2011. március havi archívum

A Himnuszt és a Szent Koronát támadták Brüsszelben a szocialisták

2011. március 31. csütörtök

„Az MSZP és Bokros aktívan dolgozik az ország lejáratásán”

MTI, Mno.hu, Csepel.info

A sacra corona kifejezés először 1256-ban jelent meg IV. Béla egyik oklevelében, az esztergomi Szent Adalbert-főszékesegyház számára kiállított kiváltságlevélben

Az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja tiltakozását fejezi ki a magyar baloldal újabb nemzetközi lejárató kampánya ellen. Az MSZP EP-képviselői, valamint Bokros Lajos, a médiatörvénnyel kapcsolatos rágalomhadjárat kifulladása után most újra hazugságokkal teli körlevelekben hangolják hazánk ellen az uniós intézményeket – olvasható a képviselőcsoport csütörtöki nyilatkozatában.

Az új alkotmánnyal kapcsolatos, Brüsszelben a magyar szocialisták által terjesztett „tájékoztató levelek” nyíltan becsmérlik a magyar államiság jelképeit. Mind az MSZP, mind Bokros Lajos kifogásolják az alaptörvényben szereplő „Isten, áldd meg a magyart” kifejezést, meg sem említve, hogy az a magyar Himnusz kezdő sora. Az MSZP szerint emellett a Szent Korona megemlítése a Magyar Királyság területi folytonosságát szimbolizálhatja, ezáltal ellenérzéseket keltve a szomszédos országokban – olvasható a néppárti csoport közleményében. (tovább…)

Több mint két év letöltendő börtönre ítélte Stohl Andrást a bíróság

2011. március 31. csütörtök

MTI, Mno.hu, Origo


Két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl András színész-műsorvezetőt az általa okozott közlekedési baleset miatt indított büntetőperben csütörtökön első fokon a Budakörnyéki Bíróság.

Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta az ügyészség. A vádat időközben az orvosszakértői vélemény alapján maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettére módosították. (tovább…)

Rekordlétszámú versenyzőt vonzott a Szárcsa kupa

2011. március 31. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

Az első helyezést elért 3. osztályos fiú csapat (kép: Szárcsa-bp.sulinet.hu)

Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, melynek egyik kerületi „ismertetőjele”, hogy ismét megrendezhették Csepel hagyományos mezei futóversenyét, a Szárcsa kupát. Az első tavaszi szabadtéri futóversenynek immáron 4-ik esztendeje, a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskolával határos Kis-Duna part ad otthont.

Az 1979 óta – kisebb megszakítással – megrendezett viadalon minden esztendőben összemérhetik tudásukat kerületünk általános iskoláinak legjobb futói, s bizony nem egy alkalommal találtak már valódi tehetségeket az éles szemű szakemberek. Idén 521 gyerek állt rajthoz, ami rekordnevezést jelent a kupa történetében, s rekordszámba mehet a kerületi sportesemények tekintetében is. (tovább…)

Gerincút-építés: fontos forgalmi változások lesznek hétfőtől Csepelen!

2011. március 31. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

A Csepeli Gerincút építkezési munkálatai miatt április 4-től május 2-ig fontos forgalmi rend változásokra kerül sor Csepelen. Ennek során lezárják a II. Rákóczi Ferenc út Lakihegy felé vezető felének egy szakaszát, ami a közúti közlekedést, egyúttal a BKV 138-as és 38-as járatait valamint a helyközi Volán-járatok útvonalát is érinti –  értesült a Csepel.info.

A közösségi közlekedést érintő útvonal-változások során a buszok  Lakihegy felé a Szent Imre tértől a Csepel Plazáig a Kossuth Lajos úton fognak haladni és megállni. A II. Rákóczi Ferenc út Lakihegy felé vezető oldalának Karácsony Sándor utca – Betű utca közötti szakasza kerül lezárásra. (tovább…)

XII. Országos Kick-box Diákolimpiai Döntő Csepelen

2011. március 31. csütörtök

Csepp TV

Programok a Víz Világnapján

2011. március 31. csütörtök

Csepp TV

Egyszerűen szeretjük a magyarokat

2011. március 31. csütörtök

„Polak, Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki”- „Lengyel, magyar két jóbarát, együtt harcol, s issza borát”

Fn.hu

Barátságunk mintha már a génjeinkbe ivódott volna, mindig a legnehezebb időkben mutatta meg erejét. Egészen rendkívüli – főleg itt, Európa közepén – hogy a lengyel és magyar népnek soha nem voltak konfliktusai, a magyaroknak kivételes helyük van a lengyel szívekben – Roman Kowalskit, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetét kérdeztük.

A magyar lakosság egésze ismeri és számon tartja a történelmi lengyel-magyar kapcsolatokat, a két nép barátságát. A lengyel nép körében mennyire ismert, mennyire elfogadott és mennyire népszerű ez a gondolat? (tovább…)

Tabáni István: szerelmes wellness

2011. március 31. csütörtök

Blikk

Wellness. Csilla és a Csillag születik felfedezettje, István együtt pihentek, szaunáztak

Hévízen romantikázott Tabáni István (33)! A Csillag születik felfedezettje párjával, Csillával indult útnak, hogy kihasználják az első tavaszi napsugarakat.

