‘Pártok’ kategória archívum

Választás után: mintha mi sem történt volna

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Több országos és helyi pártvezető lemondott a június 9-ei európai parlamenti és önkormányzati választás után, ahol súlyos kudarcként értékelték az eredményüket. Csepelen ilyen nem történt.

Furcsa magyarázat és reakció több is született, de mindenki ott folytatja, ahol a választás előtt abbahagyta. (tovább…)

444: utasítást kaptak a DK-sok Gyurcsány Ferenc védelmére

2024. július 8. hétfő

Csepel.info, 444

Parancsot kaptak a DK-s pártkatonák, hogy védjék meg Gyurcsány Ferencet, ha szóba kerül, hogy ő a felelős a négy fideszes kétharmadért, vagy hogy le kellene mondania – írja a 444. A csepeli Paál Géza pártelnök közösségi oldalán bárki megnézheti ezt a gyakorlatban.

Gyurcsány Ferenc mellett a DK csepeli elnöke, Paál Géza is ragaszkodik pirinyóra zsugorodott hatalmához. Megüzenték neki, hogy a csepeli bukta miatt “kiteszik a szűrét”, de ő elfehéredett ujjakkal kapaszkodik Gyurcsányba. Úgy issza és osztja a pártelnök szavait és utasításait, hogy szépen követni lehet, milyen “kommunikációs paneleket” kapott a központtól. Az alábbiakban a 444 cikkét idézzük: (tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület

2024. július 2. kedd

Csepel.hu

A júniusi helyhatósági választások óta először ülésezett a képviselő-testület, amelynek mandátuma szeptember 30-án jár le. A képviselők döntöttek támogatásokról és a csepeli díszpolgári címekről.

Borbély Lénárd polgármester a testületi ülés megkezdése előtt megköszönte a csepeli választóknak, hogy a júniusi önkormányzati választásokon 67 százalékos többséggel választották meg polgármesternek a következő öt évre. Elmondta, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület képviselőivel azon fog dolgozni, hogy minden csepeli bizalmát megszerezzék. (tovább…)

Óriásit bukott a rezsibiztos Csepelen

2024. július 2. kedd

A durva lejárató kampány ellenére óriási vereséget mért Németh Szilárdra is a regnáló polgármester a június 9-ei önkormányzati választáson. Pedig mindent bevetettek: titokzatos cégen keresztüli milliós fizetett lejárató hirdetések, fideszes jelöltek azóta rejtélyes módon megszűnt oldalai és az utolsó napokban egy büntetőfeljelentés is Borbély Lénárd vereségét célozták meg.

Hogy aztán minden a visszájára forduljon, és története során a legnagyobb kudarcát szenvedje el a rezsibiztos és csapata. (tovább…)

Csepel történelmet írt

2024. július 2. kedd

Június 9-én nagyot változott a magyar politika. Eddig az egymással is veszekedő baloldali pártok és a Fidesz között folyt a vetélkedés. A négy fideszes kétharmaddal beállt egy erőegyensúly, amin az ellenzék 14 évig képtelen volt változtatni. A „régi ellenzék” azonban most megroggyant, a Tisza Párttal új, nagy és erősnek tűnő szereplő lépett a küzdőtérre. Budapesten Karácsony Gergely éppen csak meg tudta nyerni a választást.

Csepelen a Németh Szilárd-féle Fidesz és az elmúlt években megerősödött baloldal megbukott. Borbély Lénárd polgármester és csapata a 67,38 százalékos győzelmével először mutatta meg, hogy lehet választást nyerni Budapesten nagy pártoktól függetlenül, azok ellenében is. (tovább…)

Borbély: hiteles emberekkel indultunk a választáson

2024. július 1. hétfő

Demokrata

Fel kellett figyelni arra a győzelemre, amit a Közösen Csepelért Polgári Egyesület aratott az önkormányzati választáson Budapesten a XXI. kerületben. Százszázalékos győzelmet: ez a civil közösség szerezte meg a polgármesteri széket és az összes egyéni mandátumot.

