‘Pártok’ kategória archívum

Most már biztos: kevesebb lesz a politikus Csepelen

2019. április 15. hétfő

Csepel.info

Nem érkezett jogorvoslati kérelem vagy panasz az új önkormányzati körzethatárok miatt – értesült a Csepel.info.

A 2014-es csepeli választási iroda adatai alapján 75 053 fő lakott a kerületben, míg 2019 január 1-én 72 759 ember rendelkezett lakcímkártyával. Vagyis Csepelen öt év alatt 2 294 fővel csökkent a bejelentett lakosok száma. Ősztől emiatt hárommal kevesebb politikus lesz a csepeli önkormányzatban, mint eddig. Két egyéni és egy listás képviselői hely szűnik meg.  (tovább…)

Képek: politikai nagyüzem volt a piacnál szombaton

2019. április 14. vasárnap

Csepel.info

Németh Szilárdot a legtöbben az illegális bevándorlásról és a honvédelmi fejlesztésekről kérdezték 

 

Vágó Gábor minden lépését dokumentálták a médianapszámosok

Május 26-án lesz az Európai Parlament választása, ami Csepelen is megmozgatja a pártokat és szimpatizánsaikat. Szombaton a Fidesz mellett a Jobbik, MSZP, LMP, DK, a Munkáspárt, újdonságként a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom is kitelepült a piacnál.

Az ismertebb politikusok közül most – úgy tudjuk – Németh Szilárd fideszes államtitkár Vágó Gábor, az LMP listavezetője és Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke tisztelték meg jelenlétükkel a csepelieket. A Fidesz standjánál ott volt Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek és az önkormányzati képviselők, a Jobbiknál Pákozdi József képviselő, a szocialistákat szokás szerint Szenteczky János vezényelte. (tovább…)

Azzal kampányol a DK, hogy Csepelre telepítik a Hős utcai gettólakókat

2019. április 12. péntek

Egyszer ezt ők valóban megtették

Csepel.info

Hős utcai drograzzia – fotó: Zsaru magazin

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai azt terjesztik Hároson, hogy ide telepítik a szanálásra kerülő Hős utcából a lakókat, főként a drogosokat.

A történet csattanója, hogy 2010 előtt valóban voltak betelepítések, méghozzá a IX. kerület gettósodott bérházaiból. Ráadásul éppen a jelenlegi szocialisták és DK-sok álltak mögötte. Akkor, a milliárdos ingatlanüzlet miatt pörgetett áttelepítések idején a most cigányozó szimpatizánsok kikérték maguknak, hogy bárki “rasszista indítékból” vádaskodjon. (tovább…)

Weiss Manfréd születésnapjára emlékeztek

2019. április 11. csütörtök

Csepel.hu

2019. április 11-én, Weiss Manfréd születésének 162. évfordulóján Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek helyezték el a megemlékezés koszorúját a gyáralapító emlékművénél a Weiss Manfréd úton.

Csepel.hu

Háromszáz spártai

2019. április 11. csütörtök

 

Háromszáz spártaiként fognak küzdeni a hatalomért azok a csepeli ellenzéki politikusok, akiknek Takács Mónika, a Csepeli Munkásotthon igazgatója lesz a polgármester-jelöltje az idei önkormányzati választásokon, derült ki egy interjúból. A csepeliek Leónidász királynője az átláthatóságot, megújulást a kerületet csődbe juttató, jogerősen elítélt ellenzéki politikusokkal, több tíz milliós jutalmakat bezsebelő, offshore cégekkel üzletelő szocialista és DK-s önkormányzati képviselőkkel kívánja végrehajtani.

„Egymást meghallva, egymással együttműködve többre vagyunk képesek!” – ezzel a semmitmondó szlogennel indul Takács Mónika, ellenzéki polgármester-jelölt interjúja egy magát függetlennek nevező, valójában baloldali lapban. Igazi magasröptű beszélgetés ez, alákérdezésekkel, üres lózungokkal, hamis ígéretekkel. De nézzük, miről is van szó!

