‘Pártok’ kategória archívum

Csepeli alelnöke lett a Momentumnak

2017. augusztus 20. vasárnap

Pesti Srácok, Origo, Népszava, Demokrata, Csepel.info

 

Az elnökség tagjai, balról jobbra: Soproni Tamás, Orosz Anna, Fekete-Győr András, Dukán András Ferenc, Cseh Katalin.

Új tagokkal töltötte be a Momentum Mozgalom a lemondások miatt megüresedett elnökségét. Az egyik új elnökségi tag a csepeli alapszervezet állítólagos vezetője, Dukán András Ferenc. A párt szerint csepeli szervezetük az egyik legerősebb. Bár az aktivitásuk nulla, így semmit sem lehet tudni róluk.

A Momentum Mozgalom elnökségéből Pottyondy Edina és Kádár Barnabás mondtak le néhány héttel ezelőtt. Kádár akkor azzal indokolta lemondását, hogy voltak működési és belső vitái a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak a távozásában. (tovább…)

Egy nyolcnapos szakadár állam – A Baranya-bajai Szerb-Magyar Köztársaság

2017. augusztus 15. kedd

“Linder Béla (…) Belgrádban telepedett le. A későbbi Jugoszlávia nem felejtette el a neki tett szolgálatot: halála után, 1962-ben díszsírhelyet kapott a délszláv kommunista vezetéstől”

Csarnai Márk, Újkor.hu

A győztes államok területi igényei Közép-Európában és a Balkánon (Wikipedia)

1918 novemberében a szerb csapatok megkezdték Magyarország déli részének megszállását. A trianoni békeszerződésben a Szerb-Horvát-Szlovén Királyságnak ítélt területeken túl Baranyát és Baja térségét is egészen 1921-ig ellenőrzésük alatt tartották, ahol 1921. augusztus 14-én a Károlyi-kormány és a tanácsköztársaság prominensei, valamint a helyi szocialisták kikiáltották a Baranya-bajai Szerb–Magyar Köztársaságot. A Horthy-rendszerrel szemben délszláv védelem alá helyezkedő államalakulat mindössze nyolc napig létezett, ugyanis a megszálló csapatok kivonulásával a köztársaság összeomlott. – Bejegyzésünkben Csarnai Márk csepeli történész írását közöljük. 

Az első világháborús vereséget követően a francia antant csapatok által támogatott szerb erők északi irányban nyomultak előre, hogy érvényesítsék Magyarországgal szemben fennálló területi követeléseiket. A történelmi Magyarország feldarabolásánál az újonnan létrejött Szerb-Horvát-Szlovén Királyság legalább olyan mérvű területi igényekkel lépett fel, mint a románok és a csehek. A délszláv kormány – a Trianonban később elcsatolt országrészeken túl – további területek megszerzésére törekedett, így Baranyát is elfoglalták, a Duna-Tisza-közén pedig egész Bajáig nyomultak. (tovább…)

Csepeli MSZP-s az új “jobboldali” párt arca

2017. augusztus 14. hétfő

Index, Csepel.info

A Momentum után egy új jobboldali párt alakult, most épp Polgári Világ néven. Az SZDSZ-es MSZP-s politikus-gyerekekből alakult Momentumról, amelynek Lendvai Ildikó az egyik ötletgazdája és tanácsadója, már senki nem hiszi el, hogy jobboldali. Talán épp ezért kellett még egy új pártot alakítani. Ehhez képest a Polgári Világ is egy korábbi csepeli MSZP-s párttaggal akar magának jobboldali arculatot csinálni. Sikerülni fog?

Az euró bevezetéséért indít népszavazási aláírásgyűjtést a Polgári Világ nevű új formáció, melynek Pukli István a legismertebb arca – értesült az Index. A szervezet elnöke most azt is elmondta az Indexnek, hogy jobboldali pártot építenek, jobbosnak elkönyvelt támogatóik vannak, és a kiábrándult fideszesek szavazataira számítanak. (tovább…)

Vona: Kész vagyok bocsánatot kérni a zsidóságtól és a cigányságtól

2017. augusztus 14. hétfő

ATV

kiss_robert_vona_gabor

Vona Gábor szerint a Jobbik soha nem volt antiszemita, cigányellenes, rasszista párt, de az atv.hu-nak adott interjúban kijelentette: a „rossz mondatok” és „félrecsúszott folyamat” miatt kész bocsánatot kérni a Jobbik nevében a zsidóságtól és a cigányságtól.

