‘Pártok’ kategória archívum

Augusztus 21-én Csepel képviselő-testülete rendkívüli ülést tart

2018. augusztus 17. péntek

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete 2018. augusztus 21-én (kedd) 17.00 órai kezdettel rendkívüli testületi ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

A részletes napirend-tervezetek ide kattintva érhetők el. (tovább…)

Ennyit az összefogásról: nem így akar nyerni az ellenzék

2018. július 18. szerda

Vélemény – Ábel Attila

A választási eredményekből látható, hogy a balliberális pártok és a Jobbik odaállnak ugyan egy-egy jelölt mögé, de maguk sem akarják, hogy nyerjenek. Miért?

Mert ha nyernek ezek az álcivil valakik, azzal minden jelölő párt veszít. Azt az egyet kivéve persze, amelyikhez esetleg később a jelölt csatlakozik (Hódmezővásárhely). Így a balliberális pártoknak és a bal-Jobbiknak most nagyobb érdekük van abban, hogy veszítsenek a Fidesszel szemben ezek a jelöltek, mint hogy nyerjenek. (tovább…)

Milliárdos fejlesztésekről döntött a képviselő-testület

2018. július 13. péntek

Csepel.hu

Rendkívüli testületi ülést tartottak a csepeli önkormányzat július 12-én. Az ülés előtt esküt tett Losonci Róbert, aki Hudák János lemondása után vette át képviselői tisztségét. Az ellenzéki politikus, miután letette az esküt az alaptörvényre és Csepel fejlesztésének elősegítésére, egyetlen csepeli fejlesztést sem szavazott meg, és várhatóan az MSZP frakciójához fog csatlakozni.

A rendkívüli ülésen túlnyomó részt csak a kormánypárti képviselők támogatták a nyári napközis tábor működését, döntöttek a csepeli útépítések folytatásáról és megszavazták a Csepeli Strandfürdő további fejlesztését is. (tovább…)

Pecsenyés buli: egyetlen éhező gyermeket sem hívtak meg a falatozó politikusok

2018. július 10. kedd

Csepel.info

Nem egy fogás volt, és ennek a pecsenyének csak a szaftjából jól lakott volna vagy tíz gyerek

Fordulat történt a csepeli MSZP és a DK pecsenyézős bulijával kapcsolatban – értesült a Csepel.info.

Az egyik pártszimpatizáns azt állítja ugyanis a Facebookon, hogy nem a csepeli MSZP frakció bővülését, és az Együtt-Párbeszéd megszűnését-gyengülését ünnepelték a helyi szocialisták Bangónéval, Gyurcsánnyal és sok más helyi vagy budapesti politikussal – ahogy arról mi értesültünk. V. András Gyurcsány-párti aktivista szerint “szó sem volt politikáról”, pusztán baráti találkozó volt a közös falatozás. Hiszen az MSZP-s és DK-s politikusok köztudottan nagyon szeretik egymást. (tovább…)

Nagyot bukott az ellenzéki hiperösszefogás

2018. július 9. hétfő

Origo, Csepel.info

Brutális fölénnyel nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson Sára Botond, a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenlegi alpolgármester. 63 százalékot kapott, a feldolgozottság 100 százalék. Győri Péter, az ellenzék közös jelöltje, akit a baloldal és a liberálisok mellett hallgatólagosan a Jobbik is támogatott, mindössze 36-ot kapott. A belvárosi önkormányzati képviselő-választáson hasonló volt a felállás, és ott is a Fidesz jelöltje nyert, hatalmas fölénnyel. Mindkét helyen alacsony volt ugyanakkor a részvétel.

