‘Pártok’ kategória archívum

A hungarikumok közé javasolják venni a Csepel kerékpárt

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.info

Épphogy átment az a javaslat a csepeli képviselő-testület ülésén, mely szerint a kerület önkormányzata javasolja a Csepel kerékpár Hungarikumok Gyűjteményébe való felvételét – értesült a Csepel.info. Csepel kerékpárok a rendkívül népszerű MOL Bubi kerékpárok is.

Az előterjesztést a csepeli DK és az MSZP képviselői nem támogatták, a Fidesz képviselői pedig már korábban kivonultak, így ők sem támogatták. A bírálók jobbára a javaslattevő polgármester személyét vagy azt kifogásolták, hogy miért nem más termékek, például szintén a Csepel Művekben gyártott olajcsöveket, textíliákat vagy az évtizedekkel ezelőtt megszűnt motorkerékpár-gyártást terjesztik fel a hungarikumok közé. A döntés így 7 igen, egy nem és 4 tartózkodás (7:5) mellett fogadták el: egyetlen szavazaton múlt a javaslat elfogadása.

Németh Szilárd kivonultatta a fideszes képviselőket Csepelen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.info

Kisebb káoszt okozott a Fidesz frakciója a DK-MSZP-Momentum képviselői között: hirtelen nem tudták, hogyan támogatnák Németh Szilárd napirendi pontját (fotó: Ábel Attila)

A kivonulás oka drámai: a rezsibiztos képviselői amiatt tiltakoztak, hogy napirenden maradt a saját előterjesztésük, amit Németh Szilárd készített.

Nevetséges közjátékkal kezdődött a csepeli önkormányzat csütörtöki ülése. A csepeli Fidesz frakció kivonult, mert napirendre került a saját javaslatuk. Állításuk szerint ők nem ilyen testületi ülést akartak, hanem rendkívülit, ezért a Kormányhivatalhoz fognak fordulni. Azt is kifogásolták, hogy kikerült az internetre az a felügyelőbizottsági jegyzőkönyv, amelyben két tagjuk jóváhagyta a Kolonics György Szabadidőközpont fejlesztési munkáit. (tovább…)

“Pártoktól független hetilap”-ként szórják a Momentum álhíreit

2023. szeptember 26. kedd
Csepel.info

A Csepelen szórt “pártfüggetlen” hetilapba a biztonság kedvéért mindenhol beletettek egy momentumos szórólapot, nehogy bárki félreértse a pártfüggetlenséget. Sőt, a momentumos propaganda együtt érkezik Németh Szilárd szórólapjával, aki szintén a polgármestert ekézi.

Németh szórólapját – amiben a polgármestert mocskoló kvíz van – a Fidelitas kezdte el szórni még múlt héten szerdán, éjszaka. Ám akkor lebuktak. Időközben rájöhettek, hogy hatékonyabb, ha a momentumos szórólapokkal együtt viszik ki.

(tovább…)

Képviselő-testületi ülés lesz szeptember 28-án

2023. szeptember 25. hétfő

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. szeptember 28-án (csütörtök) 09.00 órai kezdettel ülésezik, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

Részletes napirendi pontok a csepel.hu-n olvashatóak!

(tovább…)

Németh Szilárd megidézte Adolf Hitler szellemét

2023. szeptember 25. hétfő

Csepel.info

A Németh Szilárdhoz kötődő “mémoldal” nem először gúnyolódik másokat is mélyen sértő módon

Nehéz elképzelni, mekkora gyűlölet kell ahhoz, hogy egy első vonalbeli politikus kerekesszékeseken gúnyolódjon vagy náci üdvözlést lásson bele integető emberekbe. Németh Szilárdnak ez is sikerül.

Szombaton került megrendezésre a Hungarikum Fesztivál, amire a rezsibiztos is rágyúrt – a maga módján. Németh három nappal a rendezvény előtt kezdte szórólapokkal besározni korábbi párttársát, Borbély Lénárd polgármestert. Már a Fidelitas által kihordott szórólapokra is rákerült, hogy a – vágyai szerint – felhergelt tömeg majd a Hungarikum Fesztiválon esik neki Csepel polgármesterének. (tovább…)

Lebuktak éjszaka Németh Szilárd emberei: a polgármestert próbálták bemocskolni, most magyarázkodhatnak

2023. szeptember 21. csütörtök

Csepel.info

Jobb oldalon a Budapesti Fidelitas alelnöke kapucniját arcába húzva menekül a lebukás után

A szórólap címe egy csepeli civil szervezet logóját utánozza

A budapesti Fidelitas egyik alelnöke és társai, köztük a Dél-Pesti Tankerületi Központ egyik vezetőjének a fia terjesztették azt a szórólapot szerda éjszaka, amivel Borbély Lénárd polgármestert próbálják besározni – értesült a Csepel.info.