A Jobbik elnöke az interjúban beszél Simicska Lajos hózentrógeréről és a felelősségéről abban, hogy az Orbán-rendszer „fullasztóvá” vált. Azt abszurdnak tartja, hogy Simicska Jobbik-színekben indulna 2018-ban. „Adu ásza” nincsen Orbánnal szemben, ha lenne bármi terhelő a kezében, már nyilvánosságra hozta volna. A bérunió érdekében akár magyar hatásköröket adna át Brüsszelnek, és bejönne az ATV stúdiójába hazugságvizsgálós interjúra. (tovább…)

A Momentum kidobta a fesztiváljáról a részeg LMP-s vezetőt

2017. augusztus 9. szerda

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Momentum bodajki Nyitás Fesztiválján annyira sokat ivott, hogy kidobták a biztonsági őrök – számolt be az Azonnali.hu.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője azt mondta, Ungárnak el kellett hagynia a fesztivál helyszínét, miután “minősíthetetlenül viselkedett”. Nem részletezte, miket csinált Ungár.

(tovább…)

Tombol a nyár, de a politikai közélet nem pihen

2017. augusztus 6. vasárnap

Echo TV

Javában tombol a nyár, de úgy tűnik a forróság nemcsak az időjárást jellemzi, a hazai politikai közélet nem pihen. Migránstábor a Balaton mellett?; Czeglédy a börtönben is jól él; Vona a nyugdíjasokat becsmérelte. Vendég: Németh Szilárd alelnök, Fidesz.

(tovább…)

Nem bűncselekmény alapítványt alapítani és vezetni

2017. augusztus 5. szombat

Csepel.info

A Csepel SC-nél ellehetetlenített birkózók új csarnoka iskolai, önkormányzati rendezvényeknek is megfelel majd és jól illik a sport és pihenőövezetnek fejlesztett Kis-Duna partra

Bűncselekmény hiányában utasították vissza Szenteczky János MSZP-s valamint Szél Bernadett LMP-s politikusok feljelentését, amelyben Németh Szilárdot alapítvány alapításával és annak működtetésével vádolták – értesült a Csepel.info.

Az ellenzékiek szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, ha egy alapítványt nem hozzájuk kapcsolódó álcivilek vagy saját politikusaik hoznak létre és működtetnek. A nyomozók szerint viszont ami törvényes, az mindenkinél törvényes, méghozzá párthovatartozástól függetlenül az.
(tovább…)

Amíg a Fidesz van kormányon a Soros-terv nem teljesülhet

2017. augusztus 3. csütörtök

Fidesz.hu

Nem megengedhető, hogy ellenzéki politikusok a nemzetbiztonsági bizottságot szórakozásból, botránykeltésből, Soros kívánságai miatt össze akarják rángatni – hangsúlyozta Németh Szilárd a csütörtöki ülést követően.

A bizottság fideszes alelnöke elmondta, továbbra is jó döntésnek tartja, hogy a hétfői „Soros György által összerángatott” ülésen nem jelentek meg. Kifejtette: Ma kiderült, hogy azok a kérdések, amik hétfőn megfogalmazódtak az ellenzéki képviselőkben, leginkább hírhamsításon alapultak. Hozzátette: minden kérdésre megkapták a válaszokat az ellenzéki politikusok.

(tovább…)

A Jobbik szerint nekik Simicska a tulajdonosuk

2017. augusztus 3. csütörtök

Origo

Finoman szólva is elfogult írásbeli kérdést írt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben arról érdeklődött, hogy Simicska Lajos és a Jobbik plakátjait megrongálókat elkapták-e már. Sneider hosszasan ecseteli, hogy mekkora kár érte Simicska Lajost, akit sikerült „tulajdonosnak” neveznie.

A belügyminiszter válaszában fel is hívta rá a Jobbik alelnökének figyelmét, hogy a levél tartalmából és szóhasználatából világosan látszik, hogy Vona Gábor pártja új gazdája, Simicska Lajos érdekében jár el.

(tovább…)

„Mi vagyunk a végvárak”

2017. augusztus 3. csütörtök

Magyar Hírlap

bl

Borbély Lénárd: A főváros világszínvonalú várossá lett, ezt rengeteg eredmény bizonyítja, csak Csepelen az idén egymilliárd forintnyi támogatást adunk fejlesztésekre.

Budapest politikailag sokszínű, különleges város, és többségében semmiképp sem liberális – mondta a lapunknak adott interjúban Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, aki a saját kerületét ebből a szempontból állatorvosi lónak tartja. Beszélt arról is, hogy Németh Szilárddal, a kerület korábbi polgármesterével, a Fidesz alelnökével a lehető legjobb viszonyban van. (tovább…)