel nekik. A napokban reppent fel a hír, hogy a CSBC pert fontolgat Németh Szilárd ellen, és visszakérik a pénzüket.

“Őszintén”, de úgy hazudik a csepeli ellenzék, mintha nem lenne holnap

2024. március 28. csütörtök

Csepel.info

Furcsa csapat: úgy kamuznak, mintha kötelező lenne

A húsvéti elcsendesedés és ünnepi hangulat jegyében terjesztik ezekben a napokban Dukán Andrásnak, az MSZP-DK-Momentum polgármester-jelöltjének a kampányújságát. Bár senki nem tiltja, hogy a pártok igazat írjanak, úgy állt be Dukánék csapata a Németh Szilárd húsvét előtti gyűlöletkeltése mellé, mintha nem csak a rezsibiztos pénzét fogadnák el a reklámozásukra, hanem a politikai tanácsait is.

Dukán András egyik állítása szerint 111 millió forintot adott a csepeli polgármester Németh Szilárdnak. Csakhogy ilyen nem történt. A csepeli önkormányzat adott volna 111 millió forintot a Csepel SC-ben sportoló fiataloknak, ám átláthatóságot kért cserében. Ezek után a Csepel SC tárgyalás nélkül visszautasította a támogatást, vagyis egy forintot sem kaptak. (tovább…)

Választási értekezletet tartott a Fidesz a csepeli iskolaigazgatóknak

2024. március 26. kedd

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, önkormányzati választási kampánymegbeszélést hívott össze hétfőn délutánra Németh Szilárd a csepeli iskolaigazgatóknak a KIMBA birkózócsarnokába. Tavaly két iskolaigazgatót mentettek fel Csepelen, akik “elfelejtettek” bejelentkezni és elmenni a KIMBA-ba a rezsibiztoshoz a pályázatuk előtt. Információink szerint az igazgatók többsége elment, de sokan úgy érezték, hogy ha nem fogadják el az invitációt, leválthatják őket.

A kampányértekezleten Németh Szilárd helyett a felesége vett részt, és a beszélgetést a rezsibiztosnál megszokott körülmények között, azaz “porondmesterek” segítségével vezették le. Vagyis olyan tanárok közreműködésével, akik beszólásokkal, vicces megjegyzésekkel, ötletekkel segítették a beszélgetés gördülékenyen és feszültségmentesen tartását – és persze Borbély Lénárd polgármester burkolt bírálatát. Úgy tudjuk, hogy Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ szakmai igazgatója is részt vett a beszélgetésen, akinek a fia szintén fideszes képviselő-jelölt, és aktívan részt vesz a polgármester besározásában.
(tovább…)

Újabb leszámolások jönnek a csepeli Fideszben

2024. március 25. hétfő

Németh Szilárd szerint a pedagógus-béremelés a  jobboldali értékek elárulása

Csepel.info

“Megalakult a Borbély-Gyurcsány tengely” – állítja Németh Szilárd kiáltványa a csepeli Fidesz hírlevelében. Az ötvenes éveket idéző szöveg úgy hemzseg az árulózástól, sorosozástól, és úgy röpködnek a milliárdok ide-oda, hogy aki nincs képben azzal, ami Csepelen történik, biztosan a szívéhez kap. A szöveghez még egy képet is szerkesztettek, amin a jobboldali csepeli polgármester átalakul Gyurcsány Ferenccé. 

A Csepel.info által megszerzett hírlevélben a rezsibiztos árulónak nevezi azokat a fideszes és volt fideszes képviselőket, akik megszavazták a kerület költségvetését, és ezzel fenntartották az önkormányzat működőképességét. Az óvónőkre vonatkozó pedagógus-béremelést Németh egyenesen bújtatott kampány- és csúszópénznek tartja: “Mi ez, ha nem a jobboldali értékek elárulása?” – kérdezi felháborodva. (tovább…)

Nyílt válasz Németh Szilárdnak a sajtóban megüzent politikai paktumra

2024. március 24. vasárnap

Csepel.hu

Az alábbiakban Borbély Lénárd polgármester bejegyzését olvashatják, mely közösségi oldalán, március 18- án jelent meg.

„Németh Szilárd, a csepeli Fidesz elnöke ‒ a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozására hivatkozva ‒ egy politikai paktum tervét üzente meg nekem. Azt javasolja, hogy osszuk meg a 12 egyéni képviselői helyet a Közösen Csepelért Polgári Egyesület és a csepeli Fidesz között 5‒7 arányban. A javaslat azt is tartalmazza, hogy a polgármesteri tisztségért valaki visszalép. Vagy én, vagy pedig Németh Szilárd Budán élő ellenjelöltje.

(tovább…)

Meghálálja az ellenzék a támogatást: a polgármestert támadják a Kis-Duna-part megvédése miatt

2024. március 23. szombat

Csepel.info

Egyre szürreálisabb a választási küzdelem Csepelen, a Fidesz-DK-MSZP-Momentum és Borbély Lénárd polgármester között. Dukán András ellenzéki polgármester-jelölt – akit Németh Szilárd hirdet a Facebookon – most attól a polgármestertől akarja “megvédeni” a csepeli Kis-Duna-partot, aki megakadályozta a parton a szállodaépítéseket.

Borbély Lénárd csepeli polgármestert és alpolgármestereit azért záratta ki a közpénzéhes rezsibiztos a Fideszből, mert nem adták át neki az önkormányzat 10-12 milliárd forint értékű ingatlanjait, és nem adták el a Kis-Duna-part jelentős részét. Németh követeléseiről, melyek egy része köztörvényes bűncselekmény, azóta egy levél is napvilágra került. Ráadásul az önkormányzat vezetői szerint a Kis-Duna-parti telkekre, amiket a rezsibiztos követelt, nem is sportkollégiumot, hanem szállodákat építenének. (tovább…)