(tovább…)

Ismét az MSZP-s “elvtársak” szidták Gyurcsányt

2019. április 10. szerda

Magyar Nemzet

Budapest, 2018. szeptember 16: Ujhelyi István szocialista politikus (j) Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az MSZP, DK és Párbeszéd a Sargentini-jelentés kapcsán szervezett tüntetésén Budapesten, a Bem téren 2018. szeptember 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos

„Kedves barátaim, kedves elvtársak!” – így köszöntötték a mintegy kétszáz aktivistát, hálózatszervezőt és egymást az MSZP vezetői azon a március 29-én, az Általános Vállalkozási Főiskolán tartott megbeszélésen, amelyen elsősorban az európai parlamenti (EP), illetve az önkormányzati választással kapcsolatos kampánystratégiát vitatták meg.

A szocialisták a megbeszélésen keményen bírálták Gyurcsányékat – derül ki egy kiszivárogtatott hangfelvételből. Az alábbiakban a Magyar Nemzet tudósítását olvashatják. (tovább…)

Vádat emeltek az Alstom-ügyben, korrupt baloldali politikus azonban nincs az érintettek között

2019. április 10. szerda

Pesti Srácok

Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) négy ember ellen a Fővárosi Törvényszéken az Alstom-ügyként ismert eljárásban – közölte a PestiSrácok.hu-val a vádhatóság vezetője.

Keresztes Imre beszámolója szerint az érintettek közül kettő magyar, egy osztrák, egy pedig amerikai állampolgár. A terheltek egyike sem közszereplő, így megússzák a felelősségre vonást azok az egykori politikai döntéshozók, akik az MSZP-SZDSZ-kormányok alatt zajló korrupciós bűncselekmény tényleges haszonélvezői lehettek. (tovább…)

Egymásnak esett az ellenzék Budapesten

2019. április 8. hétfő

Origo, Csepel.info

Mindegyik magát tartja a legjobbnak 

Az MSZP-P, a DK és a Momentum szombati bejelentése után Puzsér Róbert vasárnap este jelezte Karácsony Gergelyéknek, hogy kiszáll az előválasztásból, és felfüggeszti a tárgyalásokat.

Csepelen a Szigethalmon élő, MSZP-s Takács Mónika lesz az össze(nem)fogás egyik polgármester-jelöltje – az LMP és a Jobbik jelöltjét vagy jelöltjeit még nem ismerni. Az MSZP politikus asszony azt a Munkásotthont vezeti, amely a rendszerváltás óta az MSZP pártházaként is működik, de amit a rendszerváltás óta nem újítottak fel. Az újságok szerint akkora káosz bontakozott ki a budapesti ellenzéknél a szombati bejelentés után, amire jó ideje nem volt példa. (tovább…)

Nem lesz ellenzéki összefogás az őszi választásokon

2019. április 6. szombat

Csak pozíció-osztogatás folyik

Csepel.info, Index

Ahogy az Európai Parlament választására, úgy az őszi önkormányzati választásokra is bejelentette az MSZP, hogy az ellenzék közös jelöltekkel, közös listán fog indulni. Ám ahogy az Európai Parlament választás esetében, úgy az önkormányzati választással kapcsolatban is beismerték, hogy ez nem így lesz. Így ismét a Fidesz nyerheti meg az önkormányzatok elsöprő többségét.

Csepelen a Szigethalmon élő Takács Mónika MSZP-s politikus lesz az MSZP-P, a DK, és a Momentum jelöltje. A Fidesz-KDNP ismét Borbély Lénárd polgármestert indítja, míg az LMP, a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjeiről még nem volt bejelentés. (tovább…)

Csepelen is megkezdődött az Európai Parlament választási kampánya

2019. április 6. szombat

Csepel.info

A Fidesz a házról házra járós kampányban hisz, ők csak mutatóban voltak jelen a piacnál

 

A Munkáspártot személyesen Thürmer Gyula képviselte – ők a sétáló utcában gyűjtöttek

A szocialisták a kabai Bangóné Borbély Ildikóval, a Szeviép-botránnyal elhíresült szegedi Ujhelyivel és a szigethalmi Takács Mónikával kampányoltak: utóbbi lesz a csepeli polgármester-jelöltjük

Kerületünkben a piacnál és a sétáló utcánál települtek ki a pártok aláírásokat, ajánlásokat gyűjteni.

Információink szerint a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, a DK, a Momentum és a Munkáspárt standjánál lehetett a pártok képviselőjelöltjeit támogatni. A legtöbb ember szerint a következő Európai Parlament legnagyobb kihívása az lesz, hogy sikerül-e a tömeges illegális migrációt, és vele a terrorizmust megfékezni, vagy Európa káoszba süllyed, elveszíti szellemi és kulturális gyökereit.