A szavazókörök 100 százalékából összesített adatok szerint Sára Botond majdnem 30 százalékkal előzte meg a közös ellenzéki jelöltet, Győri Pétert. A Fidesz-KDNP jelöltje 8269 szavazatot kapott, míg az összellenzéki jelölt mindössze 4787-et. (tovább…)

Tort ült Csepelen az MSZP-DK az Együtt és a Párbeszéd fölött

2018. július 8. vasárnap

Így tartja fenn az “összefogás” a leváltott ellenzéket

Csepel.info

“El kell kapni a golyóikat” – Gy. Németh Erzsébet stratégiai elképzeléseit ecseteli (fotók: Fleiner György)

Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet, Bangóné Borbély Ildikó, Avarkeszi Dezső más, csepeli MSZP-s és DK-s politikusokkal együtt szaftos eszem-iszommal ünnepelték a “régi gárda” előretörését – értesült a Csepel.info. Az ünneplés apropója, hogy megszűnt a csepeli önkormányzatban a Párbeszéd frakciója, miután képviselőjük lemondott a mandátumáról, és a helyét a baloldali káosz miatt egy MSZP-s politikus foglalhatta el pénteken.

A bulin ott volt az MSZP új nemzedékéből az aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélt, hűtlen kezelés vádjával bíróság előtt álló Szenteczky János és a becsületsértésért, magánokirat-hamisításért jogerősen, sikkasztásért pedig első fokon elítélt Takács Krisztián is. Ők az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó csepeli kampánycsapatában dolgoztak. Az MSZP és a DK tervei szerint a Kabán lakó Bangóné lesz az MSZP-DK-Párbeszéd valamint az LMP, a Momentum és a Jobbik közös csepeli polgármester-jelöltje. (tovább…)

Meghívó a 2018. évi Prokop Péter-díj átadójára

2018. június 27. szerda

Csepel.hu

 Csepel.hu

Mostantól bűncselekmény az illegális bevándorlás támogatása

2018. június 21. csütörtök

Magyar Idők

Elfogadta tegnap a T. Ház az alaptörvény módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. Az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik támogatta a kormány által előterjesztett javaslatokat, amelyek célja többek közt keresztény kultúránk, valamint hazánk védelme az illegális migrációval szemben.

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. A Trócsányi László igazságügyi miniszter által benyújtott alaptörvény-módosítás lényege, hogy az államnak kötelessége megvédeni az ország alkotmányos önazonosságát és keresztény kultúráját, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. (tovább…)

Tiltakozik a DK a csepeli Popieluszko utca felújítása miatt

2018. június 13. szerda

Csepel.info

“Az csupán a baj, hogy a Popieluszkó út javítása kicsit se segíti kerületünk közlekedési problémáinak megoldását” – állítja Horváth Gyula, a DK csepeli elnöke. A politikus szerint ebben az utcában minimális a forgalom, ezért inkább az egykori Csepel Művekben kellene a Központi utat felújítani.

A képviselő-testületben a kollektív gondolkodásnak nyoma sincs, az abszolút többségben lévő fideszesek a vezérük ideológiai meggyőződése szerint, (az ő kedvére és elvárására) nyomogatják a gombokat. Most éppen a Popieluszkó út felújítására nyomtak igent! 

háborog Facebook oldalán Horváth, aki szerint az utca felújítása tipikus példája a pártérdekből történő, ész nélküli fideszes butaságoknak. (tovább…)

Schiffer András: Sok energiát fektettem abba, hogy az LMP-t ne lehessen a ballib táborba behekkelni

2018. június 12. kedd

Pesti Srácok

migránsügyben Schiffer András

Nem zárja ki, hogy valamikor visszatér a párpolitikába, de nem hajlandó még egyszer golyófogónak állni és bázisdemokratikusnak hazudott pártot csinálni – nyilatkozta Schiffer András a 24.hu-nak. Az LMP alapítója arról is beszélt az interjú során, hogy miért távolodott el egykori pártjától és szerinte hol hibázott a többi ellenzéki párt.

Ha most vasárnap lennének a választások, nem biztos, hogy az LMP-re szavazna Schiffer András – derül ki abból az interjúból, amit a 24.hu készített a párt alapítójával. Az egykori politikus elmondta, az Együttes Szabó Szabolcs csatlakozása az LMP frakciójához csak az utolsó csepp volt a pohárban. Az első csepp az volt, amikor tavaly szeptemberben a párt élesítette Ron Werber stratégiáját.

(tovább…)