Az egyesület alapítójával, Borbély Lénárddal, Csepel újraválasztott polgármesterével beszélgettünk az őt 2023-ban kizáró Fideszhez való viszonyáról meg arról, hogy miért szenvedett még az ellene indult fideszes jelöltek mellett is megrendítő vereséget a baloldal. (tovább…)

“Én, veled ellentétben Magyarországon születtem” – finoman románozott Németh Szilárd embere

2024. június 20. csütörtök

Csepel.info

Folytatják… bal oldalon Gál Balázs, a csepeli fideszes lejáratókampány “arca” látható

Ahogy mondani szokás, Németh Szilárd semmit nem felejtett, és semmit nem tanult a június 9-i bukásából. Ott folytatja a Borbély Lénárd polgármester elleni háborúját, ahol abbahagyta. Ebbe még a románozás is belefér, miután a polgármester Nagyváradon született, és csak kétéves korától lakik Csepelen.

Bár még nem hivatalos a döntés, Németh Szilárd a csepeli képviselő-testületbe Tóth Endre Mátét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének fiát, valamint Gál Balázst, a Csepel SC egyik vezetőéjét küldi be. Ők a legvadabb hívei, akik – információink szerint – a polgármester elleni lejárató kampányt is vezették. Gál már első nyilatkozatával egyértelművé tette, hogy ugyanazt a kampányt folytatja, amelyre a csepeliek a választáson nemet mondtak. Úgy utasította el az önkormányzati mandátumátvételt, hogy – miután még nem hivatalos a listás képviselői helye – semmi keresnivalója nem volt az ünnepségen.
(tovább…)

Németh Szilárd összehozta a Fidesz rémálmát

2024. június 17. hétfő

Csepel.info

Soha nem elég…

Rengeteg szimpatizánst vesztett a kormánypárt Csepelen. Ez a rezsibiztos bosszúpolitikájának következménye. A megmaradt Fidesz-szavazók kétharmada június 9-én ráadásul bizonyíthatóan nem Németh Szilárd (és a Fidesz) jelöltjére, hanem a pártból kizárt Borbély Lénárdra és az ő jelöltjeire voksolt.

Mutatjuk a számokat, és hogy mit reagált erre Németh Szilárd! (tovább…)

Következményeket akarnak a baloldali pártok szimpatizánsai

2024. június 12. szerda

Csepel.info

Győzelmet várt, de soha akkorát nem bukott a csepeli baloldal, mint június 9-én, vasárnap. Minden körzetet elveszítettek, és csak kettő listás képviselőjük lesz. Ez olyan szégyen, amihez hasonló még 2010-ben sem fordult elő. 

Mindezt úgy érték el, hogy reklámmal, médiamegjelenéssel, munkahelyekkel még Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is segítette őket. A Németh-féle Fidesz is hatalmasat bukott. A rezsibiztos csak két listás képviselőt küldhet a testületbe, ami az ő történelmi veresége. Úgy tudjuk, Németh kielemezte a vereség okait, és már tudja, miért nem ő a hibás: ő volt az egyetlen, aki mindent megtett a sikerért. (tovább…)

A Választási Bizottság szerint Németh Szilárd törvényt sértett

2024. június 9. vasárnap

Csepel.info

Kamuduma

A Budapest XXI. kerületi Helyi Választási Bizottság döntése szerint Németh Szilárd megtévesztette a csepelieket, amikor azt állította, hogy a csepeli Szent Imre téren épülő új park kormányzati pénzből készül.

A Fidesz alelnöke az elmúlt napokban több helyen állította, hogy az önkormányzat csak kormányzati forrásból tud fejleszteni, és azt a pénzt is ő szerezte a kerületnek. Állítása szerint ez így történt a Szent Imre téri park esetében is, amit még át sem adott az önkormányzat. Csakhogy ezek az állítások – ahogy a Választási Bizottság is megállapította – egyáltalán nem igazak. Németh Szilárd ezzel megtévesztette a választókat. (tovább…)