‘Pártok’ kategória archívum

Végeztettek-e pártmunkát a diákokkal az őrizetbe vett MSZP-s politikus cégénél?

2017. június 26. hétfő

Fidesz.hu

A Fidesz választ vár a szocialistáktól arra, hogy végeztettek-e pártmunkát azokkal a diákokkal, akiket a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus cége közvetített ki.

Erről Németh Szilárd beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte: Czeglédy Csabának az ezredfordulón már volt hasonló ügye a Rébusz Iskolaszövetkezettel, melyért 8 hónapra ítélték a baloldali ügyvédet.

(tovább…)

Nem jött be a kommunista kampány: Botkát is lecserélhetik

2017. június 26. hétfő

Inforadio.hu, Csepel.info

Ha Botka László őszig nem hozza az eredményeket, kénytelen lesz repülni – írja a Vasárnapi Hírek. Mindeközben Gyurcsány Ferencék megkezdték a választásra való felkészülést.

Botka László az elmúlt hónapokban Rákosi Mátyás rossz emlékű kommunista kampányszövegével, a “fizessenek a gazdagok” rigmussal kampányolt, miközben a luxuscikkek és luxusnyaralások iránti olthatatlan imádata hetente új témában került fel a lapok címoldalára. Csak Gyurcsányt ítélte el a balliberális pártokból, de végül mindenkivel összeveszett. Az alábbiakban az Inforadio.hu összefoglalóját olvashatják. (tovább…)

Kegyeletsértő és undorító dolgot tett a csepeli politikus

2017. június 25. vasárnap

Frissítés: Harrach Péter cáfolta az Együtt képviselőjét

Csepel.info

szabó-szabolcs-juhász-péter

Együtt a csapat

Rubovszky György országgyűlési képviselő halálhírével élt vissza dr. Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa. Szabó azt használta ki, hogy Fidesz-KDNP képviselője a halála miatt már nem tudja megvédeni sem magát, sem a pártját.

Rubovszky György súlyos betegen is ellátta választói parlamenti képviseletét. Így történt, hogy kerekesszékkel és oxigén palackkal is bement a Parlamentbe dolgozni. Tudta milyen közegben van, hogy a politikusok között van, aki lelkiismeret furdalás nélkül képes bárkit bármiért kigúnyolni. Ezért egyedül, segítség nélkül közlekedett. Aligha gondolhatta, hogy végül – a halála után – majd éppen emiatt fognak rajta és a pártján élcelődni. (tovább…)

Kiderült, kik állnak a korrupció pártján

2017. június 23. péntek

Echo TV

Rendkívüli ülést tartott az országgyűlés, a kormánypártok a településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorították a politikai reklámok kihelyezését.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo TV Napi Aktuális című műsor vendége volt.

(tovább…)

Jobbikos plakáterdő a korrupció melegágya

2017. június 23. péntek

Heti TV

Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában Breuer Péterrel többek között a csepeli birkózó csarnokról és a plakáttörvényről való szavazásról beszélgetett.

(tovább…)

Németh Szilárd: Na ezt hívják politikai korrupciónak

2017. június 23. péntek

Hirado.hu

Ma szavaz a parlament a plakáttörvényről. A pártok nyilatkozatai alapján úgy tűnik, hogy nem lesz meg az elfogadáshoz szükséges kétharmados többség. A kormánypártok szerint a jogszabály átlátható, tiszta helyzetet teremtene. Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta: a pártfinanszírozási korrupciós botrányokat csak egyértelmű törvényekkel lehet felszámolni.

A Jobbik csak ott kapott plakáthelyet, ahová Simicska Lajos cégei nem találtak más vevőket – ezt mondta a párt alelnöke csütörtökön és szerinte ezért is kaphatták olcsóbban a plakáthelyeket. Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos is ugyanezt állítja: vagyis hogy ők is csak a maradék helyek közül válogathattak, nekik viszont mindez sokkal többe került, mint a Jobbiknak.

