2023. augusztus havi archívum

Befejeződött a CYEB LED-csereprogram

2023. augusztus 31. csütörtök

Csepel.hu

A CYEB – az energiagazdálkodás szakértőjeként – olyan programot hirdetett a csepeli lakosság számára, amelynek keretében a résztvevők meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra, csökkentve ezzel az energiafelhasználást, kímélve a környezetet.

A csepeli önkormányzat az összes fővárosi kerület közül elsőként állt a kezdeményezés mellé, a projekt pedig nagy sikerrel zárult. Portálunk megtudta: összesen 872-en igényeltek fényforrásokat, további 54 db izzót pedig szociális alapon kapták meg a rászorulók, melyek regisztrációjánál a segítőpontos kollégák közreműködtek.

(tovább…)

Magyar siker a Barca nemzetközi tornáján

2023. augusztus 31. csütörtök

Csepel.hu

A Barca Academy Hungary már harmadik alkalommal szervezte meg a nemzetközi UP-tornáját, augusztus 29-én és 30-án a TSHE-sportpályán léptek pályára neves külföldi együttesek, valamint nagy magyar klubok csapatai.

A nyárvégi futballünnepre nyolc ország 26 klubjának 61 csapata érkezett több mint 700 gyermekkel és az őket kísérő igencsak lelkes szülői szurkolótáborral.

(tovább…)

Ő az, akit annyiszor láttál a Kis-Dunánál és a Széchenyin bandukolni

2023. augusztus 30. szerda

Csepel.info

Annyiszor láttuk, és olyan régen szerettük volna megkérdezni, hogy ki ő, és miért baktat nap mint nap, teljesen felmálházott katonai menetfelszerelésben Csepelen. Most sikerült.

Nos, az ismeretlen katona “Benjámin közlegény”, aki nem is olyan régen, a koronavírusos idők óta űzi ezt a meglehetősen furcsa hobbiját. A katonai holmikat előtte is szerette, de a járvány idején jött az az ötlete, hogy így próbáljon leadni a súlyfeleslegéről. (tovább…)

Csepelen új pumpapálya létesült

2023. augusztus 30. szerda

Csepel.hu

A Miniszterelnökség idén ismét meghirdette az Országos Bringapark Programot, melynek keretében lehetőség nyílt új kerékpáros létesítmények kialakítására.

A programra a csepeli önkormányzat először nyújtott be pályázatot, melyet sikeresen elnyert. Az új kerékpáros pumpapályát a kis kihasználtságú, szilárd burkolat nélküli “dirt pálya” helyén építették meg.

(tovább…)

Németh Szilárd a csepeli alpolgármester balesetével és bicegésével viccelődik

2023. augusztus 30. szerda

Csepel.info

“Ábel Attila hazug is, sánta is, meg a kutyám is” – fogalmaz a Németh Szilárdhoz köthető Facebook oldal, miután térdszalag-szakadása volt a csepeli alpolgármesternek. A gúnyolódásra használt kép augusztus 20-án, a Himnusz éneklésekor készült. Nem sokkal előtte azon viccelődnek, hogy a polgármester segített a balesete után az alpolgármestert kórházba szállítani.

Információink szerint az érintett Facebook oldalak közvetlenül Németh Szilárdhoz köthetők. Sőt: a “vicceket” ő találja ki, szövegüket maga írja. Ábel Attila alpolgármester augusztus 14-én számolt be a balesetéről és arról, hogy térdszalag-szakadása után a polgármester a hátán cipelve segített neki eljutni egy autóig, amivel ki tudták menekíteni, és kórházba tudták szállítani.  (tovább…)

Kilenc hónapig nem dolgozott: kirúgták, kiborult a csepeli momentumos

2023. augusztus 29. kedd

Csepel.info

Dukán András 2019-ben egy befutó listahelyért cserében segített lecserélni az ellenzék polgármester-jelöltjét egy teljesen esélytelenre. Egyéniben a polgármester-jelölttel együtt bukott, de ő listáról bejutott.

Téged hány nap munkakerülés után rúgna ki a főnököd? A momentumos zsúrfiúk szerint az, hogy kilenc hónap után felmondtak Dukán András csepeli politikusuknak az iskolában, ahol nem dolgozott, és ahová nem is járt be, sunyiság volt.

Bár Dukán András állítása szerint csak tiltakozásból nem dolgozott, arról már nem beszél, hogy nem is érte meg neki. A NER egyik nyerteseként ugyanis havi hatszázezer forintot kap a csepeli önkormányzattól. Emellett pizzasütő vállalkozása évi 80 millió forintot is fial. (tovább…)

Időseket köszöntöttek Csepelen

2023. augusztus 29. kedd

Csepel.hu

Ma délelőtt Morovik Attila alpolgármester köszöntötte Rajcsányi Ferencnét, Szatmári László Lajost és Kulcsár Árpádot kilencvenedik születésnapjuk alkalmából.

Az ünnepeltek, személyre szabott ajándékcsomagokat kaptak a csepeli önkormányzattól, a Kormány pedig egy miniszterelnöki oklevéllel kedveskedett nekik.

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. augusztus 29. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Ahogy kitakarítottak, már oda is tojtak

2023. augusztus 28. hétfő

Csepel.info

Minden nap többször takarítanak a csepeli sétáló utcában és annak környékén, ahol a legdurvább a folyamatos szemetelés a kerületben. A hétvégén nagytakarítás is volt. De utána valaki máris “nagydologgal” üzente, mennyire irritálja a tisztaság.

A Városgazda Zrt. munkatársai hétvégén végeztek fertőtlenítő nagytakarítást a Kossuth Lajos, a Karácsony Sándor, a Petz Ferenc és a Kiss János altábornagy utcákban, valamint a Deák téren – számolt be a történtekről a csepeli önkormányzat Facebook oldala.

(tovább…)

Családi hajókirándulás a Dunán

2023. augusztus 27. vasárnap

Csepel.hu

Idén második alkalommal indult útjára a városnéző hajó, mely ezúttal visszafelé jövet az új Nemzeti Atlétikai Központ mellett is elhaladt.

A program során a közös játékok, ebéd, fagyizás és a közös fotózások sem maradhattak el. A csocsózók mellett még a csepeli rendőrség munkatársai is játékos feladatokkal készültek.

(tovább…)