A szórólapon nem szerepel kiadóként se Németh Szilárd, se a Fidesz, se a Fidelitas megnevezése. Aláírás és kiadó nélkül szórják, ám a szórólap címe grafikailag megtévesztésig hasonlít egy civil szervezet logójára. A rezsibiztos eközben “Ésszel, szívvel, tisztességgel…” címszóval hirdeti magát a legnagyobb közösségi oldalon, Csepelen. (tovább…)

Ismét Németh Szilárd lett az összetöpörödött csepeli Fidesz elnöke

2023. szeptember 11. hétfő

Csepel.info

Nem volt más választás.

Ismét Németh Szilárd lett a csepeli Fidesz elnöke, jelentette be a rezsibiztos a Facebook oldalán. Németh tavaly oszlatta fel a csepeli Fideszt, hogy kizárhassa onnan Borbély Lénárd polgármestert, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket. Csepel vezetésének bűne az volt, hogy nem voltak hajlandóak az önkormányzat vagyontárgyait – például a Csepeli Munkásotthont, a Laurencz László Sportcsarnokot, valamint a csepeli Kis-Duna-part egy részét átadni illetve eladni Németh Szilárd alapítványának. A tisztogatás végül olyan alaposra sikerült, hogy Csepel vezetésével együtt a tagság túlnyomó részét is kirúgta. Egy dolgot viszont a beszámoló szerint biztosan sikerült ezzel elérni: egyhangú döntéseket. (tovább…)

Németh Szilárd mozgássérülteken nevetgél?

2023. szeptember 11. hétfő

Csepel.info

Létrehoztak egy Borbély Lénárd nevével visszaélő mémoldalt, és a polgármester nevében alázzák a mozgássérült férfit, aki természetesen nem gyógyult meg és nem vált “jobbá”

Mélyen megdöbbentette a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületét az a gúnyoló bejegyzés, amiben egyik tagjuk fotóját használják a csepeli polgármester nevetségessé tételéhez. Az alpári humorizálás azonban – információink szerint – egyenesen Németh Szilárdhoz vezet, ráadásul nem először. 

A csepeli mozgássérültek Csepel.hu oldalon megjelent közleményében hangsúlyozzák: “A mozgáskorlátozottság vagy bármely fogyatékosság egy állapot, amivel élni és megélni kell a mindennapokat, úgy, ahogy azt, minden ember teszi, ugyanakkor sajnos bárki, bármikor kerülhet ilyen helyzetbe, ezért is különösen bántó ez a megnyilvánulás minden jóérzésű ember számára.” (tovább…)

Csepel.hu: Németh Szilárd hízelgésből tette ki az Orbán-idézeteket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.info

Németh Szilárd a saját nevét megörökítő márványtáblánál

Pontot tett a találgatásoknak a csepeli önkormányzat hivatalos oldala a felújított Jedlik gimnáziumban talált Orbán-idézetekről. Bár Németh Szilárd még nem vállalta fel, hogy ő tetette ki a szöveget, az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az iskolaavató ünnepséget ő szervezte, és saját, márványba vésett nevéről is ő gondoskodott.

A Csepel.hu egyértelműen fogalmaz: Németh Szilárd hízelgésnek szánta az Orbán-idézeteket, de botrány lett belőle. (tovább…)

70 százalékos áremelés: vezetőként is bemutatkozott az ellenzéki polgármester-jelölt

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.info

Ha lesz Csepelen ellenzéki összefogás, várhatóan Paál Géza, a DK csepeli polgármester-jelöltje lesz a közös jelölt a 2024-es önkormányzati választáson. Azt már tudjuk, hogy politikusként miket mond, mit hirdet. Például tiltakozik az infláció és az áremelések ellen. De egy politikusnál ugyanolyan fontos, hogy mit tesz közben. Neki ezt egy 70 százalékos piaci áremeléssel sikerült bemutatnia. Elég lesz? 

Paál Géza eleinte Gyurcsány Ferenc alkalmi testőre volt, de pár éve a csepeli pártszervezetben is átvette a vezetést. Miközben Budapestet letarolta az ellenzék 2019-ben, neki egyéni jelöltként és csapatban is bukást hozott a választás a “vörös Csepelen”. Ráadásul a momentumos Dukán Andrással ellentétben – utóbbi havi 600 ezer forintot szakít listás képviselőként – Paálnak bizottsági hely sem jutott a csepeli önkormányzatban. Karácsony Gergely mentette meg: neki köszönhetően a fővárosi önkormányzatban vigasztalódik, ahol viszont egyből felelős döntési pozíciót kapott. Mivel a fővárosban az ellenzék van többségben, Paál úr meg is villantotta vezetői képességeit, méghozzá egy 70 százalékos áremeléssel. Erről a Metropol számolt be a minap. (tovább…)