‘Pártok’ kategória archívum

DK: felelőtlen és hazug a kampányszlogen, hogy “Fizessenek a gazdagok”

2017. április 25. kedd

Csepel.info

felelotlen-es-hazug-a-kampanyszlogen

Egy régi kampányszövegét frissítette fel az MSZP

Önmagában még elfogadható és helyeselhető is volna az MSZP legújabb kampányszlogene, mely szerint a társadalmi igazságtalanságokat a tehetősebb emberek pénzéből kellene kifizetni. “Ezek a kezdeményezések nagy csinnadratta után elindulnak, majd szép lassan lecsengenek. A csatazaj elülte után pedig a kisember azt veszi észre, hogy tartalmában semmilyen kedvező változás nem érte!” – hívja fel a figyelmet Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke a Facebook-oldalán.

A  csepeli balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje szerint egy felelős vezető csak olyan célokra lelkesítheti embereit, amelyek elérésére , megvalósítására van reális lehetőség – Botka László és az MSZP pedig nem ezt teszi. (tovább…)

CEU: az egyetem szerint nincs veszélyben a működésük

2017. április 25. kedd

Pesti Srácok, Csepel.info

az-egyetem-szerint-nincs-veszelyben-a-mukodesuk

A honlapján nyugtatja jelenlegi és leendő diákjait a CEU. A Közép Európai Egyetem hivatalos 17 pontos “gyakran ismételt kérdések” stílusú közleménye szerint az egyetem működésével kapcsolatban nincs semmilyen gond, minden körülmények között folytatni tudják a tevékenységüket.

A CEU diákjai néhány kivétellel külföldiek, ezért a magyarországi közvéleményt nem tájékoztatták erről. Soros György szervezetei a CEU bezárását kifogásolva rágalomhadjáratot folytatnak Magyarország ellen, de a beiratkozó diákok tandíjára szükségük van, ezért nekik nem hazudnak. (tovább…)

Internetes portálok vették át a baloldali pártok szerepét

2017. április 24. hétfő

Origo

internetes-portalok-vettek-at-a-baloldali-partok-szerepet

Egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét, saját értelmezési keretet alakítottak ki, nem igazán törődve már az ellenzéki pártok véleményével – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Deák Dániel szerint az internetes portálok a tulajdonosi körüknek megfelelő gazdasági, politikai iránymutatások alapján szeretnék alakítani a közvéleményt bizonyos kérdésekben, amelyek közül az egyik legszembetűnőbb a CEU-ügy. Az elemző szerint az internetes portálok szerepvállalása új jelenség a médiapiacon, véleménye szerint annak tudható be, hogy

(tovább…)

Emléktábla-avatás és emlékezés a katyńi áldozatokra

2017. április 22. szombat

 

Csepel.hu

img_1466

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata, valamint dr. Csúcs Lászlóné parlamenti lengyel nemzetiségi szószóló szervezésében 2017. április 21-én került sor Andrzej Przewoźnik, a Lengyel Nemzeti Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács egykori főtitkára emléktáblájának avatására Óbudán.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, az IPU Lengyel Tagozatának elnöke – miután Csepelen megnyitotta a Szakmák Éjszakáját a Weiss Manfréd középiskolában – a Katyńi Mártírok Parkjában megkoszorúzta az aznap délután felavatott emléktáblát, valamint megemlékezett a Katyini Áldozatok Emléknapjáról is. (A lengyel parlament 2007-es döntése alapján április 13-a a katyńi bűntény áldozatainak emléknapja.)

A Fidesz alelnöke évek óta nagy erőkkel dolgozik a lengyel-magyar kapcsolatok és a közös történelmi hagyományok ápolásán. (tovább…)

A Jobbiké lett a “Zsindex”

2017. április 20. csütörtök

888, Csepel.info

a-jobbike-lett-a-zsindex

Simicska Lajos érdekeltségébe és ezzel a Jobbik szolgálatába került az Index “hírportál”. Az Index régebben kifejezetten Jobbik és Simicska-ellenes volt. A jobbikosok egyenesen liberális zsidó médiának tartották, ezért csak “Zsindexnek” hívták.

Simicskának már jó ideje közvetlen beleszólása volt a lapba. amely azóta nem tartja szélsőséges pártnak a Jobbikot. Amikor a párt Soros György mellé állt, baráti gesztusokat tett a homoszexuális szervezetek és a zsidóság felé, kifejezetten dicsérték is a Jobbik új politikáját.