(tovább…)

Szabó Szabolcs már csak magával van Együtt

2017. június 23. péntek

Origo, Csepel.info

Váratlanul bejelentette lemondását az Együttben betöltött minden tisztségéről Szelényi Zsuzsanna. Azt is közölte, hogy kilép a pártból. Országgyűlési mandátumát persze megtartja. A pártnak így már csak egy képviselője maradt a parlamentben, a csepeli-soroksári körzetet a szintén felbomlott balliberális összefogás jelöltjeként megnyerő, Gyulán lakó Szabó Szabolcs.

Szelényi a döntését azzal indokolta, hogy idegen tőle a Juhász Péter által vitt botránypolitizálás, és hogy kényszeríteni akarták a plakáttörvény ügyében. (tovább…)

15 éve ígérték meg, hogy nem zárják be a Csepeli Kórházat

2017. június 23. péntek

Csepel.info

JFK Csepel

Éppen 15 évvel ezelőtt ígérte meg a főváros akkori, MSZP-SZDSZ-es vezetése, hogy nem zárják be, helyette fejleszteni kívánják a Csepeli Kórház aktív részlegeit. És éppen 14 évvel ezelőtt, 2003. június 26-án meg is szavazták a kórházbezárást. A csepeli polgármester eközben nyaralt, Demszky Gábor főpolgármester aludt, Horváth Gyula akkori csepeli alpolgármester pedig kijelentette, hogy a kórházbezárással – és a Jahn Ferenc Kórházhoz csatolással – csak javulhat a csepeli egészségügyi ellátás.

Mivel hosszabb távon csak központi, regionális kórházakat érdemes fenntartani – Nyugat-Európa valamennyi országában ez a jellemző – a Csepeli Kórházról a választási kampányban azt ígérték, hogy az M0-ás autópálya miatt is itt érdemes kialakítani ezt a központi intézményt. Amikor kiderült, hogy a fővárosi MSZP-SZDSZ mégis be akarja zárni a Csepeli Kórház aktív részlegeit, a dolgozók Tóth Mihály polgármesterhez fordultak. Együtt kérték Csepel akkori vezetőjétől, hogy álljon ki az intézmény további működtetése mellett. A polgármester ezt ismételten megígérte. Majd csendben elment nyaralni. A nyaralása fontosabb volt annál, mintsem hogy felszólaljon a Fővárosi Közgyűlésen a kórház dolgozói és a csepeli lakosság mellett. Horváth Gyula akkori csepeli alpolgármester közben azt állította, hogy a Csepeli Kórház afganisztáni színvonalú, a bezárásról és a Jahn Ferenc Kórházzal való összevonásról szóló vitán pedig kijelentette: Csepel egy mikroközösség, (tovább…)

Németh Szilárd: Pénteken kiderül, ki áll a korrupció pártján

2017. június 22. csütörtök

Hirado.hu

Rendkívüli ülésen szavaz a parlament pénteken a plakáttörvényről. Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az M1-en azt mondta: aki nemmel szavaz a plakáttörvényre, az egyértelműen a fekete pártfinanszírozásra, a politikai korrupcióra szavaz.

Minél előbb tiszta közéletet kell teremteni (…), holnap kiderül, hogy ki minek a pártján áll ezügyben – hangsúlyozta Németh Szilárd fideszes frakcióvezető-helyettes az M1 csütörtök reggeli műsorában. A politikus kifejtette: aki megszavazza a plakáttörvényt, az a zéró toleranciára szavaz korrupció kérdésében és a korrupciós lehetőségek megszüntetésére.

(tovább…)

A baloldal egy visszaeső bűnöző mellett áll ki

2017. június 21. szerda

Fidesz.hu

Czeglédy sok piszkos ügyben állt már a rendelkezésükre, ezért van az, hogy Botka László és Gyurcsány, illetve a teljes vezérkar személyesen véd egy visszaeső bűnözőt – mutatott rá a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt napokban azt tapasztaltuk, hogy az MSZP először egy terroristát akar kihozni a börtönből, majd „annak is szem- és fültanúi lehettünk”, hogy egy visszaeső bűnöző mögé álltak – utalt Németh Szilárd arra, hogy a szocialisták igazságügyi minisztere, Bárándy Péter vállalta el a védelmét a terrorizmusért első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélt Ahmed H-nak, illetve, hogy a baloldali párt egységesen kiállt Czeglédy Csaba, volt szombathelyi alpolgármester mellett, akit a NAV több milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít.

(tovább…)