Egy évvel ezelőtt nagyot fordult a világ az énekessel: míg a tehetségkutató előtt csak ábrándozhatott a kényeztető wellnesshétvégékről, most már akkor élvezheti a luxust, amikor csak kedve támad. (tovább…)

Hazaokádók

2011. március 31. csütörtök

Msgyar Hírlap

Kivonultak…

„Magyarország szocialista lenyúló állam, amelyben a közvagyon elosztását az MSZP elnöksége vezényli, a nemzeti eszme a privatizáció, az ország jelképe az eurókkal és dollárokkal díszített szegfű, zászlaja pedig bájosan szivárványszín” – higgyék el, ha az új alkotmány tervezett preambulumában ez volna, a emeszpéseknek azzal is bajuk lenne.

Mert hát ugye szép dolog az alaptörvénybe foglalt szabad rablás, de az csak nem mindegy, hogy melyik szoci elnökségi tag offshore számlája duzzad jobban. Az sem közömbös, hogy euróból vagy dollárból lesz-e több, melyik lobbicsoport kap törvényi előnyt, magánosítható köztulajdont. S hát valljuk meg, a szivárványszínnek is rengeteg politikai és egyéb képviselője és árnyalata létezik… (tovább…)

Bordák és bálványok – Beretvás Csanád szobrászművész kiállítása

2011. március 30. szerda

Csepel.info

csepel.info

Felfüggesztett börtönben bízik ítélete előtt Stohl

2011. március 30. szerda

Origo

Nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni – jelentette ki Stohl András színész-műsorvezető, aki ellen súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt indult eljárás egy tavalyi baleset miatt. Stohl ügyében csütörtökön várhatóan ítéletet hoz a bíróság.

Stohl András szerint nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni, így ő maga is felfüggesztett büntetésben bízik. A színész-műsorvezető a közlekedési balesete miatt indult büntetőper csütörtöki tárgyalása, a várható ítélethirdetés előtt egy nappal azt mondta az MTI-nek, mindent elfogad, és bocsánatot kér. (tovább…)

Óriási szükség van az utánpótlás műhelyekre

2011. március 30. szerda

Csepel.hu, CseppTV

Rendhagyó szülői értekezletre invitálták a sportolók hozzátartozóit és a média képviselőit március 29-én az egykori Posztó pályára, ami ma a Csepel- Hungary Club ’94 SE, azon belül is a Halászi Focisuli otthona.

A megbeszélésre vendégül hívták Németh Szilárd polgármestert, és Borbély Lénárd alpolgármestert is, akik örömmel tettek eleget az meghívásnak. (tovább…)

Az Egressy Zeneművészeti és a Vienna Konservatorium az MTV-ben

2011. március 30. szerda

MTV, Csepel.info

A Magyar Televízió Nappali műsora tegnap reggel 2011. március 29-én 9 óra 55 perctől leadta azt az összeállítást, melyet 2011. március 23-án vett fel az Egressy Zeneművészetiben és a Vienna Konservatoriumban.

Az műsorban összesen négyszer szerepeltek, élőben is játszottak. Az erről készült videórészleteket Mr. Gabee feltöltötte. Fent, illetve az alábbiakban tekinthetik meg. (tovább…)

Külföldről támad az MSZP

2011. március 30. szerda

Tabajdiék fúrják Brüsszelben a magyarok választójogát – Bokros is csatlakozott

Magyar Nemzet, Csepel.info

MSZP: Itthon nem vesznek részt a vitában, de külföldről hazakiabálnak…

Összehangolt támadást indított uniós szinten hazánk ellen az ellenzéki MSZP, hasonlóan ahhoz, amit a médiatörvény esetében láthattunk.

A szocialisták, akik a magyar Országgyűlésben nem vesznek részt az új alaptörvény vitájában, európai parlamenti (EP) képviselőik segítségével próbálják – számos hazugsággal, csúsztatással – lejáratni az országot. (tovább…)

A Fasang Árpád Zeneiskola a “Budapest legeredményesebb zeneiskolája” cím méltó tulajdonosa

2011. március 30. szerda

Csepel.info

P. Kozma Anikó,  Kovács Kapolcs, Scheuring Kata, Bene Vivien, Tóth Enikő, Novák Csilla, Orbán Boglárka, Steinbach Szilvia, Romos Zsolt és Nagy Noémi

2011. február 19-20-án a VI. kerületi E10 Közösségi Házban került megrendezésre a IV. Bántai Vilmos Budapesti Fuvolaverseny, ahol a csepeli Fasang Árpád Zeneiskola öt növendéke vett részt.

A versengő zeneiskolák közül a Fasang nyerte el a „Budapest legeredményesebb zeneiskolája” címet, hiszen minden induló növendéke helyezést ért el saját korcsoportjában. A szigorú zsűri értékelése szerint a 114 induló közül a legkimagaslóbb teljesítményt Scheuring Kata nyújtotta. (tovább…)