(tovább…)

Megbüntették a csepeli politikust

2017. április 19. szerda

Csepel.info

megbuntettek-a-csepeli-politikust

A szirénázásnál már csak az előnyös Facebook megjelenés fontosabb

250 ezer forintra büntette a házelnök Szabó Szabolcsot, aki szirénázással próbálta ellehetetleníteni az országgyűlés munkáját – értesült a Csepel.info. Szabóék rendszeresen vetik be a szirénát vagy a fütyülést, ha valaki az ő véleményükkel szemben próbál élni a demokratikus jogaival.

Bár Szabó Szabolcsot csepeli-soroksári képviselőnek választották meg, ő hivatalosan továbbra is Gyulán lakik. A csepeliek, soroksáriak helyett is inkább Soros György érdekeit képviseli. A politikus azzal az indokkal próbálta a közelmúltban meggátolni az országgyűlés munkáját, hogy az egyik törvény megszünteti Soros egyetemét, a CEU-t. (Ehhez képest az egyetem azóta is működik.) Szabó ezen kívül az illegális bevándorlást és Soros György migrációt ösztönző szervezeteit próbálja segíteni. Pártjával a kötelező kvótán felül még 15 ezer ismeretlen, nevüket eltitkoló illegális bevándorlót szeretnének Magyarországra telepíteni. A politikus az illegális muszlim bevándorlókkal való szolidaritása miatt nem szavazta meg nagypéntek ünnepnappá nyilvánítását sem. (tovább…)

Újratárgyalják a politikus sikkasztási ügyét

2017. április 18. kedd

Egy fideszes UFO vagy időgép is az MSZP ellen dolgozhat

Csepel.info

Takács Krisztián újra a bíróság előtt

Horváth Csaba, Takács Krisztián és Szenteczky János MSZP-s politikusok

Új eljárást indított másodfokon a bíróság Takács Krisztián MSZP-s politikus sikkasztási perében – értesült a Csepel.info. Takács hamisítatlan MSZP-s: eddig magánokirat-hamisítás és rágalmazás miatt ítélték el jogerősen. De szerinte mindez természetesen azért van, mert a bíróság “politikai színezetű”.

Az MSZP-s vezetésű csepeli önkormányzat 2007. októberében döntött úgy, hogy az iskolai sportudvarok korszerűsítésére “külső beruházókat” vonnak be. A Széchenyi István Iskola sportudvarára kiírt eljárást az egyetlen induló, a V-Tel Kft. nyerte el. Akkoriban megszokott volt, hogy a pályázatok nyertesei MSZP-s párttagok. Így senkit nem lepett meg, hogy a cég egyik tulajdonosa Takács Krisztián, aki politikusként jelenleg is a csepeli MSZP frakció tagja. (tovább…)

Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket

2017. április 18. kedd

Magyar Fórum

Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket

Vonát dekára megvásárolta Simicska Lajos, akinek az volt a problémája a kormánnyal, hogy nem azt tette, amit a milliárdos akart – szögezte le Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: sajátos maffiamódszer, ahogy Simicska Ádám a miniszterelnök családját fenyegeti.

Simicska Lajos nemrég azt nyilatkozta, hogy minden szimpátiája a Jobbiké. Ez is bizonyítja, hogy ő áll a Jobbik hazug országos kampánya mögött?

(tovább…)

Feleségcsalás, mutyi, kurvázás: ezt terjeszti egymásról a csepeli baloldal

2017. április 18. kedd

Csepel.info

mszp_dk_egyutt_2014_csepel

Nem kedvelik egymást

Hatalomféltés, irigység és évtizedes személyes ellentétek állnak a csepeli MSZP és a DK közötti feszültségek mögött. Ez került most Szenteczky János MSZP elnök DK-s vagyonnyilatkozat-vizsgálatával ismét a felszínre. Máshol is húzódik láthatatlan lövészárok. Szabó Szabolcsot, az 1%-os Együtt politikusát nem sokra tartják sem az MSZP, sem a DK politikusai. A Csepel.info összefoglalója.

Amikor a közelmúltban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt elítélték Szenteczky Jánost, nem csak fideszes képviselők éreztek jogos elégtételt. Aznap este Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke is pezsgőt bonthatott. A csepeli MSZP elnökének és frakcióvezetőjének cinikus és aljas bűncselekményében ő is a célkeresztben volt. (tovább…)

Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik

2017. április 15. szombat

Húsvéti beszélgetés Orbán Viktor miniszterelnökkel

Magyar Idők

Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik

– Dsida Jenő híres Nagycsütörtök című versében Péter aludt, János aludt, Jakab aludt, Máté aludt. Az ember gyakran érzi magát a költőhöz hasonlóan elhagyott pályaudvaron, magába roskadva. De miben reménykedhetünk idén húsvétkor?
– Az idei nagycsütörtök a versben szereplőtől biztosan különbözött, mert most mindenki talpon van. Készülődik a jövő évi választásra a radikális jobboldal, a baloldal, mozgolódnak a liberálisok. Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik. A kérdés az, a kormány talpon van-e. A kormányon lévőknek több nehézséget okoz részt venni egy ilyen főpróbán, mert közben itt az ország, amelynek ügyei vannak, döntéseket kell hozni, így kevesebb módunk és alkalmunk nyílik kampányüzemmódban működni, mint riválisainknak.

(tovább…)

Ilyen korrektül még senki nem küldte el a Jobbikot a fenébe

2017. április 15. szombat

888

Ilyen korrektül még senki nem küldte el a Jobbikot a fenébe

Soros mellé állni elfogadhatatlan, vállalhatatlan, ez nettó nemzetárulás – fakadt ki terjedelmes írásában Borbély Zsolt Attila, volt EP-listás jobbikos, aki egykor évekig vezette a Jobbik nemzetpolitikai kabinetét társadalmi munkában.

Ismeretes, a Vona Gábor vezette Jobbik immár nyíltan, teljes mellszélességgel beállt Soros György mögé, miután bejelentették: összeállnak a bukott balliberális pártokkal annak érdekében, hogy megvédjék az idős agitátor egyetemét, a CEU-t. Szávay István jobbikos politikus leszögezte: “a Jobbik-frakció minden tagja aláírja a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványt.”

(tovább…)

Kínos ügy miatt visszahívja a Jobbik pesterzsébeti képviselőjét

2017. április 14. péntek

Index

kinos-ugy-miatt-visszahivja-a-jobbik-pesterzsebeti-kepviselojet

A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el.

Gémesi 2014-ben a Jobbik listáján jutott mandátumhoz. A párt közleménye szerint a visszahívásához vezető első lépés az volt, hogy a pártja megkérte, nyújtson be közérdekű adatigénylést az önkormányzati bérlakásállományról, de nem akart ráállni. Kiderült, hogy azért nem, mert megválasztása után szolgálati lakáshoz jutott a kerületben az ő egyik, az önkormányzatban dolgozó családtagja, írták.

(tovább…)

A legfájdalmasabb büntetést kapta Gulyás Márton: dolgoznia kell

2017. április 13. csütörtök

888

a-legkemenyebb-buntetest-kapta-gulyas

300 óra közmunkára ítélte a bíróság Gulyás „Provokátor” Mártont, amiért társaival festékes flakont vágtak a Sándor-palotához, illetve a rendőröket is eltalálták.

Gulyás és társa ügyét gyorsított eljárásban tárgyalta a bíróság, meghallgatásuk pedig több mint 5 óráig tartott. (tovább…)

Jobbikos segítséget kapott Soros György

2017. április 12. szerda

MTI, 168 Óra

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

Az  LMP kezdeményezte a felsőoktatási törvény módosításának Alkotmánybírósági kontrollját, de ahhoz, hogy az AB foglalkozzon a dologgal, ötven képviselő aláírása szükséges. Így mindenképpen szükség van a jobbikosok támogatására.

Szávay István most bejelentette: a Jobbik elnökségének döntésére a frakció minden tagja aláírja a beadványt. A politikus azzal indokolta a Jobbik országos elnökségének döntését, hogy a jogállamiság pártján állnak, és azt szeretnék, hogy az Alkotmánybíróságnak legyen lehetősége állást foglalni a kérdésben – írja az MTI. (tovább…)

Miért szereti a “Trump”-Külügyminisztérium még mindig George Sorost?

2017. április 11. kedd

Magyar Idők

thewhitehouse

A New York-i bulvárlap, a The New York Post így kezdi cikkét: „A Trump-kormány sikertelensége, hogy ez idáig saját embereivel töltse fel a végrehajtó ágat, konzervatív politikai platformjának okoz kárt és meghiúsítja a szavazói akaratát.”

A cikk azzal folytatódik, hogy ennek egyik szomorú leckéjét kellett megtanulnia annak a hat republikánus szenátornak, akik megkérték Rex Tillerson külügyminisztert, hogy vizsgálja meg, vajon az amerikai külföldi segélyt nem arra használják-e fel, hogy világszerte „haladó programokat” támogatnak. A szenátorok nem Tillersontól vagy környezetéből kaptak választ, hanem a jogi osztály középszintű beosztottjától, Joseph E. Macmanustól. (tovább…)